Last news in Fakti

1 Септември, 2023 19:00 2 636 36

Кухата кампания срещу Франция

  • франция-
  • африка

Мекушавият Макрон и бюрократите в Брюксел не предприемат нищо срещу ислямското нашествие в европейските градове

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Френските позиции в Африка са застрашени. Първите виновници за случващото се са самите французи. Макрон се оказа високомерен и откъснат от реалностите президент. Обградил се е с отличници, които му пречат да види случващото се в самата Франция, камо ли в Африка.

Френската колонизация има два етапа. Първият започва през 16-ти век. Френската армия окупира Канада, Луизиана – която навремето обхваща около 30% от настоящите Съединени щати, Тер Ньов и част от Сенегал. С поражението на Ватерлоо, приключва завоевателският период на Франция. Англичаните стават първа колониална империя в Света.

Вторият етап се развива в 19-ти век. Французите делят практически Африка с англичаните. Източната част за Лондон, Западната за Париж. Показателен е примерът с „Магреб“ – колонизиран преди Франция от Отоманската империя. Най-голямото и най-богато пространство е населено от враждуващи помежду си племена: Туареги, Бербери и Кабили. Французите чертаят границите му през 1830 година и го наричат Алжир.

С продължение на времето „завоевателите“ строят пътища, училища, инфраструктура, болници, напоителни системи в полза на земеделието. Въвеждат данъчната система. От Европа се притича население от Елзас и Лотарингия, което не желае да живее под немска окупация. Заселват се италианци и хора от източна Европа. Има и доста евреи.

Французите въвеждат държавни институции и се противопоставят на местните навици и обичаи. Първият от тях е бартерната търговия. Местното население се съпротивлява, защото ислямът се оказва несъвместим с европейския начин на живот. Преди всичко с ролята на жената и нейните права.

Някъде към 1925 година европейците започват да сондират пустинята Сахара с надеждата да открият петрол. Търсенето се оказва сполучливо и през 1956 години бликат първите извори. Богатството, което французите откриват и разработват, събужда в местното население враждебно настроение към колонизатора. Опиянена от откритието на енергия, застаряващата Империя не си дава сметка, че други две Империи наблюдават от близо случващото се.

Започва партизанска война с активната помощ на Съветска Русия. Съединените щати, които са изместили Франция във Виетнам, също помагат косвено на алжирците „да се освободят“. В Женева е подписано споразумение през 1962г., което прави Алжир свободна и независима държава. Държавната идеология обаче почива само върху омразата към колонизатора. Военна диктатура, избори „Ала-бала“, корупция и мизерия.

Какъв е резултата днес 60 години от извоюваната с много жертви свобода? Алжир е най-богатата на енергийни суровини страна в северна Африка, с най-бедно население. Отървалите се от колонизатора алжирци имат само една мисъл – виза за Франция. Всеки има леля, чичо или брат и щедрия френски закон позволява „събирането“ на семействата. Всички ползват държавни жилища и ред облекчения в зависимост от броя членове на семейството.

Малка част от тях работят. Повечето предпочитат да стоят без работа с 1100 евро помощи на месец, да спят до обяд, вместо да стават рано за заплата от 1400 евра – бруто. Всички ползват, наравно с французите кореняци, безплатно здравеопазване, образование, карти за транспорт, библиотеки и спортни съоръжение. Тунизийци, мароканци и останалите африканци се ползват от същия статут.

Проблемът е, че омразата към колонизатора се поддържа и разпалва от ислямски проповедници, пратени от близкия Изток от „проблемните квартали“ до затворите. Най-голямата беля, не е социална, а етническа. Френските управляващи се правят, че не виждат как проблемът зрее както в Африка, така и в самата Франция. В бившите колонии, благодарение на „Ала-бала“ избори различни диктатори, окупирали властта, я пазят като зеницата на очите си, а след като закъсат със здравето, я предават на синовете си.

В Африка Франция няма полезен ход в момента. Ако се обяви против превратаджиите, тя губи. Ако застане против – пак губи. Резултатът е на лице. Отвратено от корупцията на управляващите, населението излиза на улицата и пали френските знамена и развява руските. Макрон и неговите хора са изненадани и явно неподготвени. Гледат случващото се и буквално мигат на парцали. Не правят връзка нито с алжирската революция, нито с Виетнам.

Няма политолог в света, който да не е констатирал, че бившите Империи – Русия, Турция и Китай превземат Африка, за сметка на Франция. Само Макрон не го е забелязал. Той продължава да вярва във френския претенциозен модел за “права на човека“, който изобщо не е в полезрението на „Вагнер“ и африканците. Има и нещо още по-страшно. Заради „колониалното минало“ и пропагандата свързана с него, расте омразата към белите хора като цяло. Жестока е разправата с християните, местни или вносни, независимо дали са бели или цветнокожи.

Френските управляващи, изоставили Африка, бързат да пръскат с финансов пожарогасител кварталите, пострадали от подивели младежи, родени и израсли в същите тези квартали. Там вече няма аптеки, лекари и детски градини. Нямо дребни търговци. Липсват дори и учители. Кой би желал да преподава на деца, които не знаят френски. От всичките проблеми най-страшният е търговията с наркотици. Франция е най-големият в Европа пазар на всички видове треви.

Различните разпространители постоянно воюват помежду си. Всяка нощ се чува стрелба. Има убити. Жертвите са малолетни, второ – трето поколение емигранти от северна Африка. Полицията е безпомощна. В предградията, но и в центъра на Париж. Нелегалните емигранти от Африка и Афганистан използват блъсканицата в метрото, за да опипват разголените поради жегата жени.

За една година за постъпили 60000 жалби за сексуално насилие. Родени в мюсюлмански държави, младите емигранти видимо пощръкляват, попадайки в среда, в която жените не са забулени от главата до петите. Последното предложение на Валери Пекрез – председателка на парижкия регион, е да има отделни вагони за жени. Франция се връща във времето, когато в Америка имаше различни вагони за чернокожи. Мекушавият Макрон и бюрократите в Брюксел не предприемат нищо срещу ислямското нашествие в европейските градове.

Друг допълнителен проблем е вътрешно политически. Десницата е разединена. Правителството не разполага с абсолютно мнозинство, способно да предприеме законови решения. Няма я старата комунистическа партия, която се противопоставяше на емиграцията, защото считаше, че капиталистите ползват чужденците като по-евтина работна ръка. Новата левица съставена от мамини революционери, защитава бурно „малцинствата“ – емигранти, мюсюлмани, чернокожи, нежни китки и еднополови бракове.

Тази пъстроцветна „левица“ намира за нормално, че Франция която има 1% от от населението на света, отделя сума посветена на социални сектор, която представлява 10% от социалния бюджет на всички държави на планетата Земя.

Българите, които живеят или минават през Париж, реагират сравнително умерено на случващото се във Франция. Причината е много ясна. Ако Африка е била колонизирана 100 години, ние сме били – 500 години под колониално робство. Освен, че са ни клали като агнета и изравнили със земята българската цивилизация, единственото нещо, които са строили окупаторите са джамиите. Н

яма следи от турски университети, язовири или здравни заведения. За сметка на това е жива и здрава българската толерантност към чужденците, независимо дали са кръстоносци, православни, евреи или мюсюлмани. И те са ни благодарни. Даже прекалено. Един от тях, някой си Дахер Фарид Ламот, от сирийски произход, запретнал ръкави да информира българското общество колко е лоша Франция.

Младият активист от сирийски произход, довтасал до България, пропуска да погледне назад и сравни сирийската действителност днес и тази на Ливан по времето, когато са били френски колонии. Бейрут е бил конкурент на Цюрих, а Сирия – райски франкофонски кът в Близкия Изток. Корените са без значение за него. Разпространява по българските медии пропагандата на някогашния Съветски съюз! И никой не оспорва думите му!?

За тези, които „лапат“ твърденията на Дахер, ще се опитам да противопоставя истината, за която никой не говори. Франция била виновна за мизерията в Нигер. На ден умирали по 290 деца от глад! Извинете господин Дахер, Франция ли е виновна че Исляма забранява на жените да взимат средства против забременяване? Вие като научен работник, отлично знаете, че в Нигер и в другите френски колонии, многоженството е традиция.

Ако всяка жена ражда по 5 деца и всеки „съпруг“ разполага с 5 невести, вие който явно сте проповедник на някаква справедливост, отворете жилището си в България за тях! По този начин ще съчетаете „Думите с дела“?! Заявявате, че Франция "краде" урана на Нигер. А руският уран, който Франция внася, без да се обременява със санкции? И той ли е краден?

От вашите изявления разбирам, че сте на светлинни години от сирийците във Франция. За ваше сведение – те, ливанците, дори и кюрдите, за разлика от алжирците, благославят страната, която ги е подслонила. Децата им не са метежници. Учат усърдно френски и се интегрират без проблем. Сирийците съчетават Финикийската култура, традиционната франкофония, разумния ислям и добронамереният християнизъм. Това е примерът, който не се харесва на англосанксонци, руснаци, турци и китайци днес.

Французите ще спечелят само, когато напуснат двувековната си идеология, че всички сме равнопоставени граждани, независимо къде сме се родили.

(Текстът е от фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 4 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франсе

    25 11 Отговор
    Не мисля че на Българите им е работа какво става във Франция гледайте си българският обор който за нищо не става

    Коментиран от #24

  • 2 🇧🇬🇪🇺💯

    11 3 Отговор
    Аве, алоуу, ноо дълго написано?!!

    Два са Филмите който изключително точно с феноменално Филмово Майсторство поднасят всичко за пропадналата Империя на Макрон?!

    1. Индочайна, на Български Индокитай
    с Катрин Деньов

    2. Апокалипсис сега (на английски: Apocalypse Now) с Режисьор Франсис Копола

    Това е всичко което трябва да знаете за Франция?!

    За да разберете пропадналата Империя е Франция, гледайте Филмите!

    Коментиран от #4, #16

  • 3 Лаврентий Берия

    23 3 Отговор
    За съжаление - безпощадно вярно!
  • 4 Мхм

    4 8 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Що кво предлагаш цяла Африка говори френски според теб от там ли да вземат хора илинот БъГъ я виж нанкое място сред желанията е Френската Гимназия.
  • 5 🇧🇬🇪🇺💯

    2 4 Отговор
    Франкенрайх е невероятна “богомилска кочина” нищо общо с Учението което Поп Богомил проповядва, връзката м/у Катари и ЕсЕс Орден на Хайнрих Химлер “топ ноч”!

    Последният Катарски Замък у Франция - Château de Montségur


    Катарските силни точки обикновено са заобиколени от оградено селище - от малко село до голям град - известно като Каструм. В сравнително равнинни райони като равнината Лаурагаис, замъци и какра често са разположени на близките хълмове, например Лаурак, Фанджо, мас-Сент-Пюел и Каркасон. В по-скалистите райони замъците и кактрите обикновено са разположени на планински върхове като в Ластур-Кабаре, Монсé, Термес и Пуйлоренс.

    Коментиран от #6

  • 6 Мхм

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Обратен бегай да нахраниш прасетата че в другинобласти ти е трудно гледам

    Коментиран от #8, #18

  • 7 Много лаете бе..

    11 1 Отговор
    Като завали дъжд - значи е Трябвало да завали.Като дойде време за деколонизация,значи е Трябвало да дойде.Ай ша ви ... у експертните кратуни..
  • 8 🇧🇬🇪🇺💯

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мхм":

    Ей пуумяр, така са гонели Богомилите по Западна Католическа Европа!
  • 9 🇧🇬🇪🇺💯

    1 2 Отговор
    Сигарно и ти говориш Французки, бля…?
    Френските Гета по света, да Макрона е майстор!
  • 10 А50

    18 6 Отговор
    Автора е на силни халюциногенни хапове. Относно Алжир и всяка една друга Африканска държава не е получавала независимост и самоуправление, винаги са били марионетни про-френски про-западни правителства с помоща на които западните корпорации продължават до ден днешен да източват богатствата на Африка, а за народа гол кучан. Автора има и робска психика поддържайки колонизацията, явно е от тази селекция с преклонените главици цели 500г.
  • 11 🇧🇬🇪🇺💯

    2 3 Отговор
    Да Алжирската Съпротива съм гледаноо як Френски Филм но за добра маса винаги Френска Кухня но това е останалото е истинско гето!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 🇧🇬🇪🇺💯

    5 5 Отговор
    Жалко за Франция.
  • 14 Есхач

    13 2 Отговор
    Най-накрая някакъв що годе смислен коментар. Може да не съм съгласен с някои изводи на автора, но той се е обосновал с разум.
    Французите не смятат всички за равноправни.
    1 французи
    2 бели французи от колониите
    3 бели от западният свят/англ-сакси, германци и др/
    4 черни и араби във Франция /граждани и говорещи френски/
    5 черни и араби в колониите говорещи френски и с френско поданство
    6 останалите черни и араби в колониите
    7 азиатци и поданици на други бивши колонии
    8 бели от източна европа
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    А третият филм е Клетниците от 2019 г. Гледайте да видите в каква отвратителна кочина се е превърнала Франция.
  • 17 Африканска мъдрост

    5 16 Отговор
    Където има МРЪСОТИЯ винаги търси РУСИЯ!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Мерси боку

    2 3 Отговор
    господин Чеков! Добър изяснителен коментар
  • 21 🇧🇬🇪🇺💯

    3 1 Отговор
    Ако искаш да посетиш истинско Гето, иди във Френската Зона, ако искаш да посетиш истински Затвор иди във Френската Зона, ако искаш да намериш Балканския Император на Тиквите ела в България?

    Черепа си търси Ритоните у Зайчарнико?
  • 22 Некой си

    5 5 Отговор
    Доживях да прочета нещо смислено и вярно в този сайт.Алелуя !
  • 23 Тоалетна хартия

    8 2 Отговор
    Дръскача страда от раздвоение на личността....Няма ясно изразена позиция!!!Явно никога не е живял във Франция или Африка!!Истенски нелиберал социопат!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 махленски разбирач

    4 0 Отговор
    Казват, че каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи толкова зле! Става въпрос за събитията изживени от Франция в близкото минало, като несполуките й през Втората Световна Война, нейното освобождение, дистанцирането й от политиката на САЩ и НАТО, и развитието й, на толерантни отношения и приятелства с тия, които сега се възползват от нея! Ами мисля, че не само нейното бъдещето, но и бъдещето на всички други е в това, да се постараят да изправят грешките от миналото!

    Коментиран от #29

  • 26 Матей преображенски

    9 0 Отговор
    Не е никак куха кампанията срещу френския колониализъм,изглежда е част от руската стратегия за справяне с колективния запад.Африканските страни ,които скъсват с Франция се множат и я лишават от безплатни суровини,в района действа и ЧВК,от северна Африка също отказват съдействие на французите,това не изглежда да е случайно.В самата Франция е бъкано с емигранти,които се държат като кату-нар-ски ци-га-ни,безчинстват и върлуват необезпокоявано в най-цветущите квартали.Неясно е докога французите ще търпят макрон и ще си изберат президент като Шарл дьо Гол.

    Коментиран от #28

  • 27 Смех

    8 4 Отговор
    По - голяма будалщина не бях чел! Излиза, че франсетата са били благодетели и се грижели за неблагодарните местни и от немай къде им усвоявали природните богатства. Тюх, да видиш ти! Абсолютен тюрлю гювеч, гарниран с бУзЪ и печен слънчоглед.
  • 28 М`чи той,

    7 1 Отговор

    До коментар #26 от "Матей преображенски":

    Макарон не е избиран. Спуснаха го от световната банда, където е работел. От възпитаниците на убавеца Швааб, на давоското сборище. С малко ала бала и го "избраха".
  • 29 🇧🇬🇪🇺💯

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "махленски разбирач":

    За Французите генерално, Съединените Щати създават ВиетКонг, гледайте Индочайна с Катрин Деньов, за да разкарат “Да Френч” от
    Юго Източна Азия!

    Виетнам, Виет Конг, има една феноменална историческа книга, преведена на Български от Димитрий Иванов, за мен лично най добрият преводач от Английски, жалко че в. Сега направиха от Димитрий Иванов некъф списвач на Памфлети но да се върнем на книгата, казва се,
    П О С Л А Н И К Ъ Т , книгата е феноменална защото описва Виетнам под Френско Влияние и “Assassination” на Президента на Виетнам който е Френски Възпитаник преди това да се случи, тоест Виетнамският Президент бива убит след излизането на Романът - П О С Л А Н И К Ъ Т превод на Димитрии Иванов. Ngo Din Diem е истинският Президент който е Убит!
    Автор, Морис Уест.
    Но може да поговорим в този смисъл и за Камбоджа и Пол Пот който е Френски Възпитаник?
  • 30 🇧🇬🇪🇺💯

    0 0 Отговор
    Дори болшевишката революция, българските комунисти, Франция и т. н. но това е тема не за един пост в Интернет?!!
  • 31 🇧🇬🇪🇺💯

    0 0 Отговор
    Индочайна с Катрин Деньов и Апокалипсис Сега на Копола са неразривно свързани въпреки че Филмите са правени по отделно?!!
  • 32 🇧🇬🇪🇺💯

    5 0 Отговор
    Във Франция има цели квартали, предградията на Париж в които след като падне ноща, Френската Полиция няма права да бъде там, без значение какво се случва.
  • 33 Алфа херинга

    8 0 Отговор
    Горката Франция, жива да я оплачем. Хората са развили Африка, построили са пътища, градове, училища, а пък лошата Русия искала да им вземе петрола, които те честно са си окупирали.Вие съвсем за шарани ни взимате. Това ми напомня, как едно време европейците са давали лъскави стъкалца на индианците в замяна на златото им. Та и Франция така.
  • 34 Всъщност,

    5 0 Отговор
    Статията навява на мисълта, че колонизираните само са изгубили просперитета си, като са прогонили колонизаторите. Да, Алжир сега не е като Франция, но гарантирано нямаше и да бъде, ако беше останала френска колония. Хайде да поплачем състрадателно, че Франция губи последните си колониалнин остатъци
  • 35 Истината

    1 1 Отговор
    Ако турците наистина бяха клали българите сега нямаше да има българи!Нямаше да има българска църква и училища в Истанбул, който е имперска столица! Ако Франция беше окупирали България, то България щеше да бъде на нивото на африканските държави!

    Коментиран от #36

  • 36 Равносметка

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Истината":

    Едното няма никаква връзка с второто за което пишеш. "Преклонена глава сабя не я сече". - Турците са клали най-вече въстанниците ни