Last news in Fakti

31 Август, 2022 09:00 22 524 77

Осман Октай пред ФАКТИ: Какъв проект за Конституция подготви Радев? Президентска ли…

  • осман октай-
  • румен-
  • радев-
  • президент-
  • служебен кабинет-
  • дпс

Държавният глаав започна да играе по ръба на своя импийчмънт, след като демонстрира агресивно поведение към всички политически формации, казва анализаторът

Осман Октай пред ФАКТИ: Какъв проект за Конституция подготви Радев? Президентска ли… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Каква е ролята на президента, когато навлизаме в предизборна кампания и ни управлява служебен кабинет… Как се е променил Румен Радев след встъпването му във втория му мандат. Защо Осман Октай е разочарован от държавния глава и смята да изтегли подписа си под участието му в инициативния комитет. Ето какво сподели политическият анализатор пред ФАКТИ.


- Г-н Октай, какво очаквате от вота на 2 октомври? Партиите влизат в предизборна кампания? Скоро ще чуем посланията им. Какви нагласи виждате?
- Надяваме се след поредица от избори от миналата година хората да са разбрали, че на избори трябва да има активност. Именно от активността на хората зависи развитието и съдбата на държавата. Това трябва да се осъзнае. С отлив от избори нищо не се решава. Ще дам и пример. В едно село, когато се избира кмет, а пет човека не излязат да гласуват, други трима го избират като мнозинство. Това, че хората се сърдят, че са ядосани на управляващите, не означава, че някой няма да яхне тяхната съдба. По-добре е избирателите да осъзнаят, че промяната и младежката енергия имат нужда от подкрепа.

– Член сте на инициативния комитет на президента Румен Радев, но сте критичен към някои негови действия в последно време. С какво се промени Радев във втория си мандат?
- Имахме поредица от разговори и приех молбата на президента да се включа в инициативния комитет по издигането на кандидатурата му за втори мандат. Съгласих се в името на трудната битка срещу задкулисието да обединим усилията си зад институционалното му лидерство, каквото той заяви на протестите през 2020 г. с вдигнатия юмрук и репликата „Мутри вън“. После президентът ме покани да изслушам клетвата му в парламента на 22 януари. Отидох, но отидох с притеснение.

От моя опит знам, че политик се променя, когато встъпи в последния си мандат и когато вече минат изборите.

Някак изоставя обществения си договор. Когато президентът говори в речта си за лидерство, за промяна, за отвоюване на държавата от мафията и задкулисието, това ми хареса. Но в последните месеци видях много съществена промяна в неговите позиции. Когато получаваш възможност да организираш поредица от служебни кабинети,

когато служебният премиер ти стой диван чапраз и ти козирува, едва ли не, това разболява всеки сериозен политик.

Тази болест сега виждаме и в действията на Радев. Нали не си мислите, че държавният глава не знае за уволненията и назначенията, които прави служебният кабинет. Още през март казах, че президентът се държи предизборно. Тогава нямаше още индикации за сваляне на кабинета на Кирил Петков. Още тогава казах, че е голяма вероятността да има предсрочни избори. И си зададох въпроса: „Защо Румен Радев се държи в публичните си изяви предизборно? Дали работи за една друга формация, или работи за президентска република?“

- А отговорът е…
- Отговорът може да се крие в моя разговор с президента и Димитър Стоянов, когато се съгласих да стана част от инициативния комитет за издигане на кандидатурата му. Тогава разговорът беше – какво значи президентска или полупрезидентска партия. Всички тези неща събудиха в мен чувствителност да наблюдавам неговата позиция и неговото поведение.

- А идеята за президентска република, която в момента се коментира много… Разговор в тази посока имаше ли?
- Нека припомня, че президентът организира екип за промяна в Конституцията.

- Това се случи, когато ГЕРБ подеха инициативата, а правосъдният министър Данаил Кирилов бе много активен… Говорим за есента на 2020 година?
- Точно така. Но какво разбраха хората за този проект на Конституция? Нищо. Какви промени бяха набелязани от неговия екип. Това остана и е тайна и до днес. Какъв проект за Конституция подготви Радев? Президентска ли?

- Да разбираме ли, че още тогава е говорено за някакъв тип президентско управление…
- Разговорът, за който говоря, се проведе в средата на септември 2021 година. Тогава се замислих как президентът търси възможност в един бъдещ парламент да има пропрезидентска или президентска силна формация и респективно мнозинство.

- И сега какво забелязвате в неговото поведение…
- Държавният глава започна да играе по ръба на своя импийчмънт, след като демонстрира агресивно поведение към всички политически формации. Миналата година помните отношението му към ГЕРБ и ДПС,

особено когато бе изправен на нокти с Карадайъ.

Тогава в един от разговорите си президентът сподели тревожността си, че ДПС са организирали подписка, която е изпратена до него, а също така и в Брюксел, че той представлява заплаха за етническия мир в България. Става въпрос за документ със 100 000 подписа вътре. Това много го тревожеше. И това бе около посещенията на Карадайъ в Турция преди изборите ноември. Тогава го успокоих, че в България играта на ДПС с етническата карта няма нищо общо с историческата толерантност още с посланията на Васил Левски. Така че няма от какво да се тревожи. Изведнъж обаче той започна, визирам още април месец тази година, нападения срещу управляващите – най-вече „Продължаваме промяната“ и БСП,

под привидните думи, че иска да бъде коректив.

Човек, когато е толерантен държавен глава, обединител на нацията – както е клишето, не трябва да показва конфликт в публичните си изяви. По-скоро трябва да търси разговори при затворени врати. Затова има различни съвети към президента, които могат да заседават. Капката, която преля като тревожност от моя страна, че президентът тотално е изоставил битката с мафията и задкулисието, бяха две неща. Снимката на президента с Николай Вълканов – финансовото гуру на модела „Доган“ през годините, ме разтревожи. Става въпрос за частно празненство на фирмите на Вълканов, а не за официално бизнес събитие. А за всички е ясно, че той е наследникът на „Мултигруп“ на Илия Павлов. Вълканов е и главен спонсор на хидроинженера Ахмед Доган. Тази негова позиция за мен е прегръдка с хора от задкулисието. Другото разочароващо за мен бе, че

по време на консултациите при него Радев обяви коренно различна позиция към ДПС.

Примерно, ако я сравним с реакциите му в края на 2021-а. Сега той каза, че ДПС са гарант за етническия мир. И пак да припомня нещо. Президентът Георги Първанов награди Ахмед Доган с орден „Стара планина“ като гарант за етническия мир. Това означава ли, че президентът Радев се готви да връчи орден и на Мустафа Карадайъ? Най-вероятно в средата на септември ще обявя публично, за целта ще отида и в ЦИК, и ще си оттегля подписа от участието ми в инициативния комитет. Това участие ме натоварва с отговорност за неговите сега лични изяви, които не одобрявам.

- Сега ни управлява служебен кабинет, но партиите някак повече гледат към изборите, въпреки че критикуват и работата на министрите на Гълъб Донев?
- Факт е, че още преди месеци зачестиха публичните атаки на Радев срещу управлението на „Продължаваме промяна“ и тогава разбрах, че

президентът преследва свои цели – предсрочни избори.

В поведението му настъпи промяна – във външнополитически план и по отношение на задкулисието и мафията. Появиха се симптоми на съглашателство с мафията в различни области. По време на консултациите за съставяне на правителство след оттеглянето на „Има такъв народ“ поведението на Радев беше по-скоро натиск за подготовка и реализация на служебния му кабинет. Сега виждаме, че около президента и служебния кабинет се генерира напрежение от протестната вълна. Вижте, аз се съмнявам, че някой може да промени геополитическата ориентация на страната. Но в политиката всичко е далавера. Във всеки скандал, във всяко различие в политиката, каквото и да се говори, става въпрос за корупция и много пари.

Следва…

(Б.р. – Очаквайте утре защо Осман Октай смята смъртта на Камен Костадинов за загадъчна)


Бел.ред.
Цитат на Иво Сиромахов:
Убеден съм, че ако влязат в парламента, депутатите от ИТН ще се борят за президентска република така сърцато и всеотдайно, както в предишните три парламента се бориха за мажоритарна избирателна система.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 149 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ТаУмВзе

    28 48 Отговор
    Как козяк ще ти даде президентска република бре! Пак алабализми на писта. Последна национална Катастрофа и тва е. Друго няма как да стане.

    Коментиран от #22

  • 4 Браво на Октай

    137 32 Отговор
    Винаги е бил много трез и обективен в анализите си.
    Шапки долу.

    Коментиран от #7, #23, #45

  • 5 Лош материал

    66 10 Отговор
    ,, Материала ,, е лош и си го заслужава!
  • 6 Подготви

    30 14 Отговор
    хаос , на сред европейския и световен хаос !!!
  • 7 ДС активист

    45 36 Отговор

    До коментар #4 от "Браво на Октай":

    Не се прехласвай много, защото бивш милиционер и бивш...... Няма!
  • 8 Чоко

    78 27 Отговор
    Аз очаквам импийчмънт дъвсем дкоро
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Респект

    87 21 Отговор
    Право куме в очи !
  • 11 Едно

    41 90 Отговор
    време уважавах коментарите ти, докато не станаха поръчкови! Блика зависимостта ти към Прокопиев, кръга капитал и хранилката америка за България! Винаги се появяваш в подходящият момент, да наръсиш манипулативните си глупости за този и онзи, пречещ на мафията зад гърба ти!

    Коментиран от #24

  • 12 Браво Октай

    54 41 Отговор
    Как да има активност, като Радев и Правителството Му, Бойко всекидневно умишлено заплашват избирателя с увеличаване и нови данъци, кризи, хаос, отсега ни се казва на 1 януари догодина с какъв процент ще ни грабят, че Държавата можела да фалира при тяхното управление и колко е виновно сваленото от тях Правителство, че осигури икономическа стабилност и растеж на пенсии и заплати.Едни маскари дето назначи Радев ни зомбират всеки ден, че младото и образовано поколение са маскари.Ама по добре Бойко, отколкото Радево Правителство.Пък може и това да е целта, да залюбим ББ.
  • 13 Орби

    97 28 Отговор
    Президента е шашкънин.Ловко ни заблуди да гласуваме за него и веднага се демаскира като агент на КГБ.Язък че гласувах за него, но нали щяхме да махаме герб, а той го върна.

    Коментиран от #14

  • 14 Лукаво

    86 25 Отговор

    До коментар #13 от "Орби":

    вдигна юмрук пред хилядите граждани , дошли да подкрепят Кирил Петков и се врътна , играейки само за себе си , използвайки ги като трамплин !
  • 15 Отврат

    73 18 Отговор
    Много е тревожен факта, че се очертава една мръсна кампания, в която няма кой да да казва кое е лъжа и кое е истина.Това е задължение на Правителството на Радев, а то какво прави в момента.Не само, че си трае, но и разпостранява ЛЪЖИ и внушения кой има експертиза и кой няма.От Телевизиите само НОВА зададе този въпрос - няма отговор от отсрещната страна.Това говори, че и босовете в телевизиите ще ни поднасят информационно затъмнение и манупулации.Връща ли ни Радев в 1980-та или 2006-та.Да и не само.Връща ни модела ГЕРБ в който Бойко е заменен с Радев.

    Коментиран от #67

  • 16 Хаха

    29 52 Отговор
    Е този дс агент да говори за задкулисие ми идва много. Толкова години едно и също Ланка пък действие никакви всичко се прави на ербап само по медиите. Изкарай доказателства не само приказки.

    Коментиран от #21

  • 17 Импийчмънт за Радев

    78 20 Отговор
    Пълно информационно затъмнение какво става в Държавата от гавазите на Радев.Журналисти питат - Радев крие и не казва.Раздават милиарди бездонтролно.800 мл. дадоха на Булгаргаз, защото видите ли Топлофикация не си плащала.Обаче се оказа, Топлофикациа не си е платила 350 мл.А с другите милиони бе Донев, кои мафиоти спонсорихте дето не си плащат.Та и вчера пак 11 милиарда щели да раздават пак безконтролно и Държавата щяла да я събори хаоса наследен от Асен и Кирил.Такова нагло и безконтролно ПРЕЗИДЕНСКО Правителство, да си заминава веднага.

    Коментиран от #31

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Оракула

    58 21 Отговор
    И не само, високо уважавания Осман Октай, е с намерение да оттегли подписа си ,
    много са тези, които Президента Румен Радев излъга нагло ,публично ,коварно!
    Осман Октай с авторитета и опита си като политик и анализатор,
    може само с поведението от написаното , да накара Президента Румен Радев,
    да дръпне кормилото извън "корупционната пътека по която вече кара уверено,
    защото "пътеката на корупцията" ,винаги завършва с магистрала от престъпления!
    Ако Президнта е решил да "кара през къра", па ако ще, да гори и трещи след него ,
    то и двата мандата на Румен Радев са нова загуба на време за демократична България ,
    и надеждата да се промени нещо ,дори и временно , сега
    се прекратява с "дърпане на шалтера" от именно Президента Румен Радев!
    България влезе в нов тъмен период на" държавно затъмнение", за жалост отново с пълна победа на задкулисието!

    Коментиран от #43

  • 20 Aман бе

    31 40 Отговор
    Айде и тоя агент на ДС пак го активираха срещи някой жълр цент.
  • 21 Оракула

    16 9 Отговор

    До коментар #16 от "Хаха":

    Доказателство за политически" слепи хора ",
    трудно се намират!

    Коментиран от #25, #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 онзи

    6 15 Отговор

    До коментар #4 от "Браво на Октай":

    Страх ли те е комуноид?
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Хаха

    21 2 Отговор

    До коментар #21 от "Оракула":

    Всичко се намира само да имаш желание, но понеже всички са едно котило и като дойде на власт само цоца е за това не се изкарват и никога няма да се изкарат. Анадъмно
  • 26 Не на миналото

    37 8 Отговор
    Масово наизлизаха тази сутрин едни скелети от миналото да ни манипулират колко грешна била социалната политика от 6 месеца насам и да ни убеждават как трябвало държавния чиновник да определя кой имал нужда от подкрепа и кой няма.Искат премахване на всички пакети за бизнес и население, явно искат кризисни щабове и даването им на само на хора одобрени от тях.Въвеждаме стари мафиотски практики , а? За да може Партии, управляващи да изнудват избирателя.Единия имал пари казват, ама за него не важела кризата.Ами целта е да създаваме созиално напрежение май.И това ли е идея на Радев.Че на кой друг да е.
  • 27 Не бе

    23 6 Отговор

    До коментар #21 от "Оракула":

    Не е трудно! Те са в действията, а не в голите приказки на такива зависими продажници като този или като онова недоразумение дето продава България 8 месеца! Празните приказки са за блеещите глупаци! Като събратята си, като им свирне овчаря, тръгват, ама на къде не го интереесува, дали ще яде или ще го колят! Всеки сам избира, дали да е глупак или не!
  • 28 нннн

    25 10 Отговор
    Е, какво да им хареса на партиите президента? И аз не харесвам почти всичките. Все пак, гласувам, де...
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 неееееееее

    28 14 Отговор

    До коментар #17 от "Импийчмънт за Радев":

    Естествено че Октай ще е против президентска република! ДПС отива в трета глуха!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 100

    34 14 Отговор
    Хванали са за гушката зеления чорап
    ДС си знае работата.Забелязвате ли,че Десито изчезна внезапно от обществените му изяви
    Продажник
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 истинко

    38 16 Отговор
    И аз първоначално вярвах на Радев, но на практика той чрез служебното си правителство върна най крадливите и колумпирани чиновници-слуги на крадливата Прокуратура!
  • 37 сериоз

    20 4 Отговор
    Мутри, мафиоти и ченгета, понеже нямат аргументи да ни опонират на нас, които не искаме кражби и корупция, минаха на вълна -- еей вие комундетата.Да не забравяме и кой е най големия антикомунист управлявал 12 години --ББ.
  • 38 НЯКОЙ

    38 16 Отговор
    Голям срам за поредния измамник-марионетка ! Адмирации към г-н Октай - винаги точен!
  • 39 123

    40 17 Отговор
    ОКТАЙ Е ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ТОЙ ВИНАГИ Е БИЛ ДЪЛНОВИДЕН И ПОЧТЕН ЖАЛКО ЧЕ ФАТМАКА НЕ Е ТАКЪВ А ПОДЛОГА НА КРАДЦИТЕ И МАФИЯТА ЖАЛКО ЧЕ ГЛАСУВАХ ЗА НЕГО НО СЕГА С ДВЕ РЪЦЕ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ИМПИИЧМАН НА ТОЗИ ПРЕДАТЕЛ

    Коментиран от #41, #60

  • 40 Справедливост

    23 25 Отговор
    Османе, пълни глупости редиш от месеци наред, съшити с бели конци, особено за импиичмънт, а лъжите ти нямат край, и как септември 2021г Радев ти е говорил за президентска република а ти си отишъл в инициативния му комитет, и как партиите на "протеста" не поведоха битка срещу мафията, а запретнаха ръкави да крадат, ти това не го виждаш и явно си захлебил с грантова, щом си сляп за кирчо и кокорчо, а не спря да плюеш президента, ами да критикува ги защото захапа власт и пари , и нищо повече, ликвидираха енергията на протеста , но ти това не го виждаш, повтаряш едни и същи глупости заедно със сашко диков, толкова усилия полагате да замитате под килима кражбите и лъжите на властимащите за 7 месеца, продажници ние да не сме глупави да не можем да преценяваме правилно нещата
  • 41 Всички

    13 6 Отговор

    До коментар #39 от "123":

    продажници и предатели ще са като теб! ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС и ВЪЗРАЖДАНЕ!
  • 42 българин

    19 15 Отговор
    И ти нещо забрави борбата с мафията, и много активно защитаваш кирчо , кокорчо, дъбъ, продажниците с американските грантова, а това ясно показва , че и ти си захлебил, и си сляп за зулумите, и ти ревещ за евроатлантизъм, нато, че българския народ никой не го е питал дали ги иска, но щом ревеш постоянно на тази тема и ти забрави герб, бойко, кражбите , маифията, и президента само го окачествяваш като мафия хайде стига глупости
  • 43 Бибитко

    32 19 Отговор

    До коментар #19 от "Оракула":

    Цялата артилерия сега стреля по президента Румен Радев. Какви ли не грехове му приписват от ляво,от център и от дясно. Ако той бе послушно магаренце като Плевнелиев нямаше да има проблем. Едни го наричат фигурант,други пък са склонни да виждат в него по-голям диктатор и от Бойко Борисов. "Продължаваме промяната" и БСП сами се провалиха,както с неспособността си да се справят с шоковото поскъпване на живота,така и с преднамереното изместване на фокуса към Украйна и бумната идея "всички да плащаме цената на свободата". Нито един български политик не говори за национални интереси,а само за това какво искали от Вашингтон и Брюксел. А президентът Румен Радев е единствената институционална личност,която съзнава колко пагубна е подобна политика и че трябва да бъдат търсени алтернативи и да се използва по-гъвкаво дипломацията. Вместо това разни анализатори и глашатаи непрекъснато спекулират и изострят противопоставянето в и без това достатъчно разделеното ни общество.

    Коментиран от #61, #70

  • 44 Октай е гордост за България

    18 11 Отговор
    Ама стоп на милионерски похвати да разводняваме темата.Става въпрос за корупция кражби, ограничаване на граждански свободи и НЕКАДЪРНО, фатално некадърно и на тъмно, под масата с пари, управление само за 20-30 дена.Ами зимата.Сега се мисли за нея.Спрете да намесвате САЩ, Русия, Занзибар.Например да питаме, как така от 6% увеличение на газа, Радев го направи 17% и се кани още 12% да го увеличи.Откъде ни дойде това на портфейлоа.Да не от гениалните сделки на кадърното радево Правителство, а?Да не е пак Газпром замесен.Казва ли ти някой.ТАЙНА.Казаха ли ни в прав текс, че ще фалират Държавата.Плашат ли ни пак или е истина?

    Коментиран от #49, #56

  • 45 Aлфа Bълкът

    12 14 Отговор

    До коментар #4 от "Браво на Октай":

    Тоз ли бе? Жоро Стоев 2, ама от ДПС.
    Излезе разкрие някоя мошенгия дето я правили навремето и всички му се кланят какъв анализатор бил.
  • 46 Павел пенев

    11 19 Отговор
    Този виден агент на ДС защо не се занимава с президентската република Turkye? Дайте да видим проекта за Конституция изготвен в Банкя за един ден. Има и други няколко проекта,но за да се отървем от вредното влияние на ДПС, трябва задължително да преминем към президентска форма на управление.
  • 47 Анализатор

    16 18 Отговор
    Господин "нострадамус", големия анализатор, явно прозренията му не са на база реалност, а на подплатени грантове, щом не прозря , че за седем месеца ППи ДБ, БСП, не направиха нищо от това , което искахме на протестите, а именно борба с мафията и корупцията, а точно обратното изпраха я, и си наредиха техните кражби и борби за власт, а развяването и натрапването на евроатлантизъм, нато, ес е параван за прикриване на истинскте им действия, а рАДЕВ ЗАТОВА ГИ КРИТИКУВАШЕ, защото нищо не се случи, и няма реваншизъм, който усилено ни го натрапват, а просто бсп и пп овладяха министерствата в които си организираха кражи, и затова ги критикува Радев, о постоянното му повтаряне за прегръдката с мафията са пак лъжи , защото не е частно парти а награди за минно производителите.Импиичмънт също го повтаря , защото им е неудобен на козяк, не им играе по свирките, така както великия анализатор играе ръченица и явно се облажва
  • 48 в две изречения

    22 19 Отговор
    Бойко блокира Политиката, Радев блокира Държавата.Това направи Радев с този кадрил за уволнения и назначения.
  • 49 българин

    16 13 Отговор

    До коментар #44 от "Октай е гордост за България":

    Нещо си в голяма грешка с процентите- Радев завари 60" увеличение на газа , първо се информирайте правилно после пишете неверни неща
  • 50 жокер

    17 11 Отговор
    Осман Октай разказва сладко за някакво задколисие - според него май всички освен Кирчо и компания не са. Нека да обясни тогава за фактурите за газа истории те с петрола (как да не се съмняваме за че не си отюисляват част от надвзетото) и другите нескопосани неща, които сътвориха. Имало далавера в строителството на пътища какво направиха спряха всички строежи и ремонти - резултата - повече катастрофи и умрели и още по-скапани пътища .
  • 51 браво на Октай

    27 13 Отговор
    четете и слушайте внимателно какво казва човека,не робувайте на идеологии и симпатии!

    Коментиран от #52

  • 52 Няма лошо да четеш

    7 11 Отговор

    До коментар #51 от "браво на Октай":

    Но мисли върху прочетенето, за да видиш дали не е манипулация това което четеш!
  • 53 Осман Октай

    28 11 Отговор
    макар и с турски произход е по българин от много българи.

    Коментиран от #55, #57

  • 54 Калин Каменов и Октай!

    12 8 Отговор
    Кто Врачките на Пазара, 50/50%ще се случи или няма!! Всеки може толкова да познае!!
  • 55 По продажничество

    15 10 Отговор

    До коментар #53 от "Осман Октай":

    ще е тъй! На тая хранилка на америка за България, е заедно с много "българи"!
  • 56 онзи

    12 7 Отговор

    До коментар #44 от "Октай е гордост за България":

    Чупката комунде гербаво!! Оди да ръсиш глупостите си на село!!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ДС агентът

    12 18 Отговор
    изгонен дори от ДПС и сега на каишка на Козяк, за да спаси кожата, пак се изхожда през устата
  • 59 ХАН КРУМ

    10 14 Отговор
    Някой замислил ли се е този тъй наречен от Сашо Диков, политически Нострадамус от къде има толкова информация ,че да прави приблизително верни прогнози?И ДАЛИ НЕ Е ГОВОРИТЕЛЯ,НА СЪЩОТО ЗАДКУЛИСИЕ ,СРЕЩУ КОЕТО УЖ СЕ БОРИ,ЗА ПРОКАРВАНЕ НА ПОДОБНИ ,УДОБНИ РАЗСЪЖДЕНИЯ.Щял да си оттегли подписа от ИК на президента –ами хайде,направи го ,вместо да го дрънкаш пет месеца.Направи го и толкова.Но като го направиш ,след това още пет месеца ще го приказваш.Поредния безполезен хрантутник,ял хляб на много софри.И С КАКВО ТОЧНО СИ БИЛ ПОЛЕЗЕН ТИ НА ТАЗИ ДЪРЖАВА, С ПРАЗНОТО СИ ЛАЕНЕ.
  • 60 Тоя па

    8 16 Отговор

    До коментар #39 от "123":

    Октай бил истински българин?!? Ти луд ли си, глупав ли си или си с ментални проблеми по рождение? Ако Октай беше истински българин, нямаше да се казва Осман. На този дядовците са клали твоите и са изнасилвали бабите ти. Та може ти да си по-скоро турчин. Осман бил истински българин!!! Аферим, машала!!!
  • 61 Хххххх

    10 8 Отговор

    До коментар #43 от "Бибитко":

    Евала, много точно казано.
  • 62 Анализ

    17 7 Отговор
    Най- добре излез от ИК на Президента, нямаш място там.Щом си за кражбите на ПП и ДБ и как за седем месеца , не тръгнаха на борба с корупцията и мафията, не ги интересуваше държава и народ, а по важни яха македонци и украинци , та чак и ковид забравиха, като не виждаш , че единственото нещо беше да изпълняват поръчките на козяк, за това ги критикуваше Президента Радев, а ти лаеш за импиичмънт, изпълнявате поръчките на чуждо посолство, и затова не ви е удобен Радев, и ти нямаш право да приказваш като латерна едни и същи упорки, защото изпрахте мафията и я надградихте вие от козяк и соросоиди, един път не чух България и български народ, а само нато, евроатлантически път , ес!Голям келепир имаме от тях, 32 години са ни продавали и са ни съсипали държавата, нищо не остана .Най-добре повече стига си повтарял едно и също което няма нищо с реалноста великия анализатор
  • 63 Конституция

    12 6 Отговор
    И как прогледна бе умнико, за конституцията на Радев точно днес без да си я прочел!И на кого да я предаде на герб, пп, дъбъ, бсп?Че тях ги интеренсуват единствено гешефтите, всички без изключение !1Ама ти нали си мнооого умен и прозорлив, всичко го предсказваш дори без да си видял и прочел - новата баба ванга
  • 64 Факт

    13 9 Отговор
    Президентът тъче своята черга, хареса му властта. Но важното е народът да е убеден в това и да не допуска президентска република или казано тоталитарна република.
  • 65 3333

    10 11 Отговор
    Президентът е кремълска подлога!
  • 66 Хан Аспарух

    7 13 Отговор
    Осман Октай макар и късния които се осъзна,че е направил груба грешка като е подкрепил един доказан кагабеец какъвто е президента Радев Решетников и неговия токсичен и кагабейски екип. Още през първия му мандат той наруши конституцията при опита му да закупи шведските самолети Грипени. Без да има правомощията служебното правителство направи неуспешен опит нарушавайки конституцията. Още тогава светна червената лампичка, че Радев си е чебурашка. А като се знае екипа му и главния стратег Александър Маринов агент Майстора от бившата тоталитарна и репресивна Дс служба, познайте кой дърпа конците в президенствато и кой е кукла на конци, тоест президента Радев бесепарчето, които назначава в служебните правителства само кадри на Бсп и Дс.Но кой е виновен за да се случват тези кагабейски номера от президента Радев Решетников.

    Коментиран от #68, #76

  • 67 отврат от такива като тебе

    10 5 Отговор

    До коментар #15 от "Отврат":

    За какво е длъжен президентът Радев? Да ти каже истината от последна инстанция такава, каквато ТИ ще приемеш???? Чуваш ли се??? Искаше ли това от Първанов и ПлЮвнелиев????
    Искаш да докареш Радев в играта за заю и шапката, ама си много МАЛЪК.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Хасан

    6 8 Отговор
    Този вече за друго не става, поне да си чеши езика.Много се наслушахме от такива умници
  • 70 Оракула

    11 5 Отговор

    До коментар #43 от "Бибитко":

    Явно си фен на Президента Румен Радев, и в това няма нищо лошо!
    Но да го правиш ,на "Грижовен баща" и национален герой, в България ми идва в повече!
    Говориш през цялото време за "националното му разстояние" ,
    КОЕТО ТОЙ СПАЗВА МЕЖДУ , Русия , Европа и САЩ.
    НЕ ЗНАМ ДАЛИ ТИ Е ИЗВЕСТНО ,ЧЕ НИЕ СМЕ ЧЛЕН НА НАТО и ЕО ,
    ние не сме" Руска дупка" или партизанска землянка на Балканите в която Путин,
    да си разиграва , личните и държавни интереси!
    Санкцийте, които са против Русия са общи за всички в ЕО!
    Ние не дължим нищо на Путин, още по малко Президента на България!
    Ние нямаме моралното право да подържаме Руската военна агресия в Украйна!
    И имаме моралното право да помагаме със всички начини ,Украйна да бъде снободна страна!
    Колко е "тактичен" Румен Радев ,видяхме от начина по който ,
    започна да се бърка в управлението на ПП и коалицията им!
    Когато си Президент, може да говориш в прав текст,
    това го може Румен Радев и го показа в първия си мандат ,
    за жалост корупцията във времето, явно променя и този който я бори!
    Или да разбираме, че Румен Радев работи 4 години за иметото си,
    и сега очаква името да работи за него!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 боже!

    6 4 Отговор
    Радев не е в състояние да организира една разпивка в кварталната кръчма, решил да ни управлява с президентска република.
  • 73 Тонча

    5 0 Отговор
    Защо агитираш да гласуваме, като чух последните думи.
  • 74 Как

    2 3 Отговор
    се оттегля подпис в ЦИК от участие в инициативния комитет на избори преди 1 година и какъв е смисълът или само шум да се вдига? Прокопи е активирал троловете с двоен надник
  • 75 Баба Ванга

    2 3 Отговор
    Един съмнителен селски фелдшер от ДС ,кой разбрал,разбрал.... Нострадамус :)
  • 76 Пламен

    3 2 Отговор

    До коментар #66 от "Хан Аспарух":

    Хане, каква връзка имат ШВЕДСКИТЕ Грипени с Русия? :) Ако ги бяхме купили, вече да имаме две ескадрили от тях, не да чакаме американския скрап... някога си! :)
  • 77 Калин

    2 2 Отговор
    Браво на Осман Октай !!!Човекът с прозорлив ум и реален поглед за делата на Служебния Кабинет.Радев е двуличник.В началото вдигаше юмрук и истински се противопостави на мафията, като депозираше симпатии към Нато и ЕС.Обаче нещата се промениха.Руските агенти му скочиха на врата и той заприказва приказки от Хиляда и една нощ.Как не трябва да си разваляме връзките с Русия, как Путин щял да ни нападне и как не трябва да изпращаме военна помощ на Украйна.Това не е неговата някогашна смела позиция срещу мафията, а е символ на страхливост.И не напразно Кирил Петков го нарече страхливец.Заслужаваше си го.За да си отмъсти Радев започна яростна война срещу ПП. И използва мутрата Трифонов да развали коалицията.Сега Радев назначи хора на Герб на важни постове и привидно дава изявления,че иска да има редовно правителство, а действията му подсказват,че не чака съставяне на такова.Иска да управлява с продължение на Служ.кабинет.Затова плаши народа с тежка зима, висока инфлация и ред други глупави внушения.Октай е прав,че Радев работи съвместно с мафията.