Last news in Fakti

13 Февруари, 2022 16:00 5 716 52

Новото правителство е странно и неефективно, но не безнадеждно

  • ново правителство-
  • странно-
  • неефиктивно-
  • безнадеждно

Да се готвим за нови избори до година максимум, защото ако Трифоновата Партия остане във властта, то всичко ще се окаже в изходна точка скоро, казва Стефан Гамизов  

Новото правителство е странно и неефективно, но не безнадеждно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прекарах време в България след години реално политическо изгнание след конфликта ми с Борисов, Доган и санкционираните свързан руските ядрени и газови военни хибридни проекти, които те осъществяваха или частично успяха да осъществят.
Казвам частично, защото АЕЦ “Белене” е мъртва, а Турски Поток се осъществи с 1/2 от капацитета на Южен Поток, което е стратегическа военна хибридна загуба за диктатурата в Москва, особенно в светлината на подготвяната военна инвазия в Украйна, която е част от по-големите планове за завръщането на новата руска зла империя на злото като фактор на терор, антидемокрация и подчинение в Европа.

Това коментира в социалната мрежа енергийният експерт и анализатор Стефан Гамизов. Той казва още:

Какво видях в България?
1. България е опустошена реално и особено безнадеждно от към човешки ресурс. Хората са мъртви, избягали или просто унищожени духовно бродещи призраци. Реално не сме намалели с 844 хиляди за времето на управлението на Борисов и менажерията му от всякакви бандити около него, а не вярвам да са останали и 10% от намалелите българи способни да станат на крака и да функционират нормално.
2. България е напълно мутропутинизирана и в нея вече не живеят българите, които познавах преди тайната руска завера за превземането на властта отвътре започнала през 2013 година и завършила през 2014 година.
3. ГЕРБ и ДПС няма какво да ги коментирам - те са руски проксита. По-притеснителното е, че Трифоновата Партия, както ще наричам вече ИТН, са ДПС и руски проксита.
4. Новото правителство е съставено от няколко категории хора:
- можещи и честни
- неможещи и честни
- можещи коварни интересчии
- руски проксита свързани с предишните управляващи
5. България извън София е лунен пейзаж и мъртва зона като в Чернобил, но по-зле, защото не е затворена и там върлуват местни страховити дерибеи, а не просто подивели животни.
6. Най-голямото неможене, руско влияние и проектокорупция са съсредоточени около енергетиката, която е отдадена на концесия от Трифонов на триумвират от ГЕРБ, ДПС и двама олигарси, както и около Плана за възстановяване и развитие.
7. Китайското влияние в България е нараснало неимоверно и китайската държавна корупция съчетана с политическо влияние ще играе ключова роля в усвояването на милиардите от Брюксел. Практически всеки бандит в България има някакъв план за нещо евтино и китайско да се купи с парите от Брюксел на тройна цена и той да прибере веднага 2/3 от парите. Става въпрос за схема за кражба през публични инвестиции за десетки милиарди през следващите години, която е била замислена от ГЕРБ, ДПС, санкционираните до тук и придворните на Борисов олигарси.
8. Смятам, че гореописаните са успели общо да заграбят от България и българите не по-малко от 10 милиарда евро в лично качество. Пораженията от този башибозушки набег продължил години са явни и непоправими за милиони българи.
9. Новото правителство е странно и неефективно, но не безнадеждно. Върви в правилна посока в правоохраната, но е в безтегловност или направо саботирано отвътре в части на държавното управление. Енергетиката, пак ще кажа не е под контрол на новото правителство, защото всички назначени от предишните в нея са си началници и сега и сметките за електроенергия си пращайте на Борисов или най-добре на Трифонов, а той да си ги разпределя на с който както се е разбрал за енергетиката от предишните. Изпращам специални поздрави на личната му секретарка, сега депутат в парламента, която играе ключова роля в управлението на всичко. Мисля Виктория се казва дамата, но не си спомням името ѝ.
10. Трябва да се готвим за нови избори до година максимум, защото ако Трифоновата Партия остане във властта, то всичко ще се окаже в изходна точка скоро и под тежък руски и на предишните саботаж и диверсия.
Подкрепяйте премиера Петков независимо от тези факти и се опитайте да го направите силната фигура в държавата, както пише в конституцията.
Вярвам, че излизаме от много тъмно място в място, което е сумрачно, но и това е голям напредък.
От гроба живи погребани сега седим до него.
Остава да станем, което ще е почти титанична задача и да напуснем гробището на ГЕРБ, ДПС, санкционираните, олигарсите, всички тези със злата руска диктатура зад гърба си, след което да върнем България и нас самите българите сред живите.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 63 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майна

    34 61 Отговор
    Безнадеждно е за ОЦЕЛЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!! ЕДИНСТВЕНИЯ ИЗХОД Е ОСТАВКАТА МУ!
  • 2 Абе гамизов

    46 63 Отговор
    Кой ще ги търпи тези навлеци цяла година...
  • 3 Дар от БОГ ТАНГРА

    11 24 Отговор
    БОГ ТАНГРА е една , а БОГ ХРИСТОС е нейн любовник !
    Това е така , защото на България истинският й БОГ е ТАНГРА, а ХРИСТОС е внос от чужбина !
  • 4 Иван Иванич

    49 58 Отговор
    Във всички сайтове е плъзнала едно пропутинска сган и трови обществото с невежеството и простотията си ! Преди време "Сега" затвори коментарната си част заради тези кухи московски парчета, а от 3 дни същото направиха и "Гласове". Зловонната миризма на спарен казашки ботуш и непрана с години ватенка, усмърдя свободното пространство и накара стотици мислещи и добронамерени хора да спрат да четат сайтовете с по-умерен тон. Докога ще допускаме тази кремълска измет да шари както си иска и да ни прави свидетели на отвратителни пристрастни коментари! Това не е свобода, а тирания на простотията. Долу промосковската шайка волнонаемни измекяри, да живее свободата на словото !

    Коментиран от #32, #36

  • 5 Вожда

    7 24 Отговор
    Само пет дози вакцини в мозъците могат да ни спасят. Бъдете отговорни и се .....
  • 6 Тоз

    47 17 Отговор
    и той да не пропусне шанса да се изцвъка !
  • 7 Даа

    67 25 Отговор
    Всеки Божи ден от ДПС плюят и хвърлят кал и храчки по правителството! ГЕРБ отстрани им пригласят ! Значи въпреки трудностите, България е прав път. Трудно мафията е пуснала дълбоко корени в цялата администрация и управление на всички нива... Всяко начало е трудно, във времена на световна енергийна криза и пандемия, има много критики, Но всяко зло за добро !!!
  • 8 Един глух

    28 6 Отговор
    чул, кака един сляп видял, как един куц задминал бързия влак. За да се случи нещо трябва закон/той трябва да се напише и гласува/, да влезе в сила, да започне да се прилага/ да се сведе до знание, да се разбере/.А ако е администрация- да се уволнят старите, да се направи всичко електронно, да се обучат хората, да не блокирва системата. Това не ми звучи никак реално за 60 дни/ за 60 дни може да влезне закон за гласуване/
  • 9 Госあ

    39 18 Отговор
    Колкото прости, толкова и нагли. Кой им дава на такива да се изказват от коневръза ? Айде сложете цензура малко от малко, не може всеки вчерашен голтак с далаверка от прехода да се обажда !
  • 10 Госあ

    43 20 Отговор
    Селянина от Монтана, станал бизнесмен в тъмните години на прехода дава мнение 😂
  • 11 истина е

    34 19 Отговор
    И тоз се мисли за извънземен- капацитет ,но всъщност е един обут цър-вул !
  • 12 Човечец

    25 16 Отговор
    😂😂😂😂 г-н Гамизов не знае, че ИТН са виновни и за глобалното затопляне 🤣🤣 пак ни подценява някакъв си анаЛизатор 😂😂
  • 13 Дар от БОГ за света

    4 19 Отговор
    Драги хора запознайте се с мен !
    Аз съм добър човек и мога да прощавам !
    Аз не мразя !
    Аз съм перла в короната на България !
    Защо не искате аз да имам реално и хубаво бъдеще ?
    Въпреки това аз не ви мразя !
    Аз не мога да мразя истински !
    Аз съм дар за света от БОГ ТАНГРА !
    Вие трябва да се гордеете с мен !
    ТАНГРА е типично български БОГ !
    За да разберете какъв човек съм , запознайте се с мен, нищо не губите, осъзнате че и аз съм човек с чувства и се нуждая от живот и приятелка !
  • 14 Онзи

    28 31 Отговор
    Кирчо е марионетка спусната от Глобалистите.
  • 15 Защо

    25 13 Отговор
    бе господин ижинере , джиткаш с въоръжена охрана и бронирани возила ? И си " разбирач" от всичко ?
  • 16 Орисия

    12 26 Отговор
    Точно Слави Трифонов и компания, бяха изгонени от национален ефир, защото винаги задаваха правилните въпроси и иронизираха реално, какво се случваше във властта. Само и единствено ИТН иска да има референдум за всяко едно нещо, касаещо народа, както и свалиха от власт Герб и ДПС. Но точно това непрестанно плюене по ИТН от миналата и сегашна власт, ще им изиграе лоша шега, като постоянното апелиране за ваксинация или с няколко думи, всичко е една пропаганда срещу ИТН.
  • 17 ХАН КРУМ

    45 4 Отговор
    Гамизов, какво става с МАРИЦИТЕ 1 и3–там не баше ли ти консултанта, по неизгодните договори?Не е ли по страшно ,че всички, които в една или друга степен сте нечии проксита, продавте БЪЛГАРИЯ 32години на всеки , в който виждате някаква далавера.Дали ще те извъртят руснаци или американци,дали отМосква или от Брюксел,резултата е ,че си извъртян и прецакан от български проксита и предатели. И това не е веднаж или два пъти. 32 години такива загрижени консултанти и анализатори ,продават българите по един и същи начин. хайде ,като си толкова загрижн идвай и се бори,защо си се скрил и се появяваш по скайп.хайде идвай и оправяй енергетиката. ПРЕДИ ти пречеха Борисов и ДПС,сега Трифонов,утре Путин ,в другиден китайците. АМИ ХАЙДЕ ИДВАЙ. Е не може 20 години Иван Костов да е на власт. И проблема на тази държава не са руснаци ,американци и китайци, а продажните български корумпета във власта и безнаказаността за техните предателства.

    Коментиран от #28

  • 18 3.14К

    20 8 Отговор
    Много полуидиоти получават трибуна в този сайт, но в случая този представлява пълните такива.
  • 19 ...

    24 11 Отговор
    С внимание прочетох статията. За съжаление няма по-точна констатация за безсилието на страната в момента. Въпреки глупостите на сегашните управляващи, смятам че поначало са честни, което нищо не означава, като се има предвид с кои са в коалиция. Всичко може да се обърка за минути. Така че, харвардци, опичайте си акъла...
  • 20 30 г стигат

    16 9 Отговор
    Виж колко руснака имаш под леглото ! Нямам повече въпроси към психопати !
  • 21 Точен

    20 10 Отговор
    От гледна точка на гранта Гамизов си изпълнява еничарските задачки. Истината е, че ФАЩ спряха Белене с идването на трима сенатори, от което Българско губи по 500 мил долара на година. С нереализирането на Южен поток губим още по 450 мил долара на година. И Гамизов има свръхнахалството да се радва, че Българско е ощетена. Що се отнася до уж"Магнитски" те са поредната афера на ФАЩ, за да пречи на Русия с изфабрикувани "факти".
  • 22 Варна

    15 10 Отговор
    Да условията не са никак добри, обаче точно Гамизов да ми обяснява... - Тоя кърлеж трябва да бъде държан на страни от каквито и да е държавни поръчки или сделки.
  • 23 ГЕРБ

    12 16 Отговор
    Пълни невежи и измамници .След няколко месеца глупаците гласували за тях ще ревът че били измамени ХАК им е
  • 24 От Церова кория

    12 1 Отговор
    О, моят прадядо беше стар хайдутин,логопед на четата! И ах, аз помня как гледахме навън през мътното стъкльце и как възкликнах: Сняг! А дядо с прекрасна артикулация ме поправи: Суграшица!
  • 25 Камуфлаж

    17 8 Отговор
    Зомбито Камизов иска да ни изкара всичките зомбита!
    Стой си в ковчега и остви, ние живите да действаме.
    Откъде го изкопахте тая политически труп?
  • 26 ха ха

    19 15 Отговор
    Кирчо или е тъп или е давоска подлога помагаща на биг фарма. Всеки управленец знае, че първото нещо което трябва да направи в сложна обстановка е както казват англосаксите "да обере ниските плодове", да укрепи положението си за да има време да се заеме с по-сложните. Милко и Морко направиха най-великата тъпотия - допуснаха предишният идиот в здравеомазването да въведе зеления сертификат. И след това не се възползваха да го премахнат. Щяха да спечелят много недоволни на своя страна. Груба управленска грешка, освен ако не са кукли на хора свързани с правене на пари от тестове, ваксини, маски и медицински терор. Имаше научни публикации в Испания и Великобритания за вредата от зелените сертификати. Кирчо просто не е на власт. След това бюджетът. Направиха хранилка за своите за да има баланс в четворната коалиция. Супер глупост! Дори Баце отигра топката по-добре през 2009-та. Трябваше да свият държавните разходи. И вероятно да намалят данъците. Само минимално целево подпомагане на бедни граждани, но не и бизнеси. Първата година е момент когато хората са склонни да понесат някаква тежест. Оттам нататък е трудно без подобрения. Истина е, кирчовото правителство не е безнадеждно. Останала им е надеждата, че няма да ги изритат с шутове!

    Коментиран от #33

  • 27 Банев

    20 4 Отговор
    Доста страшно звучи статията на Гамизов, но истината в България най-често е страшна. Не ни остава друго освен да дадем на мафията битка, пък каквото ще да става!
  • 28 рада дълбоката

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "ХАН КРУМ":

    Това им казвам и аз от поне 20 години ! Постави бай Гюнтер образно казано в какъвто и да е строй той си остава бай Гюнтер и нещата при него ще се получават защото мисленето и културата е друга . Завист има навсякъде но ако някъде е в по поносими количества то едно от тези места е Германия . Трябва ни нов рестарт но с ревизия на стария защото без ревизия винаги ще останат въпроси които "вълнуват" хората наясно с така наречената приватизация . Всъщност достатъчно добре си го обяснил но пак да повторя , не партиите са виновни а сбирщнита в тях (т.е сбирщината която е яхнала народа чрез тях ) а за съжаление на тия географски ширини тя е в излишък . И в тоя тон на мисли се сетих за филма Двойника с Т. Колев - какво правим с утайката ...... изхвърляме я ...............
  • 29 хихи

    6 5 Отговор
    Според ме не и трите Странно, неефективно и и безнадеждно...
    Ако правителството е на Пеевски както предполагам, ще падне скоро след замитане на следитеМу!
    Ако и на Прокопиев(по-малко вероятно), ще се задържи, все пак Инвеститорът трябва излезне на печалба...
  • 30 Насилих се

    23 8 Отговор
    И прочетох в цялата статия
    От нея разбрах само едно нещо
    Всички до един в България са руски агенти с изключение на един човек И това е господин гамизов
  • 31 ыij

    13 8 Отговор
    Това десният Бареков ли е?
    ИТН му е проблема на господина, щеше да е смешно, ако не е толкова тъжно всъщност. Вчера кацнал и вече раздава присъди!
  • 32 Иванич

    13 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Иванич":

    Колко сребърника получи затова повърнато което си публикувал
  • 33 Особено

    8 2 Отговор

    До коментар #26 от "ха ха":

    Свиването на разходи се прави със съкращения-няколкото хиляди пенционера на заплата в държавата. В момента никой не обелва дума за това?! КОГА ще има реформа в държавната администрация. Калинките си зимуват и ще се разщъкат напролет за да спъват всякак реформите. Режете до здраво докато не стане късно.
  • 34 Златкокюлчо Чекмеджийски от гр. Банкя

    9 6 Отговор
    Абсолютно същите глупости господина ги пише във форумите на инвестор и инфосток. Не знам тоя човек бисмен ли е, политик ли е, експерт на герб ли е ССДС, но искаше да налага някакви свръхскъпи японски технологии в бг. Герб и д с са проксита на цру и турските служби и понеже затънаха и проходна а ги обявява за руски.... пълен абсурд борбарон соколофф или каквито са ти виковете н инономисесщите форуми.
  • 35 АААААААААа

    15 0 Отговор
    АААААААААаа този говори за Виктория Василева, преводачка в АЕЦ, после депутатка и комсомолски секретар в СДС СДС СДС СДС, а сега в ИТН. Интересно колко ли пък може да е силна в Енергетиката. Не вярвам?
  • 36 Много точно казано !

    6 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иван Иванич":

    Много точно казано!
  • 37 Голям майтап

    14 7 Отговор
    По неработещо правителство не сме виделе Кире само се хили
  • 38 НЯКОЙ

    4 1 Отговор
    Ние все пак сме упорити, а може би инатливи и се надяваме на по-добро бъдеще!
  • 39 болен мозък

    17 1 Отговор
    Писнало ми е да слушам глупости за руски енергийни примки, все едно само те са виновни за всичко! Руснаците ли накараха цяла Европа да махне твърдите договори и да мине на борсови цени? Те ли са виновни, че в ЕССР газта скочи тройно, вместо двойно като в Азия и Сев. Америка? Къде е сега евтиния американски втечнен газ? Къде е азербайджанския газ. Не коментирам че у нас няма изградена връзка, а че за цяла Европа го няма в нужните количества и цени. Да, много хора лапат от енергетиката, вкл. и обслужват руски интереси, но парсата е за нашите крадци. Ние позволяваме на нефтохим да не плаща данъци, но и пак ние позволяваме американските ТЕЦове да получават двойна цена в сравнение с държавния Марица 2. И това не е заради глупост, а защото наши крадци се облагодетелстват. А и енергетиката не е само газ, скъпия ток от соларите иперките на немските фирми също е енергийна примка.
  • 40 Опаа

    5 6 Отговор
    Брутално точно е описал клетото ни битие.Потънахме жестоко.Докато не се изхвърлят от България всички,които са българи само по лична карта,няма да изплуваме.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 коки

    8 2 Отговор
    гамизов гнидо американска ти не си ли вканализацията
  • 43 Какичка

    0 3 Отговор
    Стефане! Моля те! Ела, ме оправи!
  • 44 РъпОн

    9 1 Отговор
    За съжаление за всички, които гласуваха за промяна, се получи измама. Няма нищо смислено, което да е свършило правителството до сега. Само празни обещания. По-лошото ще се окаже, ако ни баламосват, а през това време осребряват престоя си във властта, защото ясно е, че те не са наясно къде се намират. Определено едни хора ги инсталирана на това място. И всички си мълчат.
    Никой не повдига въпроса за разписките. Явно не трябва. Поне за сега.
  • 45 техник

    3 6 Отговор
    Гамизов е там, където нямате и идея къде е. Той е най-умният жив българин в този момент и какво вие си пишете за него няма значение, защото го оценяват 3 корпорации с приходи 5 пъти БВП на България. Но има странна любовна история с тъпата си родина. Хайде със здраве от един комшия на Стефан в Норвегия.
  • 46 Грух

    4 1 Отговор
    Гамизов, ще ми го л. А паш.Ти обичаш.
  • 47 Боцко

    2 3 Отговор
    Пробутах ви Промяна (ПП),
    И вие ми се вързахте,
    Стана тя каквато стана,
    Супата ще сърбате !!!
  • 48 САМО ПРИПОМНЯМ ЧЕ СЪЩИЯ ТОЯ

    4 1 Отговор
    КАЗВАШЕ ЧЕ ФИЗИЧЕСКИТЕ ЗАКОНИ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ДА СЕ НАПРАВИ ГАЗОПРОВОД ПО ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ --------- ИЗВОДА СИ НАПРАВЕТЕ САМИ С КОЙ СИ ИМАМЕ РАБОТА !
  • 49 ГАМИЗОВ Е ГЕРБАВА ПОДЛОГА

    3 2 Отговор
    НЕОБРАЗОВАН И ТЪП ЛЪЖЕЦ , В ТИКВАТА МУ Е ПЪЛНО С ЧАЛГА И МУХИ !
  • 50 Бай Шиле

    2 1 Отговор
    "... в правителствотое пълно с руски проксита..." В правителство пробутано от американците.Този или е луд или се прави на такъв за да привлече внимание.
  • 51 hahaha

    0 0 Отговор
    за това имаме ново министерство на ефективността
  • 52 Матей преображенски

    1 0 Отговор
    Безнадеждно е,безнадеждно.Нека не си кривим душата,тия са не само некадърници ,но и злоумишлени.И никакви руски призраци не бродят тук,ами баш аватарите на бай шорош.Кирчовците какви намерения имат за разкулачване на тъй називаемите селски деребеи,никакви,те дори не знаят за подобни проблеми и хич не им дреме за населението.То все повече става преобладаващо ци-ган-ско,така че подмяната на етноса става по естествен път,еволюционно,плевелите винаги надвиват ,когато бъдат оставени и даже толерирани.