Last news in Fakti

16 Март, 2023 08:50 6 123 89

Мартин Заимов пред ФАКТИ: Въпросът с Паметника на Съветската армия е само политически

  • мартин-
  • заимов-
  • паметник на съветската армия-
  • демонтаж-
  • преместване-
  • димитровград-
  • димитров-
  • клика

Този монумент е израз на желанието на Димитров и на една клика, за да не казвам по-силни думи, но неуки и злонамерени хора, да наложат своята власт над останалите, казва банкерът

Мартин Заимов пред ФАКТИ: Въпросът с Паметника на Съветската армия е само политически - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Мине се не мине време и темата за демонтирането на Паметника на Съветската армия в София разпалва различни страсти в обществото. През 2021 година банкерът и граждански активист Мартин Заимов заличи с боя посвещението: „На Съветската армия освободителка от признателния български народ”. След това беше арестуван, после освободен. В края на февруари 2023-а 61-годишният преводач от немски език Светлозар Раянов счупи с чук плочата на паметника с надписа. Това стана ден преди първата годишнина от началото на руската инвазия в Украйна на 24 февруари. И темата за паметника пак избуя. Колко още ще е така… Пред ФАКТИ говори Мартин Заимов.

- Г-н Заимов, преди 2 години вие боядисахте надписа на Паметника на Съветската армия, а преди дни Светлозар Раянов счупи с чук плочата с надписа. Бунт, протест, гражданска позиция ли е това да се посяга на паметник…
- Разбира се.

- Днешната съдебната практика как разглежда подобни действия…
- Съвсем категорично. Преди две години аз бях арестуван, след което осъдих полицията. Никой няма право да арестува някого, защото изразява своето политическо мнение.

- И отново се породи обществен дебат „за“ и „против“ бъдещето на паметника. Ще отмине ли и сега като всяко чудо за три дни…
- Дебат може да виждате вие, може и други хора да виждат. Аз не виждам дебат. Просто у нас има една намаляваща група хора, които са носталгични към едно доста грозно минало, насилствено и човеконенавистно минало. Това минало няма как да бъде защитено от хора, които имат минимално достойнство и уважение към себе си, към близките си, към децата си. Няма обективна защита за този паметник.

- Защитниците на паметника и ваши опоненти казват, че подобни монументи са израз на признателността към съветските войници, загинали в битката с фашизма, и съществуват в много европейски държави?
- Такива монументи има в държави, които са били активно воювали срещу Съветска Русия и са били победени. Ние никога не сме воювали активно срещу Съветска Русия. Този монумент е израз на желанието на Димитров и на една клика, за да не казвам по-силни думи, но неуки и злонамерени хора, да наложат своята власт над останалите. Нищо повече.

- Спорът дали да се демонтира паметникът е 1992 година, а съдът се е произнесъл, че конструкцията е държавна собственост, но е поставена върху общинска собственост. И така си стои вече 30 години… Държавата ли трябва да реши проблема…
- Това, че паметникът си стои, няма нищо общо с юридическите постановки, с които занимаваме българския съд. Просто занимаваме съда с несвойствени сюжети. Въпросът с паметника е само политически.

- Кой трябва да го реши…
- Дали правителството трябва да го реши, дали общината… Това също е политически въпрос и зависи до голяма степен от това кой е по-страхлив. За съжаление, в българския политически елит има не малко хора, които не само не познава добре чувството за кураж, а тази липса води до други лоши последици за обществото.

- Демонтаж и преместване, но къде?
- Ще изразя личното си мнение. Мястото на паметника е в парка „Марица“ в Димитровград.

- През 2021 година нямаше война между Русия и Украйна. Към днешна дата военните действия надхвърлиха година. Как гледате на всичко това. Мир вижда ли се…
- Момент. Досега говорихме за паметника, чието преместване днес би било облекчено от чудовищните действия на съвременния руски елит, който много прилича на съветския и на българския след войната. Освен това, че трябва да бъде премахнат паметника, какво ме питате.

- Връзката е, че нямаше война, когато вие направихте вашето действие в знак на протест. Сега счупването на плочата е по повод една година от войната?
- Аз не съм медиум, но очевидно е, че нещо в мен ме е карало да го направя, за да го направя. В моите очи, още тогава, а надявам се и сред мнозинството българи, се усещаше, че нещо не е както трябва. Вижте, войната е резултат на едно абсурдно състояние на духа на руския властващ елит. Това състояние на духа беше напълно видимо и тогава. В интерес на истината, трябва да се каже, че за българското общество действията на Русия днес трябва да са някаква форма на прозрение. А това, че този паметник няма да бъде там след известно време, надали изобщо е въпрос. Не става въпрос дали нещо ще се случи. Става въпрос за това, че този паметник няма бъдеще. Както и корупцията в България няма бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Псевдоним

    108 27 Отговор
    Вандал.
  • 2 плюс минус

    130 29 Отговор
    Думата "паметник" идва от памет.
    Паметта остава в историята.
    Кои сме ние, че да трием паметта!
  • 3 Мн интересно

    127 28 Отговор
    От къде на къде разни англичани, като този, ще ми казват какво да правя с БЪЛГАРСКИТЕ паметници?
  • 4 въпросът е даже геополитически

    116 19 Отговор
    и се диктува от козяк 16
  • 5 Верно ли

    108 21 Отговор
    Това българският наХални ли е? Доста нагла физиономийка. Странното е, че той е осъдил полицията - неграмотните полицаи, дето един арест за вандалство не могат да извършат като хората...
  • 6 провинциалист

    109 17 Отговор
    Сигурен съм, че повечето виещи срещу паметника на Трети украински фронт са същите, които вият за изпращане на оръжие в Украйна.

    Коментиран от #16

  • 7 Точен

    101 23 Отговор
    Мартин Заимов е срам и за евреите, и за българите. Ако не беше Челвената армия, нямаше да има 1 жив евреин на света. Вклйчително и в Българско.

    Коментиран от #48

  • 8 снимка

    80 16 Отговор
    Класически сатанист.
  • 9 случаен

    91 12 Отговор
    какво ще ми се сличи ако изразя граждаската си позиция върху паметника на рейгън,незнайно защо направен

    Коментиран от #11

  • 10 РОДООТСТЪП НО

    91 11 Отговор
    АКО ДЕДО ТИ СЕ СЪБУДИ, ............ЛИЧНО ЩЕ ТЕ УДУШИ ......!

    Коментиран от #17

  • 11 Верно ли

    78 7 Отговор

    До коментар #9 от "случаен":

    Погледни му на тоя биографията, погледни си твоята и ако нямаш подобни роднински връзки, можеш сам да си направиш извода какво ще ти се случи.
    Чудех се аз кой ги вербува нашите Грозевци, а то кой бил...: Баща му е Майкъл Голдсмит, британски журналист в агенция „Асошиейтед Прес“ и кадрови офицер от МИ-6...
    "Не е женен и има три деца: Захари Заимов(13), Тома Заимов(24) и Сара Заимова(29). Живее на семейни начала с рекламистката Калина Жулева (изпълнителен директор на „New Moment New Ideas“), дъщеря на члена на ЦК на БКП и дългогодишен посланик на България в САЩ"...

    Коментиран от #34

  • 12 Бай Иван

    75 15 Отговор
    В България за съжаление е пълно с наистина "умни" хора.
    Този е типичен представител на тази клика от "умни" или "умнокрасиви" хора.
    В Австрия например ... в центъра на Виена - "простите" Автрийци видители поддържат паметника на съветската армия! В Норвегия също има такъв паметник - макар и да не е стъпвал руски крак там.
    А ние тук "умнокрасивите" рушим!
    Е как да не се възхитиш на такива "умнокрасиви" люде!!

    Коментиран от #75

  • 13 Еремиев

    63 8 Отговор
    Заимов, изключително неприятна физиономия.
  • 14 Абе

    66 12 Отговор
    стига си правете пред изборна кампания за тъпаци! Само глупака има влечение да руши и нищо да не гради. Ама напуснете е тая България бе! Стига я рушахте! Вече 34 години само какво да рушите търсите, а не какво да направите!
  • 15 чебурашка

    19 49 Отговор
    Нека не забравим, че нас Царска Русия ни освобождава, а СССР (комунистите) ни окупира

    Коментиран от #18

  • 16 Така е

    46 5 Отговор

    До коментар #6 от "провинциалист":

    Същите са, които виеха за ваксинирането !
  • 17 Верно ли

    55 9 Отговор

    До коментар #10 от "РОДООТСТЪП НО":

    И дядо му, и прадядо му щеха да го отстрелят тоз "левент" и то одма!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ХАХАХА

    48 6 Отговор
    ГоркИият този отдавна не е бил на хранилка ,с две ръце и 10 нокти драпа за хранилка ,е както казват ,че дядо му бил предател в полза на СССР, така внука в полза на ФАЩ е същия ,крушата не пада по далеч от корена си.
  • 20 Форфюдоларсмор

    49 10 Отговор
    Не ни натрпвайте мнението на подобни нищожества Заимов да върви по дяволите с тъпоумните си изказвания и нравственоста на отпадък
  • 21 Сталин

    43 11 Отговор
    Мартин Заимов,мръсен евреин ,племенник на генерал Владимир Заимов,разстрелян за предателство

    Коментиран от #53

  • 22 ДжафДжаф

    55 9 Отговор
    Ей много примитивен тип! Па да вземе и да си смени фамилията, щото и тя е свързана със Съветската армия! Да си сложи фамилията на британският наркоман, който го е изфабрикувал! Хем да не цапа името на ген. Вл.Заимов. А иначе паметника е необходим най-вече на такива като него. Като няма какво да кажеш, когато не си направил нищо читаво в нещастният си животец, отиваш изливаш кофа боя, каниш предварително няколко пишман журналисти, арестуват те театрално и хоп......дето се вика нема лоша реклама. Де ги ди маймунооо.
  • 23 Мартин Заимов!! И тоя, Б. О. К Л У К

    46 9 Отговор
    Се появи да ръси акъл!! Много е "Горд" с това което е направил! Б О. К. Л. У. К!! Да, си смени фамилията, Няма никаква кръвна връзка с покойния ген Вл Заимов!Ползваше фамилията на Генерала за, Привилегии!! !
  • 24 Трак🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇦🇹🇯🇵

    13 54 Отговор
    Пълни глупости! Паметникът на съветската терористична армия касае всеки българин и го ката да се гневи и срамува. Всички съветски комунистически терористични монументи трябва да бъдат изринати

    Коментиран от #33, #40, #42, #49, #86

  • 25 име

    36 8 Отговор
    Същества, които не са свършили нищо градивно през живота си, не им остава какво друго да правят, освен да живеят в миналото и да винят други за некадърността и несгодите им. Комунягите много са били далновидни като са карали всички да бачкат. Така няма време за мислене на групости и психични проблеми, а дори ако си малко от малко кадърен, може да бъдеш с нещо полезен. Иначе се появяват такива като мартинчо: като ги питате какво прави цял живот, може да каже единствено, че е бил антикомунист.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 МОЧА👇

    8 32 Отговор
    КЕ ПАДНЕ
    КАКТО ПАДА
    ДРОН В ЧЕРНО МОРЕ😁

    Коментиран от #54, #87

  • 28 Мим

    37 8 Отговор
    Каква позиция изразяваш бе нехр....майко.След като рушиш и повредиш нещо, държавно имущество ти си за зандана...
  • 29 Гост

    25 5 Отговор
    Ако не беше онази "клика" тридесетгодишното ограбване на България нямаше да е възможно, а българските банкери щяха да са си сервитьори и бармани, каквато е и истинската им професия, според възможностите...😄
  • 30 есдевс

    35 8 Отговор
    Марто спри да се излагаш и да се бориш със дядо торбалан. Спри да се правиш на талибан. Те са такива дето рушат паметници. За хубаво или лошо в историята има събития, и за хубаво или лошо има знаци. Да събаряш памет е глупост и талибанщина. Дядо ти много щеше да се срамува от глупоста ти.
  • 31 От много време

    32 9 Отговор
    Мартин Заимов не е у ред човека.......
  • 32 СПБ

    35 9 Отговор
    Рушенето на паметници и след това горенето на книги и гаврата с историята е вандализам и липса на елементарна култура. Припомнете си кой са го правили. Защо паметниците във Виена, Берли и др. никой не ги закача. Питам?
  • 33 МДААА

    19 5 Отговор

    До коментар #24 от "Трак🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇦🇹🇯🇵":

    Имаш време да прочетеш някоя друга книШка по история
  • 34 Мъка мъка

    31 6 Отговор

    До коментар #11 от "Верно ли":

    И не само в САЩ но и в Москва .Братът на Жумев е командир на 2ПВО дивизия ( по късно в нея служи президента летец загинал при полет на 04.03 1975г. Дядовците активни борци против фашизъма и капитализъма и градили социализъма, а внуците смело плюят на дейността на предците си и са още по активни от тях и си строят личното благоденствие благодарение на тях.
  • 35 Нула толерантност към вандалите

    42 7 Отговор
    Така ли? Аз живея в Берлин и ако си позволя да отида и оскверня или потроша с чук някой паметник в Берлин,ще бъда арестуван, защото това е вандалска проява,която е наказуема. Вандализма не е начинът да се изразява политическо мнение! Вандализма е фашистка проява и той трябва да бъде строго осъждан,а не да бъдат обсъждани пазителите на реда от него!
  • 36 az #СВО

    27 6 Отговор
    Фашист!
  • 37 МИНУВАЧ

    27 5 Отговор
    Значиии, от известно време това ли е най-важното събитие за БГ та ежедневно, ежечасно го натрапвате
  • 38 ТИР

    23 3 Отговор
    Този гледа като оня Гроздния,,,
    Как пък не намериха хора с друго мнение,а само такива плювачи,,,
  • 39 Перо

    27 3 Отговор
    Тоя унтерменш и ЛГБТ+ционизъм ще дава мнение за паметници!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ДЯДО ГЕРОЙ А ВНУК

    28 7 Отговор
    Джен.дър козя.шки
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Минувач

    8 23 Отговор
    МОЧА е пътник.
  • 44 Привилегировани лекета

    25 5 Отговор
    Димитров и паметника нямат нищо общо, говорене на неграмотник. В Австрия не ти ли харесва? Или ти плащат да си в бг, да осмърдяваш политически, може затова да си толкова озлобен.
  • 45 Мимчят

    23 7 Отговор
    Абе до кога трябва да се търпят от обществото такива вандали да правят поразии безнаказано...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 опълченец

    6 18 Отговор

    До коментар #7 от "Точен":

    България с помоща на Съветската армия ли спаси своите евреи? Защо пишете глупости и откровени лъжи?

    Коментиран от #55

  • 49 Виж какво,

    19 5 Отговор

    До коментар #24 от "Трак🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇦🇹🇯🇵":

    етнонеутрален, след като не можеш да определиш етническата си принадлежност (иначе нямаше да пишеш инициалите на дузина страни в ника си), нямаш право да даваш мнение за историческите паметници на България. А и глаголът "касаться" е руски, защо употребяваш думи от страна, която мразиш?!
  • 50 Факт

    8 22 Отговор
    Поради написаната в полза на съветския съюз българска история и преподавана 90 години, "Набиване на канчето" промитите мозъци се разхождат с руски знамена и лежат пред паметника на окупаторите на България.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 ИНЖ

    14 5 Отговор
    Всъщност ГЕРБ повториха/като папагали/ решението за ПСА от 1993г - нищо повече. Но когато бяха на власт, защо не направиха така щото да се изпълни!? Така че всеки да мисли за кого да гласува на 02.04....
  • 53 опълченец

    5 17 Отговор

    До коментар #21 от "Сталин":

    Ей такива, като тебе изпращаха "мръсните евреи" в концлагери. Цялата фашизирана русофилия пак е налазила форума.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Наблюдател

    22 7 Отговор

    До коментар #48 от "опълченец":

    Съветската армия косвено спомогна за спасяването на нашите евреи
    Битката при курск току-що беше завършила и на всички беше ясно как ще завърши тази война

    Коментиран от #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Кога

    8 9 Отговор
    Най-сетне някой ще се осмели да ми каже

    ОТ КОГО

    Са
    спасени нашите евреи
    Отговорът е

    ОТ НАШАТА ХИТЛЕРИСТКА ВЪРХУШКА която беше готова да ги изпрати на заколение в полша
  • 58 Срам

    21 5 Отговор
    То бива пребоядисан демократ, бива ама тоя ми идва в повече!
  • 59 Павел пенев

    14 6 Отговор
    Гнусно еврейско същество.
  • 60 фбр

    16 6 Отговор
    Типичен седесарски боклук!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 опълченец

    5 9 Отговор

    До коментар #55 от "Наблюдател":

    Спасението на българските евреи не е акт с точно фиксирана дата, а процес, който започва много преди битката при Курск. Колкото американската армия има отношение към спасението на нашите евреи, толкова има и Съветската, сиреч НУЛА. Ние сме малка и слаба държава, която има малко неща, с които да се гордеем като народ, но руските лакеи, пълзейки в нозете на господарите си, искате и малкото достойнство да отнемете и да го подарите на тези, които окупираха родината ни. Спасението на българските евреи е благодарение на българския народ, общественици, писатели, учени и някои политици, и няма нищо общо с развитието на войната. Това е изцяло българско дело, което ме кара да се чувствам горд.

    Коментиран от #89

  • 63 бравомарто

    4 15 Отговор
    Плашех се да прочета статията а то се оказа че си най-точен и прав относно точа ,,чудо,, насред царя което не само че не е вярна идеята му и надписа а е излишно и ни излага пред света че и грози баш нашия оскъден център който е претрупан с какви ли не строежи от времето на ,,победата,, ??! А тук на всичкото отгоре ни лъжат че сме били ,,освободени,, бих добавил от свободата си и от имотите и живота си след тая тяхна победа партизанобандитска която още ни мори инкогнито от техните наследници не изпускащи властта вече 80г. Браво на теб и бъди истински.!
  • 64 Жалка картинка

    22 4 Отговор
    Лоша или хубава това е историята на България. Голяма глупост беше да премахнат и мавзолея , можеше да се използва с хиляди предназначения като галерия примерно. Но българите се превърнаха в продажно племе което е подвластно на чужди интереси . Защо Германия не премахна лагерите на смъртта а ги запази и превърна в туристическа дестинация след като то е едно позорно минало на германците , те по тъпи ли са от българите. Това е историята на България и без значение дали е лоша или хубава трябва да я съхраним. Народ който не си пази историята е обречен , не народ а м-ъ-р--и са българите. Затова до 30/40 години България няма да съществува.
  • 65 Васил

    21 3 Отговор
    Ако не е Трайчо Трайков, ще е Мартин Заимов, ако не е Мартин Заимов ще е Мартин Димитров -на когото от тези фашистки отпадъци размажеш физиономията няма да сбъркаш, а само ще се нацапаш.
  • 66 Пернишка секта убийци

    18 4 Отговор
    Паметника на Съветската Армия във Виена е непокътнат, явно България слугува яркостно на някой от вън!

    Коментиран от #88

  • 67 ДДД

    5 16 Отговор
    Много тролове в този сайт. Да вземем да станем 16 република ако искате.
    Много продажници има в България, няма патрйоти...
    България е Европейска държава и тъкава ще си остане, независимо амбициите на азиатските можици.
    Паметника на окупатора трябва да се претопи и Альошата в Плавдив също. Стига с тия комунистически Глупости.
    Нали те създадоха македонска нация и я учиха на майчин език и те бяха против съединението на България.
    Тия алкохолици не са ни никакви овсободители, от времето на Петър първи искат излаз на топли морета и да завземат проливите...Намя съсед на Русия с който не са воювали. Русия не ни е никакъв приятел тя е най-големия агресор.
  • 68 Брат ДАНКО

    3 8 Отговор
    Радев бръщолеви глупости само да не обиди кремъл Говори за мир за спиране на войната но не казва как да стане Бойко говореше за платноходки в черно море И двамата един от един дол дренки Резил за България са тия двамата и кохортите около тях Единия лъже другия маже Как ще ги стигнем ХАМЕРИКАНЦИТЕ и надминем дори с нашите ахмаци кажи
  • 69 НЯКОЙ

    7 4 Отговор
    Целта на ГЕРБ е предизборна - да се забравят кражбите и беззаконията и като допълнителна екстра да се употреби вечният работещ за властниците принцип "Разделяй и владей" ! И в резултат симпатизантите на БСП и "Възраждане" изпаднаха в истерия, а лидерите им потриват доволно ръце !
  • 70 русенец

    13 1 Отговор
    поредния отвратеняг що не го направи навремето а белене до гроб
  • 71 Брат ДАНКО

    4 6 Отговор
    Като правите съпоставки с други държави защо не говорите за Германия Щом е да се пази историята трябваше и немците да пазят символите на хитлеристите Трябва да си голям идиот да не видиш приликите между путинската и хитлеристката армия
  • 72 марко тоти

    4 6 Отговор
    Един въпрос към възмутените пазители на исторически паметници - Ако Османската империя беше издигнала паметник да кажем на Сюлейман Великолепни в София или Пловдив....
  • 73 Патриот

    11 6 Отговор
    Озлобелите малки човечета жадни за власт,алчни,непризнати и объркани продажници на България, отново се появяват на хоризонта за да плюят по историята...,барем някой ги забележи!!?Същите тези,които преди 30години бутнаха мавзолея и твърдяха,че виждат светлото бъдеще...!Тези които биха продали и собствената си майка за да задоволят долните си отмъстителни страсти и дори само за миг да бъдат под светлините на прожекторите!!!Но така е ,когато човек стане матрьошка,когато не знае кой е от къде е и къде се намира...,когато е просто объркан!!!Със или без паметници на историята след 33 години "Демокрация",нищо хубаво не става с нашата нация!Факт!И след като благодарение на такива типове загубихме родното производство на земеделски и селскостопански продукти,сега сме на път да загубим още едно перо-градския туризъм!Защото мавзолеят можеше да акумулира приходи за столичната община,така както прави паметника на "Съветската армия",но от туристите не може да се краде!Те плащат за това,което искат да видят!!!Европейските столици към които уж се стремим от всеки камък правят атракция,хранят любопитството на туриста окрасяват историйте на градовете си,а не бутат и не рушат!!!
    Представете си господа разрушители,че ви се отдаде възможност,трибуна,глас...да лобирате против разрушаването на Колизеома в Рим,защото ваш пра пра роднина е станал жертва на живата плът хвърляна на зверовете!!!???Дали някой ще ви обърне внимание продажни, жалки,нескопосани,търсещи реализация човече
  • 74 Име

    8 3 Отговор
    Какво общо има Паметника с Георги Димитров, Георги Димитров е починал 1949 г.

    Освен това - са умирали войници, то не е въпросът колко и къде са умрели, Паметник има във всички освободени от фашизма държави.

    Току-що чествахме годишнина на евреите - те са убити от фашистите в Македония и Гърция.

    То - добре, че не сме водили война с Русия, че щяха да ни подпукат едно красное.
  • 75 Азе

    4 6 Отговор

    До коментар #12 от "Бай Иван":

    С една мааалка разлика-не са ограбвали Австрия и Норвегия 50 години и не са ги върнали 100 години назад с начина си на мислене във всички сфери.Малко остава и няма да останат и наследствено обременени комуняги да вият едно и също по форумите.Амин!

    Коментиран от #78, #79

  • 76 666666

    4 4 Отговор
    Шлаката се издига на пиедистал от същата такава медийна среда.
  • 77 Като изпаднал седесар

    11 4 Отговор
    Бил банкер, в коя банка? Че носи лош пиар. Простоват и злобен с чайна жилетка демоде, много пенсионерски вид, като нереализиран седесар, с изтъркани опорки на които никой вече не обръща внимание.
  • 78 Баба

    4 1 Отговор

    До коментар #75 от "Азе":

    Ти са ограбвали кумициншантавтъпънър
  • 79 ЯНКИ ДУДЪЛ

    12 2 Отговор

    До коментар #75 от "Азе":

    Затова пък сега янките ни ,,заринаха " с благини ,ток и самолети
  • 80 БАЩА МУ НА ТОЯ ПРЕДАТЕЛ

    7 4 Отговор
    СЕ ВЪРТИ В ГРОБА ! ГОЛЯМ МРЪСНИК ИЗЛЕЗЕ !
  • 81 Като не можем да строим

    5 3 Отговор
    Поне да рушим. Нека кипи безсмислен труд. .
  • 82 кюмюря от Драгалевци

    4 2 Отговор
    Естествено че е политически а няма как да е икономически защото американски инвестиции в Бг няма или клонят към нула .
  • 83 12345

    3 3 Отговор
    Номенклатурно шизо-леке, освен това и неблагодарно.

    Само му вижте вижте родата и ми кажете после, че тоя е нормален Българин.
  • 84 Бай Лисан

    4 2 Отговор
    О
    трепка
  • 85 Съдията Дред

    3 2 Отговор
    Бъки Бомбата бутна мавзолея, и първо се прости с политическата си кариера. След това и не преживя много години, а е роден 1956, лека му пръст. Затова и не са много политиците, заели се да бутат паметника. При тесняват се, че друг ще им харчи парите
  • 86 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Трак🇩🇪🇮🇹🇺🇦🇮🇷🇧🇬🇦🇹🇯🇵":

    То и такива като тебе трябва да павират магистралите, ама седят, дебелеят и ръсят "умни" мисли под малоумни "статии"!
  • 87 Анти северно македонец

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "МОЧА👇":

    Разбираш ги паданията, явно доста си падал, а съдейки от насочеността на изказа, явно и като малък на глава си падал
  • 88 евалавинкел

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Пернишка секта убийци":

    Хубаво е да си студент - хем вашите се гордеят с теб.. хем си безработен алкохолик!
  • 89 Е разбира се...

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "опълченец":

    И в дългия процес по спасяването , преди Курската битка има един Закон за Евреите, по силата на който над 13 -14 000 евреи от т.нар. нови земи, най - вече от Македония са екстрадирани в концлагерите. Или не го знаехте ?
    Да, българският народ е бил против , но монархофашистката власт ич биля не и е пукало за народното мнение....също както и сега.