Last news in Fakti

9 Юни, 2023 17:47 1 409 20

Държавността в "организирания хаос"

  • риторика-
  • политика-
  • държавност-
  • хаос

Агресията като риторика и действие се превръщат в своеобразен ориентир на промяната

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Историята е пълна с черни сценарии, насочени срещу хората. През последните месеци ярко доказателство за тази аксиома е “синдромът Украйна”. Все още живеем в свят, в който формално съществуват държави, международни организации и международноправни принципи. Политическото и публичното пространство са изпълнени с познатите термини като “политици”, “партии”, “държава”, “закони” и “правила”. Един от основните принципи на държавността е суверенитетът и ненамесата във вътрешните работи на всяка една страна. Все повече се забелязва категоричен отказ от тези международноправни принципи.

Агресията като риторика и действие се превръщат в своеобразен ориентир на промяната. Украйна е яркият пример за тези процеси. Безнаказани остават провокациите и лъжите на Киевския режим и неговите съюзници като САЩ, Великобритания и Обединена Европа.

Превърна се в обичайна украинска практика непрекъснатото търсене на пари и оръжия от цял свят, на политически решения към международни организации и институти за подкрепа на техните разрушителни действия спрямо Източна Украйна, с повтарящо се внушение за руската агресия. Явно ситуацията на фронта е повече от печална за украинските сили, доказателство за което е мантрата за контранастъплението. Затова съзнателно се удари язовирната стена в “Каховка”, което се превърна в удобен морален инструмент за “жестокостта на руските окупатори”. Обстоятелствата обаче не са в полза на Киев, защото нито Съветът за сигурност на ООН, нито американските официални институции не излязоха с еднозначно решение за вината на Русия.

Показателен факт е, че Москва обяви, че дава на съд Киев за разрушаването на язовирната стена, за което имало сведения за нейното пропукване от преди месеци поради стрелба от “Хаймарси” от украинска страна по признанието на украинския генерал-майор Андрий Ковалчук от декември 2022 г. пред вестник “Вашингтон Пост”.

Лъжливата и агресивна риторика не е достатъчна за убеждаване и затова се преминава към т.нар. организирани протести. Един от тях е рекламираният във фейсбук от фондация “Мати Украина” протест пред руското посолство. Неприятен момент за България е, че постепенно ни превръщат в обект на засилваща се украинска пропаганда с ярка намеса във вътрешните работи на държавата. Това се отнася до организирани и вероятно платени прояви пред президентството, пред парламента, пред “Руския дом”. Дейността на украинската фондация силно се активизира с недопустими за чужди граждани дейност за пряка намеса във вътрешните работи на България. Некоректният и безцеремонен коментар на украинското нпо за позицията на Видинския митрополит Даниил в защита на Украинската православна църква, както и бързата реакция на украинското посолство срещу българския архиерей, са впечатляващи за безнаказаност от държавата.

Интересно е, че българските медии рекламират подобни прояви, но забравят удобно да коментират, че това е доказателство за вътрешна намеса, която е в разрез с международноправните принципи. Постоянната проукраинска пропаганда в ЕС и НАТО, координирана и стимулирана от Вашингтон, едва ли може да се оценява другояче освен с доказано елиминиране на суверенитета на всяка една държава.

Показателен факт е, че във т.нар. редовно, ротационно правителство на компромиса, и в подкрепящите го политически формации, има голямо количество съветски възпитаници. Може да се приеме, че явно няма американски възпитаници сред българския политически елит, които освен политическа лоялност, няма как да докажат професионализъм. За пореден път поръчковите прояви са обединени с финансова мотивация, чрез която се прави опит да се утвърдят в България идеи, носещи конфронтация и омраза. Съзнателно се създава впечатление за отсъствие на институции, на правила, които са регламентирани в законите и конституцията на България. Вероятно тези процеси, на които сме свидетели и участници, са част от опитите за унифициране, обезличаване и контрол на обществата. Пропагандната машина работи в пълен ход, но съзнателно извън информационното поле остават процеси и реалност, които ще бъдат неприятна изненада за Сорос и неговите последователи.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    22 8 Отговор
    Браво ! Точно в целта!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ами...

    3 11 Отговор
    Глупости.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Уви!

    9 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Това го предсказва и един гениален математик - достояние на ЮНЕСКО - Афган Сидик. Дано да можем да го предотвратим. Вижте му интервюто - на български е, в две части, по една от телевизиите в ю туб. Напишете му името и слушайте. Като го чух, настроението ми тотално се развали.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 мале

    3 15 Отговор
    П,а ч ,а та написала това е по преданна на СССР от Ко,пей,кин!! Вижте и трудовете
  • 11 мале

    3 4 Отговор
    УЧАСТИЕ В МЕЖДУНАРОДНИ КОНФЕРЕНЦИИ:

    • 2005 – Грузия между геополитическите илюзии и регионалните капани – В “NINTH INTERNATIONAL CONFERENCE SECURITY AND DEFENCE POLICY: THE CHALLENGES OF THE NEW MILLENIUM”; Sofia,7-8 july 2005
    • 2005 – Кавказ в плен на геополитическите илюзии и регионалните капани – В “Регионални аспекти на международните отношения”, Варна, 10-11 юни 2005
    • 2005 – ОССЕ на Кавказ – пред учителите по история, организиран от ДПКУ към СУ. “Св. Кл. Охридски” – 9 септември 2005
    • 2004 – Gеorgia – challenges to internal security through the prim of external political priorities – In: NATO Advanced Research Workshop. Towards Social Stability and Democratic Governance in Central Eurasia: Challenges to Regional Security, 8-11 September 2004
    • 2004 – Бъдещето на Русия – глобално, регионално или невъзможно? – В “Светът между сътрудничеството и тероризма”, Варна, 4-5 юни 2004
    • 2004 – Политика и дипломация между Русия и България след Освобождението – В “125 години българо-руски дипломатически отношения”, София, 26-27 май 2004
    • 2004 – 125 години руско-български дипломатически отношения – В Кръгла маса, организирана от РКИЦ, София, 25 февруари 2004
    • 2003 – Международни аспекти на Илинденско-Преображенското въстание 1903 – история и съвременност – В “100 години Илинденско-Преобразженско въстание”, София, 26-27 септември 2003
    • 2003 – Съединението и Независимостта на България в руските външнополитически приоритети – 95 години от независимо

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 позеленял

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "мале":

    почти като тея на иван костов ?
  • 14 мале

    4 10 Отговор
    По зле е , всяка година е била на симпозиуми и нам кво си още от 80 те години , да не си ги е плащала сама ???Айде стига пропаганда на мен тъпият СССР ми донесе лампов телевизор и пералня Вятка !! "Освободителите" и Тукашните им прислуги взеха имотите на баща ми !!И ни набутаха в 50 квадрата "Апартамент" !! Аре стига с проболшевишките напъни !!

    Коментиран от #15

  • 15 Анализатор

    10 2 Отговор

    До коментар #14 от "мале":

    Значи според пропагандата сегашна Германия няма нищо общо с Третия райх на Хитлер (и не дължи репарации) но видиш ли сегашна капиталистическа Русия е виновна за всичко от СССР. Но е виновна само за което е изгодно на соросоидите - никой не обвинява Ленин че създаде Украйна като държава, Никой не обвинява Хрусчов че им даде руски територии. Никой не обвинява Сталин че им даде цяла Галиция.

    Не е политкоректно - иначе за всичко друго Русия трябва да отговарря за СССР.
  • 16 мале

    5 8 Отговор
    Много е наивно да си мислиш че няма общо СССР и Русия имат и то се нарича "Болшевизъм" и не ми обяснявай колко е добър Сталин или Хрушчов !! Защото Голодомора не съм го направил аз ! И тия двамата барабар с Ленин, най вече Ленин направиха Държава която е била в петицата в света индустрия по Царско ,я направиха кална землянка ,унищожиха си цвета на нацията и сложиха полуграмотни орди в управлението !! И така си продължава и до сега !
  • 17 Дааа

    1 1 Отговор
    Тотални простотии.
  • 18 Тов

    1 2 Отговор
    Куку.мицин била професор.
    Хаха
    Дали не се познава лично с Путрофанова?
    Хаха
  • 19 Aлооо

    0 2 Отговор
    Един от основните принципи на държавността е суверенитетът и ненамесата във вътрешните работи на всяка една страна

    Сама го казва тая Тъ.панарка .

    Значи като нападнеш една държава с бомби ,не е ненамеса .
    Така ли бре , Професор Тъ.панарова.
    Просто нахлуват и окупират .
    Това ле държавността , бе Професор Тъ.панарова .

    Коментиран от #20

  • 20 Дългият

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Aлооо":

    Алоооу, приятел. Спри белото защото отдалеч ти личи.