Last news in Fakti

4 Юли, 2023 08:56 17 359 152

Кандидат за кмет - милионер събира дарения, за да работи без заплата…

  • васил-
  • терзиев-
  • кмет-
  • софия-
  • пп-
  • сб

Васил Терзиев обяви, че няма да финансира кампанията си, а ще разчита на финансова подкрепа от хората

Кандидат за кмет - милионер събира дарения, за да работи без заплата… - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Кампанията за кмет на София започна. То е ясно. ПП-ДБ издигнаха своят кандидат в лицето на Васил Терзиев. Успял млад човек, милионер - в евро и долари, както искате го разбирайте. Меценат. Човек, за когото образованието е приоритет.

Защо е милионер

Васил Терзиев е съосновател на една от най-успешните софтуерни компании - Telerik, продадена през 2014 г. за $262.5 млн. Той развива и образователната “Телерик Академия”. И наистина има добър фокус върху образованието, защото го постави като основна цел, ако стане кмет.

Всичко това е супер. Но какво чуваме от него до този момент.

В първото си тв интервю то каза, че ако влезе в общината, няма да краде, защото е богат. Демек, няма да се облагодетелства от поста. Няма да крада е най-невероятното послание, което може да направи един кандидат за кмет.

След това, понеже го казва няколко пъти, го чуваме да твърди, че няма да финансира кампанията си, а ще разчита на дарения. И това е така, защото „даренията“ са знак на припознаване в негово лице на човек, който може да промени София. Даренията не са просто финансов жест за съпричастност, а и обратна връзка за него, че хората го харесват и припознават. И ако приемем, че това влиза в стилистиката на една кампания, защо отново правиш гаф. Вече споменахме, че в първото си интервю каза, че няма да краде, а сега добави, че ще работи без заплата.

Какво имаме до този момент. Милионер, който няма да краде, но събира пари за кампанията, за да работи без заплата!?

Значи като казва, че няма да краде и няма да получава заплата, това трябва да го прави супергерой в очите на хората ли…

Всеки човек работи за заплата. Какво ще прави с нея е друг въпрос. Фактът, че някой работи, означава, че той получава пари за това. И собствениците на фирми си разписват заплата. Заплатата води след себе си много други неща – данъци, осигуровки и т.н.

Като няма да получава заплата, означава ли, че сам ще си плаща данъците и осигуровките? Не че ще има проблем с това.

Със сигурност не е това идеята да кажеш, че няма да получаваш заплата. Целта е с това внушение хората да си кажат: „Брей, какво момче. Няма да получава заплата и ще работи за благото, защото е богато!“

С други думи – така да се хареса на хората. Някак обаче това изглежда нелепо.

Дали искам да бъда дарител на милионер, който ще работи без заплата…


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 165 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коп Тор

    194 25 Отговор
    Само един кандидат за кмет ли има, че постоянно ни занимават с него? По случайност ли това е кандидатът на посолството? Иначе купените медии изобщо не манипуларат. Нищо чудно вече ала балата да е готова и той да знае, че ще е кмет

    Коментиран от #108

  • 2 Радо

    171 32 Отговор
    Свикнал е всичко да получава даром и без пари от хората, за да го изберат и да си върти далаврките после, тарикат мунче ше излезе тоя!
  • 3 Псевдоним

    136 15 Отговор
    Този като онези колоездачи, които обикалят целия свят с дарения в името на някаква благотворителна кампания :)
  • 4 Сталин

    160 21 Отговор
    Този мошенник ми прилича на оная латинска сентенция"Temeo danaos et dona ferentes"-Пази се от данайците(гърците) дори когато ти носят дарове "
  • 5 фен

    78 10 Отговор
    С ърканяци, сър! Всичката им такваз!
  • 6 Нови схеми

    145 16 Отговор
    Няма да краде защото другите доброволно ще му дават (нещо като рекетьорите). Няма и да е корумпиран, защото заплатата му ще идва отвън, така че който му предложи заплата-печели.

    Коментиран от #21

  • 7 Докато има тарикати

    122 9 Отговор
    Ще има и балъци.

    Коментиран от #15, #17, #56

  • 8 и като е милионер

    106 12 Отговор
    голобрадия ц..вул защо му е още, да краде? Защо, не почне към озеленяването заедно с кирококорчо, а кмет?????? Видяхме ги мунчовите "милионери" без два лева в джоба................
  • 9 нннн

    90 14 Отговор
    Ще го подкрепя, я! Кандидатът на посолствоТО е американски гражданин.

    Коментиран от #109, #136

  • 10 Московийски пропагандатор

    70 7 Отговор
    Шменти капели
  • 11 Демократ

    144 14 Отговор
    Този човек, ако има малко достойнство трябва да се оттегли, а не да събира пари за да се рекламира. Тези хора от това престъпно котило на ДС обаче не знаят какво е морал, а достойнството е част от човешкия морал. Падението на представящите се за демократи от ПП И ДБ е огромно, лошото е че сложиха надеждата на честните хора България да стане демократична държава с върховенство на закона..
    Оказва се, че Телерик не е чист стартъп, а част от фирма на ДС-родата Терзиеви за търговия с военна техника. Чак след 2000 г се отделя. А по-късно Телерик е "продадена" на фирма "Прогрес" в която един от шефовете е съдружник на роднините му в Телериг. А "Прогрес" е офшорка със собсвеник.... руснак."
    Накрая ще се окаже, че парите му са препрани пари на "партията" и руската мафия.
  • 12 бай Иван

    110 10 Отговор
    "Успял млад човек, милионер - в евро и долари, както искате го разбирайте. Меценат. Човек, за когото образованието е приоритет" Важно е да се каже ,че е милионер не в левове, а в ЕВРО и ДОЛАРИ.Звучи значимо нали?

    "Защо е милионер

    Васил Терзиев е съосновател на една от най-успешните софтуерни компании - Telerik, продадена през 2014 г. за $262.5 млн. Той развива и образователната “Телерик Академия”. И наистина има добър фокус върху образованието, защото го постави като основна цел, ако стане кмет. "
    Доколкото излезе информация се оказва ,че тази компания се е занимавала с това което е било в прерогативите на тази част от ДС, за която е отговарял бащата на кандидата.Кандидата е бил един от съсобствениците в тази компания. Сега въпроса е дали скритият съсобственик не е бил бащата, подсигуряващ с връзки и позиции от Държавна сигурност развитието на това дружество? Въобще не е за подценяване тази версия защото много други точно по този начин станаха милионери в началото на перхода./Само вметвам например успешният бизнес на сина на лицето Борислав Боби Сарафов/. Не знам, не мога да кажа, но би следвало да се провери . Щото току виж след десетина години сина на Сарафов се кандидатирал като много успешен бизнесмен да управлява София например.
  • 13 Папа Люга

    100 8 Отговор
    ако гъбарите позволят на посолството да вземе и София, по-добре да се саморазпусне държавата
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бай Иван

    79 3 Отговор

    До коментар #7 от "Докато има тарикати":

    Едно време и Таки казваше така "Докато има агнета ще има и вълци"

    Коментиран от #121

  • 16 С.П.

    107 8 Отговор
    Кой не би се отказал от 122 хил. евро заплата за 4 години кметуване срещу възможността самостоятелно да се разпорежда 4 години с банковата сметка на Столична община, чийто бюджет за тези 4 години надхвърля 4 милиарда евро?
  • 17 Oбратно

    53 4 Отговор

    До коментар #7 от "Докато има тарикати":

    докато има балъци - ще има тарикати.
  • 18 бомбето

    84 4 Отговор
    Политик - човек , който прави експерименти с чужди пари
  • 19 НАБЛЮДАТЕЛ

    70 9 Отговор
    Мутромилионерите на приватизацията го издигнаха. Чв да се бръкнат, бе. И така и така очакват след избирането му огромни печалби, какво ги бърка 100 , 200 милиона. И журналята ще оперят гребена и бая боя ще отиде за фасониране на градската среда, а то - скрънзи. Като ходили на училище учили уроци само по събиране
  • 20 Пешо

    101 2 Отговор
    Те и митничарите могат без заплата да бачкат
  • 21 Няма

    97 3 Отговор

    До коментар #6 от "Нови схеми":

    да краде, защото е достатъчно богат...С този слоган ПП назначиха за министър на транспорта Събев, който бе финансирал избирателната им кампания. И какво насреща - една безсмислена самолетна линия до Скопие и
    проблеми в Български пощи. Това, че някой обещава, че няма да краде, не означава че ще свърши работата от която се нуждае столицата
  • 22 Перо

    89 5 Отговор
    За заплатата копира американски политици, но законно, в БГ, той е длъжен да си я получи с удръжките по закон, щат и длъжностна характеристика, а после да я дарява или каквото иска да прави! Това е признак на вятърничав и некомпетентен човек! Иначе има право да каже “аз не получавам заплата за това и онова, не нося отговорност, защото не ми плащат и т.н.”! Освен това и обществената организация носи отговорност, че не му плаща заплата! Излиза, че му стига корупцията! Има си закон и ред за даренията и свързаните с това данъци! Популистки ходове!
  • 23 минало незабравимо...

    63 2 Отговор
    Андрей Луканов създаде 370 външно-търговски дружества.Огнян Дойнов знаеше донякъде следите им.Умря сравнително млад.След 20дни и брат му.Нико Яхел!Някой от младите знае ли кой и какъв беше?Богомил Райнов също като това момче навремето се отказа от баща си.Проф. по естетика и история на изкуството Николай Райнов.Някой да е чувал за него?

    Коментиран от #52

  • 24 Лаладжии, далавери и овсе

    68 3 Отговор
    Бееее, само да има кой да вярва. Като вица за митничаря - Ама вие тука и заплата ли давате? Или като другия виц Кмета: - Ще ви построя детски градини в селото! Селяните: - Ама кмете, то в селото деца няма. Кмета: - Ами и деца ще ви направя...
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 тоя се омаза обилно преди да се е наял

    67 5 Отговор
    Не му знам случая , но да няма някаква връзка с ПП и просто Киро , там всичко е напълно ненормално и така ни казаха от посолството .
  • 27 В. Борисов

    53 8 Отговор
    Стига, бе другари, че кой от пп и дб, герб, бсп, дпс, възраждане не краде? Кажете ми един, койото е честен. Няма такъв. А пък мита за честния милионер, който ще работи без заплата е просто смешен, няма такова животно. Има едни ПР-и, дето му ги говорят тия неща и туристчето играе роля. Пореден провален тип, който не става за нищо.
  • 28 бл.134 в Zап. парк

    70 3 Отговор
    Гавра - милионер събира дарения , за да бъде кмет от антикомунистическа коалиция с роднини в Държавна сигурност на комунистическа България.
    Какво да очакваме ,може би да пратят армията на фронта , докато те си броят милионите и апартаментите на жълтите павета
  • 29 Кирчо Канадски

    54 5 Отговор
    Всички от ЛГБТ да дадат на мултимилионера по една заплата!
  • 30 Софглас

    69 4 Отговор
    Терзиев няма харизмата, за да спечели. Затова сега се почва с едни обяснения, които могат да се превърнат в комични. Вероятно го издигнаха толкова рано, за да може да си изгради имидж, но то това насила не става, народа или те харесва от пръв поглед или не. Развръзката с кандидатурата му може да се превърне в трагикомична.
  • 31 ИНЖ

    53 9 Отговор
    Хайде да не се лъжем!!! ДС е филиал на КГБ, т.е. инструмент на чуждо влияние(от Кремъл)!!! Въобще не е безобидно - виждаме какво се случва в Украйна!!!
  • 32 Този е

    32 4 Отговор
    Първата драг куин кандидат за кмет в БГ
    повръщам
  • 33 Красимир Петров

    35 4 Отговор
    Типично за комунистически бо-клук.
  • 34 ша мъ праат на индиец тия

    30 1 Отговор
    Кво са чудите ва , хаитянски пинизи са туй неща .
  • 35 Морал

    53 1 Отговор
    Много неморално е този ДС милионер да се хвали, че не иска пари. Защо тогава ще събира дарения? Столичната община досега е била хранилка на държавната ясла ,която всички ние пълним с нашите пари, за да бъдат откраднати от ОПГ начело с кмета. Та този юнак сега предлага да го изберем, защото той е избора на назначените от ДС демократи и ще оправи рухването столица без никаква експертиза и образование за такъв пост. Ядохме попарата на учителката по руски 16 години. Стига наглост и цинизъм, на София трябват родолюбиви, честни и образовани експерти в градоустройството, не в прането на руски пари. Оказва се, че Телерик не е чист стартъп, а част от фирма на ДС-родата Терзиеви за търговия с военна техника. Чак след 2000 г се отделя. А по-късно Телерик е "продадена" на фирма "Прогрес" в която един от шефовете е съдружник на роднините му в Телериг. А "Прогрес" е офшорка със собсвеник.... руснак."
    Накрая ще се окаже, че парите му са препрани пари на "партията" и руската мафия.

    Коментиран от #44

  • 36 Реалист

    46 4 Отговор
    Ами те (комунягите) така са си свикнали, все някой да им дава, а те да спестяват от стотинки. Ай няма нужда тоя да ни е кмет. Но защо се издига кандидат, който няма шанс? За да остане столицата в ръцете на Герб?

    Коментиран от #39

  • 37 Няма угода братче

    9 26 Отговор
    Търси се под вола теле
  • 38 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    13 6 Отговор
    Надявам се Телерик да измислят български вариант на Windows, който да е свободен от идиотщините на съществуващия.

    Коментиран от #147

  • 39 Данъкоплатец

    12 43 Отговор

    До коментар #36 от "Реалист":

    Аз ще гласувам за човек прославил България!
    Ти с какво си допринесъл за България?


    Уйкипедия. цитат::

    "TELERIK
    ВАСИЛ ТЕРЗИЕВ, Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев създават
    през 2002 г. Telerik, която става водеща глобална софтуерна компания.

    През 2014 г. е придобита от американската Progress в рекордна за региона сделка
    за 262.5 млн. долара.

    След това тримата се насочват към сфери, в които вярват,
    че могат да имат най-сериозен ефект върху развитието на България –
    образованието и предприемаческата екосистема. „Телерик Академия“
    и последният им проект – Campus X, e
    най-големият частен инкубатор на технологични компании и талант
    в Югоизточна Европа.”

    Коментиран от #115, #119

  • 40 леее

    33 1 Отговор
    Само ДС и да не забрави да оплюе целия и род а той е най-добрия! Аман от нагли и луди!
  • 41 разбира се..

    50 1 Отговор
    Той така е научен и възпитан :да харчи чуждите пари.Вие какво искате,да пръска своите?По един въпрос за развитието и проблемите на София да сте чули да коментира?И с невъоръжено око се вижда,че не той,а други искат той да е кмет.Софиянци,горко ви!
  • 42 Въпроса е за перачна фирма ПП-ДБ

    39 4 Отговор
    Какъв е човек отказал се от рода си, от майка си, от татко си...
    Ами РОДООСТЪПНИК, МАЙЦЕПРОДАВЕЦ, ПРЕДАТЕЛ... кой и как може да разчита на такъв елемент!!!
    Но въпроса не е за човека от ДС, а за издигащата го фирма за почистване на Баце ПП-ДБ(БКП-ДС)....

    От кога казваме, че фирмата за почистване и избелване ПП-ДБ е отроче на БКП-ДС... лошото е, че от години ни продъниха ушите... ДС това, ДС онова, наследници, 9-то коляно и сега хоп... наше момче може и от ДС(БКП)!!!
    Въпроса не е за младежа може и да си е добър и способен, но се чудим на акъла и проповедите на фирмата по чистота ПП-ДБ(БКП-ДС).... защо лъга и продължава да лъже десните избиратели!!!
    До вчера гласувах за вас, вече си минавам директно за ДС и ще гласувам за БСП, посредници не ми трябват... оказва се, че от ДС(БКП) са по умни и по способни!!!
  • 43 Противно типично за ченгета

    34 3 Отговор
    Явно и пиарите му , тези на Христо Прокофиев са тъпи ченгета.Обаче момчето си заслужава прякора - мазния, нещо като лекето.Ако му кажат да седне пред ЦУМ с омазани дрипи като просяк и това ще направи.
  • 44 амии..

    52 2 Отговор

    До коментар #35 от "Морал":

    Нали ви казвам:връщаме се при външно-търговските дружества създадени от Луканов.Те и затова го затриха.За да прекъснат информацията и да я насочат в друга посока.Като е успешна фирмата защо я продадоха?Че,кой продава успешен бизнес?Не.Парите се въртят за да няма никаква следа за проследяване на произход.Това са народни пари в ръцете на ДС.Както и това момче,дето две думи не може да каже и гледа като плъх в трици.Бил чакал за мляко?Боже господи!!!

    Коментиран от #125

  • 45 Хахаха

    41 3 Отговор
    ПП правят наистина чутовни грешки, но то е защото са синове, дъщери и внуци на комунисти и ДС генерали.
    Всичко им е давано веднага и на тепсия, за нищо не са се борили.

    Цялото ПП са ЛГБТИ+ комунисти.
    Софиянци ще видят що е то некадърник, ако този стане кмет.
  • 46 дори

    27 1 Отговор
    Това , че е милионер хич не е положително обстоятелство в случая , американците са показали на дело как набърже ги демилионизират такива ако не слушкат . Да оставим на страна напълно неадекватната му презентация дотук с обидни елементи към интелекта на евентуалните му избиратели , че щял да работи за един лев .
  • 47 ХАХАХА

    36 1 Отговор
    Всички милионери призовават народа да ги дарява ,че нали малко присвоиха през безкрайния преход! Дари простотокире за укрите, па призова и "богатия"народ да дари .Ай си гледайте работата!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Ася

    33 2 Отговор
    Този кандидат за кмет е объркан той търси забавление скучно му е много пари дайте сега да се прави на кмет после министър председател а след това и президент.друго е да имаш власт той го знае от дс извини се иска лустрация всички свързани със дс нямат право да заемат държ.работа частна може
  • 50 Позиционер

    5 29 Отговор
    Нещо ,като че ли на много не им изнася?Значи това е нашето момче.Успех.

    Коментиран от #81

  • 51 Потрес

    25 2 Отговор
    Тези същите пиари харизаха на Радев втория мандат.Лозан им тегли една...признак на достоиство и почтенос.Дияна Дамянова и тя акъли дава, как да продадат ПП и ДБ Христо-маджо ми се обади, продукта, дето не бил омазан в ДНК-то си с К+ЪВ.Тя самата демократка бивш пиар на руските генерали на Луккойл, дето били с чисти ръце и човеколюбци.
  • 52 Морал

    29 5 Отговор

    До коментар #23 от "минало незабравимо...":

    Нали затова говоря за морал, дума непозната в това котило. Много добре знам кой е великия Николай Райнов, низвергнат от комунистите талант и от сина си Богомил, за да стане признат комунистически писател. Какво ли е преживял достойния му баща. Това е една от зловещите стратегии на КГБ-ДС- откажи се от баща си, майка си, рода си, за да станеш наш човек, ако си от достоен некомунистически род. Туй момче си е от такъв род, малтретирал хората да станат предатели.

    Коментиран от #127

  • 53 ЕВРОЛИБЕРАСТ

    30 2 Отговор
    И КОЛКО ВИ ПЛАТИ ДА МУ ПРАВИТЕ РЕКЛАМА?
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 ВЪН

    26 1 Отговор
    МАЙ НЕЩО ВИ УБЯГВА ЖЕЛЯЗНАТА КОАЛИЦИЯ ПП-ДБ-ДСБ-ДС !?
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Скит

    22 1 Отговор
    А дали този, който прави дарението няма да иска нещо насреща?
  • 58 НЯКОЙ

    10 3 Отговор
    И най-чистите намерения могат да се омърсят, когато влязат в устата на злонамерения! Защото всичко има две основни страни - добра и лоша. Злонамерения храни лошото и ако го храни добре, то избуява и задушава истината и доброто. Това става у нас - удушаваме доброто и не му даваме да порастне!
  • 59 защо им трябваше

    28 1 Отговор
    Народът беше позадрямал. 30 год. нескончаем преход.Време, през което някои станаха милионери. Част от тях успешни- други не толкова. Естествен подбор. За тези 30 год. всички разбраха за произхода на милионерите - потомствени партийци и ДС кадри- все от високите етажи. От онези с "неблагонадеждния произход", които нямаше да станат милионери- по яростните и нетърпеливите просто си намериха ново местожителство, нова земя - има-няма 2-3 милиона народ. Междувременно тук поизбиха борчетата и други спортисти организирани от ДС в бригади за тормоз, за поръчки, за трафик на наркотици, за пране на пари и др. и се яви празнота, защото се разбра, че въпреки дългогодишната дресура не са твърде благонадеждни. И изглежда ДС решиха да се заемат пряко и лично с нещата в държавата. Още повече, че се задават някакви милиарди за раздаване. А може и да са станали алтруисти. Да мислят доброто на народ и държава. Едно не ми е ясно Защо си причинява това този млад и явно добре живеещ човек? Защо го причинява на децата си?
    Живели досега в техния си ДС комфорт, изведнъж им се стоварва ненавист, погнуса, омерзение. Защо им трябваше?

    Коментиран от #61

  • 60 Курдо

    13 9 Отговор
    Коленков - София е един тумор на България !
  • 61 някога е позитив , някога негатив

    7 1 Отговор

    До коментар #59 от "защо им трябваше":

    Недостатъци на човешката природа в определени ситуации .
  • 62 мнение

    18 5 Отговор
    Този сайт ни озадачава с това, че отделя толкова много време, на кандидата за кмет от проевропейската партия ПП, което ни ни кара да спекулираме, че той може би е, руски проект!
  • 63 Помнете ИСТОРИЯТА!

    34 2 Отговор
    Наследниците на ДС първи преминаха обучение във фондациите. Бързо станаха най-големите строители на капитализма.
  • 64 Гост

    32 5 Отговор
    Защо е милионер ли ..., защото тате и дедо са милиционер
  • 65 Този е

    24 5 Отговор
    Страшен лицемер
  • 66 Емин

    21 7 Отговор
    Преди много години Боко Борисов каза че ще работи без заплата но натрупа кюлчета
  • 67 Съдията Дред

    26 0 Отговор
    Другарю кандидат кмет на София от Държавна сигурност, като сте толкова успял, дали бихте публикували данъчните си декларации за последните 10 години ? За да си съставим мнение за отношението Ви към публичните финанси, иначе знам, че това данъчна тайна, и може да я разкриете само доброволно ?
  • 68 Тома

    14 7 Отговор
    За това англичанина минал през България е казал че няма по прост народ от българския.Имал е страхотен усет
  • 69 Не е истина

    7 11 Отговор
    "Всеки човек работи за заплата." - изключително грешно твърдение!!! За акции и дивиденти да сте чували? Айде да излезете малко от време оно, и да влезете в съвременния капитализъм, където ако имаш малко акъл можеш да накараш парите да работят и да "получават" заплата вместо теб.... Не е истинина колко ограничени статии пишете, явно таргетирани към определена група хора, които друго освен заплата не знаят, че съществува!
  • 70 Kирил

    27 5 Отговор
    Фирмата произлиза от ДС и червените куфарчета. Зад тях са палачите и убийците от комунистическия режим
  • 71 правя ти предложение което не можеш да о

    18 1 Отговор
    Момче , имаш авоари в Америка и на достъпни за САЩ места и искаш да са си твои . Гледай сега , имаме тук една далавера , с просто Кирчо и обратно Асенчо сме се разбрали , искаме да ни станеш кмет на София , може и за един лев , за парите няма да се притесняваш , печатат ни ги , е не са съвсем пари , но много сполучлив заместител . Та в София нещо такова , като протести , особено на анти военна основа , знаеш нали , да не ти обяснявам и разни подобни работи дето не са ни съвсем удобни , та действай там , ние сме зад теб .
  • 72 666

    28 3 Отговор
    Примката на зловещата ДС все повече се затяга около врата на наивните българи. Вече 32 години контролират живота ни. Заблуждават ни че живеем в демокрация и всички имат равен старт. Сега отново вече децата и внуците им заграбват България а ние гледаме тъпо.

    Коментиран от #75

  • 73 Стоян Хлебаров

    4 4 Отговор
    Каменов,всеки иска да се хареса,както може! Все е по добре да се харесаш,ако казваш,че ще правиш добри дела,отколкото,да раздаваш подкупи ,макар уж да не обещаваш ,че няма да крадеш....като Борисов! Ама ти това май нарочно премълчаваш....
  • 74 Иванчо

    10 15 Отговор
    Е, не всички са лекенца като авторчето.
    Друго си една фандъчка, да краде непрекъснато, защото трябва да изплаща поста на който я тропосаха гербаджийските и покровители.
    Такъв ще е и следващия герберски кандидат - те си имат генетично предразположение към авантата, а и шкафчето се поизпразни.
    Аман от окаляни калинчовци, пардон - герберски мекеренца.

    Коментиран от #76

  • 75 не лай машата

    14 6 Отговор

    До коментар #72 от "666":

    Не пропущай , ДС е само инструмент , от 89-та годино в ръцете на американците .

    Коментиран от #79

  • 76 открий разликите

    9 3 Отговор

    До коментар #74 от "Иванчо":

    ПП-ГЕРБ , задачата е с повишена трудност .
  • 77 Иванчо

    7 17 Отговор
    Като гледам в сайта, тъпанарите дето избраха симеон- авантата сега квичат най-много срещу Терзиев. Бая идиоти в тая държава.
  • 78 ИЗМАМА

    26 3 Отговор
    КОЛКО ПРОЗРАЧЕН ИЗМАМНИК. НЕ МОЖЕ ДА СИ ПРОТЕЖЕ НА ТЪПОТО И КОКОРЧО И ДА СИ ЧЕСТЕН. ИЛИ ТОВА Е ТРЕТИ СЕЗОН НА ЧЕСТНИ ИЗМАМНИЦИ
  • 79 666

    12 13 Отговор

    До коментар #75 от "не лай машата":

    Какви американци ви тресат бе комунисти. Путин ви наплаши много бе. Ако кихне някой американците са виновни. Не помните ли че Америка беше враг 1. За КГБ нищо ли не сте чували.
  • 80 В. Борисов

    27 3 Отговор
    Оф, Бил Гейтс и Стив Джобс почнали от един гараж, а нашия гений и за гараж нямал парички, та трябвало от някакъв холдинг на приятел да му дават офис и да му купят компютър, че да стане такъв великан в бизнеса.
  • 81 ти да видиш

    21 3 Отговор

    До коментар #50 от "Позиционер":

    Божееее слизай да си прибираш вересиите….
    Какви десни сърцераздирателни думи се леят за наследника на БКП-ДС ....
    ЕЙ... щяхте да сте убедителни и реални, но ако същия човек беше кандидат от БСП... иначе всичко е фалш и сметкаджийство т.е. лош ама наш!!!
  • 82 Хитрото

    24 2 Отговор
    Поредният лапач и кандидат крадец.
  • 83 Хаха

    5 28 Отговор
    Доста целенасочено се опитват да наклепат Васил Терзиев и накрая успяха да го обвинят само в това, че е станал мулти-милионер със собствени усилия 😂👌 Тука всички заедно барабар с всички блогове не можете да съберете 1% от успеха му в живота

    Коментиран от #101

  • 84 И аз искам

    19 2 Отговор
    да съм кмет без заплата. Но да не ми пипат комисионните.
  • 85 Малиййй

    15 5 Отговор
    И ко праим сеги ако БСП предложи върлия евроатлантически антикомунист Ал Йо.... за кой ще гласува евроатлантимеската сган...
    Божеее дилема!!!
  • 86 Каналджия

    18 2 Отговор
    Този е брат близнак на Кики Про100-то! Идеален е за жителите на гетото наречено София!
  • 87 Артилерист

    17 2 Отговор
    Вчера вече го коментирах тоз кандидат кмет и ще кажа още няколко думи за наследниците на бивши активни борци и номенклатурчици. След 1970 г. според Крум Василев моралните норми на въоръжената борба вече не са задължителни за висшите БКП управници. Според доклад на Петър Младенов и книгата на Калин Тодоров "Зад завесите на соца" висшата върхушка на БКП се оформя в самостоятелна каста и започва да се грижи само за собственото си благополучие. Според моите житейски наблюдения, тогава някъде, връзкарството навлиза в разцвета си и много некадърни тарикати (Бакърджиев) и тарикатки (Кунева) започват да се обвързват с наследничките и наследниците на хората от кастата. Така неспособни, необразовани, невъзпитани и откровени вагабонти са уреждани (за сметка на изхвърлените предани кадри) на високи комсомолски, партийни и административни длъжности и по същество сриват управлението на поверените им структури и общо на държавата. След 1990 г. наследниците, като този Терзиев, получават печеливши държавни бизнеси, но вече като частни. И тн. Затова хората от кастата предадоха соца и не призоваха редовите, честните членове на БКП (самата Партия беше превърната в ОВЧЕДУШНА) да помогнат за запазването му...
  • 88 столичанин

    8 11 Отговор
    Не е по-голям бандит от кирчо и кокорчо.Със сигурност ,с това потекло е далеч по-интелегентен
  • 89 куфарчета

    12 4 Отговор
    Слава на ДС! Слава на комунизма! До сега бяхме на ръба на пропастта, но сега, София ще направи решаваща крачка напред....
  • 90 Ти да видиш

    3 10 Отговор
    Тука драскат само ентелектуелци, дека ин ги припомним оти Гунди е бил майор от ДС!

    Коментиран от #103

  • 91 Гост

    6 15 Отговор
    Даааа, коментарите доказват защо сме били над 100 г. под византийско владение и почти 5 века под турско! Простотията, алчността, завистта на българите не позволява да сме нормална държава!
  • 92 Манолпейковци

    16 2 Отговор
    Шарлатани все "благотворители"....събират ли събират от хората, за да "даряват"....
  • 93 Иван Георгиев

    17 2 Отговор
    Пичът е симпатяга, успял и т.н., но е внук на ДС ченгета. Същите тези, които и навремето мачкаха и сега мачкат. Чисто и просто гадове. По принцип не е добре да е кмет на София, но в БГ какво е добре???
  • 94 ГЕРБ=БСП=ДПС

    6 15 Отговор
    Автора Калин Каменов е дребна душица, вторачил се в 5 000 лева месечна заплата на кмета на София.

    Просто 99,9% от българите не могат да го разберат Васил Терзиев, защото той отдавна се е пенсионирал и няма нужда да работи. Тъй като е продал бизнес за 262 млн. долара. Малко математика за шести клас. Ако човек е на 45 години и се очаква да доживее до 75-80 годишна възраст и има в банковата ди сметка 262 млн. долара. Колко пари може да си позволи да харчи нс годин и на ден.

    Отговор: 262 млн долара делено на 30 години = 8,32 млн долара на година, което са 2516 млн. лева на година.
    8,32 млн. долара делено на 365 дни = 23 900 долара на ден, което са около 50 000 лева на ден.

    Та дали човек, който може да си позволи всеки ден да харчи по 50 000 без да работи. Би отишъл фа стане кмет за 5 000 лева месечна заплата?

    Който има мозък и може да мисли да мисли, да си направи сам изводите. Който няма мозък автора Калин Каменов, да го манипулират мошениците обсебили власта у нас и да плямпа глупави опорни точки.
  • 95 милионер АМА БОКЛУК ОТСЯКЪДЕ

    14 1 Отговор
    КЪДЕ ГО БАРНЕШ СЕ СИ Е ГОВЕДО !
  • 96 Ъъъъ

    6 1 Отговор
    Пропуснаки сте “платено съобщение”…
  • 97 Любо

    14 1 Отговор
    Е КАКВО ДА ФИНАНСИРА?
    ТОЙ ПРОФУКА ПАРИТЕ ОТ ПРОДАЖБА НА ФИРМАТА СИ,ПОТЪНА В ДЪЛГОВЕ! БОРСИ,КРИПТО-БОРСИ,РИСКОВИ ИНВЕСТИЦИИ,КРИПТО..!
    ТОВА-“БЕЗ ЗАПЛАТА”,ГО ЗНАЕМ!
    ПРИЦЕЛИЛИ СА СЕ,В-ДВАТА МИЛИАРДА ГОДИШЕН БЮДЖЕТ!
    ВЕРВАЙТЕ,ДАВА ВИ-“ЧЕСТНА ДС-АРСКА”(ДЕМОКРАТИЧНА)!
  • 98 наталия от София

    14 1 Отговор
    Ми,то и простоКиро сакаше да си дарява заплатата на Зеленски,но кво станА не се чу.Айде,че одим да се плицикам на плажа.

    Коментиран от #135

  • 99 ДАРЯВАМ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ ВТОРА УПОТРЕБА

    10 0 Отговор
    НА ДРУГАРЯ ТЕРЗИЕВ , ЗА 10 МИЛИОНА ЕВРАКА !
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Абе ти кога си раждан

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Хаха":

    Ти нормален ли си?Какви ги пишеш?Да не си бройлер от АОНСУ?
  • 102 Росен

    5 0 Отговор
    То за кметския стол май само един кандидат българин ще има - останалите са 100% роми!
  • 103 прогледнал

    5 0 Отговор

    До коментар #90 от "Ти да видиш":

    Ха,че Вуцов не може да пише и беше полковник от Народната милиция!И само той ли.
  • 104 ник

    10 0 Отговор
    ако верва в каузата си да вложи свои пари в нея... Иначе тая работа мяза на класическа измама
  • 105 Илиева

    6 1 Отговор
    Честито на десните софиянци.За лицето родоотстъпник ще гласуват те,а левите и не само ще гласуват,но не за него.На рамо да си го носят,но да не стане така,че да се сещаме за Фандъка🥴и Баце😩
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Недялка Тодорова

    16 0 Отговор
    Не бих станала дарител на милионер,вместо той да дарява на хората те на него.То те за това са богати,научени са само да получават.С набирането на дарения най вече от олигарси и мутри получателят става зависим от тях.Ако искате зависим кмет то гласувайте за него,аз твърдо не.

    Коментиран от #110

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "нннн":

    Въобще не е на посолството, а на Б. Бонев.

    Коментиран от #145

  • 110 Гост

    5 19 Отговор

    До коментар #107 от "Недялка Тодорова":

    Изключително тенденциозна статия, с очевиден стремеж за очерняне. Даренията са за подкрепа за кампания, а не за да не получава заплата.
    Всички ревем, че се краде безогледно. В момента, в който дойде човек готов да работи за кауза, а не за пари и сме склонни да го оклепаме.
    Точно този човек си е изкарал съвсем честно парите. Никой не му е плащал от държавата. Създал е високотехнологична компания, развил я е и я е продал. Единствено заслужава уважение за това.

    С даренията показвате съпричастност към кауза. А с искането си да Ви дават се приравнявате към хората от ромските махали, които все чакат някой да им даде. Кой да Ви дава и защо да Ви дава?

    Коментиран от #114

  • 111 незнайко

    21 0 Отговор
    Дали искам да бъда дарител на милионер, който ще работи без заплата… ОПРЕДЕЛЕНО НЕ !!!
  • 112 Загробски

    13 1 Отговор
    Пак комунета Терзиеви отроци във властта.Тези се пъпкуват като едра шарка и се множат като какавиди.Милионер ,наследник на джелати от ДС и БКП нямало да краде?Няма комуняга,който да не краде и да не убива.Те са метастаза,която не свършва 100години.Те са вечно гладни да кръволочат.
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 моля моля

    10 0 Отговор

    До коментар #110 от "Гост":

    Кви каузи, кви пет лева? Той е издигнат от ПП-ДБ. Гулят им се някакви 10 милиарда които щяха да спестят от кражби. Сега инфлацията по-висока, дефицита по-голям, няма инвестиции в инфраструктура. Има намаление на средствата за образование.
  • 115 незнайко

    16 0 Отговор

    До коментар #39 от "Данъкоплатец":

    Господин ДАНЪКОПЛАТЕЦ , зададахте ли си въпроса защо са си продали толкова просперираща фирма на САЩ ? Явно основната дейност на тази ФИРМА е била ДРУГА !!! Апропо, какво е допринесъл този човек за БЪЛГАРИЯ след като питате по този начин "Реалист": Много вода още ще изтече докато научим ИСТИНАТА а не това което ни представят !!!
  • 116 Айде, моля

    16 0 Отговор
    Ако сте забелязали, у нас отношението на управляващите към гражданите е ....някак снизходително, като към тъпигьоз-идиоти! Управляващите са решили, че те само са умните и красивите, а вярното е, че като цяло са само по-крадливите!
    Младежът Терзиев да не ни ги пробутва тия евтини номера! Той е толкова заслужил, колкото всеки друг, когото направляващите, или една група от тях, ще пратят да изпълнява поръчки в техен интерес! Ще мине и неговия мандат и като се погледнем ще сме си пак същите. Ще коментираме неуредиците в София и ще питаме, къде са парите!
  • 117 И аз искам

    6 0 Отговор
    Да работя ,, Кмет,,
    Стигат ми само
    програмите .
  • 118 Александър

    8 0 Отговор
    Ма няма да краде ли, бе лицемери от ДС?
  • 119 Иван Сотиров

    15 0 Отговор

    До коментар #39 от "Данъкоплатец":

    Да искаш данъкопладците да ти правят дарения за да си работел без заплата от данъците на тия данъкопладци?!
    Ако с такива глупости Терзията е "управлявал" "проспериращата" си IT-фирма, без БКП+ДС щеше да е фалирал още преди да е започнал!
    Съдружникът Христо Косев дали има нещо общо с ген. Кирил Косев - началник на Гл.Полит-Управление на БНА и чл. на ЦК на БКП?! Като се добави и това, че 2019 е бил сред кандидатите за кмет на БСП (според Калоян Паргов) излиза, че след номенклатурната детска градина на БКП+ДС в състав: Боби Велчаки, Танчевия, Първанката, Станишката, БОКо тиквата, Лили Павлова, Каракачанката, Плевнята, ........ се опитват да ни пробутват вече и номенклатурната детска ясла на БСП+ДС! А защо не изтипосат за кмет на софия и още не родените изтърсаци на Лили Павлова или Лена Бориславова - таман ще се намалят нуждите от детски ясли и градини?!
    Направо Терзията сам да се лустрира за предстоящите избори и да не се мъчи повече да ни "замайва" с нелогични, просташки и нагли глупости!

    Коментиран от #124

  • 120 Гачо

    11 0 Отговор
    Най-ме кефи жаргонното словосъчетание "Милионер в евро и долари".Освен мънгустите в чалгата и журналята започнаха да го употребяват.
  • 121 Гачо

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "бай Иван":

    Докато има телета ще има и касапи...
  • 122 Пепа

    5 0 Отговор
    Наглец
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 .мдаааа

    14 0 Отговор

    До коментар #119 от "Иван Сотиров":

    Като прочетох някъде, че някой с тази фамилия Косев е един от участващите в успешната фирма на Терзиев точно тази връзка направих с ген. Кирил Косев. Може и съвпадение да е. Ама е и логично генералските внучета да си правят заедно бизнеса. Бог да пази България.
  • 125 МОЛИ

    9 0 Отговор

    До коментар #44 от "амии..":

    ПОВЕЧЕ ОТ ТОЧНО.ЗАПОЧНАХА ДА ИЗЛИЗАТ ПАРИТЕ НА ВЪНШНОТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА,РЕСПЕКТИВНО НА ДС.
  • 126 Боклуците на Боклука

    9 3 Отговор
    Пълен боклук е,щом ще изнудва хората за своята кампания, при тези доходи които имат!!!
  • 127 Перо

    10 1 Отговор

    До коментар #52 от "Морал":

    А Соломон Паси за какво се отрече от баща си, който беше от котилото на бай Тошо? Другият ционист Нико Ахиел, беше от кабинета на бай Тошо и се оказа човек на Мосад и при разпадането на соца си отиде в Израел с над $ 2000 пенсия! Тогава на ДС беше забранено да работи срещу ЦК по линия на контрашпионажа!
  • 128 Дачо

    5 0 Отговор
    Е това е тарикат. Искам и аз така.
  • 129 ТЕРЗИЕВ НА ИЗБОРИТЕ КЕ СЪБЕРЕ КРАСТАВИЦИ

    5 0 Отговор
    ТЕ ........................ СЪГЛАСУВАНО Е С ПОСЛАНИКА И ПОСЛЕ ДА ИЗСЪРБА ТАРАТОРА !
  • 130 Водолей

    11 0 Отговор
    Милионер е защото има мая от дядо си. Щом дядо му е бил властоимащ,той трябва да продалжи да властва. Това е мотото на комунистите. И преди беше право имащи и право нямащи. Традицията продължава. И кажете какво се е променило?
  • 131 мдда

    4 0 Отговор
    Комунистче нещастно!! иска да направи мизерен живота на кметовете.. Никой не работи за 1 лв. Ти като си милионер просто не си искай заплатата. Никой няма да ти я превежда на сила..
  • 132 Чепаев

    7 0 Отговор
    Политиците обикновено правят обратното на това което говорят. Няма да крада демек ще краде като дърт комуняга. Ще работя без заплата. Само да спечели изборите и ще му гласуват най-голямата кметска заплата.
  • 133 Последния Софиянец

    4 0 Отговор
    Пълна лустрация на червения мусор и отрочетата им продажни!
  • 134 Ка заплата ве?

    1 0 Отговор
    Те техните ги мразят, ся раята ще ги спасява с невежеството си!
  • 135 Язе да си кажем

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "наталия от София":

    Ааа, Зеленски идва да пита кАаде са му парите от Киретооо..
  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Терзиев ДС-то е позор

    4 2 Отговор
    ДС е много по-лоша от нацистите , след 1945 те са подложили на терор и убийства България . Конфискували са къщи , апартаменти и имоти по- руски образец . Те са убивали и измъчвали с особенна жестокост невините граждани и селяни само за това че са работливи и честни и умни патриоти а не руски марионетки .
  • 138 Българин

    3 0 Отговор
    Поредният наш човек в политиката !! Синчетата на тези от ДС и МАФИОТСКАТА структура в България ,ще ни довършат тотално !! ЛУСТРАЦИЯ,само ЛУСТРАЦИЯ- СЕГА и ВЕДНАГА !!!
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Българка

    7 0 Отговор
    Щял да разчита на финансова подкрепа от хората !! Поредният мошеник в тая държава !! А за българите ЗАЩО НЯМА никаква подкрепа от държавата и от такива като теб, които са управлявали и управляват държавата ??????? Продължават да се гаврят с българите ,тези които ги съсипаха и изгониха !!!!
  • 141 Обикновен човек

    2 0 Отговор
    Я се скрий някъде, че вече трябва да вдигаме сопите !!!! ЛУСТРАЦИЯ и СИБИР ви чака !!!!
  • 142 бай Ганьо

    2 0 Отговор
    Всичките са маскари! Всичкото е за пари...
  • 143 Обикновен човек

    4 1 Отговор
    Мошеници, боклуци и наглеци са управлявали България винаги !! Мафиотските структури на ДС и Руската ОЛИГАРХИЯ в България продължават да ни лъжат, мамят и ограбват !!! С тези пари, които имат тези идиоти, които са ни крали и са крали и нашите родители, ще стигнат да се оправят всички пътища,села ,градове и изоставените къщи и апартаменти в България !!! И ако милееха за българите досега щяха да правят кампании за подпомагане и връщането на българите в страната !!! Те на нас дължат ПАРИ ,а НЕ ние на тях !!! Мошеници долни !!!
  • 144 Българин

    4 1 Отговор
    Не се НАЯДОХА тия боклуци !!! Те трябва да правят кампании за връщането на българите в България !!! Милиардери станаха, пък изобщо НЕ подпомагат нито българите в България,нито българите в чужбина !!!
  • 145 Добавка

    0 0 Отговор

    До коментар #109 от "Така е":

    До коментар 9 от "нннн": "Въобще не е на посолството, а на Б. Бонев. "
    На Боби Станиш БКП Бонев!
  • 146 Касапин

    2 0 Отговор
    ВИЖ СЕГА МАМИН СЛАДЪК ЛЕШПЕРИТЕ ДЕТ СЕ ТЪРКАЛЯХА ПО ПЛОЩАДИТЕ И КРЕСЛЬОВЦИТЕ В ПАРЛАМАЕНТА ОТ ПП ДБ НЕ ДАВАТ ПАРИ ТЕ СА НА ХОНОРАР КИТЧОКОКОРКО СЪЩО НЕ ДАВА А СМО ЗИМА ТА НЕ ЗНАМ КОЙ ЩЕ ТИ ДАДЕ И СТОТИНКА МОЖЕ ДА ЗЕМЕШ НЯКОЙ ЛЕВ ОТ ПРОКОПИЕВ И ЧЕРЕПА АМА И ТЕ ОТЪНЯХА ТАКА ЧЕ БЯГАЙ В ПОСОЛСТВОТО ДОКАТО ЗЕЛЕНСКИ НЕ Е ИЗСМУКАЛ ВСИЧКО
  • 147 11 класник

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Не е нужно да прави български Windows - като го гледам какъв "експерт-бизнесмен" е, ще о.се.ре нещата! Има си Линукс + ЛибреОфис +++++ който трябва само да бъдат настроени за работа на български! И аз мога за няколко милиона да направа тези настройки за един след обед, но не съм партиен БКП+ДС-внук като Терзията за да ме допуснат до държавни милиони за разгепване!
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Истина:

    1 0 Отговор
    Крадци и измамници !!! Премахне на всички от ДС на БКП !!!
  • 151 Истина:

    1 0 Отговор
    Премахване на всички от ДС на БКП и цялата им структура от България !! Само това е спасението !!!

    Коментиран от #152

  • 152 Алфа

    0 0 Отговор

    До коментар #151 от "Истина:":

    Какво ще правим с мекерета на фащ и Сорос?