Last news in Fakti

25 Септември, 2023 16:00 2 792 50

Полина Паунова: Да се говори, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил независим журналист - това е просто лъжа

  • хекимян-
  • независим журналист

Прощавайте, на независим журналист не се поверява кандидат-кметска позиция - нито за София, нито за Калофер, нито за Студен кладенец, смята журналистката

Полина Паунова: Да се говори, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил независим журналист - това е просто лъжа - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Оставете смешките. Издигането на Антон Хекимян за кандидат-кмет на София от ГЕРБ е огромен публичен проблем. Това е проблемът за сливането на политическа власт и медии.

Това момче до онзи ден беше шеф на новините на най-голямата частна, национална телевизия (преди това години наред беше лансиран като топ водещ на сутрешната публицистика), а днес е номинация на Бойко Борисов за столичен кмет.

Подобно действие осветява пряката (телефонна) връзка между бившия премиер, лидер на най-голямата партия в България и човекът, който отговаряше за начина на поднасяне на новините в национален ефир.

И който и каквото и да говори, че Хекимян бил гражданска номинация, че бил независим журналист - просто лъже. Прощавайте, на независим журналист не се поверява кандидат-кметска позиция - нито за София, нито за Калофер, нито за Студен кладенец. Независимата журналистика не се одобрява от партийните централи, нито от партийните агитки, тя не се харесва от партийните ядра. Харесват я само, когато са в опозиция, защото под нейните прожектори по условие са управляващите.

Кандидатурата на Хекимян е голям медиен скандал. И поставя редица въпроси:

- Заради топлата си връзка с Хекимян ли Бойко Борисов даваше последните си интервюта в бТВ?

- Имало ли е ангажименти за въпроси (или за липса на въпроси) към Борисов?

- Имало ли е ангажименти за особено отразяване на ГЕРБ (които сега ще правят кампанията на бившия шеф на новините на бТВ)?

Всъщност, отсега е ясно какви ще са отговорите на тия питания. Отсега е ясно също, че много вероятно те да са лъжливи.

Но кандидатурата на Хекимян е и вид честност - признание за обвързаността, признание, че на оня познат от първия мандат “телефон с копчета”, за който говореше Борисов, има определени копчета и за медии, и за журналисти.

И не на последно място: подобен скандал е предупреждение към повечето партийни симпатизанти - не искайте от журналистите да бъдат конюнктурни, да си затварят очите за ония, които смятате, че е справедливо да не бъдат критикувани, не настоявайте “щом критикуват, те (журналистите) да кажат как да стане по-добре”, защото … за да казват как да стане по-добре трябва да влязат в ролята на Хекимян, а тя е … нелепа.

И накрая: голям срам, колеги. Голям срам.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 56 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 8976597598

    65 7 Отговор
    Никога повече Бойко Б. и герб.

    Коментиран от #13, #37

  • 2 Пич

    48 6 Отговор
    Я пак !!! А младите и красивите , от старото ДС ли са независими , или от гей организациите ?! И Хекимян като тях !!!
  • 3 Хекимян

    57 3 Отговор
    Е ПОСЛУШНА МИСИРКА НА ОПГ ГРОБ
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Томи

    14 39 Отговор
    Айде и тая почна да завижда за успеха на бившия си колега... Иска да е на негово място и да се нагуши с парички, ама нямааа...

    Коментиран от #20

  • 6 Можете да се

    36 3 Отговор
    Оплачете на последната инстанция:

    Коментиран от #41

  • 7 Последния Софиянец

    31 2 Отговор
    Телевизиите почнаха да рекламират новите ваксини на Урсула.
  • 8 траверсата полин паунов

    14 25 Отговор
    се изтропкал на метеното
  • 9 У бре

    14 30 Отговор
    Къде беше Паунова до обявяването на кандидатурата на Хекимян? Кога преди е имала смелост да му каже в очите, това което сега е публикувала? Хора като нея,които толкова много разбират ЗАВИСИМОСТТА, са най-зависимите! А самата Паунова би била независима, ако се появи на "Мистър България"! Като кандидат...Но да обръсне мустака!

    Коментиран от #14, #21

  • 10 Псевдоним

    12 22 Отговор
    Паунова е по-зависима и от самия Хекимян.
  • 11 истината

    36 2 Отговор
    Само тоя паун им липсва на софиянци . Пълен натегач . Прецака всичките си колеги .
  • 12 Гаджето и

    14 2 Отговор
    Щом Поли го казва значи е вярно!:)
  • 13 Фори Светулката

    6 8 Отговор

    До коментар #1 от "8976597598":

    Точно така! Да живее СДС! Кой не скача е червен!:) Да направим бдение със свещи!
  • 14 Мераклия

    8 6 Отговор

    До коментар #9 от "У бре":

    Аз, пък и харесвам мустака!:)
  • 15 Тредстоун

    3 27 Отговор
    Айде латерните на копейките и путенуфилите залопаха менчетата ... , топла връзка , кадър на ГЕРБ , ма не е гражданин ,не мой да е независим и той бил кукла ... , смешковци , дръпна им се ла.... , усетиха че ГЕРБ отново ще вземе всички големи градове , с тия пос ..е..р ..к... о ..в .......ци предложени от копейки , папагали и комунисти .... , нещастници
  • 16 Красимир Петров

    36 2 Отговор
    Абсолютно вярно!Години наред БТВ слугува на Борисов.
  • 17 Само питам

    26 2 Отговор
    Че то тая телевизия на бивш служител на СРУ . Хекимянчо чии интереси ще защитава ? На Софиянци ? На ГЕРБ ? Или на козяшкото посолство .
  • 18 Право, куме, в очи

    32 3 Отговор
    Абсолютно подкрепям казаното от Паунова, мисля по същия начин и честно казано се чудя, като как така, много лекомислено, политиката и журналистиката извадиха на светло скандалната си връзка! Естествено, че през годините сме подозирали такава, но това, което се случва в момента, е меко казано скандално! Защото е ясно, че Хекимян няма да спечели мястото, но завинаги ще остане гадния вкус от тази явна зависимост - ясно е кой от кого зависи, и митовете за независима журналистика днес бяха разбити на пух и прах.
  • 19 Петър

    18 2 Отговор
    Да ходи да помага в Нагорни Карабах на дядо си . В тая държава само арменци по тънките служби .
  • 20 Тоя пък

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Томи":

    Ти верно ли си толкова "умен"? Я, се напъни малко, помисли си, и чак тогава се изкажи по въпроса пак! Само внимавай като се напъваш, друго нещо да не се случи
  • 21 Де, бре!

    15 3 Отговор

    До коментар #9 от "У бре":

    Освен глупости, нещо смислено можеш ли да родиш? Специално Паунова винаги е имала смелостта и е говорила открито, право в очите. Ама, ти откъде да знаеш? У ваше село Интернет и кабелна телевизия няма.

    Коментиран от #35

  • 22 НаХекимян

    11 2 Отговор
    с банкята сме си много близки от време оно
  • 23 ицо

    17 2 Отговор
    ахахах Хекимян кмет на София,как дори си помисли,4е може да стане,той няма грам понятие за какво става въпрос,поредната калинка с 2млрд бюджет иска да управлява,все едно Цецка Ца4ева да бе6е станала президент ахахахах пълен абсурд
  • 24 еалиста

    19 3 Отговор
    Един въпрос с прост отговор? Чия медия е БТВ - разбира се на американски бивш шеф на специални разузнавателни служби ! Какво очаквате, Хи Хи Хикимянчо ще работи здраво с академика, Габриел, тя е на инструктаж в САЩ , за манипулиране на изборите ни / те са майстори на манипулациите/ ще им набият канчетата, да се държиме за удавниците украински фашисти , чакайте самолетите на хартия, продавайте майка си и баща си продажници от сглобката!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ахааа

    15 3 Отговор
    Долу гербаджинската марионетка Хекимушингян.
  • 28 Ха ха ха

    11 2 Отговор
    Хи хииииииииии Бойко пак ви направи на маймунки , а вие ревете ли ревете с глас ......
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Никой

    12 2 Отговор
    Бай Ганьос тръшна всички на моравата. Сега се кефи от диванчето си в Банкя и припада от смях ,като вижда какъв каламбур настана. Пърформанс начи !
  • 31 голямо ГустО

    8 3 Отговор
    Густо ми прави какъв вой и рев се вдига , а Баце Боко си върви и си подсвирква .
  • 32 велик е Бойко велик

    8 5 Отговор
    И какво сега стана , Борисов направи всички отворковци за посмешище , да ревът и да пищят , а той си им гледа с удоволствие истерията .
  • 33 Паунов е бесен

    6 3 Отговор
    И как няма да е? Паунов от обещаващ млад журналист се превърна в порчъков списвач в Прокопиев пикчърс. Хекимян се издигна до Директор в най-рейтинговата телевизия. Паунов се провали на интервюто с Гешев, а Хекимян с лекота предразполагаше събеседниците си да отговарят на всякакви въпроси. На Тонката му предложиха една от 4-те топ позиции в Държавата, а на Поли му предложиха... пак нищо.

    Мълвата, че Хекимян е от гражданска квота някаква е фашива новина. Много ясно се каза, че това е избор на Бойко Борисов и щаба му. Хекимян е гражданско лице извън структурите на ГЕРБ, но е издигнат от тези структури и те ще стоят зад него. Не забравяйте Общинския съвет. Той взима решенията, а кметът е само лицето.

    Да се беше кандидатирал Паунов за общински съветник? Ей тъй, за проба, да си свери часовника даже.
  • 34 хе хейййййййййй

    3 3 Отговор
    Ама как само леко и истимарската Боко ви пързулна на бананова коричка , та ревете и пищите като Ощипана мОма .......
  • 35 Верно бе!

    3 3 Отговор

    До коментар #21 от "Де, бре!":

    Ама само глупости говореше, дето ги наизустяваше от листчето с инструкциите. Да не допускаш, че Прокопито ще я държи да си приказва каквото си поиска?
  • 36 българка

    12 3 Отговор
    Помните ли крилатата фраза на Бойко: "И магаре да предложа, ще го изберат"! Е, дойде време за "магарето"!
  • 37 ТтТ

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "8976597598":

    Паунова да говори за независима журналистика вече ми се гади…
    Ами тя и още много нейни дружки са Пиар на ПП и Дб!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Тома

    6 1 Отговор
    За това понеже са продажни тези от големите телевизии тиквата ги нарече че са мисирки
  • 40 То е ясно

    3 2 Отговор
    Срам не срам,ама яде на Тиквата косматия салам.
  • 41 Бегай !

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Можете да се":

    Ти изобщо знаеш ли ,от къде идва тази приказка ? Ако,разбереш ще си поръсиш главата с пепел !
  • 42 Вирус

    3 1 Отговор
    Хахаха тоя пък що се съгласява хубаво е да полягаш
  • 43 хъшлаци-герб MГEРБ

    3 1 Отговор
    Защо се правите на изненадани? Откакто Фандъкова заяви, че няма да се кандидатира за пети път, при другарските обсъждания в Партията за това, кой да бъде неин заместник, най-често споменаваното име бе това на Хекемянчо.
  • 44 Банкянски касиер

    1 1 Отговор
    Зайчето Хаки от зайчарника в Банкя колко ли е платило партийна такса в нощното шкафче?! Щото БКП+ДС-Терзията си каза, че е броил в предплата €10млн. Оня дядката от Еконт също беше си купил с партийна такса министерското място! Също и тия за новоизкалъпените министерства, агенции и прочие?! И Спеца в НАП също?! Както през 1997 ДС-мутрите от ДС-МВРо внесоха в брой $4млн. в касата на фондацията "Демокрация" на Елена Костова - за вкарване в парламента с листите на СДС на 4 бр. ДС-агентчета от ДС-МВРо: караКачан, Еков, Ан. Величков, Коко Кънчев! Ако тогава Костов не ги беше вкарал в политиката, след това до днес ДС-МВРо-то щяха да гледат Парламента и министерствата през крив макрон!
  • 45 Ха ха ха

    1 0 Отговор
    Хи хииииииииии Бойко пак ви направи на маймунки , а вие ревете ли ревете с глас ...... Густо ми прави какъв вой се вдига , а Баце Боко си върви и си подсвирква . .............................
  • 46 Матей преображенски

    0 0 Отговор
    БТВ е свърталище на долнопробни карагьозчии и хитреци,опитващи се да натрапват някои внушения,занимаващи се с дребнотемие и плъзгане по повърхността,сърфиране по жълтината.,по жълтъци се хлъзгат и правят финтове.
  • 47 Все тая

    0 0 Отговор
    На боко глупостите край нямат. А и верващите в него кауни също🤣
  • 48 Стига де,

    1 0 Отговор
    Кой в днешната политика, е независим? Ако има такъв, той е аут.
  • 49 Коментар

    0 0 Отговор
    Щом Славито е бил там, не ми го хвали
  • 50 Ти да видиш

    1 0 Отговор
    Ееее, тази либерастия в журналистиката е голям бич. Късата памет на хората също. Като ви чета се чудя: Аз ли не съм бил в България през последните три години - от 09.07.2020 г. Когато Бтв (масово хората и истинските медии я наричаха БожковТВ) рутеха ГЕРБ и ББ, че и даже си измисляха протести в чужбина срещу тях, бяха добри. Сега изведнъж - лоши, подлоги били, зависими, и то от кой - от ББ.
    Що за шизофрения е налегнала либерастията?