Last news in Fakti

20 Октомври, 2022 11:35 1 216 9

Макрон не се нуждае от фитнес

  • еманюел макрон-
  • депутати-
  • договорки-
  • народно събрание-
  • конституция

Знаете ли, че от един месец французите са по улиците, че стачкуват, че ходят пеша и стискат зъби пред неволите, а вие зяпате подигравките на депутатите по телевизионните екрани от сутрин до вечер

Макрон не се нуждае от фитнес - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Френският президент и неговата министър председателка изтъняват всеки ден. Изтънява и подкрепата към тях. Това е видимата разлика с българския парламент. От Асен Василев до Делян Пеевски теглото на мнозинството народни представители расте обратно пропорционално на народната подкрепа. Те са едни кореми, то са едни вратове, даже и на някои бузите ще се пръснат.

Само на 100 метра от парламента има фитнес зала. Ако разкършат набъбналите си от седене тела, може и да разберат, че са платени да вършат работа. Конституцията не позволявала да запретнат ръкави!? Не тя горката пречела, а тълкуването й! Не можело да се променя избора на председател на парламента, но можело да се тълкува по друг начин. Трябвало вторият да бъде първи, а не обратното. Предложили даже председателство "на въртележка" по споразумение.

Остава само и на "прескочи кобила" някой да предложи за да се стигне до върховете на резила.

Проблемът е, че "резилът" вероятно дори от върха, никой няма да види. Огледалото е счупено, без него споразумяването, компромисът и договарянето ще продължат защото "хората не искали избори". Те искали "стабилност" и правителство. А бе, народе, кой ще ме убеди, че французите искат "социална справедливост", а българите искали "стабилност"?

Знаете ли, че от един месец французите са по улиците, че стачкуват, че ходят пеша и стискат зъби пред неволите, а вие зяпате подигравките на депутатите по телевизионните екрани от сутрин до вечер. Така ли търпеливо ще гледате циркаджилъка, ако медийното огледало си вършеше работата и ви информираше, че България държи палмата на социалната несправедливост? Че разликата между ниските и високите доходи е най-голяма в Европа? Ще повярвате ли на "левите", които се "гушкат" с десните, от ваше име, за да останат на власт?

Във Франция властта е на косъм, но никой не тълкува конституцията, а я прилага. За да излезе от блокираната ситуация, министър председателката Елизабет Борн извади "парламентарния пистолет" - артикул 49, алинея 3-та, който позволява да се приеме бюджета 2023г. без гласуване в парламента. Това е опит да се мине силово, защото липсва абсолютно мнозинство. Рискът е голям и противниците на управляващата партия само това чакаха. Те веднага предложиха вот на недоверие. Ако гласуването на "недоверие" събере повече от 290 "за", правителството пада и за Еманюел Макрон настъпват тежки времена. Това е политиката. Истинската безжалостната политика, в която справедливостта е по-важна от "стабилността"!


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Правилно

    6 3 Отговор
    По-млада булка му треба, и да не е честна ционистка!

    Коментиран от #3

  • 2 Георги

    9 17 Отговор
    На българина комунистите му промиха мозъка за 45 години. Отделно българина живя в постоянен страх тези 45 години, страх, ако изкаже мнение, веднага без съд се озовава в лагерите на смъртта.

    Коментиран от #4, #9

  • 3 Раданч Татлъту

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Правилно":

    До всеки велик държавен мъж ,стои една велика баба!🤣🤣🤣👍
  • 4 Раданч Татлъту

    14 5 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    Гоше,и на теб ли за всичко са ти виновни куманизите?🤣🤣🤣
  • 5 Есхач

    9 2 Отговор
    Най-накрая някакава що годе смислена статия за процесите ставащи в другите страни на ЕС.
  • 6 Айде

    3 2 Отговор
    Чеков, защо така, някак си, престъпленията на Борисов, Герб, БСП и ДПС остават в страни, а!?
  • 7 Мисълта на този автор Чеков

    3 6 Отговор
    Горният бъркоч от "мислите" Чекови са нещо подобно на домашен "Бейлис". Боза с ракия. Рубладжия с рубладжия.
  • 8 Макарон

    3 3 Отговор
    Франция след 10 години ще е ислямска държава!
  • 9 ами

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Георги":

    на колко си годинки, гошко? много ти промит мозъка...