Last news in Fakti

1 Юли, 2023 16:00 3 211 65

Кристиян Шкварек: Във Франция безчинстват "маргинализираните расови малцинства" ВИДЕО

  • франция-
  • палеж-
  • протест

Защо това редовно се случва конкретно и само в кварталите на хората от Магреба? Тази близо 7 милионна "нация в нацията"?

Кристиян Шкварек: Във Франция  безчинстват "маргинализираните расови малцинства" ВИДЕО - 1
Снимка: БГНЕС/EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Това не е зона на военни действия. Не е Украйна, Сирия или Йемен. Това е сърцето на Европа. Отново.

Това коментира във "Фейсбук" Кристиян Шкварек.

Франция за поредна години гори в бунтове и безредици на стотици хиляди "младежи" от определени квартали. Последно беше на Световното, винаги, когато играе Мароко.

Мобилизирани са 40,000 полицаи, спрян е градският транспорт в цялата страна. Само снощи ранените служители на реда и жандармерията са 400.

Според левите това са бунтове "на бедните", на "работническите квартали". Защо, тогава, не безчинстват в най-бедните региони и градове на Франция - тези в деиндустриализирания североизток, нито пък в кварталите на бедните източноевропейски гастарбайтери. Не палят всичко наоколо румънците, българите, руснаците, поляците. Не го правят и бедните французи, или тези в селските региони.

Според либералите безчинстват "маргинализираните расови малцинства" , потискани от бял и европейски супремасизъм.

Защо, тогава, не се бунтуват кварталите с хора предимно от Карибите, от Нигерия, от Шри Ланка, от Индия и Виетнам?

Защо това редовно се случва конкретно и само в кварталите на хората от Магреба? Тази близо 7 милионна "нация в нацията"?

Хора, които живеят там няколко поколения и често са далеч от прага на бедността? В тези редовни бунтове няма общ знаменател бедност. Няма и раса или имиграционен статут. Има само един.

Така изглежда всяко превземане в историята.

И само кретените още не са го проумели.

Не искам повече либерално управление на Европа. Защото то значи капитулация. Значи смърт за тази цивилизация, която обичам тъкмо, защото съм възпитан да бъда европеец.

И не искам ТЕПЪРВА да си вкарваме либерално управление в България, че да тръгнем по тези стъпки. На самозаличаване в името на либералната патология и нечии непреодолими просвещенски заблуди.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дом

    10 88 Отговор
    Шкварек освен да нагнетява напрежение друго не може. Това му е тясната специалност.

    Коментиран от #6, #11

  • 2 Чончо

    12 65 Отговор
    Това са хора на Възраждане.
  • 3 Гориил

    92 5 Отговор
    Пожарът, който обхвана Париж, Марсилия, Лион и други квартали, на теория трябваше да събуди у брюкселските бюрократи ако не съвестта, то поне инстинкта за самосъхранение. Но те са твърде заети да ограбват света и да крадат ресурси, за да обърнат внимание на реални, а не на пресилени проблеми. Ето защо ЕС се провали днес

    Коментиран от #23

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 4 Отговор
    окранците да връщат танковете на франсетата да се защитават

    зеленски чуваш ли?
  • 5 А МОЛЯ ВИ СЕ , НЕ ТАКА

    59 5 Отговор
    Това са борци с тоталитарния режим на Макарона
  • 6 Ттттт

    40 4 Отговор

    До коментар #1 от "дом":

    Абсолютно съм съгласен с тебе. Как само предизвиква мароканците да се бунтуват.Вината е само негова , те са абсолютно невинни в случая.
  • 7 ДЕМОКРАЦИЯ ШВАРЕК

    43 1 Отговор
    Може ли едни с чукове да рушат паметници, други да нямат никакви права.
  • 8 Павел пенев

    38 27 Отговор
    Г-н Шикалкавек, тези маргинализирани общества се състоят от млади хора,родени и възпитани във Франция. Значи Франция маргинализира хората. Каквото там, същото и в целия разкапан ЕС.
  • 9 Тапа Нар

    65 4 Отговор
    е чак сега разбрах защо никой не иска да живее в Русия, а всички се натискат за Европа. Само в Европа можеш да си береш злато от магазините, това е земята на изобилието, а в Русия трябва да работиш. Юруш на запад братия!

    Коментиран от #19, #35

  • 10 Кво е туй ве...дай малко инфо...!

    31 2 Отговор
    ,,...потискани от бял и европейски СУПРЕМАСИЗЪМ..."

    Коментиран от #28, #65

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Параной Патологин

    52 2 Отговор
    А са ,дреболии. Фъф Франция са демократи и всички арапи там са ценни. Странно обаче у нас ако качиш арабин на стоп ,ставаш трафикант ,но ако е украинец минаваш в графа доброволец в борбата за демокрация. Тоя от параноята ли е?
  • 13 Изродна вода Девня

    22 2 Отговор
    Мароко печели титлата във Франция.
  • 14 ТрампЛин

    24 2 Отговор
    Европа, и по-скоро Франция е много лош пример за интегриране на новодошли емигранти, без значение на религия или раса! Познавам достатъчно българи завършили университет там, които не получиха същия тритмънт който получават френските студенти, и решиха да търсят препитание другаде. За отношението им към арабските мигранти пък изобщо няма да коментирам.
  • 15 АМА КЪДЕ Е ХЕЛЗИНКИЯ КОМИТЕТ

    37 1 Отговор
    да се застъпи за роми, араби, гейове и затворници. Били марнинализирани... Ами образовайте ги, стройте им къщи както у нас безплатно, давайте им като нас пари да ходят на училище, да получават повече от работещите хора чрез хиляди фондове, да вземат ТЕЛКове фалшиви и източват здравната каса. Пък тоя ги обижда моля ви се. Да не е фашист от френското Възраждане....
  • 16 Типичен русооблъчен нещастник !

    17 12 Отговор
    В Русия днес живеят около 60 млн. мюсюлмани от руския "Магреб", който е 10 пъти по-голям от Алжир, Тунис, Мароко и т.н. Франсетата са високомерни, хем искат някой да им слугува, хем да им търпи простотиите ! През 1493 г. испанският крал предлага на евреите - или ставате християни, или напускате страната.
  • 17 ВКК

    33 1 Отговор
    Днес във Франция, утре и вдругиден в Кралството, в Белгия, Нидерландия, Германия и т.н. Кой каквото си направи сам, си го сърба!

    Коментиран от #18

  • 18 Ценности баце

    18 0 Отговор

    До коментар #17 от "ВКК":

    Ценности
  • 19 пояснение

    4 31 Отговор

    До коментар #9 от "Тапа Нар":

    В Русия трябва да поркаш докато работиш,иначе те гонят от работа.

    Коментиран от #22

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Франкофон!

    34 3 Отговор

    До коментар #19 от "пояснение":

    А във Франция трябва да палиш и обръщаш коли по улиците,докато работиш...!
    Иначе те гонят от работа...!
  • 23 Ще има и още

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гориил":

    Не са си изгубили инстинкта за самосъхранение. Просто не им пука. В момента явно печелят от подобен развой на събитията.
    И ако наистина стане напечено - целият широк свят е техен, имат имения вили и имоти навсякъде. Хващат си частните самолетчета и дим да ги няма. А плебса нека се изпотрепа помежду си. Той гласува за тях, той изплаща ипотеките си на тях.....накрая и ще се избие за тях.
    Гадничко но така са устроени обществата ни, защо е така - не знам, просто констатация...
  • 24 Поредния форумен "професор"

    2 23 Отговор
    Разпространявай за да знае народа.
    Посоль ще удари едно рамо на шварката с 3 000€

    А сега шварката да даде пример, как се справят НЕлибералните

    Коментиран от #58

  • 25 ШВЕЙКАРЕК

    7 20 Отговор
    А куките да убиват за нищо, може а ?
  • 26 Уса

    15 4 Отговор
    Различните раси имат различни емоции и начини да изразяват своя протест.Не сравнявайте расите,защото тези,които изглеждат кротки и мили ще се окажат човекоядци накрая
  • 27 колко сме слепи

    41 3 Отговор
    Как не разбираме, че тези огромни потоци от бежанци, всъщност "мирно" превземат Европа. Тази статия е толкова точна. Аплодисменти за изразеното мнение. Хора с друга религия, култура, манталитет, с други изисквания, все по-често заявяват своите права и започват да доминират. Изпитвам симпатия към всички народи. Добре дошли са на екскурзия, почивка, дори да поработят някой-друг сезон и да се връщат, за да подреждат своите си държави. Всеки човек заслужава да живее добре, да се образова и работи в мир. Но нещата стават драматични. Не мога да приема, че обликът на Европа се променя. Уважавам всяка религия, ала когато в една християнска територия, джамиите стават повече от християните храмове това вече е превземане на изконните ни ценности. Чудя се защо силните, млади мъже бягат от държавите си, вместо да се противопоставят на безчинствата. Защо оставят майките си, сестрите си и съпругите си, да носят товара на тероризма ?!!! Смятам, че всичко добро, което има в Европа е извоювано с кръв и милиони загубени животи. Правата, свободите, мирът - никой на никого не може да подари. За всичко това се бориш, а не бягаш.

    Коментиран от #36

  • 28 Ти да не мислиш,че той знае...!

    5 19 Отговор

    До коментар #10 от "Кво е туй ве...дай малко инфо...!":

    Просто Шикалкавек,ни се прави на много учен,с купешки лафове ...!
  • 29 Урюрвкос

    10 4 Отговор
    Макрон ако иска да се спаси да отива при Лукашенко, само там има мир и любов
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Урюрвкос

    16 2 Отговор
    Ердо отдавна каза че ключът за крепоста Европа е в ръцете му
  • 32 Да оставим настрани какво мисли Шарек

    32 1 Отговор
    Важното е че ние ПРОПАДАМЕ в БЕЗДНАТА на ИЛЮЗИЯТА за Западните Ценности ! Те съществуват само ако дадена икономическа и социална система функционира ТЪЙ , че да може да УСИГУРИ сигурност , комфорт и благополучие на труженика. Как постигаха това до сега , ЗА КОЕТО НИЕ МЕЧТАЕХМЕ и аджеба можеше ли и ние с ГАЙДИТЕ да се наредим сред тях като РАВНИ ? Отговора е груб , не етиче и безпардонен - ОТ МАГАРЕ ЕВРОПЕЕЦ НЕСТАВА ! Това е цитат от филма " Цепелинът " с Г. Парцалев , затова не ме укорявайте в малодушие, нихилизъм, и т.н. ЗАПАДА е постигал ОХОЛСТВОТО си на принципа на ИМПИРИАЛИЗЪМ и КОЛОНИАЛИЗЪМ , чрез ИЗТОЧВАНЕ на ресурси от слаби , лабилни, неспособни да функционират самостоятелни ДЪЖАВИ ! ПАДАНЕТО на Берлинската стена беше ПОСЛЕДНАТА НАДЕЖДА за ИМПЕРИАЛИЗМА да продължи прехващайки НОВИ КОЛОНИИ от Соц Лагера . Ние сами си ритнахме КАНЧЕТО . РЕСУРСИТЕ СА ИЗЧЕРПАНИ идва време за ХВАЩАНЕ ЗА ГУШИТЕ но кой има сили за това ! У нас има МИЛИАРДЕРИ и жалки пенсионери ! Света ще гори във войни за ОЦЕЛЯВАНЕ в треската за РЕСУРСИ и ХРАНА . Ще успеем ли да се събудим и да РАЗКЪСАМЕ КЛЕТКАТА на ОБЕЗУМЕЛИТЕ наши политически - КРОКОДИЛИ , които ТРИДЕСЕТ години ни ХАРИЗВАТ даром на империите от запада ! Нима НЕ НИ УВРЯ БОБА и да се ИЗПРАВИМ за да не паднем като ЖЕРТВОПРИНУШЕНИЕ не на ОТЕЧЕСТВЕН ОЛТАР а на ХИЕНИТЕ надменни , където нас считат не за ХОРА а за МАСА ?

    Коментиран от #51

  • 33 Урюрвкос

    17 2 Отговор

    До коментар #30 от "Балчев":

    това беше работа на Кадафито ама сега няма кой да я върши
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Евала брато

    11 1 Отговор

    До коментар #9 от "Тапа Нар":

    Браво бате ,е ни отвори за далаверата. За полови час си набрахме два теливизура, кампутар и кашон филе.Довечера ще си набирем кола и фризер.
  • 36 Смешен плач

    5 8 Отговор

    До коментар #27 от "колко сме слепи":

    Приемете реалиите,никой не се трогва от това "какво не приемате" господине.Замъците от слонова кост рухнаха отдавна..
  • 37 СТИГА ВЕЧЕ ПАРТИЙНИ КРОКОДИ

    13 0 Отговор
    ВРЕМЕ е да ИЗТРЕЗНЕЕМ , ние сме като деца без майки - държавата е приватизирана и място за нас в нея НЯМА ! А тя бе НАША и защо им я ХАРИЗАХМЕ ? Пред нас възниква Трагичен проблем пред НАРОДА - кой да ОЦЕЛЕЕ и кой да ГЕШНЕ БОСИЛЕКА ? Нима ще приемем тъй бездушно да БЪДЕМ ИЗХВЪРЛЕНИ ИЗВЪН БОРДА ? А ? Или ще гледаш телевизия " Стани богат "? Събудисе , утре ще е късно , ние живеем в една клетка с КРОКОДИЛИТЕ НИ !
  • 38 Соня

    26 1 Отговор
    Неолиберализмът води само и единствено до катастрофа!
  • 39 Яйце му се пече

    18 2 Отговор
    Макароня веднага да си поиска франсетиските пушкала,снаряди и патрони от укрите обратно,че му се пече яйце на либерастния дирник.

    Коментиран от #42

  • 40 Ние живеев не с национални политици

    12 0 Отговор
    А безчувствени КРОКОДИЛИ ! Невиждамели , че намаляхме НАПОЛОВИНА а крокодилите се МНОЖЪТ !

    Коментиран от #43

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 МакаронЯ си вреше навсякъде...

    18 1 Отговор

    До коментар #39 от "Яйце му се пече":

    ...по света големият нос...!На всяка манджа-мерудия...!И все световен миротворец го раздаваше...!Пък ква стана тя...?!Някой трябва да му въвежда мир,в собствената му страна...!
  • 43 Чувал съм,че се...

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "Ние живеев не с национални политици":

    ...МНОЖАТ...!
    Но не знам какво е това...-
    ,,МНОЖЪТ"...?!?!

    Коментиран от #44

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 А аз мисля че " маймуните " са по-разумн

    6 1 Отговор

    До коментар #41 от "МАЙМУНИ":

    От нас , защото ТЕ ЗНАЯТ кой им РАЗБИ ДЪРЖАВИТЕ и живота а ние ЙОК !
  • 46 нервираш се, а

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Върви на ммммм ка си":

    Истината е, че си зле с правописа, но спокойно, де. Не си нито на матура, нито на приемен изпит.
  • 47 ВРЕМЕ Е ОТНОВО

    14 0 Отговор
    НАРОДНА ВЛАСТ и Република ако искаме да ни има на картата ! Всяко утре е КЪСНО ! Държавата ни е ПАРАЛИЗИРАНА ! Защо сме БЕЗРАЗЛИЧНИ как ще продължим да живеем утре , когато всички в Европа ще тръгнат да ВОЮВАТ за РЕСУРСИ и ТЕРИТОРИИ ?
  • 48 ха ха

    6 0 Отговор
    видими резултати от маргинализираната власт и кръга на избраниците
  • 49 188

    6 6 Отговор
    Не разбирам защо пак накрая стигнахте до обобщения за всички имигранти. Човекът ясно е написал, че става въпрос само за част от тях и по-точно само за част от потомците на имигранти, които дори са родени във Франция. Посочил е ясно и какво ги отличава от останалите имигранти с които такива проблеми няма.
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Перо

    19 2 Отговор
    Арабеските ходят само в богатите страни с джендърско управление и власт, където държавата обилно ги напоява със социални помощи, привилегии, безплатни здравни осигуровки, детски центове и им дава работа, която не вършат и не разбират. Създават гета с население, само от техния етнос! Разбират само от права, но не и от задължения! Те обичат държавите, където могат да бъдат паразити на обществото и да живеят на негов гръб! Самите джендърски държави обичат робите от техните бивши колонии, защото имат отпор от имигрантите от по-цивилизованите държави!
  • 53 Рейсист

    8 1 Отговор
    Защо така бе швабрек защо обиждаш хората които се борят срещу идващия нов каманизъм
  • 54 бомбето

    2 0 Отговор
    Тревожни мисли у прясно опърлена лимбизия
  • 55 бомбето

    3 3 Отговор
    не си спомням в България да е имало народна власт , при бае Тошу имаше 30000 виетнамци , либийци , африканци - се прогресивни
  • 56 Азис Несин - турски писател :

    3 2 Отговор
    Фундaмeнтaлиcтитe, кoитo тoрмoзят хриcтиянcкa Eврoпa, нe ca пo-рaзлични oт cъбрaтятa cи, cъзнaтeлнo
    пoдпaлили прeди 30 гoдини хoтeл „Мaдъмaк“ в грaд Cивac. Тaм изгoряхa живи 35 души – чacт oт цвeтa
    нa турcкaтa интeлигeнция. Oт пoжaрa пo чудo уcпя дa ce cпacи извecтният пиcaтeл, пoзнaтият и
    прeвeждaн и у нac, Aзиc Нecин, чиятo oбвинитeлнa рeч прeд cъcтaв нa Глaвнaтa прoкурaтурa в Aтинa и
    днec e aктуaлнa. Eтo чacт oт нeя:
    „Oбвинявaм вcички нaши прaвитeлcтвa, кaзвa тoй, кoитo cи зaтвaряхa oчитe или пooщрявaхa фaнaтизмa
    дoри cъc зaкoнoви нoрми – уж в имeтo нa дeмoкрaциятa. Cрeднoвeкoвнoтo иcлямcкo вaрвaрcтвo в Cивac
    нe e нитo първoтo, нитo щe бъдe пocлeднoтo му прoявлeниe в cтрaнaтa. Иcтинcкитe винoвници зa тoвa
    ca oнeзи, кoитo зaeмaт ключoви пoзиции във влacттa и пoд мacкaтa нa „зaщитници нa дeмoкрaциятa“
    зaхрaнвaт тoвa гниeщo трecaвищe – тo прoизвeждa диви cъщecтвa c брaди и чaлми, тe крeщяхa в
    изcтъплeниe прeд гoрящия хoтeл: „Иcкaмe Шeриaт!“ и „Cъд зa нeвeрницитe!…
    Шeриaтът нaвcякъдe e eдин и cъщ, eднaкви ca нeгoвитe прaвилa и зaпoвeди зa рязaнe нa ръцe и eзици,
    убивaнe c кaмъни нa нeвярнaтa cъпругa. Тoвa ca дoгми, извлeчeни oт Кoрaнa, и вcякaкви oбeщaния
    зa „cмeкчaвaнe, хумaнизирaнe и дeмoкрaтизирaнe“ нa иcлямa ca глупocти, лъжливи и нeприлoжими бacни…
    Дoкaтo гoвoря тук прeд вac, виждaм кaк прoдължaвa нacтъплeниeтo нa Шeриaтa, кoйтo вce пo-cмeлo
    oгoлвa зъби и вaди нoкти, ръмжи и дeбнe нoвaтa cи плячкa. Жaлкo зa Турция и нeйния н
  • 57 ПРодължение на ком.56

    4 2 Отговор
    ..."Жaлкo зa Турция и нeйния нaрoд! Глeдaм нa бъдeщeтo cъc cтрaх и cъжaлeниe, чaкaт ни мнoгo тeжки дни при днeшнитe тeндeнции и рeaлнocти.
    Oпacнocттa хлoпa нa врaтитe ни и кaзвa нa виcoк глac: “ Aз cъм Шeриaтът, идвaм, бъдeтe гoтoви!“…
  • 58 555555

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Поредния форумен "професор"":

    Ти наясно ли си комунист, ама от теория на Комунизма и хабер нямаш?
  • 59 ЕС сам си е

    11 3 Отговор
    виновен. Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.

    Коментиран от #64

  • 60 Това го пиша от 2015г.

    6 2 Отговор
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.
  • 61 По науката

    8 3 Отговор
    Ще се изразя политкоректно, но все пак какво казва етнологията,политологията и теологията по проблема? Когато иноземците станат 10% от популацията в държавата започват вълнения,а когато станат 15% започват въоръжени сблъсъци. Така е в Турция,Сирия,Ирак,така беше в Югославия,така е днес и в Украйна. Почти навсякъде малцинствата добиха или са в поцес на добивана на своето. Във Франция иноземцити преди десетина година бяха 7% а понастоящем са 11-12%. В Нимция положението е подобно,но ги спасява времено фактът,че иноземците не са от една раса и религия, защото има много такива от Източна Европа. Във Франсетия иноземците са предимно от бившите и колонии.
  • 62 Това са френските

    1 3 Отговор
    Изрожденци
  • 63 Напълно нормални протести

    6 0 Отговор
    Тези, които протестират са от страни на бивши или настоящи колонии на Франция. Просто искат дял от откраднатото от родните им места. Ако не бяха пускани във Франция, нямаше да видят как французите живеят с техните природни ресурси, а те гладуват.
  • 64 бай Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #59 от "ЕС сам си е":

    Първо ЕС прави или участва в конфликти и после се случва всичко което си описал.
  • 65 Куклуксклан

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Кво е туй ве...дай малко инфо...!":

    Ми провери в уики, бе неграмотник !!!