Last news in Fakti

11 Април, 2023 16:01 3 614 35

Убий бабичката

  • побой-
  • убийство-
  • баба-
  • дядо-
  • село

Нахлули били двама в къщата на дядото. Като се замисли човек - не са нахлували, а са навлезли. Прескочили оградата без да искат. Играли на гоненица и не се усетили. Вратата на къщата била отворена и хоп те изневиделица са вътре

Убий бабичката - 1
Снимка: shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За не знам кой си път, двама извършители (то пък остава и да са други) нахлули в дома на дядо, пребили го и му взели пенсията. Това вече е толкова банално, че дори не намира място и в криминалните хроники.

И защо да намира място там, при положение, че това деяние вече не е престъпление. Или по-точно това е маломерно, битово престъпление.

Тоест, иска да се каже, че някакви там на село се напили, сбили и се преджобили. И това въобще не ни засяга нас. Защото знаем какви са тези на село – селяндури, пък и пият...

Нахлули били двама в къщата на дядото. Като се замисли човек - не са нахлували, а са навлезли. Прескочили оградата без да искат. Играли на гоненица и не се усетили. Вратата на къщата била отворена и хоп те изневиделица са вътре. И се стъписали. Защото там на село от такива работи се стъписват. И в стъписаността си брадва извадили. Каква брадва, бе? Това секирче тежи няма и два килограма, вие брадва го наричате. Плюс това не са я извадили, а са я взели на заем от дръвника на дядото.

И после всичко протича по обикновения начин. Без никакви изненади. Праснали го по главата не защото искали, а защото така се случило. Те искали да оставят брадвата зад вратата, ама дядото, защото е изкукуригал си наврял главата дето не ѝ е мястото в най-неподходящия момент.

Взели му колкото останало от пенсията. Петдесет лева. Ма, вие сериозно ли? Петдесет лева пари ли са? Попитайте някоя кифла или банкер какво са петдесет лева? Себе уважаващите се хора за петдесет лева дори не си правят труда да започват разговор, вие се държите така все едно са пари.

После онези двамата, обърканите, малолетните (о да, такива са) изнасилили бабата. Тук е момента да кажем, че при дядото е имало и баба за почуда на всички, които са очаквали при дядото да има, да кажем, златна рибка.

Вижте сега, това може да се разглежда и като любов. Дори е квалифицирана като геронтофилия. И в това няма нищо срамно. Дори разни президенти са такива и не ги е срам.

Освен това онези двамата не са убили бабичката. Тя веднага след любовта сама си е умряла, защото и е било дошло времето. Какво да се прави - лошо си е избрала момента за умиране. Колкото до дядото, той е умрял впоследствие и това трябва да се има предвид.

И после кой от къде е. Забравих да кажа, на излизане онези малолетните, затворили вратата за да не изстива стаята, което е смекчаващо вината обстоятелство.

И като се замисли човек - за каква вина говорим? Това са просто две изгубени деца, невротизирани от своите многобройни условни присъди, лишени от родителска грижа и като се замисля, трябва спешно да съдят държавата за което.

Колкото до инцидента - да обещаят, че повече няма да правят така и това е. Иначе само губим времето на съдилища, прокурори и полиция. А и бабата не е подала жалба, което прави нещата някак юридически неиздържани и напълно законни.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 55 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЕЗУЛТАТЪТ ОТ

    23 86 Отговор
    ПЕТДЕСЕТ ГОДИШНО
    МОСКОВСКО РОБСТВО...

    Коментиран от #9, #23

  • 2 Гост

    48 10 Отговор
    Автора, ти не си ли забелязал като идеш в магазина, че за 100 лв вече нищо не купуваш? Инфлацията води до обедняване и престъпността е веднага с ръст. Това е за съжаление.

    Коментиран от #10

  • 3 чекмеджан ага

    52 9 Отговор
    влезте им в положението на младите тъмнокафеви герберастчета.

    Коментиран от #35

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 да де

    35 2 Отговор
    Тоя бежов планктон по маАлите става само за угояване на прасетата в Белене.
  • 6 НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА НАЙСТИНА

    20 13 Отговор
    НЕ НИ ЗАНИМАВАЙТЕ СЪС СЕЛО И КАКВО Е СТАНАЛО ТАМ . ВИЖДАТЕ ,ЧЕ НИКОЙ НАЙСТИНА НЕ МУ ПУКА КАКВО СТАВА СЪС СТАРИТЕ ХОРА НА СЕЛО И БЕЗ ТОВА СКОРО ЩЕ СИ ОТИДАТ
  • 7 Ъхъъъ

    36 0 Отговор
    Време е да пращаме нашите криминални като пушечно месо в Украйна поне да има полза от тях ....
  • 8 Опорка

    33 11 Отговор
    Свободата и демокрацията победиха преди 30+ години, радвайте им се.

    Коментиран от #13

  • 9 Гост

    63 8 Отговор

    До коментар #1 от "РЕЗУЛТАТЪТ ОТ":

    Бъркаш моето момче.Това е резултат от 30г. Бушменска американска демокрация!!!

    Коментиран от #15

  • 10 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    9 41 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Най елементарно пазаруване в магазин е 50лв.НО Ако не оправдавате цига...ора издевателстващ с протекцията на бг-държава над хората,тогава с какви очи гледате на кремълските изроди,унищожили ,милиони човеци????

    Коментиран от #24

  • 11 ХАХАХА

    33 0 Отговор
    Абе за бога защо пишете такива работи? Човек го боли сърцето ако има такова при такива публикации. Горките възрастни хорица оставени на хуманоидните примати ,защитавани от още по хуманоиди такива.

    Коментиран от #16

  • 12 Скоро четох

    33 0 Отговор
    в някакъв форум за някакви рибари-бракониери хванати с мрежа в която е имало жива риба. На въпроса на съдията към свидетелите - "в мрежата имаше ли риба" "Да,имаше"; "А рибата беше ли още жива, махаше ли с опашка" "Да жива беше и плющеше с опашка"; "Вие пипнахте ли рибата с ръка, истинска ли беше" "Не не сме я пипали" , "Ами откъде сте сигурни, че е била истинска, а не риби-играчки с батерии както твърдят обвиняемите? Делото се закрива поради липса на доказателства!"
    Форумецът твърдеше, че това било истина.
  • 13 имайте търпение

    10 21 Отговор

    До коментар #8 от "Опорка":

    Комундели, Рогатият ви чака да ви плати за геноцида!
  • 14 СЗО

    26 1 Отговор
    И прокурорския син го осъдиха на пробация!
  • 15 В САЩ

    39 1 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    специално този тип кражби рядко се случват, всеки американец има оръжие в къщи. Ако знаеш, че ако застреляш собственика на дома отиваш 20г. в затвора, а ако той те застреля ще бъде само разпитван от полицията няколко дни ще се замислиш дали ще го направиш. Не наричай това "американска демокрация", а "Българска съдебна система силно зависеща от БХК"
  • 16 честен ционист

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "ХАХАХА":

    На Ганчо във Софето подобни разкази са дори отегчителни. Даже взе да му втръсва за провинциалните несгоди. Ганчо от Софето не може да си сменя телефона всяка година, защото вдигнаха пенсиите на дъртаците.

    Коментиран от #21

  • 17 свършете малко работа

    24 0 Отговор
    Раздайте мобилни телефони с паник бутон на самотно живеещите и зачислете по 2 бройки общинска охрана във всяко кметство!

    Коментиран от #18

  • 18 честен ционист

    21 2 Отговор

    До коментар #17 от "свършете малко работа":

    Те мислят как да им раздадат отрова за плъхове в социалния порцион, ти за паник бутони си се замисли. БСП замина на 5-то място, защото си избиха електората.
  • 19 Още един

    32 0 Отговор
    случай се сещам, звучи като виц. Разказа го по телевизията адв. Марин Марковски, лека му пръст.
    Хващат един мургавелко носещ голям телевизор в коридора на офис. "Влязох в офиса, нямаше никой и видях телевизора който много ми хареса. Беше тъмно и не можах да прочета марката му и затова го хванах да го изнеса на светло, да видя марката и да си купя такъв. Не съм искал да го крада, щях да го върна обратно".
  • 20 адаша

    24 0 Отговор
    ...Оказва се,че всъщност тези 50лв. не са откраднати, а малолетните са ги взели, за да заплатят изразходвания ток от дядото и бабата, които са били /естествено/ трудноподвижни. По пътя към касата на енергото те са били нападнати от емигранти /истински престъпници- терористи/ и са получили тежки наранявания. След като са намерени в безпомощно състояние от селяни, които подават сигнал на бърза помощ. По пътя за селото, линейката пропада в дупка на асфалта и се поврежда. На място идва специализирана комисия, която вади ядки от асфалта. Оказва се, че той /асфалта/ е с недостатъчна дебелина. Свикана е комисия от експерти, които представят доклад в министерството на околната среда, което министерство предава докладната в прокуратурата.
    Очаквайте продължение на аферата...
  • 21 ХАХАХА

    17 0 Отговор

    До коментар #16 от "честен ционист":

    Аз съм Ганчо от Софето и съм Ганчо от 65 години ,но такава мерзост не съм си представял ,че ще настане. И моето поколение, не селяндурите продали нивите на такива мили и незащитена от никого възрастни и наводнения Софето искрено ги боли .
  • 22 Стършел

    23 0 Отговор
    Май скоро-скоро ще се възроди хайдушкото движение! Щом я няма държавата, хората не трябва да стоят като жертви на заколение!
  • 23 111122

    22 3 Отговор

    До коментар #1 от "РЕЗУЛТАТЪТ ОТ":

    И на колко са сега тия престъпници като това робство свърши преди 33 години? Май са от друго робство демократично! А и по селата възрастните намаляват а тия искат да пушат, пият и размножават, ще дойдат и в градовете Ви а Вие остарявате.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Българин

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "евтин популизъм":

    И за тебе ще дойдат споко 😉
  • 28 Констатация

    19 1 Отговор
    Колонизацията и ромизацията на Демо(н)кратична България са вече в напреднал стадий - процесите са станали необратими
  • 29 Нямаме закон за НПО

    24 0 Отговор
    „Толерантността ще достигне такова ниво, че на интелигентните хора ще бъде забранено да мислят, за да не обиждат малоумните“.
    Достоевски
  • 30 САТЪРА НА ХАНА

    11 0 Отговор
    В САЩ САМО АР16 ТИП АВТОМАТИ
    КОИТО ПРИТЕЖАВА НАСЕЛЕНИЕТО
    СА НАД 100 МИЛИОНА БРОЙКИ :))
  • 31 Територията е населена предимно

    12 0 Отговор
    с малоумници!
  • 32 шопендар

    13 1 Отговор
    СЕЛЯНИТЕ СА НА СЕЛО-А СЕЛЯНДУРИТЕ СА В СОФИЯ.И ЗАКОНАНЕ ГИ ЛОВИ РАЗНИТЕ-МАЛОЛЕТНИ,НЕПЪЛНОЛЕТНИ,ДРЕБНИТЕ СЛУЧКИ/ПРЕСТЪПЛЕНИЯ/НИЩО ЧЕ Е ГРАБЕЖ НА ПОСЛЕДНИТЕ ПАРИЧКИ НА БАБАТА.ПИТАМ,-КАК ЩЕ СЕ ТЪЛКУВА АКО ДЯДОТО СТИГНЕ ПРЪВ ДО СЕКИРАТА,И ПРЪВ НАНЕСЕ УДАРА.
  • 33 Гошо мексиканеца

    18 0 Отговор
    Кратко и ясно: липсата на солидарност между българите ни прави лесна плячка.

    Коментиран от #34

  • 34 Хиляда +

    10 0 Отговор

    До коментар #33 от "Гошо мексиканеца":

    Е това не можахме да проумеем откакто съществуваме като държава.
  • 35 До оня чекмеджан ага

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "чекмеджан ага":

    чекмеджан ага, от протоколите за миналите избори е видно, че най-много полуграмотни и напълно неграмотни, които живеят в маалата, са гласували за мая манолова, БСП, Възраждане и ПП. Герб-СДС са след тях. Ама, гласувалите за ПП, БСП и Възраждане освен полуграмотни са лъжци.