Last news in Fakti

10 Декември, 2022 18:29 3 781 47

Възходът на политическите шарлатани

  • пп-
  • кирил петков-
  • асен василев-
  • румен радев

Безспорен факт е, че без политическата благословия на президента Кирил, Асен и подтичващите около тях същества щяха да видят властта през крив макарон

Възходът на политическите шарлатани - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди дни президентът Радев каза нещо, което отдавна беше ясно на здравомислещите наблюдатели. Още когато балонът, наречен "Продължаваме промяната", едва започваше да се надува, нормалните хора виждаха целия фалш на този проект. И няма значение дали ще наречете това шарлатания, лъжа или използване на доверието на българите за лични цели. "Беше грешка, че допуснах тези хора до властта и така да откраднат надеждите на толкова много хора за промяна." Това бяха точните думи на президента Радев и той, безспорно, заслужава поздравления, задето призна личната си отговорност за възхода на шарлатаните. Безспорен факт е, че без политическата благословия на президента Кирил, Асен и подтичващите около тях същества щяха да видят властта през крив макарон. Радев ги инсталира в управлението и добре, че престоят им там продължи само половин година, иначе кой знае какви беди щяха да сполетят България.

Много малко са българските политици, които си признават грешките. Затова и отбелязвам достойното поведение в това отношение на Радев. Само че признаването на грешката е само първата стъпка към облагородяването на политическата действителност. И президентът не бива да спира дотук с признанията си. Трябва също така откровено да заяви кой точно му пробута "харвардските хитреци", кой го накара да повярва, че именно те са автентичните носители на промяната. Да, някой може да каже: "Е, станалото станало, дайте да не се заминаваме с такава конкретика, а да гледаме напред." Много ще сгрешим, ако тръгнем по този път. Ние постоянно твърдим, и то с пълно право, че най-важните решения в българската политика се вземат на тъмно, че всичко се определя от задкулисието. Е, сега президентът Радев има реалната възможност да осветли поне част от това задкулисие, като посочи създателите на шарлатанията, която ни управляваше шест месеца.

Важно е да знаем повече по темата, най-малкото защото и в момента усилено се говори, че ще има множество задкулисни маневри при евентуалното сформиране на новото правителство. И че ако такова все пак бъде сглобено, бъдещата управлевска конструкция ще се прави не в парламента, а в някое чуждо посолство. А дали пък някое чуждо посолство, може би пак същото, не изигра решаваща роля в промотирането на нещото, което днес президентът нарича "шарлатания"? Неоспорим, и същевременно тъжен е фактът, че много от представителите на българския политически елит възприемат разни чуждестранни чиновници като същества, надарени с върховен разум. И са готови безрезервно да приемат всичко, което въпросните чиновници предлагат.

Обаче хайде да не обвиняваме само политиците си. Не сме ли и самите ние достатъчно лековерни? Ето, да погледнем на описаната вече шарлатания под друг ъгъл, нашия. Представят ни едни мушмороци, на които отдалеч им личи, че действат на принципа "лява ръка, десен джоб", обаче ние не забелязваме очевидното и им се радваме само защото носят табелка, на която е написано "Харвард" или някоя друга чуждоземска дума. И не само им се радваме, ами сме и достатъчно глупави, за да гласуваме за шарлатаните. А после се сърдим на Радев, че ги бил рекламирал. Да, той носи своята отговорност за възхода на мушмороците, но нека бъдем честни докрай и да не пропускаме и собственото си лековерие.

Шарлатани в политика винаги е имало, а най-вероятно ще има още много оттук насетне. Техният просперитет се дължи основно на собствената ни доверчивост. На факта, че избягваме да мислим, че не искаме да разсъждаваме задълбочено, а предпочитаме да се плъзгаме по повърхността и да се ръководим от външните ефекти. Явявят се някакви шушумиги, почват да ни разказват как едва ли не първо мляко са засукали в Харвард или някое друго чужбинско място, омайват ни с приказки за някакви грандиозни промени, които щели да направят и ние почваме да си хвърляме капите и да крещим "Да живейш!" И докато се възторгваме като членове на племето мумбо-юмбо при вида на празна бутилка от кока-кола, мушмороците почват да управляват, назначават шуранайки, братовчеди и любовници на важни държани позиции и, разбира се, си пълнят джобовете. И всичко това благодарение на неизтребимото желание на избирателите да бъдат лъгани.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Казуар

    65 61 Отговор
    Руският шарлатанин Волгин.
  • 2 Хохо Бохо

    62 61 Отговор
    Волгин е на заплата при Мутрофанова. Не му се сърдете..

    Коментиран от #20

  • 3 Никой

    38 28 Отговор
    БКП мисли вместо вас.БКП взима най добрите решения за вас.Комунизмът - най доброто бъдеще на цялото човечество. Другарки ,срамните въшки срам за комсомолките. Народната милиция - биещото сърце на партията. С всички сили пет за четири. Бира се отпуска само на членове на профсъюза. Копаем въглища - строим социализъм. Всички комунисти под земята. Американския империализъм враг номер 1 на Каспичан. БЕЗУМИЕ до ЦИНИЗЪМ. Като тоя на снимката.
  • 4 Помак

    45 52 Отговор
    ... Хората които могат да се справят с корупцията в Бг са Кирил Петков и Василев! .... Заради мафията гроп не влязохме в шенген!... Сега мафията ще се върне на власт и България може би никога няма да бъде приета и присъединява нена в тази териториа... А афстриа и нидерландия простокрештят... В Българиа мафиата си има държава... Лошо за нас народа .... 4-5 хиляди крадоха и за пра пра пра... внуците си..

    Коментиран от #45

  • 5 Именит

    52 23 Отговор
    Ако ПП е балон, то какво е партия която е изгубила 600 000 гласоподаватели за 10г? Говоря за БСП от която е волгин!?!?!?!

    Коментиран от #14

  • 6 Филолог

    52 39 Отговор
    Волгин няма място в българското национално радио и изобщо в българската журналистика. Той е трол.
  • 7 Те този направи от БНР

    50 31 Отговор
    радио "Говорит Москва" !
  • 8 Волгин, Вигенин, все руски имена

    38 19 Отговор
    в нашата политическа система!
  • 9 ...

    32 15 Отговор
    Лозунги от комунистическото му минало, с които е закърмен Волгин:

    “Да приберем хляба на хората” (“Земеделско знаме”).
    “Комсомолският член – пример за подражание” (“Родопски устрем”).
    “Във всеки дом – говедо” (“Работническо дело”).
    “Торовата течност – река на плодородието” (“Родопски устрем”).
    “Да не оставим необрулена нито една слива”
  • 10 Браво Волгин

    43 38 Отговор
    За пореден път, точно в десетката! И истината е, че такива шарлатани, лъжци без грам морал и достойнство и слуги на мафията като ПП и ДБ, ги има само и благодарение на една част от народа, която е много, много глупава! Няма друго обяснение, да те лъжат, а ти да блееш щастливо! Умните хора, търсят фактите и истината, а не блеят по овчаря! Това е присъщо на едно домашно животно! Това са избраниците на тези шарлатани!

    Коментиран от #15

  • 11 Фори

    31 26 Отговор
    Този Ленин ,пардон Волгин е някакъв четирихилдник.
  • 12 нннн

    33 3 Отговор
    Разните чуждестранни чиновници може и да са умни, но
    те работят в интерес на своите държави, а не на България. Не бива сляпо да им вярваме, още повече безропотно да изпълняваме заповеди.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хахаха ;-)))

    29 8 Отговор

    До коментар #5 от "Именит":

    Балон е БСП и той така се спука, че загуби 3/4 от гласоподавателите си!!!
  • 15 177

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Браво Волгин":

    Всъщност в Бъргария "умните" хора са тези които успяват да се включат в далаверата. Назависимо дали чрез ГЕРБ, ДПС или БСП. Тези които се борят да превърнат милата ни Родина в нормална европейска държава са политически шарлатани. Благодарение на тези умни български хора сме последни във всичко в ЕС. Но очевидно народът продължава да им вярва. Значи самият народ е забележително умен. Един от най-умните в света.

    Коментиран от #19

  • 16 Наблюдател

    25 23 Отговор
    Мале колко защитници на харвардските некадърници.Явно чичко сорос не жали средства.
    Радев трябва да си признае кой го накара да вкара тези хора в политиката.
  • 17 Щом и русоволгин влезе

    16 15 Отговор
    тука, ние напускаме !
  • 18 Голем смех

    19 15 Отговор
    Петя, меткай се на Волгата и давай газ към сибирските блата...
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 розово

    15 12 Отговор

    До коментар #2 от "Хохо Бохо":

    Не му се сърдете той е умен но е седнал на нещо от което не може да стане защото му е хубаво.
  • 21 ОМБРЕ

    1 2 Отговор

    До коментар #13 от "на Амбразурата":

    МОЖЕ И ТВОЯТА АМБРАЗУРА ДА ИЗЛЪСКА ГЛЕДАЙ ДА НЕ Е С ШЛАЙФ ПАСТА
  • 22 питер

    5 6 Отговор
    олгин
  • 23 Защо бе Волга

    16 16 Отговор
    За волгата единствената положителна промяна ще е ако станем 3 полюс тука..мекерето не може да преживее че социализма е построен на запад а Русия е дупка от 150 години..волгич запада ви мачка и ще продължава да ви мачка докато не станете на ваденки
  • 24 Капка будурова

    18 19 Отговор
    Как да се нарича човек, който употреби протеста за постигане на собствените си цели и след това прокарва политиката на ГЕРБ и връща мафиотите във власта. Сега плюете по ПП, а те не са отметнали от борбата срещу корупцията ибвкараха закон в НС. Колко усилия са положени за да променят изборния кодекс срещу фалшификации, а сега върнаха хартиената бюлитина по поръчката на Герб и дпс.

    Коментиран от #26

  • 25 хихи

    13 12 Отговор
    Говорить Москве, Волгин е
  • 26 Как може

    13 10 Отговор

    До коментар #24 от "Капка будурова":

    да се отментнат лъжците и слугите на мафията ПП от корупцията, като те са част от нея!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ ©©©℗ ☭✰

    8 17 Отговор
    Това рублонищожество продажно трябва да е в затвора, всички негови подобия и алкохолизирани подръжници!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ттт

    7 8 Отговор
    Този не е ли амбреаж.
  • 31 В този сайт

    11 4 Отговор
    мразят демокрацията и свободата на словото! Тук е важна само диктатурата и зависимостта! Изглежда много бжалко, но факт! Та сега пак отначало да повторя, заради поредният глупак, който му пречи истината! Дали ще е ПП, ДБ, ГЕРБ, ДПС или БСП, разлика за вас няма! Все са слуги на мафия! Дали ще ви краде доган или прокопиев, все ще сте излъгани и обрани!
  • 32 Коректен

    9 13 Отговор
    петър волгин - радио масква. Благодаря за руските прозрения. На всички отдавна е ясно за кого работи зеления чорап. Само че той измами Киро и Асен да го подкрепят за втори мандат.
  • 33 Запознат

    9 11 Отговор
    Плешив мишок, мале не е за гледане.
  • 34 срамната

    8 11 Отговор
    въшка волгин изпълзя от храсталака.
  • 35 ЩЕ ВИКАМЕ ШАРЛАТАНИ - ЮНАЦИ!

    1 9 Отговор
    РАДЕВ ПРЕКРЪСТИ ДЪРЖАВАТА ОТ БЪЛГАРИЯ НА ШАРЛАТАНИЯ!? ОСВЕН ЧЕ Я ПРЕКРЪСТИ И Я НАПРАВИ ТАКАВА ОТ ГОРЕ ДО ДОЛУ, НАПРАВО СИ Я ИЗГРАДИ!
  • 36 НА КРАК О РОБИ НА ТРУДА? ДРЪН ДРЪН

    9 5 Отговор
    ПП - ПАРТИЯТА НА ПРЕДАТЕЛИТЕ ПРИБРА ОЩЕ ЕДИН ПРЕДАТЕЛ - БОЖАНКОВ. НЯКОЛКО ОТ ИТН, ЕДИН ОТ БСП И ВЕЧЕ МОГАТ ДА ПЕЯТ ИНТЕРНАЦИОНАЛА. ДА Й Е ЧЕСТИТО!
  • 37 Бегай !

    4 8 Отговор
    Ушатия глупак щеше да мълчи,ако вместо Харвард се говореше за Ломоносов.Ама,толкоз от комунст.
  • 38 Син на руснак

    5 6 Отговор
    какво може да измисли ?
  • 39 Трак🇮🇹🇧🇬🇯🇵👅🇮🇷🇺🇦🇩🇪

    1 8 Отговор
    Грозния им-бецил безроден продажник комунист Гошо волгата пак плюе срещу народа — такива сви-не по времето на цар Борис трети висяха по дърветата за декор и пример на всички антибългари и враговете на нацията

    Коментиран от #40

  • 40 Къде

    9 3 Отговор

    До коментар #39 от "Трак🇮🇹🇧🇬🇯🇵👅🇮🇷🇺🇦🇩🇪":

    видя да плюе срещу народа? Казва истината за едни жалки шарлатани, лъжци и слуги на мафията като ПП! За което Браво! Истината е над всичко!
  • 41 Възродил се

    3 5 Отговор
    Петър Петров Георгиев преименувал се на петър волгин, за да звучи по руски.
  • 42 Неспирен лай

    0 0 Отговор
    На политическите пудели!
  • 43 Баце

    3 1 Отговор
    Белене е много хубав български град за всякакви шарлатани от последните 30 години.
  • 44 пенко

    2 3 Отговор
    АЛОО ВОЛГИН ---ЗАЩО СПЕСТЯВАШ ИСТИНАТА ??? РАДЕВИЯТ РУМЕЕН БЕ " ИЗВИКАН" В САЩ - И ТОЙ ЛАЙ НОТО "ПРИПИПКА" !!! НАТРЕСУХА МУ ДЕФЕКТНИТЕ СИ АГЕНТЧЕТА " лириК " И " азис " + КОНТРОЛЕР/СТ. АГЕНТ ЕЛКА БОРИСЛАВОВА-СУПЕР ГАДЖЕ / И НАБЛЮДАВАЩ ЗА МОСАД --- ЛАУРЕЛ !!!??
  • 45 Не мой проблем

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Помак":

    Чиба бе! КерЕто Харварда още не беше станал министЕр и излъга за гражданството си. После почна да назначава съучениците си. За нула време с Кокорчо яко захлебиха от руската посредническа газ. Като истински културен марксист - троцкист се колаборира с македонските интернационалисти и продаде българския интерес. И двте пишлемета създадоха партия-исктеншън на глобалист-троцкистката Демократическа партия на САЩ. Кото иска пак да го яхне тунингованият марксизъм на 21-ви век... си е негов,нооо не мой проблем.
  • 46 С пиниз

    2 0 Отговор
    Всъщност тунингованите и ъпгрейтвани болшевики на новия век са менторите на Кирчо и Кокорчо от Демократическата партия на САЩ. Диалектическото мислене е сложно и непосилно за парвенютата и филистерите и затова е закономерно пак да бъдат сварени като жаби в тенджера и така с пиниз пак за заживеят в поредния социален инженеринг на културния марксизъм,троцкизъм и джендъризъм.
  • 47 Машала

    0 0 Отговор
    По голяма шарлатания от тази статия и това тулупско мислене - здраве му кажи! Радев е бесен, че двама младоци не му играят по свирката и се опълчиха срещу тулупията и мафията на клана Борисов и отявления русофил Радев! Радев си иска Русията и Крим е руски - по ясно от това няма как да стане! А дали е негов проект ПП - доста ме съмнявам! Негов проект е БВ и Стефан Янев. Това вече и сигурно. Другарят Радев също като Скавчо, "говори истината - ама си гледа интереса"! Лошото е, че шарлатанията на Борисов, Радев, Доган, Корнелия и Копейкин е отново във възход! Но щом народа си иска шарлатанията нека да си я трае! Бяхме ТУЛУПИ на един "генрал" сега сме ШАРЛАТАНИ на друг "генерал", а утре сигурно ще сме кутрета на третия "генерал". Ха честито!