Last news in Fakti

7 Април, 2022 13:00 6 436 131

"Възраждане": 11 лъжи и истини

  • емил соколов-
  • възраждане-
  • лъжи-
  • истини

Недопустимо е да гледаме как убиват невинни хора, а ние да се пазарим кое е най-изгодно. Националните предатели от "Възраждане" няма как да разберат това

"Възраждане": 11 лъжи и истини - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Емил Соколов, историк и политически анализатор:

"Във вчерашното издание (б.р. на 05.04.2022 г.) на “Референдум” представителят на “Възраждане” (б.р. Ангел Георгиев) каза няколко неистини. Ето някои от най-ярките лъжи:

1. "Не искаме България да се намесва в конфликта. Когато двама братя се карат, не трябва да им даваме оръжие, трябва да се опитаме да ги помирим".

Войната между Украйна и Русия не е кавга между двама братя, а агресивна война. Русия извършва военни престъпления в Украйна, като избива цивилни. Изпращането на помощ, хуманитарна и военна, не е намеса в конфликта, а морален дълг да помогнем на нападната страна. Русия ни обяви за вражеска държава без дори да сме пращали оръжия. Това прави Русия - създава си врагове и после ги напада под претекст, че се защитава.

2. "Нашата позиция е, че трябва да се направи съответното проучване и да се докаже. Понеже едната страна твърди едно, а другата твърди, че е постановка. Трябва прозрачност, разследване и на всички да е ясно какво всъщност се е случило там".

Клането в Буча е съвсем реално. Има сателитни снимки, на които се вижда, че телата на убитите седят по улиците няколко дни. Няма значение какво твърди руската страна. Русия изби стотици цивилни - майки, бащи и деца. Приказките за другата гледна точка са нелеп опит да се оправдаят убийствата. Истината не е нещо субективно.

3. "Войната, която е стартирана от Русия, естествено, се представя като нещо лошо".

Войната, която Русия започна в Украйна, е престъпна, смъртоносна и трябва да бъде осъдена. Тя не се представя като нещо лошо, а е нещо лошо. Няма второ мнение по въпроса. Започването на война срещу невинни хора е зверство.

4. "Ние видяхме как гласувахме 50 милиона за помощи, които да отидат до Украйна. Съответно, знаем от нашата българска общност в Украйна, че до тях не е стигнала никаква помощ от държавата".

България продължава да праща хуманитарна помощ и тя стига до българите в Украйна. Ако нещо не е стигнало, то е, защото Русия бомбардира хуманитарните коридори, въпреки че обеща да не го прави. Руските войници редовно крадат храни и стоки, което също може да е попречило на помощта да стигне до тези, за които е предназначена.

5. "Ние искаме българите в Украйна да изучават български език. Украйна направи всичко възможно българите да не учат български език".

Българите в Украйна изучават български език. Никой не им е отнемал това право. Достатъчно е да попитаме някой българин в Одеса, който ще потвърди. Посегателството срещу малцинства е опорка, която Русия използва, за да напада суверенни държави.

6. "Знаем, че руската страна осигурява коридор за това нашите кораби да се изтеглят от там, но българската държава не се възползва от този коридор, защото няма разрешение от украинските власти".

Русия на думи прави едно, а на практика друго. Русия минира Черно море и направи невъзможно изтеглянето на българските моряци. Българите в България и в Украйна са жертва на руската агресия. Украйна прави всичко възможно да помогне на сънародниците ни, въпреки че е нападната.

7. "За нашите сънародници в Украйна нашата държава не е тяхна, а е чужда. С чуждите ние се държим като свои".

Това са глупости. България прави всичко възможно да помогне на българите в Одеса. За "Възраждане" руснаците може да са свои, а българите чужди, но това не важи за останалите българи.

8. "Ние не сме маша на НАТО и ЕС".

Това е единственото вярно нещо, което "Възраждане" казаха. Да, България е член на НАТО и ЕС. Националният интерес на България включва членството в тези две организации, които гарантират сигурността ни. Никой не диктува на България какво да прави. Всички цивилизовани страни осъждат руската агресия.

9. "Ние от "Възраждане" смятаме, че България не трябва по никакъв начин да се намесва във войната. Трябва да търсим най-изгодната позиция за нас".

Позицията на България не може да е мародерска. Недопустимо е да гледаме как убиват невинни хора, а ние да се пазарим кое е най-изгодно. Националните предатели от "Възраждане" няма как да разберат това.

10. "В България има четири военни американски бази. Америка не плаща наем за тези бази".

Базите са български и САЩ плаща наем, че ги ползва. В базите се правят учения, в които участват български военни и военни от ЕС и НАТО. Тези български бази, където България работи със съюзниците си, гарантират сигурността на страната.

11. "Една от основните характеристики на войната е, че умират невинни хора… Не трябва да правим разлика кой води военните действия. Вие фокусирате върху зверства, извършени от руската страна".

Не, убийството на цивилни не е основна характеристика на войната. Много е важно кой е започнал войната. Русия извършва непровокирана агресия срещу Украйна и избива цивилни. Фокусираме се върху тези зверства, защото Русия е единствената страна в конфликта, която извършва военни престъпления".


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 164 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    145 57 Отговор
    Тази война не е наша!

    Коментиран от #74, #83, #99

  • 3 язък за пасков

    71 117 Отговор
    мислех ги за пробългарска партия,но се оказаха проруска за съжаление!

    Коментиран от #8, #13, #110

  • 4 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    60 114 Отговор
    Абе някой знае ли защо партията на Костя Копейкин, партията на Бойко Рублата и на Ахмед Доган-Рублата,винаги гласуват в тандем? Някой знае ли от руското посолство по колко им плащат?

    Коментиран от #49, #50

  • 5 ИСТИНАТА

    67 115 Отговор
    Възраждане гради само лъжи! На кой са автобусите на Хебрус бус? Поинтересува ли се? Какво е протест? Спонтанно недоволни хора! Къде по света ги карат с автобуси? Кой плаща на троловете на възраждане? Защо имат повече тролове и от герб? Нима честен човек плаща за лъжи? Къщата, апартаментите, колите казваш опорки! Ами защо направи фиктивен развод с жена си заради тази къща?! Въобще нормално ли е да ми хвалиш лъжец? Не ти ли стигнаха 30 г. да те лъжат? До утре мога да ти задавам въпроси, за които по незнайна за мен причина си затваряш очите! Но каквато и да е тя, то това ти е бъдещето!
  • 6 Вие сте безочливо нагли

    62 21 Отговор
    ВИЦДА ГОВОРИТЕ ЗА ПРЕДАТЕЛИ Е ВСРХЪТ НА НАГЛОСТТА И ЛИЦЕМЕРИЕТО,НО ОТ ВЯС ВСИЧКО МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА ВСЯВАТЕ ОДВРАЩЕНИЕ
  • 7 Възраждане

    47 95 Отговор
    Поредната помия ! Руско прокси, патерица на другата зависима партийка, специализирала в изграждане на тръбопроводи и лъжи !
  • 8 АМИ

    108 34 Отговор

    До коментар #3 от "язък за пасков":

    То освен тази проруска партия в парламента има други 6 ПРОАМЕРИКАНСКА и пак не могат да обедят България да вярва в НАТО и САШ
  • 9 Възраждане=ГЕРБ=ДПС

    51 75 Отговор
    Някой знае ли на малобройния протест вчера на партия Възраждане,защо имаше руски знамена,при положение, че Костя Копейкин заявява,че българския интерес е над всичко, и че друга държава не може да определя каквото и да било на България?

    Коментиран от #29, #34

  • 10 Прав е автора

    41 75 Отговор
    Копейкин Герберастката ,Депесарска и мутренска подлога преди 3 години сложи за председател на Възраждане в града Иван Спирдонов бившия седесар прогонен за кражби , като знаеше че е брат на председателя на общинския съвет в града от Герб Венцислав Спирдонов , свързан с мутри рекетьори в града като Емил Йорданов -черния и Мирослав Събев Пашов - пашата като дори не крият връзките си и във Фейсбука. Представяте ли си каква злокоба и обвързаност на ГЕРБ и Възраждане? А на изборите сега листата на Възраждане водеше Елена Гунчева в Търново, но влезе от Пловдив и знаете ли коя влезе и бе 2-ра в листата? Цвета Галунова , дъщеря на политолога и пиар на ГЕРБ Тодор Галунов в Търново и преподавател във ВТУ и бивш преподавател на Костадинов който знае много тайни за него за обвързаностите му. Затова го застави да пише дъщеря му депутат. Възраждане е най голямата политическа измама в новата история на България!

    Коментиран от #12, #17

  • 11 иииииииииииии

    81 29 Отговор
    кое ГО ВНО НАПИСА СТАТИЙКАТА???

    Коментиран от #122

  • 12 Вярно се оказа

    18 15 Отговор

    До коментар #10 от "Прав е автора":

    Вярно се оказа -
    Цвета Тодорова Галунова

    Член на Народното събрание на България

    Основни резултати

    Описание

    Дата на раждане: 4 август 1995 г. (възраст 26 години)

    Партия: Възраждане

    Пост: Член на Народното събрание на България от 2021 г.
    Цвета Галунова е родена на 4 август 1995 година във Велико Търново, България. Неин баща е политологът - експерт към ПП.Герб професор Тодор Галунов. Началното и основното си образование завършва в СУ „Вела Благоева“ в родния си град. Средното си образование получава от Езикова гимназия „Професор доктор Асен Златаров“ — град Велико Търново. Бакалавър по психология и магистър по връзки с обществеността от Великотърновски университет.23

    Коментиран от #60

  • 13 Така е

    48 26 Отговор

    До коментар #3 от "язък за пасков":

    РАДВАМ СЕ ЧЕ ИМА 6, ДРУГИ ПАРТИ ПП ГЕРБ БСП ИТН ДБ ВСИЧКИ ТЕ СА ПРОАМЕРИКАНСКИ ТОВА Е СТРАХОТНО НО ПАК НЕ МОГАТ ДА ИЗЛЪЖАТ БЪЛГАРИЯ
  • 14 jorj

    38 80 Отговор
    Забрана на тази пропутинова ФАШИСТКА ОРГАНИЗАЦИ СЕГА И ВЕДНАГА !!!!!!!!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Българка

    43 85 Отговор
    Адмирации за автора и статията. Копейкин и хората му са типични фашисти. Вчера видяхме, че активистите им са с руската схвастика Z, която е фашистка и вмного страни е инкриминирана като такава. Питам от Възраждане от шизофрения ли страдат. Как са за неутралитет, когато открито са на страната на руския Хитлер, на страната на злото. Те си го официализираха с плакатите, руските знамена .Възраждане са антибългарска партия, продала се и подкрепяща не българския, а руския интерес .

    Коментиран от #37

  • 17 Потресен

    12 20 Отговор

    До коментар #10 от "Прав е автора":

    Иван Ангелов Спирдонов е бивш заместник-областен управител на Велико Търново от правителството на Иван Костов1 и бивш председател на партия Възраждане за област Велико Търново.2
    През 2018 г. е сред учредителите на партия Възраждане във Велико Търново, където е избран за председател.2 През юли 2020 г. напуска партията, заедно с цялата местна структура, поради несъгласие с методите на работа на централното ръководство и след като става обществено достояние че ГЕРБ и Възраждане в града работят в тясна координация.
    В последствие е сред учредителите и е съпредседател на ПП „ЧЕСТ“ - Чиста, единна и суверенна татковина.
    А сега за брат му -
    Шестима нови кандидат-депутати освежиха листата на ГЕРБ за Великотърновски избирателен район в сравнение с изборите на 4 април. Водач отново е проф. Костадин Ангелов, а сред изненадите са героят от САЩ94 Бончо Генчев, който е 12-ти, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, на второ място, млади професионалисти.
    ИЗБРАНИ СЪВЕТНИЦИ В ОБЩИНСКИ СЪВЕТ – ВЕЛИКО ТЪРНОВО
    ПП ГЕРБ
     
    Венцислав Ангелов Спирдонов
    Росен Върбанов Иванов
    Деян Минков Хаджийски
  • 18 Напишете в Гугъл

    13 34 Отговор
    "Схемата Възраждане-2", и ще останете без думи....
  • 19 Което си е право си е право

    23 48 Отговор
    Копейкин да стяга чемоданите и да пали джапанките към кочината
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 F.F

    74 16 Отговор
    Недопустимо било да си гледаме интереса? А къде беше Европа, когато българското население беше стопено с 1/3 за 30 години? Соколов, ти излизал ли си от София? България е една тотална разруха,а народът е на изживяване. Европа няма да пролее и сълза, когато изчезнем!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Хихи

    14 49 Отговор
    Ако прякорът ми беше Костя Копейкин и през акъла нямаше да ми мине идеята да се занимавам с политика.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 отговор

    35 10 Отговор

    До коментар #9 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    ДА. Имаше и бяха носени от Окраинци, живеещи в България.
  • 30 А бе

    20 44 Отговор

    До коментар #20 от "Стойко":

    Тоя олигофрен Костя не заслужава въобще да бъде коментиран...

    Коментиран от #117

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 007

    34 5 Отговор
    Пляс ,пляс пидалите,водноо колело.
  • 34 Имаше руски знамена

    22 51 Отговор

    До коментар #9 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Щото Костя е путлерово мекере.
  • 35 Един твърди за ДС

    30 3 Отговор
    1989 плюс 33! На колко години са онези от ДС, които имат пипала някъде? На колко години са били важните в ДС сега, ако не са покойници!
  • 36 ТОЯ "СПЕЦИАЛИСТ"

    57 13 Отговор
    по сателитни снимки как различава от космоса убитите преди 2 седмици украински войници и мирните граждани в Буча, застреляни от нацистите само защото са взели храна от руските войници. Пък и нали самите американци отказаха сателитни снимки след свалянето на самолета над Украйна.Това говори много.. .А дали е гледал интервюто на бременната блогерка в руската болница след освобождаването на мариупол. А видял ли е тялото на намереното момиче с найлон на главата , без ръце и изгорена свастика в мазето за инквизиции на Азов
  • 37 Ром ама кубински

    26 4 Отговор

    До коментар #16 от "Българка":

    Сестро,не е нужно да се срамуваш от произхода си.Никой не е виновен ,че се е родил такъв какъв то е.Признай си и ще ти олекне на душата.
  • 38 Сух

    55 17 Отговор
    Давай Възраждане! Щом всички продажници започнат да квичат, значи сте на прав път!

    Коментиран от #43

  • 39 Браво

    15 47 Отговор
    Много добър анализ, поздравления за българската позиция, а не руска.
  • 40 СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ

    51 17 Отговор
    ще гласувам за Възраждане. Сега само те имат правилна позиция за Русия и поставят българския интерс на първо място

    Коментиран от #98

  • 41 Според Копейкин

    18 41 Отговор
    Двама братя се карат. Ама не на улица или в кръчмата, а в къщата на единия. Където гостът е дошъл пиян и с пищоф. Почва да налага брат си и пред очите му изнасилва жена и десетгодишната му дъщеричка. Накрая нарамва телевизора, пералната машина и два акумулатора. Братска история, няма що.
  • 42 Партия на България

    46 16 Отговор
    Партия Възраждане е единствената, която ще защити българина!

    Коментиран от #96, #128

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 bVlgari

    13 35 Отговор
    За оръжието съм склонен да се съглася-не съм убеден,че трябва да въоръжаваме украинците.
    ВъZраждане е прокомунистическа,абсолютно путинофилска партия,защитаваща руски интереси.Логистично и финансово подкрепена от Кремъл.Вредна и опасна за страната ни.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Пепа

    35 10 Отговор
    Защо приказвате така за "Възраждане"? Та те са единствените, които представят народа

    Коментиран от #119

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 И аз имам мнение

    45 13 Отговор
    1. Осъществява се геноцид срещу руския народ, от 2014 г насам.
    2. Картинки и аз мога да направя. Вече излязоха доказателства че са фалшиви. Къде е независимият разследващ орган ? Презумпцията за невинност не важи ли вече в правото ?
    3. Руската армия отстрелва военните обекти на територията на Украйна. Украинската армия, обучена от НАТО, се крие в жилищни блокове и не пуска мирните жители да се махнат оттам.
    4. Руските войници не могат да крадат храни и стоки които България е пратила, защото те вървят по коридори контролирани от украинското правителство. Ако нещо не е стигнало, значи не е изпратено или е присвоено по пътя от евроатлантиците/нацистите.
    5. От 2014 година всякакво обучение на не-украински е забранено. Затова Унгария не допуска Украйна до членство в никой орган на НАТО или ЕС. България не прави нищо.
    6. Защо страна, нападаща с кораби, ще минира ? За да си гръмне сама корабите ?
    7. България е своя ако проявява поне някаква грижа към българите в Украйна ? Е, как е, проявява ли ? Зелените сандъци в самолетите не се броят.
    8. Може да не искаме да сме маша, но всеки, който е допуснат до властта, подскача според чужда свирка.
    9. От 2014 гледаме как биват убивани невинни хора. Защо сега да е по-различно?
    10. Една предала се страна не може да бъде обект на атака, това е съвсем логично.
    11. Войната е започната в 2014 с поддръжката на НАТО и ЕС. Вчера Ню Йорк Таймс прогледна за военните престъпления на Украйна. Разузнаването на САЩ не

    Коментиран от #70, #118, #120

  • 49 Колев-Босия

    11 32 Отговор

    До коментар #4 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Правилното наименование на тази т. нар. "партия е "вГъзраждане"
  • 50 Колев-Босия

    12 3 Отговор

    До коментар #4 от "Възраждане=ГЕРБ=ДПС":

    Не "Бойко", а ПУЙКО!
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Възраждане

    32 11 Отговор
    Напред и нагоре!

    Коментиран от #56

  • 53 И аз имам мнение - продължение

    37 7 Отговор
    11. Войната е започната в 2014 с поддръжката на НАТО и ЕС. Вчера Ню Йорк Таймс прогледна за военните престъпления на Украйна. Разузнаването на САЩ не потвърждава историята от Буча. Защо ли ?

    Това е моят отговор на лъжите на Емил Соколов. Очаквам логични аргументи.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Здрасти

    37 6 Отговор
    Евроатлантици, защо толкова пискате, нещо не ви изнася и се плашите, какво ви очаква ако възраждане дойдат на власт ли?

    Коментиран от #102

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Вили Месершмидт

    35 3 Отговор
    Всъщност, от как Зеленски раздаде калашниците на кило цивилни няма. Парамедик показан по БНТ запасан с калашник не е парамедик, дори майка Тереза с калашник не е парамедик!!! Хубаво е едни такива работки рулс ъф уор и рулс ъф ингейджмънт да се разясняват на хорицата, макар и вредни за пропагандата

    Коментиран от #105

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Дрънчиш на празно

    27 1 Отговор

    До коментар #12 от "Вярно се оказа":

    Колко "комунисти" за една нощ се превърнаха в антикомунисти?

    Ами на простОкиро баща ми какъв е бил в ДС - ПГУ?

    Ами колко са депутатите от анти-комунистическите партии, чиито бащи и дядовци не са били членове на БКП или не са работили за ДС?

    Мравоядът Бойкикиев? Ами Соколов старши?

    Колко беше членският състав на БКП на 8-и ноември 1989 г? - 1 050 000 (един милион и петдесет хиляди комунисти и кариеристи опортюнисти!), така както потвърди бившият съветник на Т. Живков - Констадин Чакъров по ТВ7, преди години...

    Значи не е проблем дете на комунист да стане анти-комунист, а е проблем дете на гербаджия да стане член на БЪЛГАРОФИЛСКАТА ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 61 ВЪН нато($ащ) ОТ БЪЛГАРИЯ!

    25 5 Отговор
    $ ТАКИВА "$ъюзници" КАТО $ащ(нато) И ВРАГОВЕ НЕ НИ ТРЯБВАТ!

    ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА от циони$ти(натовци) БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА РУСИЯ!

    нато($ащ)-Т€РОРИ$ТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ НА циони$тит€!

    СПЕШНО РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЗЛИЗАНЕ ОТ нато($ащ)!!!

    БОГ И РУСИЯ ДА ПАЗЯТ СВЕТА ОТ циони$тит€- $ащ(нато),изра€л,британия,канада,ав$тралия...!


    ЗА ДА $И ру$офоб(натов€ц) ИЛИ ТРЯБВА ДА $И ГОЛЯМ Д€БИЛ,ИЛИ МНОГО ПРОДАЖ€Н (М€РКАНТИЛ€Н) ИЛИ И ДВ€Т€!
  • 62 Варненец

    34 7 Отговор
    Вчера на митинга на Възраждане и няколко антивоенне организации имаше не по-малко от 4500 души. Пред НХГ имаше паркирини 47 автобуса от провинцията 50-55 местни и десетина по-малки. От Пловдив са дошли с влак, отделно софиянци. От Варна бяхме с 4 големи автобиса + микробус от Историческия парк край село Неофит Рилски. 11 са лъжите, които пише голобрадчето Соколов, а нето една истина. Най-важното: този автор да нарамва АК и да ходи да се бие за Украйна, иначе думите му са въздухарски.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 ДжафДжаф

    37 4 Отговор
    Спътникова снимка, точка! Абсолютно доказателство, нищо, че на снимката не се вижда абсолютно нищо, а за датата на снимката мисля, че няма смисъл да говорим. Мините били руски, точка.Факта, че Украйна практически няма флот, при което на укрите не им остава друго освен да минират, автора въобще не го вълнува. Мините били руски. То всъщност цялото въоръжение на укроармията е руско. То и Украйна обективно погледнато си е руска! Русия е почнала войната, следователно е виновна за всичко, което се случва, точка! Само дето войната започна още преди 8г, при това съвсем не от Русия, а за жертви сред цивилното население, четем, слушаме и гледаме още от 2014-та година. Ама опълченците били сепаратисти и руски проксита. В такъв случай ще трябва да приемем, че и Левски и Бенковски и Ботев също са били сепаратисти..
  • 65 Благодаря

    33 9 Отговор
    Господин Соколов. С тия опорки, правите резултатът на Възраждане за следващите избори още по-висок!
  • 66 Пере го съчмата

    34 5 Отговор
    Аз като чета, лъжа са точките изброени от писалия ги,пример:
    В договора е записано, че американците не плащат наем за военните ни бази.

    Коментиран от #73

  • 67 Двоен Аршин

    32 7 Отговор
    Когато укро-фашистите избиваха руснаци 8 години-всичко бе точно, а когато руснаците им отвръщат грантаджиите взеха да вият до небето. Що така, бе Миме?
  • 68 Към точка 10

    7 31 Отговор
    бих добавил, че американците не само плащат наем за базите, спрягани като американски, ами всяка година американски войници доброволно и безвъзмездно извършват ремонти на детски градини, училища и други обекти в района около тия бази и всичко това се плаща от бюджета на американската армия. Няма да питам кога москалите са вършили нещо подобно в България или където и да е другаде, но със сигурност всички знаем, че москала, ако не мародерства и не насилва, просто няма да е истински москал. Слава на САЩ и американската армия!

    Коментиран от #72

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Емил Янков

    31 4 Отговор
    Много нагласена и платена статия. За пореден път вашият сайт Не отразява реално обстановката.
    Не сте никакви журналисти щом взимате страна. Превръщате се в един отходен канал. Виждате че подкрепата за възраждане става огромна и вече е необратима.
    Това не ви дава мира.
    Скоро на всички национални предатели ще бъде потърсена отговорност.
    Всички медии публикували фалшиви новини ще си платят за това.
  • 72 Грантаджиите винаги лъжат

    31 3 Отговор

    До коментар #68 от "Към точка 10":

    Новината е от 13.05.2011 и още стои в нета:
    "Споразумението между правителството на България и правителството на САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 г. и ратифицирано от Народното събрание, предвижда САЩ да не заплащат наем за използването на обектите, но да покриват всички разходи по използването и поддръжката им.
    Това се казва в съобщение на външното ни министерство във връзка ..."

    Въпросът е, защо такива като списвача лъжат най-безцеремонно??
  • 73 опълченец

    3 0 Отговор

    До коментар #66 от "Пере го съчмата":

    Дай да го прочетем и ние тоя договор
  • 74 Коментар

    30 5 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Съгласен съм, че не е наша!
    Обаче я погледнете мюриканския васалитет сред бг медии и политици!
    Тая новина вероятно е надраскана от оня джамбазина, но са скрили усложливо автора!

    Тия драскачи на тая помия, наречена статия, смеят да говорят, кои били национални предатели???

    Нека ви напомня само няколко факти за България, от т.нар. преход до сега:

    - През 2006 България подписа договор с Мюрика за техни военни бази на наша територия (без каквото и да е допитване до народа)! Съдържанието на част от тоя договор бе оповестено от г-н Костадинов, че подписвайки го на практика се отказваме от суверинитет!!!

    - През т.нар. преход се разпродадоха всички съществуващи в страната ни заводи за без пари, а народът ни стана още по-беден!

    - Нарязохме си ракетите и унищожихме армията!
    Сега чакаме някой друг да ни пази???

    - Управленията на мафията в БГ, в лицето на тиквата и останалите покрай него паразити, буквално досъсипа де що имаше работещо в нашата страна, с любезното съдействие на фащ и ес!!!

    - В резултат на горното нашата страна се превърна в най-бързо изчезващата държава на света!!!

    Всичко това благодарение на васалите на запада, които са подставени начело на страната ни!!!

    Я ми кажете, след горните и други такива факти, КОЙ В СЪЩНОСТ Е НАЦИОНАЛНИЯ ПРЕДАТЕЛ - ПАРТИЯ ВЪЗРАЖДАНЕ, ИСКАЩА НЕУТРАЛИТЕТ, ИЛИ ВАСАЛИТЕ ИСКАЩИ ДА СЕ ВКЛЮЧАТ (КОСВЕНО ЕСТЕСТВЕНО) В ТАЯ ВОЙНА???!!!

    НАРОДЪТ НИ НЕ ЯДЕ ДОМАТИТЕ С КОЛЦИТЕ!
    ПРОПАГАНДАТА ВИ НЕ ВЪРВИ!
    И П

    Коментиран от #80

  • 75 3333

    11 28 Отговор
    Руски подлоги!!!
  • 76 Хаха

    10 26 Отговор
    По скоро много лъжи и никакви истини от Кремълската партия Израждане !
  • 77 Никой

    11 10 Отговор
    Страхът е заложен в ДНК на българина, предателството също. Смелостта само в кръчмата и пред жената.
  • 78 Абсурдистан

    7 23 Отговор
    Като им слушам глупостите повтарят като папагали лъжите на Кремъл. Според Израждане излиза, че украинците се избиват взаимно, сами си разрушават държавата, а "миротворците" се чудят как да ги озаптят! Мда на тези им липсва пълният комплект хромозоми!
  • 79 Никой

    6 24 Отговор
    " Българите трябва да ни лазят в краката ". Владимир Жириновски . Точно това правят от " Израждане ".
  • 80 опълченец

    7 32 Отговор

    До коментар #74 от "Коментар":

    Лъжеш и манипулираш.
    САЩ нямат военни бази в България. България има военни полигони, които САЩ използват, като плащат всички разходи за периода на ползване. Ето защо не плащат наем. На тези полигони обучение могат да водят и български, френски, белгийски и други, по заявка или при планирани учения на НАТО.
    Приватизацията на заводите е направена от различни правителства, включително и проруски. Жан Виденов направи една масова приватизация, която не направи българите по- богати, но позволи на комунистическата и ДС номенклатура здраво да се облажи.
    Народът ни не става по- беден, икономическите показатели говорят за друго.
    Дай ми конкретен пример за нещо "разсипано" от САЩ и ЕС.
    Най- голямата имигрантска вълна, сравнима с катастрофа, стана при комунизма, когато през 1989 година, за 3 месеца 400 хил. български граждани напуснаха страната. Ако комунистите бяха разрешили на всички, които пожелаят да напуснат, то до края на 89 г. щяхме да останем под 3 мил.
    И тъй като ние сме васали на САЩ и Европа, 5 година не могат да ни накарат да пуснем Македония в ЕС.
    Та, с две думи, когато имаш татуировка на челото петолъчка, не ми се оправдавай с нацистките символи на другиго.

    Коментиран от #87, #101

  • 81 Тия

    5 26 Отговор
    От тая партийка, така опорочиха думата патриот, че вече е лоша дума. И явно наистина обслужват руския интерес с това си постоянно протестиране срещу правителството. Що не протестиращи, когато ГЕРБ бяха на власт? Щото и ГЕРБ обслужваха руския интерес. Ами то на Путин не му трябва даже на ни обявява война. Достатъчно му е една такава партийна да пречи на правителството и да радикализира народа. Ние сами ще се предадем
  • 82 Хаах

    6 32 Отговор
    В Европа и Щатите отдавна определиха пропандаторите на Русия като ВОЕННОПРЕСТЪПНИЦИ.
    Конфискуват им имуществото и налагат санкции да не посещават свободния свят.
    В България кога???
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Абсурдистан

    7 20 Отговор
    Виждали ли сте някъде по света местен националист да развява чуждо знаме!? Ние сме уникални в безродието си!

    Коментиран от #100

  • 85 НЯКОЙ

    5 27 Отговор
    "Възраждане" има само един член и това е Костадин Костадинов! Останалите "партийци" са аутсайдери, намерили пристан, където да се чувстват важни! Тези безличности влачат след себе си едни окаяни, убити от живота хора, недоволни от всички и всичко, но не и от себе си! Цялата тази човешка маса ще се разпадне като желе без нахъсването от тартора Костадинов ту за едно, ту за друго! Имаме нов вариант "Борисов", но в доста по-окаян модел!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Коментар

    29 4 Отговор

    До коментар #80 от "опълченец":

    Хахахаха, нямало военни бази било нещо друго????
    ДОГОВОРЪТ Е СКЛЮЧЕН НЕ МЕЖДУ НАТО И БГ, А МЕЖДУ ФАЩ И БГ!!!
    И ДОГОВОРА ИМ ДАВА ПРАВОТО ДА СИ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ЩАТ НА НАША ТЕРИТОРИЯ!!!

    ПРИМЕР ЗА НЕЩО РАЗСИПАНО ОТ САЩ И ЕС:
    АВГАНИСТАН, ИРАК, ЛИБИЯ, СИРИЯ, ЙЕМЕН И УКРАЙНА ПРЕЗ 2014!!!
    В БЪЛГАРИЯ:
    АМЕРИКАНСКИТЕ ТЕЦОВЕ, КОИТО НИ ПРОДАВАТ ТОК, КОЙТО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА ИЗКУПУВАМЕ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ НА ЦЕНА, МНОГО НАД ТАЗИ ОТ БГ ТЕЦ!!!!!
    ЗЛАТНИТЕ МИНИ ПОДАРЕНИ УЖ НА КАНАДЦИ, НО ОСНОВНИТЕ АКЦИОНЕРИ НА ДЪНДИ СА ИМЕННО ФИРМИ ОТ ФАЩ!!!
    ВАСАЛИТЕ НА ФАЩ И ЕС, УПРААВЛЯВАЩИ И УХРАВЛЯВАЛИ, МАЛКО ЛИ СЪСИПАХА???
    КОЙ ПОДДЪРЖАШЕ ТИКВАТА ДЕСЕТИЛЕТИЕ ДА ДЕРИБЕЙСТВА???? НЕ БЕШЕ ЛИ ЕС И ФАЩ???
    КОЙ ЗАДЪЛЖИ НАШИЯ НАРОД НА НЕПОСИЛЕН МНОГОМИЛИАРДЕН КРЕДИТ ЗА САМОЛЕТНИ ЧЕРТЕЖИ, КОЙТО ДА ПЛАТИМ НА КУП ОТ МЮРИКАНЦИТЕ???

    КОЙ ПОДДЪРЖА ФИРМИТЕ В БГ, ДА СЕ ДЪРЖАТ ФИНАНСОВО С РАБОТНИЦИТЕ СИ, СЯКАШ ЦЕНИТЕ СА ОТПРЕДИ 20Г????

    КОГА БЪЛГАРИЯ СТАНА НАЙ-ИЗЧЕЗВАЩАТА КАТО ЕСТЕСТВЕН ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО??? АМИ СЛЕД ВЛИЗАНЕ НИ В НАТО И ЕС!!!!

    ТОВА СА НАЙ-ВРЕДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ И НИЕ НЯМАМЕ РАБОТА СРЕД ТЯХ!!!
  • 88 копи пейст

    7 16 Отговор
    Никогда мы не будем братьями
    ни по родине, ни по матери.
    Духа нет у вас быть свободными
    – нам не стать с вами даже сводными.
    Вы себя окрестили «старшими»
    - нам бы младшими, да не вашими.
    Вас так много, а, жаль, безликие.
    Вы огромные, мы – великие.
    А вы жмете… вы всё маетесь,
    своей завистью вы подавитесь.
    Воля - слово вам незнакомое,
    вы все с детства в цепи закованы.
    У вас дома «молчанье – золото»,
    а у нас жгут коктейли Молотова, да,
    у нас в сердце кровь горячая,
    что ж вы нам за «родня» незрячая?
    А у нас всех глаза бесстрашные,
    без оружия мы опасные.
    Повзрослели и стали смелыми
    все у снайперов под прицелами.
    Нас каты на колени ставили
    – мы восстали и всё исправили.
    И зря прячутся крысы, молятся
    – они кровью своей умоются.
    Вам шлют новые указания
    – а у нас тут огни восстания.
    У вас Царь, у нас
    - Демократия.
    Никогда мы не будем братьями.

    Коментиран от #90

  • 89 Хидрата

    24 5 Отговор
    Униатите,католиците и протестантите от Западна Украйна още от 1991г. пеят,че няма никога да са братя с руснаците и врещят: "Москаляку на гиляку!" Всъщност са прави - тия ренегати още от Брестката лига - 1596г. цивилизационно са към католиците и са антиславяни. Проблумът е,че 5-6 милиона шизофреници 30 години силово си разиграваха шовинизма и нацизма над цяла Украйна. Русия дълго ги търпя и хидрата пусна пипала.
  • 90 Политкоректна ода

    7 12 Отговор

    До коментар #88 от "копи пейст":

    Политкоректно стихотворение,все едно чета прокомунистическа ода на Валери Петров непосредствено след 9 септември 1944г.
  • 91 СЛАВА УКРАИНЕ

    15 2 Отговор
    МИСИР СОКОЛОВ АСПИРИНОВ
  • 92 резервист

    22 3 Отговор
    Уважаеми господин Соколов. Виждам, че сте доста наясно със ситуацията в Украйна. Бихте ли споделили повече от вътрешната информация, с която разполагате? Не съм член на Възраждане и ме дразнят дрънканиците, независимо от кого идват. Нека поясня:
    1. Да! Войната е ужасно нещо и всеки живот е безценен! И да хуманен дълг е да се помага на страдащите! Още по-хуманно е да се направи всичко възможно за предотвратяването на войната. Не мисля, че т.н. западни демокрации направиха нещо в тази посока. Напротив! С предизвикването на Майдана работят за войната
    2. Има значение какво казва руската страна, защото доказването на истината е от решаващо значение.
    3. Войни се водят между държави
    4. Отношенията на България към сънародниците ни в чужбина е далеч от необходимото. И не само в Украйна.
    5. Представите Ви за цивилизована държава са доста гъвкави.
    6. Много лековато жонглирате с понятията. Знаете ли значението на думите "мародер" и "национален предател"
    7. Бил ли сте някога в "българо-американска " база? Жалка картинка! На "Ново село" например българските танкисти са натикани в дерето и стрелят по храстчета.
    8. Пак Ви моля споделете информацията, с която разполагате. Как ще коментирате използването на касетъчни боеприпаси в центъра на града или изгарянето на хора в кино, дори без да е обявена война?!
  • 93 Апостол Апостолов

    5 15 Отговор
    Не трябва да се коментира организацията финансирана от руските нашественици, щедро финансирайки копейкин и другите предатели, заложници на кратуната и неговата шайка крадци и изменници.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Възмутена

    6 19 Отговор
    Възраждане са зло (определят се с синвол z) зловредни за България и вън от НС трябва да бъдат разследвани по време на война разпалват провокаци и омраза в обществото с лъжи и пропаганда
  • 96 Заблуден си

    6 15 Отговор

    До коментар #42 от "Партия на България":

    Как ще ме защити като ме прати в Белене защото живея с европейски ценности и съм против войната в Украйна и осъждам агресора Путин Тази партия е проруска
  • 97 анонимен

    7 16 Отговор
    Рашков спешно да раследва как се финансира тази партия Възраждане
  • 98 Иван

    6 8 Отговор

    До коментар #40 от "СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ":

    За 40 лева не си струва брат да се излагаш
  • 99 Сиси

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    От тази война зависи как ще живеем по нататък
  • 100 ХАХАХА

    4 16 Отговор

    До коментар #84 от "Абсурдистан":

    Фалшив националист за България но за русия е истински националист
  • 101 Не си опълченец, а ратай

    20 3 Отговор

    До коментар #80 от "опълченец":

    Как да нямат САЩ военни бази в България??!

    Договорът НЕ Е МЕЖДУ НАТО и БЪЛГАРИЯ, а между американското правителство и България, подписан през 2006 година от вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин и държавният секретар на САЩ Кондолиза Райс.

    Ако базите бяха на НАТО,то трябваше да е подписан от тогавашния Генерален секретар на НАТО - Яп де Хоп Схефер. И ние щяхме да сме част от екипа и да имаме поглед и контрол над нещата, които стават в базите, както и да имаме глас в решенията. Сега базите са затворена за българите територия, плацдарм за атаки по съседни страни и съответно мишена за превантивни или ответни удари.
    Пишеш в нета "US Military Bases in Bulgaria", четеш и се ограмотяваш.
  • 102 Българин

    4 20 Отговор

    До коментар #55 от "Здрасти":

    възраждане никога няма да дойдат на власт, българският народ е достатъчно умен и прозорлив за да допусне да бъде управляван от лумпени.
  • 103 Тази

    4 13 Отговор
    Антибългарска партия трябва да се забрани и всички, които са в ръководството и трябва да бъдат осъдени, защото не работят за България а за чужда страна, която води война и убива хора
  • 104 На лъжата

    3 13 Отговор
    Краката са руски
  • 105 ComfortablyNumb

    11 1 Отговор

    До коментар #58 от "Вили Месершмидт":

    Да бе, и тия украинци с колело с монтирана картечница на него изобщо да не се правят на мирни жители...
  • 106 ComfortablyNumb

    2 14 Отговор
    Големия въпрос за сигурността на "държавата" България е от къде има толкова интернет тролове на Възраждане при само 10% електорална подкрепа !? Дори БСП няма такава медийна поддръжка ! От къде идват парите, от къде се координират синхронизирани кампании!?

    Коментиран от #109, #121, #124

  • 107 МАЛКА пенсИЯ

    2 8 Отговор
    А ДЕ ИЗЧЕЗНА,Болен,сидер ага?ИЗГУБИ СЕ,В ПРЕВОДА.
  • 108 Юли

    13 1 Отговор
    Кой боклук писа тази статия? Много сте евтин...
  • 109 Грульо

    11 1 Отговор

    До коментар #106 от "ComfortablyNumb":

    Отговорът е елементарен - народа подкрепя Възраждане безплатно. Но на мен ми е много по-интересно защо канала на ПП в ютуб няма коментари под видеата, а уж коментарите не са забранени. :D Само на няколко клипа с над 100 хиляди гледания има по 2 хвалещи коментара. :D

    Коментиран от #112, #113

  • 110 Ал Бунди

    3 8 Отговор

    До коментар #3 от "язък за пасков":

    И Пасков и Копейкин са водачите на Петата колона на Русия в България. В нормална държава тия майцепродавци нямаше да излязат от затвора а във военно време..абе знаете как се наказват предатели.
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 ComfortablyNumb

    2 7 Отговор

    До коментар #109 от "Грульо":

    Ай стига бе ! Вие ли сте народа на България!? 4 души бяхте на последния протест, с едно руско знаме още едно зелено каквото и да означава и без българско знаме .... Ам чи то вашето заприлича на онова от соца "всичко в името на човека" даже името на човека знаем ...
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Дилдо

    3 0 Отговор
    Къде беше тоя Соколов когато 30 години американците ни ограбваха и продължават да го правят
  • 115 Евгени

    5 0 Отговор
    Защо продължавате да отстоявате версията на вашите англосаксонски господари. Задайте си един въпрос - кога умря журналистиката?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 фкю

    1 4 Отговор

    До коментар #30 от "А бе":

    Тоя олигофрен Костя не заслужава въобще да бъде коментиран...

    Ами защо го коментираш?

    Коментиран от #130

  • 118 Абе

    0 5 Отговор

    До коментар #48 от "И аз имам мнение":

    Човече!Ако това ти е мнението,значи за за преглед при тесен специалист!Кой и къде е нападал руснаците?!Донбас,Луганск и Крим са украински територии,които руснаците въоръжиха и започнаха въоръжена борба за откъсване на тези територии в полза на Русия!Ако Кърджали или Лудогорието решат да се самопровъзгласят за турски територии и Турция ги подкокоросва и въоръжава,България престъпник ли ще е,ако ги защитава със зъби и нокти?!Чак ми е обидно да ти обяснявам елементарни неща!А,че на руснаците им се случват разни неща в Украйна, ще ти кажа един руски израз, популярен в миналото,когато руснаците свалиха пътнически самолет с около 400 души на борда- "Пуст не лезит,куда не паложено"
  • 119 фкю

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Пепа":

    Защото те мразят себе си, и народа.
  • 120 фкю

    1 0 Отговор

    До коментар #48 от "И аз имам мнение":

    До И аз имам мнение

    Добре написано. Копирах вашите точки и ще ги използвам да бия врага, с ваше позволение.
  • 121 фкю

    1 0 Отговор

    До коментар #106 от "ComfortablyNumb":

    От патриотизъм, нещо което на теб е непонятно.
  • 122 кънчо

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "иииииииииииии":

    Както знаеш, помията винаги е анонимна!
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Умен човек

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Партия на България":

    Ти изобщо българин ли си или си нечия подлга? Защото ние всички Българи ЩЕ гласуваме за него
  • 129 Умен човек

    0 0 Отговор
    Невероятни лъжи за Възраждане. От всички коментари които чета, или сте тъпаци или фашисти. Всеки Умен, който не е фашага и не се е облагодетелствал от ГЕРБи ДПС ще гласува за Възраждане, а умните и необлагоделствени от други партии не сме малко
  • 130 Умен човек

    0 0 Отговор

    До коментар #117 от "фкю":

    Не го коментарай ти не си патриот, а нечия подлога или фашага.Такива като не са много така, че ще минем и без теб
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.