Last news in Fakti
  Тема: Украйна

27 Март, 2022 16:00 7 395 128

Ако Западът подцени Путин, това може да е фатално за Украйна

  • запад-
  • подценяване-
  • путин-
  • фатално-
  • украйна

След инвазията един американски сенатор ми каза уверено, че каквото и да се случи, украинският народ ще бъде свободен. Това беше оптимизъм, който съм свикнала да очаквам и ценя от американските политици. И ние се надяваме, че той ще се сбъдне, казва журналистът Кати Кей 

Ако Западът подцени Путин, това може да е фатално за Украйна - 1
Снимка: EPA/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във втория епизод на много забавния комедиен сериал с Володимир Зеленски "Слуга на народа" един от призрачните злодеи казва на героя на Зеленски, какъв трябва да е новоизбраният президент на Украйна: "Той е известен с това, че е железен и смел".

Това беше моментът, в който посегнах към дистанционното, натиснах пауза и поех дълбоко въздух. Това казва в анализа си за Би Би Си Кати Кей, цитирана от БГНЕС

Сериалът от 2015 г. току-що започна да се излъчва тук, в Америка, и за тези от нас, които не са запознати с него, е малко сюрреалистичен. Всеки път, когато се уловиш, че се хилиш, след това започваш да се чувстваш тъжен. Това е емоционално изтощително. Установих, че не мога да гледам повече от един епизод наведнъж и го правя с известен страх. Приятели са ми казвали, че изобщо не могат да го гледат.

И това не е защото сериалът е лош. Поредицата е добра, а Зеленски е талантлив актьор. Той е очарователен и самоироничен. Не, трудно е да се гледа, защото се страхуваме какво ще се случи сега с истинския президент на Украйна.

В същия епизод има друга сцена, в която новият президент Василий Петрович Холобородко /героят на Зеленски/, се запознава с двойника си от охраната. Един ухилен политически лакей казва на Зеленски за двойника му: "Той ще умре от снайперистки куршум заради теб", след което се смее на глас пред ужасения поглед на Зеленски. И тогава стомахът ти се обръща, защото в момента ти се струва, че целият западен свят наблюдава Украйна и се моли да не се стигне дотам.

Никой не би желал това страдание на Украйна. Но засега Зеленски и смелите хора, които той ръководи, са герои в един свят, в който има остър дефицит на такива. Излязохме от мрачен период на грозно политическо разделение сред западните политици и трагична пандемична криза и копнеем за нещо хубаво, в което да повярваме. Четиридесет и четири милиона смели украинци сякаш се справиха с това предизвикателство и ни дадоха повод за надежда „в силата на неудачника”.

Ние ги подкрепяме. Удивляваме се на тяхната издръжливост. Желаем да оцелеят и да останат свободни. Затова е разбираемо, че можем да станем жертва на това, което един анализатор красноречиво описа като „западно пожелателно мислене”.

След инвазията един американски сенатор ми каза уверено, че каквото и да се случи, украинският народ ще бъде свободен. Това беше оптимизъм, който съм свикнала да очаквам и ценя от американските политици. И ние се надяваме, че той ще се сбъдне.

Историята обаче ни напомня, че доброто не винаги побеждава. Във всеки случай не и срещу Русия. Попитайте сирийците, които все още са заклещени под ботуша на режима на Асад, а градовете им са разрушени от руски бомби. Попитайте чеченците, чиято столица беше изравнена със земята по заповед на Владимир Путин. Или попитайте безбройните смели араби, иранци, беларуси и мианмарци, които рискуваха живота си, за да протестират срещу деспотични управници, без да имат шанс.

В покрайнините на Украйна, които се превърнаха в последното бойно поле на Путин, Давид наистина нанесе на Голиат всемогъщ удар. Но не се заблуждавайте - Русия все още е страшен противник.
Един от високопоставените европейски дипломати, който познава добре лично Путин е убеден, че руският президент няма интерес да преговаря за каквото и да било споразумение. Той смята, че Путин по-скоро използва този момент, за да прегрупира силите си и да се снабди с нови запаси, готов за нова, потенциално по-опустошителна атака. Попитах дали има риск обнадеждените западняци да подценят военните шансове на Русия? „Да” - кимна той.

Руската армия разполага с 900 000 военнослужещи на активна служба и два милиона резервисти - повече от осем пъти повече от тази на Украйна. Тя все още разполага с огромен арсенал и сателитна държава като Беларус, от която може да привлече още войски, както и с възможността да плаща на наемници от страни като Грузия или Сирия. Разполага с възможности за водене на кибервойна, които все още не е разгърнала. Разполага с 4500 ядрени оръжия, които заплашва да използва, и с химически оръжия, за които Западът предупреждава, че може да използва.

Руснаците се представиха много по-зле, отколкото някой очакваше, но постигнаха някои териториални успехи, отбелязвайки бавен, но стабилен напредък около Мариупол и заплашиха да отрежат украинските сили близо до отцепническите източни региони Донецк и Луганск. Често този напредък се постига чрез изравняване със земята на цивилни квартали. Пренебрегването или подценяването на тези военни успехи или на оставащата мощ на руските военни няма да помогне на Украйна. Всъщност може да ѝ навреди.

Успехът на украинците зависи от две неща - от тяхната собствена феноменална смелост и - също толкова важно, от постоянното им снабдяване с военна техника, която тя получава от западните страни. Ако тези страни или обществеността в тях започнат да си мислят, че Давид наистина е победил Голиат, потокът от оръжия може да се забави или спре. Това би било катастрофално за украинската съпротива.

Президентът Байдън прекара тази седмица в Европа, за да подкрепи западния съюз. Но все повече хора признават, че тази борба ще продължи по-дълго, отколкото Русия и Западът са очаквали. Украинците може да се нуждаят от доставки на оръжие и през следващите месеци. Алиансът ще трябва да запази решителността си, за да отговори на разрушителната решителност на Путин.

Сега не е моментът да бъдем мечтатели. Реализмът с широко отворени очи ще помогне на Зеленски повече, отколкото пожелателното мислене.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 164 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    158 19 Отговор
    Пълна помия...

    Коментиран от #95

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вова император на Третия Рим

    150 23 Отговор
    Лошата новина за Запада е, че Вова е вече в съзнанието на всеки борещи се срещу фашизма.

    Коментиран от #12, #29

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 сила

    15 92 Отговор
    джуджето крие възраста си......1950 година е роден
  • 8 честен ционист

    92 15 Отговор
    Не подценявайте Вова, за да не извади фишеците с EMP и не ви спре нета перманентно.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Майна

    162 21 Отговор
    Бог е с този,който отстоява свободата и независимостта си .Русия беше притисната в ъгъла. Това щеше да се случи,но Путин ги изпревари- той подчерта,че не е допуснал грешката на Сталин от Втората световна,която беше платена с милиони жертви..Русия не погази споразуменията, погазиха ги САЩ и НАТО...
  • 11 Грульо

    131 16 Отговор
    "Успехът на украинците зависи от две неща - от тяхната собствена феноменална смелост и - също толкова важно, от постоянното им снабдяване с военна техника, която тя получава от западните страни."

    Ама тез кравари сериозно са решили да се бият с Русия до последния украинец. Добре, че 1/10 вече избягаха от Украйна.
  • 12 сила

    11 64 Отговор

    До коментар #3 от "Вова император на Третия Рим":

    НА ТРЕТИЯ СВЯТ......объркал си се

    Коментиран от #40

  • 13 Ади

    134 11 Отговор
    Малейй какъв промит мозък е написал този пропаганден пасквил! Едва го изчетох.

    Коментиран от #99

  • 14 Б А Й Х @ Й ‼️

    132 10 Отговор
    На ЗАПАДналия свят изобщо не му дреме за Украйна ‼️ Войната е на ФЕД за спасяване на долара ‼️
  • 15 Ана

    108 11 Отговор
    Ани,махни фашисткото украинско знаме над главата си! Това отвръщава разумните хора ,да величаете комика и ругаете Русия ,означава , сте се продали на агресорите или мечтаете за нацизъм,много опасно за световния мир!
  • 16 Да,бе

    110 12 Отговор
    Феноменалната смелост на украинците!Ъ!!!Трябва да си много смел,за да използваш цивилни като жив щит.Странен хумор от страна на подпалвачите...

    Коментиран от #36

  • 17 Таласъма

    72 5 Отговор
    "ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати."

    Къде ли е широкият спектър от мнения?
  • 18 Пак зле прикрита

    8 56 Отговор
    руска хибридка.
  • 19 11111

    10 64 Отговор
    Бившият командир на британската армия полковник Ричард Кемп заяви, че Западът не трябва да изключва възможността Владимир Путин да бъде убит, пише Daily Mai „Осама бин Ладен, лидерът на „Ислямска държава” Абу Бакр ал Багдади и командирът на Иранската републиканска гвардия Касем Солеймани представляваха пряка заплаха за Запада. Всички те бяха убити, за да се противопоставят на тези заплахи. Путин е постоянна и смъртоносна заплаха, която ще остане, докато той е на власт", казва Кемп l.

    Коментиран от #39

  • 20 Аятолах Хомейни

    35 4 Отговор
    В The Gray Zone, Макс Блументал показва кой и как пише тези "новини".
  • 21 питам

    104 12 Отговор
    Демократи, защо не отидете от другата страна на фронта и да разпитате тези хора и децата им как се живее 8 г в подземията и при непрекъснат обстрел. Защо не покажете по вашите медии Алеята на Ангелите в гр. Донецк, където са погребани 120 деца на възраст до 15 г. Има и на 1 годинка. С какво тези деца заслужиха да ги бомбардирате.
  • 22 Да питам

    100 10 Отговор
    защо, ако украинската кауза е честна и справедлива, се изсипаха толкова много лъжи за Русия и военните действия в Украйна?

    Коментиран от #41

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Britian empire

    11 72 Отговор
    Британската империя е надянала ласото на врата на Раша,и сега само затяга примката

    Коментиран от #101

  • 25 ПараШут

    91 11 Отговор
    Украйна приключи много по-рано от предвиденото. Очаквах, че след като я тъпкаха десет години с какво ли не оръжие плюс наличното руско в размер на хиляди танкове и бронетехника, както и стотици зенитни системи ще се съпротивляват поне една година. Изградиха отбранителни линии и бункери с бетон каквито даже и по времето на ВСВ не е имало. На Хитлер горе-долу година му е трябвало, за да превземе тази територия без да пази нищо. Путин с уникална акция ги разби и парализира за един месец при това с три пъти по-малобройна армия и на огромна територия, а и на чужд терен с организирано снабдяване. Още месец украинските фашисти ще дават признаци на живот в агония, но краят им се вижда. Трябва да признаем , че крайните фашисти, знаейки какво ги чака се съпротивляват жестоко и битките са тежки, но всичко върви по план.
  • 26 мдаааа

    7 29 Отговор
    Ако "спецоперацията" Ви се струва шега , натиснете червеното копче и да се свършва вече ...
  • 27 Просто човек

    10 77 Отговор
    Слава на Украйна! 🇺🇦
  • 28 Антитрол

    17 95 Отговор
    Слава Украйна! Зеленски е пример за всички какво означава лидер! Ние нямаме такива. Нито един. Айде давайте сега с минусиге.

    Коментиран от #47

  • 29 Абе ,

    8 43 Отговор

    До коментар #3 от "Вова император на Третия Рим":

    Съзнанието ти , на "всеки борещи се с фашизма" е напълно объркано , блин ...
  • 30 ОлигоМайФренд

    10 28 Отговор
    Слава на Иран! Спрете Путин, той защо нападна Русия ?!
  • 31 Ани ефрем. от Украйна, Болумач!!

    77 9 Отговор
    Кой расипа Сирия, в никакъв случай нее Русия!! Днес Сърбите честват жертвите, 23 год от Бомбардировките над Югославия!САЩ и Демократичната коалиция в 21век 76дни бомбандираха една Европейска държава! Срам и позор! За какво Ревеш Ани Ефремова, за жертвите в Сърбия или за живи изгорени те в Одеса!? РЕВЕШ ЗА Бандеровци те в Украйна?? Който е ходил или по живял там е на ясно, за какво става дума!! "Който сее вятър, жъне бури" , е казал Народа!
  • 32 Джохар Дудаев

    14 61 Отговор
    Най-голямата грешка е да пренебрегвате украинците. Да ги смятате за слаби. Да ги обиждате. Не ги прогонвайте от земите им и не им отнемайте нищо. Защото те не са толкова слаби, колкото си мислите. Никога не ги обиждайте. Защото украинците ще се върнат, ще унищожат всичко по пътя си и ще си вземат това, което им е отнето И когато се върнат в земята, където са погребани техните предци, живеещите на тази земя ще завиждат на мъртвите!

    Коментиран от #42, #43

  • 33 В.В.П.

    66 11 Отговор
    Значи да питаме ,В Сирия където ,,,умерена опозиция ,с американско оръжие ,искаше да превземе Дамаск.,,но да си затворим очите за Донбаската опозиция ,която с руски оръжия си отряза Донбас...Но не искаше да завзема Киййв...Нещата са едни и същи ,само гледната точка е различна..Смелостта е хубаво нещо ,обаче, срещу военната машина е провал .Помията е голяма..Сащ е виновен за ситуацията в Украйна..При Тръмп,беше спокойно .
  • 34 ха ха ха

    49 5 Отговор
    А аз мисля да питам смелите афганистанци, които наритаха и натириха "безстрашните" и "несъкрушими" "демократи" от Афганистан, ведно с мекеретата им.

    Коментиран от #37

  • 35 В.В.П.

    53 8 Отговор
    Западът подценява ВИНАГИ , ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ,..Всичко е фалш..Осраина ,никой нямаше да и обърне внимание,ако беше в Америка,да речем .Като Аржентина..Щеше си натиска парцалите .Без Слава Осраина!
  • 36 !!!?

    12 63 Отговор

    До коментар #16 от "Да,бе":

    Защо повтаряш мантрите на кремълските фуражки като курдисана матрьошка ! Ами какво му пречи Путин да събере майки с децата си от моловете на Москва и да ги нареди пред танковете на башибозука си в Украйна !? Апропо, кремълските варвари са тези който са влезли в къщата на Зеленски и много добре знаят, че там са жена му и децата му !!!?

    Коментиран от #46, #53

  • 37 Area 51

    40 3 Отговор

    До коментар #34 от "ха ха ха":

    Третият по големина контингент в Афганистан беше украинският ( няколко хиляди) така че и те да се считат за наритани !
  • 38 Кети

    50 6 Отговор
    Попитайте също корейците, виетнамците, сърбите, либийците, иракчаните, а преди тях и 1/10 от жителите на планетата, изтребени от европейците в двете Америки. Малцина знаят, че в началото на 16-ти век настъпва миниледников период поради изчезването на земеделието в Америка и унищожаването на 50 милиона коренни американци се връща като бумеранг в Европа - студ, глад, чума и нескончаеми войни.
  • 39 Има един брадат чичко,

    27 3 Отговор

    До коментар #19 от "11111":

    дето издирва такива хора и после им дава ефир и по нета да обяснят на хората колко лошо и неправилно са били възпитани от родителите си. Този може да бъде и взет на превъзпитание и да осмисли напразния си живот.

    Коментиран от #52

  • 40 Мощ

    38 4 Отговор

    До коментар #12 от "сила":

    Доколкото плазм...одии като теб вегетират в паралелен свят с "родител 1" и "родител 2", черна "Снежанка"... към всичко, подхвърлено ти от кукловода за "обнародване", ще имам "известни" съмнения😉...

    Коментиран от #81

  • 41 ми ,

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да питам":

    Кво питаш , ако смяташ , че е "военна кауза" ...🤭
  • 42 Хохълът..

    8 15 Отговор

    До коментар #32 от "Джохар Дудаев":

    Борбата продължава,значи!..Слава
  • 43 Стига с тоя Рамбо.

    31 5 Отговор

    До коментар #32 от "Джохар Дудаев":

    Престани да го гледаш, че съвсем изтрещя. Живееш в света на илюзиите.
  • 44 Ало Ефремова?

    57 6 Отговор
    Стига ни занимавате с тая "У-края".Кажете защо горивото е 3лв., олиото,ориза...Аз искам да има месо на масата за децата ми.Вие яжте Демокрация!
  • 45 зелен мишок

    39 3 Отговор
    Пътник е....
  • 46 Да,бе

    48 7 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    Да вярваш само на западната пропаганда не говори добре за интелекта.Разбира се,че всички лъжат,но някои направо се скъсват.
  • 47 Правилно😉!

    48 7 Отговор

    До коментар #28 от "Антитрол":

    Зеленикаквият шут е пример за лидер на циркова трупа👍😉!!!
  • 48 Това

    47 5 Отговор
    Най вече ще бъде фатално за Запада. Байдън така или иначе няма да доживее до втори мандат.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Факт

    39 4 Отговор
    Като видя статия по-дълга от една минута четене,изобщо не и обръщам внимание!Многото думи са признак,че искат да ме излъжат.

    Коментиран от #94

  • 51 Истината

    6 41 Отговор

    До коментар #49 от "В.В.П.":

    Китайския мечкар отдавна е сложил халката на носа на руската мечка и я е направил панаирджийска. Сега ще я кара да единият хляб са прави различни номера, да пее китайския химн и да се храни с клечки!
  • 52 НЯМА НУЖДА

    3 18 Отговор

    До коментар #39 от "Има един брадат чичко,":

    ИМА И ТОЗИ БРАДАТ ЧИЧКОТИВЛИЗАИЗОТЗАД ЗА ТОВА ГО ХАРЕСВАШ И ГО ХВАЛИШ

    Коментиран от #54

  • 53 А ти какво искаш?

    52 7 Отговор

    До коментар #36 от "!!!?":

    С питка ли да го канят? Кой организира майдана и направи незаконен преврат? ФАЩ. Самата старица нюланд каза, че струвало 5 милиарда долара. Като го спуснаха наркомана веднага подписа сегрегационните заповеди. Които бяха и против българите там. Зеленото съсспециален указ създаде фашистските групировки и им даде държавна издръжка и всякакви превилегии. Кой пали живи хора в културния дом в Одеса? Осем години кой избиваше хората с руско самосъзнание? Кой поругаваше български паметници и знамена? Сумата и българи избиха фашагите там. Това ли подкрепяш? Много добре си ориентиран, ако е така. Правоверен еврогеец, лижещ обувките на господарите си. Казват му мазохизъм и стокхолмски синдром.
  • 54 Щом си толкова доре информиран,

    28 5 Отговор

    До коментар #52 от "НЯМА НУЖДА":

    значи си много добре запознат. Признай си и ще ти олекне. Майка ти и баща ти знаят ли? Обясни им, че си широко скроен и про западно ориентиран и напълно споделяш евро ценностите. Прати им свои снимки от някой прайд.

    Коментиран от #55

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Възмутен

    36 4 Отговор
    Срещу Русия е имало винаги западно зло! Какви ги дрънка та зимата неудачница! Може би за нея Хитлер е добро,и сигурно е такова за нея! Аман от малоумни и неграмотни хора
  • 57 Олга

    25 5 Отговор
    С тази оскорбителна снимка на президент на държава, медията се е смъкнала до ниво на умствено изостанал младеж - писач по стените на свои нецензурни изблеци.
    Недостойно, ако уважаваш себе си и професията.
  • 58 Олга

    26 3 Отговор
    С тази оскорбителна снимка на президент на държава, медията се е смъкнала до ниво на умствено изостанал младеж - писач по стените на свои нецензурни изблеци.
    Недостойно, ако уважаваш себе си и професията.
  • 59 Васил

    8 31 Отговор
    Ако до сега бяха пратили военен контингент в Украйна нямаше да има толкова разрушения загинали и бежанци ама тъпите Европейци си мислеха че с Путин само преговори стигат.

    Коментиран от #66, #76, #90

  • 60 Лицемери

    42 4 Отговор
    Удивлявала се милата! И аз се удивлявам на масивната пропаганда на колектшвния запад,да промива мозъци с непракъстати лъжи! На лъжата обаче,краката са къси! Има и умни хора на тази земя ! Не са всички помрачени от лъжливата и лицемерна пропаганда на колективния запад и неговия законодател сащ! Много добре знаем за какво се води тази война! Малко ги еня за украинския народ,който гине за геополитиката на сащ,да разполага с ресурсите на света!
  • 61 Млад и страстен

    2 5 Отговор
    Кога ще живея добре?
    Аз мога да обичам!
    Кога ще имам приятелка, кариера, , както и други неща?
  • 62 Човешка ценност

    1 5 Отговор
    Кога ще живея добре?
    Аз мога да обичам!
    Кога ще имам приятелка, кариера, , както и други неща?
  • 63 ДЖО

    27 6 Отговор
    ВОВА МАЧКАЙ ФАШИЗМА. ЗА ДА НЯМА АТОМНА.
  • 64 ха ха хааа

    8 22 Отговор
    Мисля , че на един кагебист , мислил да стане таксист, не трябва да се обръща такова внимание ...
  • 65 Сандо

    33 5 Отговор
    Украйна я превърнаха в цирея на Европа.Моята загриженост към нея е както грижата към цирей,от който човек бързо и надеждно да се отърве.Веднъж и завинаги!
  • 66 Левски

    23 5 Отговор

    До коментар #59 от "Васил":

    Ако бяха пратили... Сега нито Европа, нито България щеше да я има. И май нещо отвъд Атлабтика също щеше да издими...
  • 67 Човек с памет

    31 6 Отговор
    Западът вече подцени Путин много пъти. От тук нататък Западът го чака унижение или унищожение - както си избере.
  • 68 ДАААА

    25 5 Отговор
    КЛОУНА Е МАРИОНЕТКА НА ФАШИЗМА.
  • 69 1234

    3 20 Отговор
    В Лондон на улица Албърт 85 ,има едни дето много бързо ги лекуват такива като Путин ,Садам,Сюлеймани,Ал бакр
  • 70 Укр@ина вече я няма

    22 6 Отговор
    И няма да я има десетилетия,защото ще загуби мъжете си .И не става дума за територия...

    Коментиран от #85

  • 71 нено

    36 4 Отговор
    Каква радост беше настъпила , надпреварваха се агресорите от цял свят да трупат оръжие на територията на баламите украинци.Деменцията и неговият син превзеха прекрасната територия, разполагаха се като господари, синчето правеше лаборатори за милиарди да унищожи съседите в това число и нас , но Путиан не спи.Изпревари агресорите и ще спре разрастването на фашизма.Тези американски негодници му бяха подготвили жесток сценарии за унищожаване на Крим, Донбас и самата Русия.Жалко , че продажни медии от цял свят и най вече нашите мисирки , не спират да бълват лъжи, не виждат убитите , гладни, болни , хора от окупираните ДНР и ЛНР, в момента издевателствата от Азовци над мирното населене на Мариупол е чудовицно.Няма ли хора да отидат на място и видят ужаса н украинскте мародери !
  • 72 Мимч

    25 4 Отговор
    Абе ти не разбрали,че ако искате войната скоро да свърши ,е да не давате никакво оръжие и ще спасите ммого украински,а и руски животи,но целта ви явно не е мир ,а друга.Така че рано или късно урките ще клекнат след много жертви и ще бъдат създадени две държави.Западна независима Крайна и Новорусия,с граница р. ДНЕПЪР.То се иска малко акъл да го проумеете,без да сте специалисти...каквито се пишете..
  • 73 Петко

    26 4 Отговор
    Много е странно когато някой уж копнее за мир а моли за пужка , някак си големият добродетел Байдън бута в бездънна яма Украйна , лъжейки я че със запада ще са свободни затова да се бият до края, но до края на кое. И колко свободни ще са с Америка , дали няма да бъдат излъгани като българите, чиято икономика , армия,енергетика беше унищожена именно от Добрите Американци.
  • 74 смех

    18 5 Отговор
    Напишете поне името на чиляка писал тея глупости.....да беше завършил с ДА ЖИВЕЕ ВАПЦАРОВ....деееее и смешниците платени.......
  • 75 Болни

    6 24 Отговор
    Подкрепящите руската агресия в Украйна са садомазохисти!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Човешка ценност

    6 2 Отговор
    Човек който има кръвно и / или силно сърцебиене, това е така защото от някъде му правят сериозно влияние !
    Смисъл не е болен всъщност !
  • 78 Урюрвкос

    14 1 Отговор
    Зеленски забрани филма "Ржевски против Наполеон" а той играе главната роля в него.
  • 79 айде стига бе

    23 3 Отговор
    Тази поръчкова..политкоректна статия може да впечатли някой..американски..макдоналдс-мен,,или росенплевнелиевчетата...но за мислещия човек...е една помия,обилно полята с лъжи и преувеличения. Няма нищо! то и Наполеон се е надявал...че в последния момент пред Ватерло..ще пристигне армията на маршал Груши..и ще обърне хода на битката,но ...тц! Не е станало.
  • 80 МмАаНн

    19 2 Отговор
    Отвратителен пасквил
  • 81 МмАаНн

    19 1 Отговор

    До коментар #40 от "Мощ":

    Да не забравяме и набедените за расистки и прекръстени прекрасни книги като "Чичо Томовата колиба", "Десет малки негърчета" и пр. евроатлантически скудоумия и извращения.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Jacques Yves Moineau

    4 23 Отговор
    ПОЖАРА СЕ ГАСИ ДОКАТО Е МАЛЪК. По добре е сега да страдаме малко, но да задушим Путин, отколкото да го оставим да се развихри. Защото тогава жална му майка на цялото човечество (не само на европа и сащ, както биха запяли троловете). ....ако въобще остане нещо след ядрения удар
  • 84 История

    5 20 Отговор
    Не им върви на монголците от московските блата с актьорите - единия им срина СССР, а настоящия ще им срине федерацията. Ние като българи трябва да сме радостни, че 2 Българии ще получат назависимост след 5 вековно московско робство.

    Коментиран от #86

  • 85 мдаааа

    3 16 Отговор

    До коментар #70 от "Укр@ина вече я няма":

    Украйна ще я има , за ужас на колхознята ...
  • 86 Jacques Yves Moineau

    2 16 Отговор

    До коментар #84 от "История":

    Русия е създадена от Владимир, и ще бъде срината от Владимир.
  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Тити

    1 17 Отговор
    Вече Европа остави Украйна за втори път предишният беше 2014 то е голям срам Европа. Европа е почти 400 милиона а не може да справи с страна с население 140 милиона това е голям срам за такъв континент
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Пита се

    19 1 Отговор
    Къф контингент бре! Евроgейзерите от 30 години са gейове,шоrошоиди,консумеристи и dженdъри. Украинското пушечно месо е най-доброто което могат да извадят към момента и пак не им се получава играта. Руснаците засага се бият с едната ръка завързана за гърба защато пазят цивилната инфраструктура. Пита се защо като е война Украйна не е обявила положение на война? Дипломатическите отношения прекъснати ли са? Има нещо много гнило и миришещо от страна на целокурния Запад.
  • 92 Василев

    22 2 Отговор
    Западът подцени г-н Путин, и тепърва започват проблемите за запада, той, г-н Путин от 2007 г. обяснява на същият този запад; че си правят гаргара с Русия...Всичко си има логичен край, по принцип това е война с Православието, но ние ще го разберем доста късно и необратимо
  • 93 Без коментар

    13 0 Отговор
    фащ лаборатирии в украйна, които се занимават с неща забранени в самите фащ, и после у нас -дай ти птичи, свински, политически грип, чума по свинете, син език, ковид , а ние сме евро и нато Любовчии???
  • 94 кратко и ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Факт":

    Всички слабограмотни говорят по този начин!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Албърт стрийт 85 Лондон

    4 16 Отговор
    Руския балон се спука,раша е в икономически колапс и международна изолация
  • 97 hihi

    6 1 Отговор
    Хора, пишете ми да съберем по лев-два да направим слатна икона на Зеленски и да я дарим на Александър Невски! Биткойни пращайте на 1234олемале456квастантя789 .
  • 98 Васил

    1 10 Отговор
    Ако още в първите дни беше се намесило НАТО нямаше да се стига до тук нямаше да такива поражения и толкова убити. Не мога да разбера за какво се дават такива големи бюджети за армии заплати на военни като няма полза от тях излиза че те са чиновници.

    Коментиран от #122

  • 99 ДрБр

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ади":

    Аз не можах.
  • 100 Размишления

    19 1 Отговор
    Много впечатляваща драматургия а този "просълзяващ" зрителите разказ.
    Ще споделя само две набиващи се неща ,без да коментирам повече.
    1/Американците не знаят нищо за Украйна,те даже не знаят какво става в тяхната страна,защото такъв им е манталитета.
    2/Американците не желаят както се казва в тази прочувствена проповед доброто на украинците ,а да ги използват както иска тяхното правителство до последния украинец във войната срещу Русия.
    Интересите са важни за американците - никакви чувства ,никакви драми...
    С еди курум няколко заека
    -Голяма печалба на Военния комплекс от поръчките за оръжие
    -Вземане на всичко което може да се изсмуче от Западна Евтопа,не по малко от 1,5 трилиона евро
    -Отслабване на противника им за световното им господство Русия.
    До тук със сълзливата "проповед"!
  • 101 Отговор

    1 3 Отговор

    До коментар #24 от "Britian empire":

    Пожелавам ти някой ден и на теб да тия я затегнат!
  • 102 ЗЕЛЕНСКИЯ ФАШОГИ

    13 3 Отговор
    Семейство Джон и Татяна Джойс, които избягаха от Мариупол, разказаха как са се измъкнали от града, окупиран от „Азов“. Според тях, бойците от националния батальон непрекъснато обстрелвали града, не пускали цивилни навън, заплашвайки да не напускат живи Мариупол, и стреляли в гърба на собствените си войници.

    Джон живее в Украйна 15 години, Татяна - цял живот. Те говорят за русофобията, която процъфтява в страната, подхранвана от култа към десните движения, и за влиянието на Америка, която настройва приятелските нации една срещу друга.
  • 103 Укроп

    10 0 Отговор
    Ако запада подцени Путин това може да е фатално за целият живот на земята! Запада прегъна летвата но Русия не е нито Ирак, нито Сърбия! Америка изпуска доминантната си световна роля и това я вкарва в политически неконтролируем паркинсон!
  • 104 Hoho Boho

    4 0 Отговор
    При толкова много тролове, няма какво да добавя.
    А коментарите не ги чета - безсмислено е..
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Ани

    11 2 Отговор
    Супер статия само си забравила да споменеш за стачките в Германия в подкрепа на Русия и коментара на Макрон против Байдан
  • 107 Знаете ли как се укрива истината

    6 1 Отговор
    Ето един пример, в Черно море има мини, които пречат на корабоплаването. Турция обезвредила една мина, но още проучва каква е. В тази ситуация е ясно, че мината е украинска, но понеже Турция е страна от НАТО това няма как да го признае, нито да излъже че мината е руска. Защото има икономически интереси в Русия. Вероятно ще загубят мината, нещо ще се случи, за да я унищожат или скрият без уточнения на кой е. По-интересно е, че има други мини, тях кой ще ги хване? И защо ООН мълчи?
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Уса

    9 1 Отговор
    Запада има нужда от як шамар,защото от години го търси и проси.Така,че който търси намира,като на ринга и в живота

    Коментиран от #111

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Митьо

    8 1 Отговор
    Няма да е фатално! Просто такава измислена държава повече няма да съществува. Малорусите ще се присъединят към Русия и повече няма да ги боли главата.
  • 114 Много

    5 1 Отговор
    хленч за един нает бездарен клоун и един комисионер на една корпорация за добив на шистов газ, пробутан за президент
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Орки на Мордор

    2 2 Отговор
    Ада ви очаква
  • 117 Убедих се, че в подобни сайтове се пишат

    8 0 Отговор
    само ЛЪЖИ! Снощи гледах документални филми по Дискавъри и реалността в Украйна е съвсем различна от тази която разни мисирки ни раздуват. Няма да коментирам, всеки който иска да разбере истината да изгледа филмчетата на Дискавъри. Украинските фашисти, под предлог да не навлязат руски войски са съборили мостовете към град Ипрен и така пречат мирните жители да напуснат града. Това не са ли фашисти, собственият си народ избиват.
  • 118 Ами европейци...

    9 0 Отговор
    Европа се самоубива! Не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите....
    Петко Добрев – анализатор 9.2.22 в Епицентър.
    Когато Путин ни казваше: "Посъветвайте Зеленски да изпълни Минските споразумения", какво правихме европейците? Ами занимавахме с вредата от мусаката и джендър стремленията.

    Е, не чухме Путин и затова сега чуваме бомбите. И европейците трябва да си отговорим на най-важния въпрос – щеше ли да има война, ако бяха изпълнени от страна на Украйна Минските споразумения? Не, нямаше да има.
    И защо трябва тогава да се правим на идиoти и да търсим вината единствено и само в Пyтин? Вината е преди всичко в нас, европейците, защото позволихме на Украйна да не изпълни Минските споразумения. И в резултат на това днес страда цяла Европа.....
  • 119 11666

    3 0 Отговор
    много Моабетчии има тук,и тръгват за украйна?
  • 120 Западът да не подкрепя Нацисти 2022

    3 0 Отговор
    Съдбата на Западът е, ако продължава да подкрепя убиствата на деца, жени, старци в Източна Крайна!

  • 121 WhiteNoise

    0 1 Отговор
    Севера има нужда от говеда... след разпределението в курск една голяма част ще са там за по 20-30 години. език ще научат.. ще попаднат на хора и евентуално и те ще станат такива :)
    редовен сексуален живот, редовна храна... що викат некоИ ще постигнат хармония със себе си
  • 122 WhiteNoise

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "Васил":

    зеленски не се крий бе... напиши си че си ти :)
  • 123 Докога ще намират

    4 0 Отговор
    качества в марионетката? Този смешник, назначен от американската администрация е всичко друго, но не и независим.
  • 124 Матей преображенски

    4 0 Отговор
    Изгонването на нацистите от Украйна ще и се отрази благотворно.Американците бяха направили така ,че в страната да се възцари разруха,и са настроили нацистите за големи безчинства,всичко ,което става сега там е по тяхна вина.Путин ги предупреждаваше многократно,да си сядат на задниците,а те даже са планирали нападение в Донбас и в самата Русия.ЕС или ще скъса със сащ ,или ще последва съдбата на Украйна ,под една или друга форма.
  • 125 124

    5 0 Отговор
    Вече нищо не зависи от агресивната външна политика на Запада/САЩ.

    Украйна ще бъде демилитаризирана и денацифицирана.

    А доларът изживява последните си месеци...
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 светец

    1 0 Отговор
    кати кей с нейното сенаторче и приятелите му демократи в анадола на курбол хаха не знаете как се играе ........заедно с авторката,която също е за там
  • 128 Бай Благой

    1 0 Отговор
    И вашата медия купиха ей....тия долари бре...