Last news in Fakti

18 Април, 2023 11:51 6 094 65

Два народа на една територия

  • два народа-
  • бой-
  • шофьор-
  • линейка

Докато могат да имат възможност да паразитират, те ще го правят

Два народа на една територия - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Започвам с лошо!

Шофьор на линейка е пребит. Звучи познато. Пребит е не защото е причинил инцидент, не защото е виновен, а защото е дошъл на мястото на инцидент. Инцидент причинен от други хора. Но другите хора намират шофьора за виновен и резултатът е бой.

Между редовете читателят на тази новина може да се досети за какво става въпрос. За това какви хора са участвали, що за възприятия имат и не на последно място от кои етноси са. Но това е само между редовете, защото това е новоговорът. Политкоректно е да не знаем. И точно в незнанието се раждат митовете. А дали е мит следното:

На територията на България живеят два народа. Този народ (който не бива да се назовава) не се съобразяват с морала на другия народ- българския (тук няма проблем с назоваването), защото онези, първите, си имат техен морал. Странен морал, граничещ с престъпен такъв. При тях да се спи с дете е културна особеност. Престъплението е престъпление само когато техния съд го признае за такова. При тях има значение престъплението към кого е извършено – към представител на техния народ или към друг.

Освен, че имат различен морал. Те живеят в различен свят.

За тях паразитизмът не е паразитизъм, а е начин на живот. Дори е някакъв вид хитрост. Екзистенциална ценност. Житейска мъдрост, ако щете. Идете в „Пирогов“ в полунощ и ще разберете какво искам да кажа.

Клановото им разделение е непонятно за нас. Любопитно и непонятно. Понякога, в опитите да обясним престъпленията им боравим с понятия като бедност или битовизъм или липса на образование. Но фактите са, че те не разбират какво им казваме. Всичко е перфектно до момента, в който се налага да се ходи в затвора. Но за това те не са виновни също. Просто така се е случило. Те не осмислят българските закони. Разбират ги, но ги приемат за някакво абстрактно зло, което им пречи да си живеят техния си правилен живот.

За тях лъжата е въздигната в симпатичен спорт и търпи порицание само понякога. Когато си ги хванал. Всъщност при тях всичко търпи порицание само понякога.

Образованието също не е виновно затова, че те са различни. Нашето образование не им е особено нужно. Вижда се по всичко. Можем да го натрапваме, да ги притискаме с някакви досадни неща като прогрес но нека не се лъжем, нашите национални герои не са техни. Никога няма да бъдат техни. Не защото те са лоши хора, а защото са друг народ и си имат техни национални герои. Или пък нямат. Или пък нямат нужда от такива? Знам ли?

Докато могат да имат възможност да паразитират, те ще го правят. Това не е нещо неморално, а проява на висша хитрост.

На тази земя живеят два народа. Толкова различни, че дори женитбата между различни представители не се гледа с добро око. Както от едната, така и от другата страна. Повярвайте ми.

П.П. Най-доброто доказателство за обема на този проблем е, че не споменах нито веднъж за кой народ става въпрос но всички ме разбрахте. Нали?

За не разбралите отговорът е не! Не са толтеките!


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТИРбушон

    72 7 Отговор
    Кучетата си лаят, кервана си върви.....
  • 2 Явно

    19 78 Отговор
    ... онези, които не бива да се назовават са кремълските дронове.

    Коментиран от #5

  • 3 иликтурата

    21 61 Отговор
    на иzpaждане
  • 4 Делю Хайдутин

    59 15 Отговор
    Само Путин ще ги оправи.Няма друга сила.

    Коментиран от #20

  • 5 Булба67

    60 9 Отговор

    До коментар #2 от "Явно":

    По време на ,,Кремъл" имаше генерал ДОЧОЛУО? А от както ни налазиха ,,фондацийте",НПО -та , БХК, - т.е демокраьията КАКВО?

    Коментиран от #51

  • 6 без имена

    58 3 Отговор
    и все пак. нашите медии на коя позиция са ? автоцензурата като стил на либералните медии.....срам и позор.....
  • 7 Коментар

    40 8 Отговор
    Реално на тази територия никога не сме били един народ.Едно време хан Крум е издал закони,които са били еднакви за българите и славяните и така ги е обединил.
    И сега законите са еднакви за всички без значение от етноса или религията.Който си позволява да наруши закона ще си носи последствията и толкова.
  • 8 Този "неизвестен" народ се нарича

    20 93 Отговор
    русофили. Те не искат ЕС и НАТО, те искат пак да ни върнат в Азия, те искат пак "трето освобождение"! Те откраднаха навремето земите и собствеността и ги направиха "общи", после решиха, че трябва да ни окрадат за да могат капиталите да ги наследяват децата. По някаква необяснима причина на тях много им се иска да живеят в онзи омразен западен свят, който ненавиждаха едно време и сега! Братята от махалата са ни най-малкия проблем, те се преместиха на Запад и няма да се завърнат, така електоратите на проруските партии ще намалеят и те трябва да ни оставят да живеем свободно - без да ни мачкат - те и техните господари от мацква !

    Коментиран от #24, #31, #37

  • 9 БОЗА

    63 3 Отговор
    Най-после нещо смислено тук...проблемът ескалира с времето,през което се правим,че не съществува такъв проблем... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 10 Тони

    4 55 Отговор
    Така му се пада на този расист
  • 11 Пламен

    2 70 Отговор
    Вижте му гнусната физиономия. Типичен расист. Малко да ги били.
  • 12 сърпи чук

    58 3 Отговор
    Масово българите са страхливи мишоци и егоисти.А джагалите са лесни- действат кото глутница миндили.Лечението е лесно , желание няма в тази псевдо държава.Полиция, съдий адвокати само слугуват на кафявия електорат.

    Коментиран от #21

  • 13 Булдог

    49 5 Отговор
    2 народа казваш?Ако това е народ , Приключили сме!
  • 14 Търновец

    45 2 Отговор
    Може ли да разкажа какво се случи с майка ми през 2017 преди да почине след като беше на лечение с химиотерапия в кардиологията в Търново. Майка ми получи сърдечна аритмия и трябваше спешно да се обадя в Бърза помощ в Търново. Дошлият след това достоен не можа да намери пулс, майка ми несвързано говореше че много не иска да ходи в болница и тогава лекарят я убеждаваше да подпише документ. Аз настоях че в това състояние тя не може да прецени че има нужда от болнолечение и настоях да бъде откарана в болницата. Апартамента на майка ми беше на четвъртия етаж, но докторът каза че не можел да помогне при носенето до линейката и остави майка ми и отиде в линейката. Трябваше да се обадя то телефона на брат ми и след около половин час той дойде, сложихме майка ми в одеяло и така я носихме до линейката. През цялото време докторът и шофьорът си седяха в линейката и излязоха чак когато закарахме майка ми до нея. Все пак най накрая беше откарана в Бърза помощ, където също трябваше да чака. Не знам тази случка как да я оценявам.

    Коментиран от #39, #40, #56

  • 15 Нямане закон за НПО

    60 2 Отговор
    През социализма това го нямаше. Т.е. не са виновни толкова циганите колкото политиката на евроатлантическия либерален режим в държавата.
    Преди 1989 когато българите са правили законите, българите са водили разследванията, българите са издавали присъдите престъпността при циганите бе сведена до минимум, работеха и се самоиздържаха сами, учеха що годе до основно !

    Днес законите ни се съобразяват с препоръките за закони от ЕС, ако не, санкции и глоби.
    България преди повече от десет години я заставиха да подпише унизителния "Лисабонски договор" с който легално предадохме своя суверенитет. Сега "препоръките" и натискът за законите идва от ЕС.
    А отгоре на всичко БХК е една от реформистите на съдебната система от сума ти години.Никой върховен съдия няма да чишка срещу вятъра.Това е тъжната истина.
    БХК редовно съди България, заради нарушени права на лица от ромски произход или други малцинства.
    Относно БХК и другите НПО-та, някои правови страни ги накараха да декларират редовно, кой с колко и срещу какво ги финансира. И ако не го правят, аут и забрана на територията.

    Бългaрия e eднa oт нaй-чecтo cъдeнитe и ocъждaнитe cтрaни в Cтрacбург пo жaлби зa нaрушaвaнe нa чoвeшки прaвa, зaщoтo нямaмe зaкoн зa НПO-тaтa . БХК нaпримeр, пoмaгaт зa cъздaвaнe нa привилeгирoвaнo oтнoшeниe към "мaлцинcтвaтa" и "престъпниците" oт cтрaнa нa инcтитуциитe. Тaкa c дружни уcилия cътворяват и пoддържaт нeнaвиcт и злoбa към мaлцинcтвaтa и престъпниците у грaждaнитe, кoитo ням

    Коментиран от #16

  • 16 Нямаме закон за НПО

    37 3 Отговор

    До коментар #15 от "Нямане закон за НПО":

    ..Тaкa c дружни уcилия cътворяват и пoддържaт нeнaвиcт и злoбa към мaлцинcтвaтa и престъпниците у грaждaнитe, кoитo нямa кoй дa зaщити.И пocлe ни cъдят в Cтрaзбург.Оправдават усвоените чужди средства и заработват допълнително. Хитрo,нaли?! Но за наша сметка..
  • 17 Данчо

    38 4 Отговор
    Тия с каруците избраха ГЕРБ.
  • 18 Иво

    38 12 Отговор
    Много ми хареса как е написана статията и затова и дадох 5 звезди. Обаче не съм съгласен снаписаното в нея. Не харесвам всичко да се слага под един знаменател, както и да се преувеличава. Паразити има както между циганите, така и между българите, помаците, турците и т.н. Също така не смятам, че паразитите от всички етноси са проблем. Проблема е ужасяващата корупция и посредственост сред политиците. Проблем е липсата на адмистративен капацитет в институциите. Проблем е потерсаващата неграмотност на държавните служители.

    Коментиран от #36

  • 19 Панов

    20 18 Отговор
    В България няма здравеопазване. Само бяла мафия и корупция. Правилни са ги били.
  • 20 зелью маафьин

    3 13 Отговор

    До коментар #4 от "Делю Хайдутин":

    първо него оправят
  • 21 пичук посър

    18 3 Отговор

    До коментар #12 от "сърпи чук":

    и хиените са така докато не дойдат мъжките лъвове 😉
  • 22 "ВРАГ НА НАРОДА"

    14 4 Отговор
    РБ-ромска българия!

    P.S.

    Д€$И ОТ БУРГАС НЕ Е ЧАК ТАКАВА, И ПРИЛИЧА НА иТАЛЯНКъ!
  • 23 Емил

    3 18 Отговор
    А той защо ги е обиждал на етнос ?
  • 24 Читател

    34 4 Отговор

    До коментар #8 от "Този "неизвестен" народ се нарича":

    Съжалявам те. Щом и в този наболял проблем намъкна русофобията си.
  • 25 Станев

    11 30 Отговор
    Атака умря. Възраждане са новите фашисти.

    Коментиран от #29

  • 26 Демократ

    30 3 Отговор
    Лошото е когато ни управляват тези от другия народ, за които нямат никакво значение моралът, образованието, истината, честността. Единствено значение имат парите, властта и контрола над всички и всичко. За тях няма никакво значение нито държавата България нито българския друг нормален и честен народ.За да имаме един народ трябва честния народ да изхвърли от властта безчестния.
  • 27 Росен

    17 10 Отговор
    Би било добре да се чуе какво казва и другата страна, защото това звучи доста абсурдно - нищо не съм направил и те се хвърлиха да ме бият. Може би шофьорът казва някаква част от истината, ама едва ли е цялата истина. Обикновено има нещо, което провокира подобна реакция и което медиците удобно пропускат да споменат. В някои случаи наистина медиците са жертва, а в други лекари третират пациенти по такъв начин, че просто не знаеш как да коментираш без нецензурни изрази.
  • 28 ЧИЧО СТАМАТ ШУМКОВ

    41 1 Отговор
    ОБШЕСТВЕНА ТАЙНА Е ,ЧЕ НАЙ МНОГО СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ В БЪЛГАРИЯ ПОЛУЧАВАТ РОМИТЕ В СРАВНЕНИЕ С ПРИНОСА ИМ КЪМ ОБЩЕСТВОТО.НА БХК ГЛАВНО ТО ИМ ТВЪРДЕНИЕ Е ,ЧЕ РОМИТЕ ПОЛУЧАВАЛИ НИСКО ПЛАТЕНА РАБОТА И СПРЯМО ТЯХ ИМАЛО ДИСКРИМИНАЦИЯ В ТОВА ОТНОШЕНИЕ. АМИ КАК НА НЕУК ЧОВЕК ДА МУ ДАДЕШ ПО ВИСОКО ПЛАТЕНА РАБОТА.СПОРЕД МЕН ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СЕ ОБВЪРЖАТ ПОЛУЧАВАНЕТО НА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ ЗА ВСИЧКИ ЕТНОСИ В БЪЛГАРИЯ С ПРИСЪСТВИЕТО В УЧИЛИШЕ НА ДЕЦАТА.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Механик

    41 1 Отговор
    Има ли накой, който не е съгласен с това, което казва тоя човек?
    п.п.
    За БХК и Америка за България не питам.

    Коментиран от #32

  • 31 С такъв

    13 3 Отговор

    До коментар #8 от "Този "неизвестен" народ се нарича":

    debiлитет като твоя държава няма как да се направи.
    Дулото в устата и дърпаш спусъка.
    Всички ще спечелим.
  • 32 Като четеш предходните коментари

    14 6 Отговор

    До коментар #30 от "Механик":

    не ти ли става ясно, че има?
    Правилно са го били, нам-кво си.
    Това е, и Бойко дори е прозрял истината за матрияла.
  • 33 Все тая

    30 1 Отговор
    Да си кажем правичката, тоя народ “с особеностите в начина на живот” не може да съществува сам. Няма от кого да бере желязо, портмонета , дърва и т.н. С една сума няма организъм върху който да си практикува особеностите 😉 Има изключения разбира се
  • 34 Истината

    9 15 Отговор
    Казах му "Мълчи бе, Маnгаал!" и му заших два шамара, а той без да съм го провокирал по никакъв начин скочи да ме бие.
  • 35 Хмм

    6 33 Отговор
    Авторът на тази писаница явно е някой от кремълските тролове, които работят да всяват раздор в българското общество. 4000-ик.
  • 36 Нямаме Закон за НПО

    33 2 Отговор

    До коментар #18 от "Иво":

    Не се подвеждайте по НПО-пропагандата!
    Естествено е, че има и такива българи които паразитират и извършват престъпления. Такива има във всяко едно общество, но хванати те се санкционират по закон.
    Неестествено е когато хванат някой от малцинството и адвокатите на БХК правят така, че въпросният да не попадне под ударите на закона. Това е двоен стандарт, това е проблема, и до някъде защитен от самия ЕС в законова рамка, с претекст-дискриминация.Конкретни примери: незаконно строителство, кражба на ел.ток, вода, изхвърляне на смет...
  • 37 Ти си

    22 5 Отговор

    До коментар #8 от "Този "неизвестен" народ се нарича":

    Колега, необиждай електората на ГЕРБ и ДПС наричайки ги русофил - едва ли ще намериш русофил сред тоя етнос .....
  • 38 ИНЖ

    18 0 Отговор
    Значи ББ, РР и КК същ принадлежат към "народа с особен морал"!!!! 100%!!! А иначе това е "благодарение" на отказ от държавност в т.нар. "гета" - от полиция, прокуратура, съд и т.н. Кучето скача според тоягата!!!!
  • 39 Край

    11 5 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    В САЩ такива проблеми няма. Викаш бърза помощ. Идва нещо като лекар, идва полиция идва и пожарна. Товарят те и те лекуват. Струва ти около 4500 -5000 хил. долара идването само. Лечението си е отделно. И така. Ако смееш - вика ги.
    И тук трубва да стане скъпо платено и тогава няма да ги викат за пиянски зулуми и главобилие.

    Коментиран от #42

  • 40 ОСМАНАГИЧ⭐🌙

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    Ти си търновец но лекарите са ТЪРГОВЦИ.😲

    Коментиран от #55

  • 41 Има ли по-толерантен народ

    35 0 Отговор
    от българския ? Не зная нашето търпение толерантност ли се нарича или мазохизъм ?!!!
    Какво не правим за този многоброен народ - даваме им помощи, даваме им инвалидни пенсии за фалшиви болести, лекуваме ги и то чрез спешните кабинети, обгрижваме многобройната им челяд, затваряме си очите за всичко свързано с тях - за липсата на елементарна култура, за нежеланието им да учат, да работят, да плащат данъци и осигуровки, мълчим си за това, че шофират навсякъде, без да знаят да четат, но имат книжки, не протестираме, когато се разхождат на тумби по градове и села и ни ограбват, бият, насилват, убиват, не забелязваме, че бият лекари, полицаи, учители, не вдигаме врява, когато не ги осъждат справедливо. Някой пита ли как така в техните квартали изникнаха къщи палати, откъде са луксозните им возила....
    Нужни ли са още доказателства, за това, че сме заразени от мазохизъм ?

    Коментиран от #50

  • 42 Търновец

    6 10 Отговор

    До коментар #39 от "Край":

    Живял съм години в САЩ, бил съм и в Германия - не е въпросът в парите. Тук докторът първо убеждаваше майка ми - в много тежко състояние - да подпише че не иска да ходи в болница друго докато дойде брат ми и да сложим майка ми на одеяло и да я пренесем до линейката мина около час време, през което докторът и шофьорът седяха в линейката - какво е това "бърза помощ". Че ако бях се обадил в такси щеше да е по бързо - за какво е бързата помощ? Друг пример - пра дядо ми живя около 93 години и тогава на практика нямаше болница и бърза помощ и много малко лекари. А сега - хората умират на 55-60 години - вижте некролозите. Че то какво излиза сега живеем по малко - тогава хората ядяха козя пъстърва и мляко и дишаха чист въздух, и балканджиите минаваха 100 години без проблем. А сега колко живеем - не са ни виновни ромите.

    Коментиран от #44

  • 43 Матей преображенски

    24 0 Отговор
    Да ,това са ацтеките,мексиканците.Сега са два народа ,а после ще остане само един,агресивният,като при хуту и тутси,едните избиват другите,по един или друг начин.И закона не вижда нищо нередно,просто междувидова борба,геноцид,дивака винаги побеждава,професора не знае как да се защитава,камо ли как да побеждава.Това не е народ,а племенна общност,безмерно разраснали се орди,каламитет.Когато властта се се смени радикално,ще трябва да се решава и този проблем,тоже радикално,с много сериозни,драконовски мерки,доста по-сериозни,отколкото преди 1990г.Иначе просто ще ни ликвидират като народ,с нарастващия си демографски натиск и желание да бъдат хранени на корито,бадева и да си вършеят както им падне за наша сметка.
  • 44 Ти си

    11 2 Отговор

    До коментар #42 от "Търновец":

    В Германия мой приятел получи сърдечен пристъп , на десетата минута дойде линейка , на петнадесетте минута дойде втори екип и пожарна . Изкараха го от третия етаж през прозореца със специално пригодена носилка прикрепена към стълбата на пожарната . Н тридесетина минута вече беше в интензивното .....

    Коментиран от #48

  • 45 Циганите

    23 0 Отговор
    си присвояват привилегиите, които са си извоювали негрите в САЩ. Огромната разлика е в това, че те са били докарвани насила с кораби и са били роби 150г. Имаха си движения, Мартин Лутър Кинг и си извоюваха отношение спрямо тях, въпреки, че сега злоупотребяват с него. Нашите цигани, изгонени насила с войска от Индия поради недостатъци в поведението, които имат и сега се заселват в Западна Европа, но след нещата които правят са отстрелвани на място и са се придвижили към Османската Империя, ставайки съюзници с турците. Издавали са къде ходят нашите хайдути и като за награда са безчинствали след намесата на аскера. Това са прокълнатите от народа "башибозуци". Крайно несправедливо е да се ползват от привилегиите на народи заробени или колонизирани на времето.

    Коментиран от #53

  • 46 Диамантената ръка

    9 0 Отговор
    Апахите, команчите?
  • 47 Те избират управляващите ни?

    13 1 Отговор
    Отидете на едни избори при тях да видите какви обещания получават от политиците ни и едни финикииски знаци!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Баш гошо

    9 0 Отговор
    Проблемът ни започва с липсата на българска национална мафия. Или - българска колективна душа. Или - солидарност между българите. Или има много нашенци, които са автоголаджии Както и да наречете тази липса , там е коренът на злото. Естествено е, всеки етнос(род) да си защитава интереса. Нашенецът се напъва да оцелява индивидуално, за сметка на другите нашенци.
  • 50 Българските турци

    6 5 Отговор

    До коментар #41 от "Има ли по-толерантен народ":

    Няма нищо общо с толерантност или култура и образование !...Който помни помни...едно време хората от тоя народ в Бг зулуми не правеше !...Григор Вачков ни беше мног симпатичен с калайджийските си интерпретации ... а в почти всяко село или градче си имаше по някоя Баба Гюла която обикаляше с дисагите си почти всеки дом и събираше продукти за бонголята пушейки дълга цигара завита от кайма тютюн и вестник, и подхвъляше бобени зърна за да лъже със сладки предсказания попрестарелитe моми коги ще спрат да плащат ергенски данък !...Нищо не се е променило в характера и на двата народа !...Така е защото сега вие имате "човешки права" и Европейска демокрация с демократични закони !...
    Ние тук имаме колкото цяла България от този народ ! Зулуми и големи бели не правят, защото ние нямаме човешки права като вашите...нашите са еднакви за всичките човеци тука ... както законите, които не правят разлика между никого и не галят никой, който ги нарушава ! Затова нашите са по "интегрирани" и не са забравили и османския шериат който е бил много строг но и справедлив !...
  • 51 Бай Гого

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Булба67":

    Генерал Стойо Чочоолу!
  • 52 Гошо мексиканеца

    3 0 Отговор
    Авторът и коментарите описват последиците от причината, описана в коментар 49.
  • 53 Българските турци

    3 4 Отговор

    До коментар #45 от "Циганите":

    И както винаги ще турите някое "теле под всеки вол който ви попадне" !..."Башибозуци"е термин, използван за войниците-доброволци, които се присъединяват към основната армия по време на война в Османската империя и нямат нищо общо с циганите, които винаги са били извън обсега на военна служба, както и всяко немюслюманско население на територията на Империята!(данните не са от Уикипедия)

    Коментиран от #57

  • 54 Най-стойностната статия на сайта

    11 1 Отговор
    Благодаря, г-н Йотовски!

    Все пак да допълня, че при "лошия социализъм" циганският проблем не съществуваше в такива разрушителни мащаби.

    А когато веднъж възникнал в Пловдив, генерал (добър комунист) Чочоолу го решил за десетки години напред.

    Извод: Ако позволяваш на паразитите да паразитират, те ще паразитират.

    Друг извод: Нужен ни е генерал (добър комунист) Чочоолу!

    Трети извод: Циганите са си цигани - вари ги, печи ги, пак са цигани. Или ги интегрираш, като ги изравниш пред закона наравно с българите, или бъди Чочоолу!

    А има и по-екзотичен вариант - да сключим сделка с Индия да си ги прибере! Без право на двойно (българско) гражданство. Или да ги пратим на Байдън да ги американизира...но без право на връщане!
  • 55 Не позна

    2 3 Отговор

    До коментар #40 от "ОСМАНАГИЧ⭐🌙":

    Това че си глупав, не те оправдава.

    Това, че така е уредена здравната помощ, те те оправдава да клеветиш лекарите затова, че отказват да са санитари.
  • 56 Манипулираш, търновец

    2 5 Отговор

    До коментар #14 от "Търновец":

    Като живееш на четвъртия етаж, комшии в блока нямаш ли?

    Отде накъде лекарят или шофьорът ще носи майка ти? Къде в длъжностната им характеристика пише, че трабва да носят на гръб или в одеала пациентите си?

    В линейките има болнична количка. И ако във вашия блок би имало голям асансьор за болничната количка, нямаше да чакаш половин час брат си. А също и ако имаше добър комшия, нямаше да чакаш...
  • 57 И сега

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Българските турци":

    повечето цигани са мюсюлмани. Били са доброволци точно поради възможността за издевателства след като аскера хване и обеси хайдутите. След това редовната турска армия си отива и над беззаитните български селища се появяват башибозуците. Не са били само цигани, но най-вече такива. Имало е и турски разбойнически чети - кърджалии.

    Коментиран от #58

  • 58 Българските турци

    0 1 Отговор

    До коментар #57 от "И сега":

    Знам че тази платформа е свободна и че всеки разтяга както му е изгодно но позволете да възразя ! Попаднали под въздействието на пропагандна художествена литература тука лансирате абсурдна омраза и ксенофобия ! Колкото и толерантно да се мъчи човек да възрази, толкова арогантността надделява !... Значи когато доброволците на някои народи , които се организират, въоражават се и се събират под едно знаме, за да се включат в сражения по време на война, рамо до рамо с воините от редовната армия са доблестни опълченци ... а другите са сбирщина и паплач от мародери и грабители ...така ли ?!...Аз от написаното така разбирам...твоята кауза е справедлива и правилна а тия които са отсреща са сатани,зверове,мародери , паплач !!! Не е ли много плоско и хлъзгаво ?!!

    Коментиран от #59

  • 59 Българския

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Българските турци":

    народ е бил 500 години под робство, надявам се сещаш кои са ни били господарите. Имало е хайдушко движение и избухване на въстания по различни времена и масовост. Говоря за потушаването на възстанията и участието на цигани в тези потери които са наричани "башибозук" от който са най-големите оплаквания съхранени в народните песни. Не говоря за война против друга държава където те едва ли са участвали. Времената са били други и оценка на събитията по сегашните критерии за толерантност към малцинствата не важат. Ние не напомняме на нашите бивши поробители при всеки удобен случай, че сме им били роби и сега те трябва да се съобразяват с това както го правят афроамериканците в САЩ. Те са били 150г роби, а ние 480г.

    Коментиран от #61, #62

  • 60 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Неоспорим Факт е, че преди по вече от 70 години, Държавата, която е била /със всичките и недостатъци и противоречия// се е справила отлично с този проблем. Защото всички хора са различни. Но всички имат нужда от храна и подслон !!Настоящата "демокрация" е безпощадна към всички " творци на благата", независимо от техния етнос. В тези 2 и 1/2 милиона прокудени български граждани извън страната, нима всички са "чисти" българи ?
    Написаното по-горе като цяло е вярно. И аз ли съм причина да е така. Хората се надяваха в "лоното на демокрацията" да заживеят един по-добър, по-зсправедлив, по-хубав живот. И благодарение на мъдрите ни политически ръководитеели сме ........на дъното !!! И с право "ОНИ" се крият в бронирани автомобили ! И с "големеец" без приемен ден и час не можеш да контактуваш. А камо ли той да обяви " ден на отворените врати"
    Как да не се влюбиш в такива ръководители на Държавата, как да не хукнеш да гласуваш отново за тях, за същите , за най-способните ............ Вече две години им гледаме сеира.....за наша сметка - естествено.........
  • 61 Българските турци

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Българския":

    Аз лично , бих желал всички български патриоти да са горди и достойни за народа си , който вече 150 години се мачка от "освободители" и "покровители" и от собствения си елит , като се облъчва с робска психика и комлекси за малоценност и фалшиво величие !...Нима само този народ е живял в пределите на империята, че само тях ли са ги"клали , потурчвали и продавали в робство" и само тях ли са ги "освобождавали от това робство" ?...Защо другите народи от трите континента в които се е простирала Империята, не смятат, че са били роби ?... Огледайте се наоколо си ... вижте "другите" и признайте , че с нищо не сте по ралични или с нищо не сте по "долу" или по "горе" от тях !...
  • 62 Българските турци

    0 2 Отговор

    До коментар #59 от "Българския":

    Империите и държавите като Египет, Римската империя , Китайската и Османската империя са просъществували с векове и са оставили отпечатък в историята на човечеството благодарение на това че са съумели да изградят общества с административна йерархия и управление със закони и правила съобразени с нравите и обичаите на всички етноси обитаващи територията им ! Нещата които твърдиш тук като "исторически истини " са твърдения въз основа на драматизиран фолклор , битови легенди и поръчкови художествени произведения ! Човекът от своето сътворение до днес живее със своите недостатъци и винаги е в стремеж към доброто и прогреса !!!...
  • 63 Митев

    2 0 Отговор
    В Щатите имат гета,време и ние да се поучим от по големия брат,сега сериозно някога преди 30 години (я колко бързо отлита времето)попаднах във Венецуела,там имаше едни ограждения и зад тях живееха хора не подлежащи на култивиране,излизаха с разрешение и се връщаха в определен час, какво ставаше вътре така и не разбрах....
  • 64 Ами

    5 0 Отговор
    Крайно време е тези паразити да разберат къде им е мястото!Когато един човек не разбира от толерантност му се показва по подходящия начин !Той те граби,убива, напада полицаи,руши обществено имущество,а ние се правим на божи кравички!Какво е това?!Закона в пълната му сила!Веднага и без компромиси!То всички си надигнаха муцуните- и цигани и турци,визирам ДПС,то русофили и всякаква безродна паплач!Ти го пускаш в стаята,той се качва на леглото!Имаме ли държава или не?!Ако искаш да си част от тази държава се държиш като български гражданин,с всички права и задължения!Важи и за българите!
  • 65 Жеко

    4 0 Отговор
    Прочетох че много от писаното тук е за паразити. Какво прави човек срещу паразитите, например комари, кърлежи мухи и др.? Пръска със спрей докато се умаломощят и после ги изтребва, така че има рецепти за всякакви паразити.
    Важното е да се усетим дали ни хапят или минават покрай нас без да ни закачат. По принцип ако не хапят нас , хапят други хора или цялата ни система. Така , че има рецепта по метода на математическата индукция, но дали се прилага или стоим и чакаме да ни изядат паразитите..........