Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 12:03 10 969 70

Петър Бояджиев за ФАКТИ: В администрацията на президента е пълно с облизващи се за власт чиновничета

  • петър бояджиев-
  • румен радев-
  • кирил петков-
  • северна македония-
  • стефан янев-
  • нато

"Сблъсъкът между Радев и правителството е само в началото. Митът, че правителството е на Радев тепърва ще се изпарява и това е неизбежно", коментира общественикът за медията ни

Петър Бояджиев за ФАКТИ: В администрацията на президента е пълно с облизващи се за власт чиновничета - 1
Петър Бояджиев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През седмицата видяхме първото противоречие между президента Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков, между президентската институция и изпълнителната власт в лицето на правителството. С това митът, че българското правителство е проекция на държавния глава, бе развенчан.

Конфликтната ситуация предизвика коментари, за жалост обаче такива на клакьори, на които отдалеч им личи, че имат някаква зависимост или предубеденост към всичко, излизащо от устата на Радев, както и клакьори на бившата власт, които отдавна бленуваха за напрежение между президента и властите, независими от него.

Именно поради това от ФАКТИ бяхме провокирани да потърсим един от независимите, много осведомени и разполагащи с опит анализатори - Петър Бояджиев, общественик и политически затворник по времето на престъпния комунистически режим в България, а след това политически емигрант във Франция.

- Г-н Бояджиев, в последните дни една от основните български теми е противопоставянето на позициите на президента Румен Радев и министър-председателя Кирил Петков, най-вече по Македонския въпрос. Очаквахте ли толкова скоро след встъпването в длъжност на президент и правителство да се появи противоречие конкретно между държавния глава и премиера?

- След инициирания от президента консултативен съвет по темата Македония за всеки сериозен наблюдател беше вече очевидно, че има различен подход и че Радев иска да пречи на започването на процеса. Ако не беше така, той нямаше да свиква съвет по тази тема. По проблема има вече рамка, гласувана от Народното събрание. Добра или лоша, какво има тук президентът да се меси? Свикването на този съвет беше точно за натиск върху правителството да не прилага политиката, съгласувана в коалиционното споразумение по темата Северна Македония. Е, очевидно, че Радев не успя да се наложи и последва публичната му атака срещу правителството. В отношенията на Радев и правителството има един много важен момент, който или не се разбира, или има нежелание да се вади на бял свят. Ще се опитам да го изложа накратко. Радев не можеше да спечели битката с Борисов без Кирил и Асен. Тоест той имаше нужда от тях, а не им е правил подарък. Кирил и Асен на няколко пъти подчертаха, че условието им е било да им се даде свобода на действие като служебни министри и са я получили. Радев сега не желае да влезне в конституционната си рамка и това е само началото. Ако добре се познава причината за противоборството между Борисов и Радев, много неща се изясняват по-лесно. Както знаем, има причина, има и претекст.

- Какво е мнението Ви - коя от двете е по-правилната позиция по отношение на подхода към Северна Македония и защо?

- Естествено, че тази на правителството. Всъщност, в другата позиция няма нищо сериозно от политическа гледна точка и ще кажа защо. Първо, проблем между България и Северна Македония има и това никой, дори и в Европа, няма намерение да отрича. Нещата опират до пътищата, по които да се търси разрешение на проблемите. И тук са принципните различия. Правителството иска да се тръгне по пътя на търсенето на решение, докато другата страна не предлага нищо освен едно не. Вие сте млад, но нашата генерация помни един господин НЕТ, така на Запад беше наричан външният министър на Съветския съюз – Громико.

България беше вкарана в този капан по чисто вътрешнополитически конюнктурни причини. Да си спомним - кой първо наложи вето и тогава Борисов гласува ЗА. Недоумявам за късата памет в българското медийно пространство. Е, спомнете си ругатните в България срещу президента Макрон. Я извадете ругатните на Александър Йорданов - как Макрон обслужвал руските интереси чрез ветото си. А ветото на президента Макрон беше само условно и никой не го обясни в България. Той искаше да се променят правилата за водене на преговорите. Има го лошия пример за прибързаното влизане на България и Румъния, както и на сложния възел, който се създаде с Турция и което никой не обяснява в България. С Турция се започнаха преговорите и те и до днес не са прекратени, а само замразени, защото старите правила не предвиждаха възможността за прекратяване. В момента Европейският съюз и Турция са в една конфузно положение по темата. Веднага след като промяната стана факт, въпросът беше поставен на масата и хоп, Борисов, който само няколко месеца преди това беше гласувал ЗА, реши да постави вето. И не се разбирала българската позиция...Ами, как искате да се разбира от другите страни в ЕС? Просто позицията на кабинета Борисов е лишена от всякакъв здрав разум. Как те не видяха едни проблеми, които са от десетилетия, когато Макрон постави вето, и само няколко месеца след това ги видяха. И тук с едно изречение премиерът Петков каза всичко по проблема. Визитата му не само, че не е прибързана, а е много закъсняла. Цели 30 години. Ако започнем от прибързаното и необмислено признаване на времето и стигнем до днес. И сега какво, поради това закъснение на българската дипломaция, да продължим да стоим в задънената улица и да се замеряме с камъни от двете страни на границата ли? Трябва ясно да видим, че и от двете страни на тази граница има политически сили, чийто интерес е това да продължи. В Северна Македония това са тези на бившата УДБА, а в България на бившата ДС и, разбира се, трайният интерес на Москва. Е, какво трябва да правим? Да седим в окопите и да обслужваме тези сили или да се влезе в активна работна фаза и да се работи за намиране на решение на проблеми, трупани почти един век? Разбира се, че второто.

- Румен Радев бе запитан от медиите и по отношение на промените в Булгаргаз, като той нито ги приветства, нито ги разкритикува открито, но остави впечатление, че не е съвсем доволен от тях. Какво да ни говори това - оформяща се цялостна негативна нагласа на президента към всяко действие на правителството, чувства за нарушен свой личен интерес или пък с това решение е нарушен чужд интерес, който той защитава?

- Мисля, че отговорих. Сблъсъкът между президента и правителството е само в началото. Митът, че правителството е на Радев тепърва ще се изпарява и това е неизбежно. Но не трябва да се отминава фактът кой първо обяви огън. Радев го направи. Както видяхме премиерът Петков отказа да влиза в обяснителен режим. Изрази се кратко, но много съдържателно и аз смятам, че така ще е и за в бъдеще. Правителството няма да приеме да бъде въвлечено в медийна война, а ще отговаря с действията си. Ако са успешни - добро за него, ако сбърка, пак на неговия гръб ще се пише. И нека да се знае, че в администрацията на президента е пълно с облизващи се за власт чиновничета, които не носят никаква отговорност, но искат власт. Да не говорим за Йотова, която вече публично се опита да се разпорежда със съдбата на правителството и заговори за нови избори.

- През последните седмици имаше много критики, че промяната се бави. Конкретно, че се бавят определени законопроекти, че изпълнителната власт отделя много внимание на ГЕРБ, но не и на ДПС и Делян Пеевски, както и куп други неща. Вие като общественик доволен ли сте от работата досега на правителството и управляващото мнозинство в парламента?

- Забавяне има, недоволство има и обяснение за забавянето също има. Разбира се, че и аз не съм доволен, но недоволството ми е по съвсем други подбуди. Опасявам, се за сигурността на правителството, а не го подозирам в намеренията му. Коалицията е много сложна. Спойката на тази коалиция е "Продължаваме промяната". Те са задължени да бъдат много внимателни с партньорите си. Нека не забравяме, че и трите коалиционни партньора на ПП влезнаха в тази коалиция принудени от обстоятелствата, но и трите не хранят добри чувства към "Продължаваме промяната", защото смятат, че са изгубили много при последните избори точно поради ПП. Така че според мен "Продължаваме промяната" е в положение да ходи по много тънък лед и да държи сметка на много сложни баланси. Ето тук са моите опасения - да не се хлъзнат и паднат в леда. Политиката всъщност е сложно уравнение, което трябва да отчита тежестта на много вектори.

- По един конкретен въпрос промяна в поведението на българската държава, което и да е правителството, не се забелязва. А именно перманентната сервилност към Руската федерация, каквото и да се случва. В случая въпросната държава е струпала войски на границата си с Украйна, a ние като пълноправен член на НАТО отказваме да подсигурим нашата и общата сигурност със съюзнически войски на наша територия. Защо според Вас и правителството на промяната продължава тази линия на сервилно поведение спрямо Русия?

- Това е много важен въпрос и е добре да бъде видян в неговата сложност. Премиерът Петков не е демонстрирал досега никаква сервилност към Русия. Правителството заварва едно положение на, бих казал, тотална сервилност на България пред Русия. Опозицията де факто е такава. Президентът изобщо не е в състояние, дори ментално, да разбере какво се случва по света. Той е обременен в начина си на мислене. Двама от коалиционните партньори на правителството също не са много надеждни. Поради тези обстоятелства отново ще повторя, че премиерът е принуден да върви по много тънък лед и стъпка по стъпка, за да не го счупи. Той много добре знае, че между вижданията на Радев и неговите - разликата е много голяма, но трябва да маневрира внимателно. Външните ни партньори са наясно за трудностите, пред които е поставен. От една страна опозицията, от друга несигурността при някои от коалиционните партньори и от трета президентът. Между другото, защо не отчетем някои важни факти? Президентът е напълно толерантен към бившата Държавна сигурност и го демонстрира всеки ден. "Продължаваме промяната" вече два пъти ясно показа това различие. Първият път, когато оттегли светкавично тримата си кандидат депутати и вторият път, когато наложи оттеглянето на съветниците на външния министър. Така че аз не подозирам и на сантиметър правителството, а знам, че и партньорите ни от НАТО и Европейския съюз са наясно с проблема.

- Министърът на отбраната Стефан Янев има впечатляваща биография, свързана преди всичко с НАТО и работа в съюзнически страни, но се държи като руско прокси. Засега само още не е казал, че иска да напуснем НАТО, а самият факт, че руското посолство у нас сподели негов Фейсбук статус, е показателен. Според Вас поведението му в резултат на собствена воля ли е или е изразител на нечия друга?

- Тук и аз бях много изненадан. Имах впечатлението, че той се държа доста прилично като премиер. Имах и някои информации, че се противопоставя на вмешателството на президентската администрация в работата на правителството му. Очаквах да бъде по-лоялен към премиера. Не намирам засега обяснение с какво го е притиснал президентът, в което не се съмнявам.

- Трябва ли Стефан Янев да бъде уволнен от Кирил Петков?

- Ще отговоря различно. Заслужава ли? Да! Трябва ли? Не! Твърде много са трудностите и опасностите пред правителството засега и е по-разумно да се действа по-предпазливо и да не се избързва. Истината е, че Янев не е в състояние да нанася сериозни щети, защото в крайна сметка ние сме в управленските структури на НАТО и съюзът умее да маневрира в подобни ситуации. Проблемът е повече имиджов.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 66 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 случаен

    43 5 Отговор
    Това е валидно за цялата администрация в държавата.

    Коментиран от #58

  • 2 Пич

    42 39 Отговор
    Така е , защото при Кире , вече са назначени всички любовници , жени , и роднини , и няма места ! Ама , Бояджиев , ти не знаеш ли , че и при президента е същото ?! Деса на две заплати , любовницата , и тя назначена , секретаря носи торби от бизнесмени , въобще , нашите са уредени ! Другите ще лопата компиро на англичаните ! Нищо , че да победили !!!

    Коментиран от #16

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Част от суверена

    30 47 Отговор
    По-добре Радев да подготви хора, от колкото тези продажници от ПП. Да не говорим за ГЕРБ, ДПС, ВМРО....
  • 5 НЯКОЙ

    33 25 Отговор
    Подкрепям! Ситуацията е сложна и всички критикари на правителството да си намерят за известно време други занимания! Да изчакаме затихване на урагана от събития и малко да се слегне прахоляка!

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Българка

    40 45 Отговор
    Ако имах възможност бих стиснала ръка на г-н Бояджиев. Невероятен поглед върху политическата действителност. Хората успели да прочетат цялото интервю, а не само заглавието, ще разберат. Не харесвам просто Киро, но това което прави фамака и лакомите му съветници е отвратително. Дано Гешев събере смелост и поддръжка и влезе отново в този обор президентството.

    Коментиран от #22, #48, #57

  • 7 У главъта

    14 6 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Ти трябва да се слегне прахоляка ! Тези , които чакате , все закъснявате !
  • 8 Само

    10 6 Отговор
    ти вършиш всичко "благотворително" !
  • 9 Българка

    27 8 Отговор

    До коментар #5 от "НЯКОЙ":

    Ако беше за нещо друго, бих се съгласила, но на политик толерантност нула. За политика важи поговорката за прасето и одъра. Медиино-политическия комфорт, ги кара да се чувстват , че са си свършили работата. Само мачкане и въпроси, колкото може по-неудобни, за да се стегнат и да бачкат.
  • 10 !!!?

    17 24 Отговор
    Много точен и обективен анализ на кремълския троянски кон в ЕС !!!?
  • 11 Факт

    30 21 Отговор
    Народа,Слави и Радев бутнаха Борисов!Киро и Кокорчо ги набута САЩ!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 5577

    20 7 Отговор
    Коя администрация, оная която Гешев беше зачесал и наредил до божковите съратници. Аха. Спрете се се с мутренските номера. Седнете и се разберете. Не използвайте държавните структури че всичко сринахте и опорочихте.
  • 14 Елефтери

    12 2 Отговор
    То само там да беше...
  • 15 ДС не спи

    9 19 Отговор
    Казват, че съветник на Президента по Национална Сигурност манипулира и доклава всичко на Борисов!
  • 16 Факт

    26 13 Отговор

    До коментар #2 от "Пич":

    А при ГЕРБ все с конкурси, мис бикини и всякакви мата хари...

    Коментиран от #50

  • 17 !!!?

    32 30 Отговор
    Отношението на Радев към руските шпиони България доказа по категоричен начин, че е кремълска марионетка, а антимакедонската му истерия е върха на слугинажа !!!?
  • 18 Стършел

    23 17 Отговор
    Точен коментар. Само не знам дали деса-поетеса е толкова гладна за власт, или и двамата!?

    Коментиран от #70

  • 19 Селския поп

    20 3 Отговор
    В България шуробаджанащината е навсякъде и е традиция
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пенди

    13 9 Отговор
    Ти българче от Сливен ли си? Като те гледам такъв црън, а и сигурно се не миеш?
  • 22 LOSHIA

    24 6 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Статиите на Бояджиев са за лапнишарани като тебе!
  • 23 Ретро парти

    24 9 Отговор
    Тази статия трябва да да е в раздела за нови разкрития за египетски мумии !
    "Общественикът " Бояджиев още си живее във времето ,когато у нас Саш означаваше демокрация .
    Сега вече е диаметрално противоположно - вcеки натиcк и мачкане на cвободното cлово идват веcе от Вашингтон .
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Ало,Козяк,

    17 9 Отговор
    чуваме ли се?Прибирайте си вересиите и вървете на м.... си в п.......Може и в Канада.
  • 26 А този от Луната

    10 2 Отговор
    Само разлайвате кучетата и те вият ли вият..
  • 27 Българин

    15 5 Отговор
    "Именно поради това от ФАКТИ бяхме провокирани да потърсим един от независимите, много осведомени и разполагащи с опит анализатори - Петър Бояджиев"

    Добре че факти ни казват че агента на Местан и ДОСТ е "независим" че иначе можеше и да се усъмним - ама сега им вярваме.
  • 28 Не Ни Ли стана ЯСНО , че ПАРТИИТЕ !

    7 7 Отговор
    Са ГЕШЕФТАРСКИ Групировки , които следват Свои ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ ! Изхода е Единен НАРОДЕН ФРОНТ за установяване на НАРОДНА ВЛАСТ, олитика и Съд за постигане на НАЦИОНА
    НА СИГУРНОСТ и Справедливост !
  • 29 Мазало

    9 4 Отговор
    Тези които следят новините, а не гавазите от обкръжението на Президента, заели мястото на бойковите анализатори по трите национални телевизии, на 100% са на мнението на г-н Бояджиев.Тези които само гледат БНТ БТВ НОВА, процента е много по малък.
    Има и още по притеснителни неща, като например Булгаргаз, темата по която на Президента му трепери гласа.Помним как се разправят от Газпром с подобно вмешателство.Далечния пример Сирия, близките примери с прозорците на балкона и дръжките на врати.
    И да, трудно ще е на Кирил и Правителството.Всички са се обединили да му ИЗМИСЛЯТ компромати.
  • 30 ИЗБОРИТЕ на 4-ри години Поставя НОВИ

    7 1 Отговор
    Жадни за власт и амбицирани за бързо ОБЛАГОДЕТЕСТВАНЕ Търгаши във ВЛАСТТА . А народа в тази НАДПРЕВАРА , като Цел и Обект и ГРИВЖА за тях не фигурира ! Не ти ли УВРЯ БОБА бе българино , че НИ ЗАТРИВАТ !? БОРБА на Живот и Смърт отдавна е нужна ! Еначе КРЪСТА !
  • 31 У нас става ТОВА , което бе след

    10 2 Отговор
    Освобождението от турско робство - във властта ВЛЯЗОХА ЧОРБАДЖИИТЕ , които бява във турската администрация и бяха на ЗАПЛАТА. Ипреди и след освобождението - НАРОДА ХАИР НЕВИДЯ ! Исега е сйщото Онези които СЪСИПВАХА Соца - са СЪЩИТЕ Днес които без СТРАХ ни затягат въжето на ВРАТЪ ! Да стоим у дома както КРОТУШКИ - сами си слагаме примката на врата ! Юмрука т.ябва да се свие !
  • 32 Браво

    5 4 Отговор
    Има и добра новина.Тролове, депутати, марионетки на Империата на злото нямат никакъв шанс, понеже не им достигат аргументи и грамотност.
    Едни стигнаха дотам, че да се кълнат за мораториума на тока, който спря повишаване на цените му, не трябвало да се въвежда.Тези имат ли връзка с главния мозък.
  • 33 Грешка е ПРИЗИВА за Оставка !

    9 0 Отговор
    ОСТАВКИТЕ само сменят ПЕШКАТА а Играта си ПРОДЪЛЖАВА ! И това ли не си Разбрал ! ?
  • 34 Тома

    14 1 Отговор
    Бати Петьо държавата България ще си остане с най много агенти на ДС заедно с децата внуците и правнуците
  • 35 ОСТАВКАТА е Залагалка и Трик на

    8 0 Отговор
    ТЪРГАШИТЕ за успокоение на РАЯТА ! Масата ! Не се залъгвай , че това носи промяна ! ЗАДКУЛИСИЕТО е ЕДНО и СЪЩО а Пешките са Различни ! Стига гледа и слуша ТЕЛЕВИЗИЯТА - Те са ГЛАСЪТ на ЗАДКУЛИСИЕТО !
  • 36 Ако не се ИЗПРАВИШ

    6 4 Отговор
    Ще те ЯХАТ ! Единен Народен ФРОНТ за НАРОДНА Власт , Политика и СЪД !
  • 37 Всички уж ПЛЯМПАТ умни приказки

    6 0 Отговор
    НО ИЗХОД и РЕШЕНИЕ не показват ! Защо ?

    Коментиран от #39

  • 38 Санчо

    14 5 Отговор
    А 12 години гледахме послушен президент, който беше щипан, пляскане по главата и наричам магаре от банкянския толуп. Това по-добре ли беше за България, за народа.....
    Мен лично ме беше срам, че съм българин макар и да живея във Испания от 22 години...
  • 39 Ти какво очакваш?

    9 5 Отговор

    До коментар #37 от "Всички уж ПЛЯМПАТ умни приказки":

    12 години кражби на милиарди, корупция и калинки, и всичко това да изчезне за 5 месеца, и Господ не може да направи такова чудо, пич!
  • 40 ddddddd

    4 3 Отговор
    Какъв е тоя ,че всеки път статия започваща с неговото име чета като вляза в fucКти
  • 41 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    8 0 Отговор
    В тази връзка (облизващи се за власт чинивничета) нещо за Лорет и жена му да кажеш?!
  • 42 пламен

    18 3 Отговор
    в президентството са само пенсии, дърти ченгета
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 ЕДГАР КЕЙСИ

    14 2 Отговор
    НЕ СЕ ОБЛИЗВАТ ЗА ВЛАСТ ЧИНОВНИЧЕТА ....... А ПЕНСИОНИРАНИ ДС ВОЕННИ ОТ ХУНТАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП...... ФАКТ !
  • 47 потребител

    11 0 Отговор
    Петърчо (Здравков),много те моля да не ми обясняваш колко велик опозиционер и дисидент е бил Петър Бояджиев,защото не сме на еднакво мнение! Не забравяй,че има още живи,които помнят и други неща!
  • 48 👍👍👍👍👍...

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Абсолютно вярно си го написала.
  • 49 Спетните между ТЪРГАШИТЕ , не ни ГРЕЯТ !

    3 1 Отговор
    Трябва да ни води до осъзнаването за БОРБА и вземане на ВЛАСТТА !
  • 50 Защо

    10 4 Отговор

    До коментар #16 от "Факт":

    Се интересуваш , какво е било при ГЕРБ !!! Ти , нали си избрал " новото " !!! И нали , твоите " нови " , нямаше такива неща да правят !!! Или се радваш , че Кирчовцте пак те сложиха от страната на булката !!! Може ли да кажеш , с какво са по добри от предишните , или просто умствения ти капацитет е толкова малък , че за да ги оправдаеш , казваш - и преди беше така !!! А си гласувал , за да не е така !!! Въобще , имаш ли идея , какви глупости говориш !!!???
  • 51 Какъв си ти, бе

    3 7 Отговор
    Подлога ГЕРБ ?

    Коментиран от #52

  • 52 Грешка !!!

    5 3 Отговор

    До коментар #51 от "Какъв си ти, бе":

    Просто не понасям тъпотията , и скудоумието! Но...виждам , че професор Христов , е напълно прав !!!
  • 53 LOSHIA

    8 6 Отговор
    ПЕТРЕ, А НА ТЕБЕ КОЙ ТИ ПЛАЩА ДА НЕ СЕ ОБЛИЗВАШ?...ВСИЧКИ ЗНАЯТ КОЙ!!!!......ХАЙДЕ ИЗЧЕЗВАЙ!!!!!!!!
  • 54 хихи

    6 5 Отговор
    Правителството е на Пеевски!
    перфектна машина за хаос и идеална за замитане на следи...
    По -объркано правителство не сме имали, може би това на Орешарски ., но и то си Беше на Пеевски...
  • 55 АСЕН

    2 9 Отговор
    СТЕФАН ДА ВЗЕМА ВЛАСТА.КИРО НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.СКОРО ЩЕ ЗАМИРИШИ СИЛНО.
  • 56 ComfortablyNumb

    9 0 Отговор
    На мороните-революционери който докараха на власт промянаджиите ще им става все по интересно. Във второ действие на водевила ще трябва да си изберат страна с Радев или с Киро не може и с двамата. Киро пък ще им поднесе изненада като се сближи тактически с ГЕРБ , (отдалечавайки се от БСП и ИТН) ... не заради друго а защото Радев няма път към ГЕРБ . Спокойно няма такава сцена - Бойко премиер отново! Апропо Радев няма път и към БСП ( затова комуната може и да си кюта в коалицията по дълго отколкото изглежда на пръв поглед) . Вероятно Слави ще разтури промянаджииския водевил като му дръпнат конците от накъде - русия или ДПС все не в български интерес. Слави с патриотичните македонски песни!? Много забавно е да гледаш политически водевил като морон всеки акт ти е интересен , изненади, нови лица, откриваш нови страни в характера на старите герои .
  • 57 Този е шпионин

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Направо му изсвири един Менует по френцки
  • 58 Пбояджиев е Шпионин

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "случаен":

    Тай избяга , но резидентът му не можа и лежа в затвора.после такива продали се за пари предатели се върнаха като "дисиденти".Пенционирани шпиони няма , другету три занаяти до живот са проститутки , артисти , журналисти По - зобре да си каже псевдонима даден му от водещите офицери от .........
  • 59 съгласен

    7 2 Отговор
    Това е драмата на чиновника . Нищо не знае , нищо не може . Осъден вечно да драпа за властта , щото без властта е загубен.
  • 60 Много

    4 1 Отговор
    изкуфелници в тая държава. Не са стъпвали в управление, но си плямпат простотии.
  • 61 Oчивидец

    7 2 Отговор
    АЙДЕ ПАК ЮМРУКА ИСКА ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ БЛАТОТО, В КОЕТО ПОТОПИ ДЪРЖАВАТА.... ЗНАК ЧЕ ЩЕ СТАНЕМ АБОНАТИ НА ИЗБИРАТЕЛНИТЕ УРНИ....

    Коментиран от #64

  • 62 Абе Пешо

    4 2 Отговор
    Откога Украйна стана съюзник на България по НАТО, че да се вълнуваме кой е по границите й в собствения си дом? И ти ли като Джамбаза си идеен борец за зелена карта?
  • 63 анонимните

    4 1 Отговор
    Кирчо назначава умни и млади със съвременни мисли, а хх от селото, и бабата започна, комшийката на село. Моята внука започна в нои, зетя у меверето. Голям праз, а внука ми е у меверето. А простото младо от меверету, ти знаеш, аз, кой съм.. Голям праз. И ние сме били, но държание, не това, млади момко. Прости сте си. Утре ще те изхвърлят и ще ходиш на бабара по женска линия да гледаш патки. Занаят канаят ли имате младите полицаи. Селяните и 50 г да минат пак някои сте си в селото. Липса на 7 г възпитание. Нервни са боп, полицаи. Бъдете по сдържани. Ако ставахте навън щяхте да напуснете бг, а не да чакате от селото да ви назначат. Кирчо и Асен, са пример за нас. Вземайте млади хора от тях и Рорер също, що не Калина, Лена и сие. Не са обременени, а не разни алчни пенсионери да ни казват, как да живеем, то няма поделения, а генерали и е редно да си гледат военните пенсиите, а не да оправят и назначават близките. Уж бб бил, а те бетер бб др Рашков. Ха-Ха

    Коментиран от #65

  • 64 RR 2021

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Oчивидец":

    Герб ще бъде унищожен,ДПС ще загубят най доброто си муле,Цацата и Каскета ще избягат с Тиквата на Луната с дизелов ракета, Карата ще се скрие,ще бъде презрян от свои, Доган няма да е никой.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 RR 2021

    0 3 Отговор
    И все пак,мулето на ДПС и ДС, на Путин, Герб,ние българите ще го унищожим.
  • 67 мурук

    3 1 Отговор
    Нормално да се изрита гробарските мисирки от бюрата!.....Хвани попа?!,и селото ще бъде -спокойно ....
  • 68 азбатеаз

    1 1 Отговор
    Перфектно му е мисленето на Радев, силен е там. Силен е на много места. А тези дето четат от листче, вероятно и в мисленето не ги бива много. И обединява. Защото българите сме разделени за много неща. Но той отказа да ни обединява с гаврата с българската цивилизация - любимия кочи син на САШ - ББ. Лошо нещо е неблагодарността.
  • 69 Джони

    0 0 Отговор
    С голяма част от казаното от П. Бояджиев съм съгласен, но по отношение на тримата президентски съветници и настоящи министри не съм съгласен, защото на министър Стефан Янев му личи от километри петолъчката на челото,а министър Теодора Генчева още от началото назначи в министерство на външните работи няколко бивши агенти от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба на високи постове с което предизвика голям скандал и третият които трябва да бъде уволнен е министъра милионер които е съсобственик на 19 имота, като само двуетажната луксозна къща в София струва няколко милиона Бойко Рашков изпълнява задачите на другаря президент Радев Решетников за изчерпването на Герб, но за опасното кагабейско братче на Бсп, а именно Дпс не прави нищо по въпроса което на пръв поглед е странно и подозрително. Б.Рашков и К. Нинова са били зам министри в корумпираното правителство на Бсп с премиер С.Станишев. Общото което ги свързва тези тримата министри Янев, Генчовска и Рашков и президента Радев Решетников е че залпа на Аврора яко кънти в главите им. Другата дълбока връзка е бившата тоталитарна и репресивна Дс служба и руските служби, а те всичките на подчинение на Кремъл.
  • 70 3562

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Стършел":

    "Точен коментар. Само не знам дали деса-поетеса е толкова гладна за власт, или и двамата!?"
    Не е Деса-поетеса, а Деса-простакеса.