Last news in Fakti

12 Септември, 2023 08:19 3 318 29

Защо Васил Терзиев не обелва и дума за ГЕРБ?

  • васил терзиев-
  • георги георгиев-
  • боец-
  • герб-
  • спаси софия-
  • пп-дб-
  • дебат

БОЕЦ покани Васил Терзиев на публичен дебат

Защо Васил Терзиев не обелва и дума за ГЕРБ? - 1
Снимки: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Георги Георгиев от БОЕЦ: Каня Васил Терзиев на публичен дебат, в която медия пожелае. Може и на жълтите павета, може и в техния офис, може и в нашия. И да се излъчва на живо.

Защото отговори на нашите въпроси няма вече два месеца, а възникват и нови.

Единственият вариант разделителната, непрозрачна и неприемлива за голяма част от десните избиратели кандидатура на Терзиев да спечели изборите е възможен, само ако са се разбрали с ГЕРБ и те издигнат още по-слаба и абсурдна кандидатура. Самият Васил Терзиев в свое интервю от миналата година казва по повод кметските избори, че е разговарял с хора от ДБ, ПП и ГЕРБ. Фактът, че с него са разговаряли още миналата година и трите формации, които сега управляват заедно, въпреки предизборните си обещания, е показателен.

Задайте си няколко въпроса.

Ако Терзиев представлява дори минимална заплаха за интересите на ГЕРБ, дали те щяха да разговарят с него по повод кметските избори?

Защо Васил Терзиев нито веднъж не спомена имената на Фандъкова и Бойко Борисов в своите интервюта като номиниран за кмет? Защо нито веднъж не спомена ГЕРБ, когато го питаха КОЙ е основният му враг и опонент на изборите?

Защо темата за борбата с корупцията и конкретно моделът „ГЕРБ“ в Столична община, липсва въобще в публичното говорене на Васил Терзиев?

На последните избори ПП-ДБ направиха същото — “позитивна“ кампания, за която изрично подчертаваха, че НЕ е анти-ГЕРБ. Загубиха изборите, а след това се коалираха с ГЕРБ. Виждаме абсолютно същата тактика.

Комунистическото ДС-минало на семейството на Терзиев е само индикация. Разговорите му с ГЕРБ и ПП-ДБ едновременно, както и непрозрачната и наложена незнайно от кого номинация създават обосновани съмнения, че е договорена поредната сглобка, „ротация“ и подмяна, след която Васил Терзиев ще замени Фандъкова, но схемите, обръчите и потоците към правилните фирми ще се запазят. Че тези, които дърпат конците и разпределят порциите, ще запазят влиянието си. Че ГЕРБ ще запази зад кулисите контрола в Столична община. Същото, което видяхме и след парламентарните избори — “без ГЕРБ не може“ и последва позорна прегръдка. ПП-ДБ го направиха на национално ниво; как да повярваме, че няма да го направят на местно?

И мафията печели.

Също толкова вероятен е и обратният сценарий. Единственият начин ГЕРБ да спечелят предстоящите кметски избори е, ако ПП-ДБ издигнат разединяваща и неприемлива за много от техните избиратели кандидатура. И те правят точно това! Както Борисов навремето призна, че умишлено е издигнал неизбираемата Цецка Цачева, за да направи избора на Радев възможен. Сега Терзиев в ролята на Цачева ли е?

Кой предложи Терзиев? Как бе избран и по какви критерии? Имало ли е предварителни „съгласувания“ с ГЕРБ?

И още нещо. Местните избори са важни поне за гражданите, за да разбием оковите на ГЕРБ, ДПС и мафията! За ПП-ДБ и ГЕРБ управленската коалиция в момента е много по-важна и са готови на най-различни компромиси, за да държат властта. Няма да позволят тежка конфронтация на местния вот да им разбие коалицията и на този фон идва кандидатурата на Терзиев, който не смее дори името на ГЕРБ и на Борисов да спомене, а камо ли да говори за техните схеми и престъпления. Да не говорим как ще се бори срещу тях. Въобще пък да не говорим за името на Пеевски…

И пак мафията печели.

Завършвам с три допълнителни въпроса към Васил Терзиев:

1. ТРЕЙС е компания, която е „усвоила“ милиарди от обществени поръчки по времето на ГЕРБ и Борисов, включително и десетки милиони в София. Включително и от отсечката на пътя край Своге, където след техен ремонт загинаха 20 души. Как ще се противопостави на този „монопол“, при положение, че един от управителите на фирма от обръчите на ТРЕЙС е агент „Калин“, вербуван от Павел Терзиев от Шесто управление на ДС?

2. Как очаква помощ от прокуратурата в борбата срещу модела „ГЕРБ“, след като главен прокурор е Сарафов — избран от Бойко Борисов и Пеевски, а ПП-ДБ са коалиционни партньори на ГЕРБ? Или няма да води такава борба?

3. Как ще бори корупцията, след като в корупционните обръчи са агентите на чичо му, а във върховна прокуратура стои като действащ върховен прокурор агент „Илиян“, вербуван от Павел Терзиев от Шесто управление на ДС?

Аз не съм кандидат, БОЕЦ не сме партия и не участваме в битката за властта. Нашата битка е да отстраним мафията от властта. Но съм готов в дебата да отговоря на всички насрещни въпроси на Васил Терзиев относно моето минало, семейството ми, членството ми в ГЕРБ отпреди десет години, дейността на БОЕЦ, финансите на БОЕЦ и целите на БОЕЦ. Както и на всички останали въпроси.

БОЕЦ очакваме отговора на Васил Терзиев и неговия екип. Имат достатъчно време да се подготвят.

Отправяме тази покана като активни граждани и избиратели, защото вярваме, че откритият, публичен дебат е най-прозрачният и демократичен формат на дискусия по значими за обществото теми.

Битката продължава!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Васето с терзията и без подкрепа

    23 2 Отговор
    Ей мира не й давате на ДС.
  • 2 Стига

    25 2 Отговор
    с тоя Васил вече ! Кусур кмет на София фия внук на терорист и цялата фамилия от ДС !
  • 3 Главния отдел

    27 1 Отговор
    Васко е невинен и е просто selfmaker
    ония от ДС са лошите
    а той тях не ги познава.
  • 4 Псевдоним

    26 1 Отговор
    По всичко личи, че София ще бъде изтъргувана доста евтино.
  • 5 ДОЛУ

    6 21 Отговор
    МОЧАТА
  • 6 Накратко

    31 1 Отговор
    Щом е кандидат на Сглобката, и coполa cи не хвърлям за него.
  • 7 замислен

    6 27 Отговор
    Гошко обратното на острото така ли не се усети, че "анти" говоренето е до време? може да се оплюва за да изпъкнеш, но след това трябва да управляваш и хората видяха що за стока са "революционерите" и хората на Президента. Лошото е, че се оплюваха готови направени неща, например пътища направени от Трейс НО 2 години след това НИЩО не се прави! нито магистрали, нито ремонти НИЩО.
  • 8 пресцентър на ПП/ДБ

    36 2 Отговор
    Що бе ?! Ми , момчето има чудесна биография - дядовци партизани и генерали от ДС ,мама и татко висши офицери от ДС , направило фирмичка с пари на ДС , направило още много фирмички с пари и подкрепа на ДС , крало от обществени поръчки , крало от оръжейни сделки , прало пари на ДС , подкупвало и шантажирало сума-ти политици и чиновници (с подкрепата и по почина на ДС) , станало мулти-милионерче с откраднати от ВАС (българите) пари и пп. и пр. ! Е , (кажете) - може ли да се намери по добър избор за кмет на София ?! Не , нали !!!
  • 9 един

    5 18 Отговор
    Георги с това плюене по-всички посоки взе да става твърде-твърде съмнителен!Ако не може да помогне,поне да не вреди!Видяхме го и него с кандидатурата на Боец/мисля Анастасов беше,който се оказа човек на Възраждане/ за европейски прокурор!
  • 10 Перо

    4 18 Отговор
    Защо селтика от Видин иска дебат с кандидата за кмет на София? Тоя обърна палачинката, след шантажа на тиквата за лечение на жена му!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Тодор

    3 6 Отговор
    А защо ти освен да обелваш думи си неспособен на нищо друго?
    Защо не се хванеш на работа, да вършиш нещо смислено?
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Има Ундурма кой да бъде кмет на София

    22 3 Отговор
    Договорениса и общините в София и в Провинцията!! ГЕРБ ще наливат гласове на ПП - ДБ и обратното! Това е схемата, за да няма Трети Играч във местната власт! БСП или Възраждане! Аз на Тебе Ти на мене, Това ще се Играе на 29 Октомври между ГЕРБ и ПП-ДБ!! Масово гласуване би Объркало договорките на Сглобката!!! Гласувайте Българи, иначе ще Продължаваме да Гледаме и слушаме Лъжеца от Банкя!!

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ами да кажа

    16 1 Отговор
    тези всичките са кукли на старите управляващи или си мислите че някой до сега крал ще си осигури сам да влезе в затвора
  • 18 нннн

    11 2 Отговор

    До коментар #14 от "Има Ундурма кой да бъде кмет на София":

    Напълно прав си! Ако гласуваме масово, ще развалим сметките на Сглобката.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 нннн

    14 0 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Стига с това синьо - червено - жълто - зелено! Негодници има всякак боядисани .
  • 22 Боклуците на Боклука

    18 1 Отговор
    Терзиев е пълен боклук, като всички останали.
  • 23 Демократ

    13 1 Отговор
    Въпросите на БОЕЦ дават отговор на случващото се в България - мафията е създадена от ДС по КГБ модел, всичко е в ръцете й,защото управлението на държавата се определя и контролира от тях. В същото време пропагандната машина,командвана от тях втълпява на хората,че това е демокрацията и виновни за тежкото положение в държавата са ЕС И САЩ, с което умело прикриват престъпленията си срещу държавата и народа 34 години. Точно изпълнение на ДС-КГБ плана за невъзможност за оправия, власт,пари и контрол и хора,разделени от злоба и омраза,вместо обединени за по-добро бъдеще на децата ни. Така пак само техните деца ще имат всичко в България, а нашите,за да имат трябва да я напуснат и ние пак да сме сами.
  • 24 Алооо

    15 0 Отговор

    До коментар #20 от "Последния Софиянец":

    Терзиев е пълна Шушумига и е отроче на ДС .
  • 25 Ами да

    8 1 Отговор
    Човекът не е чувал за Герб и Борисов! И не знае нищо за тях! Щом не предложиха Бонев, ще гризнат дървото! Така е в българската политика, играе се донякъде и се самозабравят! Но затвора чака!
  • 26 Булба67

    4 1 Отговор
    Щото стяга куфара за Малдивите!??!
  • 27 пенко

    1 2 Отговор
    ЩЕ СИ ИМАМЕ ---" СВЕТИ ГЕОРГБЕЦ " --САМО ПОЧАКАЙТЕ !?!?!?!?!?
  • 28 терзиев и боеца са

    4 2 Отговор
    мекерета на бойко тиквата ! тея филми сме ги гледали !
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.