Last news in Fakti

29 Април, 2022 16:50 5 838 124

Проф. Дичев: Президентът е като лелка на опашка - ама цените, ама мирът

  • румен радев-
  • русия-
  • руски газ

Истински пример за национално достойнство дадоха не генералите, а ”харвардците” - доскоро обругавани, че не знаят как е в България

Проф. Дичев: Президентът е като лелка на опашка - ама цените, ама мирът - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Истински пример за национално достойнство дадоха не генералите, а ”харвардците” - доскоро обругавани, че не знаят как е в България. Петков рискува живота си, Василев рискува коалицията. А Радев не иска да ядосва Русия.
Коментар на проф. Ивайло Дичев в DW.

Обзалагам се, че сакралният израз "национално достойнство" е сред най-употребяваните през последните години. И колкото повече се стабилизираше държавата след срива на 1990-те, толкова по-често взеха да го повтарят. Въпрос на достойнство станаха не само призивите срещу затварянето на реакторите в "Козлодуй", нарязването на съветските ракети СС или опазването на розовото доматие, но и на глед нелепи борби като тази за правото да бием традиционно жените си или да не носим маски в моловете по време на пандемията. Те ще ми кажат, аз нямам ли си национално достойнство!

Възрожденски песни и черешови топчета

Обикновено темата извиква представата за битова механа, където юнаците се черпят, а жените режат салатки. Национално достойнство - това един такъв прилив на топлина в гърдите от великите победи на предците. А също справедлив гняв срещу предателите интелигенти, които допускат, че миналото може и да е било по-различно. То е пеене на възрожденски песни, рецитации на дядо Вазов, исторически възстановки с черешови топчета и селфита.

Най-успешно се преживява това национално достойнство, когато насреща имате някой малък и слаб, на когото можете без опасност да наложите волята си. Някое малцинство като ромското или ЛГБТИ например. Някоя малка държава като Северна Македония, пред която да демонстрирате своето величие - както в исторически, така и в съвременно-европейски план.

И ето, че изведнъж срещу нас се изправи истински страшен противник. Русия не само ни спира газа и вече напредва в посока Молдова, но и на няколко пъти ни заплашва с ядрен удар. А впрочем българската публика е пощадена (благодарение на спрените пропагандни канали) и не чува подигравателното имперско отношение, което се лее там по наш адрес. И как реагират нашите бранители на достойнството? Едни се изпокриха, другите сеят паника, тъй както е поръчал Кремъл, а дигиталният народ само това чака, за да почне да препраща постинги за енергиен апокалипсис.

Радев срещу Петков. Генералите срещу "харвардците".

Едно от най-тъжните неща в кризата е поведението на българските офицери. Генерал Румен Радев например можеше да остане в историята с това, че избра страната на гражданите през 2020. Но сега трудно ще се отърве от определението "позорна позиция", което му даде вицепремиерът Асен Василев. Позорна, защото вместо да защити прословутото национално достойнство и да мобилизира гражданите срещу руската заплаха, президентът взе да се държи като лелка на опашка - ама цените, ама мирът. Освен това направи фалшиво внушение, че Германия и Австрия вече са клекнали на Путин и плащат в рубли (съветникът му го каза по-ясно в една телевизия), ерго да се подчиним и ние. После замина за Испания, където се кани да полети с Юрофайтера, за който лобираше преди пет години. Изобщо - язък!

Притеснително е, че не е сам. Генерал Стефан Янев се кани да осребри страха пред Русия, който сам подклажда, в нов политически проект. Предполага се, че в него ще участват много пенсионирани военни - едно съсловие, което традиционно обича да участва в патриотични начинания, където се пишат национални доктрини и се брани достойнство. Само дето това обикновено се случва някъде далеч в миналото, не в настоящето. Един вид приказка, която да разказваш на внуците във военно-историческия музей. Дали са всичките руски агенти - не вярвам. Боя се, че нещо се е случило с българската национална идентичност във времето на комунизма. Онези, които трябва да дават пример за смелост и да водят, днес се крият зад гърбовете на боязливите си съграждани.

Не е ли странно, че истински пример за национално достойнство дадоха именно "харвардците" - онези, които до вчера популистите обругаваха за това, че не знаели как са нещата тук. Петков рискува живота си, за да подкрепи с лична среща украинския президент в Украйна; Василев рискува коалицията с гласуването в парламента за военна помощ и направи дългоочакваната декларация, която да измие срама от лицето на страната ни: "В този конфликт България ще помогне на страната, която се бори срещу агресора".

Спонтанната подкрепа за тези думи са знак за това, че българите искрено искат държавата им да има достойнство. Не само когато става дума за леко художествени теми като кирилицата или произхода на цар Самуил, а и в реална криза като тази. Криза, при която Путин ни използва като опитно зайче, та да види как ще реагират по-сериозните купувачи на газ, а петата му колона вече дори не счита за нужно да се крие.

Фалшивите битки и истинските кризи

Но защо това искане за достойнство идва отдолу? Вероятно причина е липсата на българска аристократична традиция, свързана с усещането за лична чест. Нали знаете, че в България не се е състоял нито един дуел. Всъщност единственият е предизвикан от чужденец - унгарският консул Карли, който се почувствал обиден от депутата Найчо Цанов. След като не бива улучен, последният хвърля пистолета си в знак на протест срещу този средновековен обичай.

Добре, но ако усещането за чест е индивидуално, то достойнството на гражданина е рожба на модерната демократична епоха. Чест имат специални хора, за достойнство днес претендираме всички. И това достойнство иска начело на нацията да бъдат достойни хора, готови впрочем дори да загубят властта си, за да го запазят.

А за тази цел нека първо се научим да различаваме фалшивите битки, които водеха популистите, от истинската, пред която сме изправени днес.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 137 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зззз

    152 40 Отговор
    А ти си като дядка на опашка за олио пред Кауфа,с тази разлика ,че си грантояд и нямаш проблем с цените.

    Коментиран от #17

  • 2 Изключително

    157 131 Отговор
    точно и напълно обективно обобщение и неподправена истина ! Браво !

    Коментиран от #44

  • 3 Гранта му говори

    126 36 Отговор
    А Дичев е като дърт комунист на опашка - ама, ромите, ама ЛГБТИ, ама Русия..Путин..
  • 4 Киро острото

    40 63 Отговор
    Още ли е на власт видя се че не стават при бойко беше по добре Бунтове и избори трябва в тая скапана държава
  • 5 Грульо

    129 33 Отговор
    "Петков рискува живота си, Василев рискува коалицията."

    Какъв живот си е рискувал Кирчо, бе, да не е бил на фронта или до военни обекти? Кокорчо не му дреме за коалицията, защото с радост ще приеме вота на герп, ако БСП напусне.
  • 6 ха ха

    4 31 Отговор
    50% с Дичев...
  • 7 Дух на хан Аспарух

    9 13 Отговор
    Това че човек някога не е бил уважаван, това не означава че цял живот трябва да е така!
    Това не означава че не трябва да има приятелка и деца!
  • 8 555

    71 19 Отговор
    Боклук
  • 9 Румен Радев

    30 93 Отговор
    Много точно казано Браво!
  • 10 Чонкър

    118 31 Отговор
    По-точно Кирчо рискува не живота си, а бъдещето на България. Няма газ - няма икономика, скъп газ - фалирала икономика. Просто е, но не чак колкото Киро.
  • 11 Фатмакоф

    19 68 Отговор
    Евтин Популист, ама връзката с Решетников и Кремъл го издават че работи срещу правителството, Разединител-разделяй и владей, иска служебно правителство
  • 12 Toni

    103 10 Отговор
    Да се чуди човек -при толкова професори ,доценти и т.н. как така сме на опашката..

    Коментиран от #72

  • 13 ТаУмВзе

    80 8 Отговор
    Всичките сте Продажни Предатели, от до.
  • 14 5252

    24 7 Отговор
    Моля?!

    Коментиран от #74

  • 15 Чорбара

    90 15 Отговор
    Тоя е от професорите на кило,пълен профан и завършен идиот.
  • 16 Даа

    26 78 Отговор
    Гумен Гадев е пълно посмешище. Защитава не българския интерес, а тоя на фашагата Путлер...

    Коментиран от #36

  • 17 кнаус 485

    79 19 Отговор

    До коментар #1 от "Зззз":

    Дичев подлого долна....добре ли плащат българомразецо.....

    Коментиран от #31

  • 18 Истински държавен глава

    62 14 Отговор
    другите само тичат след комисионната
  • 19 гост

    79 17 Отговор
    Малко неудобство не изпитвате ли , господа еврокрасиви професори, поне от това, че възхвалявате хора, които нямат елементарни езикови познания по родния език, да не говорим за интелект. Какви професори сте, щом тези са ви за пример?!

    Коментиран от #89

  • 20 сила

    19 46 Отговор
    МНОГО ДОБРА СТАТИЯ.....особено за механата,това ми е любим пример.....още Ботев го е описал в мерена реч,прочетете го и си го припомнете

    Коментиран от #41

  • 21 Пич

    67 22 Отговор
    Когато човек е миротворец , как му се нахвърлят ястребите !!! Прост професор ! Като Киро ! Браво на президента !!!

    Коментиран от #32

  • 22 Гост

    67 17 Отговор
    Професоре, върни си титлата и си заработвай центовете местно, без да се хвалиш с административни титли! Айде, марш при харвардците, дето ти дават примери ….
  • 23 натовски рундю

    28 21 Отговор
    това фърчило на козяк ни натресе още по-големите нащестия след бою крадеца
  • 24 Тралала

    17 25 Отговор
    Добре е най-накрая да се направи алтернативен доставчик. 50 от там 50 от сам и който е по тарикат с цените той ще печели повече, а ние с по-ниски цени. С това съм зад ПП със сигурност, а не като тиквата да троши пари за грешни тръби.

    Коментиран от #121

  • 25 ЕДИН ОТ 4.5 МЛН.ТА НЕ ГЛАСУВАЛИ

    17 28 Отговор
    КОЙ МИ ГИ НАТРИСА ТАКИВА МУНЧОВЦИ СЕГА АЗ ДА ИМ ПЛАЩАМ МАСРАФА ПЕТ ГОДИНИ

    Коментиран от #27

  • 26 Сесесере

    13 38 Отговор
    Русофилнята пак започна да плюе!

    Коментиран от #33

  • 27 Кон Дорлеоне

    21 4 Отговор

    До коментар #25 от "ЕДИН ОТ 4.5 МЛН.ТА НЕ ГЛАСУВАЛИ":

    ти сам бе, kaлъф :)))))) като те питат какво искаш - мълчиш като теле, после - ама аз не исках това... я си еми бабата

    Коментиран от #35, #40

  • 28 ПКП

    4 11 Отговор
    Нашия лидер и мой кръстник боко Банкянския е Най- Големия ....., а сега де !
  • 29 Подло

    35 7 Отговор
    Когато човек не се среща два пъти седмично със Зеленски, и три пъти седмично с Кулеба, става лелка. По добре лелка, отколкото мозък роден вчера следобед. Някои толкова са се издигнали и вдъхновили, че без свян се подиграват на хората без средства.
  • 30 Българин 🇧🇬

    46 12 Отговор
    Още един "професор"- русофоб на хранилката на вмирисаното Зеле ! Аман !
  • 31 Зззз

    31 5 Отговор

    До коментар #17 от "кнаус 485":

    Срам за баща си като другия син от герб!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 мечта атлантик

    23 5 Отговор

    До коментар #26 от "Сесесере":

    Точно така, козяк и цървули.
  • 34 Гъл Масет

    8 15 Отговор

    До коментар #32 от "Отличен!":

    правителството е супер, жалко че може да ни е последното...
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Мечта афганистанец

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "Даа":

    Ами смей си се.
  • 37 DW и Ивайло Дичев!! Демагози!!

    30 9 Отговор
    Празнодумци, маниполатори, не се чете!?
  • 38 МАЙМУНОНЕДОПРАВЕНА

    7 20 Отговор
    ПЕЕРАСПУТЛЕРАСТКИ ЕБЕМТИНАМАЙКАТИ ПУТЛЕРАСТКАТАСПАРУЖЕНАЧЕРВЕНА ЦЕПКА ТИ ЩЕ МИ ДАВАШ НАКЛОНА
  • 39 3.14К

    18 7 Отговор
    Много скоро Расате ще невести офиса на професора Дичев.
  • 40 МАЙМУНОНЕДОПРАВЕНА

    5 14 Отговор

    До коментар #27 от "Кон Дорлеоне":

    ПЕЕРАСПУТЛЕРАСТКИ ЕБЕМТИНАМАЙКАТИ ПУТЛЕРАСТКАТАСПАРУЖЕНАЧЕРВЕНА ЦЕПКА ТИ ЩЕ МИ ДАВАШ НАКЛОНА
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Иван

    29 7 Отговор
    Професор Дичев всъщност е Ивайло Дичев. Крие си цялото име. Сигурно има защо. Гузна съвест, а Дичев? Както и да въртиш и сучеш, винаги е съгласувано с този, който ти плаща! Затова смятам времето, прекарано в четене на горния текст за изгубено. Нищо интересно. Прилича ми на онова, което шопите наричат "връткане". Но твоето прилича на връткане е на луд, застанал сам в центъра на селския площад - думи, думи, думи и връткане. А хората наоколо умират от смях.
  • 44 прокълнатият

    40 11 Отговор

    До коментар #2 от "Изключително":

    Какво знае Петков за живота на обикновеният човек? НИЩО! Такива като него, уредени за цял живот не ни трябват. Един обикновен човек, би управлявал по-добре, защото ще знае от какво има нужда обществото. Такива национални предатели, като Петков ги гледаме и търпим повече от 30г.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Помните ли Дянков

    39 8 Отговор
    На такива държавници като К.Петков сме се нагледали. Помните ли Дянков? От сутрини до вечер цвърчеше и ни учеше на морал. Сега отдавна е другаде, и вече е забравил. И Кирил, и Асен, и всичките имат свои резервни планове, но ни учат на "достойнство" и ни навират в шамарите. За тези хора най-важна е кариерата, а поста който заемат е "проект". Така че да не забравяме къде сме и с кого.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Кой68

    29 8 Отговор
    Най-слабия и некомпетентен премиер.
    Незнае елементарни неща от Българската история.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Не като лелка

    11 29 Отговор
    А лелка с униформа, даже от Испания се мъчи да агитира за путлериста. Излагация мутрофановаII.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 България

    10 24 Отговор
    С такива генерали може да се ходи на риболов, но на война не може. А Нинова ще осъди партията си на ликвидация.
  • 53 АУУУУУ

    14 31 Отговор
    ПОЗДРАВЯВАМ АВТОРА ЗА СТАТИЯТА... ПЕТАТА КОЛОНА НА РУСИЯ Е В ПАНИКА..... БЪЛГАРИЯ КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛИ ПУТИН..... ПОСЛЕДНИЯТ ПРОТЕСТ ОЩЕ КЪНТИ В УШИТЕ НА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП 🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇸

    Коментиран от #59

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Зззз

    16 1 Отговор

    До коментар #49 от "Баща ти от село":

    Баща му е писателят Стефан Дичев, написал романа "Пътят към София ", не съм сигурен дали не е и сценарист на филма .

    Коментиран от #61, #83

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 555

    24 4 Отговор
    Какв професор може да е тоя,измет.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Комон Сенс

    26 6 Отговор
    Президентът бил като лека на опашка, щото мирът и цените не са порблем - Дичев кат един Омъстител може да отблъсне с голи ръце всеки агресор и като един Моисей да измоли Манна небесна за гладуващите.

    хайде по-сериозно!
    Дори Дичев не може да изкара нещо по-така витиевато, ами е деградирал до езиковто ниво на евтин партиен трол.
  • 61 Бай Лисан

    2 6 Отговор

    До коментар #56 от "Зззз":

    Знам я тази книга, автобиографична, само не помня откъде е дошъл в София.

    Коментиран от #71

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Кака Пена

    28 8 Отговор
    1. Радев знае желанията и опасенията на една "бабка на опашката". Което значи, че разбира малкия човек- българин.
    2. Не разбирам как ОТКАЗЪТ на Президента да се включим в тази война, Е ПОЗОРНА ПОЗИЦИЯ...
    3.Защо ДОСТОЙНСТВОТО на държавата ни да значи обезателно СЪГЛАСИЕ с гледните точки на САЩ, ЕС и Украйна???
    4. МАЙ ТАКАВА ВОЙНА ЗА МИР ЩЕ НАСТАНЕ, ЧЕ МАЛКО ХОРА ЩЕ ОЦЕЛЕЯТ
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Е КАКВО ДА СЕ КОМЕНТИРА

    22 8 Отговор
    ДОЙЧЕТО И ПРОФЕСОР ПОСЛУШКОВ ДА И ЦЕНИТЕ И МИРЪТ СА ВАЖНИ НИЕ НЕ СМЕ ПРЕДГРАДИЕ НА МАНХАТЪН И СМЕ ЗАОБИКОЛЕНИ ОТ НАГЛИ СЪСЕДИ.ПОДОБНА ПРОПАГАНДА ТЛАСКА БГ> КЪМ ИЗБОРИ КЪДЕТО ЧЕКМЕДЖАН ЧАКА НА ГЮМЕ
  • 71 Зззз

    21 3 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Лисан":

    Не е важно откъде е дошъл,имал е талант ,написал е роман ,но Ивайло като другия син от герб е само син на бащата си ,нещо друго.Добре ,че са синове ,та по времето на соца са се образовали и сега може да плюят на спокойствие.
  • 72 Те само в

    22 4 Отговор

    До коментар #12 от "Toni":

    сайта ФАКТИ ЛЪЖАТА,са доценти и професори,иначе са тъпи като галош,и нямат собствено мнение. Колкото Киро лъжата е учил в Харвард,толкова и те са доценти и професори. Най важното е че разбират от всичко но не и от това което са учили.Е разбира се че им подсказват,защото сая тъпи и не знаят за какво изобщо става дума. Соросоиди продажни колкото и да се напъватете,и вашият ред ще дойде.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Добрева

    25 9 Отговор

    До коментар #14 от "5252":

    Г-н Дичев,никога не е късно човек да стане зарезил.Умът не ми го побира,как е възможно да приемате харвардските аферисти положително.Винаги съм Ви харесвала и слушала с интерес,но до тук.Мога да си го обесня само с някакъв личен Ваш интерес-финансов😩На хранилка просто.Разбирам Ви,че заплатата или пенсията Ви не е висока,но морала няма цена.Няма друго обяснение защото умен човек,като вас не може да подкрепя прононсирани лъжци,неграмотници и мошенници.На челата им го пише😫Притеснявам се за зрението Ви😩😩😩
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Мдааа

    17 4 Отговор
    Анализ на проф. Здравко Райков...
    https://fakti.bg/mnenia/674542-balgaria-realno-uchastva-v-sblasaka-na-zapada-s-rusia
    ...„Случващото се през последните два месеца у нас потвърждава, че България вече е най-активен участник в т.н. „хибридна война“ (от англ. hybrid warfare) на САЩ, НАТО и Евросъюза срещу Русия. Става дума за комплекс от средства, които включват действия за съсипване на икономиката на избрана държава, както и за тотален информационен и психически натиск за нейното дискредитиране сред огромни социални групи.“
    ...„Абсурдът е в това, че изпращането на оръжия, въоръжения и боеприпаси в Украйна става все по-безсмислено. За руските военни не е никакъв проблем да не допуснат те да стигнат до предназначението си. Руското военно разузнаване следи пътя на пратките с оръжия и въоръжения от началната им точка до пристигането им на украинска територия. И щом прецени, че е дошъл момента ги унищожава.“
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Интелектуалец с пагони

    22 4 Отговор
    Много му е мъка на Дичев, че Лозан Панов на стана президент, а се провали тотално! Явно господин Сорос не е подбрал интелигентни хора да предстваляват интересите му и се дъни тотално в България и родната Унгария!
  • 80 Дайте на Радев

    7 20 Отговор
    Един миг и да лети към родината си .
    Аз искам президент с достойнство , а не мишка пилот
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Начи съм

    7 1 Отговор

    До коментар #56 от "Зззз":

    познал! Тоя явно му е стигнал акъла да не се отклони от пътя...към София.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Мдааа дааа

    23 4 Отговор
    Пруфесуре... явно хибриденето вече е сериозен доходен бизнес, щом и ти си се пуснал в него!!! Но е жалко да вървиш против 80% от НАРОДА си, който е за неутралитет и е зад своя достоен Президент!!!
  • 88 Някой

    25 2 Отговор
    Хм, въобще не се чувствам горд от харвардските възпитаници. Даже на обратно - срам ме е.
    У не ми пука какво ме кара да мисля DW. Аз си имам мое мнение. Не се поддавам на манипулации така лесно.
  • 89 Някой

    21 3 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    Баща му на този "професор" в гроба ще се обърне ако го чуе какви ги плещи.
  • 90 Евроатлантик

    21 4 Отговор
    Аууу, ти да видиш! И като е сложил едно проф. пред фамилията си какво да направим, да занемем пред дълбочината на мисълта и прозрението му?! В България професор вече е синоним на човек заемащ позиция диаметрално противоположна на истината! И след като куцо, кьораво и сакато видя що за твари са харвардсото дуо, този взел да ги героизира! И Радев и тези двамата са американски марионетки! Имам чувството, че в България няма вече достойни и честни хора!
  • 91 Разумихин

    17 3 Отговор
    Какво да чакаш от човек с физиономия на ск..кс! Само плонжове пред силните на деня! И лъжи, лъжи!
  • 92 www

    21 4 Отговор
    Радев спечели изборите, защото мирът и националното достойнство са по-високо в йерархията от ценности на българите от гей парадите и разселването на "брадатите майки". Ако харвардчетата не са го разбрали, това си е техен проблем.
  • 93 Filo

    22 7 Отговор
    Дичев, ама болшинството българи са на страната на Радев бре. По този въпрос нещо ще кажеш ли?
  • 94 123

    22 7 Отговор
    Браво на президента! Ние искаме мир и мерки срещу инфлацията! Просто Киро вън от България!!!!!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 яаъэ

    20 4 Отговор
    Дойче зеле е част от войната на Запада. То е един долен пропагандаторски пар-цал, не си губете времето. Истината е точно на 100 % обратното на това, което се пише тук.
  • 97 Христо

    22 4 Отговор
    Дичев откачи ли!?

    Вече няколко пъти чета негови текстове, в които няма абсолютно никакви достоверни факти и аналитични преценки на реалността, само пълни промивки и пропаганди!

    Какво е това излагане?
  • 98 Колкото без основание се трие

    7 9 Отговор
    Толкова е по сигурен импийчмънт.
  • 99 Мисленето не е за всеки!

    19 6 Отговор
    Дичев, колко ти платиха от Дойче зеле за тоя примитивен бълвоч? И да ревете и да се скъсате от "анализи" харвардците са пътници до края на май! Няма такива смешници, като тях, а за такива, като теб дори не си заслужава да се говори!
  • 100 Сстт

    3 2 Отговор
    Много точно..
  • 101 Да се снишим

    6 19 Отговор
    За съжаление, това е нормалният анализ на поведението и страстите на Радев!!!
    Това си избрахме за президент!!! След една възраст, самолета се снишава ...снишава....
  • 102 Кочан

    7 13 Отговор
    Този президент е един президент, с да го посочиш. Срам и позор за България. Той опозори себе си, военното съсловие и България пред света. Вреден във всяко едно отношение за България. Трябва да бъде отзован дисциплинарно и захвърлен.

    Коментиран от #104

  • 103 Бесен съм!

    15 5 Отговор
    Тоя Дичев ако го срещна, ще му намачкам канчето. Ей, бо.кл.ук, ти знаеш ли как живее народа? Знаеш ли как се мъчат две трети от пенсионерите? Къде живееш, пач.авр.о?
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 един българин

    4 15 Отговор
    Аз вчера пуснах на децата Пърл Харбър за да покажа достойно поведение на Президента Франклин Делано Рузвелт който е бил Морски Офицер по образование. И Летците изобразени от Бен Афлек и другия не го помня. Всеки който се интересува от това какво е достойно поведение може да гледа филма. Силно препоръчвам на Радев да го гледа и да взема пример.

    Коментиран от #122

  • 106 добре де,

    5 14 Отговор
    Освен " национално достойнство" има и "защита на националните интереси". Само дето не уточняват чии национални интереси защитават русофилите. Защото се оказа, че защитават руските, а не българските. Готови са да разтурят коалицията и да вкарат България в спиралата на правителствена и парламентарна криза, само защото трябва не само да се декларира съпричастие, а по всякакъв начин да се действа за защита на интересите на Русия и Путин. Такива ли защитници на чуждите национални интереси ще продължават да стоят на отговорните постове на държавата ни и ще оказват съществено влияние върху опитите да бъдат защитени българските ценности?
  • 107 Ида

    14 5 Отговор
    Моля, професорът да се занимава със своите студенти и да не дава "оценки", за които не е дозрял да дава. Да беше се погрижил за архива на баща си Стефан Дичев, написал настолнита за учениците книга "Пътят към София", а не по битака да има записки на родителя му. И той ще проповядва морални ценности?
  • 108 До другаря Професора

    9 5 Отговор
    Другарю професор,
    Прави разлика между пилот- генерал, кашик-генерал, пожарникар- генерал и т.н....

    Коментиран от #115

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 мода

    2 0 Отговор
    Осакатил коментарите. Да няма коментари или само мод да коментира, а, стова ли?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Мдааа дааа

    13 2 Отговор
    Абе срам за нацията... само около 2% са това ДъБъ-арите и жълтопавеняците, а крякат като за хиляда... то е ясно нов парламент ще го гледат през крив макарон ама лаят!!!
  • 113 коста

    4 8 Отговор
    При следващите избори успех ще има партия която се дистанцира от влиянието на Кремъл и в която влязат хора с топки а не като сегашните ни чехльовци без смелост да вземе позиция макар и грешна. Голи охлюви

    Коментиран от #123

  • 114 Чичо Гошо

    8 1 Отговор
    Лайняно зеле....
  • 115 И каква

    5 0 Отговор

    До коментар #108 от "До другаря Професора":

    е разликата между подлоги цял живоТЕЦ изпълнявали чужди заповеди?
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Дьорд Шороши

    2 3 Отговор
    Типичната глобалистка и мултикултурална ивалйодичевска рядка боза (или коктейл, пунш, шербет -- по небългарски тертип, за да е по-космополитно...), забъркана с евтини карикатури на балканския мачизъм, високомерни подигравки с криворазбрания патриотизъм и перфидна пропаганда на ,,либералните" идеи, разпространявани от ,,Отровено общество". Особеното тук е объркващата за неизкушените съзнания смесица от истини, полуистини и откровени лъжи: т. напр., няма никаква връзка между националното достойнство и балканско-ориенталските демонстрации на битов сексизъм ( тук незнайно защо г-н Дичев не пояснява, че това не е само българско, а общобалканско явление...).Подобно никакво е и съотношението
    между пак общобалканската нетолерантност към различните и наистина недостойното поведение на т. нар. ,,русофили": аз може да съм консерватор и убеден хомофоб, но това не ме прави русофил; може да съм хомосексуален мъж или трансполова жена -- и в същото време да си харесвам Русия и диктаторчето Путин. Може да съм дори либерален травестит от еврейски произход с руско име -- и да съм български родолюбец... Това, че някой с генералски чин казал нещо глупаво от гл. т. на политиката, не е кой знае какво: тук причината не е в някакви народопсихологически дълбини, а в незрялостта на българската демокрация; докато си избираме генерали от армията, полицията и пожарната за премиери и президенти, все ще е така. Когато разберем, че демокрацията не е само процедури и продукт от тях, а п
  • 118 Дьорд Шороши

    1 5 Отговор
    Това, че някой с генералски чин казал нещо глупаво от гл. т. на политиката, не е кой знае какво: тук причината не е в някакви народопсихологически дълбини, а в незрялостта на българската демокрация; докато си избираме генерали от армията, полицията и пожарната за премиери и президенти, все ще е така. Когато разберем, че демокрацията не е само процедури и продукт от тях, а преди всичко процес на непрекъснато гражданско осъзнаване и участие, генералите ще си гледат генералстването, а гражданите -- обществените дела. И още нещо: лъжливите пророци на глобализма, мултикултурализма и политкоректността нека се заявят открито, че са против нациите и националните държави. Тогава ще стане ясно, че те са против имперските стремежи на Путинова Русия, но защитават интересите на други претенденти за световно имперско господство. Болката им е, че др. Путин не е интернационалист, иначе с готовност щяха да си го припознаят като свой другар. Много хора са забравили, че само допреди няколко десетилетия същите мултикултурални политкоректници бяха маоисти, поддръжници на Титова Югославия, а др. Ернесто Гевара беше тяхното бойно знаме в площадно-кръчмарските им ,,революции". Нямам никакво съмнение, че г-н другарят Дичев с особено умиление си носи я тениска, я шапка с лика на другаря Че...
  • 119 НЕДКА

    4 1 Отговор
    националното достойнство е да сме с русия,браво на радев,не на безродния мушмурок киро
  • 120 Човек от народа

    4 1 Отговор
    Истински пример за национално достойнство дадоха не генералите, а ”харвардците” - доскоро обругавани, че не знаят как е в България.

    И кой го казва това, фашиста бандеровец Зеленски и менторът му джо изпускащия се в памперса, и нашите папагали майкопродавци...?които си просят атомните бомби в мутрите???
  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Киноман

    4 0 Отговор

    До коментар #105 от "един българин":

    По добре покажи на децата си българския филм Черните Ангели със Стефан Данаилов и Йосиф Сърчаджиев да видят как се защитава българскотонационално достойнство в борбата срещу фашизма... Който и сега нагига глава и нашето продажно правителство се е хвърлил да му помага с оръжия... Дано заради това децата ти не разберат като японските деца, избити от любимците ти американци, какво става след ядрен удар с милиони хора
  • 123 Поправка

    3 1 Отговор

    До коментар #113 от "коста":

    Точно обратното, ще дойдат на власт тези които направят референдум за излизането ни от Нато и ес и защитят националния ни интерес а не американския или ФАШИСТКО бандеровския
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.