Last news in Fakti

13 Май, 2013 11:49 1 071 1

Христо Бисеров: Политиците сме на матура

  • христо бисеров-
  • политици-
  • матура-
  • избори
Христо Бисеров: Политиците сме на матура - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Който не се представи на тази матура на висота, няма да вземе диплома, коментира сложната социална и политическа обстановка в България зам.-председателят на ДПС Христо Бисеров.

Христо Бисеров – зам.-председател на ДПС, гостува в "Гореща точка" по TV 7, за да коментира успеха на партията на вчерашните извънредни паралментарни избори. Нашият прочит на вота е един-единствен, посочи Бисеров – еднопартийният модел на ГЕРБ е отхвърлен. Той заяви, че от бившата управляваща партия не бива да си губят времето да търсят представители на ДПС, като по този начин зам.-председателят на "Движението за права и свободи" нееднозначно повтори позицията на партията си, че няма да се коалира с ГЕРБ.

ДПС, също като БСП, предлагат програмно, неколалиционно правителство, като Бисеров посочи, че е най-добре то да бъде съставено с мандат на социалистите. Програмното правителство предполага първо да бъдат определени приоритетите, програмата, сроковете за действие и тогава хората, коментира още зам-председателят на ДПС.

Стана ясно, че след изготвяне на стратегия, партията - мандатоносител, трябва да се обърне към всички партии, не само към тези, които са представени в парламента по волята на вота и на принципа на 4-процентната бариера.

Много от новите политически сили и граждански организации показаха, че набират обществена подкрепа. Според Бисеров те заслужават участие в управлението на страната.

Водещият Николай Бареков постави пред зам-председателя на "Движението за права и свободи" ключовия въпрос - как ДПС и "Атака" ще намерят общ език в Парламента.

Според Бисеров водеща в случая ще бъде ролята на мандатоносителя. По неговите думи именно на базата на идеята за едно надпартийно правителство може да се постигне нужния баланс. Обществото има нужда от това, коментира Бисеров.

Политиците сме на матура, който не се представи на тази матура на висота, няма да вземе диплома, коментира сложната социална и политическа обстановка в България зам.-председателят на ДПС.

Относно фалшифицирането на бюлетини в Костинброд, Бисеров коментира, че "такова чудо никой не е очаквал". Мащабите на готвената измама впечатляват всички политически сили.

Подмяната на вота на избирателя по такъв начин, очевидно е, че става въпрос за... опит за преврат, коментира още зам-председателят на ДПС. Според него е ясно, че става въпрос за престъпление и от ДПС чакат дейстията на прокуратурата.

По думите на Бисеров е редно Цветанов и Борисов сами да се откажат от своя имунитет.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasil Ivanov

    0 0 Отговор
    TOYA ENICHAR biserov RABOTI PROTIV BALGARITE.SRAM I POZOR ZA NARODA E TOI.SIGURNO I ISLYAMA E PRIEL.PRODAJNIK....