Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Март, 2023 09:33 3 010 78

Политолог: Украйна не може да си позволи да спре да се сражава

  • иван кръстев-
  • политолог-
  • украйна

Има сериозна промяна в общественото мнение в Европа заради несбъднали се страхове, смята Иван Кръстев

Политолог: Украйна не може да си позволи да спре да се сражава - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Русия започна тази война, но ако внимателно сте слушали речта на президента Путин, навярно ви е направило впечатление, че той говори за една дълга, никога не свършваща война. Това ме кара да мисля, че временно прекратяване на огъня не значи край на войната. Ако днес Русия престане да се сражава, това е краят на войната, но ако Украйна спре да се сражава, това е краят на Украйна.

Това коментира в интервю за "Дойче веле" политологът Иван Кръстев. Кръстев анализира глобалното позициониране на страните спрямо войната, като според него в началото на втората ѝ година много от страховете не са се сбъднали. Това според Кръстев е и причина за сериозна промяна в общественото мнение за изхода от войната.

Още новини от Украйна

"Социологическото проучване в 10 страни, което проведе Европейският съвет за външна политика в началото на годината, показва нещо важно: увеличава се броят на хората, които мислят, че мирът е възможен единствено ако Украйна спечели. През май миналата година такова мнозинство имаше само сред поляците, а в момента такова е преобладаващото мнение и във Великобритания, и във Франция. Германия е много разделена, но нека да си припомним, че преди една година преобладаващото мнозинство казваше, че най-важното е войната да свърши. И в други европейски страни наблюдаваме същата тенденция: нараства броят на хората, които виждат мир единствено след победа на Украйна", коментира Кръстев. Според него за промяната в нагласите е допринесло отпадането на част от страховете на хората.

Единият фактор, който влияе, са украинските военни победи от лятото и есента на миналата година, които убедиха много повече хора, че украинската победа е възможна", изтъква Кръстев. Не са се сбъдвали и прогнозите за много тежка Путинова зима заради зависимостта от газа. "Във всички страни наблюдаваме и рязко намаляване на страха от ядрена война, а той беше особено силен в Западна Европа. От една страна стана ясно, че Китай е категорично срещу това Путин да използва тактическо ядрено оръжие. Видимо е също, че подобно на ситуацията в годините на Студената война, съществува работещ комуникационен канал между САЩ и Русия, който намалява риска от крайни действия", коментира Кръстев.

Според Кръстев твърдението, че Европа е разделена на Изток и Запад по отношение на войната и че Изтокът е готов да стои с Украйна докрай, докато Западът е много по-предпазлив и внимателен, е мит. "Всъщност, ако погледнете данните, веднага ще видите, че самият Изток е изключително разделен. Тъкмо в няколко източноевропейски страни подкрепата за Украйна е най-слаба. България, Словакия, Румъния също е страна, в която желанието мир да бъде сключен веднага е много силно. По скоро разделението е между страните от Северна и Източна Европа, които са преки съседи на Русия и които вярват, че само руско поражение може да гарантира траен мир в Европа. После: страни като Германия и Франция, които също виждат Русия като заплаха за Европа, но не изключват преговори; и страните от Юг и Юго-Изток, които се страхуват повече от дълга война, отколкото от руска инвазия", коментира Кръстев. Според него подкрепата за Украйна в Европа в бъдеще може да бъде подкопана от развитието на военните действия и евентуални руски победи, от политическата нестабилност в самите страни-членки, от промяна в позицията на САЩ и засилване на икономическите страхове.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕАЛИСТ

    87 28 Отговор
    Проучване на Кембридж сред 137 страни с население 6,4 милиарда показа, че 66 процента подкрепят Русия.

    Коментиран от #48, #50

  • 2 Госあ

    53 21 Отговор
    Тогава ще бъде размазана.
  • 3 Нц.....

    81 22 Отговор
    На Украйна няма да и се позволи да спре да се сражава !!! Не умират козяците , за да го мислят !

    Коментиран от #13

  • 4 йхнкхйких

    62 20 Отговор
    Криволицевия хващай пушката и на най-предната линия !
  • 5 един от многото

    68 21 Отговор
    Като не може да си го позволи , ще я принудят. Или руснаците с оръжие , или партньорите им като престанат да ги подържат!
  • 6 Дааа

    84 24 Отговор
    Добре де, Украйна не може да си позволи да не се сражава!!! Но до последния украинец ли ? Оказа се, че например в Бахмут повечето войници са юноши и старци! Оказа се, че Русия плени първите танкове Леопард, а екипажите изцяло с поляци! Колко още жива сила им остана украинците??????
  • 7 РЕАЛИСТ

    75 21 Отговор
    Африка отговори на опитите , да се включат в санкциите срещу Русия така. " Значи бившите наши колонисти ни притискат. Русия никога не е имала колонии в Африка, така че кой си е ваш враг си е ваша работа, а кой ще е наш приятел си е наша работа.
  • 8 Зевзека

    58 19 Отговор
    От какво се издържат политолозите? Някой има ли идея?

    Коментиран от #10, #38

  • 9 Тия проучвания важат само

    40 18 Отговор
    за елементарни въпроси като "Скъп ли е бензинът?" или нещо от тоя род.
    За по-дълбоки въпроси тълпата, макар и западна ще отговори това което медиите и казват.
  • 10 Аз нямам

    43 19 Отговор

    До коментар #8 от "Зевзека":

    ама знам едни в "Америка за България" които имат.
  • 11 Васил

    22 57 Отговор
    Рашистите са обречени с тази архаична техника максимум ще изкарат още две три седмици.

    Коментиран от #36

  • 12 Чухме

    22 47 Отговор
    Че Путин щял да прай куманизъм в Европа,ама Украйна била виновна,че не може и се чудят как Русия да не се разпадне.

    Коментиран от #73

  • 13 Саса

    68 22 Отговор

    До коментар #3 от "Нц.....":

    Президентът на Хърватия го каза в прав текст - Това не е война между Русия и Украйна, а е война между Русия и Щатите! Само трима президенти в Европа имат смелостта да изкажат мнението си и да не са послушен слугинаж - това са президентите на Хърватия, Унгария и на България!!!
  • 14 Град Симитли

    50 21 Отговор
    "... Ако днес Русия престане да се сражава, това е краят на войната, но ако Украйна спре да се сражава, това е краят на Украйна....".. Глупости! Мантра!
    Харе Кришна, харе Рама, харе, харе....
  • 15 !!!?

    26 54 Отговор
    Човешката цивилизация ще победи кремълския фашизъм !!!?

    Коментиран от #61, #63

  • 16 Мимч

    68 18 Отговор
    Стига вече с тия клишета.Ако Украйна спре да се бие ,няма да я има!Това са си ваши измишльотини.Ако Украйна преговаря с руснаците,може да се запази и да живее в мир с най големия си съсед.От америте няма никаква полза,те я използват за пушечно месо и за отслабване на Русия.Русия е необятна с много ресурси и невъзможно е да се остави да я разграбят....
  • 17 Сащ са злото

    59 18 Отговор
    Доскоро сороските неолиберасти от ДВ говореха единствено за военна победа над Русия (не сме забравили), а Сега, когато Сащ чрез отгледаните от тях укрофашисти губят битките на фронта, обърнаха палачинката и крият пораженията им. Вместо информация, продължават да насаждат омраза и русофобия. Така скриха укрофашисткия геноцид в Донбас, така скриха и причините за конфликта (потъпкването от сащ на Минските мирни споразумения и забраната Зеленски да преговаря за мир през 3/2022 г.).
  • 18 БайДънчо:

    47 16 Отговор
    Украйна не може да си позволи да спре да се сражава
    До Последната Укра и ПоследнитеНацисти!

    Коментиран от #21

  • 19 Партизанското движение в Русия

    16 35 Отговор
    Преди два дни около 11:30 ч. московско време губернаторът на Брянска област Александър Богомаз съобщи, че украинска диверсионно-разузнавателна група (ДРГ) е проникнала на територията на село Любечане, Климовски район.
    Кой пое отговорност



    „Руският доброволчески корпус“ (РДГ), част от руски доброволци, воюващи за Украйна, заяви, че неговите бойци са проникнали на територията на Брянска област.
    Телеграм каналът на ДСГ публикува и видео на двама мъже във военни униформи, които държат в ръце знамето на корпуса на фона на табела с надпис „Любечански фелдшеро-акушерски пункт“. РДГ дойде в Брянска област, за да покаже на сънародниците си, че има надежда, че свободните руски хора с оръжие в ръце могат да се борят с режима“

    Коментиран от #30, #60

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Путин

    20 10 Отговор

    До коментар #18 от "БайДънчо:":

    Поздравления
  • 22 И моята котка като си хване мишка,

    41 16 Отговор
    и тя се съпротивлява, но котарака си играе с нея, докато накрая мишката започне да се влачи по корем. Та такава ще бъде и украинската съпротива, до последният украинец.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 007

    14 35 Отговор
    Няма как Украйна да предаде част от земите си без да се сражава. Трябва да се подкрепя твърдо и всеобхватно за да освободи окупираните територии!!!🇧🇬🇺🇸🇪🇺🇺🇦🇧🇬

    Коментиран от #29

  • 26 провинциалист от провинция Тракия

    27 16 Отговор
    И тоя е изходи по темата. И за малките деца е ясно, че за обикновения украинец проблемът не е Русия, а войната. Преди войната обикновените украинци в източната част на страната живееха по-добре от тези в западната част, а сега всички да под ножа. Освен това подстрекаването към война е наказуемо.
  • 27 случаен

    40 12 Отговор
    боклук продажен,таз укрия е вляза в състава на ссср 1922г.без областите които сега плещи,че са нейни,всичко и дадено от русия,а те почнаха да раздават на сащ,как ще им го оставят руснаците,и езика им е съсздаден 2017
  • 28 Цялото

    22 12 Отговор
    ДЗ(еле) на фронта в бахмут, може и да се спасим отнискочелата им пропаганда
  • 29 случаен

    29 14 Отговор

    До коментар #25 от "007":

    точно тез земи не са били нейни преди 1922г. и лвов също,после ги получават от руснаците,тъй,че не защитават нищо,ама избиваха рускоговорящите там,което не пречеше на лицемерния запад,доно ги разтърти путин до основи
  • 30 Сократ

    32 11 Отговор

    До коментар #19 от "Партизанското движение в Русия":

    А защо със същия патос не си написал как "героите" са убили двама цивилни, просто ей така? Това са ви великите укри. Знаят да воюват с невъоръжени цивилни, а срещу руската армия се крият, като мишки.

    Коментиран от #34

  • 31 Скоро

    27 12 Отговор
    Много скоро ще има Траурен марш за Украйна и на фашизма
  • 32 Скоро

    30 12 Отговор
    Много скоро ще има Траурен марш за Украйна и на фашизма
  • 33 поправка

    23 9 Отговор
    грешка в заглавието имате !!! нато неможе да си позволи да спре да се сражава на територията на окрайна…

    Коментиран от #43

  • 34 Българин

    10 19 Отговор

    До коментар #30 от "Сократ":

    Явно нямаш интернет.Гледай дали се крият ,като мишки.Там можеш да видиш и дали на руснаците им се воюва за Путин. Информирай се не лапай пропагандни локуми.
  • 35 Радослав

    23 9 Отговор
    Голям смях пада с вас, писатели и журналисти 😀 А най-много ви се смеят, ония които ви плащат. Американците направиха почти цял свят за смях, и всичко само заради парите.
    В крайна сметка, Американците ви показват, колко струвате.
  • 36 Васко, взЕми и дИгни нивото

    5 8 Отговор

    До коментар #11 от "Васил":

    малко, за такива gl-люпости никой няма и пет цента да ти даде.
  • 37 Мнение

    22 8 Отговор
    Могат да спрат.Просто трябва киевския режим да си признае грешката,че са се разделяли на рускоговорящи и марсианци.С подмяна да историята си,масова употреба на наркотици и пропаганди за тоалетни са докарали населението си до лудост и вътрешна война като това е дало повод руснаците да отидат да защитят онези,които 8 г. са били тероризирани.
    Просто да си признаят,че не са се държали добре с хората от Донбас и да се приключва цялата история.
    Между другото сценаристите са им сега в България само че нас ни разделят на измислени русофоби и русофили.Пропагандата им не върви,защото укрите си ги знаехме,че са руснаци едно време и са бившите болшевики.Също така ни изкривяват историята.Трябва да се пазим и да внимаваме да не станем като Укроленд.Тези същите и предлагат легализация на тревата,за да станем наркомани и по-лесно да ни манипулират и крадат.

    Коментиран от #39, #40

  • 38 дядо поп

    9 8 Отговор

    До коментар #8 от "Зевзека":

    Разтягат локуми!
  • 39 Реалист

    16 8 Отговор

    До коментар #37 от "Мнение":

    Иван Кръстев е един от сценаристите в България. Този човек с удоволствие би ни докарал някой клоун като Зеленски за да ни хвърли във войната. За това българи, МИСЛЕТЕ зА КОГО ГЛАСУВАТЕ НА ИЗБОРИТЕ! Бог с нас и дано да пази България!
  • 40 "Трябва да се пазим и да внимаваме да не

    19 8 Отговор

    До коментар #37 от "Мнение":

    станем като Укроленд." - това лесно може да се осъществи, просто на изборите трябва да НЕ се гласува за ПП,ДБ, ГЕРБ, и ДПС, защото тези партии искат България да се включи във войната, а сме много близо, и Русия лесно ще ни унищожи. Не гласувайте за тези партии, и новото народно събрание да забрани изнасяне на оръжие в Украйна, само така ще има мир в България.

    Коментиран от #47

  • 41 Иван

    4 8 Отговор
    С един удар, може да ти се изправи погледа.
  • 42 Урюрвкос

    11 8 Отговор
    малко знаем за жертвите от първия майдан 2004г, почти нищо за жертвите на втория майдан 2014г. около 18хил и съвсем нищо за 44хил жертви след 2014г. до 2022г.

    Коментиран от #45

  • 43 Джони

    9 14 Отговор

    До коментар #33 от "поправка":

    Кое НАТО бе.Само питам.Ако воюваше сНАТО отдавна всичко щеше да е свършило.Без ядрено оръжие ,Рассия е смешна военна сила,разчитаща на пушечно месо и нискотехнологични оръжия.

    Коментиран от #49, #58

  • 44 Мишел

    14 9 Отговор
    Как ще спре да се сражава, като тогава ще секнат помощите, 70% които се крадат от Зеленски и компания.
    Такъв келепир не се изпуска и не само от бай Ганю.
    Затова - сражения до последния украинец .
  • 45 Българин

    12 5 Отговор

    До коментар #42 от "Урюрвкос":

    А тук понеже имаше мирен ком.преврат се влачиме като свински чирва.Управляват ни бивши комунисти ,техните деца и създадената от тях номенклатура.

    Коментиран от #46

  • 46 Урюрвкос

    5 9 Отговор

    До коментар #45 от "Българин":

    щом Губернаторът от задните части на Океана го разрешава значи така трябва да бъде.
  • 47 Българин

    10 9 Отговор

    До коментар #40 от ""Трябва да се пазим и да внимаваме да не":

    Тихо другарю тихо.Сниши се и гледай да не се дървиш на смешната руска мечка.Словакия си даде вички мигове на Украйна вчера и си остави един за музея.Ние ще си оставим всички за музея.
  • 48 Хахахаха

    10 9 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Не другар. Всъщност тези страни, които подкрепят Русия, те не подкрепят Русия, а са против САЩ! И за тези страни, всичко което е против САЩ, те са за него. Така, че не мисли, че подкрепят Русия.
  • 49 Мишел

    13 9 Отговор

    До коментар #43 от "Джони":

    НатО не смее да помисли за пряка военна намеса в Украйна, защото на натовците изобщо не им се мре в ядрена война.
    Краят на тази война ще бъде поредната тежка загуба на НатО, пореден шамар след Афганистан.
    Много е вероятно след тази война НатО да се разпадне. Защото се оказа, че е организация, напълно неспособна да тръгне на война с ядрена сила.
  • 50 Хахахаха

    10 8 Отговор

    До коментар #1 от "РЕАЛИСТ":

    Но на мен ми е интересно, ти защо подкрепяш? Какво ще спечелиш ТИ от това? До колкото знаеш, България е вражеска държава за Русия обявена миналата година! Или може би се надяваш, Путин да ти докара трета световна, та да те взимат на фронта? В казарма ходил ли си?

    Коментиран от #67

  • 51 ПалавНИК

    11 13 Отговор
    Тази война може да се разглежда по различни начини, също и като война между две ценностни системи и два социални проекта. Свободата, демокрацията и самоопределението от една страна и контролираното общество, потискането и диктата, от друга. Общественото мнение е ясно на чия страна е. Войната прави лоша реклама на контролирания вид общество - вижда се какво реално представлява то и какво е необходимо, за да се поддържа за да не се разпадне. Поради това Русия НЕ МОЖЕ да спечели войната.
  • 52 Точен

    14 9 Отговор
    Откога Иван Кръстев започна да разбира от военно дело? Защото има и трети изход: Просто Украйна колкото и да се сражава, ще загуби. И това е единственият реален вариант в момента. Освен САЩ да не тръгнат на ядрена война, ама надали.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 НЯКОЙ

    9 10 Отговор
    Предсказание на българската ясновидка Преподобна Стойна за съдбата на Русия стъписва изследователите цели 83 години след нейната смърт.
    "Зли времена вещае Небето за Русия, люде" - предрича Стойна още през 30-те години на XX век. - Няма да мине и век - помнете ми думата - и тя, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне. .. Ке шушне и ке въздиша... "
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Солей

    6 18 Отговор

    До коментар #19 от "Партизанското движение в Русия":

    Това са говорещи руски хохохо ли терористи които трябва да бъдат отработвани на место ,на момента.
  • 61 Историк

    9 16 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    Що не сложи и една снимка на Бай Пън как се спуска като по пързалка по стълбата на самолета.
  • 62 ами

    4 19 Отговор
    като спрете всички руски медии в ЕС, блокирате и руските интернет ресурси, абсолютно сигурен съм, че след 6 месеца всички западняци ще мислят, че Русия вече е изчезнала от картата на света...
  • 63 Ъхъ

    3 15 Отговор

    До коментар #15 от "!!!?":

    едните искат да запалят света и затова са вдигнали факлата, другите искат да отсекат ръката с факлата...на чия страна си, Пепи? :))))
  • 64 НИКОЙ НЕ ИСКА УКРИЯ ДА СПИРА ДА УМИРА !

    6 17 Отговор
    БИЙТЕ СЕ ,,ГЕРОИ" С ВЯТЪРНИТЕ МЕЛНИЦИ ! БИЙТЕ СЕ КАТО СТЕ НЕНОРМАЛНИ НАЦИТА !
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Орка

    6 16 Отговор

    До коментар #50 от "Хахахаха":

    АМИ ЩОТО НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СЛУГУВА НА ЛЪЖАТА КОЛКОТО И ДА Е ИЗГОДНО ЗА МОМЕНТА А КВО ЩЕ СПЕЧЕЛЯ ЛИ АМИ ТОВА ДЕТО ОЩЕ НЕ СЪМ ЗАГУБИЛ НАПРИМЕР НЯМА ДА КУПИВАМ СКЪП АМЕРИКАНСКИ ГАЗ И НЕФТ НЯМА ДА КУПИВАМ ТОК ОТ СКЪПА АМЕРИКАНСКА АЕЦ НА БЕЗБОЖНА ЦЕНА И Т Н
  • 68 ЕТО КАКЪВ ЧЕТВЪРТЯГА ИМ ГО НАХЪНТРИХА

    5 15 Отговор
    ДВАМАТА БАЙ ДЪНИ - ДЖО И ХЪНТЪР НА УРИТЕ !
  • 69 ЕТО КАКЪВ ЧЕТВЪРТЯГА ИМ ГО НАХЪНТРИХА

    4 15 Отговор
    ДВАМАТА БАЙ ДЪНИ - ДЖО И ХЪНТЪР НА УКРИТЕ !
  • 70 КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ

    4 15 Отговор
    Ако днес Русия престане да се сражава, това е краят на войната, но ако Украйна спре да се сражава, това е краят на Украйна. ...... КОЕТО Е ОДНО И ТОЖЕ !

    Коментиран от #72

  • 71 ГУЩЕРОВА - ДНЕС НА ПРАЗНИКА КАЖУВАМ

    4 14 Отговор
    КОЙТО СЕ БИЕ С РУСИЯ КЕ УМРЕ !
  • 72 АУУУУУ

    11 3 Отговор

    До коментар #70 от "КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ":

    КАДИРОВ СИ ПАДА ПО КОЗИЧКИ .......... А ПЪК КАДИРОВЦИ СИ ПАДАТ ПО ....РУСКИ ВОЙНИЦИ .......ИНТЕРНЕТ Е ПЪЛЕН С ВИДЕО КЛИПОВЕ .....ХА ХА ХА
  • 73 нпо агент

    4 11 Отговор

    До коментар #12 от "Чухме":

    Русия се "разпада".. като присъединява още територии към страната си..Дай боже всекиму.. Русия затова е толкова голяма защото действа..Никой не може да се мери с Русия...Вижте Китай за един Тайван ореваха орталъка..само плямпат.. Така че господа креватни патриоти.по един..калашник и в укропия..НО..надали ..А така само искате да видите последния украинец...
  • 74 Пак празни приказки

    4 9 Отговор
    Все едно слушам телевизионните ни журналисти сутрин. Войната ще спре, когато започнат да преговарят. Другото е да плакнете мозъците на хората.
  • 75 СПРЕ ЛИ ВОЙНАТА , СПИРА И КРАЖБАТА НА

    4 9 Отговор
    МИЛИАРДИ ОТ ВСИЧКИ КРАДЦИ ПО ВЕРИГАТА ОТ САЩ ДО БЪЛГАРИЯ !
  • 76 НИКОЙ НЕ ПОМНИ КАК СПРЯ ВОЙНАТА ВЪВ ВИЕТ

    4 9 Отговор
    НАМ - ОНАЗИ ВОЙНА СПИРАШЕ ОЩЕ КАТО ПОЧНА А ТАЗИ ЗАПОЧНА ОТ ТРЕТИЯ ДЕН И ЩЕ ЗАВЪРШИ С КОЛОСАЛНИ КРАЖБИ И МИЛИОНИ ПОЛЕТИ НА РАЗНИ ПАРАЗИТИ - А КОЛКО ЩЕ СЕ ЗАРАЗЯТ СЪС СПИН И ТН ЩЕ ОСТАНЕ ДВ ТАЙНА !
  • 77 Уса

    2 10 Отговор
    Запада няма интерес да спира войната докато има живи украинци.Далаверата с оръжейния бизнес все още върви и е на големи печалби.Включват се още държави от изток,които желаят да изпробват новите си технологии за убиване на украинци и американски наемници.Това е опитно бойно поле и нищо друго
  • 78 да да

    1 10 Отговор
    Капана и бясните кучета се избиват....