Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 13:00 3 226 31

Емил Василев: Да, ма не. И малцинствата бият

  • таксиджия-
  • таксиметров шофьор-
  • побой-
  • софия

Дали невинният няма да стане също жертва, но този път на правосъдието и политическите интереси?

Емил Василев: Да, ма не. И малцинствата бият - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Интересен казус от вчера с жертва. Две коли се засрещат в еднопосочна улица. Възниква спор кой трябва да отстъпи.

Това коментира във "Фейсбук" Емил Василев.

Нормално е да отстъпи този, който е в нарушение на правилата за движение. Но не, понеже нарушителят си е от квартала, по някакви негови съображения той смята, че другият трябва да отстъпи. Слиза от колата и заедно със свой приятел почват да налагат "противника".

Той обаче се оказва добре подготвен побойник и успява да свали с юмрук единия от нападателите, който по-късно /не веднага/ умира от удара. Колеги юристи ще кажат, че това е класически случай на причинена тежка или средна телесна повреда с последвала смърт по непредпазливост, като извършителят вероятно е действал при условия на неизбежна отбрана /нападнат от двама, бит/.

Да, ма не. Починалият се оказва от малцинствата.

Роднините му цяла нощ блокират кръстовища в София, а полицията ги охранява. Дават интервюта и искат доживотна присъда. Въпросът вече се коментира в контекста на етническия мир, а сдружението на таксиметровите шофьори започва протести на браншова основа.

Дали невинният няма да стане също жертва, но този път на правосъдието и политическите интереси?


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мсс

    94 1 Отговор
    АКО бяхме държава тази ситуация щеше да е невъзможна.Първо,неграмотният и криминално проявен таксиджия нямаше да е такъв защото закона не го позволява.Второ няма как да си позволиш да караш в насрещното в нормална държава.Трето никаде по света няма толкова комплексирани и мутреещи хора,които да не ногат да се разминат на улица позволяваща разминаване на два камиона без проблем.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    91 1 Отговор
    Сега да видим Гешев как ще реши проблема да не стане че малцинствата са по вачни за политиците отколкото спазването на законите и правилата ?

    Коментиран от #14, #16, #20

  • 4 Бонев

    76 0 Отговор
    Много точен коментар.
  • 5 Бай Благой

    77 1 Отговор
    Като наемате такива тъпани за таксиджии така ще е...
    Добре че не ми се налага да им ползвам услугите на тия миризливци
  • 6 Тахумба

    65 0 Отговор
    "Нормално е да отстъпи..."
    Не, не е нормално да отстъпи, нормално е да не влиза. Пътният знак и маркировката са закон и не бива да се нарушава. Друг въпрос е как се поставят знаците и маркировките. Съвсем друг въпрос пък е, че има места, където маркировката няма как да не бъде под автомобила.
  • 7 Най добрият

    63 3 Отговор
    Циган е м.....вият такъв. Спор няма! Лошо е ,е българите не са единни ,за да отговорят на поредното беззаконие на ц....те.
  • 8 писна ми

    77 1 Отговор
    Заради нагъл умрял циганин няма нужда младо момче да става жертва при положение, че е бил в правото си и е бил нападнат! И онава с тротинетката, ще ми протестира!? Писна ми сетиозно!
  • 9 Пълен бойкот на администрацията

    58 5 Отговор
    ЕДВА КОГАТО МАЛЦИНСТВАТА ЗАПОЧНАТ ДА ПЛАЩАТ КАТО БЪЛГАРИТЕ, ЕДВА ТОГАВА МОЖА ДА ИМА СПРАВЕДЛИВОСТ. ЗАЩО НИКОЙ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРАНСПОРТА, ПРОКУРАТУРА, ПОЛИЦИЯ, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, КАТ, МИНИСТЕРСТВО НА ОБРАЗОВАНИЕТО - НИТО ЕДНА ИНСТИТУЦИЯ НЕ ПРОВЕРИ ДАЛИ ВОДАЧИТЕ С ТЪМЕН ЦВЯТ СА ГРАМОТНИ, ПРАВОСПОСОБНИ, ОСЪЖДАНИ? ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПРОВЕРЯВА ТАКСИМЕТРОВИТЕ ФИРМИ, АПАРАТИТЕ? ЗАЩО ГЛОБИТЕ СА СИМВОЛИЧНИ? ПАРЛАМЕНТА СЕ СПОТАЙВА И ВЗИМАТ КОСМИЧЕСКИ ЗАПЛАТИ? ЩЕ ВИ КАЖА: ЗАЩОТО КОГАТО ТРЯБВАШЕ НЕ ОБЕСИХМЕ НА СТАДИОНА БАНКЯНСКОТО БОСТАНСКО ОБРАЗОВАНИЕ! АКО БЕШЕ СТАНАЛО, СЕГА НЕГОВИЯ ЕЛЕКТОРАТ ЩЕШЕ ДА СЕ СВРЕ В МИША ДУПКА
  • 10 Псевдоним

    62 2 Отговор
    Ако не бях прочел тази статия, щях да остана с впечатлението, че младежът първи е нападнал починалия таксиджия. Тази информация беше "спестена" в предните новини.

    Коментиран от #30

  • 11 Жокер

    35 2 Отговор
    За какво са им паник бутони ако звънят на тумбата, ето го агресора!

  • 12 Геша

    59 1 Отговор
    Напълно вярно съждение на Василев.Къде бяха тези цигани когато циганин уби с камъни в главата случайно попадналата му и изнасилена зверски от него девойка в Русе? Само дървото го оправя това племе.

    Коментиран от #22

  • 13 Факт

    33 5 Отговор
    Време е да търся друго място за живеене !
  • 14 Абе

    11 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Има снимки в Blitz bg!!!
  • 15 Ето го Гешев

    10 2 Отговор
    в квартал "Факултета": "Знам, че с основание сте ядосани, защото не получавате еднаквост, обърна се той към събралите се. За съжаление, докато това не се промени, нищо няма да е наред в тази държава, каза Гешев. Аз съм тук в знак на уважение и съпричастност с вашия гняв. Утре имам среща с организацията на таксиметровите шофьори, добави главният прокурор."

    Коментиран от #25

  • 16 Иван4о

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    гешев не може,няма власт да решава. ИМА следствие, обвинителен акт, който не се подписва от главния прокур и съд който не му е подчинен. Предполагам, делото ще се води повече от една петилетка и .. . ще заглъхне. Щото вина има и починалият, най малко затова, че е нарушил закона за движение по пътищата.
  • 17 Пепи

    23 0 Отговор
    Въпрос: Какъв е този знак.
    Отговор: Алуминиев
  • 18 Пловдив

    26 0 Отговор
    Готов съм да участвам в акция, която да е в защита на нападнатия от таксиджията човек!
  • 19 Мисленето не е за всеки

    18 3 Отговор
    Каскетът си скъсва задника два дни да спаси етническия мир, който политиците били застрашили, отивайки на крака при електората на Би би, за да внесе ред в неорганизирания, "справедлив и спонтанен" протест, а вие се подигравате на усилията му за ресто на тези които го подкрепяха пред ВСС при "избора" му!
  • 20 пппп

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Мдаа":

    Не ги наричай малцинства, защото да не се окажем Ние малцинства !
  • 21 ИНЖ

    14 0 Отговор
    Властите да забранят и предотвратят "протестите" по случая, до завършване на разследването. Има Жандармерия, НСБОП и т.н....
  • 22 Аааа, не!

    12 0 Отговор

    До коментар #12 от "Геша":

    Аааааа! Не! Куршумът също върши работа!
  • 23 ЗЕЛЕН чук

    14 1 Отговор
    Забелявате ли в такива ситуации , ЦИГАНИТЕ колко са организирани , задружни и солидарни !? Знаят си правата / за разлика от задълженията / и търсят начини да ги отстояват възможно най-гръмогласно и крещящо ! А кой е виновен е ДРУГ ВЪПРОС !

    Коментиран от #26

  • 24 Нострадамус от Злокучене

    8 0 Отговор
    Няма да има никаква "доживотна" присъда.Закона е ясен в случая.Най-много да се опитат да извъртят ситуацията на етническа основа,но едва ли ще им се получи.Най-много да му дадат условна с изпитателен срок.
  • 25 Марш

    14 0 Отговор

    До коментар #15 от "Ето го Гешев":

    Вярно е, не получават еднаквост. Хъxpeците имат само права, а хората - само задължения. Говори за "еднаквост" в "квартал", 80% от който е незаконно гето. Аз или друг българин можем ли да си построим къща без разрешение, където ни хареса, при това в пределите на София, без никой да смее да ни пипне с пръст? И аз искам еднаквост за poмовете. Както законът важи за нас, така да важи и за тях. Ама тогава наглата сгaн, ще опищи света, че ги "дискриминират".
  • 26 БПФ

    10 0 Отговор

    До коментар #23 от "ЗЕЛЕН чук":

    Как пък един път не показаха задружност и солидарност за нещо полезно за обществото, а само за зулуми?
  • 27 Марш

    12 0 Отговор
    И стига с тия "малцинствАТА". Има само едно малцинство и това са отврaтителните хъxpeци, които отказват да спазват законите, да бъдат полезни, да плащат за това, което получават като всички, но си мислят, че са над закона и всички са им длъжни. Тyрци, арменци, евреи и др. не са малцинства, защото макар и от други етноси, са едни от нас. Те масово спазват закона, трудят се, плащат осигуровки и данъци. Уважават нашата държава, значи са наши братя.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 политнекоректен

    0 0 Отговор
    Не лъжете! И двамата са от малцинствата! И двамата не са българи!
  • 30 той младежа

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    и той не е българин
  • 31 Такаа а а

    0 0 Отговор
    Щом в съда оправдават за причинена смърт полицай с обяснението,,бил с много добри качества,,
    защо да не оневиняват хората от малцинствата,че карали в насрещното,че налитали на бой,че колят хора по селата.......и така мога да изброявам до утре най малко