Last news in Fakti

11 Юни, 2022 16:00 31 467 148

"Още по-лошото е, че Борисов може да се върне": как в Германия коментират сътресенията в България

  • слави трифонов-
  • итн-
  • северна македония-
  • бойко борисов-
  • кирил петков

"Трифонов изглежда работи задкулисно за продължаване на клептократския стил на управление", пише ФАЦ

"Още по-лошото е, че Борисов може да се върне": как в Германия коментират сътресенията в България - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Беше само въпрос на време да се разпадне четворната коалиция на либералния български премиер Кирил Петков, пише германският "Тагесцайтунг" (ТАЦ) в коментар, посветен на правителствената криза в България. Като една от причините за оттеглянето на популистката партия "Има такъв народ" (ИТН) от управлението на страната се посочва обстоятелството, че премиерът Петков се опитва да бъде решен историческият спор със съседите от Северна Македония и да бъде вдигнато ветото на София срещу Скопие. Този аргумент обаче е измислен и смешен, посочва авторката на публикацията Барбара Йортел. Шефът на ИТН, шоуменът Слави Трифонов, и преди е показвал, че политиката не е неговата сцена - и че поемането на отговорност и уважението към волята на избирателите не са му присъщи.

"Това вещае мрачни времена"

На Петков не му върви и с вечно гледащите към Москва социалисти от БСП, коментира по-нататък авторката. Сега БСП е готова да подкрепи едно правителство на малцинството на Петков. Неясно е обаче как и дали ще работи това. Затова не са изключени нови избори - четвърти поред от април 2021 насам.

За България това означава, че влиза във фаза на политическа нестабилност. А още по-лошото е, че едни нови избори може да върнат на власт дългогодишния премиер Бойко Борисов, чиито корупционни практики изкараха десетки хиляди на улицата през 2020 година. При нови избори резултата си може да подобрят и националистите. А това вещае мрачни времена - не само за Северна Македония, пише още Барбара Йортел в коментара си за ТАЦ.

Друг добър познавач на България, Михаел Мартенс от "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" (ФАЦ), смята, че не точно Северна Македония е причината за излизането на ИТН от управляващата коалиция. Истинската причина е друга: пари, пише авторът и добавя следния коментар:

Подозрения и взаимни обвинения

"Трифонов обвини финансовия министър Асен Василев в разхищение на средства и непрозрачна политика на разходите. Наблюдатели в София обаче свързват караниците в коалицията с друго: систематичните опити на политици от ИТН да саботират обещаната от правителството битка срещу корупцията. По-специално става дума за заобикаляне на контролните механизми при конкурсите за инфраструктурни обекти и при разпределянето на европейски пари, както и за назначенията в органите за борба срещу корупцията.

Изглежда, че всъщност Трифонов работи задкулисно за продължаване на същия този клептократски стил на управление, срещу който уж се бореше. Тези дни премиерът Петков заяви, че ИТН са поискали 3,6 милиарда лева за инфраструктурни проекти, като, според Петков, парите е трябвало да стигнат до съмнителни и подозирани в разхищения фирми, което е стара практика на корумпираните правителства в България. Премината бе една червена линия, заяви на свой ред и финансовият министър Асен Василев и увери, че правителството няма да допусне кражби и безконтролно харчене на държавни средства".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 183 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Не се наяде тоз Славун

    112 115 Отговор
    Славун е агент на Путин.

    Коментиран от #12, #58

  • 2 Никога

    239 107 Отговор
    Тиквата никога повече.

    Коментиран от #8, #9, #11, #22, #29, #92

  • 3 Гражданин на РБ🇧🇬

    152 63 Отговор
    Боко първия отбор на соросите няма как да се върне, обаче заради Боко изобщо няма да търпим втория отбор на соросите ПП проксото на ДБ!

    Коментиран от #52

  • 4 Да бе

    165 47 Отговор
    Няма кой да го трае Ганьоса повече. Вече и мутрите знаят това.
  • 5 Не се наядоха

    150 39 Отговор
    Пари пари пари Славчо селянина ще излезе много алчно копче ,никой няма да те запомни ,че си имал пари ,народа ще ше да те запомни ако наистина си направил нещо за него
  • 6 Младежи-ГЕРБ

    150 206 Отговор
    Ами да се връща Борисов, че то с тва простото Киро вече се не трае...

    Коментиран от #100, #105

  • 7 ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ

    151 244 Отговор
    Са най-доброто нещо което се е случвало в България ,от Стамболов насам не е имало толкова качествен политик нашата родина,и БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ИСКА ТОЙ ДА СЕ ВЪРНЕ.

    Коментиран от #27, #110, #125

  • 8 Ходи

    68 73 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    до супера, бензиностанция, морето и после викай никога

    Коментиран от #34

  • 9 За кое никога

    133 189 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    За продуктовото позициониране ли?За куция в политиката Слави ли? За Копейкин ли? За кого. Разбира се че за ГЕРБ.Стига толкова заигравки.Тези крадат повече и от Борисов.Това ли ви е промяната? Мерси.Предпочитам Бойко.

    Коментиран от #18, #78

  • 10 Дани

    127 209 Отговор
    Няма по-честен и почтен човек от политика управлявал българите 12 години. Дано е жив и здрав, да не го убият и да се върне да пооправи нещата напред!

    Коментиран от #102

  • 11 Пулитулог

    60 113 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    Е ако тва правителство се разпадне (вече е тръгнал процесът), кой според теб ще дойде на власт!? Чака ни коалиция ГЕРБ, ДПС, Възраждане...

    Коментиран от #57, #108

  • 12 Драйфус

    49 24 Отговор

    До коментар #1 от "Не се наяде тоз Славун":

    Чрез ДПС!
  • 13 Ще дойде

    97 48 Отговор
    Ама ще си иде с 200.
  • 14 Тома

    109 46 Отговор
    Борисов ще се върне само на белия кон на кмета на Симитли
  • 15 Перничанин

    169 99 Отговор
    Истината е, че сега берем плодовете от 12-годишното безхаберно, крадливо и безпринципно управление на ГЕРБ: и нереформираната съдебна и здравна системи, и разградените служби, и нефункциониращите институции, и разделеното общество, и зле въоръжената армия, и недиверсифицираната енергетика, и дори путинофилската язва Възраждане.
  • 16 Много запознат

    137 66 Отговор
    Борисов няма да управлява!
  • 17 1 лев

    103 45 Отговор
    Кирчо, с тези украинки по курортите, не очаквай от мен никакви данъци. 1 лев няма да дам. Заради ковида, 1 лев помощи не съм получил от тази територия.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Лим

    103 145 Отговор
    Да се връща Боко че няма време
    Тези ни направиха на салата;Кирчо и асенчо)
  • 20 Путинофил

    84 45 Отговор
    Путин обеща, че ще направи Коце от Израждане, Губернатор на циганската махала във Варна, след референдум за образуване на Варненская Народная Республика.

    Коментиран от #131

  • 21 Хихихихии.. хихихихии

    65 37 Отговор
    НЕ, ГЕРМАНИЯ А...МЕКИТЕ КИТКИ ОТ...ЛИБЕРАСТИТЕ- ОТ ДРУЖИНКАТА НА КИКИ И ПЕДЕРАСТИТЕ
  • 22 ????

    34 34 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    Ами кой? Другите ги видях ме.кандидатирай се ти. Като нищо си станал!
  • 23 Десо

    99 62 Отговор
    Много силна активация на борисовските тролове!

    Коментиран от #61

  • 24 чекмедже айдук

    62 34 Отговор
    айде по-бързо че се изпразни
  • 25 Още един путинофил

    45 51 Отговор
    Тиквата каза, че ще построи още една тръба на Путин за сърбите в обход на германската Северен поток 2.

    Коментиран от #144

  • 26 зачуден

    91 52 Отговор
    Интересно. В западната преса ( в частност - германската) има много повече материали касаещи сегашното управление (на България) и доста от тях правят ПАРАЛЕЛ СЪС СЕГАШНАТА СИТУАЦИЯ И СЪСТОЯНИЕТО НА СТРАНАТА по време на управлението на ГЕРБ. Почти във всеки материал се подчертава доброто икономическо и стабилното политическо (вътрешно и външно) състояние на държавата ни по времето на Борисов и отчайващата ситуация днес. Чудно ми е , защо така избирателно се публикуват само тези журналистически материали , които твърдят обратното ? Дали , защото Прокопи така нарежда или .... ?!
  • 27 Хохохо

    42 28 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ":

    Много точно си написал, само си пропуснал едно НЕ пред качествен.
  • 28 С две думи

    83 73 Отговор
    Най - голямото зло е Бою !

    Коментиран от #129

  • 29 И аз..

    61 37 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    Така си казвам...никога тиквата повече, обаче виж какво става, може да получим дузина тикви, и то не какви да е тикви..а баш тикви...тиквун, копейкин, янев, пеевски+гешев+доган+радев, и още, нямат край, дори Митрофанова не им знае броя.
  • 30 Българка

    77 40 Отговор
    "Това вещае мрачни времена"
    ИТН не са партия, а бизнес групировка, която е създадена от мафията, за да й пази интересите. Истината е, че истинските причини са нежеланието на правителството да води преговори с Газпром за нов договор и че е осигурен по-евтин азерски газ. И сега, когато трябва да се подпише дългосрочен договор с Азербейджан и когато внасяме и втечнен газ, путинистите на енергийно-газовата хранилка вече са агресивни до полуда. Губят си комисионните и зависимостите от РФ. Освен това е внесен законопроект за КПКОНПИ. А ИТН са малкото ДПС. Те са в НС не , за да се борят с мафията и корупцията, а за да я пазят

    Коментиран от #32

  • 31 ПоръчковитеМисирки

    50 19 Отговор
    100 пъти го пуснете тоя паскил и може наистина да се върне

    Коментиран от #37

  • 32 ТъпаПомакиня

    67 18 Отговор

    До коментар #30 от "Българка":

    Помакиньо, всички партии са фирми на бизнесгрпировки. Основният им бизнес са грабежа и кражбата.
  • 33 Отец Ралф

    82 80 Отговор
    Дано да се върне г-н Борисов,Господ здраве да му дава! По време на неговото управление, хората живееха добре. Световните лидери го посрещаха на червен килим,а Кирото го вкараха през страничния вход (за обслужващия персонал) при посещението му в САЩ . Приеха на много ниско ниво , като за " политик" от неговия калибър. А на Борисов световните лидери му вдигаха телефона.

    Коментиран от #46, #47

  • 34 Българка

    46 86 Отговор

    До коментар #8 от "Ходи":

    За скока на цените, за обедняването трябва да благодарим на Кремъл и Путин.Основната причина за лавинообразното покачване на цените е войната в Украйна. А знаем, че Боко е съучастник на руския Хитлер за зависимостта ни от руски горива и газ, за изграждането на руски поток.......

    Коментиран от #40, #53, #120

  • 35 Не е виновен Слави

    98 18 Отговор
    А тази част от народа която гласува за един бездарен, самовлюбен ерген. Хората не стоплят ли, че избират измамници никога няма да има промяна.
  • 36 Смятайте

    59 40 Отговор
    Колко много крадци има между нас да избират Бойко!

    Коментиран от #45

  • 37 Дааа

    30 29 Отговор

    До коментар #31 от "ПоръчковитеМисирки":

    Пдготвят почвата, като видим как дпс-герб-итн-израждане се вземат.
  • 38 Светкавицата

    22 13 Отговор
    Демокрация, която не пита нароБа дали иска или не, просто се налага.

    Коментиран от #50

  • 39 Шофьор

    45 20 Отговор
    Що ще е лошо? Точно пък тъпите шваби ще кажат,кой,кога и как,така ли? Баба им Меркел щото не ги управлява сума ти време,и някой да им каза,че е зло?

    Коментиран от #106

  • 40 При

    54 27 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Борисов беше ок, ама не ти стига, искате още и още. Ето ви още не потоци и приказки и снимки, а реално обедняване
  • 41 Даааа

    43 10 Отговор
    Не е в Германия. Оттук тече манипулацията.
  • 42 пройчо

    16 27 Отговор
    Туй Тлъсто Изчадие на снимката,е Made im Germanу и USA .
  • 43 Ако наистина да го казали

    38 13 Отговор
    Това е пряка намеса във вътрешните работи на суверена държава. Дали имат правата да го правят???

    Коментиран от #44, #48

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Закс

    27 5 Отговор

    До коментар #36 от "Смятайте":

    Толкова много калинки със мноооого роднини има в местната власт, така че това е сигурно ! 33 години са малко - 500 трябва !
  • 46 Хохохо

    26 21 Отговор

    До коментар #33 от "Отец Ралф":

    Абе, рАЛФ, това с поканите от световни лидери на Мелмак ли беше, щото аз знам само за Меркел, която го канеше да я забавлява на приемите, а и при саудитския крал, на който пък игра танц със саби.

    Коментиран от #64

  • 47 пройчо

    27 20 Отговор

    До коментар #33 от "Отец Ралф":

    и го черпеха със "Сахер",нали Фанариотино?
    ....а той ги черпеще с кучета,нали Поп Алигорко?

    Коментиран от #67

  • 48 Ами...

    23 11 Отговор

    До коментар #43 от "Ако наистина да го казали":

    Казали са го меките моливчета от България в сайта на ДВ. Ясно и за слепия.
  • 49 Борисов

    55 32 Отговор
    Си е пич.Чевенитр хмери с Радев наст те ийха публиката която им се върза на глупостите.Ето го резултата.А да не забравя, при Борисов нямаше назначени, жени, лели и чичовци и си караше джипката с саm ,а тия бандити и до Пловдив се влачат със самолет за Ваша сметка

    Коментиран от #107

  • 50 Питам

    28 9 Отговор

    До коментар #38 от "Светкавицата":

    Това демокрация ли е ??? Отговарям - не !
  • 51 Евролицемери

    41 15 Отговор
    Фондация "Ханс Зайдел" е основен спонсор на ГЕРБ. Тиквата и танте Меркел бяха първи дружки. Баш германци да реват против Борисов е върховно бюргерско лицемерие.

    Коментиран от #69

  • 52 Тоя па

    24 10 Отговор

    До коментар #3 от "Гражданин на РБ🇧🇬":

    Кви сороси те гонят па тебе, бегай с тия брадати опорки...

    Коментиран от #133

  • 53 Хихихи..

    29 21 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Затуй че няма пръч около теб,пак Путин виновен,нали?
  • 54 ежко

    57 4 Отговор
    Кошмара на DW не е ,че Борисов може да се върне,а че Костадинов или Янев може да дойдат!

    Коментиран от #96

  • 55 ПЛАШИ НЕПЕДУДНИЦИ !

    57 28 Отговор
    НЕ! НЕ Е ЛОШО Г-Н БОРИСОВ ДА СЕ ВЪРНЕ ОТНОВО НА ВЛАСТ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е НИЕ НАРОДА ДА ГО ВЪРНЕМ НА БЯЛ КОН ОТНОВО НА ВЛАСТ! НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ МАНИПУЛИРАТЕ, ПО-ЛОШО Е АКО ОСТАВИМ НЕКАДЪРНИЦИТЕ СОЦИАЛИСТИ ,СЛУЖБОГОНЦИ ГРАБИТЕЛИТЕ И КОЖОДЕРИ НА БЪЛГАРИЯ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СА НА ВЛАСТ И ДА СЕ СТРЕМЯТ ДА НИ ВЪРНАТ ОБРАТНО В ЧЕРВЕНИЯ РОБСКИ БОЛШЕВИШКИ КОЛОВОЗ НА ПУТИНОВА МОСКВА . ЕТО, ТОВА Е НАЙ-ЛОШОТО И ТРАГИЧНО ЗА БЪЛГАРИЯ! ВИЕ СТЕ НАЙ ГОЛЯМОТО ЗЛО ОЩЕ ОТ 09.09 1944г. КОГАТО ПОСТРОИХТЕ КОНЦЛАГЕРИТЕ ТЕРОРИЗИРАХТЕ И ИЗБИХТЕ НАД 60 000 НЕВИННИ БЪЛГАРИ, А ТЕЛАТА ИМ ДАВАХТЕ ЗА ХРАНА НА ПРАСЕТАТА. "БРАВО",ЗА ТАЗИ СИ ЗАСЛУГА И МНОГО ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДНЕС СТЕ ЗАБРАНЕНИ СЪС ЗАКОН...! ПЛАШИ ПЕПЕРУДНИЦИ!
  • 56 Ти идиот ли си?

    21 15 Отговор
    Хитлеристка Германия да мълчи
  • 57 миризлив пръч

    39 17 Отговор

    До коментар #11 от "Пулитулог":

    Да,по-добре тези отколкото ненаеб...алите се и ненаяли се харварди.
  • 58 Дабе

    26 6 Отговор

    До коментар #1 от "Не се наяде тоз Славун":

    Дори да е така лошо нема.Само да махнем кърлежите налазили по газовите тръби и нещата ще си дойдат на място
  • 59 Революция 97.

    32 46 Отговор
    Никога повече да не се връща, мутрата глупава. 10 години расипа държавата ни демокрацията и свободата на словото да не говорим за политически контрол на всичко

    Коментиран от #97

  • 60 Гръч

    19 7 Отговор
    Зелетата увехват,като чуят за "Възраждане".Толкова години, повече от 40 плюене срещу България ще отидат по дяволите
  • 61 миризлив пръч

    28 6 Отговор

    До коментар #23 от "Десо":

    Ами да,като вас,троловете на кирчо и кокорчо
  • 62 Хххх

    9 4 Отговор
    От Германия. Не харесват партията на герб, но пък, защо им е Коцето, това не мога да си обясня, на завършилите там. Но се върнаха, видяха полижението в Бг и се върнаха обратно във Франкфурт на Майн. А майките им тъжат за децата си пораснали, без перспективи в живота. Губят скромните, печелят нахалните, бойко ги направи звездихахо, нищо, че са бедни и прости, но родени с късмет в задните части, щом ходят в джамията христинката на батето влюбения, има си хора без вкус, и това е бибитко. И синоптичката хич я няма, кол за вързване на доматето на бай пешо хаерсъьзина от дскгбдоносника
  • 63 обективен

    17 35 Отговор
    Боко може да се върне само в затвора !!!!Ако това стане държава ще излезе от ЕС. , или е по добре да обяви бойна на Русия !!!

    Коментиран от #122

  • 64 Бегай!!!

    42 12 Отговор

    До коментар #46 от "Хохохо":

    Беше ли на гости у Тръмп? И то с почести ....... Беше! При Путин.....беше . При Меркел....беше При Саркози ....същоХайде да не продължавам
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Да ,да

    45 14 Отговор

    До коментар #47 от "пройчо":

    А на простотоКИРЕ в Сащ му дадоха една метла да помете коридора ,докато чака, да го приеме някакъв дребен чиновник.
  • 68 зъл пес

    44 7 Отговор
    А още по-лошо е че дума не обелвате за миткащите по света прелюбодейци,и то за наша сметка.Ние им плащаме удоволствията,а вашата уста е заета само с Бойковия.И да пита,де го всезнаещия Октай.Искам коментар от него.А и от Сашо Диков също.

    Коментиран от #75

  • 69 Абсолютно точно

    29 17 Отговор

    До коментар #51 от "Евролицемери":

    Всеизвестно е, а и Борисов сам си призна, че партията му ГЕРБ е замислена, създадена и финансирана от Баварската фондация „Ханс Зайдел“.., а и днес имат обща връзка.
    Брутална евро- немско наглост и лицемерие
  • 70 Биби войвода

    8 6 Отговор
    Ма тоа пат не долап ми амбар че си приготвиме! Нале, да е ясно това?!
  • 71 Анонимен

    18 29 Отговор
    Борисов, ви гледа сеира. Едва ли би искал да се върне на власт, по точно да не го съдят, или му приберат откраднатото, говори радиоточка мевъръто. Те всички са негови хора. Назначавани от бб и от 2 г мвр е на румен радев селото и янев пловдивско селата им. Кой имаше достъп до тях си оправи положението и да ги пенсионират ще им дадат 200 хил и ще си продължат да работят. А Кирчо и Асен са млади, със съвременни мисли, учили, живяли на Запад, а не в България. Възпитани, а не с купени дипломи от Великотърновският право, защо не в СУ, право, там е истината.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Жоро

    17 16 Отговор
    Борисов се връща на бял кон наречен Има Такъв Кон, придръжен от магарето ДПС, възседнато от Възрожденския продажник. Честито на тия дето искат да останат. Кораба София потъна.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Пичага

    14 2 Отговор

    До коментар #68 от "зъл пес":

    Айде стига! Не е важно кой кого е.е, важното е да има любов между хората.
  • 76 моля моля

    10 33 Отговор
    Не лъжете хората, следващата партия с пълно мнозинство ще е Възраждане
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Реалист

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "За кое никога":

    Иначе си съгласен да краде:)
  • 79 Истината

    6 5 Отговор
    Да се върне, но да смени старите баби с младите завършили в Германия. Ядосват се моханеданите бойче, защо си похарчихме парите в германия, завършиха езиковата, приеха ги в германия и искат да поработят младите 5 години на Държавна работа и с парите да купят земя и си построят къщи тук. Ходатайствай бойче, нали Меркел е твой човек. Приемали само немци. А сме уж европейци де. Ако не вземи ги в герб, това са твои хора, дай им по 40 хил на месец, пара пара пара бате иска всеки, отде кирето да им даде
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Павел пенев

    16 17 Отговор
    DW отново с редовно тъп коментар. Трябва най после да разберат в тази фашизирана медия, че у нас ще бъде лошо докато сме в ЕС и НАТО ане когато гледаме към Русия.

    Коментиран от #88, #93

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Г ЕРБ имаха оперативка, малко след обяд

    14 5 Отговор
    В Ресторанта на Кортовете в Банкя!!!изненадите предстоят!!
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Българин

    24 5 Отговор
    Сигурно е, че итн няма да бъдат в управлението на България в следващият парламент. Тези боклу.и продадоха България.
  • 87 Затвор

    16 19 Отговор
    Знаеше се че Слави боклука работи заедно с ГЕРБ И ДПС.
    Българският народ трябва да избере ня къде да върви на изток ,към Турция и Русия или .
    Към Запъда .
    Слагайте чалмите прост народе ,след като не можете да видите колко окрадоха ДПС.Доган,Пеевски, БСП .СДС.ВМРО.ТИКВАТА ГЕРБ И МНОГО ДРУГИ.
  • 88 Българин

    23 6 Отговор

    До коментар #82 от "Павел пенев":

    Павле от 1878 година гледаме към русия, кажи какво е постигнала България откакто русия ни зароби и продължава да ни мачка във всички посоки.Жалко ,че мозъкът ти е промит до неузнаваемост .
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Класика

    7 10 Отговор
    Същия корумпиран наследник на Меркел и нейната партия които превзеха и Европа всъщност са най щастливи,че тиквата ще дойде на власт ,защото той ги заливаше с пари,а и ги е снимал в България на тайни купони с непристойно поведение начело с Меркел и Шолц и други от либералните леви и сега харчат пари от германските данъкоплатци да върнат отново тиквата! Същите които предизвикаха войната,измислиха ковид и бялата мафия,зелената секта и лобиращи за най опасните за здравето на хората и озона-ел.коли,тези термоядрени замърсяващи бомби! Та Шолц е щастлив и плаща да дойде тиквата!
  • 91 Антикомунист

    21 9 Отговор
    Кое му е лошото, че е най харесваната партия в България ли? Че тези дойдоха с помощта на машините ли? Че куцо и сакато хвърлиха да плюе ГЕРБ. Че бяха най- големите виновници от всички преди тях ли ? Но по добре не е било от тяхното управление......
  • 92 Антикомунист

    13 5 Отговор

    До коментар #2 от "Никога":

    Ти си тиква.
  • 93 Антикомунист

    8 3 Отговор

    До коментар #82 от "Павел пенев":

    Кой ти пречи да ходиш в кочината бе павле
  • 94 Новата мантра на лакеите на САЩ

    15 20 Отговор
    С тази глупост че Борисов,щял да се върне,удавниците предатели на българските интереси от ПП и ДБ искат да останат на власт.Борисов изтече в канала още преди година.Партията му в момента е само пълнеж,който никога няма да управлява а избирателите на Герб са всички,които намазаха от ограбването на България от мафията и нейните сателитчета.Борисов доказа на българския народ,че на него не може да се разчита за суверена на България.Той е престъпни,който се държи на каишка от САЩ и прави това което му наредят.Новите от ПП обаче го задминаха по навеждане и сваляне на гащи.Единственото добро решение е оставка на това антибългарско правителство и нови избори.И още нещо.Който е тръгнал срещу Русия и българския народ,добро не е видял.Познавам гербери,които казват,че на новите избори няма да гласуват за Герб,само заради това че подържат една фашистка Украйна.Явно тъъъпите управници в България не разбраха, че всички българи са русофили !!!

    Коментиран от #124

  • 95 Българка

    11 6 Отговор
    Не става въпрос за пари,проблема е продажната външна политика на Киро,разбирате ли,че ЕС ще се разпадне заради слаби " политици"
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Айде бе

    9 2 Отговор

    До коментар #59 от "Революция 97.":

    Сега по-свободно ли ти изглежда словото?
  • 98 Таня Христова

    12 1 Отговор
    Направо побъркаха народа, Всички партии казват, че те са прави, другите виновни, а ние с гайдите гласуваме, гласуваме... Аз НЕ харесвам ИТНарод
  • 99 Йеронимус БОШ

    14 9 Отговор
    Не сме адекватна държава , ако се окаже , че човек като Борисов и Шайката му са НАЙ-ДОБРОТО за Родината ни !

    Коментиран от #117

  • 100 Някой

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Младежи-ГЕРБ":

    Вие новите кандидат лапачи ли сте?
  • 101 тиквенсониада

    15 11 Отговор
    БОЙКОВЩИНАТА не може да е национален идеал за БЪЛГАРИЯ !
  • 102 Ами ДА

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дани":

    В ушите !
  • 103 йодирана СОЛ

    14 13 Отговор
    Осъзнавате ли , че човека , който се кани да се върне на власт носи прякорите - Тиква , Буда , барба Ганьос , Мутра. А още повече , че ги носи и развива с гордост !
  • 104 Лея13

    16 5 Отговор
    Божке,каква кретенска статия!Тия съвсем са скарани с БГ реалностите!! Какви"анализатори" само.Чули Кирчо наш какви глупави опорки реди в паника да остане още малко на власт,да довърши България.И хайде- анализът готов.Мноо загубени тия немчуги.
  • 105 Манол

    10 15 Отговор

    До коментар #6 от "Младежи-ГЕРБ":

    Борисов ще се върне на кукуво лято.

    Коментиран от #112

  • 106 Чукът на Бога

    17 2 Отговор

    До коментар #39 от "Шофьор":

    Като пуснем макетата и им признаем всичко квото искат Киро ще падне. Затова са го сложили да изпълни поръченията на Господарите и после беж към Америка.
  • 107 Ами ДА

    11 7 Отговор

    До коментар #49 от "Борисов":

    И раздаваше нашите пари от същата тази джипка.Ама вие наистина сте кретенясали. Тези тъпотии може да ги каже само , някой който е на хонорар при Бойко.
  • 108 Лея 13

    20 2 Отговор

    До коментар #11 от "Пулитулог":

    Никакво Възраждане!Ти луд ли си бе?Тия скоро няма да ги има на политическата карта.Като хамавия Сидеров.Тала че тези шматки ги отпиши от картинката.
  • 109 БАЦЕ С МАЦЕ

    7 2 Отговор
    Еййй Българино тъп си.
    Бойко си требва да ходи с джипа и с бухалката че нема тръгвате и правене в никаква област само краднене.
    Удрай удрай как разправя бай Шиле и па нема управия.
  • 110 Някой

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ":

    Като ти чета изказването си прая извода колко багаж имаш в тавана...
  • 111 Болярин

    12 1 Отговор
    Понеже в България се свършиха корумпираните политици, че си взехме за разнообразие от чужбина ... с метални увреждания !
  • 112 Пак съм аз

    18 9 Отговор

    До коментар #105 от "Манол":

    На кукуво лято си познал ти ! Бойко вече се връща - на бял кон !!!
  • 113 Смех

    15 2 Отговор
    В благоевград итн не са уволнили един гербажия работят си с тях във всички предприятия взимат си заплати и чакат боико да се върне
  • 114 Съд и ефективна присъда

    9 5 Отговор
    Слави 30 години проповядва носталгичен социализъм. Щеше да изчегъртва Бойко. Сега за удобство го прикачиха към Бойко. Съд и ефективна присъда за баджанака на Слави Трифонов.
  • 115 Е и какво че говорят в Германия

    11 1 Отговор
    Той и Шрьодер е Герчанец, ама след като затвори ядрените ни реактори отиде да работи за Газпром.
  • 116 АЛООООО

    9 5 Отговор
    КВО СТАНА БЕ ЗЕЛЕТО ТОЛКОЗ ЗОР ТОЛКОЗ КИНТИ ИЗХАРЧИХТЕ И БАЦЕ ПАК НА ЧЕЛО АМИ ЩЕ СЕ ВЪРНЕ БЕ ЩОТ СТЕ МАЛОУМНИ АРЕ У ЛЕВО И ВЪЗРАЖДАЕ ЗА ДА ВИ Е КЕФ АМА ЧЕ ГОТИНО
  • 117 ОРКА

    16 10 Отговор

    До коментар #99 от "Йеронимус БОШ":

    БОЙКО Е НАЙ ДОБРОТО ЗА БЪЛГАРИЯ ФАКТ А ТИ КВО НИСЛИШ МИ Е СЕ ТАЯ

    Коментиран от #127

  • 118 Боко Тиквата от Банкя

    14 13 Отговор
    Казват, че 🎃🎃🎃🎃щял да се връща. Да в килията където беше затворен за вечер, сега завинаги ще лежи
  • 119 хихи

    16 5 Отговор
    Моля да не ни плашите с Борисов!
    Видяхме какво могат марионетките ви!
    Толкова са некадърни, че постлаха червения киим пред белия джип на Борисов!
  • 120 Офчар

    8 6 Отговор

    До коментар #34 от "Българка":

    Защо да е виновна Русия аз си мисля че Кирил е виновен България е бедна държава няма нищо всичко е продадено и разграбено няма как да компенсира оскъпява ето и продължава на Украйна и утре като свърши войната ще се исипят едни чували с пари и за месеци всичко ще е наред а България ще продължи да си е бедна както винаги благодарение на умните политици къв Бойко кви партии от никой нищо не става и никога няма да се намери кадърен
  • 121 Меркелицата

    5 4 Отговор
    Нищо лошо няма тиквата е съвместен проект с американските ми господари
  • 122 Ннн

    10 7 Отговор

    До коментар #63 от "обективен":

    В затвора трябва да се пресели оня каун от Бояна дето си въобразява че е п резидент. Той разбиули глупаците,божковци,прокопиевци и други дето бяха умрели от страх с вдигнати юмрук. Срещу кого вдигна юмрука бе квазимодо? Видя се кого докара - най големите лъжци и крадци. Да се махат от властта,защото ще ги приземим бързо да върнат откраднатите милиарди. Само Борисов ще ги оправи заедно с омразния ви Гешев.
  • 123 Дядя Деда

    6 7 Отговор
    "Още по-лошото е, че Борисов може да се върне" Трябва и е добре да се случи.
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 ГазоНосеЦ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ И БОЙКО БОРИСОВ":

    Ама че си шегаджия ! Явно си чел даже и Алеко ! Нали ?
  • 126 Сега се крие

    9 6 Отговор
    Виновен за всичко е фатмака. Излъга с машинното гласуване, докара тая паплач, докара комунистите и докара глад и хаос.
  • 127 името на вимето

    1 1 Отговор

    До коментар #117 от "ОРКА":

    Върни го на власт де ! Колко му е ! Ю кен ду ит.....Да му го дует на Бойко !
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Някой си

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "С две думи":

    За последните 30 и няколко години,наистина това е най-голямото зло.
  • 130 Той

    5 2 Отговор
    На България и трябват държавници, които да мислят за хората и народа си, като тези на Гърция. Видно, нито задкулисния чужд агент Петков, нито корумпирания Борисов не са нужни на БГ.
  • 131 Само Възраждане

    2 9 Отговор

    До коментар #20 от "Путинофил":

    Единствената Българска партия в България!Да сложим край на амерските подлоги в управлението на Държавата!Гласувайте за Възраждане! Победа!!!
  • 132 Мда

    7 0 Отговор
    Тиквата ще яхне коня, само че червения, на бай Ставри...
  • 133 Мнение

    4 8 Отговор

    До коментар #52 от "Тоя па":

    За непросветените, или на тия дето им е платено да са такива, обяснявам, че предишните (герб) и сегашните (пп, дб, итн, бсп), слугуват на едни и същи задокеански господари!
    Искате доказателство - какво му направиха на Доган за заграбването на тец варна и "Росенец" - абсолютно нищо! Какво му направиха "новите" на тиквун за чекмеджета, пачки, кюлчета, записи и снимки - абсолютно нищо! Какво му направиха на Гешефта за очеизвадните чадъри над мафията, както и снимката доказваща връзката му с боко (Севи-Бойко) - абсолютно нищо!!!

    Сега някой трол ще излезе и ще каже - ама то не е толкова лесно да се свали главния прокурор???
    Ооо нима??? Както не бе лесно да бъде "избран" (като единствен кандидат)???!!!
    Когато имаш мнозинство в парламента притежаваш цялата власт, няма невъзможни ходове в политиката!!! Президента има право на вето, което може да бъде пренебрегнато супер лесно, такива доказателства имаше при тиквеното управление!!!

    Надявам се, че с този си коментар помогнах на поне малко от заблудените оФчици да разберат, че България през последните 30 г се управлява от краварското посолство!!!

    Поради горното смятам да дам шанс на ВЪЗРАЖДАНЕ!!!
  • 134 За протокола

    7 3 Отговор
    Глас народен - глас божи. Щом толкова много хора подкрепят ГЕРБ значи:
    1. Сегашните управляващи не са успели да убедят обществото, че ГЕРБ наистина са крали, корумпирали и т.н.
    2. Сегашните управляващи не са променили нищо към по-добро.
    3. В политическата фауна в България няма животно, което да предложи обосновано някаква реална алтернатива.
    Всички напъни на управляващите сега просто нямат достатъчно подкрепа, което ще рече, че паважните партии и харвардските парашутисти-шмекери не са убедили хората, че промените за които говорят от 2 години наистина са правилни и наложителни и че те са правилните хора, които ще ги извършат.
    Това е ситуацията, а всякакъв плач, че ГЕРБ щели да се върнат на власт е фалшив, защото гласът народен е глас божи и ако народа иска така, така ще е. Управляващите пропиляха своя шанс и трябва да опитат по нормалния начин да спечелят - с убеждаване в идеите си, а не с компромати и машинации с машинки.
    Така, че
  • 135 Чашков Бойко

    2 1 Отговор
    Авторката на статията да не е сродници на КИРЛЕНА
  • 136 юначен страх

    6 1 Отговор
    България трябва да обяви БОЙКОВЩИНАТА , като национална доктрина и всеобща религия , та да можем да градим на спокойствие КУЛТА КЪМ ЛИЧНОСТТА на ПРОСТАКА от Банкя !
  • 137 ШКАФЧЕТООО

    3 1 Отговор
    ДРУГАРЮ БОРИСОУ, ОТВОРИ ЧЕКМЕДЖЕТО С ПАЧКИТЕ И КЮЛЧЕТАТААА. ЛАП ЛАП А ???
  • 138 МАЛЕЕЕЕЕЕ

    2 1 Отговор
    АМИ АКО СА ГУШНАТ ПАК ДОГАНЧО И БАЦКО. ОЛЕЕЕЕЕЕ.МАМИ МАНИ. АМИ И ТЯХНОТО ОТРОЧЕ СЛАВЧУ. МАНИИИИИИ.
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 2022

    2 2 Отговор
    Герб е създаден от германската фондация "Ханс Зайдел"Президен на фондацията е Ханс Цетмайер. Фондацията се меси във вътрешните работи на бившите страни от СИВ и близки до Съв. Съюз/тогава/.Немската фондация е към ЕНП-там членува и Герб.Затова,Бойко Методиев Борисов,комунист, агент Буда ,без образование, поклонник на сащ и платил от нашите пари, снимката пред камината в Белия дом с Тръмп;И още :къща в Барселона, съден в Чехия за кражба на авоари, ,кюлчета злато Мата Хари, пачки пари, метреса Йовчева и незаконно дете от нея,и много други прояви..Затова НИКОГА Б. Борисов , Герб няма да бъдат във властта.НИКОГА! НИКОГА! Българският народ има памет ,а Лъжите не се прощават!!! ПП и Кирил Петков са същите ,като Герб.Затова ,на изборите на есен няма да ги има.Колкото до България и Българите ,няма да се откажем от Русия.И, не защото сме русофили/това го измислиха соросоидите/,а защото България е духовен родител на Русия-дава на Русия АЗБУКА, и ПРАВОСЛАВИЕ.От секти /в сащ са 40 на брой/,от протестанти /тип Англия/нямаме нужда.Турция получава газ от Русия.Гърция-също.Полша и тя получава руска газ,като я закупува от Германия,а Германия купува газ от Русия.Само,ПП и просто Киро,ни насадиха "на пачи яйца".Ще мръзнем и ще гладуваме."Ум царува,ум робува ,ум патки пасе"-мъдра българска поговорка.И още: мъдрите слова на Цар Борис III Обединител:"Винаги с Германия,никога против Русия"
  • 141 Машала

    3 1 Отговор
    Прост народ, слаба държава! Българина си мечтае за Тато! Дали Тодор или Бойко, все тая! Все тъпи, ама хитри! А "уфците" са много! Света е за простите, владеени от тъпите! Да ви е честит овчаря!
  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 На Кортовете В Банкя се събират

    4 0 Отговор
    На Семинар вече 2 дни! 25 - 30 лъскави коли, няма тенисисти, Тишина, ГЕРБ се готви за Щурм на Власта!?
  • 144 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Още един путинофил":

    И понеже Бойко е "путинофил" изпроводи посланик Макаров, като се облечe с тениска, а "новите" веднага наградиха същия Макаров с орден «Мадарски конник» 1-ва степен, но връчен му в Москва...., нали? А помниш ли как нашият президент мигаше, когато патриарх-полковник „Кирил московски“ публично му се караше?
  • 145 Бе че Слави не става

    0 0 Отговор
    Е ясно но и по са за изхвърляне !! И как така уж Македония според авторката била повод а после заявява ,че при ниво мнозинство ще се стъжни на Македония ???? Тоест тогава македонците трябва да изпълнят нашите искания докато при Кирчо ще минат метър???!!
  • 146 Дянков

    0 0 Отговор
    А Германия го бранеше , сега го плюят.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Възмутен

    2 1 Отговор
    Това правителство съсипа България. По - добре Борисов, той е по-малкото зло.