25 Април, 2022 20:00 5 127 10

Адв. Методи Лалов: Митрофанова трябва да бъде изгонена

  • адв. методи лалов-
  • методи лалов-
  • общински съветник-
  • столичен общински съвет-
  • сос-
  • столична община-
  • елеонора митрофанова-
  • руското посолство

"Всеки, който я търпи от институционална гледна точка, приема България и гражданите да бъдат унижавани", категоричен е общинският съветник

Адв. Методи Лалов: Митрофанова трябва да бъде изгонена - 1
Адв. Методи Лалов, снимка: ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това е поредно незачитане на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително нагло държание и недопустима намеса в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена. Няма право да говори по този начин. Всеки, който я търпи от институционална гледна точка, приема България и гражданите да бъдат унижавани.

Това заяви за ФрогНюз Методи Лалов, част от Столичния общински съвет.

Повод за коментара му е днешната провокация от страна на посолството на Русия у нас. В публикация във Facebook дипломатическото представителство на Кремъл под ръководството на Елеонора Митрофанова свърза Столичната община и Столичния общински съвет с фашистите.

Ето и цялото интервю:

Господин Лалов, как ще коментирате позицията на посолството на Руската федерация у нас? Това е поредна провокация от страна на Елеонора Митрофанова.

Това е поредно незачитане на българския суверенитет от страна на Митрофанова и поредна провокация. Изключително нагло държание и недопустима намеса в работата на независимостта на българските институции. Отдавна съм казвал - тази жена трябваше да бъде изгонена още в началото на военния конфликт между Украйна и Русия. Може би и много по-рано, тъй като не за пръв път си позволява такова недопустимо поведение.

Тя, а и за съжаление цялото руско посолство, трябва да бъдат изгонени. Русия няма място в цивилизована Европа след тази брутална агресия срещу Украйна.

С какво си обяснявате обаче мекия тон на българските власти спрямо Кремъл и Митрофанова?

Ако не е нещо нелегитимно като интерес, обяснявам си го с липсата на воля и политическа далновидност. Не виждам защо трябва да бъдем деликатни, страхливи и пресметливи по отношение на агресор.

Срещу агресията се отвръща единствено с твърда позиция, понякога и със сила. Това, което България трябва да направи, освен да въоръжава и да помага с всякакво възможно оръжие на Украйна, е да изгони руските дипломати. Тези хора не се държат като дипломати, а като наместници на имперската власт в България и ни казват какво да правим.

За съжаление правителството в тази посока е доста безхарактерно. Знам, че това се дължи на коалиционната структура, на поведението на БСП и Нинова, което е абсолютно безобразно.

Тук ще ви прекъсна, защото разнобой има и в Столичния общински съвет. Вижда се каква е позицията на общинарите от БСП за България.

Да, разбира се. Там имаме група на БСП, която е категорична по отношение на позицията си спрямо Русия, Украйна и войната. Тези хора мимикрират, създават впечатление, че уж са против агресията. Когато стане въпрос за някакво реално действие, гласуват в интерес на руската позиция.

Да очакваме ли в такъв случай някаква колективна реакция от страна на СОС или това е невъзможно при тази ситуация?

Бихме могли. Убеден съм, че позицията на ГЕРБ е по-скоро лицемерна и те реагират срещу Русия, въпреки че назад във времето се видя какво направиха Борисов и ГЕРБ за това Русия да може да заобиколи Украйна и да се прокарат руските интереси.

Говорите за “Турски поток”?

Да. И когато си направил всичко това, когато си допуснал българската армия да е в плачевно състояние, докато си бил на власт над 10 години, когато си подсигурил енергийните интереси на Путин, такива формални действия от време на време са просто шпионски игри. Това е част от играта - в определено време да се мимикрира, да се демонстрират действия, които да заблудят широката публика. Затова ГЕРБ в Общинския съвет в момента се опитват да заемат позицията на обществените очаквания.

В този смисъл - може да има определена реакция. Позиция на думи ГЕРБ нямат проблем да заемат. Не очаквайте обаче действия.

Колко бързо може да дойде тази реакция?

Реакцията трябва да е изключително бързa, но може да е най-късно на следващата сесия. Не можем да реагираме по-рано, освен ако няма извънредно заседание на Общинския съвет. ГЕРБ са показали, че когато искат да прокарат свое решение, могат да го направят и в рамките на 24 часа. Когато не искат обаче, се започва с процедурни хватки, оправдания… Да ги видим този път дали ще реагират адекватно.

Митрофанова трябва да бъде изгонена. Няма право да говори по този начин. Всеки, който я търпи от институционална гледна точка, приема България и гражданите да бъдат унижавани, да се нарушава нашият суверенитет и заема грешната позиция - тази на страната на агресора.

интервю на Джесика Вълчева


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 135 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Точен

    153 42 Отговор
    Съгласен, ама първо да изгоним Херо Мустафата.
  • 3 Мамул

    121 28 Отговор
    Умно-красив жълтопаветник грантаджия! Дано всички "умници" да сте "цвета на нацията" в бъдеще!
  • 4 С Какво

    91 21 Отговор
    Софийска община и СС са разгневили г-жа Митрофанова? Да не би да се канят да преименуват Дондуков на Степан Бандера?!
  • 5 По-скоро

    92 15 Отговор
    съветниците в СОС трябва да бъдат разгонени час по-скоро. Може и паметник да им сътворят пост актум, както предлага самият Лалов.
  • 6 мдааа

    100 18 Отговор
    Повече от 2/3 българи са за неутралитет, тия ДъеБъто се напъват за оръжие, а са една каручка народ и явно в следващи избори ще гледат парламент само по ТВ....
  • 7 антигерб

    35 5 Отговор
    Много си малък , затова говориш глупости !!!
  • 8 Анонимен

    14 2 Отговор
    По добре целия общински съвет барабар със правителство да ви изгоним,и без това натам отиват нещата,прекипяло ни е, така че скоро всички под ръчички и в кьщи.
  • 9 Анонимен

    12 1 Отговор
    По добре целия общински съвет барабар със правителство да ви изгоним,и без това натам отиват нещата,прекипяло ни е, така че скоро всички под ръчички и в кьщи.
  • 10 ОБПСН

    2 1 Отговор
    Тоя соросойд трябва да бъде съден за всичко дето натвори ,като председател на Софийски районен съд. И продължава да върши свинщини за награда в СОС. Тоя ще казва да се гони Руската посланичка на страната дето създаде днешна България ,освободи я от фесовете на цената на 220 000 жертви...Неблагодарни гадове...