Last news in Fakti

25 Юни, 2023 07:02 4 934 132

За съжаление ПП се оказват фалшив флаг за промяна

  • калина андролова-
  • продължаваме промяната-
  • герб

ГЕРБ играят интелигентно и сложно срещу ПП

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има един американски боксьор, Флойд Мейуедър-младши, който често е наричан най-добрият дефанзивен боксьор в историята, в първата десятка на най-добре платените спортисти в света за всички времена. Той няма загуба на професионалния ринг, 50 мача – 50 победи. На непрофесионалния ринг обаче има няколко загуби, и едната е от българския боксьор Серафим Тодоров. Когато описва детството си, Флойд Мейуедър споделя, че майка му е била пристрастена към хероина, че е минал през ада на бедността, че са спели седeм души в една спалня, че понякога е нямало електричество. „Хората виждат какво имам сега, казва Мейуедър, и не могат да си представят откъде идвам и как не съм имал абсолютно нищо.” Този американски боксьор има интересно отношение към технологията на победата и той изразява своя подход така: „Истинският шампион може да се адаптира към всичко.“

Затова ПП никога няма да бъдат победители, защото не желаят, а вероятно и не могат, заради войнстващата им самоувереност, да се адаптират към реалността. Ако имаш нужда от коалиционен партньор, то бъди коалиционен партньор. В момента ПП се държат, както винаги, извън политическата нормалност. Сега са решили да плашат гаргите с фразата, че те самите ще се самосвалят от власт. Ако ГЕРБ не им се поклонят достатъчно ниско, ако не им изпълняват условията и ако ГЕРБ продължават да ги заобикалят в парламента и да си действат по техните гербаджийски задачки. Да де, ама една такова самосваляне, ще бъде ускорена процедура по обявяване в несъстоятелност на ПП. Защото за втори път ще докажат липса на политически умения за управление на държавата. Няма значение дали ПП/ДБ ще постигнат временно споразумение с ГЕРБ. То ще бъде само за да продължат ПП да се обезценяват от неумелата конструкция на тази власт. Борисов ще ги подържи на власт известно време, но само за да ги покаже още веднъж като комични управляващи. ПП са в ролята на фигуранти-заложници, окачени показно, и само Борисов може да каже кога ще дойде моментът, в който ще ги свали от власт.

Когато става дума за победна тактика, има едно неписано правило, че когато противникът е много силен, амбициозен и активен, трябва да съумееш да използваш собствената му тежест, страстните му желания, инерцията на неговата сила, за да го събориш. Оставяш го да прави това, което най-много иска, да се движи с пълна мощ и използваш рисковете на собственото му движение, за да го преобърнеш. Точно това прави Бойко Борисов с ПП. Подкрепя ги в тяхното най-голямо и безусловно искане: да управляват самостоятелно. И наблюдава техните действия, подготвяйки се за тактически удари. За всички е ясно, че кабинет от подобен нежизнен сорт не може да съществува и беше излишно да се съставя, защото е алогичен и несиметричен. Един съвсем неопитен управлява, а изисква от друг, прекалено опитен, безусловно да го подкрепя. И когато такъв кабинет все пак се случва, неопитният продължава да счита, че опитният с нещо му е длъжен и трябва категорично да прави това, което неопитният му казва! А имало ли е сглобка изобщо? Или по-скоро имаме Златна палма за ГЕРБ. ПП поставят в момента серия от неизпълними условия, например връщане на машинния вот, за да се аргументират, че може да се откажат да участват в капана, който сами си сковаха след неимоверни усилия да го сковат точно толкова безнадежден. Както пише в древните даоистки текстове, ако осъзнаваш нещо, след като то вече се е проявило, това не може да се нарече знание.

Всъщност на ГЕРБ им беше много нужен този кабинет, и то именно в този формат, за да си съберат силите, да махнат Гешев, който им тежеше като камък на репутацията, да се прегрупират успешно. ГЕРБ искат удобно да могат да се подготвят за местните избори и също така се опитват да избродират по-детайлно стратегията си за изтласкване на ПП към маргиналната политическа лента. ПП са скандализирани, че ГЕРБ прокарват в парламента някои свои интереси през алтернативни мнозинства. Съответно ПП/ДБ дават сигнал, че ще задвижат уличния рекет. Това е единственият инструмент, който съвършено владеят, особено когато им помагат отвън. Струва си да се отбележи, че ако ПП/ДБ отидат сега на избори, ще намалят значително обема на парламентарната си група в следващия парламент и ще им е адски трудно да поставят каквито и да било условия. „Няма как да продължи това правителство, ако ГЕРБ продължават с плаващите мнозинства“, заяви Кирил Петков. Не разбрахме, кого плаши Кирил Петков с перспективата, че ПП няма да управляват България?! И понеже днес съм настроена към мистичните фрагменти на живота, ще припомня, че най-трудният аспект на битката между доброто и злото е да се определи кое какво е. Може ли „доброто“ да се окаже толкова неподготвено за управление на държавата, че да се превърне в полуневинно-полумайсторско зло?!

Поначало не е много добре да се биеш често или дълго с един и същи враг, защото врагът ще изучи начина, по който го побеждаваш. Виждаме обаче, че ПП не успяват да се учат от загубите си. С тази си неспособност те се отстраняват от политиката. ПП изпитват чисто психологически болезнено самоосъзнаване, че са неспособни да спечелят битката с ГЕРБ, която сами започнаха, но продължават да рият на място. Има едно много сполучливо понятие „политически капитализъм“, тоест това е капитализма, проектиран, организиран и внедрен в Източна Европа от реформаторските елити. Това, което в момента живеем, е проектът за бъдещето, изработен тогава. Днешните реформатори, които обещават да изкоренят корупцията в нашата държава, подминават факта, че корупцията беше вложена във фундамента на „политическия капитализъм“, изграден от назначени лица, а не от бавно самоизградили се отговорни икономически субекти. Това е вид организация на обществото, а не лош характер на един или друг политик. Ако изобщо е възможна някога промяна, то тя не може да е просто един празен популизъм срещу начин на живот и вкоренен клиентелизъм. Промяната трябва да е нов еволюционизъм, изграждащ се отдолу нагоре, като общност за морална съпротива и анклави от съмишленици. За съжаление ПП се оказват фалшив флаг за промяна. Те не могат да спечелят най-първата битка – да изградят здрава политическа основа с привлекателна компетентност. ПП пребивават в някаква дразнеща форма на антиполитика и се опитват да ни кажат, че успяват. Не, не успяват. Свиват се и губят.

Източник: БНР


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 93 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Последния Софиянец

    103 38 Отговор
    400 дни протестирахме в дъжд и сняг да свалим Бойко Борисов а тези предатели го изпраха и върнаха на власт.

    Коментиран от #6, #9, #51, #87

  • 3 Прокопий

    50 62 Отговор
    Ааа, дрончето на Волгата е получила превода и пак е на барикадата. Все така нефелна, но войнствена, рупор на мафията, особено активизирана, като надвисна заплаха над минаващите под радара кражби на милиарди в БЕХ.
  • 4 Твоите

    55 46 Отговор
    писания и евтини напъни да остане доволен поръчителя ти са напълно излишни ! Че и обици закичила на стърчащите си уши .

    Коментиран от #66, #104

  • 5 лили

    79 12 Отговор
    Боко трябва да е в затвора ,защото тази територия и крачка напред няма да мръдне . И сменете снимката на тази баба ,защото е от преди 30 години. !!

    Коментиран от #11, #103

  • 6 Прокопий

    46 44 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Никъде не си протестирал, бе, безаналогов!
    Къде видя 400 дни? Да не бъркаш, че вече 400 дни седиш в мазето и тролиш за рубли, голубчик? 🤣🤣🤣😂😂😂
  • 7 Иван

    44 30 Отговор
    Безсмислена статия. Добре написана, но нищо неказваща.

    Коментиран от #15, #105

  • 8 Много

    55 38 Отговор
    Точен коментар.Обаче тия от пп-дб са толкова нагли и високомерни че сами ще се затрият.

    Коментиран от #30

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Калино

    62 14 Отговор
    Какъв интелект съзря в ГЕРБ??? Интелекта на Бойко,Десислава,и Добрев ли? Бля бля бля и аз да кажа нещо!

    Коментиран от #107

  • 11 Орка

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "лили":

    АМ ЧИ ВКАРАЙТЕ ГО ДЕ ПРОШЛЯЦИ ИЛИ ТОЙ САМ ДА СЕ ВКАРА СМЕШНИЦИ НЕДОНОСЕНИ
  • 12 Селянин

    46 10 Отговор
    "Когато вместо в затвора, престъпниците влязоха в Народното Събрание".
    А заблудените овце блееееха неориентирано вече 33 години....
    -Миии кооо дааа напраааииим беееееее?!...
    Сякаш знаеха, че ще трябва да почакат още 467 години, докато някой дойде отвън и им поднесе свободата на тепсия.
    Овча му работа.


    Ганьо Лапнишарански, когато интересите ти се простират не по-далеч от шишето с ракия, а хоризонта ти достига едва до промоциите на веригите и сапунките по телевизията, какво очакваш???
    Яхнали са те като магаре, Ганьо защото се държиш като магаре.
    Най-трудния въпрос тук:
    -Кой е виновен?
    Със сигурност някой друг, нали?
  • 13 Ден за плащане е явно

    30 30 Отговор
    Айде и другата жаба излезе
    Ей руски хора да отивате да си харчите рубличките в Русия е време
  • 14 соломон напасания

    40 24 Отговор
    ПП са пълни поми-яри.
  • 15 Касапин

    37 25 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    ЗА ДА РАЗБЕРЕШ ЩЕ ТИ ГО ДАМ В РЕЗЮМЕ ПП ДБ СА СЛАБИ НО ВИСОКОМЕРНИ И НЕ ОСОБЕННО УМНИ ТОЕСТ ЧЕП ЗА ЗЕЛЕ НЕ СТАВА ОТ ТЯХ СЕГА РАЗБРА ЛИ
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Анонимен

    29 20 Отговор
    Елементарна платена статийка.

    Коментиран от #108

  • 18 Прокопий

    9 28 Отговор
    Слава России,Слава Путина!
  • 19 нн..ццц

    11 30 Отговор
    За съжаление ПП се оказаха едни Пригожинци в българската политика.А Волгин, Бойко, Радев, Копейкин, Нинова, се оказаха едни Путинци, колабоционисти, огледални копия на кремълския, азиатския модел на мафиотската Държава.Това е то България в момента, умалено копия на Русия.Сключват си сделки, уговорки, в Русия за живота и смъртта, в България за евро, ЗАВИСИМОСТИ и крадене, ЛЪЖИ..А Калина не е нищо друго, освен една Скабеева Симонян в по брутален вариант.Като почнем от протестите от 1990, до 2021г.Всички тези пригожинци, ни повтаряха по площадите думите му, борба с корупцията, справедливост, възмездие, съвест, почтеност.Някой ще каже, ама не са били в затвора като него.Еми живели в страна на ЕС и НАТО, затова.Да почнем отзад напред-Отровното трио, Шивиков, и стигнем до Филип Димитров и Боянските ливади.Ами Костов, Лукойл, Кремиковци, лустрацията, руснаците.Да си заминават Кирил и Асен, да дойдат хора възпитавани не в ДС фамилии и хора не били в затворите в тия войни на КЛАНОВЕ.
  • 20 Коректен

    26 21 Отговор
    Калинке,нищо не разбираш. Взимай си копейките и марш към мада раша.
  • 21 АУУУУУ

    23 14 Отговор
    КОПЕЙКИТЕ АТАКУВАТ ......НОВАТА СЕРИЯ ОТ МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 22 Бамбука

    26 14 Отговор
    Толкова много писания, а можеше да каже просто - Обичайте Бойко ! Андроповна явно не може да се ориентира какво означава коалиция за провеждане на съдебна реформа и отговорност за управляване на държавата, Затова и повтаря клишетата на Борисов който завистливо стои извън властта.

    Коментиран от #78, #111

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 бузанчо Стою

    20 9 Отговор
    Герба вата калинка отново се из тро па...
  • 25 нн..ццц

    11 3 Отговор
    АА, забравих другете пригожинци - ПРАВОСЪДИЕ за ВСЕКИ.
  • 26 Аз,врачанката

    16 4 Отговор
    До коментар8-МНОГО.

    И дано се затъркат по-скоро,че както е тръгнало изцяло,ще заттркат България.

    А Боко Тиквунски с неговите "велики и умни" анализи и разсъждения е по-добре да отиде и да се хвърли от Аспаруховия мост
  • 27 Катинара

    16 9 Отговор
    Доста глуповато, но обилно завито в целофан.
  • 28 Асен Посолството

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "Касапин":

    Споко Последний ние от провинцията ще те приютим
  • 29 Анонимен

    26 18 Отговор
    Народа разбра, какво му донесе ГЕРБ по време на дългото управление. Бедност и мизерия. Дойде ПП 2022г и стандарта на живот на българите рязко скочи. Пенсии, заплати, социални бяха увеличени. Добре, че бяха те. После бяха свалени от ГЕРБ и ИТН. Дойде служебното правителство на Донев и отново мрак и мизерия. Това е.

    Коментиран от #31, #38, #42

  • 30 Анонимен

    20 9 Отговор

    До коментар #8 от "Много":

    Добре, че бяха те да пооправят малко стандарта на живота.
  • 31 Готин американец или просто Киро

    18 13 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Кажи на твоите приятели хамериканците да ни върнат златото дето крадат и тецовете ... а ние с крадльото Бойко ще се оправим ..ей го де е белене
  • 32 Инж

    21 14 Отговор
    Всички 4-хилядници плюят по ПП-ДБ. Ама в крайна сметка Бг трябва да има работещи Парламент и Правителство!?
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Просто човек

    22 10 Отговор
    Няма почивка от путинските слуги...
  • 35 Уса

    17 13 Отговор
    Добро сравнение с Мейуедър,но ПП не са шампиони и никога не са били и няма да бъдат,защото шампиона не се избира а се бори да стане шампион,да подобрява своите качества да побеждава да радва себе си и своите фенове.ПП са предатели от класа и измамници нищо повече,каквито са и повечето в парламента и бизнеса

    Коментиран от #37

  • 36 Именно

    15 10 Отговор
    Ква е тая поръчкова статия?
    Изсуквали са си от пръстите (и нечий ...) за да вържат 2 изречения

    Коментиран от #52

  • 37 Пенсионер

    18 12 Отговор

    До коментар #35 от "Уса":

    Не говори глупости. Краткото управление на ПП повиши стандарта на живот на хората. При другите управлявали преди това само мрак и мизерия. Нали видя какво направи служебното Правителство на Гълъб Донев, след като ИТН и ГЕРБ свалиха Правителството на Кирил Петков. Доневци отново върнаха, бедността и мизерията, 6.4% бюджетен дефицит и стопиране доходите на хората, пенсии, заплати, социални и т.н. Това ли искаш? Май мизерията ви харесва.

    Коментиран от #48

  • 38 горски

    13 14 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Как съм пропуснал таззи част от живота си,за която говориш.Помня само че ПП направиха поредица от скандали,откраднаха едни пари за един газ,омотаха външната политика ,и инфлацията даде форса....
    .Наскора обаче видях ,как се правят завери за крадене и разбиване на държавата,гарнирани с предателство....Това видях

    Коментиран от #40

  • 39 Уса

    13 11 Отговор
    Но истината е,че единствено ПП дадоха зелена светлина на замръзналите от години пенсии "благодарение"на най-големия крадлив тулуп в българската история.После ПП се съешиха с тоя тулуп и развалиха всичко в името на едно посолство и неговите соросоидни планове

    Коментиран от #41, #44, #67

  • 40 Анонимен

    17 9 Отговор

    До коментар #38 от "горски":

    Нищо не са откраднали това са лъжи на пропагандата. Май да живееш в мизерия ти по харесва нали?
  • 41 Пенсионер

    14 7 Отговор

    До коментар #39 от "Уса":

    Така е! Замръзналият таван от 910 лева при ГЕРБ, рязко скочи на 3400 лева при ПП. Факт.

    Коментиран от #112

  • 42 Абонат

    15 13 Отговор

    До коментар #29 от "Анонимен":

    Ало анонимния...кое се повишило? Със заеми увеличиха социалните плащания, т.е от бюджета . И сега кинти няма. Много е просто от утре пенсии по 10к . Може за 2 месеца да е ма ще ви оправя! Ти имаш ли мозък?2546

    Коментиран от #43, #45

  • 43 Анонимен

    12 3 Отговор

    До коментар #42 от "Абонат":

    Няма такова нещо.Това са лъжи на пропагандата.
  • 44 Прокопий

    9 6 Отговор

    До коментар #39 от "Уса":

    Не на едно посолство, а ма отдалечаване на възможно най-голямо разстояние от руZZката кoчuнa!!!
    П.П. Сорос е 94 годишен милиардер, боли го фара за каквито и да е било планове. 😂😂😂
  • 45 Анонимен

    14 10 Отговор

    До коментар #42 от "Абонат":

    Изглежда управлението на кабинета Донев с бедността и мизерията ви по харесва, нали? 6.4% бюджетен дефицит и замръзнали пенсии и доходи на Народа. Ужас.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Анонимен

    12 9 Отговор

    До коментар #46 от "Веселяка":

    И като гласуваш какво променяш? Май ти е гот да си броиш стотинките и живееш в мизерия. А, виж ПП за краткото време на управление какво направи? Вдигна стандарта на живот на българите. Не като ГЕРБ да ги държи в мизерия.
  • 48 Уса

    8 9 Отговор

    До коментар #37 от "Пенсионер":

    Нищо не са повишили а само размразиха повишението,което започна отново,но пенсионерите не бяха компенсирани за изгубените години а това са над 10 пъти по 10% на година,което прави 100% до днес.Пари имаше,но от тях 9 милиарда изчезнаха.Първо се прегърнаха с ковидманиаците на тулупа а после настаниха украинци в хотелите на ваша издръжка и ви призоваха да подарите по една пенсия за Украйна.Златото на БЪлгария продължава да се изнася и когато свърши лева ще стане тоалетна хартия а вие тор за украинските ниви.Изчакайте малко и ще видите,какви са им истинските планове и кой говори глупости
  • 49 ха, ха

    9 10 Отговор
    умнокрасивите си повярвали, значи при правителството на пп цветя и рози, след тях донев катастрофа?!? а по чий бюджет работеше донев?!? по пп-йския останал от киро, ами на киро се и сърдете!
  • 50 Ееееей

    12 4 Отговор
    тва семейство Волгини милионери ще станат от л.зане на рашистки з......
  • 51 Пешо

    11 9 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Оставка. Оставка! Пп са предатели. Излъгаха , че няма да са с герб. Защо трябеа да им вярваме сега какво говорят?! Да излезем на площада, преди да е станало късно.
    2ро... в парламента всеки един трябва да гласува по съвест и убеждение. Не е противозаконно и анти морално да има плаващи мнозинства по различни въпроси. Дори напротив - ако една партия гласува като 1 е ненормално, ако коалиция гласува като 1 е ненормално. Това обезличава дрмокрацията - много да гласуват еднакво , защото 1 е наредил така отгоре. АМи, ако е така да върнем 1 цар или диктатор и готово.

    Пп са антидемократи! И предатели . Тала мисля и се обосновах. Пояснение за функционално неграмотните.

    Коментиран от #100

  • 52 Тази

    13 8 Отговор

    До коментар #36 от "Именно":

    е жената на Волгин. Това обяснява всичко.

    Коментиран от #113

  • 53 Даа,тая я знаеме,

    13 8 Отговор
    Лакей на ББ.
  • 54 Демек

    6 3 Отговор
    не роптайте против статуквото, което е предопределено още през 44-та.
    Само, че на територията по някое време ще налазят скакалци и то много
    от близкия изток и по-далечния и т.н.
  • 55 ПП НЕ МОГАТ ДА СА ФЛАГ ЗАЩОТО ПРЕДИ ТОВА

    6 8 Отговор
    СА БИЛИ МОКЪР ПАРСАЛ ЗА БЪРСАНЕ НА ПОВЪРНАТО !
  • 56 КАДИРОВ ЩЕ ДОКОПА ЗЕЛЕНСКИ

    5 8 Отговор
    АМА И КИРО ЩЕ ДОКОПА ! БАС ФАЩАМ !
  • 57 Ако си

    10 3 Отговор
    сложиш актуална снимка наистина ще изплашеш гаргите и не само тях!!
  • 58 редник

    9 1 Отговор
    /... корупцията беше вложена във фундамента на „политическия капитализъм“, изграден от назначени лица, а не от бавно самоизградили се отговорни икономически субекти. /

    Toчно!
    Тъжно, но факт - за съжаление...
  • 59 1253

    9 1 Отговор
    Такова лошо което един човек сам си направи, никой друг не може да му го направи.Българските политици и управляващи са продукт на Българското общество,културни традиции и образователна система.Българското общественно мнение е че без работа и много труд можеш да станеш богат, и медиите възхваляват колко са умни и можещи нашите крадци и измамници и това е по всички медии.Българите учат децата си, учи та да не работиш, това е за традициите,Българската образователна система е направена така че да облагодетелствува зубрачи- хора които запаметяват много информация но нямат никакви способности за прилагането в живота и работата си на наученото, в случая запаметената информация. А основното правило е да се даде подкуп за да се вземе изпит или за да завърши студента. Последвано от даване на подкуп или търсене на връзки и подкуп за да получи работа. Та какво искате от тази система. Разбира се че не знаят как да управляват. Знанието и моженето особенно е управлението струват много повече от способностите да излъжеш и да откраднеш. В България понеже всичко е илюзия или менте, такова е и образованието. в специалноста по управление се учат всички други предметни но не и управление.Та Софийския университет и другите просто създават бюрократи но не и ръководители., като не си учил как да управляваш няма и да можеш да управляваш. Та такива са управляващите в България, България и системата си създават некадърници и след това всички други са им виновни, но не и те самит
  • 60 Тома

    5 8 Отговор
    Само не писа момата че всичко е наредено от посолство-То и щяхме да разберем веднага а не да ни занимава с ала бала
  • 61 Катина кирякова

    10 8 Отговор
    Тази злобна женица, колкото и страници да изпише във възхвала на герб и бойко, не може убеди вече никой. В българската политика в момента нямя по гадни, по злобни, по елементарнни , по агресивни, по подли и долни хорица от гербаджиите, готови на всякакви низости за власт и пари. Този филм го гледаме вече 15 години.
  • 62 1253

    12 5 Отговор
    Стандарт на живот в България не се е подобрил.Стандарт на живот не се подобрява със вземане на пари на заем нито с крадене и двете неща траят кратко време и след това и за двете се плаща още по-скъпо. Нали имате световен академик за министър председател, защо не става по -добре какво прави той за да стане по-добре?Това че даден човек е добър химик не го прави добър управител. Смяната не Гешев напълни ли хладилникя на Българина? Нали заради него в България царяло корупция и беззаконие. Изчезна ли корупцията в България или беззаконието след неговото отстраняване? Корупцията и беззаконието е по-проект вградено в не реформираната състема на управление, изборна система предоставяюа достъп на престъпници за политици и управляващи.
  • 63 какво прозрение какво чудо

    4 2 Отговор
    а добро утро това го знаех още преди да ги изберете !!!
  • 64 бомбето

    4 2 Отговор
    Малко са истинските стойности и като манеш боклука малко остава.
  • 65 Да да

    7 7 Отговор
    ПП се оказват катастрофирал проект на некомпетентна сила и лош административен подход за постигане на политическа цел.
  • 66 Личи си,че сте

    5 7 Отговор

    До коментар #4 от "Твоите":

    соросоидни джендъри,не харесвате жени!Аз пък я харесвам и като жена,и като журналист!Още повече че всичко написано е вярно!
  • 67 Къде ми е нощното шкафче?

    3 6 Отговор

    До коментар #39 от "Уса":

    И какво печели българският пенсионер от това увеличаване на пенсиите?При тази инфлация, каква е покупателната способност?Та много от хранителните продукти в България, са по-скъпи и от Австрия. И когато една държава не произвежда и не изнася пиши я затрита!

    Коментиран от #69, #75, #77

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Кой не произвежда

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    Кой не произвежда, ве т.ъ.пак? Проблем имаме само със зеленчуците, защото не се пребориха тъ.пите ни Евро депутати за по-високи субсидии, а и контрола на Евро фондовете у нас е нулев!
    България е 2ри износител на слънч.олио в света след САЩ за 2022г.и произвежда зърно - пшеница, рапица, ръж за ТРИ БЪЛГАРИИ. Производство на месо и продукти е свръх и се изнасят но качеството им страната не се следи и санкционира!!! Проблема с цените е спекулация та!

    Коментиран от #80

  • 70 Лесно е

    6 3 Отговор
    Защо в същността на българина е заложена злобата и завистта към високо образовани и интелигентни хора?
    Това е отговора на всички, които се оплакват от държавата и управниците, от ниски пенсии , нисък стандарт на живот! И подкрепят хитреци, мошеници и маргинали до тогава няма да се оправим!
  • 71 Тази глупава ли е или е взела едни пари

    6 4 Отговор
    Тази глупава ли е или се прави на такава?
    Андролова, не виждаш ли, че единствената цел на ГЕРБ е да опазят "цар" Бойко от затвора, че е откраднал само 4млрд.€ и се чуди, кой ще ги харчи? Зад ПП стоят Западните посолства и Магнитски и са го хванали за топките, че не може да кляка и да им прави метани. Ужасът на Винету от съдебна реформа е като на осъдения на смърт пред гилотината.
  • 72 Дрън дрън та пляс

    7 2 Отговор
    народа е прост гласува за банкята
  • 73 Борислав Дичев

    4 5 Отговор
    Излишно словоблудство, г-жо Андролова! С тази смесица от полуистини и полулъжи, от перфидни или нескопосани пропагандни внушения, само доказвате едно - сама не вярвате в словесният буламач, който сте забъркали, но се опитвате да пробвате вонящата манджа от лицемерие и лъжи на наивници. Ако се намерят такива.
  • 74 Андропова

    6 4 Отговор
    ППДБ не очаква поклон от Герб -Магнитски, а иска да направи така, че най сетне България да тръгне по правилния път!
  • 75 Експерт

    2 2 Отговор

    До коментар #67 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    България е изнесла стоки и услуги за 50млрд.$ през 2022г.!!! БВП за 2022г.-184млрд.$,а БВП за 1988г.-22мкрд.$! НЕ МОЖЕШ ДА ИЗНАСЯШ, БЕЗ ДА ПРОИЗВЕЖДА!!!
  • 76 на бунището на Историята

    3 5 Отговор
    ПП-ДБ решиха, че могат да заместят ГЕРБ във властта и сега е моментът! И едните и другите се надпреварват да покажат колко предани евро-атлантици са и как вярно ще служат на общия господар! Само че, и едните и другите пропускат факта, че на хората им омръзна от плоски и тъпи лозунги и от политици, които биха продали и майките си, само да са във властта!

    Коментиран от #82

  • 77 Пенсионер

    8 2 Отговор

    До коментар #67 от "Къде ми е нощното шкафче?":

    Печели, печели, недей заблуждава хората. Добре, че беше Асен Василев къде 2022 вдигна пенсии, заплати и социални, та хората поеха глътка въздух от мизерията в която бяха натикани. 12 години управление на ГЕРБ, доведе до бедност и мизерия за народа.
  • 78 Буха ха

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    Че тя съдебната реформа почти приключи. Дадоха възможност на ВСС да изгони Гешев с 13 вместо 17 гласа, светкавично сложиха Сарафа, на следващия ден той започна чистка, подпука прокурора по Барселонагейт, да се готвят прокурорите които дръзнаха да посегнат на Петьо Еврото, Вичо Касичката, Инса и Бехзад Яхя. Междувременно Ристю си бърка в носа. Сега с процедурни хватки ще отложат избора на главен прокурор, а ако НС все пак стигне до предложение за реформа, Тулупа бута коалицията и си гледа кефа.
  • 79 българка

    5 1 Отговор
    Пепелянка в тревата! Хапе и пръска отрова.
  • 80 Пенчо

    2 1 Отговор

    До коментар #69 от "Кой не произвежда":

    Нетен вносител сме на месо и то с брутална разлика - 50 Хил. Тона износ срещу 250 Хил. Тона внос. Млякото - също сме нетен вносител

    Коментиран от #83, #85

  • 81 Пенсионер

    0 9 Отговор
    АЛЧНИТЕ ПЕНСИОНЕРИ ИСКАТ ДА ПРОБИЯТ БЮДЖЕТА!!! МИН. ПЕНСИЯ-527лв., МРЗ нето-605лв. И ВСЕ НЕДОВОЛНИ!!! КОЙТО НЕ СЕ Е ОСИГУРЯВАЛ ДОБРЕ И ЗА НЕГО МИСЛИ ПРАВИТЕЛСТВОТО?

    Коментиран от #84, #86

  • 82 Пенсионер

    7 4 Отговор

    До коментар #76 от "на бунището на Историята":

    Недей слага под общ знаменател всички.За краткото управление на ПП и ДБ 2022г, СТАНДАРТА на живот на българите рядко скочи нагоре.Това стана благодарение на колосът във финансовата материя господин АСЕН ВАСИЛЕВ. Благодарение на него скочиха ,заплати, пенсии и социални. Гътнаха ги, дойде служебното правителство и какво стана? Отново настъпи мрак, бедност и мизерия. Висок бюджетен дефицити и стопирани пенсии пи заплати.

    Коментиран от #90

  • 83 ДАННИТЕ СА ВЕРНИ САМО ЗА МЛЯКОТО

    3 0 Отговор

    До коментар #80 от "Пенчо":

    Внасяш замразено месо за колбаси, а изнасяш пресно агнешко, свинско и телешко!!! ДАЛАВЕРА А?
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Всезнайко гледа Евростат

    2 2 Отговор

    До коментар #80 от "Пенчо":

    По износ на гъше и патешко месо и черен дроб сме били Франция - 2022г., а "НИЩО НЕ ИЗНАСЯМЕ"!!!?
  • 86 Наблюдател

    7 0 Отговор

    До коментар #81 от "Пенсионер":

    И ти един ден ще станеш пенсионер. Ще видиш колко е хубаво.Сега не си пенсионер.Правиш се на такъв, ама не си.

    Коментиран от #89

  • 87 ДАНС

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    НИКОГО НЕ СА ИЗПРАЛИ, ЗАТОВА СЕ ЧУДИ ТИКВАТА КАК ДА ГИ БУТНЕ НО ДА НЕ ГО ВКЛЮЧАТ В МАГНИТСКИ И ДА МУ БЛОКИРАТ ОТКРАДНАТИТЕ 4млрд.€!!! МЪКА, МЪКААА!
  • 88 Куку Рус

    3 4 Отговор
    Всичко, идващо от посолството на западната гнилоч, е фалшиво

    Коментиран от #92

  • 89 Пенсионер

    1 4 Отговор

    До коментар #86 от "Наблюдател":

    Аз съм пенсионер с две пенсии... Българска и чужда пенсионна застраховка на държава извън ЕС. ТАКА, ЧЕ НЕ МЕ МИСЛИ, БАЙНО!

    Коментиран от #91

  • 90 Тапа Нар

    4 2 Отговор

    До коментар #82 от "Пенсионер":

    Я обясни на ловчанлии как им е скочил стандарта на живот със затворено родилно отделение поради липса на лекари. Един ли няма с акъла си от вас издуханяци

    Коментиран от #97

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Ти да не си източен б.о.к.л.у.к

    2 2 Отговор

    До коментар #88 от "Куку Рус":

    Или си русофил или си не.нор.малник, КОЕТО Е ЕДНО И СЪЩО!
  • 93 Аман от русизми

    5 1 Отговор
    На български се казва ДЕСЕТКА, а не десятка.
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Продължаваме Порнографията

    5 6 Отговор
    Жалки тролски напъни да изкарат, че ППДБ били успешни. Тези галфони прекратиха договорите за газ на фиксирана цена. Успех после на някой да си изчисли себестойността на продукцията. Теглиха заеми, за да се покажат щедри и отприщиха инфлация, която още не е спряла и цените на всичко скочиха неколкократно. За капак Кокорчо докара и тоя бюджетен дефицит, който сега отчаяно се опитва да прикрие с документни измами и ощетяване на държавата, за да ни навре в еврозоната преди референдумът, който си е напълно законен да ги прати в миманса. Пригожинците са тези - отчаяно се пънат през посолствоТО, а реално работят против България. Да споменавам ли войната, в която вече открито смятат да пращат хора?
    Коалиция на престъпници, измамници и предатели са. И все другите са им виновни.
    Русофобите, наистина ли смятате, че смяната на зависимост от едно посолство с друго е нещо добро за България? Не е - по-зле става.

    Коментиран от #106

  • 96 Държанката

    4 3 Отговор
    на рашиста Волгин пак бълва огън и жупел. Злоба, интриганство, омраза, коварство на това е способна тази путинистка. Крайно време е да бъдат изгонени от БНР тази любовница на Волгин, както и самият той.
  • 97 Защо

    2 0 Отговор

    До коментар #90 от "Тапа Нар":

    Лекарите вие си ги изгонихте с плюенето и ниските заплати щто на тростия човек му е много лесно.А бедно живеете щото сте дали града на един борец подлице.
  • 98 Защо

    1 0 Отговор
    Дали съм беден защото съм трост. Или съм трост защото съм беден.

    Коментиран от #99

  • 99 Куролатор

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Защо":

    Дали съм повече заварчик на Запад, отколкото в България, та ми плащат за същата работа повече?
    Дали съм повече зъболекар на Запад, отколкото в България, та ми плащат за същата работа повече?
    Дали съм повече програмист на Запад, отколкото в България, та ми плащат за същата работа повече?
    Дали съм по-богат от тези на Запад, щом в британски лидъл продуктите са по-евтини, отколкото същите продукти в български?
  • 100 Иван4о

    3 2 Отговор

    До коментар #51 от "Пешо":

    Площадът не рещава нищо - защо да излизаме? Решава посолство.
  • 101 Дааа

    1 0 Отговор
    Така си е.
  • 102 Мислител

    1 0 Отговор
    Браво
  • 103 Това

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "лили":

    Че боко трябва да е в затвора не означава че пп + ДБ стават за нещо . Просто Киро е много зле.
  • 104 Не са никав

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Твоите":

    Евтини писанията и . Кире и асенчо са големи будали . И да не забравяме все пак че не представляват нищо на политическата карта.

    Коментиран от #109

  • 105 Напротив

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Много казва и резултатите на двете политически партии /пп +ДБ/ го показват.
  • 106 Наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #95 от "Продължаваме Порнографията":

    Хайде стигал си лъгал бе. Хората по джоба си разбират при кого живеят най добре. Оказа се че при ПП и ДБ най добре живеят. Сиренето в магазина се купува с пари, а не с лозунги и лъжи каквито тиражираш тука.

    Коментиран от #115, #121

  • 107 А понеже

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "Калино":

    Кире и асенчо са много интелигентни там всичките българи за тях гласуваха . Ако струваха нещо да са събрали поне 30-40 % от гласоподавателите.

    Коментиран от #110

  • 108 Може

    2 4 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    Да е платена със сигурно е платена но факта че пп и ДБ не стават е очеваден .
  • 109 Пенсионер

    5 2 Отговор

    До коментар #104 от "Не са никав":

    Добре, че бяха Кире и асенчо та 2022 година малко се пооправи положението. Дойде Правителството на Гълъб Донев и всичко свърши.Отново бедност и мизерия.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Ако

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    Пп и ДБ бяха отговорни хора .народа щеше да гласува за тях и Бойко и Сие нямаше да са във властта за съжаление попаднахме на още едни измамници . Може да излъжеш част от хората но всички не .и затова имат такива резултати

    Коментиран от #116

  • 112 Здраво

    1 4 Отговор

    До коментар #41 от "Пенсионер":

    Мислещ и мда тези които взимат по 3000 лв са малцина предимно военни ченгета и бивши комунистически величия . В кои професии пенсиите са с 3000 лв

    Коментиран от #114

  • 113 Със сигурност

    0 0 Отговор

    До коментар #52 от "Тази":

    Е жената на волгин а жената на лорер
  • 114 Пенсионер

    5 1 Отговор

    До коментар #112 от "Здраво":

    Пенсиите се вдигнаха на всички пенсионери недей да лъжеш. Не са само ченгета. Има летци, миньори, подводничари, шофьори от межд.транспорт и много други с високи пенсии. Аман от лъжци.
  • 115 За пръв път

    1 3 Отговор

    До коментар #106 от "Наблюдател":

    Чувам че досега сме пазарували със лозунги . Ти да не се живял в Русия през 1956 г .

    Коментиран от #117

  • 116 Избирател

    5 2 Отговор

    До коментар #111 от "Ако":

    Вече ти го писах.Работите денонощно по форумите за да злепоставяте ПП и ДБ. А тяхното Правителство 2022г направи РЕВОЛЮЦИЯ в пенсионното осигуряване, заплатите и социалните плащания.НАРОДА РЯЗКО ДРЪПНА НАГОРЕ С ДОХОДИ И ПОДОБРЕН СТАНДАРТ НА ЖИВОТ. Дойде служебното правителство на Гълъб Донев и всичко свърши.Отново мрак и мизерия. Аман от лъжци.
  • 117 Наблюдател

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "За пръв път":

    Пишеш глупости, защото няма какво да кажеш. Правителството на ПП и ДБ беше най социалното правителство от прехода насам. Народа получи глътка въздух. Свалиха го и след него мрак и мизерия.
  • 118 Кочан

    3 3 Отговор
    ПП са КуКу проект легализиран от Радев. В навечерието на войната в Украйна, България трябваше да бъде деморализирана. Затова ГРУ мобилизира спящите клетки на ДС които се подвизаваха до момента като различни идеологически течения с цел създаване на фалшиви герои и фалшиви цели. Народа беше разединен между уважението към един офицер от Българската армия и ГЕРБ които градяха бъдещето на България като ги постави в никому ненужно противоборство. Бяха използвани низки страсти като завист, корист и властолюбие. Това съчетано с липса на управленчески и жизнен опит предизвика една невъобразима смесица от разнопосочни послания която даде възможност на пяната да изплува в своя най мръсен вид.
    Българския народ бе поставен на изпитание. Но ние имаме късмет, защото очевидно Путин не успява да се справи и плановете му рухват. Важното е да се учим от грешките и да се освободим от националния предател и фалшивите герои.
  • 119 Ани

    4 1 Отговор
    Социалното е пошло. Това е нещо като стопанина да сее жито, а някой да хвърля семена на бурени на нивата. Социално трябва да се пропагандира в лагера на противника.

    Коментиран от #125

  • 120 Ани

    4 0 Отговор
    Всичко което ползваме, водата която пием, покрива над главите ни, храната която консумираме, и т.н. са дело на градивния труд на работещите хора. Раздаването на техния труд на тези които не произвеждат е престъпление. Социалното е завоалиран начин на кражба. Социалното трябва да се преследва както мошенничеството.
  • 121 Продължаваме Порнографията

    5 3 Отговор

    До коментар #106 от "Наблюдател":

    Имаме ли дефицит? Имаме.
    Имаме ли инфлация? Имаме.
    Скочиха ли цените? Скочиха.
    Забогатяха мошеници като тези, всички други обедняха. Иди в някой по-малък град и почни да ги ръсиш същите на хората там. Че и бързата помощ там не е бърза - може да се наложи да те транспортират 50 км за оказване на спешна помощ...
    А дали са мошеници? Естествено.
    Излъгаха, че ще махат модела ГЕРБ, а на записа открито признават, че ще пазят Тиквата. И се коалираха с него.
    Промяна ли? Тия трябва да се ротират при бай Ставри поне 20 години!

    Коментиран от #122

  • 122 Наблюдател

    3 6 Отговор

    До коментар #121 от "Продължаваме Порнографията":

    Дефицита, инфлацията и цените не са следствие от управлението на ПП и ДБ 2022г. Това го знаят всички. Нека бъда точен и се види разликата. Служебното правителство приключи с 6.4% бюджетен дефицит, спиране на социалните плащания ,доходи и пенсии в РБългария. Предложиха също да се отложи актуализацията на близо пенсиите на 2 030 000, което е кощунство. Асен Василев предложи точно обратното.3% бюджетен дефицит при запазване доходите на Народа. Включително актуализацията на пенсиите месец юли 2023г. Е----? Факт! Аман от лъжци.

    Коментиран от #124, #129

  • 123 Григорян

    3 3 Отговор
    Пет метра статия-драсксница.
    Написана неграмотно и нескопосано.
    Тая одила ли е на училище.има ли свидетелство за осми клас?
  • 124 Продължаваме Порнографията

    3 5 Отговор

    До коментар #122 от "Наблюдател":

    Аха, преди ГЕРБ ви бяха виновни, сега Радев и служебното правителство. А кашите ги забърквате вие. Одобрени от посолствоТО.
    И се сгодихте с Тиквата, дето щяхте да го борите. Историята ще ви захвърли като употребен презерватив, провесен на парапет. Следващите избори ще сте зад ДПС в миманса, където ви е мястото.

    Коментиран от #128

  • 125 Критерият за цивилизованост

    2 3 Отговор

    До коментар #119 от "Ани":

    е отношението на обществото към бедните и болните. Ако всички са като теб, жалко за България.
  • 126 Гергана

    6 5 Отговор
    Съгласна съм с думите на Петков, че този опит за правителство със сигурност отнема от избирателите им, но какъв е смисълът нищо да не правиш и да гледаш отстрани само за да имаш политическо дълголетие и да не загубиш гласове. Нали искаме нещо да се промени, а не да чакаме още и още. Желая им успех. А Андролова последните месеци няма друга тема за статия освен критика на ПП , но явно пише по поръчка.
  • 127 ТрампЛин

    1 4 Отговор
    Голяма каша е забъркало девойчето, боксьори, динамика, физика…..а има едно простичко правило, когато неможеш да победиш съперника си със сила, трябва хитрост. Има и друго правило, дръж противника си под око, близо до себе си. Разбираме много добре желанието и да нямаше правителство, за да може пРезидента да командва парада, за да може русия да подкопава устоите на Държавата ни чрез разни копейки и русофилски партийки, ех не им се получи! Няма да е лесно за ПП-ДБ, но си заслужава риска!!!
  • 128 Наблюдател

    4 6 Отговор

    До коментар #124 от "Продължаваме Порнографията":

    Не съм коментирал кой е виновен. Коментирах, че доходите на Народа пенсии, заплати, социални плащания рязко скочиха при правителството на ПП и ДБ 2022г.. Стандарта на живот рязко се подобри. Дойде служебното на Гълъб Донев и мизерията отново се върна. При 2-те правителства на управление от ГЕРБ мизерията също беше факт.
  • 129 Дядо Йоцо

    6 4 Отговор

    До коментар #122 от "Наблюдател":

    Да му мисли който ще плаща сметките след като Асен Василев подаде оставката. През 2009 Станишев беше оставил неизплатени 9 милиарда задължения. Комунистите изкарват всичко на молив. Да му мислят тези които ще плащат.

    Коментиран от #130

  • 130 Наблюдател

    3 2 Отговор

    До коментар #129 от "Дядо Йоцо":

    Това е гнусна лъжа относно митичните милиарди. Аман от лъжци.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Артилерист

    2 0 Отговор
    Хубаво пише Андролова. И вярно...