Last news in Fakti

8 Април, 2022 13:00 2 813 31

Всичко е възможно, стига да има желание

  • андрей киряков-
  • правителство-
  • коалиция-
  • управление

За краткото си време правителството доказа, че ще може да намери правилните решение, като се съобразява и с волята на народа и с икономическите, социални и политически нужди на България

Всичко е възможно, стига да има желание - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За пръв път в българската политика, за последните тридесет години, се случва нещо качествено ново. И точно това не могат да простят опонентите на новото правителство, което още с началото на своето управление доказа, че всичко е възможно стига да има желание.

Преговори между четворна коалиция били невъзможни, както и запазването на такава… Доказа се че такива преговори са възможни и успешни, при наличие на добро желание и нужната съвместна работа и запазването на добрия тон и съвместните действия също. Приемането на бюджет със задна дата е невъзможно… Оказа се че възможно, при добро желание и съответната работа. Стартиране на процедура за смяна на главния прокурор било мисия невъзможна при сегашното законодателство… Оказа се че и такава процедура е възможна, стига да има желание за действие и решение. Скъсването с руските интереси и връзки е невъзможно, твърде зависими сме и обвързани икономически… И това е възможно, стига да завършим започнатия преди десетилетие интерконектор, да изкараме България от две международни банки от времето на СИВ, да видим кой реално пречи за подобряване на отношенията ни с РСМ и т.н и т.н.

За пръв път в управлението на България се включиха хора от реалния бизнес. Хора които са развивали производство, стартирали са компании, водили са поне елементарно счетоводство с две графи – приход и разход. Хора, които не са разчитали на финансиране от държавата за своят дейност, а са попълвали бюджета на същата тази държава, със своите данъци. Хора които знаят какво трябва да се направи за да преместиш едно нещо от точка А до точка Б - да наемеш камион, да създадеш необходимата организация и т.н.

Българската политика от последните три десетилетия постепенно се озова в матрицата на едно импотентно, но за сметка на това високопарно говорене, което с времето ставаше все по-безрезултатно. Българската политика се превърна не в среща на идеи и намиране на точните решения, а в едно лаладжийство на най-високо ниво. Независимо дали си говорим за „Голям шлем” и енергийна „мощ” и „независимост”, за Стратегия 2020 или за основаване на някой Хъб.

Натрупаната управленска немощ доведе до там, че 2021 година завари повечето общински и държавни предприятия, с целия им огромен ресурс и армия от чиновници, превърнати просто в едни пощенски кутии за преразпределяне на обществени поръчки, в полза на различни частни фирми. Държава и общини бързат да делегират работа, права и задължения на някой друг, който да свърши работата, въпреки наличието на огромен кадрови персонал.

Само за сто дена се видя, че хора дошли от реалния бизнес и поели управлението на страната със сравнителна лекота се справят с огромните всекидневни предизвикателства, донесени от пандемията, войната, световният дефицит и инфлация. Именно затова политическите опоненти, хора развивали се в парниковата среда на политическите централи и всички гравитиращи около тях са бесни на новите управляващи, защото за пръв път виждат реални, практични решения и твърди действия в определена посока. За човек дошъл от частния бизнес, управлението на която и да е държавна структура не представлява трудност, след изискуемото време за запознаване с нейната специфика.

Така че решения ще се намерят и за помагане с оръжие на Украйна или за въздържане от всякакви действия в тази посока и за приемане на РСМ в ЕС или продължаване на българското вето и на всички важни въпроси свързани с нашата държава, в тези турбулентни времена. За краткото си време правителството доказа, че ще може да намери правилните решение, като се съобразява и с волята на народа и с икономическите, социални и политически нужди на България и с всичко, което е необходимо, за да върви България по своя път на развитие.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bbb

    31 17 Отговор
    Това коментаторче май е спало на мокри вестници
  • 2 Глюпости

    22 6 Отговор
    Има поне едно невъзможно нещо ... Да се върнеш там , откъдето си излязъл ...
  • 3 Грульо

    23 8 Отговор
    "като се съобразява и с волята на народа и с икономическите, социални и политически нужди на България"

    Първи април мина, значи си е обичайната гавра с народа.
  • 4 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 8 Отговор
    Това като на конгрес на БКП
    Не видях в края :
    Бурни възгласи " КПСС-БКП"
    ‼️‼️‼️
  • 5 Една

    21 14 Отговор
    вярна дума няма в този коментар. Автора си живее в архаичните времена.
  • 6 Да,бе

    17 4 Отговор
    Всичко е възможно,само ако успееш да минеш под дъгата.
  • 7 ТаУмВзе

    8 2 Отговор
    Всеки Проблем си има име и адрес!
  • 8 Макробиолог

    14 9 Отговор
    Единственото което доказа е че може да тегли заеми като за последно.
  • 9 Ива

    23 13 Отговор
    Много точна статия и позиция , която разбира е Трън в очите на всички обвързани с мафията и шайката алчни престъпници свикнали с кражбите и бруталните салавери през последните 12 г

    Коментиран от #13

  • 10 ТОВА.....

    14 6 Отговор
    За българското правителство ли се разказва?
    Статията ми наподобява на децка приказка.
  • 11 Хаах

    17 5 Отговор
    Държаха хората 30 години във финансова и ФИЗИЧЕСКА зависимост.Година след година ни връщаха в соца, посредством руския модел и мутрите.Кирил и Асен не е необходимо да правят много неща, достатъчно беше да осветят мръсните схеми на зависимостите, краденето и корупцията.Затова пискат само срещу тях и то видно от Луната, на ЛИЧНА основа.Как са се снишили всички около тях, с изключение на ДБ и смятат, че метлата на изборите ще ги подмине.Жалкари.
  • 12 Хахаха

    12 11 Отговор
    По смешен виц не бях чел: За краткото си време правителството доказа, че ще може да намери правилните решение, като се съобразява и с волята на народа и с икономическите, социални и политически нужди на България...я кажи едно поне

    Коментиран от #15

  • 13 МАФИОТ

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "Ива":

    В България всички по една или друга причина сме мафиоти. 😀
    Няма кой ,освен бебетата ,да не е замесен в някаква далавера.Я рушветчийство,я връзки за назначения,я нещо друго....уж дребно , ама си е мафиотско. 😀😃🙂
  • 14 Един от много

    11 10 Отговор
    Пак ще гласувам за ПП ама орките ще раздават много пари и ще подправят документи и ще бъде трудно.
  • 15 баста

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Хахаха":

    Пеканов 1 година писа плана в интерес на мафиози и газпромски интереси.Ами фотоволтаиците.За да си сложа 8 панела трябва да съм си направил план, да давам рушвети, връзки, разрешения, да влизам в зависимости.Не знам как мафиозите не стигнаха да искат и план и одобрение за монтирането на Бойлер.
    Пискайте, ами за РСМ.Кои и какви сте за да поставяте ПУТИНСКИ условия на една съседна Държава.
  • 16 Че е ново - ново е

    6 3 Отговор
    за пръв път качествено ни обяздиха от козяк. Досега само завоалирано.

    Коментиран от #19

  • 17 Мн точно

    10 8 Отговор
    Браво, момче. За пръв път от 45 години насам виждам някакъв смисъл и мисъл в управлението на територията. А, ако успеем да маргинализиране влиянието на ДС и КГБ чрез изборно отстраняване на тяхните проксита ГЕрП, ДПС, БСП, възраждане и подобни светлина та ще започне да се вижда без напрягане.
  • 18 Перо

    11 1 Отговор
    Джендърски уйдурми! Какво се е променило? Тиквата не е в затвора, специализираните съд и прокуратура не са закрити! Кражбата на 53 млн. не е разкрита и парите не са върнати, строежа ма магистралите е замразен! Гешев си развява байрака,както си иска,цените на грани и горива скочиха до небето,тока и водата се вдига! Какво е направено за 4 месеца?
  • 19 Руски вестник

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "Че е ново - ново е":

    Русия обязди Чечения, Беларус и сие съседи.Гледам задминаха страните които обязди САЩ.Да ги изброявам ли-Корея, Тайланд.....Аа... и ЕС обяздиха американците, дето цял свят се натиска да емигрира.
  • 20 ммм

    8 6 Отговор
    Всички са скочили на Кирил и Асен.ИТН, БСП, ГЕРБ, ДПС, Възраждане.Искат си мафиотския руски модел и това е.Искат си да продължава това, стани да седна.Е света не е вече същия, както преди 24 февруари.
  • 21 Алчна мутра БЪЛГАРОУБИЕЦ

    7 1 Отговор
    Една червена биволица на фотото , участвувала в мафиотската разбойническа приватизация (тогава оцветена в синьо СДС) , завъртяла задни части към червения Р.Овч. с кражби в енергетиката и мъжле на заплата там . Синчето в Ню Йорк с апартамент без доказани доходи , имот в Швейцария , хотел в Гърция и душа в Росия .С клизми влязла в последния парламент и повярвала си много . Колко наглост има по този свят ....
  • 22 Лелее

    5 4 Отговор
    То бива пропаганда бива,ама чак толкова...Всичко оставено на самотек.Оправдания за високата инфлация намират през девет кладенеца.Редат си СВОЯ пъзел ,а народа кучета го яли.Обвинения за предишното управление отправят ежедневно ,ама добре че при "лошия" Борисов можехме И да пестим,та сега оцеляваме.Това правителство да свърши нещо полезно е като "Трай коньо за зелена трава "Сложени са с определени цели и си ги гонят.На нас --"жална ни майка".
  • 23 Ооо

    6 9 Отговор
    Виж ти!!!! Отдавна не бях чел нещо смислено . Браво на автора . Е, разбира се има и други които пишат добре но все пак браво на автора.
  • 24 минувач

    8 2 Отговор
    За кратко време правителствопто показа как се стига до дъното,стряшна некомпетентност и открито предателство
  • 25 Майна

    9 1 Отговор
    СРЗ 1000 лв , 80% от пенсиите - 300 лв …… хляб -2 лв , кг краставици -6 лв, литър бензин -3 лв ,агнешко-27 лв/кг ,козунака на Линда маккензи -50 лв ,,храни само за последните 6 месеца НАГОРЕ С около 20-160% .. данъци с около 50% .. СРЕДЕН РАЗХОД НА ЧОВЕК ОКОЛО 3500 лв—доход 1000лв… ЕЕЕЕЕ СПРАВЯТ СЕ ДА .. с такова правителство война не ти трябва

    Коментиран от #30

  • 26 НЯКОЙ

    2 1 Отговор
    Браво, много точна статия! Ревовете на бившите негодници и техните мижитурки се опитват да заглушат истината, но истината си е истина и е по-силна и от най-изобретателните лъжи!

    Коментиран от #27

  • 27 Геня

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "НЯКОЙ":

    ПП говореха за промяна и срещу корупцията.Няма,как да стане щом са на една маса с Нинова .Тя е от първите грабители на държавата но Киро това не го боли.Много яко са си паснали защото се надлъгват един друг и си вярват.За ИТН не искам да говоря защото е повече от ясно,че бизнесът на Слави не е кристал.На Тошко също…И т.н.Защо бе Кирчо не питаш Нинова,как така на 27 г.купи “Техноимпекс?Не питаш защото и тя ще пита за твоите и не само далавери…Нищо не ви интересува в това правителство освен личния интерес и парите от плана за развитие.Разпределих те ли го вече на четири?????
  • 28 Студопор

    1 2 Отговор
    Случва се нещо ново - факт. Вкарват ни във война.
    Археолог да се изказва за политика е все едно Премиерът да се изказва за археология.
  • 29 Бля бля бля

    1 3 Отговор
    какви глупости плещиш бе момче."Новото"ни правителство не прави нищо както трябва.С антируската си политика увеличчи неколкократно инфлацията,което направи живота на българина още по труден.Вкара чужди войски в страната,нещо което никога не се е случвало откакто я има държавата ни.Управлява ни американското посолство.Нарежда ни ес.Пълен отврат! Седнал да ми ги хвали-всички до един са за съд и затвор за предателство към Родината.Оставка и нови избори! Само Възраждане!!!
  • 30 Браво

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Майна":

    много добре казано!Точно така е,за съжаление.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.