Last news in Fakti

1 Септември, 2023 17:30 1 700 21

Чуждата „Барби“ и родният „Чебурашка“ прекрасно ще се разбират

  • „барби“ q „чебурашка“ -
  • русия-
  • сащ

Министерството на културата не подкрепи идеята холивудските филми "Барби" и "Опенхаймер" да бъдат официално допуснати до разпространение в Русия, тъй като те не отговарят на духовните и морални ценности на Русия

Чуждата „Барби“ и родният „Чебурашка“ прекрасно ще се разбират  - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Министерството на културата не подкрепи идеята холивудските филми "Барби" и "Опенхаймер" да бъдат официално допуснати до разпространение в Русия, тъй като те не отговарят на духовните и морални ценности на Русия. Така ведомството реагира на инициативата на заместник-председателя на Държавната дума Владислав Даванков. Депутатът предложи да се проведе експеримент за задължително лицензиране на картини от недружелюбни страни. Въпросът е, че популярните ленти вървят по кината без никакви затруднения. Политическият наблюдател на Комерсант FM Дмитрий Дризе се надява, че руската публика все пак ще може да гледа "Барби" и "Опенхаймер".

Холивуд пусна два нови световни хита - игралните филми "Барби" и "Опенхаймер". За двете ленти събраха в боксофиса по света 2 милиарда долара. Както знаете, Руската федерация, поради наложените срещу нея санкции, е лишена от възможността законно да показва в боксофиса филмова продукция от недружелюбни страни. Но ние разбираме: няма такива забрани, които не могат да бъдат преодолени.

Така, че руският народ все още има достъп до забранения плод. Освен това нашите власти не приветстваха точно всички тези действия, но, да речем, не се намесиха наистина. Посланието тук е следното: вижте, крайно неуважаеми бивши западни партньори, санкциите ви не вършат работа и нищо няма да постигнете с тях, но ние сме гледали и ще гледаме вашите така наречени филми.

Междувременно заместник-председателят на Държавната дума от фракцията "Нови хора" Владислав Даванков се обърна към правителството с предложение действително да легализира гореспоменатите "Барби" и"Опенхаймер" във вътрешния боксофис, както и други филмови произведения, така че кината да се срамуват и да въртят спокойно западни продукти. Явно по този начин депутатът е решил да направи нещо приятно за своя електорат.

И тогава дойде отговорът от Министерството на културата: и двете картини са класови и социално чужди - не отговарят на духовни, морални и други ценности. Вижте "Чебурашка" и други правилни патриотични ленти.

Между другото, тези дни 25-годишен японски ужас, наречен „Пръстенът“, ще дебютира в руския бокс офис. Това наистина е духовен филм и най-важното е свеж - мъртво момиче изскача от телевизора. Показват още "Челюсти" или "Кошмарът на улица Елм" - "страхотна" картина по темата на деня.

Ние обаче се отклонихме. Това, което се случва, се характеризира с безсмъртната фраза на Виктор Степанович Черномирдин „те искаха най-доброто, но се получи както винаги“. Не се събуждай фамозно, докато е тихо. Не е необходимо да проявявате инициатива, защото това винаги е наказуемо и обикновеният руски киноман е първият, който рискува да пострада от това. Спокойно щеше да си гледа "Опенхаймер" и "Барби" по сегашните схеми, но сега не е ясно как да се държи след подобно заключение на Министерството на културата.

И тук отново виждаме повод за клевета за това как работят законите в съвременна Русия. Няма невъзможни неща, но в същото време всичко е възможно, особено ако е тихо, без реклама. Чуждоземната "Барби" и нашата родна ушата "Чебурашка" се разбират добре помежду си.

Духовните връзки и порочното западно изкуство могат да съществуват заедно, ако подходите мъдро. Можете също така да използвате съветския опит - идеологически чужди, неприлични и политически некоректни сцени от чужди филми просто се изрязват. С един куршум два заека: хората са доволни - хем са гледали интересен филм, хем са запазили духовността си.

Сега какво общо има това с "Новите хора", не е ясно защо партията трябва да се пробва в безбрежното море на руската политика - и прокарва разни идеи. Обратно на това, всичко спасява принципът - какво пък „не вреди“, който до някъде замазва положението. За Бога, не предлагайте нещо, което може да обърне каруцата. И оценявайте избирателя - важното е да не станете после от "лошите".

Източник : Телеграм канал "Комерсант FM"

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    10 17 Отговор
    Това е новата Барби.Купете на децата си!

    Коментиран от #11

  • 2 Чебурашка вече воюва в Украйна!

    13 4 Отговор
    А и Путин не е добрия крокодил Гена!
  • 3 Путиноид

    18 13 Отговор
    И Соловьов мрази запада ,ама плаче че няма резервни части за Мерцедес в Раша .

    Хахаха
  • 4 зрител

    13 3 Отговор
    Да не забравяме,че Ну пагади беше идеологическият отговор на Том и Джери.

    Коментиран от #7

  • 5 реру

    16 1 Отговор
    "... Чуждоземната "Барби" и нашата родна ушата "Чебурашка" се разбират добре помежду си..."


    За сега момиченцата могат да си играят с Барби, но не и с Кен... На пазара вече е руският герой - Вася...

  • 6 Много правилно!

    15 9 Отговор
    Гей пропагандата не е необходима!
  • 7 Те и руските коли бяха идеологически

    13 6 Отговор

    До коментар #4 от "зрител":

    отговор на напълно прекопирани европейски и американски коли. Най-страшен в това отношение беше ЗАЗ - Завод автомобилных зверей!

    Коментиран от #8, #17

  • 8 зрител

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Те и руските коли бяха идеологически":

    Съгласен.
  • 9 Гост

    11 13 Отговор
    Голям вой от Холивуд, че са изтървали едни 50 милиона билета в Русия.

    Коментиран от #19

  • 10 Яшар

    9 4 Отговор
    Прилича на Шаломов на млади години.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Чебурашка

    16 5 Отговор
    е първото същество на света с неопределен пол.

    Коментиран от #14

  • 13 Правилно

    9 4 Отговор
    Браво....
  • 14 сексист

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Чебурашка":

    А целувката на Брежнев и Живков полово определена ли е?
  • 15 ХАХАХА

    11 7 Отговор
    Малиий, вчера водих внучката да гледаме "Барби"! По тъп и кичозен филм не мога да си представя ,че би могло да има! Направо се потресох.
  • 16 ЕТО Я НОВАТА ЧАЛГА В КИНОТО

    10 6 Отговор
    НЕКАДЪРИЕТО ВОДИ ДО ЧАЛГА В ХОЛИВУД ! ПРЕДИ 30 ГОДИНИ ЗА ТАКЪВ ФИЛМ ЩЯХА ДА СЛОЖАТ УЧАСТНИЦИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКИЯ СТОЛ !
  • 17 ЗАЗ Е УКРАИНСКИ БОКЛУК !

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Те и руските коли бяха идеологически":

    НЕ Е РУСКА КОЛА ! И ВСЕ ПАК ВЪРВЕШЕ , ДОРИ И ЗАДНА ИМАШЕ !
  • 18 12345

    3 0 Отговор
    Даже могат да имат и деца хибриди.
  • 19 Анджело

    6 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Точно там е ключът за бараката. Американците се интересуват от пари и само от пари. Едно от основните пера е Холивуд, заедно с оръжейната индустрия. Те друго не произвеждат. И въпреки "санкциите" към Росия си търсят печалбата от смотаните филми
  • 20 Киро КокорБойков

    4 0 Отговор
    Оля, моля те внимавай повече с превода.Навсякъде в статията думата Картина, трява да се превде на български с думата Филм.
  • 21 Нова мода за децата

    1 0 Отговор
    Барби секси с брада и пакет. Вече са поръчани в Анадола