Last news in Fakti

16 Юни, 2023 13:00 4 404 37

Новите центуриони: Москва и масони надничат зад политическия проект на Радев. Кога, кой и защо?

  • румен радев-
  • партия-
  • президентска партия

Големи амбиции и апетити към проекта проявявал и Слави Василев, дежурният Матросов на амбразурата за всичко, свързано с Румен Радев

Новите центуриони: Москва и масони надничат зад политическия проект на Радев. Кога, кой и защо? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Масовите оставки на областни управители са свързани с новия политически проект на президента Румен Радев. Целта на тяхното напускане е да постави в трудно положение новия общ кабинет на ГЕРБ и „ПП-ДП“. Същият мотив бил и зад оставките на зам.-министри. Това съобщиха за Фрог нюз източници, запознати с политическата лаборатория на „Дондуков“ 2.

Всички те са от банката кадри на президента Радев и имат съответни роли в създаването на нова партия, която в един момент да помете от сцената ГЕРБ и „Продължаваме промяната-Демократична България“.

Летящ отряд от няколко месеца кръстосва страната и работи по приобщаването на кметове – предимно от редиците или с подкрепата на ГЕРБ, да се включат в зараждащата се партия. Основни двигатели са президентските съветници Пламен Узунов и Николай Копринков. Това твърдят нашите източници.

Това са новите политически центуриони, нямащи търпение час по-скоро да оглавят институциите и чрез тях – страната.

За проекта се говори и пише в медиите не отсега. Информациите засега са коментирани единствено като слухове.

Новият момент е, че все по-често в определени кръгове се говори за горещата подкрепа за проекта на пловдивския бизнесмен и почетен консул на Русия Георги Гергов. Това означава подкрепа и от руската посланичка Елеонора Митрофанова.

Означава и подкрепа от членуващите в масонската ложа „Слънце Ориент“, създател на която е Гергов и в която членуват емблематични фигури от политически и бизнес кръгове, плюс известни магистрати. Част от тях са заемали и заемат високи длъжности в държавата, но са и забърквани в редица скандали, някои от които корупционни.

За партиен лидер се спряга името на Атанас Пеканов, доскорошен служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства. Това не е новост, защото е известно, че Пеканов е сред актуалните любимци на Румен Радев.

Големи амбиции и апетити към проекта проявявал и Слави Василев, дежурният Матросов на амбразурата за всичко, свързано с Румен Радев. Той обаче бил възприеман единствено като медийно острие и нищо повече, твърдят нашите източници.

Това ще е партия от типа на украинската „Партия на регионите“, известна с проруската си идеология и позиции. Тя от години се застъпва за интересите на Москва и за тесни връзки с Русия. Путин разчитал на нея да осигурят топло посрещане на руските войски, нахлули вероломно в Украйна. Останал излъган, защото само дни след руската агресия партията се превърна в една от най-мразените от украинците.

Подобен бил замисълът за реализирането на задаващата се политическа формация.

Запознати твърдят, че вече било осигурено щедро финансиране за мащабния проект.

За партньори на все още неродената официално партия, се спрягат "Възраждане" и ИТН на Слави Трифонов. Те изповядват идеята за президентска република и вярват, че ще набере скорост в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    29 38 Отговор
    Радев си е масонски проект.За тях няма значение Изток Запад.Днес са с Путин утре срещу него.Важна е властта и парите.
  • 2 Край няма значи

    31 46 Отговор
    Тез напълниха парламента с рубладжии
  • 3 Денко

    47 36 Отговор
    Веднага ще гласуваме за тях, аз и милиони българи!

    Коментиран от #17

  • 4 ⚜️Просветен⚜️

    34 17 Отговор
    Кви масоняци и илюминатори ви гонят бе? Радев е проект на Кори Нинова от времето , когато БСП съществуваше! Щото сега само живурка! Та Кори много завиждаше на Боко, че си има Деси Банов - булонката за президент , усети, че народа не може да го диша и покани Радев за да го победи на изборите , но кухата Кори не помисли, че човека е мъжкар и ще се еманципира и ще си води собствена политика!! Стига фантазирайте , нито масоняците са в основата, нито илюминаторите! Ако има замесени , то те са се прилепили в последствие !

    Коментиран от #35

  • 5 Град Симитли

    9 2 Отговор
    ".... Най обичам диви, диви жаби,
    Диви,диви жаби... на грил!" :))
    ..... народна песен:)
  • 6 !!!?

    26 38 Отговор
    Радев има мисия, а проекта за партия е инструмента за налагане на постсъветски режим в България !!!?

  • 7 ХАХАХАХА

    39 11 Отговор
    НЯКОЙ МАЙ ПАК Е ЯЛ ЛУДИ ГЪБИ.ТОВА ДА НЕ Е ПП-ДБ ГЕРБ-ДПС
  • 8 Радев компрадорко леке

    21 41 Отговор
    Вън от политиката!
  • 9 Григорян

    5 42 Отговор
    Да подкрепим Пеевски,защото той единствен може да смачка
    радеф и останалата паплач
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 3 Отговор
    Моля до Кога ще ни Командват Други Моля
  • 11 Браво Радев!

    39 22 Отговор
    Президента го поставяхте ту към САЩ, ту към Русия и т.н., явно е че добре си върши работата вече втори мандат!
  • 12 Голата истина

    16 18 Отговор
    Радеф и неговия пудел митко смс ще ви оправят и те
  • 13 Абе

    37 11 Отговор
    Тоя дето е писал тая простотия защо не си напише името?
  • 14 Българин

    23 19 Отговор
    Бе той само да направи партия ще видите масони и московци. Тиквеното и клоуна ще са блед спонен, даже за субсидия няма да съберат гласове. Страх тресе либерастията

    Коментиран от #37

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Така си е

    13 18 Отговор
    С тоя мутрофански пудел нищо добро не ни чака.
  • 17 Аз пък

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Денко":

    няма .
  • 18 Габриел Денков

    17 5 Отговор
    Мале, Мале. Кратка ще е радостта на Франкенщайн -кабинета. Дано не успеят да направят много бели и кражби.
  • 19 Перо

    15 8 Отговор
    Тоя Пламен Узунов е масон и кадровик на Радев! Тясно е свързан с престъпни олигарси и откровени мафиоти, вносители на канцерогенен боклук от Западна Европа и заравян в българските земи и горян в ТЕЦовете, тровещи въздуха!
  • 20 По-добре

    7 5 Отговор
    Да поведе БСП. Нинова е ударила дъното и трябва да бъде заменена от Радев.
  • 21 То е ясно

    14 9 Отговор
    Румбата ще ги шие всичките продажници.
  • 22 Ха ха ха ха

    16 2 Отговор
    Брейиии, тея лешпери от записа правят всичко както са го казали тогава. После нека да отричат, че записът е фалшив. Колкото по - рано ги махнем от управлението на държавата, толкова по - добре. Ще ни затрият в истинския смисъл и фили, и фоби.
  • 23 Утре

    20 6 Отговор
    Първо, фрогнюз е собственост на доказан агент на ДС, който се е преориентирал към другите господари. Второ, статията е написана в стил "една жена каза". Това не е журналистика. Трето, явно голям старх ги тресе меките китки от бъдещи действия на Радев.
  • 24 Гена

    5 7 Отговор
    Пембен и проруска партиа? Единцтвенио начин да се напине срешто владетелите на свето е да покани недоделаната депломанка Митрофанала на некое преклонение, на кое да стърчи права ка паметник на Альоша!
  • 25 Лудия

    10 1 Отговор
    Стига с тези руски тези! Щом е заплаха за пп-дб веднага ще изкарате от ръкава руската карта. Тъп0тия голяма е цялата статия.
  • 26 Диамантената ръка

    2 1 Отговор
    Гладни кокошки просо сънуват...
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Минувач

    5 1 Отговор
    За Възраждане не съм много сигурен да станат партньори, ако има такава партия на Радев, особено с Пеканов. Защото тоя Пеканов не спря да говори за еврото, което няма как да се приеме от Възраждане.
  • 29 Гого

    22 10 Отговор
    Нищо ново под Слънцето. Причините са 2 или има намесена жена или има намесени пари. След 1990 г. , Руските служби , разпореждаха пари да идват към България и към наследниците на Партийните функционери, които по наследство ,също станаха Партийни функционери , но вече в различни Партии. Условието е да бъдат ПОСЛУШНИ и да не се разделят с Русия.. Радев е дългосрочен Руски Проект, представен от БСП , за овладяване на ДЪРЖАВАТА, а оттам ПАРИТЕ които идват от Русия към Българския бизнес. Бизнеса на България 80% е с РУСКИ ПАРИ. , а много хора получават голяма заплата 4к , за да пречат, в България да влязат Инвестиции и Държавата да застане на открити позиции в Европа , за подобряване благосъстоянието на Народа. След като не можаха да попречат за съставяне на Редовно Правителство, Президенската шайка , започна да организира Политически проект , с цел овладяване на Държавата. Естествено е „Възраждане“, ИТН , както и БСП да влязат в Коалиция към ОПГ на Радев. А за намесената жена ? Не мисля че Митрофанова си заслужава усилията, но тя е посредник на ПАРИТЕ. Е това е.......
  • 30 Жалка статия

    13 9 Отговор
    вменяваща лъжи и пропаганда! Лазите и се гърчите национални предатели! Мафията и злото за България, са Пп, ДБ, ГЕРБ и ДПС, спонсориращи подобни бози и лъжи!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 ако е така за москва и масоните радев

    7 1 Отговор
    е най - рейтингов , а боко и киро са за затвора за предателства и кражби ! УДРИ ГЕНЕРАЛЕ !
  • 33 Циник

    6 1 Отговор
    Крадецът вика "дръжте крадеца". ППДБ си свалиха гащите и целунаха ръка на Дявола само и само да се докопат до властта ама се дразнят, че БГ политика с най-висок рейтинг не им се е преклонил напълно, въпреки невероятната очерняща кампания срещу него. Политически, ние сме най-малката страна в Европа и продължаваме да копаем дъното.
  • 34 Днес са жалко подобие на масонството.

    1 2 Отговор
    Масоните не са това, което са били. Превзети са от руската масонска ложа и не служат на първоначалните си идеи, от миналото.
  • 35 Фейк мосони

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "⚜️Просветен⚜️":

    Не бъркай илюминатите с масоните, особено, днешните масони, които са под диктата на руската масонска ложа.
  • 36 И все пак

    6 1 Отговор
    Мутрата, Тъпото и прокуратурата се командват от ЦРУ Козяк. Тъпото ги издаде...
  • 37 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Това с паравенето на партия е изтъркана плоча,само ще се обезличи,новите партии не са членове на Европейския парламент,за това са коалицийте СДС-ГЕРБи ПП-ДБ.В ляво е само БСП и затова Левицата иска коалиция.Разделението е войната и оръжията.