Last news in Fakti

23 Юли, 2023 13:00 3 592 123

Евгений Кънев:Бай Ганьо си е самодостатъчен и е Булгар, без да му пука за другите

  • патриотизъм-
  • петоколонна пропаганда

На Алеко, обаче, му пука, когато някой сляп Бай Ганьо реши, че е прогледнал как някой го “канселира”

Евгений Кънев:Бай Ганьо си е самодостатъчен и е Булгар, без да му пука за другите - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Прави ми силно впечатление как културните войни в САЩ изкуствено се пренасят у нас като оръжие на петоколонната пропаганда.

Да вземем т.н. Cancel culture (култура на отхвърляне), за която видни путинофили—разбира се с Волгин начело - са направили чак кръгла маса. Целта им е да покажат, че техните схващания за света, в който колективният Запад е гнил и в плен на някакво левичарство са отхвърляни от “мейнстрийм медиите” и така е заплашена (тяхната) свободата на словото.

Малко повече за тази култура в САЩ. Терминът се използва като култура на отхвърляне на тези, които публично се изразяват обидно към хора, заради тяхната расова, етническа или сексуална принадлежност. В типичния случай идеята на тази култура е да защити правата на малцинствата, а защитниците ѝ ги определят като “левичари”. Критиката на тази култура е най-често от консервативни и крайно десни хора, които пък смятат, че тази култура ограничава свободата на словото. В научните среди често се смята, че такава култура няма, защото на практика няма никакви последствия за “отхвърлените”. И че ако имаше последствия, те е трябвало да понесат отговорност за постъпките си и тогава щеше да е “култура на последствията”.

Както се досещате, този наратив чудесно пасва на нашите ултрадесни, които се обединяват с ултралеви в своята неприязън към Запада и не крият симпатиите си към Путинова Русия.

Възмутени са, че някой е дръзнал да ги критикува и иска да ги “канселира”. Веднъж заради думите, които използват в ефир по отношение на българите европейци - вменявайки им греховност, падение и предателство с прозвището “либерали”. И втори път - заради оспореното им право на редовен национален ефир, където безкритично да си изливат пропагандата.

Всъщност, тази група рупори на прокремълска пропаганда има дълбоки родствени корени в комунизма. България беше половин век абсолютно затворено общество. Децата на изградилите властови позиции тогава от БКП, ДС и техния антураж и след това забогатели от Прехода имат сега за цел да ги задържат.

Те са “консерватори”, “националисти”, “родолюбци”, които внушават, че България може да просперира без западната цивилизация, която ни “обезличава” и че нейното противопоставяне е всъщност истинския патриотизъм.

Разбира се, българите, които са имали не само туристически, а образователен, професионален и най-вече културен обмен с развития свят разбират колко много България печели от отвореното и губи от затвореното общество. Както и колко важно за посоката ни на развитие и като гаранция за нея е членството в западните съюзи. И затова добре разбират хората, които разочаровани от Прехода бързо се хващат на волгоидната пропаганда.

Та кой българин не е патриот?

Но патриоти ли сме, когато искаме да се изолираме от развития свят, да живеем със спомените на миналото и от това да черпим нашия патриотизъм? Или искаме да сме равни с другите европейски народи (Левски) на полето на културното съревнование с тях (Гоце Делчев)?

Бай Ганьо си е самодостатъчен и е Булгар, без да му пука за другите.

На Алеко, обаче, му пука, когато някой сляп Бай Ганьо реши, че е прогледнал как някой го “канселира”.

(Текстът е от фейскуб страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 221 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    133 182 Отговор
    Абе кравофил вземи млъкни ,стига занимава аудиторията с прокраварска пропаганда. Ами 80 % от българите са за Русия .

    Коментиран от #8, #28, #40, #48, #59

  • 2 посолството плаща

    101 24 Отговор
    на вас мижетурки, но ние повечето сме с отворени очи

    Коментиран от #16, #31

  • 3 ДрБр

    112 32 Отговор
    Евгений Кънев е служител на Сорос и ФАЩ. С други думи, чуждестранен агент.
  • 4 да де

    99 16 Отговор
    Най ме е смЕх когато наведените боклуци плюят народа си.
  • 5 Пази Боже

    68 14 Отговор
    от "философ" Ганьо..
  • 6 Българин

    71 17 Отговор
    Евгений Кънев: Откакто си смених пола съм си самодостатъчен, кълча се на прайда в Берлин без да ми пука за нормалните семейства! Чакам с нетърпение парада на содомистите за да покажа и моя любовник магарето Марко. Вече толкова съм отворен, че не се налага да сядам в тоалетната.
  • 7 Хинин

    71 15 Отговор
    Аман от безродници
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 плюс минус

    37 7 Отговор
    Уф!
    Дрън дрън, та пляс!
  • 11 Булгар ги търсете

    14 32 Отговор
    в Алтай и Памир! Нашата Майка Родина се казва БЛЪГАРИЯ! Всички безродници вън от Родината ни!
  • 12 оня с коня

    20 4 Отговор
    за тиквата ли говорим!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Бравос

    77 8 Отговор
    Редом до името на Левски американския роб Къньо е наредил такива хубави български думи като Cancel culture, мейнстрийм, канселира...очаквам до седмица марионетката да забрави съвсем българския език.
  • 15 007

    16 55 Отговор
    Путин лизците изхождайки от собственото си робско отношение към варварската рашистка сг@н си мислят че и другите са като тях. Не не сме като вас зомбирани. Не е нужно да обожавам запада за да съм 100%на страната на нападнатия(в случая Украйна)!!! Факт е обаче че запада е най доброто измислено до сега! Защо всички бягат на запад а никой към рашшия, включителночаст от нашите путин лизци!!!? Слава Ук🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #43, #54

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Като чета коментарите

    12 24 Отговор
    Е, няма по просто племе.

    Коментиран от #23

  • 18 Бок Лук

    44 8 Отговор
    Толкова балвоч е изходил женя, а можеше просто да напише пет пъти Путлер и пак щеше да си вземе същите центове
  • 19 хаха

    10 32 Отговор
    терията за "гнилия Запад", който обаче мирише на хубаво и привлича неудържимо хората от бившия социализъм хич не е нова - от поне 50-60г, когато учеха, че западното (съвкупно) общество ще изгние напълно самоизяждайки се и светлия социализъм ще изгрее и над тях - итередно защо обаче повечето отрочета на апологетите й все се стемяха да докопат това гниещо общество и по въдможност там да останат

    Коментиран от #25, #26

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Олиглот

    19 2 Отговор

    До коментар #17 от "Като чета коментарите":

    Ми не чети бе оли
  • 24 Путинофил

    10 34 Отговор
    Вчера руският зам. председател на руският парламент Пьотр Толстой, за пореден път заплаши България. Каза, че руснаците живеещи в България само чакали сигнал...

    Коментиран от #30

  • 25 Хахаха

    29 5 Отговор

    До коментар #19 от "хаха":

    Всички виждаме кои привлича - турски гастарбайтери, български цигани, африканци, сирийци и афганистанци:)
  • 26 Тапа Нар

    40 1 Отговор

    До коментар #19 от "хаха":

    Особено в Париж мирише много хубаво. Ако попаднеш в предградията, ще избягаш разплакан, а може и да не успееш. Светът се промени много от 50-те години деде
  • 27 оня с коня

    21 2 Отговор
    яка цензура е в този сайт!!!
  • 28 на теория очевидно

    10 31 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    щото иначе защо не пращат децата си да учат в Русия, а на запад и не ходят на екскурзии и на почивки в руски курорти, а колкото може на по-далечни западни дестинации - защо ли?
    "деди Иван" обаче се оказа не толкова руски в "освободителната" война, а както историята показа, нас са ни освободили основно украинските полкове

    Коментиран от #38, #104

  • 29 ха ха ха

    38 6 Отговор
    Пълен игнор към драсканиците на всеки, който налича българите Бай Ганьо, Ганчо, Булгар и всички останали либерастки призрителни клишета! Като се научите да спазвате приличие, може и да получите някакво внимание!
  • 30 УжасТ

    24 4 Отговор

    До коментар #24 от "Путинофил":

    Тъкмо тате №2 ти изпра гащите и ти пак ги напълни:)))
  • 31 че плащат

    8 6 Отговор

    До коментар #2 от "посолството плаща":

    плащат, и от двете посоки - и от запад, и от изток, различна е само валутата
  • 32 Много българи работеха в СССР!

    11 24 Отговор
    Рускините мечтаеха да дойдат на топло в България. Хванаха си бг цигани. Изпожениха се. Народиха деца. Затова сега има толкова много русофили!

    Коментиран от #34, #36

  • 33 Редник

    32 9 Отговор
    Колкото и да се пънете 80 % от българите не ви вярват. Те не искат нито скапаното евро, нито да се дават десетки милиони на Украйна. Те искат да живеят нормално и мирно. Но крадците овладяха управлението на държавата и ще трябва време да бъдат изметени.
  • 34 Русофил

    9 24 Отговор

    До коментар #32 от "Много българи работеха в СССР!":

    От войната рускините пак ще останат без мъже и ще тръгнат пак да се омъжват за бг цигани. Пак ще се народят много русофилчета.
  • 35 Руски еничари, мекерета

    11 28 Отговор
    Историята на България е низ от предателства! Като започнеш от предателите на Левски и Ботев и свършиш до днешните национални предатели - русофилите!

    Коментиран от #39

  • 36 Българин

    28 2 Отговор

    До коментар #32 от "Много българи работеха в СССР!":

    Яд те е, че джендърите не раждате и затова краварофилите сте толкова малко, ли?
  • 37 Lоста

    25 4 Отговор
    Поредният специалист по всичко. Философ без работа, любител на кухи фрази. Нищо против до говори теза неща на маса. АМА ЗА ЧИЙ ГЪ ПУБЛИКУВАТЕ В ТАЗИ “медиа”
  • 38 ХАХАХА

    28 2 Отговор

    До коментар #28 от "на теория очевидно":

    Абе то се вижда каква смет излиза от западните университети! Простокиро е еталон на западните училища ! ХАХАХА
  • 39 Ку-ку..Ку-ку

    11 1 Отговор

    До коментар #35 от "Руски еничари, мекерета":

    Кукуригуууу...
  • 40 Прав е

    8 28 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Пияните блатари искат да ни върнат 300год назад и да продължават да ни грабят.

    Коментиран от #51

  • 41 Господин кънев

    25 6 Отговор
    Не ви прави чест да коментирате човек като Волгин
    Вие сте много ниска топка
  • 42 Бивш канадец

    27 4 Отговор
    Тоя нещо се шегува. САЩ и култура? Това е оксиморон! Такава безпросветна и ограничена сбирщина - но затова с огромно самочувствие и простота май няма никъде другаде!
  • 43 008

    28 8 Отговор

    До коментар #15 от "007":

    Всички бягат на запад, защото там печатат парите. Всичко се движи от периферията към притегателният център. Ако утре се смени центъра на изток, ще пеете друга песен, другарки и другари. И така до края на света..... апропо стига наричате хората с друго мнение с епитети като путинофил2,расистки и т.н. Аз съм българофил, и виждам къде ми е интереса, а той не е да има война до нас. АНАДЪМО?

    Коментиран от #52, #58, #71

  • 44 Какво стана?

    8 26 Отговор
    Американците им дадоха по един айфон, германците им дадоха по един мерцедес и ватниците се помислиха за много велики!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Какъв руски еничарин трябвя да си?

    8 21 Отговор
    Да си смениш името от Георгиев на Волгин.

    Коментиран от #55

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Ти едва ли можеш да....

    8 5 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Разбереш какво е написъл автора.

    Коментиран от #53

  • 49 тука е така...

    10 1 Отговор
    Говорейки за Cancel culture става въпрос за отхвърляне на конкретни елементи от част от обществото, а не както в България противопоставяне на всеки и всичко. При нас да се противопоставяш просто "за спорта" е болестно състояние, а не култура. Разпространителите на чужди интереси, които са противоположни на нашите общи има друго название, а не култура. Проблема е още по голям, че масово българина е обхванат от мания да отрича всичко, дори и това, което защитава личния му интерес. Това вече е масово явление и то не от разпространители на пропаганда, а от обикновени папагали, които даже не мислят, когато говорят.
  • 50 Учуден

    10 5 Отговор
    Евгений Кънев:Бай Ганьо си е самодостатъчен и е Булгар
    И тоя ще ми говори за култура и образование???
  • 51 ХАХАХА

    10 2 Отговор

    До коментар #40 от "Прав е":

    Много си зле ! На пломит мозък какво да обяснявам за палачинката Кънев!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ХАХАХА

    13 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ти едва ли можеш да....":

    Сигурно не мога да разбера. Не се отждествявам с драсканиците на нагаждач към съответното НПО . Драска за центове ,а не за България.
  • 54 До тоалетна №7

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "007":

    Бих искал да чуя колко % беше на страната на нападнатия когато САЩ влязоха във Виетнам, Корея, Сирия, Либия, Гренада, Югославия, Афганистан, Ирак, надявам се и сега отговора да е 100% иначе ще решим, че си лицемер и краварски роб!

    Коментиран от #61

  • 55 Така е

    14 2 Отговор

    До коментар #46 от "Какъв руски еничарин трябвя да си?":

    Други си е като американски еничар да си смениш името от Даниел на Емили тротинетката:)))
  • 56 Поп

    12 2 Отговор
    Пишете първо какъв е авторът, за да не четем малоумни злобни тъпотии
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 007

    6 12 Отговор

    До коментар #43 от "008":

    Доста лицемерно и наративно си против войната, но искаш тя да свърши не като се оттегли агресора, а като се предаде нападнатия!!! Направо ти повярвах за българофилството. Прочети малко история и помисли кой ни е истинския враг от 1878 та до днес!!!!🇧🇬🇺🇲🇺🇦🇪🇺🇧🇬

    Коментиран от #94

  • 59 Пешо

    11 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Аз не съм за Русия, но съм и за килективния запад. Аз съм за един по българофилски модел. Не западнофилски или русофилаки. Но авторе, щом не съм с вас, това прави ли ме против вас?! Според статията да. Защо слагате етикети на голяма гтупа сънародници... ей така. Та вие не сте по-различни пропагандисти от руските. Еднакви сте. Повече самостоятелност, труд , кураж и самочувствие! не съм и за затварянето.
  • 60 Дървен философ

    10 4 Отговор
    Не разбира се, не искаме да се изолираме от "света", който според автора е само Западна Европа и САЩ. Искаме да се мерим тях, да бъдем с тях, но не и пред тях да стоим наведени със смъкнати надолу гащи и да чакаме тяхното удовлетворение и нашето морално падение

    Коментиран от #62

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 ТрампЛин

    5 14 Отговор

    До коментар #60 от "Дървен философ":

    Стояхме наведени 45 години! Сега имаме възможност да се изправим, но все се намират хора които са свикнали да стоят надупени на Изток.

    Коментиран от #111

  • 63 Ърл оф Трън

    8 2 Отговор
    Авторът защитава културата на отмяната, докато големият въпрос е всъщност отмяната на Русия, руския език и култура. Което на практика се случва в Украйна и някои западни страни.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Г-ца каприз

    7 2 Отговор
    Да... За сведение на " автора "....да Българи сме.....и се ГОРДЕЕМ С ТОВА.....няма да се извиняваме за това.... Ще сме благодарни на братята Руси....и то докато сме живи.....ние сме народ с история ....и не се продаваме ...нито за евро нито за долари.....ще сме с буен нрав ...докато ни има.... Ще се противопоставяме на "ценностите " ви.....и не чувстваме вина....
  • 66 Браво

    6 14 Отговор
    Ганьо вдига пилони за 200 хил лв, вместо да се дадат за детски линейни, за които събираме капачки. Ганьо предпочита да плаща 30-40 лв за шезлонг и чадър в България, вместо да ходи в Гърция(където е безплатно), само защото е патриот. Ганьо си е Ганьо

    Коментиран от #81, #114

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Булгар

    3 7 Отговор

    До коментар #43 от "008":

    Край Босфора шум се вдига
    Ердо Нан войводи си зове.
    В Украйна млатят Ванка с танка
    Вай, таварищи - кой ши на асвабади ?!
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 интересно

    11 3 Отговор
    преди 10-ти тогавашната пропаганда ме накара да се обърна към запада, след 10-ти, днешната такава ме накара да се обърна на изток, списалия горния брътвеж е един от тях!

    Коментиран от #77

  • 74 То и на

    3 7 Отговор
    Кремълските Дебили и на наште Червеноперки ,децата
    им в Европа и Щатите .
    Западът е прогнил , но децата са там .
    Хахаха
    Като един познат оня ден , Раша това ,Раша онова .
    Но си купил къща в Белгия .
    Питаш го ,
    Защо не тръгна за Раша ?
    Не знае какво да отгори .

    Хаха
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Жириновски

    1 5 Отговор
    Аз казах , Българите ще ни лазите в Краката .

    Коментиран от #86

  • 77 Обаче

    1 4 Отговор

    До коментар #73 от "интересно":

    Си остана с обръщането, нали ?

    Не ти се ходи на почивка във Крим.

    Нали ?
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Макробиолог

    0 1 Отговор
    А............
  • 80 Макробиолог

    2 1 Отговор
    Блекрок
  • 81 Ганъо Балкански

    5 11 Отговор

    До коментар #66 от "Браво":

    А някой от нашите Ганъовци , ще ни обясни ли защо Соловьов има
    5 имота в Италия .
    За милиони евро..
    В Сибир нали било красиво ,
    В Италия било пренаселено.
    Прогнило , западнало
    Хаха
    Да си беше купил тия имоти в Сибир .
    Там щеше да му излезе много по евтино.
  • 82 Макробиолог

    1 0 Отговор
    Вангард
  • 83 Макробиолог

    0 0 Отговор
    Стейтстрийт
  • 84 Русодебил

    2 4 Отговор
    Чудя се , Гърция или Турция .

    Или по добре Крим .

    Кажете къде да отида на почивка ?
  • 85 Макробиолог

    5 1 Отговор
    И техните акционерите, намаляват финансирането ти евгени, с около 40%.туй е тъжната истина.
  • 86 ТрампЛин

    1 5 Отговор

    До коментар #76 от "Жириновски":

    Сега Жириновски се пържи в тигана на бавен огън.
  • 87 ежко

    8 0 Отговор
    Разбрахме Кънев за "културата на отхвърляне".Сега ни обясни защо трябва да приемем "културата на приемане", след като сме отвратени от нея?За да е добре и комфортно на Къневците ли?
    Искате да повярваме на думите ви и по възможност да не гледаме делата ви?Да тхвърлим здравословният скептицизъм?
    Е..... сори, ама айде някъде другаде с тези номера!
  • 88 Канцелиран

    9 0 Отговор
    Когато нямаш какво смислено да кажеш, използваш несъществуващи думи или думи които сам не разбираш. Колкото по- професионално го правиш, толкова по подходящ си "автор" групата на резон.
  • 89 ганев

    3 0 Отговор
    ОТ СЪЩЕСТВО КОЕТО Е РАБОТИЛО В ЧИСТОТА И СИ Е ИЗПИВАЛО МИЗЕРНАТА ЗАПЛАТА И Е ПРОСИЛО НА ЗАЕМ .......АКЪЛ НЕ ВЗЕМАМ
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Перо

    7 0 Отговор
    Джендърията пак скача!
  • 92 БиБи Кинг

    1 3 Отговор
    По не кои косвени признаци бае Ганйо е бил фатмак! Ма не ф момента коги пишат за него а преди. Од резерва е бил да кажеме! И Алеко ако го не беха отепали пемберузите, бае Ганйо шеха да го изберат за кнез тогавашните матреали! Внетен сме наверно?
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 008

    10 1 Отговор

    До коментар #58 от "007":

    Ти как прецени кой е агресора? Светиш в руско- украинската спалня, или слушаш други а? Една монета има две страни и истината не е еднозначна!?
    Да те го преведа има ли нужда? Ако имаш капацитет ще разбереш ,че ние нямаме интерес от такава прокси война на две ядрени сили, използвайки наш съсед за шило. Утре и нашите западни съседи могат да ги въоръжат, ние да реагираме и какво, кой е агресора? Или ако някой не иска да живее под чужд флаг(Шотландия,Каталуния и т.н. ) кой е агресора а?
    Та да се върнем на монетата коте?
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 хихи

    11 0 Отговор
    HищонепрваещYMHoкрасив жълтопаветник
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Бегай !

    9 1 Отговор
    Запада е тръстикова плантация за робите от Изтока.Никога България не е видяла нищо добро от тези.Не ни пробутвайте мнения, на родоостъпници !
  • 101 Дън Бай

    6 0 Отговор
    Бай Къньо е наш човек!
  • 102 Краварска медия

    7 0 Отговор
    Мозъчна диария
  • 103 Не му се сърдете на Евгений

    10 0 Отговор
    Как де си вади хляба човека, като няма професия и квалификация.
    За нищо друго не става освен да напише някоя глупост по поръчка.
    Демек интелектуално проститу?ра.
    Само, където онези от околовръстното като се измият забравят за срама,
    неговия ще го носи цял живот!
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 1223456789

    9 0 Отговор
    Момче, прочети отново Криворазбраната цивилизация и се вгледай отново в съчинението си...Дано ти просветне нещо в мозъчето, пък тогава да спорим кой е патриот и кой не е ....
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 То пък щото сега властимащите нямат

    9 1 Отговор
    родствени връзки с комунизма или най-малкото са се облажвали хубаво покрай комунистите. Сега са първа писта по всички телевизионни студия и громят "путинофилите". Човек да не посмее да си пусне телевизора, за да не попадне на стари муцуни, преобули се за пореден път. Този г-н Кънев трябва да е наясно, че омерзението от двойните стандарти и лицемерието на западните неолиберали, които отгоре на всичко не показват и особен интелект, не е равносилно на симпатии към Кремъл, а просто е израз на огромното разочарование от така дълго проповядваните "западни ценности", които се оказаха просто едно кухо клише. Като последен пример може да се посочи изслушването онзи ден на Робърт Кенеди-младши относно цензурата в Конгреса, когото видни демократи положиха титанични усилия да цензурират, подхвърляйки откровени клевети, изхождайки от измисленото от тях понятие "малинформация" по време на пандемията, тоест правдива информация с "лоша умисъл". И те трябва да решават кое е "малинформация", естествено.

    Коментиран от #120

  • 108 християнин

    7 1 Отговор
    Автора на този пасквил е сатанист, всичко което хвали, като култура, ценности и масонство си е чист сатанизъм, а плюенето по християните е неговото проявление, защото да служиш на дявола не е лесно, но след това ще стане ужасно.
  • 109 Българин

    7 1 Отговор
    Алеко Константинов е описал Бай Таньо като либерал или казано, като днешните атлантици и западни поклонници, които дупето си дават за да усещат как шава атлантическия сап и се радват като добитък.
  • 110 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 2 Отговор
    Красьо миличък, Алеко пише сборника с българофобски пасквили "Бай Ганьо" в Прага нa мacичкa в кaфeнeтo зa хoмoceкcуaлиcти......
    Caмият сборник с пacквили нa Aлeкo e гaврa...Дoкaтo прeдприeмчивият бългaрcки рoдoлюбeц „Cтрoи cъврeмeннa Бългaрия” и oтглeждa чeляд, то пък Aлeкo cи прaви „мъжки пaртитa” пo пoлянитe нa Плaнa плaнинa coфийcкo.
  • 111 лечение

    3 0 Отговор

    До коментар #62 от "ТрампЛин":

    Докато не бъдат уволнени всички "историци" от "Институт за исторически изследвания" към БАН, няма да се оправим ....

    Коментиран от #112

  • 112 Ърл оф Трън

    1 0 Отговор

    До коментар #111 от "лечение":

    И всички дървени философи със степени от Института по философски изследвания към БАН. Не че някога е имало полза от тях, но сега съвсем за нищо не стават. Петър Берон поне написа Рибния буквар, така че могат да му бъдат простени онези 7 тома по всичкознание (панепистемия).
  • 113 Каза беееее...

    7 0 Отговор
    Шизофренично раздвоение - хем западняците левичари,хем нашите номенклатури с дълбоки родствени връзки с комунизма. Ма те са едни и същи веее... шемет. Ма виж, цялото ви сборище от ПП/ДБ е все от изтърсаци от Коминтерна,БКП, Комсомола и ДС. Ма на Ленин ,Троцки и Зиновиев днешните ЛГБТ...,последния да затвори вратата.... птахта още им дишат бее.
  • 114 3836

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Браво":

    А вие крещите по мутрите, само когато не ви служат. Лицемери!
  • 115 Само, че уважаеми е много

    2 1 Отговор
    трудно да определите авторката на "Хари Потър", например, като Ганьовка или самодостатъчна. Консерваторите са прави, че има само два пола, и че не е нужно да се извиняваш по пет пъти за миналото си. Може да се поинтересувате и самите западняци ще ви отговорят, че е застрашена свободата на словото.
    Парадоксът е, че хората, чиято гледна точка приемаш не те искат на Запад, а левичарите, макар и екстремни в толерантността си, са по-склонни да се застъпват за емигрантите, каквито са някои от нас.
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 миришеш

    7 0 Отговор
    ЕвгениЙ, ти от кой пол си?
  • 118 нахалник

    5 0 Отговор
    И така, да кажа кратко. Ние обичаме Русия. И това не зависи от победа, мощ, пари, или от т порражение, бедност и липса на престиж. Защото любовта е такава, не се влияе. Иначе ставаш герой на Елин Пелини и Алеко, ставаш Нане Вуте и гониш келепиря. Това се отнаса за вас, които не търпите чуждо мнение.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Баща му

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "То пък щото сега властимащите нямат":

    Баща му на тоя шмундел бил опозиционер ама станал професор при Тошо, бил преследван преследван пък го уредили за специализация във Франция. Гнусно.
  • 121 бай Даньо

    0 1 Отговор
    Добре но без алеко накрая ! Алеко е виновен за повече поразии върху психиката на тоя народ от русофилите ...
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 На кантар

    2 0 Отговор
    Тоя на всяка трета дума ръси англицизми. Бай Ганьо ми е по- симпатичен, защото тогава. продава качествен продукт и има съзнание за това,не се слага на европейците и не им цепи басма. Бае ви Ганьо още преди 130 години е претеглил на кантар европейското лицемерие.