Last news in Fakti

20 Август, 2022 19:00 7 899 310

"Русия достигна пика на ударната си мощ": задава ли се голяма контраофанзива?

  • русия-
  • украйна-
  • крим-
  • херсон-
  • донбас

Войната на Русия ще се води и ще бъде решена с конвенционално оръжие и затова Киев се нуждае от повече модерни оръжия и военно обучение

"Русия достигна пика на ударната си мощ": задава ли се голяма контраофанзива? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия достигна максимума на своята ударна мощ, а пикът на ефективността ѝ премина, твърди бившият американски генерал Бен Ходжис. До края на 2022 Украйна може да си върне загубените територии. При едно условие.

През 1943 година в южната част на Украйна месеци наред се водят сражения между Вермахта и Червената армия. В началото на ноември същата година германците са принудени да се изтеглят на западния бряг на река Днепър. "Стотици хиляди войници на Вермахта е трябвало да бранят само железопътните линии в Украйна и Беларус", припомня генерал Бен Ходжис, бивш главнокомандващ на американските въоръжени сили в Европа. В крайна сметка логистиката е решаваща за хода на войната, подчертава той. Ходжис смята, че в сегашната война срещу Украйна руснаците са достигнали кулминацията на възможностите си и вече не могат да гарантират сигурността на логистичната си дейност. "Това показва, че те са уязвими, както и че тяхната логистична система е изчерпана", добавя той.

Историческото сравнение с Втората световна война е трудно. И измеренията са съвсем различни. Но то показва ключовата роля на логистичните доставки за армията. А в това отношение Русия е изключително уязвима, твърди генерал Ходжис. Заедно с други американски военни, политици и анализатори от американската администрация, той настоява на Украйна да бъдат предоставени още по-интелигентни оръжия - като ракетите ATACMS (Army Tactical Missile System) с обсег на действие до 300 километра. Тези ракети могат да се изстрелват от артилерийските системи за многозалпов огън HIMARS, на които украинската армия дължи най-големите си успехи срещу руските части дотук.

Руски ядрен удар? Това е малко вероятно.

Дълго време Вашингтон се въздържаше да снабдява Украйна с далекобойни оръжейни системи, за да не се стигне до ескалация на конфликта. Сред противниците е и съветникът на американския президент по въпросите на националната сигурност Джейк Съливан. Но генерал Ходжис смята, че Русия не разполага с други средства за ескалация, освен ядреното оръжие. А според него това е "изключително малко вероятно". Използването на ядрено оръжие от страна на Русия - дори и с възможно най-малката мощност, би вкарало САЩ и Великобритания във войната, посочва американският генерал.

Войната на Русия ще се води и ще бъде решена с конвенционално оръжие, продължава Ходжис. Затова Киев се нуждае от повече модерни оръжия и военно обучение. От месеци президентът Володимир Зеленски говори за украинска контраофанзива в южните райони на страната. Но тя не е възможна с наличното въоръжение, казва германският експерт по въпросите на сигурността и за Украйна Нико Ланге.

На Украйна ѝ липсват бронирани машини и достатъчно танкове, за да стартира голяма контраофанзива за връщане на териториите, които сега се намират под руски контрол, казва той пред ДВ. В тази връзка експертът критикува остро поведението на Германия и нейните резерви относно предоставянето на тежко оръжие за Украйна.

Един от аргументите на Германия беше, че за боравенето с такива системи - като германските "Мардер", "Фукс" или "Гепард" - е необходимо специално обучение. Но с американските системи HIMARS украинците доказаха, че се учат бързо. Сега много украински войници стигат до фронта с обикновени пикапи, вместо с бронирана транспортна техника, което увеличава загубите. В тази връзка и генерал Ходжис настоява Германия да изпраща повече танкове на Украйна. В противен случай никой повече няма да уважава Германия, предупреждава той.

Украинска победа до края на годината?

Сега е моментът да се сложи край на тази "помощ на час по лъжичка". Доставките за Украйна трябва да включват всичко, което е възможно да бъде изпратено. Само така украинците могат да освободят териториите, окупирани от руснаците след 24 февруари 2022, а по-късно и Крим, и Донбас - с помощта на преговори през следващите една-две години, твърди Бен Ходжис.

Руската армия няма нито ресурси, нито енергията за още една голяма офанзива, казва той. Всеки успешен удар по оръжеен склад или команден център увеличава пътищата за снабдяване на армията. А това все повече ще създава проблеми на Русия, тъй като камионите с боеприпаси ще трябва да изминават още по-дълги разстояния. Ако ударната мощ на украинската армия бъде повишена, а руската военна инфраструктура бъде достатъчно отслабена, Украйна ще може да започне своята голяма контраофанзива, убеден е генерал Бен Ходжис.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисля си, че

    261 63 Отговор
    ще има направо офанзива от украинци, които драпат да избягат нейде в Западна посока...

    Коментиран от #11, #26, #33, #226, #274

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Руснаков

    62 168 Отговор
    Сащ са приготвили хубава пратка с нови оръжия,....има и подканяне оръжие да не се дава ....по лъжичка......а голямо количество.Така че ще има контраофанзива....

    Коментиран от #25, #177, #290

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 уникум

    155 20 Отговор
    До седмица бандеровците и в Москва ще влязат !!

    Коментиран от #37, #227

  • 8 КОТарАК

    69 60 Отговор
    надявам се в кремъл да не са чак толкова изтрещели , да употребят атом , но и не вярвах че ще нападнат Украйна също

    Коментиран от #22

  • 9 Когато фактите говорят

    53 155 Отговор
    Факти - путлер ке падне.
  • 10 Герги

    90 13 Отговор
    Алоу..Гъбара,...прибери гъбата....става смешно вече....
  • 11 Аха

    17 39 Отговор

    До коментар #1 от "Мисля си, че":

    Абе ти мислиш, но се вижда, че не ти се отдава тази работа!

    Коментиран от #156

  • 12 ако Бен е прав

    18 81 Отговор
    Китайците ще бъдат следващите на мерника. Да се готви и останалият свят.
  • 13 Браво

    112 17 Отговор
    поредната прогноза. нищо по същество
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Про100 100

    57 160 Отговор
    Рушляците загубиха войната със самото и започване. Дори да отцепят някаква територийка ще са в международна изолация доста дълго време. Предстои разпад на северномонголската империя на злото.

    Коментиран от #158, #180, #242, #294

  • 16 Слънчев вятър

    127 24 Отговор
    Киев се нуждае от повече адекватност и психическо здраве.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 az #Контрапропаганда

    151 34 Отговор
    Пак приказки от 1001 нощ, за това как Киев щял да побеждава и да си връща територии....
    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Така е

    23 83 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Но е проблем, че държат АЕЦ, защото могат да го използват вместо бомба,като обвинят Украйна. Така, няма да предизвикат ответен удар.

    Коментиран от #30, #32

  • 23 българин

    43 154 Отговор
    Най-после адекватно мнение от експерт за хода на войната. Слава на Украйна, долу русия.

    Коментиран от #63

  • 24 човек от народа

    112 24 Отговор
    генерал - смешник !
  • 25 Браво, молодец

    71 12 Отговор

    До коментар #5 от "Руснаков":

    Ти да не работиш в Пентагона, случайно, старши съветник или нещо такова?

    Коментиран от #48

  • 26 Запознат

    44 94 Отговор

    До коментар #1 от "Мисля си, че":

    4 млн. руснаци са напуснали пРоссия от началото на специалната операция. То се вижда кой има мерак да ходи на запад, на никой умен не му се живее в ОВПУТЕНА пРоссия на ПХЛ.

    Коментиран от #66

  • 27 Не пик

    64 24 Отговор
    Русия си взе каквото и трябваше! От тук насетне, може да разшири това дето взеха, в зависимост оръжията които им плащат, с какъв обхват са!

    Коментиран от #35, #65

  • 28 наблюдател

    32 72 Отговор
    Рашистите да се евакуират докато го има моста.

    Коментиран от #57

  • 29 Кинжал

    135 26 Отговор
    Боже какво отчаяние лъха вече от краварската пропаганда. На едни голи приказки се крепи цялата им фалшива военна мощ, както и всички останало. Един фалшив и деградирал западен свят се сгромолясва пред очите ни!

    Коментиран от #209

  • 30 Ако

    55 8 Отговор

    До коментар #22 от "Така е":

    се ползва онова на раменете по предназначение, подобна бозъ, няма да четем!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 За какво им е

    48 5 Отговор

    До коментар #22 от "Така е":

    заразена територия за стотици години, с хиляди може би милиони облъчени хора в близост до Донецка и Луганска републики и Крим? Всичко е блъф.

    Коментиран от #46

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Хахаха

    32 23 Отговор

    До коментар #21 от "За украинците победата":

    Ами...... Час по скоро Прибалтика та да спре да се прави на велика. Де бе мирно седяло, не бе чудо видяло.
    Между другото в Русия Прибалтика вече се нарича Прибалтийски вимирати.

    Коментиран от #40, #41, #47

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Колонел сър Крис Крейг

    29 62 Отговор
    Русия даде фира,пишете я бЕгала
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Жалко за старите кучета

    8 20 Отговор
    Урко е водач на племето на оркете.
  • 39 НЕНЧО

    97 25 Отговор
    ДОКАТО НЯКОИ СИ ДРАСКАТ ТУК РУСНАЦИТЕ ПРЕВЗЕХА ОЩЕ 3 ГРАДА НАПРЕД РУСИЯ

    Коментиран от #45

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГруZ 200

    21 54 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    Единствените които се правят на велики са рашистите и ПХЛ, без покритие - армията смешна а за икономиката да не говорим.
  • 42 Фори

    59 20 Отговор
    Руснаците могат да издържат 10г в такава война.Имат огромни приходи от петрол и никакви разходи за войска .Хора много оръжие много. Ако загубят един милион тогава ще му мислим.
  • 43 А ако превземат

    23 7 Отговор

    До коментар #35 от "тъп рублофил 😂😂😂":

    за час с цената на стотици жертви, по щастлив ли ще си? Откъде да знаеш, след като се наричаш тъй? 😃
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 да питам

    10 12 Отговор

    До коментар #39 от "НЕНЧО":

    И като се събуди какво стана?!

    Коментиран от #296

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Прибалтиките са

    17 36 Отговор

    До коментар #34 от "Хахаха":

    членове на НАТО и няма да са сами. Нека първо превземат Украйна.

    Коментиран от #298

  • 48 Руснаков

    8 12 Отговор

    До коментар #25 от "Браво, молодец":

    ...Не...чета новините.....не само българските....
  • 49 Големия бик

    32 1 Отговор
    Интересно чалмите не правят атентати а само гледат сеир
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пони Стораро

    52 10 Отговор
    Те не останаха украинци бе генерале. Не че това ви интересува
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Националист

    14 30 Отговор

    До коментар #54 от "Слава на Русия":

    Само гледай а славата е за Украйна.
  • 62 Анатоли Стайков и Фейкове от Украйна

    31 6 Отговор
    Бен му приглася!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 натовец

    20 52 Отговор
    "САЩ готови да въоръжат Украйна с управляеми ракети Excalibur"
    Рашистите да бягат докато могат.

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 факти

    18 55 Отговор

    До коментар #26 от "Запознат":

    Всеки руснак си мечтае да живее на запад.Около 30 милиона руснаци живеят на запад.Самите руснаци не са патриоти и махнат ли се веднъж от Русия ,то те не искат повече никога да бъдат свързвани с тази държава,защото да кажеш,че си руснак означава срам и позор и по света те гледат като втора ръка човек.

    Коментиран от #69, #295

  • 67 Това

    56 16 Отговор

    До коментар #64 от "натовец":

    въоръжаване, ще води до все по малко оставаща територия на Украйна! С колкото по голям обхват са оръжията, толкова повече територия ще им взимат за буфер! Но САЩ какво им дреме! Нали трябва да съсипе Европа!

    Коментиран от #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Мона Лижа

    32 5 Отговор

    До коментар #66 от "факти":

    Ти с всеки руснак ли си говорил бе лиолио
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Голем смех

    15 58 Отговор
    Украйна сега ползва 0,0001 процента от въоръжения потенциал на НАТО. А като гледам, прави рашистките орди на паприкаш. Справка - Мелиотопол преди 2 часа..

    Коментиран от #182

  • 76 Аууу

    8 24 Отговор

    До коментар #74 от "Кун и Лингус":

    Путлер и кранчето на водата ли е завъртял бе, неумний?...
  • 77 стига глупости

    60 15 Отговор
    Русия с 80 -90 000 армия разгроми прехваление и обучени от нато украински войски . Загубите на украинците надхвърлят 200 хил загинали и над 300 хил ранени които няма да се върнат в строя . С какво ще я предприемат прословутата контраофанзива ?!

    Коментиран от #79, #190

  • 78 Питащия

    10 17 Отговор
    . ДоФОРИ
    ФОРИИ, ФОРИ ЗАВИВАЙ СЕ ЧЕ ЗАПОЧВА ДА ЗАХЛАДНЯВА!
    САМО в РУШНЯЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ГОРЕЩО!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    57 23 Отговор
    Русия не е САЩ , че да бяга от Бойното поле ! Русия върши всичко ДОКРАЙ ! Затова никой не ПОСМЯ в Корея 1951-ва. Във Унгария 1954-та , в Чехословакия 1968-ма, във Виетнам 1976-та , във Югославия 1991-ва. В Грузия - 208-ма , в Армения 2019-та. В Сирия 2018-та Та дори и в Афганистан. УКРАИНА - повече НЯМА ДА Я ИМА !

    Коментиран от #82, #287

  • 81 С Укра- дина вско е

    17 5 Отговор
    ПиZ - Дец !
  • 82 Аууу

    13 26 Отговор

    До коментар #80 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    ...на колко водки си бе, ушанко?...

    Коментиран от #97

  • 83 истината

    35 5 Отговор
    Основният интерес на Съединените щати, за които сме водили войни от векове - Първата, Втората и Студената война - бяха отношенията между Германия и Русия, защото, обединени там, те са единствената сила, която може да ни заплаши. . И се уверете, че това не се случва."
    Джордж Фридман, главен изпълнителен директор на STRATFOR на Чикагския съвет по външни работи.
  • 84 Орки

    10 21 Отговор
    Връщайте се Удома.

    Коментиран от #176

  • 85 ПиZ - Дец ! САЛА рейхом !

    6 4 Отговор
    Давай МОЛЕБЕН устроим !
  • 86 будна ера

    39 1 Отговор
    Американската външнополитическа върхушка не е доволна от развитие отношенията Русия Германия . Те не искат Германия да стане по-зависима от руския газ, защото търговията изгражда доверие, а доверието води до повече търговия. Тъй като отношенията се затоплят, все повече търговски бариери се премахват, регулациите се разхлабват, пътуванията и туризмът се увеличават и се разработва нова архитектура за сигурност.
  • 87 У м ни ко

    0 5 Отговор

    До коментар #70 от "Про с та ко":

    Тъй като не можеш да му опонираш, започваш с обиди и квалификации, което доказва ,че си стократно по долу от него!!
  • 88 украйна е параван

    45 7 Отговор
    В свят, в който Германия и Русия са приятели и търговски партньори, няма нужда от американски военни бази, няма нужда от скъпи американски оръжия и ракетни системи и няма нужда от НАТО. Също така не е необходимо да сключвате енергийни сделки в щатски долари или да натрупвате държавни облигации на САЩ за балансиране на сметки. Транзакциите между бизнес партньори могат да се извършват в тяхната собствена валута, което неизбежно ще доведе до рязък спад в стойността на долара и рязка промяна в икономическата мощ.
  • 89 ПЛЕВНЯЛИЕВ НЕ Е ЛИ КАЗАЛ НЯКОЯ

    28 2 Отговор
    ПРОСТОТИЯ ПО ВЪПРОСА ?
  • 90 Сажи, мне американец в Чэм СИЛА ?

    30 8 Отговор
    В деньги ? Нет ! СИЛА в ПРАВДЕ ! СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР ! А где Америка на поле боя ПОБЕЖДАЛА , кагда всэ време БЕЖАЛА !
  • 91 Матей преображенски

    49 5 Отговор
    Е,голяма,но безпочвена самонадеяност.Чудесно ги навива украинците този бен ходжата,и щял да им прати ракети с обсег 300 км.Не се ли опасява ,че по този начин ще настъпи котката по опашката и Русия да им дръпне една строга резолюция,да се спрат,защото ако продължават с доставките на очевидно стратегически въоръжения,да се смятат в състояние на война с РФ.Говори за ядрено оръжие,а същевременно насърчават украинците към ядрена провокация в Запорожката АЕЦ.аКО СТАНЕ ТАКАВА АВАРИЯ,Русия е възможно да дири отговорност именно от САЩ. Украйна е абсолютно немислимо да си върне дори и педя земя,предизвикаха отмъщение на провидението с безум-ните си действия цели 8 г.
  • 92 ИЗЧИБВАНЕ НА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ

    36 11 Отговор
    ВЕДНАГА !

    Коментиран от #94, #99, #101

  • 93 цяла европа ще сърба попарата

    46 7 Отговор
    Това е мястото, където Украйна влиза в картината. Украйна е „избраното оръжие“ на Вашингтон за торпилиране на „Северен поток“ и вбиване на клин между Германия и Русия. Стратегията е взета от първата страница на Наръчника за външна политика на САЩ под заглавието: „Разделяй и владей“. Вашингтон трябва да създаде впечатление, че Русия е заплаха за европейската сигурност. Това е целта. Трябва да им се покаже, че Путин е кръвожаден агресор с буен нрав, на когото не може да се вярва.
  • 94 Хихи

    10 10 Отговор

    До коментар #92 от "ИЗЧИБВАНЕ НА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ":

    Ей, сега. Щом казваш...
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Та кога е ПАРАД ПОБЕДЪЙ на Крешчатике

    1 13 Отговор

    До коментар #82 от "Аууу":

    В КiЮф казваш , че да го не пропусна ? 4iki djiq !
  • 98 Хохо секса

    7 43 Отговор
    И без контраофанзива, Русия сама ще се затрие...
    Изпукаха патроните, а безаналоговата им армия се чуди какво прави в Украйна
    Искат да се върнат у дома, но не им разрешават...
    Изходът е да дезертират.
  • 99 Баууууу

    2 17 Отговор

    До коментар #92 от "ИЗЧИБВАНЕ НА САЩ ОТ БЪЛГАРИЯ":

    ЗА САЩ НЕ Е СИГУРНО ,НО ВАС Е НАЛОЖИТЕЛНО!!
  • 100 Бен, скажи мне американец мой милинкий

    22 4 Отговор
    Гдето въй СРАЖАЛИС и ПОБЕДИЛИ ? Или как собаки бежали и уходили ! А ? Американец , похвастъйся чемто !
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Абе

    33 6 Отговор
    Скрийте се бе драскачи сороски
  • 103 Хохо секса

    6 37 Отговор

    До коментар #96 от "цялата истина":

    Казваш:
    "Истинската цел обаче не е Русия, а Германия."
    Виждаш ли как Русия сама се прецака - нападна Украйна
    и сега ще се разпадне!

    Коментиран от #115

  • 104 Слънчев вятър

    20 4 Отговор
    Збигнев Бжежински е в истерия. Всичко започна добре с голяма шахматна дъска.

    Коментиран от #111

  • 105 Бай Вангелий

    27 2 Отговор
    И над всичките USA - та, ще грейнат атомни кълбета. Бункер на елит се спихна. Гъбка там изникна.
  • 106 Имало нявга такава СТРАНА

    13 1 Отговор
    САЛА-рейх ! Но НЕСТАЛА !
  • 107 Ха ха

    23 0 Отговор
    Ще го запомня и ще чакам до края на 2022-ра да видя дали тоя дилетант ще познае.
  • 108 Тази опорка

    31 1 Отговор

    До коментар #73 от "Жигули":

    много глупава! Само ти ли не разбра! Какво четеш по медиите, няма грам общо, с това какво прави Русия! 😃 Но не се отказвай! Забавляваш! Та колкото с по голям обхват дават оръжия на Украйна, с толкова по малко територия ще остава! Русия ще си прави буфер!
  • 109 украйна настъпи мотиката

    38 6 Отговор
    Когато войната започна, най-боеспособните, опитни, добре въоръжени и добре разположени украински сили НЕ бяха в Киев, а в Донбас и Мариупол. Те са били разположени там от няколко месеца с крайната цел да си върнат Донбас и Крим, цел, която никога не е напускала съзнанието на украинските идеологически и политически лидери.

    Наистина, те говореха за това открито и безусловно. Те твърдо вярваха, че силата на техните въоръжени сили, след осем години обучение, е достигнала ниво, на което те наистина са способни да постигнат тази цел.

    Техните благодетели в нато ги призоваха да повярват в това - все пак най-съкровената мечта на нато също беше да вдигне знамената си над военноморската база в Севастопол и с това да установи господство над цялото Черно море и Босфора.

    В съответствие с тази и много други геостратегически цели, най-вече ограничаването на възраждането на Русия, нато доставя оръжия на Украйна от години и в края на 2021 г. тези оръжейни доставки се увеличиха и ускориха драматично.

    Коментиран от #113

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Скажи мне АМЕРИКАНЕЦ ?

    15 1 Отговор
    В чем ПРОБЛЕМА и сам не ЗАЛЕЗИШ ТУДА ! А смотриш с угла и гадиш туда- сюда ? Боиш ся , да ?

    Коментиран от #114, #117

  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Руските ZV. иne

    1 30 Отговор

    До коментар #112 от "Скажи мне АМЕРИКАНЕЦ ?":

    Ще ядат скоро тоягата!
  • 115 Абе

    40 3 Отговор

    До коментар #103 от "Хохо секса":

    Русия не върви към разпад, ама Европа натам се е запътила! Ако продължава да изпълнява интригите на САЩ, няма да е далече това време!
  • 116 какво друго да кажат анализаторите

    37 6 Отговор
    Украинската армия е създадена специално, за да служи на интересите на америте в тяхната дългогодишна цел да навреди на Русия и да й попречи да има отново глобално влияние; постигне окончателното му разчленяване и го превърне в слаб фрагмент от предишния си статус и слава - да реализира геополитическата цел, изразена в популярната настолна игра от Студената война "РИСК", която изтри Русия от картата на света.

    Решението на Русия да нахлуе в Украйна в края на февруари 2022 г. беше мотивирано и водено от всички тези фактори, взети заедно, и беше ускорено от широкомащабните украински артилерийски удари в Донбас, започнали седмици по-рано.

    Коментиран от #122, #133

  • 117 Истината

    12 15 Отговор

    До коментар #112 от "Скажи мне АМЕРИКАНЕЦ ?":

    Ако те бяха Великобритания и САЩ Хитлер щеше да стигне до Владивосток!

    Коментиран от #130, #131

  • 118 Слънчев вятър

    35 3 Отговор
    За първи път в историята Русия разработи и успешно прилага тактиката на безконтактно дистанционно поразяване. Към днешна дата руската армия не търпи загуби в жива сила.

    Коментиран от #120

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Само питам

    3 28 Отговор

    До коментар #118 от "Слънчев вятър":

    Руските майки, които погребват децата си знаят ли?
  • 121 въпрос на тактика

    32 1 Отговор
    Докато потенциалните подкрепления останаха бездействащи и неподвижни в и около Киев, мощните сили в Мариупол бяха методично обкръжени и систематично унищожени в операция, която съм сигурен, че ще бъде изучавана във военните училища от поколения като едно от най-впечатляващите изпитания някога. държани някога.

    Руснаците обърнаха конвенционалното съотношение на жертвите между нападатели и защитници и го направиха срещу враг, защитен от масивните и сложни укрепления, които бяха подготвяли през годините в разтегнатия стоманодобивен завод Азовстал.

    Докато всичко това се случваше, руските войски и техните съюзници от Донецката и Луганската република се занимаваха с „оформяне на бойното поле“ в района на Донбас в очакване на следващата, най-важна фаза от войната.
  • 122 Как

    1 10 Отговор

    До коментар #116 от "какво друго да кажат анализаторите":

    Това са глупости на търкалета.
  • 123 Хохо секса

    3 35 Отговор
    Зеленски е открил пунктове за приемане на руски танкове.
    За всеки предаден танк, руските солдати ще получават по един хладилник пълен с водка
    и ще могат да си ходят вкъщи заедно с хладилника..
    ...а не с ГруZ 200
  • 124 бадева копаха окопите

    36 4 Отговор
    Имайте предвид, че украинските сили в Донбас прекараха осем дълги години в изграждането на сложна поредица от укрепени укрепления в региона, за да отблъснат руска атака и да нанесат сериозни щети, когато го направят.

    Разбира се, руснаците знаеха всичко това и те ясно планираха курс на действие, насочен към преодоляване на предимствата, натрупани за украинците в резултат на техните укрепления и тяхната осъдителна тактика да използват цивилни и домовете им като щитове.

    От началото на юли вече е неопровержимо, че руската операция в Донбас беше съкрушителна победа. Според мен това е най-впечатляващото квази-градско управление на бойното поле в съвременната история. Първоначалната сила, която се състоеше от повече от 60 000 от най-обучените и оборудвани войници на украинската армия, беше ефективно унищожена. Тя претърпя катастрофална загуба на своя опитен професионален персонал, обучен от нато. Големите му загуби в личен състав бяха частично компенсирани от лошо обучени части на териториалната милиция, но още по-масовите загуби в тежко въоръжение не могат да бъдат компенсирани.
  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Катъра на хана

    6 35 Отговор
    Ало Раша , какво става в Крим.
    Напуснали са над 100 хиляди и продължават да се изнизват .
    Рашистите май объркаха посока та . Не трябваше ли да тръгнат към Киев . Че някои даже викаха ,щели да стигнат до Берлин до края на годината.

    Коментиран от #129

  • 127 Слънчев вятър

    27 1 Отговор
    Европейската преса е пленена от клишета и стереотипи.
  • 128 Моцарт

    36 4 Отговор
    Ето защо стотици хора умират всеки ден в Украйна днес. И защо в продължение на няколко месеца руснаците претърпяха много малко загуби - поне съотношение 1 към 10 - и много вероятно много по-малко.

    Цялата битка се води от артилерия (с редки въздушни удари и точкови ракети).

    Целта на Русия НИКОГА не е била "да превземе Киев". Чух всички аргументи и оправдания за противното. Явно грешат. Основната задача на Русия ВИНАГИ е била унищожаването на украинската армия, чиито най-мощни групи бяха разположени в Донбас и Мариупол. И те го направиха НАПЪЛНО.
  • 129 Ти кога ги брои

    8 0 Отговор

    До коментар #126 от "Катъра на хана":

    Да не пишеш от там? 😂
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Пол Крейг Робъртс

    31 3 Отговор
    Също така съм убеден, че „демилитаризацията“ ще продължи да бъде целта на Русия в Украйна, докато украинците поискат да се предадат, приемайки всякакви условия, предложени от руснаците.

    Само тогава местоположението на територията ще бъде определено веднъж завинаги и ако изобщо има топоним на суверенна Украйна на картата.
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 маската

    20 3 Отговор
    Ходжис и ти ще си идеш като бесното куче бомбандирало виетнам.Каската ще ти ври отвътре,и пари и власт да имаш не можеш да спреш това което всевишният ти е отредил.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Бен , ЕТО ПОСЛЕДНАЯ ВАША ВОЙНА !

    14 1 Отговор
    И она будет потеренная !
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 ПиZ - Дец ! САЛА рейхом !

    14 2 Отговор
    Гнойник - Укра дина больше НЕТ !
  • 141 какво ли още ни чака

    21 1 Отговор
    Не трябва човек да да е умен , зада разбере каква е всъщност кризата сега! И тя е за белите общества ! И кризата е системна! 50 годишните и по старите помнят времето ,когато системната грешка при соца се проявяваше в подобните на сега симптоми на капитализма!! Това означава ,че америка като върха на капиталистическата организация на обществото , е показател и за останалия свят , с подобна система!
    И се вижда ,че системата на капетализма не може да се конкурира с Азиатските форми на организация на обществата, каквито и имена да им даваме!
    Вижда се ,че конкуренцията се печели от азиатците . Времето работи за тях , защото произвеждат по качествено , по ефтино и по ефективно от нас!!!
    Някой да не вижда това!?!?!?!?
    И сега логичния въпрос-- какво да направим сега и в бъдеще!?
    ха ха х а
    Можем ли сами да си наложим нова система на организация на обществото ни!!!!?
    САми да си наложим ограничения в живота си и доброволно да се откажем от начина си на живот!
    Разбира се ,че НЕ.
    ЗА ТОВА ЕЛИТИТЕ НИ ИЗПОЛЗВАТ ОСТЕНА!!
    Или страхът ще бъде основното средство!! Защото медът не е опция вече!
    И дали ще са демократи или републиканци в САЩ , няма значение!
    ха ха х а
    Нито едните или другите могат да спрат ковида или каквото и друго да е!
    Само едно не се вижда--- каква ще бъде новата организация на обществото!?
    По точно не е ясно какъв вид диктатура ще бъде новот управление!
    Дано не е диктатурата на парите! Което означава сигурен път към небитието! Пъ
  • 142 Бен, САЩ дори няма ГАЩИ да излезе

    21 1 Отговор
    На Бойното поле !
  • 143 Глупава и пропагандна статия!

    30 4 Отговор
    Русия си взе каквото искаше! От тук натам, може само да разширява буфера, в зависимост, какво оръжие се предоставя на Украйна!
  • 144 Сила

    2 9 Отговор

    До коментар #125 от "Скажи мне АМЕРИКАНЕЦ ? В чэм СИЛА ?":

    В правда ,но не газета правда иди на Х и не се връщай
  • 145 Пол-Крейг Робъртс

    32 3 Отговор
    Пол-Крейг Робъртс: Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и да стане съюзник на Русия. Богатството на Западния свят е основано на плячкосване на други страни. Разграбвайки ресурсите на страните от Третия свят, Западът сега плячкосва собствените си – Латвия, Гърция, Ирландия, България, като следващите на ред са Украйна, Италия, Испания и Португалия.

    Пол-Крейг Робъртс: Рейгън желаеше мир, а не конфликт със Съветския съюз и успя с Горбачов да сложи край на Студената война. Наследниците му, начело с Клинтън, подновиха Студената война.
    Пол-Крейг Робъртс: Военният неоконсерватизъм има постоянно присъствие в Белия дом от мандата на Клинтън. Сюзан Райс, съветникът по национална сигурност на Обама, е военнонастроен неокон. Такъв е и посланикът на САЩ в ООН. Такъв е и отговорникът за евразийските дела на Държавния секретар. И така нататък.
    Пол-Крейг Робъртс: Путин е очевидно много успешен. Той държа под отговорност Вашингтон в много от речите си. Успя да възпре планираната инвазия на САЩ в Сирия. Стопира и бомбардирането на Иран. Рейтингът му на одобрение е 86%, което индикира такава подкрепа, каквато няма нито един европейски или американски политик

    Коментиран от #172

  • 146 Анатоли

    6 0 Отговор
    Стой кух ! Ще береш ЯДОВЕ !
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Уве Зелер

    21 6 Отговор
    Руската армия е свръхмодерна! Американската НЕ Е!
  • 150 Мдааа

    19 2 Отговор
    Тия кат се напънат и контранастъпват като се евакуират при азовците в посока Сибир да строят комунизЪма...
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Пълен смях

    18 2 Отговор
    Къв пик те още не са почнали

    Коментиран от #260

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Хахаха

    21 1 Отговор
    Абсолютни невежи спрямо руската военна машина...не дразнете мечката за да не ви изяде.

    Коментиран от #165

  • 156 Някой

    0 4 Отговор

    До коментар #11 от "Аха":

    Мда.. Но и на теб не ти се отдава. Ма, хич!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Аршлох

    18 1 Отговор
    Някой изобщо вярва ли и дума на тази "високо интелектуална аналитична" чорба.
  • 160 Фелдмаршал барон Гутрие Крейгбанк

    4 26 Отговор
    Целият свят би шута на колабиралата икономически раша,в тотална международна изолация са,щели да търгуват с Еритрея и Афганистан на бартер,камили , сено,пясък срещу газ

    Коментиран от #162, #166, #178

  • 161 истината

    14 2 Отговор

    До коментар #158 от "Някой":

    Каква 1/3 от Света за англосаксита ? 1/8 е и то заедно с не англоговорящи като Португалия , Италия ,Франция, Германия България и останалите тем подобни .
  • 162 И стафиди и фурми

    6 2 Отговор

    До коментар #160 от "Фелдмаршал барон Гутрие Крейгбанк":

    От талибаните.
  • 163 Токсик

    20 2 Отговор
    Пропадналите, така наречени украинци, цял живот се мъчеха да избягат на запад , а сега Русия набързо им реши проблема. В Слънчев бряг се чувстват много добре и въобще не си помислят да се връщат. Не че ще има къде да го направят, тъй като тяхната бивша държава ще бъде сведена до размерите на Македония - държава без река, море и всякакво други значение и те самите го усещат вече много добре.
  • 164 Няма да се окаже

    1 1 Отговор

    До коментар #158 от "Някой":

    Не се тревожи.
  • 165 Остава

    2 1 Отговор

    До коментар #155 от "Хахаха":

    И да си верваш.
  • 166 много яко си се объркал

    14 3 Отговор

    До коментар #160 от "Фелдмаршал барон Гутрие Крейгбанк":

    Целия Свят в твоите представи са около 800 милиона / половината натиснати насила от америта със заплахи / - спрямо 7 милиарда от останалия сват подкрепящ Русия .
  • 167 ХА ХА ХА

    10 1 Отговор
    АБЕ ХОДЖИС .....ЯДЪТ ЛИ ТИ СЕ ГЪБИ ??? А ДЕМЕНЦИЯТА ОБИЧА ЛИ ГИ ???? АКО ГИ ОБИЧАТЕ ....ЩЕ ВИ ГИ ИЗПРАТЯТ !!!!
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Евроджендарите

    16 2 Отговор
    Още не могат да проумеят на каде отиват нещата зимата ще им стане ясно
  • 170 Голем смех

    3 21 Отговор
    Рашистан скоро ще достигне пика на собствената си немощ.
  • 171 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 172 Хихи

    1 9 Отговор

    До коментар #145 от "Пол-Крейг Робъртс":

    Ама, че си дурачок.

    Коментиран от #173

  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Много водка

    3 6 Отговор

    До коментар #125 от "Скажи мне АМЕРИКАНЕЦ ? В чэм СИЛА ?":

    Много водка...
  • 175 Да,бе

    6 0 Отговор
    Толчоуу,сменяй дилъра или мъжа...или и двамата,момченце!
  • 176 Хихи

    3 9 Отговор

    До коментар #84 от "Орки":

    Те дом нямат. Землянки.
  • 177 А50

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "Руснаков":

    Минаха няколко дена от последната фейкова контраофанзива и започнахте да мечтаете за някаква нова. Ако искате запада да доставя оръжия , демек страна е в конфликта, то да не им измръзнат меките задни части зимъска. Защо мислите че Русия ще търпи това без отговор
  • 178 Ще видим

    16 3 Отговор

    До коментар #160 от "Фелдмаршал барон Гутрие Крейгбанк":

    Европейските бройлери зимата като им стане студено и гладни и миразливи

    Коментиран от #194

  • 179 А ти

    1 1 Отговор

    До коментар #173 от "гендел":

    Мантафожка
  • 180 Ехо

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Про100 100":

    Само един безплатен урок седем милиарда подкрепят Русия и под един са против нея. На това казвам изолация.

    Коментиран от #181

  • 181 Голем смех

    3 8 Отговор

    До коментар #180 от "Ехо":

    Добре. Вервай си.

    Коментиран от #183

  • 182 А50

    23 3 Отговор

    До коментар #75 от "Голем смех":

    Разликата е че запада води война с Русия, а Русия военна операция на територията на бивша Украйна. Но ако руската войска бъде принудена да воюва на запад, вервай ми няма да има операции а пълномащабна война от космоса до 300м под морското ниво. Според теб разглезения западняк колко може да остиска
  • 183 Това са фактите

    3 2 Отговор

    До коментар #181 от "Голем смех":

    А дали вярваш на факти или не, си е твой проблем!
  • 184 Да живее РУСИЯ

    19 4 Отговор
    Путин е велик
  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Мамул

    20 4 Отговор
    Русия още не е започнала война! Сърбят я ръцете да се включи NATO, но те се дърпат, червят се и като девственици се срамуват. Когато се включи NATO, тогава ще видите пълномащабна война.
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 189 Лошо

    7 2 Отговор
    Този си мисли по американски.Ама самоубийствените атаки не са прилагани от тях.Какво му е в мозъка на Путин никой не знае даже и той самия.
  • 190 Хм Хм

    6 28 Отговор

    До коментар #77 от "стига глупости":

    Русия дотук е с 45000 мъртви и 3000000 ранени войници. Не знам за каква 90000 руска армия бълнуваш. При украинците има мобилизация, при руснаците - не. Сети се кой е по-напред с материала. При украинците има Западен Щаб, който има стратегия, а отсреща са дивашки племена с пияндурски генерали. Разбираш ли?

    Коментиран от #191, #193, #299

  • 191 И накрая

    20 6 Отговор

    До коментар #190 от "Хм Хм":

    Украйна ще е руска

    Коментиран от #258, #285

  • 192 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 193 Мамул

    15 2 Отговор

    До коментар #190 от "Хм Хм":

    Хмихми, защо не се включи NATO официално, а хмихми? "Дивашките племена с пияндурски генерали" ги очакват да се включат. Защо не се включват?
  • 194 Споко бе.

    3 5 Отговор

    До коментар #178 от "Ще видим":

    Не се тревожи за бойлерите на европейците.
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Война и мир

    18 3 Отговор
    Да-а-а-а-а. Генерал Бен Ходжис. Бивш командващ сухопътните сили на САЩ в Европа. Уволнен от американците още на втората му година на поста и принуден да напусне армията. Поради некадърност.
    Щом той го казва, значи настъплението на украинците е сигурно.
    А и руската армия няма ресурси и енергия, казва Ходжис. Сигурно. Но все още настъпва. Боевете вече се водят вътре в Соледар и в Бахмут. Пробиват втората линия на тези укрепени райони. Другият огромен и важен укрепен район - Зайцево също е пробит и виси на косъм.
    Ще видим, Ходжис, ще видим. За разлика от самия теб, ние не сме склонни да вярваме на собствената си пропаганда, а още по-малко на украинската.

    Коментиран от #204

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Баш майстора

    13 3 Отговор
    Джендърляци, това е Русия, държава непобедима от векове, та вий ли гиди мишки умрели ще се изправи те срещу този великан??? Скоро ще бъдете смачкани като хлебарки. А сега приветствайте новия господар на планината Император Путин

    Коментиран от #202, #241, #293

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 А50

    10 1 Отговор
    Т.н. украйнци действително се готвят за някакво настъпление, но за сега руснаците ги разсипват с точни удари в тил и реално не могат даконцентрират сили. Изтеглиха си артилерията от Авдеевка и я пратиха към Николаев, но загубиха Пески и Авдеевка е обкръжена. Ще е интересно покрай комунистическия им празник на независимостта, стратегическата авиация на Русия е готова и чака от доста време

    Коментиран от #212

  • 202 Баш майсторите като превъртят

    0 2 Отговор

    До коментар #199 от "Баш майстора":

    започват да си готвят междуушното пространство.
  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Да да, вярваме на теб

    5 10 Отговор

    До коментар #197 от "Война и мир":

    Сигурно пишеш от фронта...или Кокошинков и мутрофонова лично ти спускат опорки, пардон сводки 😂😂😂😂

    Коментиран от #240

  • 205 Как какво бе

    0 1 Отговор

    До коментар #203 от "Какво не бе":

    Същото като онова бе!

    Коментиран от #211

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Хаймерс'а

    3 14 Отговор
    Новите са с 500км в отговор на излизането от договора за ракети със среден обсег на Русий, защото си мислеха че техните Истангард са уникално съчетание на релета и контактори. Така ще ги подпукат ватниците, че свят ще им се извие.

    Коментиран от #300

  • 208 зико

    15 1 Отговор
    украйна ще си върне териториите когато влезе в състава на РУСИЯ.явно че в сащ всички са ИДИОТИ.
  • 209 Американска нинджа 1

    5 15 Отговор

    До коментар #29 от "Кинжал":

    Понеже е фълшив всички се бутат на там на гурбет! Защо не отитеш за месец два в Русия там е само суровата истина, щи си живееш истински. Пич и не купунай неща измислени от фалшивия запад, карай си москвича, и се оглеждай да гепиш някоя тоалетна чиния. Вас ви правят с търнокопа и правата лопата!
  • 210 az #Контрапропаганда

    10 2 Отговор
    Тоя жестоко се е объркал! 😆
    Руснаците зпочват серийното производство на хиперзвуковата ракета "Циркон". Нищо чудно до края на годината да я използват в реални бойни условия по цели в Николаев и Одеса например... 😉

    Коментиран от #214, #257

  • 211 Какво не бе

    3 0 Отговор

    До коментар #205 от "Как какво бе":

    С всеки изминат ден речника ти намалява, регресираш.

    Коментиран от #213

  • 212 Американска нинджа 1

    4 7 Отговор

    До коментар #201 от "А50":

    Какво чака таз стратегическа авиация със оръжия на по 40 години. СЕТИХ СЕ ДА НЕ РЪЖДЯСА! Пример за стратегическа авиация 2700 самолета за бомбандировките над Югославия! Само 2700!

    Коментиран от #235

  • 213 Така е

    0 2 Отговор

    До коментар #211 от "Какво не бе":

    Според глупака от среща! Ти забраи ли? 😂

    Коментиран от #216

  • 214 Американска нинджа 1

    4 12 Отговор

    До коментар #210 от "az #Контрапропаганда":

    Серийното производство с какво релета и контактори, чипове нямат електроника нямат, с китайски части! Ще лети на една страна ще вземе да целне Масква!

    Коментиран от #215

  • 215 Не бе

    6 1 Отговор

    До коментар #214 от "Американска нинджа 1":

    Ще те чакат да въртиш манивелата! 😂
  • 216 Що се хфалиш какъв си

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Така е":

    Според глупака отсреща!

    Коментиран от #218

  • 217 az #Контрапропаганда

    19 1 Отговор
    Нека припомня, че след започването на СВО на 24.02.2022г., Вашингтон беше дислоцирал три авионосни ударни групи около Европа. На тази заплаха Москва отговори точно, кратко и ясно с удар на хиперзвуковата ракета "Кинжал" по полигона Яворово на 13.март 2022г.
    Сигналът беше правилно разчетен, американците изтеглиха самолетоносачните си групи...

    В тази връзка се чудя какъв ли ще е дебютът на "Циркон"? Как мислите?

    Коментиран от #219, #243

  • 218 За да ме разбере

    0 0 Отговор

    До коментар #216 от "Що се хфалиш какъв си":

    Гледам сфанал е! 😂
  • 219 Ами лесно е

    4 11 Отговор

    До коментар #217 от "az #Контрапропаганда":

    За дебюта на циркон ще доставят по-далекобойни ракети за хаймарсите 😉

    Коментиран от #220, #229

  • 220 И Украйна

    7 3 Отговор

    До коментар #219 от "Ами лесно е":

    ще става все по малка!

    Коментиран от #221

  • 221 С тия темпове с по 10 км на месец

    0 11 Отговор

    До коментар #220 от "И Украйна":

    Бая ще чакаме

    Коментиран от #224

  • 222 Това обяснява всичко

    9 1 Отговор
    генерал Ходжис настоява Германия да изпраща повече танкове на Украйна. В противен случай никой повече няма да уважава Германия,
  • 223 az #Контрапропаганда

    15 1 Отговор
    В района на Андреевка, Харковска област след въздушен удар на ВКС са занулени до 20 наемници от САЩ.
  • 224 Що бе

    12 2 Отговор

    До коментар #221 от "С тия темпове с по 10 км на месец":

    Трябва като САЩ да омлатят с ракети и да има няколко стотин хиляди жертви ли, че да си видиш глупавата опорка? 😂 А и те си взеха каквото им трябваше! От тук на сетне, оная смет зад океана праща оръжие с 200 км далеко-бойност, взимат се 200 буферна зона на Украйна!

    Коментиран от #238

  • 225 az #Контрапропаганда

    20 1 Отговор
    Само за последните 24 часа при различни безконтактни ракетни удари от голяма дистанция по 187 обекта на ВСУ, руснаците са ликвидирали над 730 украински военни и чужди наемници...
    И това е ежедневие от няколко месеца. Демилитаризацията на ВСУ тече с пълна сила и никак не се влияе от западната пропаганда...

    Коментиран от #237, #256

  • 226 хихи

    2 6 Отговор

    До коментар #1 от "Мисля си, че":

    А на руската армия нсе няма да й достигат технически средства да ги настигне
  • 227 хихи

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "уникум":

    Дааа имаше един такъв парад на влезнали в Москва немски войници, даже и по навътре из Сибир, после до 1955 излизаха, който излезна де...
  • 228 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 229 12345

    15 1 Отговор

    До коментар #219 от "Ами лесно е":

    Пич аз лично никога ама никога през живота си не съм чувал за някакъв успех на американците в ракетните технологии ели пък в РСЗО ? Виж за Холивуд и кока кола да спор няма

    Коментиран от #236, #289

  • 230 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 231 мини на чай

    12 2 Отговор

    До коментар #230 от "Балканджия с ракия":

    Спри ракията явно не ти понася ,то и наркомана все привижда победи ама 404 намалява с всеки ден ....
  • 232 Кико

    8 4 Отговор
    Само за инфо, HIMARS не се управляват от украински разчети, а от американски. Сигурно само радиста е укроп, та затова показват такива завидни резултати, ако са истина де

    Коментиран от #292

  • 233 Раковски

    5 13 Отговор
    На комплексар като Путин не може да се вярва. Тази война показа, че една олигархична държава като Русия е абсолютно неспособна във всяко едно отношение. Но често неспособността се замества с лудост.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 236 Ами там грешиш

    7 8 Отговор

    До коментар #229 от "12345":

    Гледаш само Холивуд. В реактивната артилерия американците са с едно 40-50 години пред руснаците.

    Коментиран от #248

  • 237 Това според Кокошинков

    3 7 Отговор

    До коментар #225 от "az #Контрапропаганда":

    Или според мутрофон ханъм?
  • 238 Ами те искат ама ракетите писвършиха

    0 6 Отговор

    До коментар #224 от "Що бе":

    Иначе видяхме как пазят мирното население 😂😂😂

    Коментиран от #261

  • 239 Балканджия с ракия

    3 7 Отговор

    До коментар #234 от "Кико":

    За болНите и недоносените, пиенето е елитарно висше изкуство а не като сибирските татере, които пият като скоТове и падат след 10на минути в несвяст от седлото. Пия от детската градина и имам две виши образования дори едното е ЮРИДИЧЕСКО. Койте не пие поне малко например половница на ден нещо не е наред или са му меки киткиТе. А наздраве, пиещи, нормални българе.
  • 240 Война и мир

    8 6 Отговор

    До коментар #204 от "Да да, вярваме на теб":

    Никого не карам да ми вярва.
    А за сводките - да, чета ги редовно. Оперативните сводки на ГЩ на Украйна.
    А освен това има и доста други източници - освен украинските и руските.
    Проблемът на укропропагандата е, че независимо какви са загубите на руснаците, с течение на времето това, което Киев твърди (донякъде с изключение на военните), истината излиза наяве. Те отстъпват. В момента бавно, он отстъпват в Донбас.
    Ще видим, какво, кога и как ще се случи.
  • 241 Щирлиц

    4 13 Отговор

    До коментар #199 от "Баш майстора":

    Русия губи Кримската война 1858г и оттогава води около 20 войни, като губи половината. В спечелените войни дава огромни жертви (с Финландия 1940г - 126 хил. убити руснаци и 5 пъти по-малко финландци; ww2 - 22 млн срещу 7 млн жертви на Хитлер...), така че е спорно дали изобщо има спечелена война.

    Коментиран от #245

  • 242 БПФ

    11 5 Отговор

    До коментар #15 от "Про100 100":

    Напротив, озлобено жaлко човече. Целият свят се обедини зад Русия. Със САЩ останаха само безгласните им марионетки като нас. Даже Турция и СА ги зарязаха. До януари най-късно ЕС като цяло ще е аут от антируската коалиция. Ако правителствата в ЕС не клекнат, европейските народи ще ги пометат.

    А тоя пишман генерал нещо много се е заблудил. Да се говори, че руската армия нямала ресурси, е смешно. Че те с 200 000 смaзаха укpoпитешката измeт. А ако пратят два милиона? Нищо трудно при обявяване на война. Само в Югозападни военен окръг за 40 часа могат да вдигнат над милион подготвени войници.
    Укpите вече нямат хора за контраофанзива. Загубите им са чудовищни. Затова само се дръвчиха за Херсон, ама не могат да излязат от Николаев. Нямат нито хора, нито техника вече - впрочем тоя сам го признава. Логистиката на Русия може да е уязвима - ама всяка логистика е уязвима. На укрите също. Да им дадели ракети с далекобойност 300 километра? Руснаците имат ракети, за които и 3000 километра са нищо. САШ и малобритания щели да влязат във войната? Че нали Русия ще ги заличи, бе !!! Само руският подводен флот, може да изтрие САЩ от картата !!! Ха да видим дали САЩ ще се жертват заради някаква украйна или ще се спотаят в дyпката си като бити кyчета.

    Коментиран от #283

  • 243 Гост

    7 8 Отговор

    До коментар #217 от "az #Контрапропаганда":

    Мисля че трябва да се хванеш на работа, щото кранчето от Русия пресъхва.
  • 244 Аааа

    6 7 Отговор
    Чакай генерале, Путин още не е почнал да мобилизирва бабките и дядовците, ще видиш ти тогава.. !
  • 245 Слънчев вятър

    8 2 Отговор

    До коментар #241 от "Щирлиц":

    Русия води Кримската война на територията от Турция до Сахалин. В учебниците на Сорос няма нито дума за това.
  • 246 Дойчето зеле

    7 1 Отговор
    Вече за "Стайков" ли се представят?

    Коментиран от #252

  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 Калимар

    10 2 Отговор

    До коментар #236 от "Ами там грешиш":

    Точно артилерията е най-слабото звено на американската армия. Има специализирани военни сайтове за фактически данни и сравнения на отделните държави. Затова и в ПВО са абсолютна трагедия. Всъщност, американците имат предимство само в ВВС и то като бройки самолети. Не вярваш - 19 години гониха едни некъпани и увити в чаршафи афгани и накрая бягаха като бити песове у дома.
  • 249 Голям Пор

    9 2 Отговор
    За генерал Бен Джонсън или както там се казва имам само две думи - ВиетНам и Афганистан. Бой, бой, бой до посиняване и обратно в къщи!!!
  • 250 az #Контрапропаганда

    5 1 Отговор
    Атентат срещу Александър Дугин в Русия. В движение е взривена колата, в която той е трябвало да пътува, но вместо него е убита дъщеря му.
  • 251 az #Контрапропаганда

    5 0 Отговор
    Той не е бил в превозното средство.
  • 252 ФЕЙКТИ

    4 2 Отговор

    До коментар #246 от "Дойчето зеле":

    Новината им днес.
    хахахха... Последно време, "статиите" с неговата физиономия са все по рядкост. Така е, понеже езика му е сприщен от манипулативните действия с него и се нуждае от повече почивка.
    Това заяви източник, който пожела анонимност, тъй като се страхувал, и неговият .А.Н.У.С. да не бъде излизан.
  • 253 СтайковПордажнатаКурва

    6 1 Отговор
    Любовница ма покойния Демди трябва да умре! Аз ще помогна!!! Смърт за нещастните предатели на България!
  • 254 В.В.П.

    8 4 Отговор
    Светът се нуждае от свят без англичаните .Долни интриганти.Фашисти.

    Коментиран от #259, #280

  • 255 Целта е

    7 4 Отговор
    Пълно разграбване на Русия и Украйна, а постигането на това минава през милиони жертви. Унищожаване на Китай и Индия с вируси.

    Коментиран от #284

  • 256 Хихи

    4 6 Отговор

    До коментар #225 от "az #Контрапропаганда":

    Вярваш ли на генерал Кокошинкин?По негови изчисления, вече е изтепал половината Украйна.
  • 257 ...а защо...

    4 4 Отговор

    До коментар #210 от "az #Контрапропаганда":

    нямат серийно производство на ютии, например. Или на чадъри? Нещо все към пушкала и гилзи ги влече?..
  • 258 И какво те грее това бе, мунчо?

    3 7 Отговор

    До коментар #191 от "И накрая":

    Само дето ще стане руска, когато цъфнат налъмите.

    Коментиран от #263, #271

  • 259 Най-големия фашист

    4 9 Отговор

    До коментар #254 от "В.В.П.":

    ...е Воффката...

    Коментиран от #262

  • 260 Хихи

    3 7 Отговор

    До коментар #153 от "Пълен смях":

    Не са почнали, викаш. А вече са останали с половината въоръжение и не могат да си намерят солдати за армията. Айде вече сериозно да почнат, та по-бързо да свършат. Нахлупи си по-яко ушанката...
  • 261 Тая

    3 2 Отговор

    До коментар #238 от "Ами те искат ама ракетите писвършиха":

    опрка за ракетите, е толкова глупава, че освен от дете или глупак, друг не може да я напише!
  • 262 Зеления

    7 3 Отговор

    До коментар #259 от "Най-големия фашист":

    Е най големия
  • 263 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 264 Една

    4 1 Отговор
    Новият Хитлер - само да си лепне едни мустачки дрогираният.
  • 265 086

    10 1 Отговор
    "Дълго време Вашингтон се въздържаше да снабдява Украйна с далекобойни оръжейни системи, за да не се стигне до ескалация на конфликта."

    Точно тук спрях да чета, явно ни имат за матриал с ниска интелигентност, или откровено ни се подиграват. Или и двете.
  • 266 Спри

    8 2 Отговор
    Огледай се услушай се и ако не идва мечка премини
  • 267 Том и Джери

    7 1 Отговор
    Алелуя за контранастъплението.Ще се осъществи но Соломоновите острови.
  • 268 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 269 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 270 Да живее РУСИЯ

    5 4 Отговор
    ПУТИН Е ВЕЛИК

    Коментиран от #276

  • 271 Скоро ще

    2 0 Отговор

    До коментар #258 от "И какво те грее това бе, мунчо?":

    Ти цъфнат налъмите
  • 272 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 273 Защо триете

    1 0 Отговор
    Коментарите ве п........ли
  • 274 онзи

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мисля си, че":

    По важно е цивилизования свят какво мисли , а не ти какво си мислиш!
  • 275 ПутлераZти сър

    5 6 Отговор
    Французинът има жена и любовница, обича любовницата си. Англичанинът има жена и любовница, обича жена си. Италианецът има жена и любовница, обича майка си.Американецът има жена и любовница, обича парите. Руснакът има жена и любовница, обича водката. Русофилът няма нищо но обича Русия и Путин.

    Коментиран от #279

  • 276 Ааааа не

    3 2 Отговор

    До коментар #270 от "Да живее РУСИЯ":

    Не е ясно Русия дали ще живее, ти помисли къде ще живееш!
  • 277 Реалист

    6 1 Отговор
    А защо военния не каже колко оръжие се изсипва в Гърция в момента и как това е на границата с Турция и това вбесява турците? Хайде дахл ни обясни защо изсипват оръжие на Балканите така, че да скарват съседи? Защо опитват да запалят война на Балканите като удрят към Сърбия и скарват Турция и Гърция? И къде сме ние? Приклещени от три страни? Хайде да обяснят американците на хората на Балканите какви ги дробят и кога ще ни палнят клечката, че да ни избият децата? Какъв точно е планът а?
  • 278 Реалист

    7 2 Отговор
    Вие не мислете за Русия, тя е силна и ще се оправи. А дойде ли зимата ние сме капитолирали. Но около три страни се готвят огньове. Да започнем с Крим и Черно море, там е първия огън който милите ни съюзници вече палят. Вторият е Сърбия. И третия е конфликт между Турция и Гърция за газовите находища. САЩ изсипва оръжия и за трите конфликта, а ние мили мои сме в средата. Буквално ще ни опекат! Това ли искате? Харесва ли ви да се чувствате като пържолка в средата на огъня? Още ги подкрепяте тогава!

    Коментиран от #288

  • 279 Хе хееее

    4 4 Отговор

    До коментар #275 от "ПутлераZти сър":

    Гениално, ха ха ха. А американофила какво има? Гранд от НПОто, живее при майка си, мечтае за жената на приятеля си, която в паспорта й в квадратче пол пише М, мрази съседските деца, понеже са деца, а той няма такива и е голяма работа по заведенията, където пие като руснак, а после по.връща като англичанин на Слънчака!
  • 280 неееееееее

    1 2 Отговор

    До коментар #254 от "В.В.П.":

    Погледни добре какво си сътворил(а) и тогава давай съвети на света!!!
  • 281 Прави любов

    0 1 Отговор
    А не война.
  • 282 Васил

    2 2 Отговор
    Ще удрят с телевизори и перални.
  • 283 онзи

    2 4 Отговор

    До коментар #242 от "БПФ":

    Ех тоя самагон .....тоя самагон.....на никой не прощава!
  • 284 А неее бе

    2 2 Отговор

    До коментар #255 от "Целта е":

    Тия вируси да не са ги тествали върху тебе?
  • 285 А неее бе

    1 2 Отговор

    До коментар #191 от "И накрая":

    когато баба ти стане мъжка
  • 286 Констатация

    4 1 Отговор
    Бълнуванията на англосакските сатанисти няма да ги доведат до нищо хубаво-само да тяхната гибел!
  • 287 Селяка

    3 2 Отговор

    До коментар #80 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    И докторите бягат вече от тебе бре?!
  • 288 Песимист

    3 4 Отговор

    До коментар #278 от "Реалист":

    Ще се оправи Русия........на куков ден...........до тук беше!
  • 289 селянин

    1 2 Отговор

    До коментар #229 от "12345":

    Че те да не са улави да бият тупана като руснаците?!?
  • 290 Контра офанзивата

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Руснаков":

    е всеки ден бягащи украинци от фронта оставящи позициите си и всеки ден се освобождават все нови и нови територии от на цитата. За контра офанзива са нужни не само оръжия, а най-вече личен състав, който във ВСУ липсва, а за да се набави трябва наемници, а те пък са недостатъчни и бързо дават фира. Един наш български армейски генерал бе казал, че и най-доброто оръжие попаднало в некадърни ръце е куп мъртво желязо. Така, че Уолис, ходи се снимай с маймуните, каквато си и ти.

    Коментиран от #297

  • 291 Zком

    0 0 Отговор
    Някой задава ли си въпроса , що не ползват ВВС ?
  • 292 Баууууу

    1 2 Отговор

    До коментар #232 от "Кико":

    И защо мислиш. че украинците са улави като руснаците?
  • 293 Вуте

    0 0 Отговор

    До коментар #199 от "Баш майстора":

    що ти става бре ..........превърте ли.............
  • 294 Територийката

    7 3 Отговор

    До коментар #15 от "Про100 100":

    ще е цяла Украйна, а връзките на Русия със над 140 страни по целия свят, част от които са най-големите икономики/Китай/, другите показаха среден пръст на САЩ и НАТО и да ми говориш за изолация е смешно. Препоръчвам ти да си изолираш мозъка от западната пропаганда за да осъзнаеш че страните пудели на американците ще са в изолация, както и самите американци. А, ние сме пак на грешния бряг.

    Коментиран от #306

  • 295 Да бе

    5 4 Отговор

    До коментар #66 от "факти":

    глупости на търкалета. И ние гледаме кво стая по светъ и виждаме как се държат руснаците в чужбина един за друг и подкрепят страната си. А ти си обикновен неграмотен лъжльо.
  • 296 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 297 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 298 То едно

    4 1 Отговор

    До коментар #47 от "Прибалтиките са":

    НАТО, по-добре да плюеш и да бягаш от него. А, прибалтиките общо правят като население 2 града на Украйна, та ще ги вземат за нула време, докато НАГЛО се събере и увува кво да прави. Това при положение, че Русия реши, а тя няма такива намерения поне за сега.
  • 299 То едно

    2 2 Отговор

    До коментар #190 от "Хм Хм":

    НАТО, по-добре да плюеш и да бягаш от него. А, прибалтиките общо правят като население 2 града на Украйна, та ще ги вземат за нула време, докато НАГЛО се събере и увува кво да прави. Това при положение, че Русия реши, а тя няма такива намерения поне за сега.
  • 300 Специалистите

    2 0 Отговор

    До коментар #207 от "Хаймерс'а":

    казват, че най-новата им е с 300 км далекобойност, ти се правиш на по специалист от тях и хвърля пожелателно а не действителни данни
  • 301 УДАРНАТА МОЩ РУСКА ОЩЕ НЕ Е ДОСТИГАНА

    2 4 Отговор
    НО МОЖЕ И ДА БЪДЕ ДОСТИГНАТА С ЧЕРВЕНОТО КОПЧЕ ! СЕЩАТЕ СЕ КАКВО ЩЕ ПОСЛЕДВА !
  • 302 Бесарабски българин

    3 0 Отговор
    Ходжис да се готви за ходжа, хванал дявола за рогата наденал се на него с изблещени от болка очи.
  • 303 ГЕРМАНИЯ И САЩ ТРЯБВА ДА ПРАТЯТ УКРАИНЦИ

    4 0 Отговор
    ПОРАДИ ЗАЩОТО НАЛИЧНИТЕ ИСКАТ НО НЯМАТ ЖЕЛАНИЕ ДА СЕ БИЯТ С РУСНАЦИТЕ !
  • 304 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 305 Факт

    3 2 Отговор
    Ако не бяха САЩ и Велика Британия СССР никога нямаше да спечели втората световна война.
  • 306 Рашка е в колапс

    3 2 Отговор

    До коментар #294 от "Територийката":

    Вие русофилските продажници е ясно,че сте на грешната страна.Никига не сте били на правилната.Над 140 държави по света обявиха русия за терористична държава и я изолираха.Руснаците са мразени от всички.Оказа се ,че Русия има едва 4 приятелски страни и те са същите отритнати от света нищожества като Русия.Това са Еритрея,Беларус,Сирия и Северна Корея.ЦЕЛИ 4 държави от 200 ! Това са слугинажа на Русия. 4 подобия на държави ! Ха ха ха.Целия свят стои зад САЩ и всичко показаха среден пръст на руските терористи.Откъде ли не ги изритаха вече като мръсни псета руснаците ?!
  • 307 Новоросия

    1 1 Отговор
    Русия достигна пика?))) Както казва Путин: още даже не сме почнали! Само да приключи износа на зърно от Одеса... и гледайте что Будет!)))

    Коментиран от #308

  • 308 KAТУН С РАКЕТИ

    1 1 Отговор

    До коментар #307 от "Новоросия":

    А бе не знам какво започват тея колхозни нещастници с тази парадна армия дето имат и ,която става само за шоута :)) Руснаците са абсолютни военни джуджета,които трябва да са благодарни,че успяха да откраднат ядрените чертежи от САЩ,че ако нямаха ядрено оръжие което да им гарантира сигурност върху терористичните действия, САЩ досега да са ги смазали като хлебарки :))
  • 309 Аз Негодника

    0 0 Отговор
    ДАВАЙТЕ НАЛИВАЙТЕ...КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПОВЕЧЕ...И ПО НА ЧЕСТО...ЧЕ ИДВА ОКТОМВРИ МЕСЕЦ.ИЗБОРИТЕ ЗА СЕНАТА...ОЧАКВА СЕ РЕПУБЛИКАНЦИТЕ ДА ПОБЕДЯТ...АКО ТОВА СТАНЕ...УКРАЙНА ЩЕ СЕ БОРИ САМА. СЪС СЕБЕ СИ
  • 310 Нефелен

    0 0 Отговор
    Бен Ходжис не беше ли нефелният командващ дето му прекратиха мандата предсрочно?