Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 13:00 3 535 24

Кръв по обувките

  • цигани-
  • побой-
  • убийство-
  • емил йотовски

Мисля, че нещата се осраха още тогава

Кръв по обувките - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди години, докато учех медицина; ми се случи следното поучително и донякъде интересно нещо. Имах упражнения по съдебна медицина – специалност, която напълно ненавиждах, защото не е фокусирана върху здравето на човека, а обслужва закона.

Освен кръвонасядания по половите органи след прегазване от влак,

характерните следи от обесване с тънко въже и други несимпатични неща, имах възможността да се ровя в купища документи и свидетелски показания по съдебни дела. Стари дела, но със съдебно медицински експертизи. Спомням си един случай, в който няколко цигани, наричани в съвремието ни роми, римляни, новобългари или и аз вече не знам как, бяха хванали един клет човечец в подлеза на „Плиска“. Бяха го спукали от бой, бяха му взели парите и часовника и го бяха оставили в безсъзнание да си умира по естествен път. И дотам.

Както и да е. Циганите бяха арестувани и дори бяха писали показания, които аз имах честта да прочета.
Няколкото нападатели по определено неук начин бяха описали събитието така, че да изглежда, че самотния човек ги е нападнал. Бил ги псувал, бил налитал на живот и смърт. Те го били възпирали, успокоявали и дори умиротворили и по незнайни пътища портмонето и часовникът му се били промушили в техните джобове. Да.

Това си го спомням добре. Цитирам по памет: „Брат ми си бръкна в джоба и видя, че там има някакъв часовник. После пита на кой е и после не си спомням.“ После човекът, разбирай нападателят, бил паднал по стълбите, бил се влачил и се удрял в тях, (затова те имали кръв по обувките) и накрая престанал да шава и се успокоил. Бандата после искала да викне линейка, ама не викнали, защото им се сторило, че няма нужда.

После решили, че случайно попадналите часовник и пари ще ги занесат в полицията, но по пътя за районното били арестувани и така…
Следваха сухите медицински описания на жестоко пребития човек. Строшени кости, хематоми, загуба на съзнание и също така детайлно описание на кръвонасядания по кокалчетата на нападателите.

Най-отвратителното в този документ беше, че извършителите бяха оневинени за нещо като „превес на свидетелските показания“. Тоест, законът беше приел, че самотен човек напада група криминални мъжаги, пада по стълбите няколко пъти, удря си главата къде ли не включително и в краката им и най-накрая подло пъхва парите и часовникът си в техните джобове.
Годината беше 1995.

Мисля, че нещата се осраха още тогава.

По-съобразителните ще направят аналогия с някои събития от тези дни.
По-несъобразителните – не, и ще живеят по-щастливо, но това ще е само временно.
Извинявайте.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пас

    53 0 Отговор
    Строителни войски, ТВУ-та, квартален и казарма.

    Коментиран от #2, #5

  • 2 Не помага!

    55 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пас":

    Туморът се изрязва дебело и се хвърля в огъня да изгори! С йод и риванол не става!
  • 3 Вуте

    52 0 Отговор
    Тия роми, римляни, новобългари се ползват със защита.Те винаги се оневиняват,а изкарват българите виновни.Жалка картина.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Служих

    44 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пас":

    в Строителни войски по бай Тошово време.Тогава тези роми, римляни, новобългари,имаха право само да бачкат и ядат бой.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Елит велможи

    38 1 Отговор
    Това е заради елита. Кажи за елита, който допусна това, кажи за същия елит от чисти българи и масони, с дебели портфейли и костюми, мачакащи всичко наред без значение принадлежността - етнос, религия, заможност. Българи бе, масони и всякакви такива феодали и олигарси, които унищожиха съдебната система. Съдия престъпник в, какво да обвини друг престъпник, през собствената си морална рамка на престъпник ли?
  • 8 Притча:

    22 0 Отговор
    Едно дете било д ебил и както се полага на д ебил не знаело, че е д ебил и си живяло дълго и щастливо.
  • 9 Стига бе

    44 0 Отговор
    Не знаеш ли, че ромите в БГ имат следните права:
    1. Да крадат
    2. Да не плащат сметки
    3. Да се возят безплатно в градския транспорт
    4. Да се женят на 13
    5. Да не ходят на училище
    6. Да гласуват срещу пари
    7. Да не работят
    и още…
    Когато само една от тези изконни човешки свободи е нарушена, соросовото БХК скача и ни топи пред Европа и света като недемократична, ретроградна, диктаторска, нетолерантна и нецивилизована страна.
  • 10 Постът ще бъде изтрит

    34 0 Отговор
    "Компетентните "органи ще бъдат сезирани за недупостим език на омразата ,господина ще го блокират ,а може и обяснения да дава. Ци.....ните ни бият и гавр...т с нас ,но ние дори не смеем протест да организираме ,защото нямаме достойнство.

    Коментиран от #11

  • 11 НеЕС

    28 0 Отговор

    До коментар #10 от "Постът ще бъде изтрит":

    Не е заради достойнство, много пъти съм писал, а заради смяна на с-мата. Това е целенасочена политика.
    До 89г. нямаше такива неща и интеграцията на ромите бе постигната, защото имаше строги закони за всички граждани в страната, без изключение (пол,етнос,религия). Днес ЕС (и НПО-тата) промени правилата така, че даде на малцинствата права и привилегии по линия на криворазбраната политическа коректност, които стоят над закона, или може да се третират закона в зависимост от какъв етнос си.

    Коментиран от #15, #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Циник

    14 5 Отговор
    Абе, че много от ромите са за дърво, то е ясно. Ама няма да е зле законът да е еднакво непримирим към всички обществени групи с подобно поведение. Наркотизираните тълпи уж белолики юноши не са по-малко опасни; виждаме ги по мачовете, където те все пак пазят някакво приличие, че има камери и полиция. Да не стане така един ден да изпратим всички роми в ГУСВ, ТВУ и пр. абревиатури, а да се окаже, че престъпността си е пак такава, кавато е била.
  • 14 Боклуци

    9 8 Отговор
    Нищо не става от българина жена или мъж.Пълни страхливи отрепки.Жалки нищожества катунари които избягаха а не пожелаха да се борят за собствената си държава Алчни,прости неграмотни.За това ще бъдат мачкани от мнаглите.
  • 15 Така

    18 0 Отговор

    До коментар #11 от "НеЕС":

    стана щото нашите послушковци,изпълняват безапелационно всичко каквото им наредят от ЕС
  • 16 Нашите съдии са сложени

    13 0 Отговор
    да се подиграват с народеца!
  • 17 бих добавил

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "НеЕС":

    Преди 89та в зелените ни паспорти се разбираше по броя външни и вътрешни кръгове в тях, кой какъв е. Българин, сиганин или с турско самосъзнание. Бяха само три варианта и при всяка проверкаорганите на властта - тогава милиционери се ориентираха бързо как да действат. Сега сме демократично европейско семейство и всички сме еднакви.
  • 18 доктора

    13 0 Отговор
    Чест и почитания към автора. Винаги с голямо удоволствие чета неговите анализи и се възхищавам на реториката. Бих се радвал да го познавам лично. Поздравления.
  • 19 бих добавил

    1 0 Отговор
    Говорех за броя вътрешни и външни кръгове на печата в зеленият паспорт.
  • 20 Рико

    3 0 Отговор
    Имаше такъв виц : показания в съда - Мажа си филийката с масло, изпускам я; тя пада с маслото нагоре, аз се подхлъзвам върху нея и при падането, с ножа, без да искам, пробождам жертвата. И така 17 пъти.
  • 21 Заключение без изключение

    3 0 Отговор
    Годината е 1995 . От там нататък , няма какво повече да се коментира.
  • 22 кочо

    1 0 Отговор
    трябва смътно наказание да всички чужденци живеещи в бългалия който убиват българи.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 с поглед наплашипутак

    0 2 Отговор
    Няма нужда дори да те чета.