Last news in Fakti

15 Юни, 2022 13:00 2 214 4

Синдромът на скъсяващата се листа надвисна и над този парламент

  • итн-
  • дезертьори-
  • парламент-
  • мафия-
  • коалиция

Иначе дезертирането на депутати от ИТН е логично развитие

Синдромът на скъсяващата се листа надвисна и над този парламент - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Не разбирам еуфорията от изтичането на депутати от групата на Слави Трифонов. Дали те са петима, двама или нула - все тая, политическата аритметика в Народното събрание не се променя особено и засега правителството е много далеч от формирането на ново мнозинство. Парадоксът е, че Радостин Василев е нужен на премиера като депутат, а не като министър, но връщането му в парламента може да стане само ако същия този парламент го освободи от министерския пост.

Това коментира във "Фейсбук" Пламен Димитров.

Иначе дезертирането на депутати от ИТН е логично развитие.

Във всяка парламентарна група има ядро от приближени на лидера и периферия от по-случайна хора. Винаги, когато се очертават скорошни избори, партиите с намаляващо влияние губят народни представители от периферията, които виждат, че нямат шанс да попаднат в следващото Народно събрание и е в техен интерес да направят всичко възможно за запазване живота на сегашното. Аз го наричам синдром на скъсяващата се листа.

Той обаче не може да проработи за привличането на депутати от опозицията в правителствения лагер, защото ГЕРБ, "Възраждане" и ДПС имат шансове да класират повече свои хора в следващия парламент.

Допускам, че част от дезертьорите от ИТН са си купили депутатското място и сега виждат, че при ранно разпускане на парламента инвестицията им няма да се изплати.

А Трифонов не изглежда като човек, готов да им плати неустойка.

И да не забравите, че всичко в софийската политика от края на на XIX век до днес става заради Македония. Навремето македонстващи бандити убиха Стефан Стамболов, а ето, че сега Слави Трифонов разваля управляващата коалиция пак заради М-А-К-Е-Д-О-Н-И-Я.

Това е защото постоянно търсим отговор на въпроса "Каква ни е на нас Македония?"


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    2 2 Отговор
    Логично е да 240 Кражбалък в зоопарка ли? Сами сме си Виновни бре! Парламент на територията бе ни трябва, Директно за Посолството да се гласува в Глад и тва е.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Извадка

    1 1 Отговор
    Пламен Димитров Петров

    експерт

    [email protected]

    Синдромът на скъсяващата се листа надвисна и над този парламентСиндромът на скъсяващата се листа надвисна и над този парламент
    днес в 13:00 ч.7812

    Пламен Димитров: Без руски газ може да оцелее Европа, но не веднагаПламен Димитров: Без руски газ може да оцелее Европа, но не веднага
    21.04.20222 07227

    Прогноза: Китай не може да открадне руския газ за ЕвропаПрогноза: Китай не може да открадне руския газ за Европа
    08.02.20225 87742

    Готова ли е България да плати големия геополитически бонус за Северна Македония?! Готова ли е България да плати големия геополитически бонус за Северна Македония?!
    19.01.20224 89525

    Реконкистата на ПутинРеконкистата на Путин
    24.08.20213 32854

    COVID-19: Ваксинацията в България е пред провалCOVID-19: Ваксинацията в България е пред провал
    01.06.20217 594141

    Експерт: Партията на Слави се бори за гласовете на всички обществени групиЕксперт: Партията на Слави се бори за гласовете на всички обществени групи

    11.05.2021


    май е експерт по тролене и спамене
  • 4 Историк

    1 0 Отговор
    Това е защото постоянно търсим отговор на въпроса "Каква ни е на нас Македония?"

    Ти до сега ли не си разбрал каква ни е Македония - една от провинциите на България каквито са Тракия и Мизия и един продажник на власт иска да я подари заради интересите на господарите си, както навремето друг продажник я подари на Югославия също заради интересите на господарите си. Иска да подари и езика и историята ни защото така му нареждат. България е заобиколена само от български територии заради продажници на власт и защото винаги сме заставали на грешната страна.