Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Юни, 2022 21:00 45 025 140

Да поговорим за "капризите" на украинските бежанци

  • украински бежанци-
  • капризи-
  • българия-
  • хотели-
  • украйна-
  • война-
  • русия-
  • бежанци-
  • калина константинова-
  • срам

България се посрами пред света

Да поговорим за "капризите" на украинските бежанци - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар от Петър Чолаков:

Вицепремиерката Калина Константинова, която половин година стоеше по-скоро в сянката на прожекторите, шокира със своя медийна изява, в която рязко втвърди тона към украинските бежанци.

Още новини от Украйна

Да си го кажем направо: Константинова ги нахока, подчертавайки, че държавата била направила всичко необходимо, за да настани всички, но те масово не се възползвали. Закрилата на бежанците е право, не задължение, заяви още тя. В крайна сметка правителството рязко прекрати плана за преместване на бежанците от хотелите по Черноморието във вътрешността на страната.

Една стара истина

Твърдият тон на г-жа Константинова вероятно се е понравил на някои от "патриотичните" избиратели. Опасявам се обаче, че с това послание, идващо от правителство, чиято водеща партия "Продължаваме промяната" се готви да става член на европейските либерали, България се посрами пред света.

Стара истина е, че един народ, една държава си личи по отношението към възрастните хора. Аз бих добавил - и към всички изпаднали в беда.

Случващото се в Украйна, пожарът на войната, човешката трагедия само на няколкостотин километра от нашите граници, са безпрецедентни по своя мащаб в най-новата история на Европа. България обаче зае половинчата, тромава, бих казал дори недостойна позиция относно кризата в Украйна: от една страна кабинетът осъди руската агресия, от друга обаче не се ангажира публично с изпращането на военна помощ за Киев. До този момент поне едно нещо направихме що-годе както трябва: дадохме заявка, че ще приютим бежанците, които вече са над 300 000 души.

Може би сред бежанците има отделни хора, които не заслужават нашето гостоприемство. Убеден съм обаче, че ние като общество и особено институциите трябва да проявим повече търпение, човещина, състрадание. Много от бежанците от Украйна са майки с по няколко деца. Как да намерят работа, кой да им гледа децата, когато в яслите и детските градини няма достатъчно места, включително за българите? Същевременно стана ясно, че правителството съзнателно е държало бежанците в неведение къде ще бъдат преместени - от "съображения за сигурност". Моля?

Много от нашите си заминаха за Украйна, защото мислят, че там ще се чувстват по-спокойни, отколкото в България - тези думи на бежанки пред журналистката Силвия Великова казват всичко. "Преувеличават, драматизират, искат просто да са на курорт у нас" - ще кажат някои. Но с подобни подозрения към изпаднали в беда всъщност даваме воля на собствените си комплекси, на неувереността в себе си, на агресията, бушуваща отвътре.

За тази диагноза говорят кирките, забити "патриотично" в колите на бежанци. За нея говорят и счупените от гневен българин стъкла на автомобил, шофиран от украинец, само защото "неканеният гост" си позволил да му направи забележка, че пресича неправилно. За нея говори и омразата в социалните мрежи, породена от "големите помощи", които най-бедната държава в ЕС предоставяла на "укитата".

Абсолютно неприемливо

Ето в такива форми избива на повърхността подивяването в България (по израза на проф. Дайнов). А ирационалните страхове и агресията се разпалват допълнително от формации, които са превърнали ненавистта към другия в свой политически капитал. Като "Възраждане", чийто лидер иронично нарича солидарната с бежанците ДБ "Демократична Украйна". А би трябвало да е ясно, че омразата и агресията нямат нищо общо с родолюбието.

Когато идва от политици с репертоара на г-н Костадинов, подобен тон е неприятен, но не и изненадващ. Той обаче е абсолютно неприемлив от представител на центристка, либерална формация като "Продължаваме промяната". Може би не е късно правителството да се яви на поправителен: да прояви повече разбиране за прогонените от Украйна, вместо да си изпуска нервите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 319 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ъъъ

    245 13 Отговор
    " на някои от "патриотичните" избиратели. "
    що ли ми звучи все едно оня Винету казва - матрЯл

    Коментиран от #34, #36

  • 2 Някой

    734 19 Отговор
    Леле, не се спряхте с тази пропаганда!
    Бежанецът приема с благодарност ВСЯКА предложена помощ. Не реве за 5 звезден хотел на първа линия с олинклузив. Колко българи живеят в нищета? Държавата нехае. Но сега за тези "бежанци" си къса задника... Т.е., задника на народа.

    Коментиран от #92

  • 3 Някой

    629 21 Отговор
    "България се посрами пред света." България за пръв път показа собствена позиция. Друг е въпросът по каква причина. Самите европейци след като ядоха попарата на украинците вече не са толкова склонни да им съчувстват. А Констнтинова изрази позициите на повето българи по отношение ва привилегиите, с които се ползваха тези "бежанци"

    Коментиран от #8

  • 4 Грульо

    463 13 Отговор
    Предлагам ДВ да плаща хотелите на всички украински бежанци, също и на бежанците от Сирия, а останалите от талибански страни да ги вземат на квартира у тях. :D
  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    569 12 Отговор
    госпожа КОНСТАНТИНОВА е точна и пряма защото бежанците вече стават нахално нагли
  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    350 7 Отговор
    ЧОВЕК си пати от НАИВНОСТА си от ДОБРОТАТА си от която някои се възползват
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 честен ционист

    287 36 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    В България всичко е лицемерие. По начало на никой не му е пукало за "бежанците", просто едни пари трябваше да се усвоят по най-бързия начин през наши другари хотелиери, а както изглежда парите свършиха и "бежанците" получиха полагащото им се "българско гостоприемство".

    Коментиран от #137

  • 9 Мим

    454 11 Отговор
    Абе коментаторче,ти какво искаш,да им сваляме звезди ли.Ние и без това ни смятат ,че сми им ги свалили от 5 звездни на четири.КЪДЕ в Еврооа ги галят и глезят така,че и претенции ще имат вместо да са по ниски ит тревата и да благодарят.Хората са пропищели ит тях и техните капризи.Права е нашата в случая.Като не щат,кой от къде е хайде бегом марш.. че да ни съмне...
  • 10 Украинската мафия се задейства!

    307 8 Отговор
    Нашите пак не са в чак. Бизнеса на туроператорите процъфтява. Казват на хората, че тук ще ги заселват безплатно в 5 звездни хотели за да им вземат парите за транспорт. Возят хора дори от области, където няма война.
  • 11 12340

    231 8 Отговор
    Да си го кажем направо: Петър Чолаков ни нахока, подчертавайки, че сме диваци/по израза на "професор" дайнов/
  • 12 Опааа

    418 13 Отговор
    Като не им харесват условията,вън от България! Не може да си бежанец и да искаш да живееш в друга държава охолно и с безкрайни привилегии и претенции!

    Коментиран от #84

  • 13 МНЕНИЕ

    405 8 Отговор
    Ей не бълвай срещу госпожата защото е казала истината
    Нали имахме бежанци от Сирия,... от... и не знам от къде си... Как се отнасяхме с тях... и изведнъж братята укри
    Все се питам, ако ние българите, недай си боже, да изпаднем в подобна ситуация КОЙ би ни помогнал...

    Коментиран от #21, #102

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Не искам да говоря от името на български

    422 6 Отговор
    пенсионери...... Но някой да ми каже дали те не са най посрамените в Европейския съюз с техните доходи и пенсии. Ако изчислите това което се дава на един украинец са повече отколкото на един български пенсионер който е работил десетилетия за просперитета на България. Смешни сте.
  • 16 Помак

    196 3 Отговор
    ...не сам чел статията но штом е вав кавички ми е ясно ...ама о ние не пасем трева , знаем какво е Бежанец ..брат! Не ни праи на будали !
  • 17 5676

    187 5 Отговор
    В DE им дават година за адаптация. После връщат всичко получено за периода. И в тази година трябва да започнат работа
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Анонимен

    252 8 Отговор
    И сега любезният господин да сподели с нас какво е отношението ни към възрастните, щото нещо не му вярвам да го интересуват те точно!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    245 5 Отговор

    До коментар #13 от "МНЕНИЕ":

    ДЪРЖАВАТА станаза БЪЛГАРИТЕ МАЩЕХА и МАЙКАза бежанците
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 БЪЛГАРЧЕ

    265 10 Отговор
    Имам един едничък простичък въпрос. КЪДЕ БЯХТЕ ВСИЧКИ ВИЕ ВКУПОМ КОГАТО СТРАНАТА НИ ПОСРЕЩАШЕ И НАСТАНЯВАШЕ СИРИИСКИ, АВГАНИСТАНСКИ и т.н БЕЖАНЦИ. Защо мълчахте като НААКАНИ ДУПЕТА А?

    Коментиран от #103, #126

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Тоя отворко

    231 3 Отговор
    къде беше досега? Да не е брал в дойче зеле? Да беше написал същото преди години, защо иракските, сирийски и афганистански бежанци не сме ги настанили в 5 звездни хотели?
    Точно по това, както самият казва, се изразява отношението, в случая на Дойче веле, към бежанците.
    Даваме убежище, който иска по-добро да си го заслужи с труда си
  • 27 БЪЛГАРЧЕ

    63 2 Отговор
    Да уточня, въпросът в пост 24 ми е км Петър Чолаков и проф.Дайнов
  • 28 Бой в парламента

    133 17 Отговор
    Много неудачно е подбрана темата за критики към правителството.
    А използването на ситуацията с бежанците за вътрешнополитическите цели на тиквата е доста долно.

    Коментиран от #32

  • 29 БЪЛГАРЧЕ

    101 5 Отговор

    До коментар #25 от "Този е":

    Като близнаци са с професор БЛИЗАШКИ, пардон Близнашки
  • 30 Миро

    264 2 Отговор
    Предлагам на написания статията да заповяда във Варна и след като се увери сам, как паркират навсякъде, без оглед на знаци, зони и т.н. и какво безцеремонно и нагло поведение си позволяват, да драсне една рецензия по статията ..
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Опааас

    110 15 Отговор

    До коментар #28 от "Бой в парламента":

    Киро-тъпиро-дебило-лъжецо-кривата уста,веднага оставка!
  • 33 Сталин

    77 4 Отговор
    Зеле вмирисани
  • 34 Само питам

    198 8 Отговор

    До коментар #1 от "ъъъ":



    Да поговорим за "капризите" на украинските бежанци


    А какви капризи имат бежанците от Афганистан и другите, които загубиха домовете си зарадй АМЕРИКАНСКИЯ АГРЕСОР? Не знаем, защото ги държим по бежански лагери без палатки даже.



  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Само напомням

    198 10 Отговор

    До коментар #1 от "ъъъ":



    "Случващото се в Украйна, пожарът на войната, човешката трагедия само на няколкостотин километра от нашите граници, са безпрецедентни по своя мащаб в най-новата история на Европа."



    ЮГОСЛАВИЯ. Избитите ЦИВИЛНИ до нас? От НАТОвския агресор!




  • 37 Гост

    168 6 Отговор
    Тези укри станаха много капризни.
  • 38 дядото

    230 7 Отговор
    спрете с тази дивотия.ималоа из украински бежанци и бедния български народ трябвало да ги издържа.не ми пука за украинските майки и деца,след като българските са принудени да живеят много под стандарта бежанците.всеки народ сам решава съдбините си,но не искам бедните българи за плащаме за техните решения.за такива от ирак ,авганастин,сирия-един аршин.тези,понеже воюват с русия-ще живеят в хотели с 5 звезди,на наша издръжка.или като другите,или обратно в украйна.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Аре бе баста

    168 7 Отговор
    На тия гадни нагли укромутри.Капризите в именията на кокорчовците и сие.
  • 41 уайтнойз

    111 6 Отговор
    путинката ше ги изстреля на бригада в донбас :)
  • 42 И това

    134 6 Отговор
    Им е много на престъпниците.Айде марш оттука.
  • 43 Ирис

    98 3 Отговор
    След като е написано от DW- премини ако не иде влак!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Иванушка  🇷🇺

    73 17 Отговор

    До коментар #23 от "Глупака":

     "..като та подхванат тъпите руснаци..." - с Хляб, Сол и Пелмени ще срещаме Братушките, пък който не ще прав му път кеф на Запад, кеф на Юг ))

    Коментиран от #109

  • 46 БРАВО

    22 18 Отговор
    ГЕРОИЧНА ПОСТЪПКА
  • 47 Ха ха ха

    39 3 Отговор
    Пилците се броят на есен.
  • 48 Дразните бе лъжци!

    134 2 Отговор
    Немските лицемери от Дойче вкиснало зеле да обяснят в Германистан как се "помага" на украинците! Къде ги настаняват и при какви условия!
  • 49 Абе

    13 174 Отговор
    Защо се учудваме у нас действа необезпокоявано хибридната руска машина. Целта е да се посее омраза към украинските бежанци, да се разпалва вражда към тях и кой има полза от това, кремъл и путинистите. А управляващите вместо да противодействат на тази пропаганда я подклаждат, вместо да се заемат с такива като копейкин, си затварят очите и хвърлят всички сили за разправа с политическите си противници, най вече с герб. През това време партията на копейкин необезпокоявана обработва мозъци и се разраства, както набира скорост и другата русоробска партия на янев, а властта рови в чекмеджета които са само в техните фантазии.

    Коментиран от #125, #133

  • 50 Караибрахим

    108 3 Отговор

    До коментар #25 от "Този е":

    Забравил си, че всеки който говори против родината си, пред чужди медии, я предава. Това е направил твоя герой.
  • 51 Краси

    169 4 Отговор
    Оказа се, че бежанците от Сирия са по-благодарни от украинците. Въпреки, че бяха настанени в палаткови лагери при мизерни условия от тях не чухме рев до небето колко са лоши условията. Елате да видите в нашия град пред хотела с какви джипове дойдоха за по 200 000 лв., че и повече. В Германия къде ги настаниха и какви ограничения им наложиха, няма хотели, няма условия лукс, но за това никой не говори.
    Ами не случайно в американския филм "Италианска афера" един от героите казва, че в света има три бедствия - тъщата, природните бедствия и украинците .
  • 52 Караибрахим

    151 1 Отговор
    Дуче веле, защо украинците се оплакваха от условията в богата Германия? Снимаха и показваха лошите условия. А бедна България им даде най-доброто от себе си.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Осрайна

    143 5 Отговор
    Нагли същества. Като не им харесва - "вратата е отворена" както каза про100 Киро, но уви не му стискаше да го каже на тях. Не му стиска да предложи на всички нуждаещи се българи тези привилегии, които отказват горките бежанци с много претенции. Срам ме е, че българите получават по-малко в собствената си държава, отколкото актуалните бежанци за сезона :(
  • 55 Дойче зеле

    128 4 Отговор
    Да си вземе бежанците в немски петзвездни хотели и тогава да дава акъл
  • 56 Нпо

    92 5 Отговор

    До коментар #25 от "Този е":

    Платен кадър, като иска да си ги води у дома в дойче зеле
  • 57 Мартина

    147 7 Отговор
    Браво на Калина.! Много правилно решение.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Газовик

    149 9 Отговор
    Страхотна статия! Няма що! Вчера ме спря един полицай за проверка. И покрай нас преминава с мръсна газ украински Лексус с тъмни стъкла навсякъде. Та го питам полицайчето, що не го спира тоя? Не го видях, ми казва и се усмихва. Ясно! Украинците са новите господари в България. Министърчето им на просията и външните работи, само дето не ни шамароса всички нашенци с които се срещна тука преди време. Пращаме им всичко, което са поискали. Докарахме от тяхната граница всички, които пожелаха да живеят в най бедната страна в Европа. Настанихме ги на плажа и се грижихме за всичко да им е угодно, за разлика от сирийците. И когато трябва да се отваря новия летен сезон на морето, станахме гадни и долни, защото им развалихме рахатлъка. Аз предлагам от есента, просто кирчо да обяви, че ще поканим сирийци и афганистанци да ни гостуват аналогично на украинците по морето. Нека записванията започнат сега! Пък да видим дали тези братски народи от близкия Изток ще са недоволни, както украинците. И да не се забравят храненето и джобните! Така де! Нали сме гостоприемни! И арабите са хора!
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иво

    46 2 Отговор

    До коментар #25 от "Този е":

    И след всички тези "достойнства", толкова невежество?.....Боже опази!!!!
  • 62 Смех

    144 3 Отговор
    Права е да ги хока 3 месеца са на почивка, българските самотни маики са много по зле но на власта не и пука

    Коментиран от #104

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Ела

    97 4 Отговор
    Нито толерантността, нито съчувствието са безгранични.
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 младен иванов

    122 2 Отговор
    България не се посрами пред света,посрамиха се нашите управници и журналисти,пишещи статии като подобната.Когато си бежанец,ти си благодарен на страната,която те е приютила,като се стараеш да се адаптираш към нейния начин на живот,а не да си показваш магарийте с неоснователни претенций.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Светулка

    108 3 Отговор
    Кой ще ходи на палатков лагер те искат хотели лукс на кой безработен българин държавата е давала по 40 лева и дори по малко сами плащат здравните си осигуровки с парите от пенсиите на родители и баби ето омразата. А Европа да види колко сме бедни сме само либерализъм.
  • 71 Шаран БГ

    92 4 Отговор
    Такава е човешката природа. " Истината ражда омраза" са казали древните. Но ДВ е скарана с истината .
    Но моля Ви , какви са тези бедстващи бежанци от нещастна Украйна, които предлагат евра и долари, за да останат на квартири в близост до саламурата ? Вай завалиите..............Коментарите са излишни........
  • 72 Айде бе

    103 4 Отговор
    За морала на един народ се съди по отношението му ,към болните,старите и беззащитните.Вие,понеже обгрижихте всички подобни в България,хукнахте да помагате на украинците.
  • 73 Иво Йорданов

    104 5 Отговор
    Обикновено коментирам под името Ли Си Цин
    Но тоя коментар ще направя под истинското си име
    Не знам кой е тоя Петър Чолаков и не ми пука
    Но е трябвало да напише истинското си име а именно Йозеф Гьобелс
    Тия така наречени бежанци от Украйна сами са си виновни за отношението спрямо тях
    А на госпожа вицепремиерката голямо браво
    Това трябваше да стане още в началото
    Пред света се посрамихме с двойния стандарт
    Едните понеже са украинци на луксозен хотел
    А сирийци афганистанци иракчани и каквито други се сетиш бежанци в бежански лагери
    Е това е срамното

    Коментиран от #74, #135

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Васко

    90 3 Отговор
    Браво на Константинова само така защото те не рабират от добро тези нагълци има много от тях от градове кадето е спокойно но са в България на безплатна почивка
  • 77 Бивш левскар

    71 2 Отговор
    Вземете си по няколко в къщи и не натрапвайте благотворителността си.
  • 78 Хаджи Генчо

    71 4 Отговор
    Организираните западно-украински туристи са активно мероприятие за пропаганда против Русия.

    Коментиран от #114

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 ТОТО

    47 2 Отговор
    Няма ненаказано добро.
  • 82 не знам

    44 2 Отговор
    г-н Чолаков колко често ходи пеша и до колко коментара му се базира на реални данни.. Реално излиза от тези 300 000 Украинци, са в беда 200. Ако приемем, че бедтстващи хора са отишли при прияели, приемаме... 500. До 300 000 все много ми се струва...
  • 83 Защо

    75 4 Отговор
    DW не пишат как посрещат бежанците в другите държави от ЕС и по колко помощ се плаща на бежанец? Много по-полезно, отколкото да ми цитирате Дайнов и да преумножавате негатива в пространството.
    Една жена от Мариупол беше постнала оня ден видео от палатковия лагер в Хамбург, в който е пребивавала. Има и видеа с помощите, които се плащат във всички страни. Интересно, защото за България информацията е следната - 145 евро на бежанец и настаняване в хотели с три безплатни хранения до 31.05. За сравнение помощта за бежанец в Гърция е 90 евро на човек, а в в Румъния по 60 евро. Излиза, че ние сме по-богати от гърците и румънците. Коментарите са още по-интересни. Една жена е писала, че в Испания са я настанили в "хостел", хранят я и нищо друго не й дават, трябвало да учи език. Друга писала, че е шокирана от условия, които предоставят в Испания, Норвегия и Англия като ги нарича "нищенское съществование".
    Така че спрете да ни занимавате с глупости и напишете веднъж нещо вярно и полезно!!

    Коментиран от #105

  • 84 Иван

    74 2 Отговор

    До коментар #12 от "Опааа":

    България,не се е злепоставила,а точно обратно:Нито една държава не си е напълнила 5-звездните хотели и курорти с тези нахални украинци,А само България.
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 ттт

    59 3 Отговор
    А бе, Петър Чолаков колко украинци е приел в дома си?
  • 88 Антипатриот

    65 2 Отговор
    Значи държавата трябва да направи това,което не прави дори за собствените си данъкоплатци,само и само някой някъде да каже ,че сме много готини.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Дсса

    54 2 Отговор

    До коментар #86 от "Бай Х":

    А и те като минават законно, значи не им пари много под краката. Пък и авторът казва "хора в беда". Нима онези от войната в Афганистан не са в беда? Толкова са в беда, че отчаяно се хващаха за крилата на самолета. В Украйна още никой не го е направил.
  • 91 Аз съм

    68 4 Отговор
    И как реши, ти, който си писал статията, че България се посрамила пред света? Какъв(а) се явяваш ти, че заклеймяваш цяла страна?

    Коментиран от #95

  • 92 Аз съм

    36 5 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    Така е! Прав си! Но според автора на тази статия, България се е посрамила пред света!
  • 93 Хайл

    59 3 Отговор
    Нека им ги закараме т. н. Бежанци в Германия щом са загрижени за тях, нека си ги гледат там и да не казат "колко сме лоши българите" защото при нас бяха на ХОТЕЛИ, А ПРИ ТЯХ ЩЕ СА НА ПАЛАТКИ...
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 президент Буш

    45 3 Отговор
    Тези бежанци не са гладни и необлечени.Мъжете им получават сериозни суми в евро.Смятат,че сме им длъжни и трябвада им кажем,както в Италия,, Non e Nostra cuesta Guerra,,
  • 97 дора

    9 52 Отговор
    жените искат да работят и децата им да ходят на училище. всичко друго са спекулации на човекомразци и фашисти русофили
  • 98 Сл.бряг

    53 3 Отговор
    Който е писал това е доста далече от реалността . Предлагаме работа, но тях все нещо не ги устройва. Все нещо не им е както трябва . Питат за по час -два да подработвали !!! И във време , което ги устройвало, защото трябвало да ходят и на плаж !!! Хвърлят помощите в контейнерите. Малко им били парите. Днес не мога, на две спирки им е далече, ниски били цените . Високи са цените. Ужас.
  • 99 Ботев

    59 4 Отговор
    Да поговорим за вашата "журналистика".
    отчитате ли факта, че България е най-бедната страна с най-ързо намаляващото население в света продади икономически причини?
    Оътчитате ли факта, че за бедстаащ българин отделяме междъ 75 и нула лева? А да сте посещавали домове за стари хора, приюти и пр. където са настанени българи? Че те биха дали мило и драго да имат условията на бежански центрове.
  • 100 Скорпи

    49 3 Отговор
    Да се излагаме в България,за да не се изложим пред Европа...Да попитам,дали журналиста е вдигал такава врява когато в БГ имаше афганистански и сирийски бежанци...Едва ли...Сега се правим на интересни...
  • 101 Ние

    53 4 Отговор
    Ние не сме ходили ни на море ,ни на планина,а за тези украинци всичко.Как така бе,докога всички ке са по-важни от нас,бълтарите.Милиони българи мизерстват и нямат нико и не знаят какво е почивка и хотел
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Луди всякакви

    8 23 Отговор

    До коментар #62 от "Смех":

    Българските самотни майки са предимно ромки- заради детските и надбавките. Не вярвам хотелиерите да ги приемат. Много глупости чета тук. Нали парите за украинците са от ЕС, какво ревете? И нашите джипсита ли трябва да изхранват? И без това са приели доста от тях
  • 105 Иде ми да те убия!

    10 35 Отговор

    До коментар #83 от "Защо":

    И защо да вярвам на "една жена каза по телевизора", когато знам размаха на руските хибридчици? Очевадни са усилията да се насажда неприязън към Украйна и бежанците й, колко му е няколко такива "украинки" да дрънкат дразнещи дивотии?

    Коментиран от #122, #124

  • 106 Варненец

    32 2 Отговор
    Искам петзвезден хотел без пари.Три хранения дневно. Да сменят чаршавите и хавлиите всеки ден.И всички украинки на басейна без сутиени.
  • 107 ШЕФ

    10 1 Отговор
    ШЕФ НА НОВА НЕ Е ТАЯ КРАСАВИЦА ! ТАЯ КРАСАВИЦА НАЙ - ВЕРОЯТНО Е ЛЮБОВНИЦА НА ДРУГ А ДРУГ Е ШЕФА , ВСИЧКИ ГО ЗНАЯТ ВЕЧЕ !
  • 108 Гадина Констадинова

    42 2 Отговор
    Значи баба на село с 370 лв. пенсия за 40 години труов стаж, а бежанците от Украйна в хотели с категория и с по 40 лв. на ден. Значи и мен ако настаните в хотел и ми плащате по 40 лв. на ден, след това като ме изпъдите ще бъда много, ама страшно много недоволен. Това си е стара истина - дай на някой човек, което не му се полага и после се опитай да му го отнемеш да видиш реакция. И тук е така. Подходът беше изначално грешен!

    Коментиран от #138

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Гост

    24 1 Отговор
    На хотиелери по 40лева на ден за укр. 1200лв на месец за българин 710лв минимална чисто 580лв добре ли е
  • 111 Набожен

    8 5 Отговор
    Боже! Автора е ученик на проф. Дайнов!!! Всички знаят че професора е корифей! Каквото напише той винаги е вярно! Същото важи и за учениците му! Даже и за някой не чак толкова умен, като автора на статията!:) Господ Бог здраве да им дава! Амин!
  • 112 Пираня

    33 2 Отговор
    Абе Вие DW, ДБ, Дайнов, Майнов итн, колко украински бежанци подслонихте и нахранихте, че тръгнахте да "връзвате кусур" на държавата и българите? На който не му харесва да си хваща пътя!!!
  • 113 Им бе цилус

    34 2 Отговор
    Чолаков, до всяка Майка видях добре охранен мъж. Това по абсолютно всички репортажи излъчени у нас.Тези "мъже" имат Родина, нали? Кво правят тука бе, Чолаков? И за автопарка им, по-добре да не коментираме.Нали знаеш, че богатите първи напускат"кораба". Осъзнай се Чолаков, ЯСНО?
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 истината е че

    25 0 Отговор
    в българия има много обезлюдени селища дали украинците ще поискат да живеят там и с ТРУД да се издържат
  • 116 кънчо

    29 2 Отговор
    Да ги пратят при сирийските и афганистанските бежанци . Защо трябва да има разлика?
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Тъпчо

    14 0 Отговор
    Една майка с две деца 40лв по 30 дни 1 200лв по 3 = 3 600 лв.
  • 119 Владимир

    24 3 Отговор
    За украинските бежанци хотели и идват с коли които малко хора може да си позволята за останалите бежанци от арабският свят като в затвора.нали всички бежанци са с равни права по целия свят.българска простотия
  • 120 Хайде стига!!

    22 0 Отговор
    Да бягаш от война е страшно. Военните дрйствия
    са доста далече от другата
    територия на Украйна. Ми
    лиардите от памперсът вмес
    сто за оръжия, половината
    от които са вече откраднати
    можеха да послужат за по
    добри намерения. Истински
    те пострадали от войната си
    личат!! Те имат нужда от помощ. Останалите наглеци
    да си ходят кедето искат! Те
    са дошли на почивка и зае
    мат местата на своите съна
    родници без капка свян!!
    Лесно е да бъдат "отсяти"
    въпрос на компетентност и
    желание! Аз също искам, като плащат данъци и създа
    ващ Б. В. ПРОДУКТ да почи
    вам в луксозен хотел на мо
    рето или в Пампорово! Тези
    с панамските шапки и с тен
    изобщо не бягат от война! Жал ми е за уплашените де
    ца и жени видяли наистина
    страшни неща! Зелен ски до
    веде украинците до това
    взаимно изтребление, заблу
    ден от интересът на пампер
    сите. ТОВА Е ИСТИНАТА!!!
  • 121 Средно статистически българин

    28 0 Отговор
    Първо да уточним бежанци ли са или курортисти? Изглежда че в украйна етолкова лошо че доста украинци са готови да се приберат Искам и да попитам в коя друга държава ги настаниха по курортите си в хотели
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Матей преображенски

    26 0 Отговор
    Какво бе,дв,задължения ли ще ни вменявате,да съжаляваме укрите ли?Искаха война,получиха я,какво се оплакват и бягат през девет земи в десета.Нали са СЛАВА ГЕРОЕМ,ЗАЩО НЕ СЕ ПОГРИЖАТ ЗА народа си ,ами го избиват,в западна Украйна е мирно и тихо,защо не се евакуират там,а идват тук на безплатен луксозен курорт.Заради тях летния сезон по морето ще се провали.Защо не отидат в Гърция и Турция,да се изтъпанят на морските курорти,ердоган ще ги подбере с щиковете,а пък гърците каквито са сметкаджии,направо ще ги натирят в пущинака.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Ленин

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "БЪЛГАРЧЕ":

    Ще ти ,кажа ,тука сме ама онези пък никак не ги искаме ,проумяваш ли ,нека ходят при техните ,нека те ги посрещат както подобава ,като към свой .Ама онези ,техните свой също не ги искат ,аги тикат към нас ,защо ли ?Помисли и си отговори .
  • 127 Скорпион

    23 1 Отговор
    Аз предлагам да изпратим нашите пенсионери по хотелите на морето, а т.н.бежанци да изпратим в къщите на пенсионерите особено по селата хем по спокойно пък и могат да поработят по дворчетата. Какво, да не би да не заслужават по 40 лева на ден, повечето такива пари не са видели през живота си. За сравнение немските пенсионери миткат по круизи и се чудят къде да си харчат парите,а на нашите като си купят лекарствата броят стотинките дали ще им стигнат до следващата пенсия.

    Коментиран от #139

  • 128 Неваксиниран

    14 1 Отговор
    Петре, колко бежанци приюти в дома си и колко заплати дали за тях?
  • 129 Неваксиниран

    5 1 Отговор
    Уточнение: Даде или дари - както ти е удобно за разбиране.
  • 130 Тони

    19 1 Отговор
    Пишещият тези редове или е идиот,или продажен журналист,и на слепия е ясно че са нахални до болка,с какви пари са зарежда ли колите за хиляди евро,защо млади мъже са тук,защо имат татуси на Бандера по ръцете ето има много въпроси,преди да се скара ме на вицето че втвърдила тона.
  • 131 Къде ми е нощното шкафче?

    17 1 Отговор
    Стига сте ревали за украинските бежанци!Има лагери.Да ги настанят там.В коя европейска държава ги настаниха в 4 или 5 звездни хотели?В Австрия, Германия или Франция?Не!Настаняват ги там ,където преди бяха сирийските бежанци!Що за правителство имаме ние,що за държава е това?
  • 132 Беси

    12 1 Отговор
    Що не се загрижиш така и за българите които мизерстват и живеят като кучета
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Иво

    10 1 Отговор
    Къде беше гнидо когато краварите бомбандираха Сърбия защо тогава не написа нищо,а за укрите си прав трябваше още като влизаха да са в лагери за бежанци -неблагодарници
  • 135 БМДТ

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "Иво Йорданов":

    Иво, ако ми кажеш, че по еднакъв начин приемаш брат(сестра) си, тъщата, рома от махалата, или някой, който е прескочил оградата ти и е влязъл незаконно(нелегално) у вас, ще приема аргументите ти.
    ИНАЧЕ СИ ПОРЕДНИЯТ ПРАЗНОДУМЕЦ ПОПУЛИСТ, ТЪРСЕЩ ЕВТИНА АНТИУКРАИНСКА АГИТАЦИЯ!!!
  • 136 Сашо

    1 0 Отговор
    Днес слушах украинци, които говореха че ако си върнат Мариупол ще трябва да изкоренят всичко руско, даже и децата ще трябва да минат през газовите камери.
    А техния говорител Арестович казва, че са отстъпили Северодонецк на руснаците с цел да ги вкарат в капан, да ги обкръжат и да ги унищожат! Чудеса!
  • 137 Да така е

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "честен ционист":

    И ти си прав, човек!
    Нищо чудно да е това с парите. Врътки всякакви се правят!
  • 138 Точно така е

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "Гадина Констадинова":

    Абсолютно сте прав !
    И аз искам поне месец да съм бежанец на морето при тези условия !
    Ама много ми се иска !
    Питам...колко българи живеят с 40 лв. на ден ?!?
    Колко , ааа?????
  • 139 Много правилно

    3 0 Отговор

    До коментар #127 от "Скорпион":

    Много правилно !
    И аз подкрепям това предложение!
    Айде на село в мизерните къщички на горките ни мизерни пенсионери..Да видят как се живее !
    Май ще предпочетат бомбардировките!
  • 140 Тъй

    1 0 Отговор
    Поредниа американодупелизец