Last news in Fakti

7 Октомври, 2022 13:50 6 516 56

Внимание - кемтрейлс!

  • емил йотовски-
  • самолет

Независимо от кои сте, то според вас другите са тъпи. А не са „другите“. Тъпи сме всички ние

Внимание - кемтрейлс! - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Няма да ви губя времето с увод какво е това. Въпросът е конкретен.

Пръскат ни или това е конденз?

Попитайте който и да е и той ще има мнение. Непоколебимо мнение. Непоколебимо и крайно поляризирано.

На фона на тази караница могат да се направят няколко интересни заключения. Първо и основно. Ние не вярваме на тъй наречените официални информационни източници. Това е, защото те са окупирани, разбирайте притежавани или спонсорирани от големи, предимно европейски глобални медийни групи. Официалните медии вече са пропагандни канали. Те няма да разобличат нито един свой рекламодател, дори и да продава откровена отрова, опакована в цветен станиол. Все едно някой ви казва кое сирене е хубаво и кое менте? Все едно на някой му пука за вас? Журналистиката е сведена до възторжено мисиркаджийство. Болшинството хора вече разчитат не на информация, а на собствените си разсъждения. Разследващата журналистика е ликвидирана като такава или ѝ е позволено да прави репортажи само за баби, които продават копър по тротоарите в центъра на София и не издават касови бележки. Затова, каквото и да кажат официалните медии, то се прима по-скоро като манипулативна лъжа отколкото като информация.

Второ. Науката, която дава просто обяснение на феномена все още не е напълно абдикирала, въпреки, че и тя показва дразнеща зависимост от парите.

Официалното повтаряне, че двигателите на самолетите правят конденз не анулира въпроса: „Добре, конденз има, но може ли да има и нещо друго? Какво пречи някои самолети (далеч не всички), да ръсят някакви работи над главите ни? Няма нито един физичен или химичен закон, който да отрича едно такова твърдение. Реално кондензът може и да е официалното лице на съвсем други мероприятия? Но науката не разглежда тази възможност. Тя твърди, че това е конденз, което не я прави наука, а също форма на пропаганда.

Трето. Отчетливата тенденция, хората съмняващи се в горните две неща да бъдат изкарвани тъпи. Не, драги ми. Да се съмняваш не те прави тъп. Освен, че това обижда и дразни, не носи никаква доказателствена полза за това, какво се случва над главите ни. Основна движеща сила в науката е съмнението.

В интерес на истината няма как да не се зададе и въпросът: „Защо, по дяволите, ако ни пръскат с разни неща не го правят през нощта?“ Колко елегантно би било. Странно е, че пропагандата машина не се е сетила затова. А тя не е тъпа?

Четвърто и най-обезсърчително. Ние не разполагаме с пълна власт над небето си. Нито можем да го защитим, нито да го стопанисваме в пълния смисъл на думата. Зависими сме до последния нит на последния нехвърчащ хеликоптер. Разчитаме на чужда честна дума, а това също не е повод за доверие.

Но най-симпатичното, както споменах в началото е, че стане ли въпрос за Кемтрейлс обществото се разделя на две. Независимо от кои сте, то според вас другите са тъпи. А не са „другите“. Тъпи сме всички ние. Повярвайте ми, няма нищо по-податливо на манипулации и контрол от едно разединено общество. Или племе. Или изчезващо племе. Или обитатели на територия. Както предпочитате.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 89 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРЪСКАТ НИ С КАКВОТО СЕ СЕТЯТ

    71 7 Отговор
    НАЛИ ТРЯБВА ДА ЯДАТ ТИЯ ПАРАЗИТИ В МЕДИИТЕ !
  • 2 Разумен Игумен

    76 11 Отговор
    Така е, прав си, човече, поклон!
  • 3 Абе

    115 27 Отговор
    Преди 15 години някак си нямаше такива следи от самолетите пък вие си лайте, че всичко е точно.

    Коментиран от #9, #12

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Псевдоним

    23 54 Отговор
    Практиката да се пръска със самолети/каквото се досети човек/ не е нова, но тези лозунги от типа "пръскат ни като хлебарки" са отскоро и са свидетелство за доста голяма тъпота на употребяващите ги.
  • 6 Амдертлиев

    86 11 Отговор
    Абе преди години и аз имах съмнения,,но след коментарите на един американец,че след като ръсят,всичките му растения изсъхвали се позамислих.Като потърсих,видях ,че има някаква измислена програма за влияние на климата и ръсят някакви алуминие съединения.Това е официалната версия,кой знае още какви гадости ръсят по поръка на господарите.
  • 7 мдаа

    23 33 Отговор
    Кемитрейлс не е конденз от самолетите, а геоинженерна технология за модифициране на климата и борба със затоплянето. Белите следи създават изкуствени облаци. Нарича се клауд сийдинг (засяване на облаци). Може ли да се използва и за други цели? Питайте Копейкин! Той вече отрече очевидното. 😏

    Коментиран от #11

  • 8 ЧУЙ ЧУЙ

    8 31 Отговор
    😀😀😀.....ми чи ТОЯ....говори МЕТАФОРИЧНО,бя...апропо АМИ как няма да има толкова много 🛫🛬като трафика заради ВОЙНАТА минава над България...☝

    Коментиран от #13

  • 9 Абе

    17 55 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    Явно си на 15 години, щом не знаеш, че такива следи има открай време. Има ги от преди да има реактивна авиация.
  • 10 Учител

    12 31 Отговор

    До коментар #4 от "Събуди се, стадо!":

    По физика и химия си бил пълен двойкаджия, нали?

    Коментиран от #16

  • 11 Оля се

    11 30 Отговор

    До коментар #7 от "мдаа":

    Колега, що не цъкнеш в чичко гугъл и да потърсиш снимки или видео на формация от американски бомбардировачи от втората св.война (Grand box), та да видиш, как оставят такива следи.
  • 12 Аз като дете си спомням

    96 7 Отговор

    До коментар #3 от "Абе":

    По байтошово време на село с часове съм гледал самолетите и следите след тях в небето и не помня да са оставяли подобни разстилащи се облаци. Кондензът изчезва за няколко минути, а това дето в сегашно време, кото го изпущат и седи с часове като се разстила, определено не е само конденз!

    Коментиран от #51, #53

  • 13 Тиква си, господинчо

    32 3 Отговор

    До коментар #8 от "ЧУЙ ЧУЙ":

    Тоя трафик минава много рядко бе, умник. Откъде минават през останалото време?
  • 14 епъ

    4 19 Отговор
    Кажете КЪДЕ са парите, събрани за климата и КАК се изразходват?
    Ако самолетите променят климата/наводненията след тези облаци са факт защо не се ограничи преминаването им?
    Да се вземат проби от керосина и тест на изгорелите газове горе...
    Плаща ли се на самолетните компании?

    Малко вода в керосина е достатъчно за да прави облак...
  • 15 @@@

    17 39 Отговор
    Пичуи .Ако някой иска да ви трови , няма да ви пръска от самолет , като колорадски бръмбъри , а ще ви го сипе в питейната вода,ваксините ,храната,цигари ,алкохол ,лекарства . Нали разбирате малко по дискретно ще го направи

    Коментиран от #18, #49

  • 16 Овцата

    24 3 Отговор

    До коментар #10 от "Учител":

    Защо не му предадеш Един урок , учителю?? Макар че се съмнявам че ще сглобиш и едно смислено изречение.
  • 17 Проста логика

    83 4 Отговор
    Имаше ли толкова дълго оставащи следи в небето през социализма ?
    Не, нямаше!
    Имат ли САЩ патенти за "chemtrails"?
    Да, имат!
    Днес има ли дълготрайни следи в небето?
    Да, има!

    Спорът е излишен

    Коментиран от #41

  • 18 Абе момченце вчерашно

    49 5 Отговор

    До коментар #15 от "@@@":

    В уйкипeдията ви пише ли защо тия бръмбари са колорадски? А в щата Колорадо дали гледат картофи все още? Вероятно не пише в "извора ви на познание" и няма откъде да знаеш, че преди десетилетия ги нямаше в Европа и пак от самолети ги пуснаха добричите презокеански копeлeнца.

    Коментиран от #21

  • 19 Копейкин

    13 42 Отговор
    От сигурен източник разбрах, че с кемтрейлс пръскат само електората на Копейкин, за да му попречат да спаси България!

    Коментиран от #39

  • 20 Всеки ден гледам, нови цени!

    32 3 Отговор
    А Тиквата каза, че на 03.10.2022г. ще върне старите цени.
  • 21 @@@

    7 11 Отговор

    До коментар #18 от "Абе момченце вчерашно":

    Взимам си думите назад , май си погълнал яка доза от самолетите . Ама дори и след облъчването не си развил екстрасенски способности . Момиченце съм

    Коментиран от #26

  • 22 Гост

    30 3 Отговор
    Йотовски прав си. Само една забележка всички "европейски глобални медийни групи" се спонсорират и са под сто процентовата зависимост от Бил Гейтс и ДжСорос. Сто процента. В нета който иска може да види кои са им главните към кои интернационални издателства и медийни групи принадлежат и кои налива мангизи в тях.
  • 23 Мили папурчета

    9 37 Отговор
    Винаги е имало такива следи от аероплани летящи на голяма височина.
  • 24 Брато

    3 11 Отговор
    намери си читав доктор и успех

    Коментиран от #25

  • 25 Посочи

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Брато":

    за кого се отнася.
  • 26 Абе

    4 6 Отговор

    До коментар #21 от "@@@":

    Ти може и с тротинетка да си, ама мозък няма как да ти присадят.
  • 27 Факти

    45 5 Отговор
    Точно на 25.09. неделя следобеда имаше страшно много дебели следи в небето /говоря за югозападна София/, които стояха с часове. Преди години, особено пък през социализма нямаше такова нещо. Имаше тънки следи след самолетите и те изчезваха. Тези дебелите ги гледах с часове, при условие, че в тази посока самолети през деня няма, а бюрото ми е срещу прозореца и наблюдавах внимателно. Е, какво е това?

    Коментиран от #32, #33

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 2888

    19 5 Отговор
    А над Китай има ли такъв конденз? Аз съм бил много пъти за по месец и повече, и там защо няма?

    Коментиран от #50

  • 31 Мани ги теа

    2 5 Отговор
    Ами я кажи твоят чип получава ли ъпдейти? Щото откак си смених рутера и нема, батко.
  • 32 Бонд, Джеймс Бонд

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "Факти":

    А,де,що е туй нещо,дето не е като онуй нещо? Отвори си Флайт радара и се успокой малко,виж що трафик има над България! Всички трасета за Близкия и Далечния изток преминават над България, заради войната,санкциите и контрасанкциите на раша
  • 33 Дефакто

    7 17 Отговор

    До коментар #27 от "Факти":

    Фактите ти са неверни.Имаше такива следи при социализма.Верно,бяха по малко,но и полетите на голяма височина бяха малко.
  • 34 бай Даньо

    4 12 Отговор
    За какво го пускате тоя бе!?
  • 35 бай Даньо

    10 7 Отговор
    Мда, кемтрийлс! Ако някой кемтрейлски умник си направи труда да прочете обяснение на механизма на атмосферните явления ( облаци , дъжд, мълнии, урагани) от гледна точка на физика ще го заболи главата на второто изречение и си забрани да мисли по темата защото не за него ..., например в лекциите на Ричард Файнман има една глава по темата , има ги и онлайн но не позволяват линкове тук ... но целия свят стана специалист по всичко щото има ютуб ...
  • 36 кот диво ар

    2 4 Отговор
    Какво мисли гражданска защита по въпроса?
    мисли ли?
    Амои да пратят един дрон да ги разследва бе.
  • 37 Баш Майстора

    5 24 Отговор
    Във тази глупост вярват само най неуката прослойка на обществото.Тези на които малкото им мозъче работи на 1%
    Колко т.ъ.п трябва да си за да вярваш на подобни глупости.
  • 38 Страничен наблюдател

    30 3 Отговор
    Не вярвам на слуховете, докато правителството не ги отрече официално. Май Реймънд Чандлър го беше казал преди 80 години.

    Не мога да твърдя, че слуховете за кемтрейлс са истина - но е факт, че откакто имаме американски бази на наша територия, имам сериозни проблеми с отглеждането на зеленчуци. Всичко, което преди това си растеше и зрееше без да знам какво е това пръскачка, сега се скапва за норматив, ако не го ръсиш всяка седмица с всякакви химии - и пак не е гаранция! Да бях само аз - иди-доди. Но е факт не само в наше село, а и в цялата околия.
  • 39 Шопо

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "Копейкин":

    От сигурен източник разбрах, че си издухал гарнитурата 100%. Спасение - никс.
  • 40 Виждам Морони

    2 11 Отговор
    сериозни проблеми с отглеждането на зеленчуци .... А да си чувал за глобално затопляне и че то е проблем или няма такова нещо !? Скоро без да се усетите докато се улисвате с кемтрейлс ще садите Банани по Гания ...
  • 41 Грульо

    6 4 Отговор

    До коментар #17 от "Проста логика":

    Ама през социализъма нямаше и толкова полети. :D Сега има не само повече български полети, а и от други страни и натовски самолети. Кондензът зависи от температурата горе. Ако има условия за продължителна облачност, кондензът ще стои дълго, както облаците стоят дълго. Радев да пали едно фърчило и да взима проби от кейmтрейлсите, да видим какво са. :D
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 все не разбрал

    1 3 Отговор
    Mоже да си талантлив писач, но пишеш глупости по поръчка
  • 45 Вътю Т.Панчев

    2 5 Отговор
    Ми като не може да смята вдлъбнатото човечество вярва в таласъми ...колко материал побира един фърчиплан?? какво е бойна концентрация?? колко живее един вирус на 10 км при -60°С и тъй нататък ...

    Коментиран от #46

  • 46 И бреее

    9 1 Отговор

    До коментар #45 от "Вътю Т.Панчев":

    къв вирус та гони па тебе бе? даже не правиш и разлика между химично и биологично
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Йотовски можеш ли да мислиш?

    1 7 Отговор
    Не разбрах за домат ли се имаш или за зърнена култура, че да те пръскат от самолети Йотовски?
  • 49 ПАПУРЯ

    7 0 Отговор

    До коментар #15 от "@@@":

    А,добър ден!Ти кво ли каза?Нещо дето правят от години.Ако искали да ви тровят...:)))))Няма ли 0 трови в храните?М?А водата да не говорим какви айна има.За в @ксините пък ви го набиваха в канчето сума ти време.Там пък какви бъркочи са...Те за това хората падаха кат отсечени дърва.Бум на всякакви болести.откъде бе,другарю идват те?Умник Гюро.
  • 50 мисира

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "2888":

    Защото тези следи,кемтреилс, са пускани от китайски самолети а самите китайци са достатъчно умни за да не се тровят сами.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 а спри се бе

    1 1 Отговор
    ИДИОТОВСКИ. Тахтабите като теб не се пръскат а се настъпват и се размазват.
  • 53 Някой

    0 5 Отговор

    До коментар #12 от "Аз като дете си спомням":

    Вместо да беше гледал с часове / не че по онова време имаше толкова полети, ама нейсе,ще ти простя лирическата измишльотина/ , да беше залегнал над уроците по физика. А, и като споделяш
    разни спомени,да знаеш че няма как с часове да си гледал следите на самолетите, които уж пък бързо изчезвали.Нали така твърдиш? Хем бързо се разнасят, хем пък си ги зяпал с часове......странна работа.
  • 54 Какъв Кемтрейлс

    3 1 Отговор
    Какви 2 лева?????
    Съгласен съм с теб за едно - човек трябва да се съмнява и размисля. Но дотук.
    Въпросът е лесен- кой ни пръска и защо. Нали осъзнаваш, че такава пълномащабна операция изисква огромен ресурс. И финансов и шпионски, защото някой трябва да даде обяснение какво са тези самолети или напълно да го прикрие. Кой е този някой и какво цели.
    Ако е да ни избие тихомълком, има много по-лесен начин , и по евтин.
    Но няма нужда да се охарчва. Отрицателният ни прираст ще свършат това безплатно. Така че - Кой и защо?
    Дали не са рептилите 🤨🤯🤯🤯
  • 55 Кусур

    0 2 Отговор
    Ви е само кемтрейла сега, утре като задумкат с атома тия следи ще са като панделки в небето.
  • 56 незнайко

    7 1 Отговор
    Никой досега не е казал защо преди нямаше КОНДЕНЗ от изтребителите и гражданските самолети с реактивни двигатели ??? Защо се появиха от 2-3 години ??? Какво се промени в двигателите им ??? Отговор никой не дава !!! Откакто ни натресаха КОВИДА сега си го ръсят както искат !!!!