Last news in Fakti

19 Септември, 2022 13:03 1 428 8

Влиянието на националистите расте, защото Брюксел остава глух пред недоволството

  • националисти-
  • избори-
  • италия-
  • силвио берлускони

Недопустимо е личните амбиции на група хора да пренебрегват волята на мнозинството

Влиянието на националистите расте, защото Брюксел остава глух пред недоволството - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Във Франция Марин льо Пен диша във врата на Макрон. За късмет на президента, избори скоро няма. Има обаче в Италия само след седмица и там десницата води в прогнозите с 46% срещу 26% на настоящите управляващи.

Италия е една от страните основателки на ЕС. Тя е третата европейска икономика. Има хора на върха на Европа, които губят самообладание пред вълната, която се надига. Вадят се познати пропагандни средства, като обвинения за "неофашизъм". Путин бил вложил милиарди в италианската десница. Тези празни обвинения не само, че не хващат дикиш, но имат обратен ефект. За какво му са "руски милиарди" на Берлускони, който е толкова богат, че не би могъл да изяде парите си докато е жив?!

Както във Франция, избирателите на десницата са предимно работници, служители и пренебрегнати от политиците редови граждани. В близкото минало те са гласували за комунистите, но избраниците не са оправдали доверието им. Те не са съгласни с подкрепата на Брюксел към Украйна, не приемат санкциите срещу Русия, защото те са тези, които страдат без да влияят на върху изхода на войната.

Италианците са горди и свободолюбиви хора. Историята им е богата с бунтове и гражданска съпротива. Днес, никой не би посмял да обвини "Ботуша" в липса на Демокрация. Обединени трите десни формации "Фратели д'Италия на Джорджиа Мелони, "Ла Лига" на Матео Салвини и "Форца Италия" на Силвио Берлускони ще пречат на госпожа Фон дер Лайен да спи спокойно вероятно в продължение на доста време.

Какви биха били последствията, ако прогнозите за победата на десницата се сбъднат? Възможно ли е Брюксел да предприеме "наказателна процедура" срещу Италия, подобно на тази, която се опитва да приложи срещу Виктор Орбан? Такава стъпка би била безумие! Италия е не само 60 милионна. Тя е люлката на цивилизацията на света! Никой не може да отрече огромния капитал, който представлява "Ренесанса".

Благодарение на предците на съвременните италианци се слага край на средновековното мракобесие. Борбата и саможертвата на Джордано Бруно и Галилео Галилей са факели за всички непокорни духове. Ще се осмели ли Брюксел да наказва потомците на Марко Поло и на Гарибалди? На Джузепе Верди и на Леонардо? Да спусне някаква директива срещу волята на избирателите, която ако наистина бъде приложена, може да взриви европейския съюз? Какъв е изхода и има ли изход въобще? Винаги има. От години се говори за реформа на начина на управление, на начина на гласуване и на взимане на решения. Не може повече една Урсула фон дер Лайен да говори от името на 450 милиона европейци.

Недопустимо е личните амбиции на група хора да пренебрегват волята на мнозинството. При всички положения, изборите на 25 септември в Италия отварят пътя към един нов политически "Ренесанс" на европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така

    33 0 Отговор
    Ще стане като протестите в Европа не се отразяват имало свободни медии къде добре че има нет още ще си живеем с мисълта как там в люлката на цивилизацията всичко е по мед и масло
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Вирус

    11 1 Отговор
    Това е точно така трябва да имаме простокирчовци хахха тъп....
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 4 Отговор
    Италия е и родина на ....
    М
    А
    Ф
    И
    Я
    т
    а
    ‼️
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    14 0 Отговор
    😀😀😀
    Третата икономика в ЕС
    с външен дълг
    140% от БВП
    🤔🤔🤔
  • 6 БСП за България и Радев

    7 8 Отговор
    ЕС е надут балон. Единствените истински държави на континента са Унгария, Сърбия, Турция и Русия. Заедно ще подчиним останалите. Дано в България спечели БСП, за да се наредим сред победителите
  • 7 Точен

    13 1 Отговор
    Дано в Българско да спечели Възраждане, че да не останем в умирашия ЕС.
  • 8 Андро

    3 0 Отговор
    По абсолютно същите причини рейтингът на Възраждане расте и ще поднесе изненада на изборите