Last news in Fakti

5 Юли, 2023 13:04 3 050 43

Борислав Гуцанов пред ФАКТИ: Да видим дали Борисов ще си даде имунитета, защото обича да се отмята от думите си

  • борислав-
  • гуцанов-
  • бсп-
  • борисов-
  • имунитет-
  • парламент-
  • тагарев

До 3% дефицит в бюджета означава, че няма как да се изпълнят всички социалните ангажименти, казва депутатът

Борислав Гуцанов пред ФАКТИ: Да видим дали Борисов ще си даде имунитета, защото обича да се отмята от думите си - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ще си дам имунитета въпреки толкова очевидната направа от тогавашния главен прокурор срещу мен. Аз вярвам и на българския съд, и на прокуратурата. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват своите решения. Това обяви днес в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. За комисията за имунитетите, за оръжието за Украйна, за бюджета… Пред ФАКТИ говори Борислав Гуцанов, депутат от „БСП за България“.

- Г-н Гуцанов, парламентът създаде Временна комисия за поисканите от главния прокурор имунитети на депутати от мнозинството. Кирил Петков вече го даде. Бойко Борисов днес също каза, че ще си го даде. Искат се още имунитетите на Даниел Александров и Димитър Аврамов. Защо от БПС отказахте да излъчите членове на комисията?
- Нека да видим дали Борисов ще си го даде. Знаем, че обича да казва едно, а после да се отмята от думите си. Дали промяната на поста главен прокурор не го е успокоила!? Иначе какво виждаме до момента. Всичко, което чухме от записа, който изтече от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, в който се казва, че по идея на Христо Иванов темата с имунитетите ще се тупа шест месеца, точно това се случва. И какво го е осенило Борисов сега, че ще си дава имунитетът. Защо не го направи досега? Вижте, когато се иска имунитет на народен представител, това се случва обикновено като процедура в рамките на 3 дни. И в повечето случаи депутатът сам се отказва. Затова от БСП не искаме да участваме в такъв фарс с участие в комисията. Няма да станем съдружници в тази поредна глупост, поредна дивотия и поредно предателство. Говоря най-вече за предателство към България.

- Какво предателство?
- Какво правят управляващите? Те не са ли предатели? „Демократична България“ как се върна обратно в политиката? След като направи десанта на плажа „Росенец“ срещу ДПС. И сега какво виждаме. ДБ работи съвместно с ГЕРБ, а отделно работи и с ДПС. „Продължаваме промяната“ се роди като партия под юмрука на президента Румен Радев. Нали щяха да разграждат модела на политическата диктатура на ГЕРБ. Е, какво правят сега? Защо ПП и ГЕРБ са заедно? Виждаме да ни управлява коалиция на имунитетите, коалиция на омертата, защото знаете какво означава омерта в цивилизования свят. Това, което правят, е подигравка с българския народ. Нещата наистина минават границите на нормалното. БСП казва ясно, че в подобна комисия за имунитетите няма да участва. И днес поискахме в дневния ред на работата на парламента да влезе точка за разглеждане в зала на имунитета на Борисов и най-после се прие. Дали и това, че щеше да има гласуване в зала, не накара Борисов да каже, че ще си даде имунитета.

- Имунитетите на народните представители ли са най-важни в работата на този парламент?
- Естествено, че не са. Да видим какво ще направи Борисов. Казал е нещо, но дали ще го изпълни. Той и останалите колеги трябваше отдавна да са дали своите имунитети, а не парламентът да се занимава с тях и да са тема по всички централни новини.

- Но се чува и критика към БСП, че като не излъчвате ваши представители в комисията за имунитетите, също спъвате работата й…
- „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ извършват предателството. БСП няма да участва по никакъв начин в него.

- От БСП вече няколко пъти казвате, че при първа възможност ще искате вот на недоверие. Темата…
- Карате ме се да се смея. По коя тема не може да се иска вот на недоверие. Темата за Украйна не е ли достатъчна. Темата за бюджета, здравеопазването, икономиката… Това, което прави „министърът на войната“ Тагарев, не е ли достатъчно. Тагарев не е министър на отбраната, той е министър на войната. Искаме оставката му.

- От министър Тагарев чухме, че БСП обслужва Кремъл. Как става това?
- Как може един човек като Тагарев, който е работил за украинското Министерство на отбраната, да говори така, когато имаме военен конфликт, който е по-близо до Варна по море, отколкото е разстоянието от Варна до София. Какъв Кремъл, какво БСП има общо. Дайте ми коментар на човек от БСП, който споменава Кремъл? В БСП нито веднъж не сме споменали нито нещо свързано с руски интерес, нито с Кремъл. Миналата седмица прочетохме декларация в Народното събрание, която бе точно свързана с господин Тагарев. В декларацията си говорихме само за националния интерес. И коментирахме как в САЩ кандидатите за президенти, различни от Байдън, говорят открито за прокси война между Русия и САЩ. Че трябва да се направи всичко възможно този военен конфликт да бъде предотвратен по мирен път, за спиране на боевете, за мирни преговори. Администрацията на Байдън е на другата позиция – да се подкрепя Украйна. В същото време ястребите от България в лицето на ПП, ДБ, ГЕРБ и Тагарев правят нещо коренно различно и наистина могат да ни вкарат в този военен конфликт. Дадохме и друг пример как професор Богдан Филов – великолепен учен, ни вкарва във война. Сега като премиер пак имаме великолепен учен в лицето на академик Денков. Нали така го представи Кирил Петков, че той е един от най-големите учени в неговата област в света. Е, дано пак учен да не ни вкара по време на управлението си във война. Дано това не се случи, а БСП ще направи всичко възможно, за да не се прекрачи тази граница, защото тя наистина е много тънка, много крехка. Военен конфликт е най-опасно нещо.

- Но каквото и да прави БСП, кабинетът ще прати оръжие…
- Сигурно така ще стане, но БСП просто ще отстоява своята позиция против това. Най-опасното нещо е това ястребско управление на България да ни въвлече във войната и да се стигне до национална катастрофа, подобна на тази 1943-1944 година. Това е най-опасното нещо, защото няма по-голяма ценност от човешкия живот.

- Финансовият министър внесе проект за бюджет. Какво ви харесва и какво не ви харесва в него. 3% дефицит изпълним ли е…
- Според нас 3% дефицит не е изпълним. Не е възможно хората да имат спокойствие в тази безкрайно тежка обстановка. До 3% дефицит в бюджета означава, че няма как да се изпълнят всички социалните ангажименти. Но явно това управление изобщо не го интересува животът на хората в България. Те са поели едни ангажименти за влизане в еврозоната и са готови с цената на всичко да осчетоводят този дефицит под 3%. Виждаме как източват държавните енергийни предприятия, така че обезкървени те може да се окажат на ръба на фалита. Важно за управляващите е да рапортуват как сме изпълнили задачите. Управляващите са родоотстъпници. Вижте и факта, че предложението на ГЕРБ бе подкрепено с викове ура да продадем оборудването за АЕЦ „Белене“ на Украйна. Извинявайте, но това е национално предателство.

- Ще видим ли президента на Украйна Володимир Зеленски на посещение в България. Каква информация имате?
- Нищо официално няма внесено в парламента. Не мога да кажа нещо конкретно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мила

    22 10 Отговор
    Бмб е Двуличник

    Коментиран от #31

  • 2 Зевс

    19 8 Отговор
    Има ли значение, нали си назначи нов главен прокурор, който ще замете отново делата под килима.
  • 3 Дрън дрън та пляс

    26 6 Отговор
    Сарафа си свърши работата, покрити са документи, потулени са разпити, и банкята изведнъж за 2 часа стана много смел и тръгна да си раздава имунитета.... Е тва е държава бате
  • 4 родител

    26 9 Отговор
    Докато боко е на свобода ,тази държава никога няма да види светлина !
  • 5 тоя

    19 4 Отговор
    къв плужек е, не е истина

    Коментиран от #33

  • 6 Матей преображенски

    18 1 Отговор
    И с имунитет,и бе него,боко е преценил ,че нищо не го застрашава,вече се подсигури,държи цялата власт в шепата си,покани и зеля,за да издразни настръхналото общество,хвана бика за рогата,сега или никога,да покаже на тоя народ ,че е обречен на жертва.Да се изтъпани оня ми ти синковец,да го посрещнат хиляди урки с развети жълто-сини байраци,кой ще им се опълчи,подкрепени и от пълчища полисмени,ще стане невиждано меле.
  • 7 Илиева

    13 8 Отговор
    Разбира ги тия работи Гуцанов😉Самият той така действа,а и любимата ръководителка Нинова е същата стока.Днес става ясно нещо добре известно-топлата й връзка с Гешев.Едно към едно говорят и двамата.Дали пък няма да се коалират????
  • 8 Струва ми се

    9 4 Отговор
    Че журналистът Харизанов подаваше доста удобни въпроси на господина от БСП за да може той да си направи чудесна реклама на тяхната политика
  • 9 Няма

    9 1 Отговор
    да го даде , до довечера 100 акъла ще му дойдат !
  • 10 Мила

    16 5 Отговор
    Борисов е мутра рекетьор изнудвач престъпник бивш Сикаджия лежал за Авто кражби в Затвора Панкрац Прага Чехия Бмб е Съсипал много Човешки Съдби
  • 11 Много БорБорБор

    3 1 Отговор
    Пази се борче идва скиорче
    Пази се скиорче идва борче
    Пази се Борово идва .....
  • 12 Питам

    12 4 Отговор
    Защо цялата държава трябва постоянно да се занимава с имунитета на тоя Тулуп и любовницата му

    Коментиран от #14

  • 13 Някои си имат Гоце

    5 1 Отговор
    Други Гуцанов
    Трети Мото Гуци
  • 14 Трябва да си на първа страница

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "Питам":

    И първи сайт
  • 15 немо

    7 2 Отговор
    Другарят Гуцанов, известен още като "медузата" кога ще даде обяснения на лъскавите струващи милиони, с които се движи? Това даже и от депутатска заплата не може да се купят..
  • 16 Каза ви се

    2 1 Отговор
    Колко пъти ви казвам да не слагате сяра,вода,парафин и др. в бензина
  • 17 Мяу мяу

    8 5 Отговор
    Да беше по-млад Бибитко така щеше да ти разпори розовите прашчици
  • 18 нено

    12 2 Отговор
    Гуцанов, ние нямаме правосъдие ,ти искаш имунитета на престъпника, минал през групировки, гл.секретар-избити всичките му противници, стана кмет на София тъпо но нагло човече, книги не е чел но милионите, милиардите и златните кюлчета граби! По страшното е това, че в момента продава Държавата ни на "посолството", страхува се за кожата си и дава всичко на господарите от същ -исаната държава, еврогейските малоумници и на фашиста престъпник-украински шут-наркоман! Хора осъзнайте се Русия няма да я победят, ще приключат живота на децата , внуците и младото поколение!
  • 19 Артилерист

    13 5 Отговор
    Точно казано! Особено за разбеснелия се агент на американците и български министър на войната Тагарев. На Денков много надежда не трябва да се възлага. Той ясно се определи за АТЛАНТИК. Особено онзи ден, когато обяви нагаждачески пред Столтенберг, че Русия е първата държава след Втората световна, която е прекрачила с войски границите на друга държава, имайки предвид Украйна. На друга планета ли е живял този наш академик, че не е чувал за безбройните войни на американците, за прекрачването на границата на Кипър от турците и др.?

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Електра

    7 6 Отговор
    Гуци Гуци Гуцанов го бяха хванали, как за мнго милионни комисионни, беше купил едни бракувани автобуси за Варна...
  • 21 Благой от СОФстрой

    6 3 Отговор
    На таа Гуца фамилията му отговаря на състоянието!
  • 22 Гена

    3 3 Отговор
    На Гуцана ще му си подам афторитета! Лично,фнезапно и без плюмка!
  • 23 Ей по спокойно

    6 8 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    Русофилски иб. рик.България е в НАТО мойто момче.Не в азиатския съюз. Разбра ли и предатели сте русофилите и щом не ви изнася тук ,можете спокойно да си стягате куфарите господа Русофили. стици.

    Коментиран от #25, #41

  • 24 Мила

    3 1 Отговор

    До коментар #19 от "Артилерист":

    100 Процентов Факт
  • 25 Вие

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ей по спокойно":

    на Вас Силата в обидите ли е Моля
  • 26 4445

    3 2 Отговор
    Тоя кой е?
  • 27 Вида

    4 1 Отговор
    ГуцаноФ, ще го даде имунитета на кака Кури отзаде.
  • 28 Мераклийски

    5 3 Отговор
    Гуцанов е едно плесенясало руско лай...о,отдавна миришещо само от склерозирали и сегментни бабички.от крадливата и задръстена БСП за Русия/така вече казват на опростачената партийка на кака Кури/
  • 29 Вида

    4 0 Отговор
    ГуцаноФ, ще го даде имунитета на кака Кури отзаде.
  • 30 цирк

    2 1 Отговор
    с тоя главен прорукор и гащите да си свалиш, никой нищо нема да ти направи-хахаха...късно е либе за китка, имунитет брани, когато беше Гешев, ДНК не даваш, не признаваш едно барселонско бебе...вече дете...
  • 31 близняк

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мила":

    зодия близнаци да бъдем точни..
  • 32 Фибата

    2 0 Отговор
    Ми тогава за нещо друго да започнем да го плюем, а, червени корумпета??
  • 33 Добрева

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "тоя":

    Гуци,Дънката,Пилето и не само са социалисти,колкото аз съм Моника Белучи🥴Това,че след ареста на Гуци не последва нищо съвсем не значи,че е чист,като сълза.Значи ала-бала със съдебната система и бая пари…Това е другари и другарки положението.Утехата ми е само в това,че с такива активисти,като Гуци следва дъно.БСП ако не се прочисти от тази паплач просто я отпишете.Нормален човек не може да тръгне след Гуци и компания.
  • 34 Симитли

    4 1 Отговор
    Тиквата дупе дава, имунитет не дава.

    Коментиран от #38

  • 35 Стуци

    5 1 Отговор
    Борисов открадна меджду 7 до 10 милиарда лева.Направил си е сметката,че прокурорите и магистратите срещу около 20 милиона лева (т.е срещу пари за семки), ще му изперат имиджа и той ще се върне на бял кон.Според мен той подценява тези хиени, по мое мнение той ще загуби най малко половината си пари, ако не и всичките.Това,че все още е в България , а не в Дубай, показва, колко е алчен и как подценява зависта и алчността на другите.
    Кой каквото си направи, никой друг не може да му го направи...

    Коментиран от #36

  • 36 флипп

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "Стуци":

    Борисов за толкова години е завлякъл поне 200 милиарда

    Коментиран от #40

  • 37 Гуцанов

    4 2 Отговор
    крадливият варненец седнал да съди Борисов. Радва ме, че Нинова скоро ще пусне кепенците на тази партийка, която създаде олигарсите и мафията, начело с Луканов.
  • 38 Вече го

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Симитли":

    даде имунитета си. Май твоето дупе е замърсено.
  • 39 Алооо

    3 0 Отговор
    Всички си свалят имунитета, когато Каскета е вече аут. По голям цирк от това, здраве му кажи.
  • 40 777

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "флипп":

    колко ще живей 1000 години ли
  • 41 777

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Ей по спокойно":

    ей никаквец не се прави на мъж
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 ВСИЧКИ КАЗВАТ ЧЕ БОКО Е ФУРНАДЖИЙКА

    0 0 Отговор
    ЛОПАТА ИЛИ ОЩЕ ПО - ТОЧНО К--ВА !