Last news in Fakti

7 Март, 2023 06:00 7 665 100

България: Кой изяде асфалта

  • бойко борисов-
  • герб-
  • корупция-
  • асфалт-
  • българия-
  • пътища-
  • асфалтгейт

Дебелата корупция сътвори тънък асфалт по магистралите на ГЕРБ

България: Кой изяде асфалта - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емилия Милчева:

Когато двама министри съобщят едно и също - че от гордостта на ГЕРБ, магистралите, са спестени сериозно количество материали, това означава, че милиони са отишли в нечии ръце. Дебелата корупция в пътищата е сътворила тънък асфалт - и е направила милионери политици и държавни чиновници.

А служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков и на вътрешните работи Иван Демерджиев просто изпреварват разкрития на Европейската прокуратура, която може да разследва случаите, тъй като за магистралите в България, с изключение на “Хемус”, е използвано европейско финансиране.

Защо точно сега

За два дни - две новини. Шишков съобщи пред NOVA, че проверките на магистралите са се превърнали в сериал “Кражбата на магистрали”, а от всяка проверка излиза едно и също – между 25 и 30% от асфалта липсват. Всички, които карат автомобилите си по прехвалените от ГЕРБ пътища, са се… уверили в “качеството” им. А за кражбите отдавна има повече от предположения – както и авансово платени стотици милиони на строителни фирми по инхаус процедурите. В “Неделя 150” по БНР вчера Иван Демерджиев разкри, че “част от водените производства за корупция сред политически фигури са под наблюдение на Европейската прокуратура, което означава злоупотреба с европейски средства” и част от констатираните по пътищата проблеми (свързани със строителството им, б.авт.) са в тази графа.

Най-голямата новина обаче е, че започналите преди два месеца съвместни проверки на МВР и МРРБ на пътищата , в т.ч. магистрали, ще продължат и през март - тоест, през цялата предизборна кампания. А през февруари Шишков съобщи за вложен по-малко от необходимото асфалт и твърде голямо количество шлака в основата на отсечка от аутобана “Хемус”, между София и Яна. Вместо 28 сантиметра асфалт, пробите показали наличие между 18 и 21 см.

Досега служебното правителство на президента “пожали” ГЕРБ, а на прицел бяха взети министри от коалиционния кабинет на “Промяната” - било заради газови договори, било заради проекти от Плана за възстановяване и устойчивост или оръжеен експорт, а в добавка дойде и определението “шарлатания” от президента по адрес на “Продължаваме промяната”. В същото време в държавни институции се назначават кадри, свързани с кръговете на ГЕРБ и ДПС.

Но с темата за пътищата президентското управление, от една страна, демонстрира, че работи заедно с обвинителите на Лаура Кьовеши и не е безучастно, а внася своя дан в битката с корупцията. От друга, фокусира вниманието върху конкретни схеми, от които българската прокуратура системно странѝ. Макар че делото за източените над 50 милиона от “Хемус” тръгна през декември 2021 г. и по него има осем обвиняеми, от които петима - собственици на кухи фирми, претакали парите, по него няма нито един политик или държавен служител с предявено обвинение. А сега Демерджиев обеща “интересни имена от всички политически сили”, консумирали порциите от липсващия асфалт.

Яде ли се асфалтът

Асфалтът, или строителството на пътища, беше най-голямата предизборна дъвка на Борисов и ГЕРБ по време на трите им мандата. Също и обвинението към тези след него, че не са сложили “една лъжица асфалт”. В същия тон лидерът отговори на пресните обвинения от Враца, където ГЕРБ откри предизборната си кампания - пробата не е взета правилно, никой освен ГЕРБ не е построил и метър, а пък критикуват, а на Шишков бил обещан постът главен архитект на София след местния вот.

“Щях да залея държавата с асфалт, ако управлявахме, когато имаше излишъци. И пак ще го направя”, каза Борисов през лятото на 2010 година, след като спечели за първи път парламентарни избори. Е, заля я. Само да не се окаже, че лентите, които премиерът на ГЕРБ режеше на купища отсечки, ще се окажат по-дебели от положената настилка.

Николай Нанков, бивш министър на регионалното развитие, чест спътник на Борисов в джипа, с който обикаляше надлъж и нашир, нарече разкритията “огромна манипулация”. Според него не калпавото строителство, а липсата на поддръжка за последните две години е причина за лошото състояние на пътищата. Но ако липсата на 10 и повече сантиметра слой асфалт може да се обясни с износване, значи това изобщо не е асфалт. А покрай асфалта вътрешният министър съобщи и за други порочни практики, които обаче не са известни отсега - пътни отсечки, които не са изпълнени по проект, участъци, пуснати в експлоатация - но без строително разрешително.

Не е само “Асфалтгейт”

Европейската прокуратура, която може да провери всеки проект, спечелил финансиране по европейски програми, проверява и ремонта на столичната ул. “Граф Игнатиев”, изпълнен от някогашен фаворит на ГЕРБ - “Джи Пи Груп”. Проектът стана за посмешище в социалните мрежи, струва над 24 милиона лева с ДДС, закъсня с повече от половин година и беше платен от данъкоплатците. А сега МРРБ установява пропуски и не превежда 12 млн. лева по ОП “Региони в растеж” на Столична община. Вместо документацията на МРРБ, прокурорите на Кьовеши да бяха поискали публикацията на “Биволъ” от 2018 г. - “#Джипигейт: Грандкорупция с еврофондове и обществени поръчки” - с екселски таблици за комисионите, които консултанти са връщали като ресто на разни отговорни лица.

Още от 2011 г. БСП поде офанзива за некачествено строителство на магистралите на Борисов, в това число за асфалта, но с променлив успех. За последно преди четири години социалистите поискаха да се вземат проби от 46 места от магистралите “Струма”, “Марица”, “Тракия” и “Хемус” и да бъдат изследвани в независими лаборатории в чужбина, но така и не доведоха докрай собствената си инициатива.

Ако “Асфалтгейт” не е предизборна димка, след магистралите ред е на спортните зали и стадионите, които поскъпваха бързичко с по няколко милиона, въпреки никаквата инфлация. Накрая може да се окаже, че и три мандата няма да стигнат, за да бъде разследвано онова, което ГЕРБ построи. Асфалт не се яде, но без асфалт няма ядене, беше обяснил на правителствено заседание през 2020 г. Бойко Борисов. С тия апетити и асфалтът го е отнесъл.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 112 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бе те много народ ядоха

    153 10 Отговор
    Но Бойко направо се освини с асфалт.

    Коментиран от #95

  • 2 Цял свят знае за ББ

    136 11 Отговор
    Самонние се правим, че не виждаме.

    Коментиран от #8

  • 3 ШумОФФ

    152 12 Отговор
    Тази крадлива мутра не трябва да се връща на власт.
  • 4 След КТБ, знаковите отвличания,

    109 6 Отговор
    за прехвърляне на бизнес, пикото и "кристала", бегълците, трафикампрез частното КПП, рушветите от евросубсидиите, ББР и "фонда нанфондовете" игрите, това му беше хобито. Да шета от ЕС, през АПИ. помните ли думите му по време нанпъървитемпротести: "Оставрте ме да довърша "Хемус" и сам щемсемоттегля". Точка по темата.

    Коментиран от #16

  • 5 Хихихи..

    109 10 Отговор
    Нима Европейската прокуратура научи тези "факти" едва днес? Знаеше ги от самото начало,но ги държише като скрит коз срещу Боко,който олицетворяваше властта в България тогава.Чиста политика..Все още ли се чудите защо Тиквоча изведнъж се разбърза да събаря Паметника и да се провиква като яростен атлантик?

    Коментиран от #96

  • 6 Как кой?

    107 8 Отговор
    Тулупа!
    Това го знае цял свят.
  • 7 ДС активист

    73 2 Отговор
    Ние сме на всеки километър.
  • 8 Пешо

    94 6 Отговор

    До коментар #2 от "Цял свят знае за ББ":

    От 30г. Едни и същи правят пътищата. И при ндсв и при бб и при ПП. Пътят не е само асфалт!!! Да вземат ядки и от основата. Тя е по-важна. Да не се окаже вместо 3 метра е само 1 или 80см. Колкото и асфалт да полагат при лошо иснова, винаги ще се пука и гъне.

    Коментиран от #10, #28, #84

  • 9 Лош материал

    21 18 Отговор
    С БКП-ДПС, напред...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 От Парк хотела

    37 7 Отговор
    Не пипайте Бишо, наше момче е а и партиен билет си има.
  • 13 ЮПИТЕР

    90 9 Отговор
    Бойко Борисов Герб За 12 Години Съсипаха Бизнеси Човешки Съдби Рекет Изнудвания Палежи

    Коментиран от #21, #97

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Софиянец

    40 8 Отговор
    Десния боче от герП сега ще бута моча ;) отече тиквата, сега някой друг ще прави магистралите - направо ми се къса сърцето.
  • 16 ЮПИТЕР

    24 2 Отговор

    До коментар #4 от "След КТБ, знаковите отвличания,":

    Факт
  • 17 Архитекта от сараите

    54 12 Отговор
    Бойко цял Южен поток подари на другаря Путин, а Вие за някакъв асфалт сте се хванали.
  • 18 ПСР

    38 6 Отговор
    Ами този от фотото,се оказа тотално всеяден.
    Около него,много строители,ама големите баници от асфалт,все при едни и същи.Симитли,"велики и жилави",джи пи-та разни....Милиарди потънали,та сигурно затуй,се строи масово от Хидро и Водстрой,заради потъването...ужас!

    Коментиран от #76

  • 19 Генка

    43 2 Отговор
    Този който сложи ненужните мантинели на околовръстното в Пловдив, той изяде асфалтът!
    Ама Гешев спи, спи, спи...
  • 20 бостан

    56 4 Отговор
    Асфалтът е в оф-шорните сметки! Там го търсете! Съд и затвор за ненаситната политическа върхушка!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван

    25 23 Отговор
    И децата от детската градина знаят, че комунистите в България от 1944 година са на власт. А всички знаем, че комунист никога не осъжда комунист , затова и няма да видим осъдени за милионите кражби

    Коментиран от #31

  • 23 Спиди

    41 5 Отговор
    В тоя асфалт много има калории,вижте горе на снимката шопара,само сланина.
  • 24 ПСР

    35 5 Отговор
    След като Прокуратурата е изискала всички материали по"Асфалтгейт",на мен ми замирисва на "Ариел"и омекотител.Едно кристално бяло изпиране по български.Дежа вю къмто всички строителни мегабезобразия.Чайков може да изкара тежките машини на"ремонтираните"жълти павета.ББ ще пусне остриетата в студията и медиите.Ще се окаже,че Кирчо,Кокорчо и Рашков са изяли асфалта на Народа.А фирмите по асфалтиране ще блокират пътища,в искане за още поне 2 милиарда....
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 соломон напасания

    16 3 Отговор
    С такова семе в такъв строй не можем да живеем . У нас демокрацията е свободия , която се знае и в ЕС но пък те няма как да бутнат своите в нашето управление . Въобще всичко е потънало в корупция ....и с тия меки закони , винаги ще е така .
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Делиций

    13 32 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Кога ПП, ДБ и БСП са стоили път??? Може би в трите тунела под Стара планина? Всяка власт корумпира и корупция има на всякъде. Лошо е, че в България е навсякъде, от най-дребното чиновниче до премиер и президент. Каквото и да пишете, факт е, че при Борисов се построиха пътища, а при ПП, ДБ и БСП дори не ги поддържат, Комитова и Кокоро още в първото служебно откраднаха парите. Но, за крякалата си траят...за инфлацията, за Нексо, за Джемкор, за посредниците и т.н, за всички гадости последните години мълчат. Очевидно според красивитета ПП и ДБ са ангелчета...

    Коментиран от #83

  • 29 Бою

    4 2 Отговор
    и Вичо !
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 така е

    29 1 Отговор

    До коментар #22 от "Иван":

    Като погледнеш последните 33 години,в кои ръце е големия бизнес,в кои ръце са партиите и ти става ясно. Затова и нашата демокрация няма нищо общо със западната

    Коментиран от #34

  • 32 Шеф Попински

    20 2 Отговор
    Асфалтът се яде! При Бай Ставри ще има асфалтов ден, промяна в седмичното меню, когато тиквата разбойник и дружината от разбойници,, ще дойдат на дългогодишна почивка в Ставревите почивни станции.
  • 33 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "ЗЕВС":

    Така е
  • 34 ЮПИТЕР

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "така е":

    Истина
  • 35 ЮПИТЕР

    16 2 Отговор
    Бойковата Шия Нее От Туршия
  • 36 Верно ли

    15 10 Отговор
    Милчева, а кой изяде комисионната от газа??? Или там "яденето" е демократично? Сменяте един крадец с група мошенници!
  • 37 Госあ

    24 2 Отговор
    Половината от герб начело с главатаря им са за затвора, другата половина са полезни идиоти. Обаче се готвят пак да управляват 😂
  • 38 Тити

    21 2 Отговор
    Минете по прехваленоти Софийско околовръстно всичко е на вълни а няма и 5 години.

    Коментиран от #41

  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор
    33 Години Погубена България
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "Тити":

    Факт
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Човек

    32 9 Отговор
    ГЕРБ не крадяха само от магистрали, а от всички обществени поръчки. Не са милиони, а милиарди. Затова когато ПП ги удариха през крадливите ръчички, ГЕРБ активираха своя троянски кон ИТН и свалиха правителството. ПП са единственият ни шанс да влезем в правия път, затова и мафията толкова яростно разпространява лъжи по техен адрес. ПП така и не успяха да управляват, защото нямаха мнозинство и по принуда се коалираха с фалшиви партньори, които им извиваха ръцете и накрая им забиха нож в гърба. ПП заслужават да получат реален шанс да управляват, защото само те досега са демонстрирали воля за спиране кранчетата на мафията. С 40% избирателна активност няма да стане, защото контролираният вот на мафията взема превес. Ако обаче излезем масово и гласуваме за ПП ще има шанс за България да влезе в правия път. Да седим у дома и да оставяме мафията да си купува изборите е престъпление срещу децата ни.

    Коментиран от #45

  • 44 Ще има

    17 1 Отговор
    И като се знае всичко къде са осъдените? Народа иска равносметка и който е крал да си понесе отговорността. Това важи за всички. Кметове на общини градове и села. Иначе никога няма да ви вярват.
  • 45 Верно ли

    10 9 Отговор

    До коментар #43 от "Човек":

    Хахахах, искаш да сменя Баци за ПеПетата? От трън та на глог? Аз пък викам всички дружно при Бай Ставри, прегърнати, по нареждане на Козяк!
  • 46 Ариел

    24 2 Отговор
    Не е само АСФАЛТА. Рекета и мутренските похвати са навсякъде.Бойко Борисов 12 години определя съдбата на България.Това доказва,че държавата се управлява от Организирана Престъпна Група. Трагедията ни е,че тези престъпници, пропити в министерствата, администрацията ,МВР и правосъдието ни управляват и сега,вместо да са в затвора и налагат модел на управление без правосъдие и морал,безогледни кражби и лъжи и затова сме на дъното.Не можем да очакваме такава банда да я е грижа за хората и държавата,те мислят единствено за себе си и лошото е,че липсва гражданско общество, което да не ги търпи.Това доказва,че има скрита диктатура, която всява страх и безсилие,няма свобода.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 чичо стамат шумков

    2 12 Отговор
    Тази практика не е отсега(ИЗЯЖДАНЕТО НА АСФАЛТА.)Шосето през АРАБАКОНАКА Е строено през 1975-1976 г. от армията Мой вуйчо е бил там като войник и ми разправя че тогава командира им получил 6000 лв. премии от икономи за 1 година НАПРАВЕНИ ОТ СПЕСТЯВАНЕ НА ЧАКЪЛ И АСФАЛТ(същата работа като сега.)Тогава за тези пари можеше да се купи ЖИГУЛА или 60 квадратов апартамент.Сегашнит асфалт го изядОха молците от ГЕРБ.В ИНТЕРС НА ИСТИНАТА ОТ ГЕРБ ТВЪРДЯХА, ЧЕ ПРИ СДАВАНЕТО НА ВЛАСТтА СА ОСТАВИЛИ 800 МИЛИОНА ЗА ПЪТИЩА КОЕТО НОВИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ КАТЕГОРИЧНО ОТХВЪРЛЯХА.Когато правителството на КИРЧО и КОКОРЧО се разпадна Г.КАРАДЖОВ каза че парите за магистрали оставени от ГЕРБ не били 800 млн ,а 490 млн. ЗНАЧИ АСФАЛТА ПРИ КИРЧО Е ИЗЯДЕН ОЩЕ ПРЕДИ ДА Е ПОЛОЖЕН.

    Коментиран от #55

  • 49 Шофер

    7 4 Отговор
    Аз затова ще гласувам за Кики! Той спря всякакво строителство, и съответно никой нищо не открадна. Поне от там!😀
  • 50 овчи мозъци

    16 1 Отговор
    Вижте го каква мутренска,бандитска физиономия,разбойническа визия има този мародер на държавата .Къде са институциите които са длъжни и досега този трябваше да бъде изправен пред народен трибунал ,за дето 15години дори иповече мародерстваше из държавата безнаказано .Парите ,парите му дават кураж и апетита идва с яденето .Такива като него са двама трима
  • 51 Ванга

    15 1 Отговор
    Ще дойде човек,
    израснал с филия мас,
    тънко ще маже асфалта...
    и ще пълни чекмеджета
    Ванга
  • 52 Мунчо

    22 1 Отговор
    Добре, и какво от това? Ако мислите че след тези разкрития избирателите на ГЕРБ няма да гласуват за ГЕРБ, се лъжете. Те всички много добре знаят, че тази партия е създадена за крадене. Те именно затова са в нея. На това разчитат. Тях ги движи единствено надеждата, че в един момент и те самите ще се включат в краденето, когато партията им дойде на власт.

    Коментиран от #59

  • 53 Катинара

    13 1 Отговор
    Където и да се пипне-всичко е тантел марка. Бил най-подготвен е вече и в България най-сетне разбрахме за какво!
  • 54 Съдия

    11 0 Отговор
    В България според НПК Прокуратурата повдига обвинения срещу нарушителите, а съдът определя наказанието, когато са извършени престъпления.
    Значи кой е виновен?
    Естествено че Прокуратурата, начело с Прокурорът г-н Гешев!

    Коментиран от #71

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Логика

    13 1 Отговор
    Министър Шишков каза, че магистралите са добри и при икономичния вариант, по който са строени, но на седмата или осмата година направо се разпадат. Ето защо Бойко драпа със зъби нокти да е на власт,за да може сам да преразпредели парите за "ремонт" , който ще трябва да издържи също около 7-8 години. Ако беше по-скромен и след втория мандат се беше прибрал в Банкя или в Барцелона, както иван Костов в Драгалевци, никой нямаше да рови толкова надълбоко, а и щеше да има други "виновни" след него.А Ненков да е министър на регионалното развитие с диплома по география е като санитарката в хирургията да я назначат за кардиохирург! Кой знае? Може и това да дочакаме.
  • 57 ¹19008е

    2 12 Отговор
    Много добра Поръчкова статия от ДС и техните производни а именно тези които искат с вдигнатия юмрук да ги изчегъртат.А когато някой друг построй нещо през тези 33г преход елайте го покажете бе драскачи пък после коментирайте качеството му ама няма нали всички други само крадяха а пак си ги Избирайте неблагодарници .нищо лично проста констатация
  • 58 Емилия Милчева?? Никой нее крал и Ял

    7 2 Отговор
    Асфалт! Нее положен най горния слой Асфалт, които е около 6-7см но е износо устойчив, той държи и пази от разрушаване дебелия пласт Асфалт, но този пласт се прави със специална фракция от Скални породи отговарящи на много високи изисквания, за износване по Скалата на МОС и още една Скала има!! Той е най скъп, но го Няма на Борисовите магистрали! Добива се единствено в Една кариера в Искър скоро дефиле, беше собственост на Главбулгар строй някога!!Дали е има, дали е работила и колко може да произведе, който разследва, може да провери!! Скъпа е и много разход за транспорт!! Тези пари за този Слой(пласт) са крадени Емилия Милчева, а те са Милиарди!!
  • 59 д-р Соколов

    9 2 Отговор

    До коментар #52 от "Мунчо":

    Затова и все повече българи се записват в ДПС! Да се доберат до софрата/ гората, общината, земеделието/

    Коментиран от #64

  • 60 иван

    9 1 Отговор
    Ми що да не краднат?? Отговорност нулева в нашата бананова държава..
  • 61 До 58 Скала на МООС

    3 0 Отговор
    Едно О е пропуснато
  • 62 Истината

    13 1 Отговор
    Бащицата на асфалтената мафия пак гледа лошо и се хвали колко магистрали е построил, а то се оказаха няколко отсечки с некачествен асфалт за стотици милиони левове дадени на приближени фирми! Ако беше друг на власт, досега държавата ни за тези години и пари, които се изляха, щеше вече да има всички магистрали и дори пътища!

    Коментиран от #82

  • 63 Това е проблемът!

    15 0 Отговор
    Няма контрол и съдебна система у нас! Всичко корумпирано мълчи!
  • 64 Мунчо

    11 1 Отговор

    До коментар #59 от "д-р Соколов":

    ДПС е същата работа, само че там зависимоста освен материална е и друга. Всъщност те с техните обръчи от фирми и разпределяне на порции започнаха и наложиха този модел на организирано крадене. След това ГЕРБ станаха едно голяма ДПС.
  • 65 бай Ганю

    9 1 Отговор
    Тая шия не е от туршия !
  • 66 Амин

    17 2 Отговор
    Боко ще влезе в историята на страната ни като най-крадливия, най-корумпирания и най-лъжливия ни премиер!
  • 67 нннн

    10 1 Отговор
    От много години знаем, че от обществените поръчки се крадат минимум 30 процента. Имена обаче няма. Вместо, примерно, Иван, Петкан, Стоян открадна чуваме и четем за усвоени и отклонени средства.
  • 68 ¹19008е

    5 10 Отговор
    Добре платена и Поръчкова статия Предизборна така работи ДС и затова никой нищо не прави в България защото ако решиш да правиш нещо идват слугите на Сатаната от ДС и техните производни и ти омаскаряват 78г не спряха ама простолюдието нека си им ръкопляска те ще им берат плодовете

    Коментиран от #72, #81

  • 69 Чочо

    7 3 Отговор
    Нещо много се заобикаля гелосания крипаджия, нали е човек на каскета и баце, и го пазят като свещения граал.
  • 70 Истината!!!

    16 3 Отговор
    Бойко Борисов омръзна на българите с безпрецедентните си политически лъжи!!!
  • 71 мафия

    13 1 Отговор

    До коментар #54 от "Съдия":

    Цялата ни система е тотално прогнила! Помислете - има ли сфера или отрасъл, който да е наред? Това е заради модела - "Партия и обръчи от фирми"! Изпълнителната власт, която е партийна, разпределя милиардите обществени и европейски средства на своите фирми и верни партийни калинки, назначени по всички етажи на властта! В Общините е същото - крадат се десетки милиони, а уж построеното се разпада или се събаря от следващия кмет! Така държавата ни и "аляска" със златните си залежи да беше, пак щеше да е най-бедната страна в Европа! Ние като държава сме по-зле дори от много африкански държави!
  • 72 Корупция

    14 2 Отговор

    До коментар #68 от "¹19008е":

    Не е поръчкова статия за съжаление, а истината за кражбите на милиони държавни и европейски средства, с които България можеше до сега да изглежда като другите европейски държави!

    Коментиран от #74

  • 73 ¹19008е

    1 11 Отговор
    Докарайте си пп дб бкпбсп и левицата и възраждане на власт и тогава ще ривете с Глас ама няма кой да ви чуе тогава ще разберете какво значи грабеж и теглене само на пари без нищо правене 2.6г е така ще се радвам ако те вземат властта горепосочените за да ви ограбят и спестяванията както го направиха през 97г .тогава асфалта ще е мит и минало свършено
  • 74 ¹19008е

    1 8 Отговор

    До коментар #72 от "Корупция":

    Когато слугите на ДС и техните производни те бият като мен по доноси тогава ще почнеш да различаваш Истината от Манипулацията нищо лично вярвай си в каквото си щеш ще се радвам да дойдат на власт вашите честните от ДС пп,дб бкпбсп, възраждане и български възход или левицата тогава ще разберете какво значи грабеж ама ще е късно
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #18 от "ПСР":

    Тоя вашия дърт пияница Р..шков нали знаеше кой е изнасял пари от банките в чували и кашони.Нека да ги каже.Само фишеци за някои малоумници.
  • 77 ле ле, ле ле

    5 0 Отговор
    А НЕКА СЕ ПОГЛЕДНЕ И КЪМ ПРЕЧИСТВАТЕЛНИТЕ СТАНЦИИ ЗА ОТПАДЪЧНИ ВОДИ - СЪЩО КАТО С ТЕЦОВЕТЕ И ЕМИСИИТЕ
    А ЗА НАЧИНА НА ИЗПЪЛНЕНИЕ ......................НЯМАМ ДУМИ
  • 78 Личен опит

    1 8 Отговор
    Има реваншизъм и пропаганда против ГЕРБ и това е. Бяхме одобрени за саниране в първата вълна,даже ни направиха паспорти на блока(четири входа,около 250 апартамента).После България пое председателството от Европа и парите за нашето саниране отидоха за представителни нужди.Имахме надежда за следващ етап,но Шишков писал НЕ на молбата.Мотивът бил нов блок,Ама на 30 години нов блок ли е?И всеки санирал както му падне --от грозно,по грозно.Сега ,как да мотивираш хората да си вадят паспорти,като после се сменят министри и те преценяват.И дали санирайки грозните блокове,няма столицата ни да стане по-красива.Освен,че се лишават десетки семейства от енергийна ефективност.И трябва ли сега ние да дебем ,кой министър на кого иска да прави сечено и да зависим от неговото благоволение.Да наказват фирмите за КОНТРОЛ.Итези,които са дали разрешение за ползване.А на Северната дъга трафикът е не голям,а огромен.И по-добре ли е нищо да не се прави,за да няма и кой да намира кусури.
  • 79 Лоша реклама няма

    1 0 Отговор
    Щом ДВ са подхванали ГЕРБ, сигурно ГЕРБ не са толкова лоши. Къде бяха тези разобличители, когато умираха (буквално) Мишо Бирата, Ваньо Танов, когато Станишев разкарваше по студиата на ТВ бурканчета с пепел? Къде е мястото на "европейските контрольори", докато са се леели европейски пари като манна небесна, към шкафчета и бардаци? Как така, 90% от коментарите тук (които не бяха своевременно отстранявани за "некоректност"), изказваха съмнения в почтеността на ГЕРБ толкова назад във времето, а едва сега, предизборно, започват да се размахват демонстртивно едни имитации на опити за "правни мерки" срещу очевадни престъпни практики, прилагани цели десетилетия. По възрастни от мен казват така: "Хвърлят брашно -правят мъгла".
  • 80 НЯКОЙ

    7 0 Отговор
    Гадно е в държавата, в която си роден и наричаш Родина, да са се пръкнали и да благоденстват за твоя сметка такива като Бойко Борисов и другите като него - прости, нагли, лъжливи, крадливи, ненаситни, нахални, нагли, ОТВРАТИТЕЛНИ !
  • 81 Не знам, но

    2 0 Отговор

    До коментар #68 от "¹19008е":

    Не съм много убеден, че ДС финансира ДВ. Вярно, ДВ не работи за слава, но едва ли ДС са до там влиятелни. По скоро, бат Боко, който не е страничен за въпросната структура, вече прекалено се е компроментирал и предстои да го сменят с друг учтив човек.
  • 82 Или пък

    1 5 Отговор

    До коментар #62 от "Истината":

    Щяха да снимат други чекмеджета и Мата Хари. Например Лена Бориславова?
  • 83 Ти си

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "Делиций":

    Офффф . Кой поддържа плаващи пясъци ? Толкова са качествени пътищата на Бойко че почваха да ги ремонтират месеци след рязане на лентичкире и години преди изтичането на гаранцията - да пълниш буре без дъно .....
  • 84 Аха

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    И ширината на платната и от там се пипа доста
  • 85 Сашо

    9 0 Отговор
    Винаги съм говорил и писал, че ако се разкрият всичките престъпления на бойко борисов и на подчинените му от герб България ще потрепери. Но най- жалкото е, че пак ще бъде избран, независимо, че все пак, макар и малко, нещо се разкри. Такъв нагъл крадец и лъжец в нашата история не знам дали е имало.
  • 86 Стига бе

    3 0 Отговор
    Този и асфалт ли е ял? Ей не се наядоха!
  • 87 ПРЕСТЪПНИК И КОМУНИСТ БМБ

    1 0 Отговор
    За това мащабно изтребление на евреи не се говори, защото то е започнало от украинци, преди навлизането на германците.

    След хитлеристката окупация, етническото прочистване става индустриално. Няма жълти звезди, раирани костюми, затворнически бараки, телени мрежи и газови камери. Няма разходи за химикали и производство на сапун! Няма време за губене. Действало се е по бързата процедура. Организират се хайки и заловените са разстрелвани пред техните близки. Докато дойде и техния ред. Преди всеки разстрел в повечето случаи нещастниците са събличани голи. Дрехите и обувките са раздавани на местното население. Според проучванията, общият брой на избитите варира между 1 500 000 до 1 800 000.

    Тези факти бяха изнесени публично, от най-авторитетната председателка на Европейския парламент Симон Вей.
  • 88 НикогаВечеСДСиГРОБ-Чума

    3 1 Отговор
    Асфалт паша асфалт не яде .Той яде от паричките и кюлчетата натрупани от не положения асфалт .
  • 89 ВънСатаНАТОтЗемятаНи

    1 5 Отговор
    Събуди се българино! Докажи,че не си робска англо-краварска рая!
    На втори април си върни държавицата,макар и ограбена и продадена ,и превърната в англо-краварска колония!
    Гласувай за "Възраждане" на държавата и нацията!
  • 90 Боко-Тиквата

    3 1 Отговор
    Спестеният Асфалт се превърна в Кюлчета и Пачки в едно Чекмедже. Да са живи и здрави Внуците и Детето в Барселона !!!
  • 91 Новинар

    2 0 Отговор
    След 12 годишното управление на една шайка разбойници нарекли се Герб си на този хал драги ми българино
    И не, ГЕРБ не е дясна партия. Те въобще не са партия. Това е стремежът на една сплотена във властническа прослойка част от обществото да задържи властта си. Като сплотяването става чрез похвати, познати още от социализма.
  • 92 БУРИМЕЧКАТА

    2 0 Отговор
    ПАЧКИТЕ ОТ ПО 500 ЕВРАЦИ В ЧЕКМЕДЖЕТО СА ОТ ТОЗИ АСФАЛТ ЗА ЗНАЕЕ МАЛО И ГОЛЕМО
  • 93 В ЗАТВОРА ТЪПАКО !

    1 0 Отговор
    ИЛИ В СИБИР ЗА ХРАНА НА МЕЧКИ4ТЕ !
  • 94 Мишо

    0 0 Отговор
    Мисля че на всички е ясно, само на МВР, Прокуратурата и МРРБ не. Крадене, крадене и крадене. Схемата е още от Станишев. Дават се едни Големи пари и 40% от тях се връщат в Партията -поръчител, чрез обръчите от фирми. Това казва че хляба е правен с по-малко брашно, месото е с вода и ниско качеството, сиренето не е сирене, асфалта липсва, бетон и арматура се слагат по-малко. Така е в "Демократична" България - Народа е краден яко от повечето алчни и крадливи Политици...безконтролно, въпреки че Народа контролира.
  • 95 Браво на Кирето

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бе те много народ ядоха":

    И тунел направиха по Шипка и три нови моста на Дунав и Лёв не открадна
  • 96 Кои отговаря

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хихихи..":

    За посредниците на ПП кауна ли отговаря як ги сложи на власт Зв инфлачията фатмак каунов ли еотговорен или деистващите. некъдърни министри
  • 97 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ЮПИТЕР":

    Само пътя пловдив асеновград му Стига Кажете един които е направил повече
  • 98 така ли

    1 0 Отговор
    Ами Ти и бандата лапнаха асфалта.....и станаха в мангизи....

    Коментиран от #99

  • 99 така е

    1 0 Отговор

    До коментар #98 от "така ли":

    Асфалта вятъра го издуха,а мангизите в гробарски чували....
  • 100 Кую

    0 0 Отговор
    Тиквата на снимката и неговите приятели от Дойчланд.