Last news in Fakti

1 Април, 2022 21:55 1 695 19

Методи Лалов с предложение: да се направи паметник на Фандъкова в монумента „Паметник на съветската армия“

  • адв. методи лалов-
  • сос-
  • предложение-
  • паметник-
  • йорданка фандъкова-
  • паметник на съветската армия-
  • моча

„Дългогодишното управление на кмета Йорданка Фандъкова от ГЕРБ несъмнено има своя траен отпечатък в историята на Столичната община“, пише общинският съветник в мотивите си

Методи Лалов с предложение: да се направи паметник на Фандъкова в монумента „Паметник на съветската армия“  - 1
Снимка: ФАКТИ

„Внесох в СОС доклад за поставяне на паметник на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова чрез внедряване на нейна статуя в монумента „Паметник на съветската армия“.

Днес е 1-ви април, но стореното от мен не е шега“. Това пише адв. Методи Лалов, независим общински съветник в Столичния общински съвет

Целия доклад и мотивите му можете да прочетете в редовете надолу. Публикуваме ги без редакторска намеса:

"ДО

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

ЧРЕЗ

ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА

СТОЛИЧНИЯ ОБЩИНСКИ СЪВЕТ

Д О К Л А Д

от

Методи Лалов –

общински съветник в Столичния общински съвет

Относно: поставяне на паметник на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова чрез внедряване на нейна статуя в монумента „Паметник на съветската армия“, находящ се в общински имот с идентификатор 68134.106.136, представляващ УПИ I-136, кв. 3, м. „Главен градски център – зони Г-8 и Г-10“ („Княжеска градина“)

Правно основание: Чл. 33, ал. 1, т. 2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) и чл. 69, ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на СОС (ПОДСОС); чл. 18, ал. 1, т. 2, вр. чл. 17, ал. 1 от Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, поставяне, преместване и премахване на паметници и художествени елементи на територията на Столична община (НИПООППППХЕТСО)

УВАЖАЕМИ ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

Дългогодишното управление на кмета Йорданка Фандъкова от ГЕРБ несъмнено има своя траен отпечатък в историята на Столичната община. За хората, носители на ценностите и принципите на правовата и демократична държава, това управление е символ на некадърност и корупция. За други е подходяща екосистема за усвояване на публични средства и поради това го одобряват и поддържат. Вярвам, че и двете групи хора имат свои аргументи и ще бъдат съгласни да увековечим личността на г-жа Йорданка Фандъкова, като поставим неин паметник в столицата.

Предлагам статуя на г-жа Йорданка Фандъкова да бъде подходящо внедрена в монумента „Паметник на съветската армия“. Конкретното художествено решение е въпрос на задълбочена обществена и професионална дискусия, включително в Експертно-художествения съвет и в Обществено-експертния съвет по устройство на територията, градски дизайн и реклама (ОЕСУТГДР), с участието на Главния архитект на СО и Министерство на културата (чл. 17, ал. 3 от НИПООППППХЕТСО). Несъмнено е, че възможните художествени решения са много – от вграждане на свенливо приклекнала до тялото на някой съветски войник от монумента статуя на действащия кмет от ГЕРБ, през нейна статуя, застанала с гръб към военен щик или прихванала войнишки автомат, до поставянето на статуята на г-жа Йорданка Фандъкова най-отпред на върха на монумента, каквото е моето лично предложение.

Съчетаването между съществуващия монумент „Паметник на съветската армия“, който мнозинството в СОС прави всичко възможно да запази в центъра на столицата, включително като саботира разглеждането на внесени от мен самостоятелно или като съвносител доклади, със статуя на кмета г-жа Йорданка Фандъкова, ще бъде своеобразен мост между миналото и настоящето. Така мнозинството в столичната местна власт ще има още една причина да брани символа на армията-агресор и на човеконенавистния комунистически режим, като добави към него и образа на лицето, което стои начело на общинската администрация, осигуряваща подходяща за него хранителна среда. Гражданите, които не одобряват монумента „Паметник на съветската армия“, сред които съм и аз, от своя страна ще получат материализиран символ на управлението на г-жа Йорданка Фандъкова, който ще им напомня, че поради нерешителното си гражданско поведение са позволили повече от десетилетие столицата им да бъде управлявана от още един агресор непрозрачно, безотчетно и некадърно, а няма да бъде пресилено да се направи извод и за корумпирано управление, с оглед резултатите от това управление.

При бъдещото преместване на монумента „Паметник на съветската армия“, ще бъде преместена и вградената в него статуя на г-жа Йорданка Фандъкова, което няма да бъде проблем, тъй като несъмнено нейното място е в (срамното) минало на Столичната община.

Предлагам финансирането за изграждане на паметника на г-жа Йорданка Фандъкова да бъде осигурено от бюджета на Столичната община, тъй като столичани ще могат да понесат и този разход, както над десетилетие понасят например безсмислените „ремонти на ремонтите“.

Приложения: Проект за решение.

Вносител,

(Методи Лалов – общински съветник)

Подписано с електронен подпис

А по отношение на бюджета на СО Лалов пише следното:

„Днес управляващите в Столична община си гласуваха над 2 млрд. лева бюджет.

Гласувах против, защото бюджетът за 2022 г. представлява "още от същото" и не решава нито един проблем на София. Но и защото на некадърна и корумпирана администрация, каквато е ръководената повече от 12 години от Фандъкова, не трябва да се дава и стотинка.

Отдавна искам оставката и работя за отстраняването на Фандъкова от общината. Нетърпимостта ми към управлението ѝ и към нахалното ѝ поведение, някои възприеха днес като нарушаване на добрия тон.

В днешната ситуация признак на добро възпитание е гражданите да се съберат с десетки хиляди пред сградата на общината и да изхвърлят Фандъкова, Георгиев (председателчето на СОС) и подобните им. Другото е израз на овчедушие, на нерешителност, на глупост или на тънки сметки, но не и на адекватно гражданско поведение“.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Интелектуалец

    7 24 Отговор
    Несъмнено Фандъкова направи много за София. Промени изцяло облика на столицата. Нужен е такъв паметник.

    Коментиран от #9, #10

  • 3 Пич

    21 7 Отговор
    Ако и като адвокат си толкова умен.....
  • 4 Умопомрачителен

    26 2 Отговор
    е броят на търтеите, които издържа честният български данъкоплатец. Именно на него трябва да му бъде издигнат паметник.
  • 5 Хипер кражба фандъчи

    17 2 Отговор
    гробарски инструмент
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Грульо

    17 3 Отговор
    Леле, пълно с идиоти в тез партии... Толкоз важни проблеми има в държавата, а те паметници на калинки ще правят...
  • 8 Зззз

    20 3 Отговор
    Мале ама колко е оригинален.Кметицата не заслужава дори да я обсъждат
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Професор

    11 4 Отговор

    До коментар #2 от "Интелектуалец":

    Така е но все пак тя е кмет. Първо трябва да бъдат построени паметници на Генерал Борисов из цялата страна. Строителя на България.
  • 11 НИЯ

    11 1 Отговор
    ТАЗИ ВЪЗПИТАНИЧКА НА БОРИСОВ, И НЕГОВА ИЗДЪНКА Е НАЙ ДОБРЕ КАЧЕСТВЕНО ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ЗА КОРУПЦИЯ В ОСОБЕНО ГОЛЕМИ РАЗМЕРИ.
  • 12 простекиро

    7 1 Отговор
    не е в час това момче, ясно е защо се нареди за грантове, защото като адвокат е 0, като онзи хаджи някакъв си
  • 13 А най добре

    10 2 Отговор
    Най добре жълтоаветняците да предложат там да се премести паметника на братските американски летци... благородно избомбили София и избили хиляди мирни граждани!!!
  • 14 Спасете ни от луди

    8 2 Отговор
    Защо такива луди са политици и им се дава медийно внимание? Какво са изградили такива, освен да рушат и да критикуват?
  • 15 гумата

    7 2 Отговор
    Див селянин! От съда се радват, че този се махна, после от ДБ се радваха, че се махна, сега кой ли още ще се радва, че се маха? Той, обаче се показва и безогледни чижденци го изхранват , за да дразни българите. Пълно леке.
  • 16 ШИЗОФРЕНИКА

    3 0 Отговор
    какво може да предложи завършил трети клас за 12 години.простено е за роден с ДАУН
  • 17 Един

    2 1 Отговор
    Този боклук няма право да говори от името ма българския народ. 80% заклеймяват вмешателството на САЩ и престъпленията на укр неофашисти. Манипулира причините за конфликта и насажда русофобия.Не той определя коя е правилната позиция, а всеки гражданин за себе си. Посланичката изнася исторически факти и това дразни неофашистките последователи Лалов и Слатински, крещят истерично точно като пропагандаторите на Хитлер...
  • 18 Тоя пък

    1 1 Отговор
    Тоя нещастник от къде се взе. Опропастиха Родината ни тия измети!
  • 19 Миньо

    0 0 Отговор
    Предлагам паметника на Фандъкова да бъде в двора на Сливенския затвор, като първия кмет и политик осъден за кражби в особено големи размери в България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове