4 Декември, 2022 10:32 6 092 86

Проф. Стоян Денчев: И ти ли, Рюте?

  • стоян денчев-
  • рюте-
  • шенген-
  • нидерландия

Те нямаше да допуснат моите деца да са по-малко европейци от техните. Те нямаше да допуснат българския народ да бъде унижаван по такъв циничен и недостоен начин.

Проф. Стоян Денчев: И ти ли, Рюте? - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

„Вместо европейска солидарност, България получава цинизъм!“
Румен Радев, Президент на Р България

„Да вярвам … или да не вярвам“ – това е въпросът който от днес силно ме измъчва.
Да вярвам на Европейския съюз или да не му вярвам ?!
Но нали и ние сме Европейския съюз ?!

Аз вярвам на себе си. Вярвам на своите близки. Вярвам на своите приятели. Вярвам на децата си. Вярвам на внуците си. Вярвам (с малки изключения) на българските политици. Вярвам на … българския народ. Вярвам на народите на Европа.

Но от днес вече категорично не вярвам на европейските политици. Защото ако бяха истински народни водачи и държавници на „Обединена“ Европа, те нямаше да допуснат например г-жа Урсула фон дер Лайен и който е да е друг брюкселски чиновник да бъде повече европейски гражданин отколкото аз съм.

Те нямаше да допуснат моите деца да са по-малко европейци от техните. Те нямаше да допуснат българския народ да бъде унижаван по такъв циничен и недостоен начин.

Роден съм и съм израснал в малкия пограничен град Елхово – на границата на „Обединена“ Европа. И аз като всички граждани на Елхово, както и на гражданите на моята Родина, скърбим за разстреляния от упор на граничната бразда български граничен полицай. Той беше там за да защити тази Европа на която не и пука за България. Той, както и другите български граничари са там не за да вземат 50 евро и да си затворят очите, а да изпълняват своя дълг към България и към „Обединена“ Европа.

Далеч съм от мисълта да правя паралели с исторически личности, но като отчитам древното величие на България, ми се ще да извикам силно, че да ме чуят дори и в Амстердам –
„И ти ли Рюте ?“

Източник: Епицентър


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 80 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путинофил

    60 51 Отговор
    Нидерландия знае, че Външно издава визи и бг паспорти на руски шпиони!

    Коментиран от #4, #32

  • 2 Радев бе,

    49 38 Отговор
    Илянчето на колко руснака даде бг паспорти?

    Коментиран от #67

  • 3 Жалък плач

    58 21 Отговор
    Все другите са виновни че сме маскари
  • 4 Хахаха..

    36 18 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Ми като знае,що си трае? Пък ти иди та кажи на Козяк,това е хем европейско,хем патриотично!
  • 5 Айдеее

    56 11 Отговор
    и Президента вече е за излизане от ЕС и НАТО!
    Радев, чии е Крим?
  • 6 Разделяй и владей

    51 35 Отговор
    България е с най големия брой руски шпиони в Европа и това се знае отдавна а модела на управление от БГ-предателите е достатъчен за отхвърлянето ни от Шенген
  • 7 !!!?

    58 17 Отговор
    Рюте каза това което Радев и неговия Гъръбарник постоянно сами говорят за държавата си - корупция, безотговорност, каналджийство, безхаберие на границата, порочни практики на митниците, анархия по пътищата, липса на правосъдие, безвластие, какофония в Парламента,...!!!?
  • 8 Лош материал

    42 26 Отговор
    Осемдесет години руска окупация
  • 9 Жорката

    59 18 Отговор
    Холандия ни казва: Държавата Ви е превзета от мафията.... И мафията започва да реве по медиите, че не било честно.

    Коментиран от #21

  • 10 Койчо

    49 18 Отговор
    Айдеее, и това високопоставено ДС ченге взе да циври. А не ни пускат точно заради такива като него. И той го знае.
  • 11 Иван Грозни

    28 7 Отговор
    Мисля, че тезата за виновен президент е погрешна. Виновни са правителствата и техните премиери управлявале най-продължително време. Зощото това за което се говори е наслоявано с годините на управление като подход за лично благоденствие.
  • 12 НЯКОЙ

    43 5 Отговор
    Наистина ли не разбираш "професоре", КОЙ е виновен за българското дередже ???????
  • 13 УРА,,УРА

    39 7 Отговор
    Когато достигнем нивото на корупция и нивото на доходите в Шенген, тогава да мрънкаме по този начин. С каскета, толупа иДоган това няма как да стане.
  • 14 Ами сега?

    30 6 Отговор
    А защо е толкова чудно, че Европа и Великите сили се стремят да ощетяват и да унижават България след като това е политика още от средата на XVIII век, с осъществяването на френския проект за държава Румъния, където са включени Влашко и Молдова? Колко територии населени с изконно българско население са откъснати от българските си корени и предадени на съседи? Цялата Беломорска Тракия е владение на съседи. От Македония притежаваме едва 10%, а за да ни е още по гадно ни отнеха и Западните покрайнини.

    Коментиран от #71

  • 15 един

    37 3 Отговор
    И аз Стояне!Ако в България сте се нагли и нахални и лъжете най-безцеремонно, че хотелска сграда е подпорна стена,в Европа и в Нидерландия тоя номер няма да мине,ако в България един задкулисен мафиот си строи кей в морето и го узаконява като поземлен имот,тоя номер в Европа няма да мине,ако същият този мафиот си купи цял ТЕЦ за 3000лв. и после държавата му плаща милиони за студен резерв,тоя номер също няма да мине в Европа,ако цялата тая комунистическа пасмина у вас,краде пари от бюджета ви,и си купува избори,това също няма да мине в Европа,така че не ми викай и ти ли Рюте,ами погледнете се,докъде докарахте България,най-бедната и корумпирана дъжава в ЕС!Срам сте за Обединена Европа,Румъния и Хърватия ви разминаха!

    Коментиран от #70

  • 16 Хххххххх

    30 4 Отговор
    Тоя не беше ли ректор на УниБит!? Университета на ДС и БКП на мафията и на ДПС?
    Вие сте виновни, защото работите срещу държавата, срещу българите и ни ограбвате. За вашите деца не се притеснявам, но за моите да защото вашите деца ще избягат на запад с откраднатите от мен пари.
  • 17 Какви са тия лигави

    20 12 Отговор
    словоизлияния.

    Напускаме джендърския ЕС, лайкейската креатура на САЩ и готово.

    И без това никой не ни е питал дали искаме да сме част от тази група на американски пудели!
  • 18 Предаването "С Рачков всичко е възможно"

    14 5 Отговор
    Това е унижение за българският народ! Ярка демонстрация колко му е акъла!
  • 19 Верно ли

    15 10 Отговор
    "...Вярвам (с малки изключения) на българските политици..." Този професор къде живее??? Сигурно в някоя друга реалност! Щото аз на тези, които напълниха НС, да си взимат заплатки без да работят не им вярвам, ама хич!
    Иначе евала на Радев, поне той се държи достойно, а не като онези клекналите евроатлантици!
  • 20 Варната

    37 3 Отговор
    Българският народ е унижаван от българските политици .От ЕС ни изсипаха милиарди , къде са ? В чекмеджета на български политици ! Българските политици определят , как да живеем в България и с какви доходи . Никой не ни е виновен отвън , ние сме си виновни , че ги търпим .

    Коментиран от #22

  • 21 Зевзека

    25 10 Отговор

    До коментар #9 от "Жорката":

    Абе Жорка а в Нидерландия мафията не работи, така ли? Точно Нидерландия е държавата с най-много наркотици и проституция, тя е хъб на порно с деца, на трафик на хора и незаконен превоз на мигранти за ЮК. Сори, но точно пък лалетата да ни учат е меко казано циничтно. Да беше някой друг, можеше и да не се засегна, но не и Нидерландия!

    Коментиран от #43, #51

  • 22 Зевзека

    14 12 Отговор

    До коментар #20 от "Варната":

    Къде ги изсипаха тия милиарди? Колко дадаха за границата, която е и граница на цялото ЕС? Колко дадоха за най-модерно оборудване? Колко за построяване на ограда, за поддържането й? Да припомня ли че когато страяхме оградата, точно европейци пищяха против нея и правеха живи вериги, като ни наричаха нацисти? Я върни малко лентата назад и си спомни. Нямат никакво право да ни сочат с пръст, защото ако не се справяме, то е защото са ни оставили сами. Не им дължим нищо на тия хрантутняци. Нищо!

    Коментиран от #24, #26

  • 23 Руски пасквил

    17 5 Отговор
    Явно има доста почва у нас. Кофтито е, че се крие зад реторика за уж достойнство, но те слугите на Империята на Злото много добре знаят на кого слугуват и са наясно, че трябва да се прикриват.
  • 24 ....

    8 3 Отговор

    До коментар #22 от "Зевзека":

    "Ние", "те". Ти да не си някакъв азиатец? Щото последно България беше в Европа, а от доста години вече и в ЕС. Шенген ги брига някакви тираджии, не нормалните българи.

    Коментиран от #27

  • 25 Гещев нали търси доказателства.

    15 3 Отговор
    Как да вярвамЕ на Ст. Денчев, Р. Радев, Б.Б. и децата им, след като сме изгледали авторския филм на Афганистанец-кинорежисьор излъчен по канала на Ютуб на Настоящее време, на гласа на Америка, заснел четирите години, които са му трябвали да стигне Германия.Филм ДОКУМЕНТИРАЛ, как се преминава българската граница, какви расисти и обирджии са БЪЛГАРСКИТЕ власти, филм в който е ДОКУМЕНТИРАНО, че българските канарджии са и роботърговци на ДЕЦАТА на мигрантите.Кога българските НЕнационални телевизии ще го излъчат, за да го гледат Радев ГЕШЕВ, Денчев и политиците, оръващи чадъри над каналджиите.
  • 26 Варната

    15 5 Отговор

    До коментар #22 от "Зевзека":

    Питай банкянския толуп , колко са дали и къде са !
  • 27 Зевзека

    15 5 Отговор

    До коментар #24 от "....":

    Това поведение е демонстрация не към тираджийте, а към българския народ. Я иди в ЮК да ги питаш, когато плюеха по България, кой го отнесе! Не са тираджийте, а обикновения българин. Знаеш ли колко студенти и български деца има в Нидерландия? Имаш ли идея как ще се държат с тях след тия думи на Рюте? Убивате нормалния живот на обикновените хора и не ви пука за това. Гледате само как да се докопате до властта и минавате през главите на обикновения човек. Няма значение дали сме в Шенген или не. Проблемът е това, което се внуши в ЕС спрямо България и българите, а именно че сме някакво второ качество хора. Никой от вас въобще осъзнава ли последиците от това? Или не ви пука, защото имате канадски и английски паспорти и ви е все тая?

    Коментиран от #29

  • 28 Единствения въпрос

    12 3 Отговор
    .. на който трябва да се отговори, за да се разбере колко "морални" са тия, които се "възмущават" от позицията на Холандия, е: вярно ли е това, което казва Рюте?

    Коментиран от #31

  • 29 ....

    4 6 Отговор

    До коментар #27 от "Зевзека":

    "Това поведение е демонстрация не към тираджийте, а към българския народ." Това не е никаква "демонстрация". Хората не искат безконтролен поток на всякакви, и това е НАПЪЛНО ОПРАВДАНО. Демонстрация е разграден двор като нашия да иска да им определя ежедневието.

    Коментиран от #34

  • 30 Шайба

    5 3 Отговор
    Направо сме като жабата от оня виц където видяла,че подковават вола тая вдигнала и тя крак.
  • 31 Минало незабравимо

    10 4 Отговор

    До коментар #28 от "Единствения въпрос":

    Не знам колко е вярно това, което казва Рюте, но знам че камиони от Украйна пълни с нелегални минават през Амстердам за ЮК. Интересно ми е колко струва на човек да мине от там? Едва ли е 50 евро. Но пък в ЮК не един и два камиона с трупове втрещяваха обикновените англичани.

    Коментиран от #33

  • 32 мммда

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "Путинофил":

    Знаят също, че и на арабски радикали(теро) се дава гражданство под американски диктат от доста години вече.
  • 33 Единствения въпрос

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Минало незабравимо":

    "Не знам колко е вярно това, което казва Рюте" А оттам тръгва всичко. Само дето има документални филми, които са ЗАСНЕЛИ (със скрити камери, реконструкции на очевидци и пр) какво се случва по южната ни граница, тъй че "незнанието" (или преструването, че не знаещ), не е оправдание.

    Коментиран от #37

  • 34 Зевзека

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "....":

    Тогава първо да спрат потока на бежанци към ЮК от Афганистан. Не минават през нас, минават през техните канали в прекия и преносен смисъл на думата. Да си оправят техните проблеми и тяхната граница, после да дават акъл за нашата.

    Коментиран от #35

  • 35 ....

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Зевзека":

    Нещо си се объркал. Те си дават "акъл" за Шенген. Това не е "нашата" граница с Турция.
  • 36 Шайба

    13 2 Отговор
    От ЕС ни казаха най-простичко "Всяка жаба да си знае гъола" и ни го посочиха.

    Коментиран от #40, #62

  • 37 Зевзека

    8 3 Отговор

    До коментар #33 от "Единствения въпрос":

    Гешев нали им изиска доказателства?! Да ги дадат. Да видим колко е вярно това което каза Рюте. Хайде, когато обвиняваш цял народ и държавата като цяло да доказва. Така е в демокрацията. Да докаже, че казва истината. А ако не може, ще съдим него, държавата му и всички, които са го подивели да говори такива неща за България. Всички, без изключение!

    Коментиран от #42

  • 38 Бай Стоил

    13 2 Отговор
    Стоян Денчев от ДъПъСъ. Пеевски, Доганчо и Борисов им дреме на шапката. Важното е да не са в панделата.
  • 39 Българските турци

    12 4 Отговор
    Аз също вярвам на себе си. Също вярвам на своите близки. Вярвам също и на своите приятели. Също много вярвам на децата си. Вярвам в бъдещето на внуците си. И аз вече вярвам (с малки изключения) на турските политици. Също вярвам на … народа си...И най вече вярвам в силата, мощта и справедливоста на Аскера!!!
    Но отдавна категорично не вярвам на европейските политици, на лицемерната европейска демокрация и на мнимите съюзници от НАТО !! Отдавна не вярвам в мощта на САЩ или прословутите "Велики сили" , както не вярвам на това че ООН са наистина за обидинени интереси на жителите на планетата Земя !!!
  • 40 Зевзека

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "Шайба":

    Чудесно. Значи като сме жаби и нямаме място в Европейското поле, като започне наплива на скакалците ще ги пуснем да скачат на свобода в европолето на блаженството, а ние ще си крякаме в гьола! ОК, ноу проблем!
  • 41 да не повярваш

    13 1 Отговор
    УНИБИТ, заради вас и вашата задкулисна политика да дърпате конците на българските правителства , сме на този хал! Стига лицемерие! Всички, допринесли най-много за отдалечаване на България от Европа, днес най-много вият!
  • 42 Единствения въпрос

    7 6 Отговор

    До коментар #37 от "Зевзека":

    Какво доживях да чета: тия, които застанаха зад юмручето на Чорапа заради Гешев, сега да ме пращат при него да го "питам". А "доказателствата" се гонят по магистралите с полицията. Всеки ден.

    Коментиран от #46

  • 43 Жорката

    11 4 Отговор

    До коментар #21 от "Зевзека":

    Абе Зевзек, Холандия има проблеми с престъпността, но се бори с тях, а в България престъпниците ръководят държавата. Тези неща не ги ли знаеш "Братиньо". (Ползвам това обръщение, да ти припомня, как Министър председателя ни се обръща към бившия главен прокурор и конституционен съдия)

    Коментиран от #50

  • 44 Така се случва

    7 2 Отговор
    Аз пък си мислех, че този е руски гражданин. За Европа се е размечтал! Щом информацията идва от пантофената госпожа, значи, че Д(П)С кръгът много го е заболяло.
  • 45 ....

    9 2 Отговор
    "Библиотекарите" много се загрижиха за нечии интереси. Само има малък проблем: те винаги са работили за руските интереси, та е интересно защо този път да е различно?
  • 46 Зевзека

    10 2 Отговор

    До коментар #42 от "Единствения въпрос":

    И защо мислиш че заставам зад тоя или оня? Мисля за народа си, който би трябвало да е и твой народ! Осъзнаваш ли че като унижават България, утижават всички българи? Осъзнавате ли последиците точно за ония дето живеят в чужбина, в Нидерландия, в Скандинавието като цяло? Когато кажеш че България е второ качество, означава, че всички българи са второ качество. Плюейки държавата, плюеш народа, а с това плюеш и себе си, майка си, баща си, децата си, освен ако не са с друг произход де! За това, всеки който унижава България трябва да бъде наказан, без значение кой е и защо го прави! Защото това унижава всички българи. Наистина ли не то разбирате или ви изнася да се правите, че не го разбирате?

    Коментиран от #49

  • 47 Стоян Денчев!! Държавата на Мутрите

    12 1 Отговор
    Ченгетата от ДС, Държавата на Мафията това е нашата държава, и никой не ни обижда а ни казват истината в очите!! "Няма Върховенство на закона"!!! За това няма и Шанген и Народа го разбира!! Има ГЕШЕВ, БОРИСОВ, няма Шанген!!
  • 48 Наглост

    13 2 Отговор
    Точно заради такива нагли ченгета като този полковник от ДС България ще страда още дълги години.Завладяха държавата
    тези ретроградни комуникомунистически не дават да се диша свободно,всичко е под контрола им.От тези наглеци избягаха 2 млн. талантливи и предприемчиви българи и тези докараха пълната мизерия на държавата. Вместо да са зад решетките и на бунището,те дават акъл.Няма как да се оправим, ако не се изчистим от този боклук.
  • 49 Единствения въпрос

    5 2 Отговор

    До коментар #46 от "Зевзека":

    " Мисля за народа си," Ахахахахахахаха. Ох, не могаааааа. Хахахахаха

    Коментиран от #54

  • 50 Зевзека

    8 3 Отговор

    До коментар #43 от "Жорката":

    Прав си Жорка, бори се, с няколко джойнта законово приети с кексче и кафе марка Мари-Хуана такава борба пада, че чак са за Холивуд филмиране.

    Коментиран от #53

  • 51 Холандия

    9 7 Отговор

    До коментар #21 от "Зевзека":

    Холадия е държава със 18 млн. население и 1000 милиарда БВП. България е 6 млн. с 85 милиарда БВП. Да, имат право да ни учат при все че на първия ред в парламента седи санкциониран по Магнитски. Боко Тиквата е вожда на племето 12 години. А президента е натовски генерал против изпращането на оръжия за Украйна за да не се удължавала войната. Това че българския народ пасе и блее не означава че холандците са същите.

    Коментиран от #52, #57

  • 52 Единствения въпрос

    7 5 Отговор

    До коментар #51 от "Холандия":

    Жалките русофили, които се "маскират" като българи, наистина си мислят, че всички са толкова проЗЗти колкото тях.
  • 53 Жорката

    5 1 Отговор

    До коментар #50 от "Зевзека":

    Да… Добре, жив и здрав. Айде, братиньо…

  • 54 Зевзека

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "Единствения въпрос":

    Знаем, че не можеш. Иди на жълтите павета да ни покажеш какво можеш с бесилките и извадиш ковчезите. Като отидеш в ЕС да наречеш българите Га-ньовци и простаци. Ще ти кажа само едно, г-н неможещ, дори и Алеко Константинов би те нашамарил. Защото човека, създал прословутия герой никога не би позволил да клепате държавата пред чужди. Би ви зашамарил по неговия си начин. Но да, прав си, определено си от неможещите.

    Коментиран от #56

  • 55 Българските турци

    4 2 Отговор
    Докато на една страна продължава да има лукс и изобилие и на друга страна мизерия и смъртоносни войни , винаги ще има бежанци и никакви стени и огради...никакъв Шенген или икономически съюз няма да успеят да спрат стремежа към лукса,богатството и спокойния живот !!!
  • 56 Единствения въпрос

    7 4 Отговор

    До коментар #54 от "Зевзека":

    Държавата и достойнството на нацията я "клепате" жалките русофили, и това е доказано от историята, защото вие винаги сте работили за Просия, което означава за потисника на българската идентичност и национално самочувствие.

    Коментиран от #59

  • 57 Зевзека

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Холандия":

    Националните предатели винаги са разсъждавали така. Утре Нидерландия ще каже, че България е вредна и ще поиска да ни изключат от ООН например, пак ли ще се съгласиш, защото са по-голями от нас като население и БВП? Е, къде отиде прословутото европейско равенство между бедни и богати, между малки и големи? И това ли е било лъжа? Хубаво е че ни го каза. Данке!

    Коментиран от #58

  • 58 Единствения въпрос

    3 4 Отговор

    До коментар #57 от "Зевзека":

    "Утре Нидерландия ще каже ..." Още "вчера" Просия те обяви официално за дръжава враг, но не виждам да си спрял да им лъскаш чепика с език. Спри се, никого не заблуждаваш.
  • 59 Зевзека

    6 2 Отговор

    До коментар #56 от "Единствения въпрос":

    Обяви война на Русия тогава, хайде. Убий българските деца, за да се харесаш на холандските педофили. Прати българския войник на фронта за да те харесат ония с 42та пола в Амстердам. Давай. Затвори АЕЦ Козлодуй, че работи с руско гориво и чакай да те приемат в Шенген. Национални предатели! Това сте вие. Готови сте да убивате в името на властта и да получите жалко потупване по рамото от някое лале. Но пък знаеш ли, прекрасно е че говорите пред целия народ, давай, още го прави.

    Коментиран от #60

  • 60 Единствения въпрос

    4 7 Отговор

    До коментар #59 от "Зевзека":

    Освен стандартните руски опорки неможеш да напишеш нищо. Дори факта, че забрави за какво е дискусията е показателен. Пак да питам: вярно ли е това, което казва Рюте? ТОВА е което има значение за определянето на позициите тук.

    Коментиран от #72

  • 61 Ще им се да ни лъжат и крадат

    8 1 Отговор
    Като ни сложиха пълно информационно затъмнение по овладените национални телевизии, политици, каналджии, МУТРИ, явно си мислят, че хората оттам се информират.БНТ в момента е водещата за опростачаване и оглупяване на българите.Явно Ст. Денчев оттам черпи увереност.Не и ние.
  • 62 Да,бе

    4 0 Отговор

    До коментар #36 от "Шайба":

    Само дето ни варят на бавен огън,точно като жабата,та докато се усетим,сме сварени.Давам прост пример --ако плюят майка ти,баща ти,семейството,което ти си създал,ще им се усмихваш ли или ще се ядосаш.Така е и с РОДИНАТА.Аз съм бясна,защото имам ЕДНА РОДИНА.Как да го обясня на хора,които временно са тук,да осребрят положението си,вместо да РАБОТЯТза благоденствието й.
  • 63 Точен

    1 1 Отговор
    Дреме ми за лгбетизирана Европа.
  • 64 Справедлив

    7 3 Отговор
    На автора на статията ще задам въпроса:България провова държава ли е ?Има ли върховенство на закона?Отговорът е не ."Така,че по-полека с този патос,тъй като Рюте не е виновен за това.Корупцията в България не е помръднала и продължава да процъфтява.
  • 65 Евроглупак от ЕССР

    6 2 Отговор
    Публична тайна е, че ако ни приемат в шенген, пристанищата ни стават конкурент на пристанището на Амстердам. За това не ни пускат.

    Европейските ценности и солидарност са за глупаците. Тук и винаги става въпрос за пари, за бизнес - капитализъм. Бедните тъпчат и губят - тях кучета ги яли.
  • 66 нн..ццц

    3 2 Отговор
    Проблема е, че тези, които 12 години налагаха геноцид на българите, се готвят за още 12, чрез легализиране на властта им от Нидерландия и ЕС.Искат отново да манипулират и купуват избори, да крадат евро фондовете предназначени за нас.
    И тука да не упражняват, каналджии, БАБАИТИ наричащи се национално отговорни българи.
  • 67 Не миряса бе.

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Радев бе,":

    Се там ти приказката-Илианчо.А свали гарда малко.
  • 68 Африканец

    3 0 Отговор
    Библиотекар
  • 69 Емо

    3 0 Отговор
    Не се прави на интересен, Стояне. Твоите деца са отхранени с откраднатите пари от ДС и от Мултигруп, заедно с ДПС. Това си ти - ченге, мултак и ДПС-ар с фес.
  • 70 Минувач

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "един":

    А не те ли притеснява това че обединена европа все повече и повече се навежда пред вашингтон и навежда и нас. Без да ни пита дали ни харесва това. Не ти ли минава през ума че именно краварите създават идеалните условия за корупция у нас. Крадат, крадат и после ходят да изнасят лекции там. Жал ми е за такива като теб!
  • 71 Айде глупостите

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "Ами сега?":

    Кажи за братска Русия как е била против Съединението. Да се знае кои са тия дето не ни обичат!

    Коментиран от #80

  • 72 Хаха

    3 1 Отговор

    До коментар #60 от "Единствения въпрос":

    Не знам дали е вярво това, което казва рюте, защото не дава доказателства, а казва каквото нареди началника му шорош! Знам само, че същия рюте е с "гъвкава" Кексуална ориентация, всякакви там, като него бездетници от 43 пола го защитавате, в самата негова страна законово се продава дрога и хорска плът по витрините на магазините..... А няколко милиона от Азия и Африка отдавна са на тяхна територия, едва ли съвсем законно и по "вина"на България, защото са вече повече и от местните...
  • 73 Василева

    2 1 Отговор
    Горкият Г-н Рюте, явно е зле информиран. Какви 50 евро? Кой ще се занимава за такива дребни смешни сумички? Г-н Рюте, Вашето посолство знае какви огромни рушвети се взимат не само от нелегалните мигранти, а от всеки и за всичко. Със сигурност знае също и за нашата мутренска оправия на границата, за златни гьолчета, за лабораторийки разни и много още неща знаят посолствата. Нали затова им плащате! Моля Ви Г- н Рюте бъдете по-директен, дипломацията не ни върши работа! Ето например днес СИКаджуята, банкянският цар Бойко пак точи лиги за първи управник, министър председател, защото най-много знаел, опитен бил!!!!! Наистина, учи се човечецът неграмотник, вече 33 години събира кюлчета, пачки, задоволява човешките си нужди с ... Да, Г-н Рюте, попитайте Вашите дипломати в София не виждат ли тази гнусотия, в която мутрите ни държат десетки години? Сигурно виждат, но в Европа не се казва ПРАВО КУМЕ В ОЧИ....Колко гротескно! Благодаря Ви за деликатността, но ако искате да ни помогнете да озаптим крадците и мафията, по-добре ни пуснете в Шенген, за да ни държите под око! Благодарим Ви предварително!

    Коментиран от #74

  • 74 Хаха

    1 0 Отговор

    До коментар #73 от "Василева":

    То за тези с "гъвкавата" Кексуална ориентация, като рюте, урсула, юнкер и пр. "ценностни европейци" тези 50 юро подкуп са пари за семки! Направо с милиарди си играят или мислиш, че 12 години търпят безкнижника щото е красиФ и "не е като тях"...
    Ако имаме политици на място, то веднага да искат излизане от 43 половия извратен ЕС и отан и веднага да кандидатстват за членство в ШОС и БРИКС!
  • 75 Абе защо

    0 1 Отговор
    Абе защо никой не бяга за Запада през Русия? Авганец например. Не съм чул. Има ли?
    Може би защото имат граница която се пази.
    Не ми наскачайте с русофобски коментари. Въпроса е принципен. Няма значение къде е границата а как се пази.
    Аелееее. сетих се. Тези северно американците никогаш немогат влезна у Шенгена. Ми там границата е основно на географската карта.
  • 76 иис

    2 2 Отговор
    Вместо да се вайкаме, Радев трябва да поднесе извинения на българския народ и да подаде оставка. Последните две години бяха достатъчно цинични по отношение на труда на Българите и несправедливите обвинения на шайката леви политици начело с Радев. Те като улични хулигани се сдърпаха за плячката която ПП се опита да отмъкне от доверчивите данъкоплатци.
  • 77 Форд

    1 0 Отговор
    На българските политици не им пука за България, ти обвиняваш чуждите!? А, че не сме за шенген, това и децата го знаят. Колко от критериите покрихме ?!
  • 78 Човек от народа

    1 3 Отговор
    Все повече българи проглеждат за това какво е ес и какво правим още в него... Време е за България вън от ес и нато!!!
  • 79 Брикс и шос

    2 3 Отговор
    Съюз с Русия-това е единствения достоен изход за България
  • 80 Ами сега?

    0 1 Отговор

    До коментар #71 от "Айде глупостите":

    Ами то е казано във вестник ДУМА : четвъртък, 06 Септември 2012 / брой: 208
    В записките на началник-щаба на руската армия във връзка с войната от 1877/1878 г. и в заключението на специалното строго секретно съвещание от 21.08.1881 г. се отбелязва: "безусловното господство във водите на Черно море представлява за нас задача от първостепенна и най-голяма важност". Русия трябва "да се готви тайно, но постоянно и стремително към това, та в момента на настъпването на развръзката да овладее устието на Босфора, да се укрепи на двата му бряга". С резолюцията "напълно одобрявам тези заключения", Александър III подкрепя овладяването на Проливите.
    "Настоящото движение на българите аз не одобрявам - пише руският император, - те не ни послушаха, действаха тайно, съвети не потърсиха, нека сега сами сърбат кашата от тях сварена. Според мен, докато княз Александър ( Батенберг б. м.) се разпорежда със съдбата на българите, нашата намеса в българските дела е съвършено невъзможна и безполезна. Според мен - продължава Александър III - ние трябва да имаме една главна цел: това е завладяването на Константинопол, за да можем веднъж завинаги да се утвърдим в проливите и да знаем, че те ще бъдат в наши ръце. Това е в интересите на Русия и това трябва да бъде нашият стремеж, всичко останало, ставащо на Балканския полуостров, за нас е второстепенно".
    Княз Александър III,
  • 81 „И ти ли българино ?“

    0 2 Отговор
    А сега де...Да видят българите как е, като само те слагаха вето и прегради пред РС Македония за членство в ЕС...!!
  • 82 Матей преображенски

    1 1 Отговор
    А някой питал ли е народа дали иска Шенген-мен-ген и дали е обиден или зарадван от ветото на Рюте,който поне с аргумента ,че не сме за там,по една случайност ни предпазва от този капан!?Голямо натискане пада,брей,да влезем в заветните райски селения на шенгенския рай,нали знаете за какво канят магарето на сватба,да бачка,да опъва каиша.Има едни милиарди депозит за валутния борд,та като влезем в шенген е еврозона,валутния борд автоматически отпада и депозита ще бъде опоскан от разни доброжелатели,ще спасяват с него солидарно някои страни ,които са много по-добре от нас,ще се гра-би на по-ра-зия.
  • 83 резервист

    0 0 Отговор
    Като гледам как се разлаяха някой .... Каквото и да се случи в тази страна все руснаци и русофили ни се привиждат. Абе хора! Нека да мислим за себе си като за суверенна държава със собствени интереси и цели. Не ни харесвал Рюте! Да си ляга башка тогава! Опазването на границата не е добро, но не маже да е и само наша грижа. И без Шенген тя е граница на ЕС. Какво прави ЕС за опазване на границите си?! Приема държавици като нашата, та да я пазят и да им се кара. Крайно корумпирана държава? А кой ги дава подкупите? И като е такава, защо си затварят очите, когато им изнася?! Въпросът е икономически, търговски а не политически. Щом е така, хайде да търгуваме!

    Коментиран от #84

  • 84 Как ме омагьоса на момента

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "резервист":

    И за момента.Ама мога ли да ти повервам бе.Два дена в Бегето-един с тесла,един без тесла,демек дръвце пак си имаше.А бе,не беше тава нашата страна.
  • 85 Шенгенерия

    0 0 Отговор
    Евала на Холандците, набиха яко кроше в мутрата на фашизоидната престъпна клика завладяла територията наречена България. Сега ще има да реват на умряло, но истината е, че те същите нито искат нито са готови за приемане в Шенген. Дано същото да стане и с еврозоната, защото пак те са се наточили да крадат яко от резерва.
  • 86 123

    0 0 Отговор
    професоре защо вините всички други а не каскета фатмака и продажните мафиоти които крадат лъжат и се облагодетелствуват а народа масово да тъне в мизерия ето за това не ни искат защото няма закони и съд за мафиотите защото 12 години гербарите крадци ни загробиха та затова а фатмака за 6 години ги издигна на пиадестал и ги защитава ЕТО ЗАТОВА ЩЕ ГЛЕДАМЕ ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН жалко мнаго жалко но каквото са надробили продажниците това ще кусаме всички