Last news in Fakti

14 Октомври, 2023 19:01 5 306 137

Как Китай и Русия на практика застанаха на страната на Хамас

  • китай-
  • русия-
  • иран-
  • си дзинпин-
  • владимир путин-
  • хамас

Си и Путин могат да бъдат сигурни, че заставайки на страната на Хамас, Иран и в крайна сметка на международния тероризъм с основен източник Техеран, те ще могат да се възползват от разделението в западните общества, за да прокарат дневния си ред

Как Китай и Русия на практика застанаха на страната на Хамас - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Новият световен ред, за който се борят Русия и Китай, няма как да уважава международното право. Си и Путин за пореден път демонстрираха това, като не осъдиха терористите от Хамас, а избраха псевдонеутралитета.

Демократичните държави в целия свят осъдиха бруталните и нечовешки атаки на терористите от Хамас срещу цивилни хора в Израел. От друга страна Русия и Китай, които са членове на Съвета за сигурност на ООН, декларираха, че страните в конфликта трябва да покажат сдържаност и да не ескалират повече ситуацията. Така диктаторите Си Дзинпин и Владимир Путин за пореден път демонстрират пред световната общност, че международното право няма да бъде валидно в новия световен ред, който те желаят да наложат.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който обича да сравнява своята Турция с Османската империя и има подобни имперски мечти като тези на Путин и Си, също призова за сдържаност и двете страни. Нееднократно Ердоган е опитвал да спечели хората в арабския свят на страната на Турция чрез радикална антиизраелска политика. В същото време той избегна да бъде въвлечен в лагера на Путин и Си, които все повече се отдалечават от цивилизованите норми, установени от ООН. Анкара например продължава да поддържа връзки с нападнатата от Русия Украйна. Турският президент осъди териториалните кражби на Москва и поиска окупираните земи да бъдат върнати на Киев.

Студеният комунистически апарат не съчувства

От друга страна близките съюзници Русия и Китай изцяло разчитат на най-големия враг на Израел - Иран, във войната в Украйна, в която активно се използват ирански дронове. Диктаторите от Москва и Пекин пък се снимат с високопоставени представители на иранския режим.

Без Иран Хамас и Хизбула нямаше да разполагат с капацитет да нападнат Израел от ивицата Газа и Ливан. С уж благородното деклариране на неутралитет, Русия и Китай всъщност застават на страната на Хамас.

В изявлението на Министерството на външните работи на Пекин, терористичната организация нито бе спомената, нито бе осъдена. Лишеното от съчувствие изявление на студения апарат на комунистическата партия правилно бе разкритикувано, включително и от лидера на мнозинството в американския Сенат Чък Шумър. Той беше шокиран, че избиването от Хамас на повече от 250 младежи по време на музикален фестивал не е предизвикало никакво съчувствие.

Могат ли Москва и Пекин да подкрепят Иран военно?

Но съпричастност не може да се очаква от Пекин за подобно нещо. През 1989 г. светът стана свидетел как китайското ръководство избиваше собствените си млади хора, които протестираха мирно за повече свобода в изолираната страна. Твърди се, че десетки хиляди са били убити от армията в първите дни на юни същата година. И до днес говоренето за клането на площад Тянанмън в Китай е строго забранено под заплахата от строги санкции.

В настоящата геополитическа ситуация, която е по-сложна, отколкото е била от дълго време насам заради поведението на Китай и Русия, съществува опасността Москва и Пекин да подкрепят военно Иран в неговата борба срещу Израел. Точно както и при други конфликти в свободния свят, Путин и Си ще разчитат на факта, че Израел е мразен в някои части на света. Двусмислените приказки за умереност, чрез които умишлено се избягва да се посочи кой носи отговорност за престъпленията, вероятно ще бъдат чути от подходящите хора, включително и сред някои групи в свободния свят, обвиняващи самите израелци за бруталната атака, на която те бяха подложени.

За съжаление Си и Путин могат да бъдат сигурни, че заставайки на страната на Хамас, Иран и в крайна сметка на международния тероризъм с основен източник Техеран, те ще могат да се възползват от разделението в западните общества, за да прокарат дневния си ред. В крайна сметка както Путин, който вече иницира война,така и Си, който утре би могъл да постави началото на инвазия в демократичната островна държава Тайван, трябва да са доволни, че САЩ сега ще трябва да фокусират вниманието си и върху войната на Хамас срещу Израел. Ход, който би оставил на Вашингтон по-малко свободен ресурс за противодействие на машинациите на двамата диктатори.

***

Александър Гьорлах е старши научен сътрудник в Съвета по етика в международните отношения "Карнеги" и научен сътрудник в Института за интернет към Оксфордския университет. Живял е в Тайван и Хонконг.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофил

    31 124 Отговор
    Ами желязната завеса ще се спусне и за Китай. Няма проблем

    Коментиран от #7

  • 2 дедо поп

    115 23 Отговор
    Каква изненада, очаквах да застанат на страната на Моше Ник или на страната на Ди Менцио

    Коментиран от #32

  • 3 Не ме занимавайте

    61 16 Отговор
    Има много по-сериозни проблеми:
    Замърсяване, глобално затопляне, недостиг на енергия и други!
  • 4 "Правов" ред

    159 24 Отговор
    Под "международно право" разбирайте грабежът, убийствата и репресиите, които ционистите и куклата им САЩ, могат да правят където и както си поискат.
  • 5 Само питам

    153 17 Отговор
    Само на мене ли ми се струва , че новите демократи с новите ценности се състоят от довчерашни колонизатори ,живяли от грабежи и чужда кръв и пот . Сега ръсят демокрация и акъл на поразия .

    Коментиран от #37

  • 6 Лапунцел

    148 17 Отговор
    международното право позволява на америка да взривява газопроводи както си поиска. Такова международно право никой не уважава
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бобеца

    100 6 Отговор
    Света се управлява от най големите малоумници и резултатите са на лице, смърт, мизерия, болести.
  • 9 Ало, Гьорлах

    91 14 Отговор
    Байдън също призова за сдържаност, следователно попада в групата на Си и Путин.
  • 10 !!!?

    20 77 Отговор
    Котилото - ами че "Хамас" е отроче на братушките аягуласи !!!?

  • 11 нннн

    100 16 Отговор
    Абе, верно ли Хамас е въоръжен и с оръжия, дошли от Украйна?

    Коментиран от #100

  • 12 Бай Онзи

    74 7 Отговор
    Да мине още малко време и всички "грешки" ще лъснат.
    Това не са грешки, а активни мероприятия по
    ликвидирането на стара Европа. С о р о с о и д и т е искаха да
    изградят друг свят, защото шорос и сие казаха. Но това
    стана, не точно така както го мислиха и още по-зле ще
    става. Управляемият хаус, може да си го наврете където
    си пожелаете от кръста надолу и побързайте докато там
    онези другите не са ви изпреварели, да ршат ви помогнат изцяло.
    Кой подпали Африка, Сирия , Либия .. ? Защо ги разбутахте тези хора?
    За да ви свършат черната работа, но тълпата се оказа по-най!
    Сега ще ръсите мозъци, точно как сте сгрешили, ами върнете
    обратно, помолете ги.
  • 13 Исторически парк

    90 14 Отговор
    Ами нормално.. ако бяхме вдигнали сега Априлското въстание, нато щеше да ни обяви за терористи..
  • 14 Ивелин Михайлов

    71 25 Отговор
    Русия освободи българите от турско робство и ще освободи и пакестинците от еврейско робство!

    Коментиран от #16

  • 15 Някой

    96 8 Отговор
    Значи, ако някой прояви разум и каже, че и двете страни имат вина, и че трябва да има Палестинска държава, означава че застава на страната на ХАМАС.
    Който не е с нас, е против нас. Така ли?
  • 16 Ивелин Михайлов

    20 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ивелин Михайлов":

    Палестинците
  • 17 Донатело

    44 8 Отговор
    Някой може ли да ми каже, защо няма български превод на "творението" на Куденхов-Калерги "Пан Европа"? Наричат го "бащата на Обединена Европа", казват, че има учредена награда на ЕС "Куденхов-Калерги". Казват също (защото няма къде да го прочета лично), че в идеологическата основа на възгледите му, е концепцията за създаване на "смесена европейска раса" чрез масово нахлуване на огромни човешки маси от Азия и Африка в Европа, управлявани от "богоизбран, чистокръвен" елит.
  • 18 Пенсионера

    51 14 Отговор
    Кисинжър и Путин са наедно мнение относно разпадането на СССР и варшавския пакт. Демокрацията явно не работи добре в тези територии. Трябваше да ни оставят да си правим перестройките. До дупка. А не да ни интегрират. .Може би е трябвало да си приберат само прибалтийските и източна Германия. И да ни оставят на мира. Ние сме широки Славянски души. И джендърските соросерсемизми не са за нас.
  • 19 Вече само по заглавието

    48 6 Отговор
    Се познава дойчето🤣🤣
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Дойче веле

    47 2 Отговор
    Утре ще пусна същата боза и за Ердоган
  • 23 СополанПаси

    58 9 Отговор
    Това не е грешка, а е англо-краварски план: Да разсипят, да сринат до земята и окрадът арабските държави ,да изтребят де що могат и да задръстят Европа с бедстващи
    от "демократичните" краварски бомби хора.
  • 24 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    13 44 Отговор
    Никой не е изненадан .Терористите се подържат взаимно

    Коментиран от #29

  • 25 ИСТОРИК

    30 5 Отговор
    Иде Видьов ден!
  • 26 Докато големите се ритат

    9 17 Отговор
    Докато големите се ритат палестинците ще отнесат бомбите.
  • 27 007

    13 39 Отговор
    Нормално е краставите магарета да се надушват през деве дерета!!! 🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬
  • 28 Безлични

    0 18 Отговор
    На колко години е бил член на работа в екип от мен горят на волята си красива и чакана на дълги години е била с пожелание на дълги разстояния в България останахме само да чакаш на този ненаситен стремеж да се видим
  • 29 РЕАЛИСТ

    50 8 Отговор

    До коментар #24 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    Ако Китай и Русия наистина се съюзят, вие окраинцине ще сте на кучето у ауспуха.
  • 30 толкова сте плоски

    42 4 Отговор
    само като прочетох заглавието и разбрах че е дойче зеле …
  • 31 Сипиро

    46 5 Отговор
    Международното право не го зачитат юдите ,които не спазват резолюцията на ООН за създаване на независима палестинска държава с граници обозначени и одобрени от ООН от 1967г
  • 32 Калпазанин

    34 6 Отговор

    До коментар #2 от "дедо поп":

    Кой кого за какво обвинява, то бива лицемерие ама чак пак такова, кой нормален иска да е роб на една хартиена доларовс система създадена от ционистите за да господстват над останалите. Струва ми се че тия илюминати накрая ще запалят тсв защото не им остава какво вече друго и ма дневен ред е да го има ли измисления исраел

    Коментиран от #74

  • 33 Антисемит

    38 4 Отговор

    До коментар #20 от "Русофил":

    Защо си пишеш над коментарите (русофил) като си на 100% кашерно лгбти хазарче🇮🇱🏳️‍🌈.

    Коментиран от #41

  • 34 поредните изхождания

    32 5 Отговор
    на дойче зелето и техния Александър.Сапунисани мозъци и нула логически съждения.
  • 35 дядо поп

    31 5 Отговор
    Дойче веле , едно баба си знае , едно си бае!
  • 36 Марко

    31 4 Отговор
    Текстът е убедителна демонстрация на това колко е фалшиво заглавието....
  • 37 Калпазанин

    30 6 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Не само на теб, предполагам на повече от 70%от останалия свят, само забележи събитията от 11,09 досега що народ измря колко държави са съсипани, като започнем от Ирак Либия Сирия Африка укрия и сега лицемерни и ненаказан и санкциониран досега са повторя пак НЕНАКАЗАН исраел
  • 38 А ес и фащ

    35 3 Отговор
    На практика на страната на фашизма, ама модерен , такъв един маскиран като демокрация
  • 39 Българин

    37 4 Отговор
    Истината е следната-
    Докато съществува незаконната (държава)израел и ционизма-сатанизма върлува по земята, мир ,сораведливост и разбирателство между народите няма да има.
    Всички воини и гадости по света са дело на евреите.
    Евреите и ционизма са проклятие за цялото човечество.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Русофил

    2 24 Отговор

    До коментар #33 от "Антисемит":

    Ти отговори програмке. За теб русофил = путинофил. За много други не.

    Коментиран от #58

  • 42 Дойче Гноясало зеле

    35 5 Отговор
    Нали знаете, че в кулите близнаци на 11.09. не е дошъл на работа нито един евреин, защото са предупредени предната вечер! Интересно, нали?
  • 43 Вирус

    29 2 Отговор
    Хахаха ако не сме наведени сме диктатори терористи и всякакви ама свърши вече
  • 44 Буревестник

    30 2 Отговор
    От либерасткия п@рц@л на Родшилд Дойче зеле квич@т срещу Русия и Китай,защото Пекин и Москва не дават на световния жид да започне война срещу Иран.
    Голяма делегация от американски сенатори тези дни беше на посещение в Китай и там те поискаха китайските ръководители да осъдели действията на Техеран ,но вместо това китайците ,а после и руснаците застанаха открито на страната на Иран и по този начин показаха,че повече еврейските номера и гадости на ционистите от исрал и краварника няма да минават.
    Затова така сега са побеснели наследниците на Юда Ишкериотски и затова дойче велито пуска такива статии.
  • 45 Иванушка🇺🇲

    5 36 Отговор
    Свободния свят трябва да унищожи руския фашизъм и арабския тероризъм. Само със силата на оръжието може да се освободи света от кръвожадните руско арабски племена.

    Коментиран от #50

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Вале-каро

    31 3 Отговор
    Винаги съм се питал ,освен "зелето" няма ли други по известни медии които да бъдат цитирани? Факти вие да не сте подразделение на "Дойче Веле". Искам да кажа ,да не би да е ваш собственик.
  • 48 Чичак

    35 4 Отговор
    Новият световен ред, за който се борят Русия и Китай, няма как да уважава международното право. ======Правото е на страната на Палестинците ! Колко резолюции на ООН трябва да има и безмозъчните писачи да разберат че окупираните палестински територии са ОКУПИРАНИ ? Колко бре ? Вие идиоти ли сте или що ?

    Коментиран от #54

  • 49 РЕАЛИСТ

    7 29 Отговор
    Няма по пропаднало, продажно и подло от ватника и бегераба му.
  • 50 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    5 16 Отговор

    До коментар #45 от "Иванушка🇺🇲":

    Абсолютно прав си!
  • 51 СССР

    8 28 Отговор
    Терористите и фашисти русия заедно с жълтурите от китай трябва да бъдат извадени от ООН.
  • 52 Чичак

    33 5 Отговор
    =====Си, който утре би могъл да постави началото на инвазия в демократичната островна държава Тайван===== Тайван е призната дори от САЩ за неделима част от Китай бре и това ли не знаете ? Каква е тази "островна държава Тайван" ама вие идиоти ли сте верно или що ?
  • 53 Майко мила....

    28 4 Отговор
    Израел ли спазва цивилизованите норми, установени от ООН ? Кой е тоя всъщност който е написал тази помия, име няма ли? Да нея оня пумпъл Дайнов пак ?

    Коментиран от #60

  • 54 Иво

    7 24 Отговор

    До коментар #48 от "Чичак":

    Абе чичак те и украинските територии са окупирани. Да не би лудото джудже да му пука. Само ракети много ракети по масква това е истината.

    Коментиран от #57, #63

  • 55 "Прекрасна статия"

    21 1 Отговор
    Някой пациент на психодиспансер се е вихрил ..... Интересно наистина кой толкова побъркан може да е ?
  • 56 Запознат

    35 3 Отговор
    Първо от дойчето как ще коментират следното:

    - Хамас е създаден от Израел и финансиран от ЕС

    "няма как да уважава международното право" - как се включва в международното право нападението на суверенни държави като Ирак, Либия, Сирия, Афганистан, Сомалия, и още много други. Как се включва в международното право да заграбиш петрола на Сирия и да си направиш база там без да си желан.

    "Демократичните държави в целия свят осъдиха бруталните и нечовешки атаки на терористите от Хамас срещу цивилни хора в Израел" - а къде бяха "демократичните държави" когато Израел бомбандираше палестинци и провеждаше геноцид срещу тях - гонеше ги от земите им и заселваше евреи. Защо още няма палестинска държава въпреки решението на ООН.

    Поредната плоска пропаганда на зелето която постига обратния резултат.
  • 57 Ами дадем и на палестинците

    20 3 Отговор

    До коментар #54 от "Иво":

    Ракети, танкове, самолети.. тогава щом като са като Украйна що не ? Каква е разликата ? Едните окупирани и другите окупирани, нали така ?
  • 58 Торквемада

    23 6 Отговор

    До коментар #41 от "Русофил":

    Яко се ебат с вас ч@футите вече рашките , китаеца и персиеца а...Затова пискаш еврейска душо изтерзана нали?!
    Хайде сега пии една сдудена вода ,бръкни си с два пръста ,сещаш се къде и си лягай да спиш защото не може нищо да направиш срещу идващия Нов световен ред,-Ред доминиран от Китай,Русия и страните от БРИКС и ШОС и където вместо световно ционистко господство ще има световен лабут по ционистките кратуни.
  • 59 Как?

    2 5 Отговор
    По бандитска линия, как.
  • 60 Дайнов, Дайнов

    15 3 Отговор

    До коментар #53 от "Майко мила....":

    Няма кой друг да е.... хахахаха
  • 61 Много тъпа статия

    31 4 Отговор
    Пак ни пълнят китарите със Соросня..оказва се, че "демократичните държави" не се различават с нищо от комунизма - буквално се диктува на хората какво да мислят, също така и под формата на стадото - не си ли в стадото - аутсайдер си. Имаш ли друго мнение , макар и напълно обосновано и аргументирано - значи си диктатор. Ако това е есенцията на вашата демокрация, то по-добре си направете султанат, копирайте от комшиите.
    Факти, пълна излагация е подобни статии да публикувате, и ако ме изтриете, потвърждавате 😅
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Антитрол

    19 5 Отговор

    До коментар #54 от "Иво":

    "Само ракети много ракети по масква това е истината"

    Значи щом украинските земи са окупирани и палестинските земи са окупирани следва да има и "ракети много ракети" по Тел Авив щом това е истината. Ама защо ли в единия случай "демократичния запад" помага на окупираните а в другия случай на окупаторите.

    Нещо опорките не вървят - противоречат си - не че ви интересува дали има логика - важното е да се плюе по Китай и Русия че само това е доходоносно.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Любопитен

    19 5 Отговор

    До коментар #64 от "Анонимен":

    Няма проблем само че ХАМАС са създадени от евреите - защо ли? Защо ли евреите не се борят срещу ХАМАС а нападат цивилни палестинци?

    Коментиран от #69

  • 66 Александър Гьорлах

    15 3 Отговор
    Аз съм леко побъркан, повече виртуален от колкото реален, чак толкова че да напиша в статията че умишлено се избягва да се посочи кой носи отговорност за престъпленията на Израел.....
  • 67 Мнение

    18 4 Отговор
    Добре де,какви ги пише Дойче веле! Нима Израел зачита международното право? Ако го зачиташе, отдавна трябваше да има палестинска държава! Това което прави Израел в момента,е геноцид спрямо пслестинския народ! Нима забрави Холокоста? Аз не съм го забравил.

    Коментиран от #70, #105

  • 68 мунчо

    5 1 Отговор
    глупости
  • 69 Анонимен

    2 13 Отговор

    До коментар #65 от "Любопитен":

    Без значение от кой са създадени. Те са убийци на мирни хора и трябва да бъдат заличени от лицето на Земята.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Този пумпъл писача-разбирач

    16 2 Отговор
    Александър Гьорлах ...е роден като дете на майка туркиня и баща германец в Лудвигсхафен, Германия. Малко след това е осиновен и отгледан от друго немско семейство. Александър Гьорлах е член на Германската либерална партия (FDP), която се присъединява през септември 2016 г., след като е бил член на Германската християндемократическа партия (CDU) в продължение на десет години. 
  • 72 Наркос

    18 3 Отговор
    Китай и Русия ако бяха подкрепили Палестина до сега Израел да е изравнен със земята! Турция също е с тях и си гледат техните далавери! Лесни 4 области и други земи, които ще си вземат тепърва както взеха Хонг Конг ,) Ганьо да му мисли той само се свива от векове
  • 73 Ццц

    17 1 Отговор
    1. Ако изразят уверена подкрепа за Израел, както направиха западните васали, Русия и Китай ще подкрепят дирижирания (проспан, пропуснат официално) от САЩ и Нетаняху терористичен акт на Хизбула. Единият дядка приспа протестите срещу него и стана обединител на нацията. Другият ще запише първа победа за мандата и ще се отърве деликатно от един токсичен наркоман. Не случайно този наркоман престана да споменава САЩ и започна само за ЕС да говори. 2. Сегашното международно право е създадено във време на тотална и монополна доминация на един играч. Да, този ред няма да го бъде и точно така трябва да бъде. Алчни експлоататори с манталитет към планетата от 18 век не бива повече да я владеят, да си създават политици и да играят тоя лицемерен театър, омаскарявайки думата демокрация.
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Всъщност,

    19 2 Отговор
    Сега ще видим как "демократичните държави от целия свят" няма да осъдят Израел, че отговаря на терора с терор. В този смисъл, може би наистина е по-правилно да се настоява за сдържаност от двете страни в един конфликт, който не е от вчера, а е трупан и нерешен от десетилетия
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Разумен

    12 2 Отговор
    Ай стига идиотски тълкувания...
  • 79 Тъпото Дойче веле

    21 4 Отговор
    Трябва да бъде забранено и изгонено от България

    Коментиран от #82

  • 80 тъпанал

    18 3 Отговор
    дойчевеле - поредните словесни диарии
  • 81 Урюрвкос

    15 3 Отговор
    Русия и Китай, няма как да уважават международното право базирано на правото на по силния.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Срамно!

    17 2 Отговор
    Всеки самозабравил се силен си изработва собствени правила в света, който започна откровено да работи за правото на силата. Джунгла със зверове, примати, а не човеци! Липсата на справедливост и взаимно зачитане на интересите, водят до животинска жестокост и масова смърт! Омраза, отмъщение, кланета, потискане, ограбване, унижаване на човешкото- да ви имам ценностите и цивилизацията...Упадък и разруха - това е бъдещето, ако разумът загуби битката с алчността.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Буквоядец

    19 3 Отговор
    Отдавна не бях чел такава глупост ! Оказва се,че освен Зеленски и друга глава може да роди такива фантасмагории! Колко жалко!
  • 86 Гражданин

    4 2 Отговор
    Велики ,Велики ,Велики .Браво винаги са на страната на справедливостта
  • 87 Токсик

    16 4 Отговор
    Според международното право и според резолюцията на ООН, когато се е създавала нацистката държава Израел е трябвало да се създаде и държавата Палестина, само че западният фашистки свят някак си удобно е пропуснал това и е оставил евреите да малтретират и унищожават десетилетия наред изстрадалия палестински народ. Сега фашистката пропаганда на Дойче зеле се опитва да ни внуши отново, че палестинците нямат права, а също че и китайците и руснаците не могат да имат свои интереси и права. Права може да има само западния прокиснал свят насаждащ фашизъм чрез тероризъм използвайки своята терористична организация на НАТО, за да потиска и ограбва народите .

    Коментиран от #104

  • 88 Дойчланд

    15 2 Отговор
    Дойче Зеле, по добре си четете Канцлер Акта, и не си пъхайте носа там , откъдето ви бяха изпепелили! Имате един единствен читав вожд, но за съжаление не е между живите!
  • 89 Така така

    15 3 Отговор
    ДВ стига глупости бе, какъв световен ред какви международни закони, та вие си връткате този ред както на вас и вашите господари от сащ им е угодно. Но това е в ущърб на независимите държави извън извратеният нападателен съюз нато. А и ми обяснете фашисти защо забранихте провеждането на митинги в подкрепа на Палестина в Германия? Нямам думи колко сте кофти хора не вино ичам ама хич
  • 90 Леля Гошо

    17 2 Отговор
    "...Путин и Си, които все повече се отдалечават от цивилизованите норми, установени от ООН."

    САЩ и Израел да не би да се приближават?

    Коментиран от #107

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 КовидманЯк

    12 0 Отговор
    Стигнах до Да хпв Зеле и спрях да чета повече... тия са пълен ашак, никой не го взема насериозно.😃
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Анонимен

    17 1 Отговор
    ДВ пропусна да спомене факта че в Сирия руснаците воюваха срещу Хамас,който беше подкрепян и въоръжаван от Запада.
  • 96 Така така

    8 0 Отговор

    До коментар #93 от "КовидманЯк":

    Той е с риза мирно в психиатрията и пише коментарите с нос, който е по дълъг от този на Пинокио , защото и повече лъже от него това нещо Русофила в кавички
  • 97 Американско говедо

    13 6 Отговор
    Хамас и Хизбула не са съюзници а врагове.Биха се едни срещу други в Сирия.Доиче веле е евтина пропаганда.
  • 98 Дойче Зеленски

    13 2 Отговор
    Изобщо не забелязваме хилядите избити палестинци
  • 99 Мутата

    10 6 Отговор
    Кой нормален човек не би застанал на страната на палестинците.

    Коментиран от #102

  • 100 Много

    2 12 Отговор

    До коментар #11 от "нннн":

    Много руска пропаганда четеш
  • 101 Престъпниците

    6 3 Отговор
    се сдушват лесно. Да му мисли цивилизованият свят.
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 И народа на Англия застава...

    10 0 Отговор
    Хиляди демонстранти излязоха по улиците на редица британски градове, за да изразят подкрепата си за палестинците на фона на безпокойството на международната общност от ситуацията в Израел и Газа, предаде ДПА, цитирана от БТА.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 В.В.П.

    7 0 Отговор
    За Израил е много черно бъдещето..така са богопомазани те..
  • 111 В.В.П.

    8 2 Отговор
    Свърши се с Израел..Умря..Арабите не прощават .Кога умре сащ,Израил ще бъде смазан.
  • 112 Име

    7 2 Отговор
    Добре, обаче - Китай имат доста луксозни сгради и влакове, не са особено един вид - напреднали сигурно - не ме интересува.

    Обаче един китаец това каза - дадоха ми мирен живот - да си видя внуците - и да живея 70 години. Това - което в България липсва. Живеем и ние - ама какво точно.

    Както и да е - то - няма отърване, сега ще пеем - аз съм европейче. Първа радост е за мене.

    Китайците нещо бъркат сметките на някой, ама - това е положението.

    САЩ пропуснаха моментите да се рекламират като приятна система.
  • 113 мдаааа

    7 2 Отговор
    Да ви имам гледната точка и обективността....
    "Хамас" са като "Десен сектор" в Укрия... ама едните са терористи, а другите борци за свобода... ти да видиш!!!
  • 114 Професор Дайнов

    3 6 Отговор
    Русофили соросоидите обичат като господарите им Брежнев алкохолика и Жоро тарабата да се целуват уста в уста

    Коментиран от #116

  • 115 Уса

    13 2 Отговор
    Израел застана на страната на фашизма и подкрепи украинските азовци и бандеровци.Не се правете на ощипани моми нека си казваме истината,за да имаме бъдеще
  • 116 Уса

    9 1 Отговор

    До коментар #114 от "Професор Дайнов":

    Не слагай русофилите и русофобите при соросоидите, излагаш се.Соросоида е предател няма род и родина,както казват в северозапада голем пустиняк кълне се само в сорос и в никой друг
  • 117 Моника Люински

    10 0 Отговор
    Международният ред и международното право бяха съвсем демократично потъпкани от САЩ и Великобритания при войните срещу Ирак и Югославия и тъй като тогава ООН не направи нищо по въпроса, заедно с DW може дгд.
  • 118 Здрав Разум

    5 2 Отговор
    Едните се самообявили за богоизбрани, а за другите всеки, който не признава пророческия дар на Мохамед, е неверник. Докато си възпитават децата в религиозен фундаментализъм, мир няма да има. Ще продължават да се избиват до последния ислямист и до последния юдейски фанатик. Може би тук Ердоган е прав, че трябва палестинските араби да си имат независима държава и да си я уреждат, както намерят за добре. Да ги видим бива ли ги за нормален живот, когато няма вече от какво да се оплакват и го няма вечният враг. Нещо подобно стана с Косово: докато бяха в Югославия, се наплодиха като зайци, изживяваха се като жертви, вършиха всякакви престъпления уж като реакция срещу сръбското потисничество (не че и сърбите не са същите ...) и разпалваха въоръжени конфликти. Като получиха независимост, покрещяха, постреляха във въздуха -- и оклюмаха носове. Оказа се, че не е лесно да си уредиш собствена държава. Сега населението им намалява, разбягаха се по целия свят, икономиката им е катастофирала, Косово е в пълна разруха и не могат да се справят с престъпниците, които довчера бяха ,,борци за свобода". Дайте независимост на палестинците и им ги оставете да се оправят сами! А и така всякакви диктаторчета ще си загубят влиянието в Близкия изток.
  • 119 DW и някойси Александър!!!

    3 0 Отговор
    Фейкове и маниполации!!
  • 120 САТЪРА НА ХАНА

    6 0 Отговор
    АЗ ИМАМ МЕЧТА , МОЯТА МЕЧТА Е БЪЛГАРСКА МЕЧТА .... ФРАНЦУЗОЙКИ ДА МИ БЕРАТ ПИПЕРА
    И АНГЛИЧАНИ ДА СА МИ ОВЧАРИ НА ФЕРМАТА
    .....
    ВСЕКИ ИМА ПРАВО ДА ИМА СВОЯ МЕЧТА :))
    ....
    МРАЗЯ ДА МИ КАЗВАТ КАКВО Е ПРАВИЛНОТО МИСЛЕНЕ ХОРА С НИСКО ОБРАЗОВАНИЕ :))
  • 121 САТЪРА НА ХАНА

    4 1 Отговор
    ХЕХЕХЕ, ЗНАЧИ ПО ДЪНКИ , ТЕНИСКА И КЕЦОВЕ
    НА БОС КРАК
    ...
    ЧАКАМ НА ГЛАВНОТО ШОСЕ ЗА ТРИПОЛИ
    ...
    КАТО МАХНЕШ ТАКСИМЕТРОВИЯ ШОФЬОР СПИРА АКО ИМА МЯСТО В ТАКСИТО
    И ЗА 15 ДИНАРА СЪМ В ТРИПОЛИ :))
    ....
    ОТИВАМ , КУПУВАМ СИ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ХЕРАЛ ТРИБЮН В ЛАФКАТА ДО КАФЕНЕТО НА ЗЕЛЕНИЯ
    ПЛОЩАД , И СЯДАМ В КАФЕНЕТО ДА ПИЯ КАФЕ
    ....
    МОГА ДА ПООБИКОЛЯ ЧАРШИЯТА
    И СЛЕД ОБЯД ЗА 15 ДИНАРА СЪМ ПАК ОБРАТНО
    В РАБОТАТА НА 120 КМ
    ....
    НИКОЙ НЕ МЕ Е СПИРАЛ , ВИКАЛ ЗАКАЧАЛ И Т.Н
    ...
    НЕ СА СЪВСЕМ ЖИВОТНИ АРАБИТЕ , КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА ГИ ПРЕДСТАВЯТ ЕВРЕИТЕ :))

    Коментиран от #127

  • 122 Студопор

    4 2 Отговор
    Защо не кажете, че и Израел изби цивилни, включително и деца, през последните няколко дни?
    Защо Хамас с терористи, а израелците - не?

    Коментиран от #128

  • 123 Човек

    1 6 Отговор
    Най-забавното е как след 5 века турско робство и нашите русофили "възрожденци" застанаха на страната на ислямистите. Кремълската пропаганда ги е програмирала да мразят запада и място за друга мисъл в главите им няма. Зомбита. Z е знакът на дявола.
  • 124 Благодарен

    0 4 Отговор
    Да са живи и здрави евреите в държавата Израел че задържат чалмите там , че като гледам картата ние сме на пътя им към Европа или РАЯ , както те го разбират !
  • 125 Козяк мозяк

    0 4 Отговор
    Всичкото с по една клетка руско производство започна да защитава ислямските ценности, толкова да сте зле, че сте жалки и смешни плужеци. Споко, цивилизацията ще ви вкара в пътя заедно с импотентните диктатори със и без бради.
  • 126 Алоу

    0 2 Отговор

    До коментар #109 от "В.В.П.":

    Хапчетата? В масква ли ги забрави?
  • 127 Абе

    0 2 Отговор

    До коментар #121 от "САТЪРА НА ХАНА":

    От Стършел ли го преписа това?
  • 128 Анонимен

    2 3 Отговор

    До коментар #122 от "Студопор":

    ХАМАС пръв нападна и уби невинни хора, мъже, жени и деца. Отвлече хора, ряза глави и т.н. Ужас. Защо го направи? Кажи. Мръсни терористи. Чудя се защо ХАМАС вече не са унищожени. Какво чакат? Срамота.

    Коментиран от #130, #135

  • 129 правата партийна линия

    6 0 Отговор
    Застанаха там, защото евро-атлантическата пропаганда ги постави там още в първите часове след атаката на Хамас! Нашият "политолог" Денков, например, веднага произнесе пламенна реч, как Русия стои зад всичко това!
  • 130 гледни точки

    4 1 Отговор

    До коментар #128 от "Анонимен":

    Не оправдавам Хамас, но не съди за другите само по пропагандата... Палестинците са на родната си земя, но живеят под окупация.....

    Коментиран от #132

  • 131 Фалшификация

    5 0 Отговор
    Китай и Русия на практика не застанаха нито на страната на Хамас, нито на страната на Израел!
    Тъпа статия а изводи изсмукани от някакво си предположание: Ако не си с Израел, значи подпомагаш Хамас?
  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Тц тц тц

    3 0 Отговор
    Чудите се как да подпалите световна война.Искате с този конфликт да въвлечете Иран,а също така Китай и Русия.Това е като извадено от книжка на Кисинджър.Дано са я чели и да не ви се вържат на сатанинските планове.
    Истината е,че корумпирани президенти палят войни в собствените си държави и отказват мирни решения,за да взимат пари под масата,а вие нямате акъл за 5 стотинки и бързате да взимате страна все едно сте футболни фенове.Войната не е футболен мач!На войната загиват невинни!
    Вижте това:
    "Олмерт смята, че политиките на премиера Бенямин Нетаняху са пряко отговори за разрастването и укрепването на Хамас: "Нетаняху изрично предпочете да се занимава с Хамас, за да не му се налага да се занимава с Палестинската автономия. Защо? Защото не желаеше да преговаря за мир с Палестинската автономия. И затова положи всички усилия да изгради определени отношения с Хамас. Знаем, че Хамас беше финансирана с помощта на Израел. В продължение на години стотици милиони долари, които пристигаха от Катар с помощта на Израел, с пълното знание и подкрепата на израелското правителство, ръководено от Нетаняху. И в определен смисъл разрастването и укрепването на Хамас до голяма степен е и резултат на тази политика на Нетаняху", допълва бившият израелски премиер."

    Ни Русия,ни Китай,ни Иран имат общо.Всичко идва от алчност.Корумпираният взима пари,после при атака има повод да ги нападне.Така взимат още земи на палестинците.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Българските турци

    6 0 Отговор

    До коментар #128 от "Анонимен":

    Мой човек , колкото и да проклинаш и пръскаш злоба ... този път операцията за сатанизиране на палестинците не успя , както в Украйна със сатанизирането на Русия и руснаците ! Явно за да се осъществи Армагедонът на Хънтингтън , трябва да предизвикат Турция да извади от дълбоките си архиви кафтана на последния Халиф и да обяви началото на новия Ислямски Халифат !... Щом евреите си имат главен хахам начело на еврейската хавра , както католиците си имат Папа и православните свой Патриарх , редно е вече и световният ислям да застане зад естествения си водач , за да се спре сатаничното обезобразяване на ислямската религия .чрез пъкленни манипулации и кървави марионетни терористични образувания , които служат за Пипала на Глобалистичния сатанизъм , които човъркат световния ред и влачат човечеството към един изкуствен и ускорен Ционистичен Апокалипсис !!!...Колко жалки са били винаги ония , които замаяни от мощ , власт и хегемония са започвали да си въобразяват, че са станали ръката на Бога !!!..
  • 136 Любимата им игра

    5 0 Отговор
    Не ни остава нищо друго освен постоянно да припомняме,че Хамас бе създаден в лабораториите на ЦРУ и израелските служби като разединител на палестинското движение. Хамас воюваше с руснаците в Сирия наред с Ислямска държава. Сега инДЖинерите рИват от Хамас,че Франкенщайнът захапа менторите си. Хамас изигра англосасите и евреите на любимата им игра - заблудата.
  • 137 Обективно

    5 0 Отговор
    Като цяло българският народ трудно казва на черното бяло и на бялото черно. Никой не одобрява изстъпленията на Хамас,нооо българинът отлично знае,че палестинците са роби в собствената си земя от повече от 70 години. Виждам,че българите могат да надраснат расовите и релитиозните различия и да виждат правдата и неправдата... без пристрастен фанатизъм. Кръволокът си е кръволок незевисимо дали е юдей или арабин. В българската история са известни доста кланета причинени както от черкези,татари,турци,така и отварянето на портите на Търново или пък затриването на Стара Загори ,или пък евреинът Сюлейман паша. Такаа,че всекиму своето и за жестокостите ,и за справедливата кауза.