8 Юни, 2022 14:48 1 440 13

Кога ще се научим да си подаваме ръка, а не да критикуваме постфактум

  • йотова-
  • бежанци-
  • премиер-
  • ръка-
  • илияна йотова

Когато знаеш и можеш, но си вицепрезидент, ти е под достойнството да проявиш самоинициатива ли?

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кое е по-лесно – да направиш нещо добро, защото знаеш и можеш, или да критикуваш, че нещо не се прави както трябва, но постфактум?
Такъв повод ни даде вицепрезидентът Илияна Йотова, след като участва в телевизионно интервю.

Тя каза, че първоначалното ни отношение към бежанците от Украйна е било повод за гордост, защото сме се отворили и сме ги посрещали, но след това, вече при работата с тях във вътрешността на страната, сме правели гаф след гаф.

Йотова също така акцентира, че в битието си на евродепутат е натрупала огромен опит в справянето с бежански кризи, защото е пътувала много, сблъсквала се е с много казуси и е наясно с проблематиката.
Но, видите ли, никой не се обърнал към нея.

Е, пита се в задачата - кога ще се научим да си подаваме ръка, а не да критикуваме постфактум. Когато виждаш, че нещо не се случва както трябва, кое му е трудното да вдигнеш телефона на премиера и да си поговорите. Вицепрезидент и премиер със сигурност си имат номерата.

Когато знаеш и можеш, но си вицепрезидент, ти е под достойнството да проявиш самоинициатива ли?

Да направиш контакт, да поговориш с ръководен човек, да обясниш, да споделиш. Кое му е трудното на това. Но, нейсе. По-лесно е да критикуваш, да коментираш от позицията на поста, а не да подадеш ръка…

А именно с подаването на ръка показваш, че си човек на място.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И от тая дебелана

    14 0 Отговор
    Държавата няма абсолютно никаква файда...
  • 2 Цяла

    11 0 Отговор
    държава те носи на гръб , хората гърбят и плащат данъци , а ти все до големия кокъл ! Я на сина ти каква сватба вдигна в.........Правец , като на богат шейх !
  • 3 Адам Хилтън

    14 1 Отговор
    Найстина актуален въпрос! - кога ще подадем ръка на собственият си народ? - бездомниците, пенсионерите, безработните?
  • 4 7754

    9 0 Отговор
    Когато пожизнено уредените кумоняги кат теб изчезнат.....
  • 5 Гневен

    7 3 Отговор
    Ай стига с тия бежанци бе! Подайте ръка на нашите пенсионери, на бездомните българи, на безработните и неуките! Какво показвате на нацията? Че третирате по-високо хора, голям процент, от които очевидно злоупотребяват с гостоприемството ни, че и са нагли, отколкото тези, които ви избират. Ми къш тогава! Аре, друм!
  • 6 Червения КАШАЛОТ

    7 1 Отговор
    8 - дан.
  • 7 Ал Бунди

    5 2 Отговор
    Божеее ..и таа ква фиданка беше, а къв гов..момет стана. Ршетников нзднича лукаво иззад рамото и..
  • 8 Не е свикнала

    6 4 Отговор
    Да, ама червеното "вице" на пРезидента не е свикнало да подава ръка! То е свикнала да коленичи пред свирепия, нагъл и силно противен КГБ-ист, милиардер и по съвместителство назначен от кремълския масов убиец за руски патриарх"! Свикнало е и да коленичи пред масови убийци и престъпници срещу човечеството! Абе, "цялото президентско воинство", какво стана с "вдигнатия юмрук" и "мутри вън" бе, товарищи?! Нещо се разсейвате?! Да не би, защото оказа, уж бившият ви враг - сикаджийската мутар, е служил и работил за интересите на Кремъл и на кремълското чуводище много по-усърдно и всеотдайно дори и от учителя ви - правешкия говедар бай Тошо! Хорошо бе, товарищ Йотова, хорошо, ама така, дето се вика от хорска срама, няма ли поне две думи да кажете за кремълските ви господари, които обидиха най-просташки и безскрупулно българите и държавата ни! Или България не е вашата държава?!
  • 9 Путинофил

    5 4 Отговор
    Тая много обича да пада на колене пред московският поп Кирил милиционера от КГБ и да му целува...ръце.
  • 10 ЧервенаТрътлестаПача

    5 1 Отговор
    Барем ти прибра ли се от екскурзиите, ма?! Че резидента и отбора му обратникурчовци не са се спрели да обикалят поне от два месеца!
  • 11 На вас никога.

    6 0 Отговор
    Преди първи интернационалисти, комунисти, а сега най - отявлени демонкрати, евроатлантици. Важното е да сте привилигировани, на власт и да прибирате чуждото.
  • 12 реално

    5 0 Отговор
    За какво подаване на ръка говори тоя? Всички знаем, че радушното посрещане на бежанците в хотелите беше, за да може Едни хотелиери да усвоят Едни пари. В този контекст, подаването на ръка може да е само в смисъл "дай и на мен".
  • 13 Майна

    2 0 Отговор
    Докато сте Радев и ти , няма как да стане . Руските марионетки не вървят .