Last news in Fakti

30 Март, 2022 13:30 12 723 62

Смях и сълзи

  • божидар чеков-
  • джо байдън-
  • сащ-
  • президент-
  • украйна-
  • русия

Руснаци и украинци не разполагат с достатъчно време, за да тълкуват ексцентричните изяви на Джо Байдън

Смях и сълзи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да се съгласи Владимир Путин Ердоган да му помага за примирие с Украйна, означава, че целта на агресията вече е друга. Каква беше тя първоначално и каква е понастоящем, още не се знае. Явно тази неяснота не е печеливша за Кремъл. Черните забрадки станаха толкова много, че когато огънят спре, едва ли някой ще празнува. Близко до фронта няма европеец, който да не е загрижен за бъдещето си. В арабския свят, под влияние на стрелбата на Изток от Черно море, довчерашни врагове си подадоха ръка. Южноамериканците по традиция не подкрепят НАТО и остават на страната на Русия. Китай също пази тила на Путин, като блокира Съвета за сигурност. Отвсякъде прозира желание за спиране на братоубийствената война, която може да се превърне като нищо в един безкраен „зъб за зъб и око за око“.

Точно този момент избра Джо Байдън да посети бежански лагер в Полша, водеща страна в омразата към Русия. Едва ли президентът на САЩ е избрал сам този 25 март и точно това място, но думите, които произнесе, си бяха само негови. Слонът е символ на Републиканската партия в САЩ, а магарето на демократите. Когато Байдън определи Путин за „касапин“, който трябва да напусне властта, ефектът от изказването му прозвуча като танц на слон и магаре в стъкларски магазин. Малкото коси, останали на главата на Олаф Шолц, щръкнаха като сталактити, а Еманюел Макрон веднага се десолидаризира с Байдън. Той остро разкритикува американският президент, като определи изказването му за недопустимо за държавен глава. Дори Антъни Блинкен се намеси още същия ден, за да изглади обидното изказване на президента. Никой не е забравил още, че Садам Хюсеин също бе обявен за „касапин“ от страна на американците, преди техните военни части да нахлуят в Ирак.

Когато споделих с един приятел от Ню Йорк изненадата си от липсата на дипломатическо чувство в поведението на президента на най-мощната държава в Света, той ми отговори с искрен хумор. „Вие в Европа не знаете, че тук му викаме „Джо-Гафа“! След всяко негово изказване, говорителят на Белия дом или шефа на Държавния департамент са принудени да обясняват, че това, което Байдън е казал, не е точно това, което публиката е разбрала. Джо Байдън е нашият „Ламборгини“ на гафовете – каза моят приятел. Веднъж например президентът заявил, че ще посети американските войници в Украйна, като в същото изказване предупредил, че нито един американски войник няма да стъпи там!

На 1 март т.г. 46-ият президент на САЩ в официална реч пред нацията, напомняйки нахлуването на Русия в Украйна, поздрави борбения дух на „иранците“, вместо на украинците! На митинг през 2019 г. Джо произнася реч в подкрепа на детската равнопоставеност или на равния старт, като казва „и бедните деца са толкова интелигентни, колкото са и белите“...По случай връчване на национални награди, той се обръща към един от наградените – сенаторът от Мисури - Чък Грахам. „Я се изправи да те видят всички присъстващи!“ Сенаторът обаче е парализиран от 16-годишна възраст и е в инвалидна количка.

Разбрал, че е допуснал гаф, Байдън, за да спаси положението, се провиква – Я станете всички!

По време на последното си гостуване в Чикаго, президентът на Съединените щати в благодарствено слово се обръща към домакините, в частност към кмета на града, като го нарича „господин кмете“. Всъщност кмета е госпожа на име Лори Лигфууд.

Всички тези гафове са коментирани надълго и нашироко в американските медии. Някои са снизходителни, други тревожни. Има и такива, според които „този човек не е с всичкия си!“ Защитниците на Байдън контраатакуват с обяснението, че у президента синхронизацията между устата и мозъка е леко нарушена, но според тях, той е с всичкия си!

Руснаци и украинци не разполагат с достатъчно време, за да тълкуват ексцентричните изяви на Джо Байдън. Явно двете страни предпочитат да преговарят без американско участие. Говори се, че в случай на успех Зеленски ще бъде предложен за Нобелова награда. Някои мислят, че Лавров също има шанс. Авторът на тази статия смята, че нито единият, нито другият ще бъдат поканени в Стокхолм, за сметка на третия – турският президент Реджеп Тайип Ердоган.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неприятна работа е

    126 4 Отговор
    ДЕМЕНЦИЯТА.

    Коментиран от #39

  • 2 БПФ

    179 3 Отговор
    Факти, не мога да повярвам, че написахте истината за старият кpeтен... Този е опасен за страната е и за целият свят !!!

    Коментиран от #12

  • 3 Грульо

    105 4 Отговор
    "тук му викаме „Джо-Гафа“! След всяко негово изказване, говорителят на Белия дом или шефа на Държавния департамент са принудени да обясняват, че това, което Байдън е казал, не е точно това, което публиката е разбрала. "

    Цел свет чака да види кога Байдан ще напълни гащето на публична среща от най-високо ниво. И аз ще кажа - туй, дето написах, не е точно туй, дето сте разбрали. :D
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    130 3 Отговор
    Щеше да е смешен, ако не беше начело на САЩ ‼️Ако не разполагаше с право да натисне онова копче "‼️ Сега е просто ТРАГЕДИЯ ‼️
  • 5 Пич

    112 2 Отговор
    На Байдън не му обръщайте внимание !!! Той нито знае къде е бил , нито какво е казал !!! Виждате , че когато му подготвят някаква реч , нашия не я помни , и изплясква такива глупости , та администрацията на Беля дом се чудят как с дни да замазват нещата !!!
  • 6 Моника Люински

    109 3 Отговор
    Много малко американски президенти са били образовани и разумни хора, напоследък освен Тръмп, всичките са кукли на конци.
  • 7 Дърт Вейдър

    100 3 Отговор
    Срамота за такава страна като САЩ е тоя човечец.Но както каза бай ви Тръмп: Аз ще съм следващия президент но САЩ ще се е разпаднал до тогава.
  • 8 11111

    7 94 Отговор
    Раша е на бунището,плюшено мече играчка на големите сили,използвана и захвърлена ненужна вещ
  • 9 Европа

    91 1 Отговор
    Е точно за това е избран. Тръмп е прав. Фалшификация на изборите явно е имало. И както винаги,, публиката,, пак нещо не е разбрала.
  • 10 Б А Й Х @ Й ‼️

    76 1 Отговор
    Другото тъжно е отговорът на предложението да изпращат Камала на политически срещи ‼️
    - Вие чували ли сте пък нея ! Тя бе из рана само заради пола и цвета , за политкоректност !
    Това са хората избрани , упс определени, за водачи на Света ‼️
  • 11 Опорните му точки

    64 1 Отговор
    Такива листчета беше уловила камера на "Фокс Нюз" на вчерашната му пресконференция. Явно в Белия дом му нямат доверие да говори, без да си чете от тях.
  • 12 Майна

    12 81 Отговор

    До коментар #2 от "БПФ":

    Стария не отиде да убива в Украйна ! Направи го един друг масов убиец с ботокс

    Коментиран от #16, #51

  • 13 XXL

    74 2 Отговор
    Фотограф на Ройтер е заснел едно от листчетата в ръката му, с предварително подготвените въпрори и съответните отговори. Да живей демокряцията, и свободата на словото покрай нея :))
  • 14 Хаха

    9 80 Отговор
    Автора е поредният путинофил. Не трябва да му се обръща внимание но и не трябва да му се дава гласност, защото е против Европа и европейската цивилизация.

    Коментиран от #33

  • 15 Дааа

    53 3 Отговор
    ТОЙ Е ЛАМБОРГИНИ,НА ПРОСТОТИЯТА.
  • 16 Прав си

    33 5 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Прав си Костадин Ангелов е убиец!
  • 17 Петкан

    22 5 Отговор
    Новата роля на Турция -да бъде балансьор между Запада и Изтока , севера и юга ..Османски пакт на мира и сигурността
  • 18 ДжафДжаф

    75 4 Отговор
    Какво е казал Алцхаймер Байдън няма особено значение. По тоя повод Путин си го е наместил от левиот в десниот крачол. А и все си мисля, че медиите съзнателно се фокусират върху лапсусите за да се замажат истинските гафове на Байдън и по конкретно на синчето-наркоман. Да не говорим за историята с биолабораториите, по която тема т.н. "демократичен" свят, продължава да се прави на разсеян и то след 2г на пандемия. После българите видите ли сме били генетично-непълноценни с подкрепата си за путин, русофили, путинофили и не знам още какви си.
  • 19 Бай дън

    9 59 Отговор
    На расия и висна сопола след шамара на англосакса
  • 20 Американци

    83 0 Отговор
    Върнете ни парите за самолетите! Не ме интересува, че Мъск щял да става трилионет. Бойко мухъла и Дебелоцо от ВМРО в затвора. Хората се чудят как да оцеляват, вие дадохте 3,5 мрд за самолети и кораби. Сега даваме на украинец по 40лв на ден. Ще даваме още 30лв купони за джобни на ден. 4 членно семейство украинци ще взема 8 000лв на месец. Нямам нищо напротив. Българско семейство живее с токлова на година. Ало! Какво става? Спете още овце!
  • 21 Иван

    41 0 Отговор
    Бай дън го хванаха в крачка с извиненията за Путин 😁 да не забрави и да не каже още глупости)

  • 22 Запитайте се!!!

    5 5 Отговор
    Кой е Божидар Чеков?

    Коментиран от #36

  • 23 EEEEEEEEEEEEE

    39 1 Отговор
    Отвсякъде прозира желание за спиране на братоубийствената война,

    ДА ,АМА НЕ!!!ОНЕЗИ КОИТО НЕ ИСКАТ И НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СПИРА,СА ТОЧНО ОНЕЗИ,КОИТО ТВЪРДЯТ ОБРАТНОТО....А ИМЕННО ХАМЕРИКАНЧЕТАТА,ЕС И САМИТЕ УКРАЙНА,ПОДТИКВАНИ ОТ ХАМЕРИКАНЧЕТАТА!!!
    В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ ТОВА ДОСЕГА ЩЕЩЕ ДА БЪДЕ РЕШЕНО,ДОКАТО ДЕЙСТВИЯТА ИМ "ГОВОРЯТ" ДРУГО???
    ИДЕЯ ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА НОВИ ОРЪЖИЯ ЗА УКРАЙНА ДАЛИ "КАЗВАТ" ЖЕЛАНИЕ ЗА "ЖЕЛАНИЕ ЗА СПИРАНЕ...."
  • 24 bVlgari

    38 0 Отговор
    Преди доста години ,човекът има дълга кариера в Сената и Конгреса.Не е"уау",но поне е равномерно възходяща.
    Изобщо нямаше място,на тази възраст,да става Президент.Човешката биология има свои естествени граници.

    Коментиран от #37

  • 25 Петко

    40 1 Отговор
    Да не е завършила харварт и тая дърта скомрия , че и наш Кирчо ги плещи гав след гав
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Saguaro

    45 0 Отговор
    Синхронизицията между мозъка и устата у президента е леко нарушена.Абе да се чуди човек да плаче ли да се смее ли.Ей в какви интересни времена живееме,както казват китайците.
  • 28 Фермер

    6 12 Отговор
    По време на реч в понеделник Джо Байдън твърди, че светът е в "повратна точка", която "се случва на всеки три или четири поколения" и че зависи от Съединените щати да определят резултата.

    БАЙДЪН: "Ще има нов световен ред там и ние трябва да го ръководим." pic.twitter.com/jNfUmUO80p

    - Грег Прайс (@ gregprice11) Март 21, 2022

    „Както един от висшите военни ми каза онзи ден на среща по сигурността, 60 милиона души загинаха между 1900 и 1946 г. и оттогава ние установихме либерален световен ред и това не се е случвало от дълго време“, каза той. Байдън.

    „Много хора загинаха и сега е моментът, когато нещата се променят. „Подготвя се нов световен ред и ние трябва да го ръководим, трябва да обединим другите свободни държави в този процес“, посочи той.
  • 29 Някоя си

    35 0 Отговор
    Не са ексцентрични 🤣🤣🤣 деменциални са 😉😁🤣
  • 30 В.В.П.

    38 3 Отговор
    Путин ще ги ,клецъ,като по учебник.Азия Америка и Африка са зад Русия..Ще ги дъни яко немци ,поляци и канадци .+Сащ
  • 31 Митьо

    29 0 Отговор
    Изкукал иди...т, престаряла политическа жрица на любовта (както сам се определи преди време).
  • 32 В.В.П.

    26 4 Отговор
    Мразя англосаксонците..И гадния безродов език .Обичам проруски украинки..Обичам руския език.Путин е Бог .!
  • 33 Против цивилизацияна

    28 1 Отговор

    До коментар #14 от "Хаха":

    "Цивилизовани п.е.д.е.р.е.а.с.и" могат само да съсипят човечеството, каквото и успешно правят.
  • 34 Въпрос

    5 32 Отговор
    Е не е ли касапин Путин? Касапин е и още как.
  • 35 УСА боклук

    36 4 Отговор
    Абе вие не разбрахте ли , че всичко ще се подпише в Москва. Церемонията ще трае не повече от 5 минути.
    Единствено руските народи знаят какво е фашизъм и Путин е решил да му стъпче главата .Да осигури мир в бъдеще на руския народ. Всички преговори са шменти капели. И това е операция , а не пълномащабна война. Виждате , че в градовете / освен стратегическите/ не се водят боеве. Ще има жертви сред всички, а и не е необходимо.
    Мачкайте фашагите Путин! И УСА и нашите мекерета ще разберат, но както винаги късно.
  • 36 божидар чеков

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Запитайте се!!!":

    аз съм Божидар Чеков. Мога ли да ви помогна с нещо?
  • 37 Укронацистите в затвора

    36 2 Отговор

    До коментар #24 от "bVlgari":

    Когато беше в добра форма, 1999 година над Югославия хвърли бомбите без да му мигне окото.
    Във
    видеото, където четири пъти повтаря с умопомрачително движение на устата "I recommend,I recommend recommend,I recommend" да се бомбардира Белград, само му вижте физиономията, и на счетоводител не прилича, с едни големи очила, с едно евтино костюмче, отвратителен.
    Жалък службогонец, изчезна Варшавският договор, щото сме много "умни" и тия се разпищолиха по целия свят.
    Затова днес си сменят колите, затова си строят къщите с басейни, а преди 2000 година бараки с прозорци на тоалетни.
    Това е сам да се подхлъзнеш на бананова кора.

    Коментиран от #49

  • 38 Зайко Байко многознайко

    27 2 Отговор
    Маразматикът Байдън е най-слабия и глупав президент в цялата Американска история!

    Коментиран от #45

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Матей преображенски

    25 4 Отговор
    Касапите в Украйна са бандеровците,свидни рожби ехидни на съед.щати,те са орки ,без преувеличение,кръвопийци.И щом така се е изказал байдън ,че Путин е касапин,трябва да се тълкува ,че е недоволен от приведената позиция на зеленски,който е готов на всякакви отстъпки и обещания,само да си запази властта в остатъчна Украйна.Как ще остави готова война да се прекрати,ще хвърли цялото нато,да се стягат поляците,че и другите,и ние в това число.Ще издразнят дотолкова руското главно командване,та да ги удари както подобава,не дай си боже с ядрено оръжие.

    Коментиран от #44

  • 42 Симо

    25 1 Отговор
    Не ме интересува Америка, но у нас трябва да се сложи горна граница за заемане на ръководни постове. Максимум 70 години и излизаш в пенсия. Никакви дърти депутати, министри, началници, директори и пр. А от 65 до 70 - ежегодни психо прегледи
  • 43 ИСКРЕННО И ЛОГИЧНО

    3 24 Отговор
    Какъв е Байдън се знае.Но защо отклонявате темата постоянно . И най-глупавите разбраха защо бяха признати Донецк и Луганск.За да може Главната ОРКА си търсеше причини да влезе в Украина със Специални причини. Той си знае .Ами че НОВИЧОК да не би да го правят в Украина

    Коментиран от #58

  • 44 Иванушка Молодец

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "Матей преображенски":

    Не цапай името на Пребраженски РУСКА ПОДЛОГА
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Ха ха ха

    2 16 Отговор
    Ех чековче , пак си остоваш същата червена подложка , само че платена вече с неконвертируеми рубленца ....

    Коментиран от #61

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 гражданин

    4 11 Отговор
    За съжаление, неговото назначение Хероиновата Мустафа имаше значително влияние върху изборите миналата есен. Избраха ни пРезидент, по верен на Масква отколкото на България. И правителство от опортюнисти закърмени от ДС и готови да инкасират България за някой и друг милиард в личните сметки.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гост

    15 1 Отговор
    Рядко интересна статия. Благодаря на автора.
  • 51 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Майна":

    Не, той само убеди Клинтън да се намеси в Босна.
  • 52 Доцента

    1 29 Отговор
    Този дядка с дименция,матира путин с пешката.От сега нататък путин няма верен ход.Русия ке се разпадне::)))
  • 53 Дончо

    14 0 Отговор
    го каза!Бай дан е перко....
  • 54 1122

    15 0 Отговор
    Още от пръв поглед си личи ,че Бай дън е с деменция,вижте му погледа само.Защо не го пенсионирате,че да не се излага повече пред света,това ли са ви елитните кадри,ако е да...яко сте я закъсали.......
  • 55 нснс

    8 0 Отговор
    дърт шамшал тоя помогна да американските главорези да потънат
  • 56 денатовизацията предстои

    13 0 Отговор
    Тъпите натовски подлоги изобщо по никакъв начин не разбират какво се случва и са толкова тъпи и прости,че дори когато нещата станат очевадни, те ще повтарят това което са ги учили англосаксите. Безплатен съвет,другари , господа евроатлантици със античовешки ценности , ,Горският дойде,взел е съдбовно решение,сменяйте гнусната плоча дорде е време, Нато си отива,оставя ви на произвола на съдбата. От изток и от Азия се надига гигантска буря и няма нищо , което да и устои.С две думи,спасявайте се ,заедно и по отделно , на прибежки и пълзешком. Времето тече. на обратно. Няма как, идват нови ценности. ЕС не е това за което се представя ,тепърва ще се денатовизира ,демилитаризира и денацифицира. Отпуснатите милиарди за нацистите в украина няма да бъдат забравени. Предстоят репарации. Безмилостни санкции. Иде ново време и край на извратените ценности и лицемерие. Началото на края става все по необратимо , видимо и ясно. Край на доминацията. 2024 година ще ви донесе страхотна отчайваща изненада.
  • 57 Непознат

    4 1 Отговор
    Има една статуя на Новоходоносор още от Вавилон,,но тя е изградена от четири метала
    Най горе е златна и това е времето на боговете
    Следва сребърна и това е времето на полубогоеете
    Следва бронзова която е на папите и църквата
    Последна е желязната която е времето на изкуствените технологии и роботизацията
    Това е последната епоха преди чистилището
    Желязната епоха е най далеч от Бога
    В момента ситуацията е съпоставима с разпада на Римската империя
    Отсега нататък всичко ще е глад,войни, болести и всичко зло на тоя свят, защото ние хората сме най далеч от Бога
    Аз не съм вярващ и не ходя на църква,но ние живеем в последната епоха и така и не разбрах кой построи пирамидите, Стоунхендж,кой научи цветята да цъфтят,кой научи птичките да пеят,кой научи целият свят на всичко това
    Явно е,че има Бог и ние сме негови деца
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Аз бе

    2 1 Отговор
    Байдън е луд??? Дементирал и ала бала...А КГБето с неговите кретени са много хубави!!! Путин императора!!!-любовница, власт, невинност??? Изпращелите СИЛОВАКИ станаха много обидчиви-цял свят ги гледал накриво!!! И да си вземат Митрофанова-та от България! Вероломно нападнаха Украйна!
  • 60 Путин

    4 0 Отговор
    Нали за това го направихме президент на САЩ, за да е по- весело.
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ППП МАРА

    1 0 Отговор
    ДЖО БАЙДЪН ПРОСТО Е ПРОПУСНАЛ ДА СЕ СПОМИНЕ-ЖАЛКО ,МОЖЕ ДА НАПРАВИ ГОЛЯМА БЕЛЯ!!!!!!!!!!!!!!!!