Last news in Fakti

13 Ноември, 2013 14:41 950 2

КНСБ организира протестен митинг

  • пламен димитров-
  • кнсб-
  • протестен митинг
КНСБ организира протестен митинг - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

КНСБ организира национален протестен митинг другата седмица. Това обяви на извънредна пресконференция председателят на синдиката Пламен Димитров.

В същото време стана ясно, че с КТ "Подкрепа" не са се разбрали и те няма да вземат участие в митинга. От КТ "Подкрепа"  все още не били взели решение как да действат спрямо ситуацията в страната,  това ще стане ясно след националното конфедеративно събрание в петък.

Протестното шествие на КНСБ ще се състои на 20 ноември и ще започне в 8:30 пред сградата на синдиката. Ще бъде връчена декларация за проблемите в здравеопазването на здравния министър Таня Андреева, след това ще внесат декларация и в Министерски съвет с препоръки към управляващите.

Същинската част на протеста трябва да започне в 12:30 часа на площад "Цар Освободител". Пламен Димитров е на мнение, че  към момента няма готовност за общонационална стачка, но според допитване 51% от членовете на КНСБ се обявяват за национални стачни действия.

Сред основните искания на синдикалистите са замразяване на пенсионната възраст, криминализиране на невнасянето на осигурителни вноски, което трябва да осигури допълнителни 200 милиона лева в бюджета, които да дадат възможност за отпускане на данъчен кредит на работещите бедни българи.

Пред Факти.бг преди пресконференцията днес Пламен Димитров заяви, че имат  искания, които са конкретни и ясни, свързани с работещи българи и със съответните закони. "Имаме конкретни искания, които не видяха бял свят за съжаление по повод отразяването и ребалансирането на енергийния сектор. Нищо не се направи лятото, но през зимата този проблем заплашва да гръмне, както и много други неща, които са чисто социално – икономически", каза той.

Искаме да обърнем вниманието на обществото към работещите българи, а не към безработните и пенсионерите само, не към майките само, не към студентите само. Защото някой трябва да изкарва брутния продукт на тази държава и икономиката да произвежда. А като че ли най-малко мерки виждаме към подобни политики. За това сега между първо и второ четене на Бюджет 2014  искаме да покажем нашето недоволство от това, което става.

Това, което трябва да се направи е политиците и в парламента, и извън него да определят кога ще бъдат предсрочните избори. А нашата позиция винаги е била такава, колкото по-скоро определят това, толкова по-добре, за  да се успокои държавата и най-вече икономиката, заяви още Пламен Д\имитров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Georgi Enchev

    0 0 Отговор
    Народа ще плаща,а такива като Хр.Бисеров ще ги харчат в чужбина.Само той да е с мед да го нахраниш.А безработните които не могат да си платят осигуровките в пандиза..Е гати държавата.
  • 2 по темата

    0 0 Отговор
    Защо не протестирахте, когато на власт беше СИКаджийската мутрЪ Борисов и страната изпадна в колапс; когато над 150 000 хилади фирми фалираха; когато безработицата стигна 30%; когато приеха пенсионна реформа, с която да увеличат възрастта за пенсиониране с бързи темпове, за да може повече хора да отидат в на оня свят без пенсии; когато окрадоха здравната каса; когато "изчезна" резерва с което почти докараха България до Фалит!!!

    Защо бе Г-н Димитров? Да не би защото ви секнаха обещаните пари за да си мълчите и седите на топло и защитавате Интересите не на РАБОТНИЦИТЕ, а на ОЛИГАРХИЯТА - това което правите винаги от ДВАДЕСЕТ години!!!???