Last news in Fakti
  Тема: Украйна

6 Юли, 2023 18:00 7 131 75

Добре, бе! Умираме!

  • емил йотовски-
  • кмет-
  • софия

Държим се като селския пияница, който не може да си стои на краката, ама ще ходи да се бие

Добре, бе! Умираме! - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добре. Даваме си оръжието. Бомбите, гранатите и патроните вече не ги коментираме. Тях, щем не щем, си ги даваме. Искат ни няколкото скапани самолета и няколкото зенитки. Не, че с тях ще се опазим, ама хайде. Ще ги дадем. За какво са ни на нас? За какво ни е национална сигурност? Боже, за какво ни е въобще да имаме наша държава. Само грижи покрай нея.

Добре. Искаме да се набутаме във война. Явно ни се бие и нищо не може да ни усмири. Държим се като селския пияница, който не може да си стои на краката, ама ще ходи да се бие.

Още новини от Украйна

Добре. След тридесет години демокрация нямаме адекватна детска болница. Не във всеки голям град. В нито един голям град нямаме. Но защо ни е детска болница? Ние деца вече нямаме, ти болница искаш!

Добре. Искаме да си продадем реакторите, предназначени за Белене. Рязко ни се дощя да продаваме. Да се отървем от всичко руско и скверно. На Украйна ще го продаваме, защото те са в най-чудесните отношения с Русия. Първо, ние идиоти ли сме? Добре. Идиоти сме. Но защо го наричаме продажба? Продажба е когато ти дават пари? Добре, де идиоти сме!

Добре. Искаме да си разкараме националната валута. Това явно ни е писано. Не е писано горе, а на запад. Искаме да поемем дълговете на Еврозоната. Добре, бе! Богати сме – угаждаме си. Пък и лев звучи някак остаряло, немодерно. Ние се обиждаме от немодерните неща.

Добре. Ставаме по-бедни. Пука ни. С тази образователна система скоро децата ни няма да могат да смятат с числа до десет, ти искаш да съобразяват какво значи повече или по-малко беден. Оф, верно, че то вече и деца няма. Така че – пука ни!

Добре. Умираме. Умираме без достойнство. Умираме като бабичка, работила цял живот и оставена пред входа на старческия дом. Но в старческия дом също не я искат, защото е… твърде стара. Пък и няма пари, а нали сега е свободен пазар. То, вече и за умирането пари трябват. Затова умираме по стълбите, но докато умираме ще ни съставят акт, защото ще изцапаме стълбите с мъртвото си тяло.

Докато мрем по телевизора тече рекламен клип, че живота е станал по-хубав. След като умрем гласуваме за този по-хубав свят. Но ние нямаме време да го видим, защото сме умрели.

Добре, бе! Умираме! Въпросът е после какво правим?

Шегувам се. Няма после!


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 217 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    27 59 Отговор
    Българската цивилизация се простира от Адриатика до Аляска.Тя ще живее вечно.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 До аФФторът

    60 114 Отговор
    Жалък писък от безпомощност!!!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 защо ще даваме? има затвор

    111 37 Отговор
    за националните предатели !!!!
    нищо нама да даваме! а вкарваме предателите във затвора и готово
  • 6 Адам Хилтън

    107 29 Отговор
    Днеска реактора за хората "не ни е нужен", утре и хората ще кажат че не са им нужни - и айде на война.
  • 7 Тинейджър

    55 122 Отговор
    Не идиоти сме , а идиот си
  • 8 Мисля си

    54 107 Отговор
    Когато нямаш какво да кажеш, най-добре е да замълчиш, Емиле...........
  • 9 Трол

    30 90 Отговор
    Попринцип авторът е прав....
    Но виновни за това положение са герб,която е тоталитарна партия,а вожда и е умалено копие на путин и няма нищо общо с демокрацията и евроценностите...
    Но дори това е по-добре,отколкото да се върнем 35 години назад под руска диктатура...

    Коментиран от #65

  • 10 Козяк разпорежда

    92 26 Отговор
    Индианците, какво не разбрахме? Щом козяк казва харакири, значи харакири. То вече и модерно стана. В Канада, вместо социални помощи за инвалидите, ги подканят към евтаназия и да се свършва
  • 11 Офицер БА

    84 24 Отговор
    Народен съд за глобалистите и същите присъди като преди 80 години!
  • 12 Добре бе

    27 51 Отговор
    Философ си. Текат ти мисли по брадата.
  • 13 Анти Трол

    40 89 Отговор
    Тъпо. Тъпа статия. Тъпо писател.
  • 14 Сталин

    52 8 Отговор
    2-ра Поправка на Конституцията на Съединените Американски Щати

    Добре регулирана милиция е необходима за сигурността на една свободна държава,правото на хората да притежават и носят оръжие НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАРУШАВАНО.

    Свободните хора не само трябва да бъдат въоръжени и организирани ,но те трябва да имат достатъчно оръжия и амуниции,за да поддържат статут на независимост от всеки ,който се опита да ги малтретира ,което включва и собственото им правителство.

    Джордж Вашингтон

    Коментиран от #64, #67

  • 15 НЯКОЙ

    37 68 Отговор
    Ами умирай де, щом така си решил няма да ти пречим! Но престани с тези психопатски излияния! Мислиш че е интересно, модерно като внушаваш безпътица! Търсим пътя си като слепци, но проглеждаме, така че давай го по-оптимистично, всеки може да вдигне ръце и да се предаде, но не всеки се бори въпреки всичко! Така че да последваме хората, които се борят за излизане от тинята, не да ги хулим с наслада! Тъпо е!
  • 16 Мда

    36 66 Отговор
    Типична сдухана копейка.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 защо

    16 18 Отговор
    Емилее,
    Гледаш ли колко хора гледат телевизия...
  • 19 бай Даньо

    34 64 Отговор
    Поздравления Йотовски , захвърлил си модерна засукана приказка и си мина направо на точките на копейките . Еврото лошо, сакън ! Даваме оръжия - влизаме във война, то оръжия ни трябват но само когато ще ги даваме на Украйна, ако ще ги купуваме от САЩ не! Не продавайте , трябват ни ректори, но само руски да са!
    Добре си направил Йотовски че им говориш просто че нивото на копейките е толкова ниско , не разбират къде ги водиш инак. Така е лесно за разбиране Украйна лошо, Русия добро!
  • 20 идиот

    35 52 Отговор
    иска да си ги държим без да ни трябват докато ги дадем за скраб, което ще стане в края на годината,вместо да спечелим от тях! не иска въвеждане на емро - а удобно забравя, че това вече сме то приели с валутния орд и с договора за присъединяване към ЕС! тогава защо не протестира никой? всички се натискаха да могат да ходят своодно в Европа на гурбет, доходна работа и разходки, но не го позволяват на българите в страната ни да имаме същото?! и съответно гласуват за БСП и Копейкин, но не си идват да работят тука за ниска заплата! плюят държавата, която ги е приела и им е дала всички привилегии като на родените в нея граждани, но не учат езика й и не се интегрират, а се чудят как да измамят и да получат още от богатата социална система! Но тук са върли русофили и си искат левчето и не искат държавата ни да се интегрира напълно с белите държави - защо? и защо никой от тях не ходи в Русия да работи и живее и да му плащат в рубли, като толкова ги харесва? вече никой на ходи в Коми, никой не ходи да учи там въпреки почти безплатното образование - защо? на всички децата драпат да учат и работят в държавите,към които и ние всички искаме да сме по-близки, дори и децата на руския елит е там, както и на всички бивци соц.държави - защото е много лошо?! през соц-а имаше една приказка, която ни разказваха - за гнилия капитализъм, който обаче мирише на хубаво! което явно и сега е в сила - но и това не трябва да е за всички, а само за избраните!!!
  • 21 Абе

    27 52 Отговор
    Поне за едно е прав, че той и себеподобните му се държат като селския пияница. Не могат да седят на крака, ама зоват за народен съд. И ,че са идиоти естествено.
  • 22 да ама

    11 16 Отговор

    До коментар #4 от "007":

    май витаги объркват самолета и хващат този в обратната посока - и забравят да се върнат!
  • 23 Човек

    35 52 Отговор
    Този е рядко глу.пав индивид. С всичкото оръжие, което имаме в момента, не можем да се защитим по никакъв начин от никоя велика сила. Много по-добре е по-малките държави да се обединим и да го дадем на Украйна за да спрем Русия там, отколкото тя да дойде у нас, защото знаем много добре какво следва - диктатура, терор, изолация, бедност. Да, бедност. Това сега ще ни се стори като богатство в сравнение с руската бедност. А най-ироничното е, че без свобода на словото, кариерата на писачи като този свършва и ще им се наложи да работят с ръцете си за жълти стотинки. На това му се вика сам да се простреляш не в крака, а в главата.

    Коментиран от #25, #57

  • 24 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    32 26 Отговор
    Браво на автора! Сами си ги избираме! Борисов си даде имунитета. Защото Сарафов ще го пази и спряха назначаването на нов главен прокурор. Гласувайте пак за тях!
  • 25 ТТТ

    18 22 Отговор

    До коментар #23 от "Човек":

    Браво колега по- добре едва ли може да се каже.
  • 26 Диамантената ръка

    22 36 Отговор
    Не, не ни се бие, затова даваме на Украйна, да се бие и заради нас, не е толкова сложно да си го набиете в празните тикви.
  • 27 Карлуково

    34 12 Отговор
    И кое от описаното не е вярно? М??? Я някой агент на недвижими имоти, да пусне какво точно ще се случи ТУК, когато се ступаме! Продавайте, докато има цена и Т2.

    Коментиран от #31

  • 28 Просто човек

    17 31 Отговор
    Фейк.бг традиционно дава трибуна на всички путински слуги...
  • 29 Тези

    16 32 Отговор
    Много елементарно написано и то по спешност във връзка с посещението на зеленски.Точно за опредзелени хора.Наистина гробищата са близо но само за тези все още живи от едно време некадърници и др. ЗКПЧ та.
  • 30 Прокопий

    21 32 Отговор
    Днес е празник, pycopoбетата текат, кървят, подскачат, слуз им избива през порите и едвам си преглъщат сополите, воглаве с този виден четирихиляден поплювко. Кефффф ня квадрат.

    Ура, дрОгаре крепостяни, ем сте шепа хора с множество никове, ем никой ме ви бръсне, сосе резидентския позор на Дондуков. 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣🤣
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Последния Софиянец

    19 31 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите като Радев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор.
  • 34 Крис

    20 6 Отговор
    Много вярно
  • 35 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    16 28 Отговор
    Рублоподлогите трябва да на сметището
  • 36 ТаУмВзе

    12 24 Отговор
    Рабссия ке падне, е рекла Ванга! И те падна, Зеленски я унищожи!
  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 26 Отговор
    резидента радеф е срам за България, импийчмънт‼️
  • 38 Последния Софиянец

    11 17 Отговор
    Но най важното е агресора просия да бъде унищожена!
  • 39 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    15 26 Отговор
    В началото на първият си мандат нищожеството Радев се правеше на начетен и обичаше да цитира Гьоте. Но не знае, че немският поет е казал нещо, което напълно се отнася за него :"„Няма нищо по-страшно от активната глупост“.
  • 40 РИТОРИЧНО🤔

    10 18 Отговор

    До коментар #31 от "Прокопий":

    ЕХХ АКО МОЖЕШЕ ДА ПРОДАДЕМ
    И ПОСЛЕДНИТЕ ДРЕБНИ КУПЕЙКИ...😁..
    ДАЖЕ И ДА ГИ ЗАМЕНИМ ЗА...
    САЛФЕТКИ ИЛИ ЗА СУВЕНИРИ С МАГНИТ
  • 41 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    9 21 Отговор
    Днес беше един щастлив ден за българската демокрация

    Коментиран от #46

  • 42 Карлуково

    9 6 Отговор

    До коментар #31 от "Прокопий":

    Дай сега цени - колко е платено, и за колко ще се продаде ... евентуално.

    Коментиран от #55

  • 43 Емил Йотовски?

    16 17 Отговор
    защо в биото му, не намирам инфо за войсковата му служба? Ей такива са най-забавни, скатавки мамини, но пишат статии за въоръжения, за боеприпаси, за войни. Де тоз късмет да ни нападне московията! Цял свят ще им се смее, и ще им гледа сеира, на потъващития им рамките на часове кораби на ЧФъ и падналата стратегическа им авиация за норматив. Дерзай Йотовски, по стахановски!
  • 44 Страшна тъпетия

    18 17 Отговор
    По-тъпо нещо не бях чел дори и от щатните рашистки тролове.
  • 45 Милчо лаков

    18 14 Отговор
    Шири се едно сиромахомилство,един рев,стенания.В същото време живота си върви- купуват като бесни апартаменти и къщи,от автомобили не можеш да се разминеш-значи са им евтини....До Гърция се стига за цял ден заради опашките по границата.И непрекъснато някой реве и съветва "бедния" народ какво да прави.Има едни 10- 15 процента бедни,но къде няма ги няма.Да ходят всички германци на Ибиза?Чешките и полските боеприпаси да не ги продава някой от народа?Просто не четете такива памфлети,а мислете как да изкарваме повече....
  • 46 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣":

    Приятел, избери си друго число за ник. Аз ползвам този ник 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣ повече от 2 години! Защо точно това число?
  • 47 СЗО

    4 11 Отговор
    Айде стига рева!
  • 48 Стършел

    13 14 Отговор
    При тоя трябва здрава лекарска намеса.🤣🤣🤣
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 ТрампЛин

    14 22 Отговор
    Този е адски тъпо парче! Хората мрат защитавайки и нашата независимост, той тръгнал да мрънка. Аман от предатели!

    Русофило фил фило

    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!
    Да се кланяш на Диктаторче което
    Ти натрапва своето приятелство проклето!
    Той не иска твоето съгласие.
    Ти си негов роб и т’ва си е!
    Просто казва “Здравствуй дарагой.
    И в дома ти свойски се нанася той.
    Туй за русофила наш не е проблем
    Той е умствено обременен!
    Той забрави че за “Свободата”
    Ний платихме с наш’то злато.
    Че за Съединението на страната
    Заплатихме със кръвта пролята!
    Че за Българската Независимост
    С Турски дълг Русия ни “курдиса”.
    Той забравил е съветите на Стамболова.
    Че Дружбата ни със Русия е отровна!
    Този “братски” нам народ славянски
    Инфилтрира банди партизански.
    И накрая за капак на всичко.
    Спретна ни преврат комунистически!
    И за всички тез неискани услуги.
    Днес ще трябва раболепно да слугуваме?
    Туй за русофила наш не е проблем.
    Той е умствено обременен!
    Колко жалко и просташко е.
    Да си ти безродник. Страшно е!

    Коментиран от #52

  • 51 Баш софиянец

    9 9 Отговор

    До коментар #49 от "Българин":

    Тоя все бгарин се пише ама си е укр аинец. На хра нилка разбира се.
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Така,така...

    9 11 Отговор
    Реакторите ще се платят,затова се нарича пподажба!Или не си разбрал?
  • 54 Aйде сега

    3 5 Отговор
    ще се обиждаме на оръфляци и честни мили/ци/онери, в натовска България? Бухаха Viva биткойн!
  • 55 Прокопий

    3 5 Отговор

    До коментар #42 от "Карлуково":

    Ще дам, но не на теб! Ти от цени нямаш нужда, само от хапчета! 🤣🤣🤣😀😀😀😀🤣😂😀😀🤣😀😆😂😀
  • 56 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣да

    7 15 Отговор
    Зеленски си обикаля по жълтите павета с тишърката, а онова твойто с ботокса и токчетата се е заврело в бункера и даже и в талибания не го канят вече, даже и готвача си обикаля из рабссия и крои нови поставки!
  • 57 точно

    8 2 Отговор

    До коментар #23 от "Човек":

    и не велика сима - огледайте се околните ни страни какви са им армиите и въоръженията - само макетата са по-зле от нас
  • 58 Госあ

    7 1 Отговор
    Ааааа чакай малко ве пич ! Кой ти е позволил да умираш ?
  • 59 Плевнелиев

    10 4 Отговор
    Искам да спреш да пишеш въобще! Ти си един от най- нормалните хора въобще! Напълно сериозно го казвам,има западни журналисти който се опитаха по същия начин да пишат и разбраха за свободата на словото. За кой го пишеш това? За тия дето продадоха всичко за проценти?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Слепок

    11 8 Отговор

    До коментар #60 от "Ха ха ха":

    Браво на автора. А иначе вече се прави списък за поредния народен съд. Там виждам "Ха ха ха" - и правилно. Както беше правилно преди около 75 години. Хубаво е да се вижда как националните предатели си получават "тъпканото брашно". Колелото се върти и пак ще дойде до ... където трябва. Горкия гл..у..пи >>> Ха, Ха, Ха.....

    Коментиран от #72

  • 62 Мнение

    8 2 Отговор
    Става все по-зле и по-зле.Управляващите направо се гаврят.Това е,защото са взели властта с ала бала.Ако не можеха да подправят изборите щяха да се съобразяват с хората,за да гласуват пак за тях.А сега не им пука...като ограбят държавата после ще си отидат на някой остров.
  • 63 Йотооооов, Йотов

    4 11 Отговор
    Ще ти се да можеш да пишеш опорките, така че да звучат умно, обаче не можеш. Не си, Карбовски и не можеш да ги списваш, така че да интересно и умно. При теб опорките са, като при петокласник, който е преписал домашното.
  • 64 Евала

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Сталин":

    Това нещо Е истинска конституция! Тези параграфи искам и в нашата. Пък да видим, кой ще се заяжда?
  • 65 коми терористи

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    Как ГЕРБ е тоталитарна партия,като именно НАРОДА ГЛАСУВА дали ГЕРБ ще са на власт или не ? Именно с народния глас ГЕРБ бе свалена като партия ! Ти въобще знаеш ли какво е тоталитарен режим ? Това са режими като в Русия,Северна Корея и.т.н..
  • 66 ганев

    9 3 Отговор
    ПОДРОБНО РАЗГЛЕДАХ КОМЕНТАРИТЕ....НАПРАВИХ ТОЧЕН В 98ПР СИГНАТУРЕН АНАЛИЗ И РЕЗУЛТАТИТЕ СА ....ФАКТ ЗАТОВА СМЕ НАЙ БЕДНИ В КРАСИВАТА ОБСИПАНА СЪС ХУБАВИ ФОЙВЕРКИ ...ЗАПАЛЕНИ КОЛИ...РАЗБИТИ МАГАЗИНИ европа ЗАЩОТО КОГАТО НЯКОЙ ВИ КАЖЕ ИСТИНАТА ВИЕ СЕ ТРЪШКАТЕ КАТО ЗАКЛАНИ ПЕТЛИ ....И КАКВОТО КАЖАТ уса ТОВА Е ... А МЕЖДУ ДРУГОТО ВЕЧЕ СПОКОЙНО ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ........РОДИТЕЛИТЕ СИ .. В ХУБАВАТА СЪВРЕМЕННА ЕВРОПА ПРИЕХА ОНЗИ ДЕН ЕВТАНАЗИЯТА.....И ТАКА РОДИТЕЛИТЕ ВИ НЯМА ДА ТЕЖАТ ФИНАНСОВО.......ААА МИСЛЯ ЧЕ ЗНАЕТЕ ЧЕ В ЕВРОПЕЙСКИЯТ ПАРЛАМЕНТ ИМА ПЕДОФИЛСКА ПАРТИЯ СЪВСЕМ ЗАКОННО .....ЧЕСТИТИ ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ.....КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ ТЕЛЕТАТА МЪЛЧАТ
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Чичак

    1 5 Отговор
    Хубава статия, бива . Ако не беше бързал да я публикува и я беше пипнал още малко тук там щеше да е супер..
  • 69 Хубаво де

    1 6 Отговор
    Гоним стил, но някак гняв и дух не виждам в статията а само едно тихичко мрън-мрън. Трябва така да е написана, че като я прочета да подивея човек,..да хвана кухненският нож и на подскоци със псувни да се юрна да транжирам съседа-депутат. Това със селския пияница, който видиш ли не можел да си стои на краката, ама щял да ходи да се бие....... Клише е човек, изтъркано и скучно .... и най важното !!!!!! Сарказъм липсва пич ..... гаден, мръсен унищожителен сарказъм какъвто или имаш или нямаш......
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Ха ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Слепок":

    Пуснал си коментар , типичен за комуноидноувреден индивид нищожен и непотребен никому , дори и не си струва да ти се посмее човек , може само да те съжалява ......
  • 73 такива са фактите

    1 3 Отговор
    Авторчето , явно има нужда от специализирана помощ ................
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 автора ми прилича

    0 3 Отговор
    на детенце отгледано със шоколадчета от "корекома", като е поотраснал е минал на уиски от "корекома". Сега - противник на Европейски ценности, говори с едно такова разбиране за армейски необходимости. В коя ли казарма на армията е изучил тънкостите на военното дело!?