Last news in Fakti

22 Декември, 2023 13:00 1 704 24

Делегитимация на "Демократичната територия" Бг?

  • делегитимация-
  • демократична територия-
  • българия

Елементарните нередовници и продажници ни тласнаха към икономически загуби. Михлюзите не помислиха, че новите санкции на ЕС към руската империя носят дълга икономическа рецесия на България и на Стария континент

Делегитимация на "Демократичната територия" Бг?  - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тъжно, а вече даже и нелегитимно е родното политическо ежедневие! Аджамиите от сглобката на П-воТО, избрани с гласовете на ЕДВА 27% от правоимащите избиратели, посегнаха на Светая Светих - Конституцията! Дилетантите парапетни курсисти на дистанционно обучение към Харвард, келипирджиите ибрик-герберасти-Андрешковци и потуро-шалварестият башибозук от псевдолиберали-кьорсофраджии, дирижирани напоследък публично от неугледен персонаж с „обаянието” на нехигиенизирана задна мека телесна част, въпреки вопиющата „си и им” неграмотност, се самопроизведоха за политически елит. Можех ли да допусна до преди 10-20 години, че подобни безличия посредствености и вероятно чужди вербовки ще пробият до политическата сцена? "От правилната страна", според Кирил Петков. Ако преадресираме самоокритичната крилата фраза на екс-вицепремиера Н.Неев (от 1993 г.): "Егаси държавата, щом има украинският комисар Т.Т-енко или Y вместо министри на отбраната и на вътрешните работи". И "тазˇ„ навалица посегна на малкото консесуални постижения на безкрайния преход! Елементарните нередовници и продажници ни тласнаха към икономически загуби. Михлюзите не помислиха, че новите санкции на ЕС към руската империя носят дълга икономическа рецесия на България и на Стария континент. И заеха едностранна папагалско-отвъдокеанска ориентация, влошиха отношенията с географски, етнически и културно близката, но ядрено-ракетна сила Русия. Без да са провеждали всенароден референдум за членството в НАТО и ЕС, както и предшествениците им не посмяха, сегашните лакоми изпълнители на чужда воля и интереси ни превръщат неотклонно във военен плацдарм и източник за пушечно месо.
Соросоидните, анадоло-мъжеложки аматьори и под. ЛГБТИQ-ибрикчии легитимираха също висши политически права на избираемост на е/и/мигранти и гастарбайтери, допускайки недомислиците на нещастна Украйна, в чието правителство има длъжност на вицепремиер от политическа партия „Украинска стратегия на Гройсман”(бивш председател на Върховната рада). Там гъмжат вече и по традиция други неукраински имена като тези на министрите Сергей Шкарлет, Роман Абрамовски, Вадим Гутцайт. Наследили президент и премиери, дори с двойни и 3 гражданства. Нима доскорошният министър на вътрешните работи азербайджанецът Арсен Аваков (2014-21 г.) се справи с ресора си? Или бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили като губернатор на Одеска област? „Mikheil”, който едва през 2020 г. бе лишен от украинско гражданство.
Изглежда, че президентът Радев, който се бе подвел, взе на сериозно отвъдокеанската препоръка и внедри в политически оборот кирчо-кокорковските нехранимайко-прахосници, се осъзна отдавна за двойните гражданства на високопоставени политици.
Техните съюзници-остриета също не са с безупречно $-€-ов произход. Майката на инициатора на акция „Сараите в „Росенец”, е родена в Москва. Преселва се в България с чин полк. д-р Мария Бойкикева през 1945 г. Министърът на правосъдието доц.Славов е роден в Коми, Сергей Станишев е бил съветски гражданин. Сапункоакадемикът едва ли!? Но родената в с. Жостово, впоследствие Хаджидимово (сега се пише, че ... в Гоце Делчев) владеещата, стотина брюк-СЕЛСКИ клишета дали дискретно няма поне още едно друго, напр. френско или белгийско гражданство? А за предшестващо изброените ? Ай-ай-ай, недай Боже АТЛАНТИЧЕСКИ!
Иначе лумпенажът на тези партии рути мемориали като ПСА „най-тактично”, точно по време на руските военни действия в Украйна. На ракетно отстояние 3-4 мин. от Варна. Докато Сглобката (= дюкяна на потури с разноцветни копчета) приема в НС бюджета с приоритети Украйна и миграцията с безотговорно висок дефицит и ...заеми.
Друг поддръжник на двойните гражданства за високи политици е номенклатурата на „етно-балансьора”ДПС, гарнирана с Кириак-Стефчовци, член на европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“. Техен представител като докладчик за Повардарието в ЕП успя да „кастрира” българската позиция. Но делиорманско-родопският „елит” либералничи пред АЛДЕ и в Европа, а електоратът си държи в подчинение в духа на 12-13 век. Според полк.Н.Марков, в Родопите „се случвала Саудитска Арабия”. В османски средновековен манталитет, под команда на ходжите. Кадънките в шалвари, шамии, фереджета, нееманципирани по възможност и зависими от мъжете си. Поне пък в училищата в смесените райони не се продавали наркотици, но учениците отчасти не владеят български език и според полковника звена на военизираната терористична етническа организация провеждат политика, насочена към ликвидация на българския етнос.„Политическите мишоци се крият зад интелектуалното джудже” (бел. О.Г. – = българин).
Дано поне в Конституционния съд са останали компетентни и зависими само от националното законодателство и съвестта си отговорни магистрати!

Всъщност може ли васална държава или колония да има външна политика?
Професор Александър Янков бе един от основните автори на най-важния документ, регулиращ отношенията в Световния океан: Конвенцията на ООН за морско право от 1982 г. Огромен принос на покойния професор и на българската дипломация! Проф. Янков, посланик, председателства Третата конференция на ООН по морско право и бе председател на Третия комитет на всички сесии през 1973-82 година. Преди месец-два Конгресът на САЩ измъдри някакъв свой закон, според който Черно море било зона на изключителни интереси на Щатите, т.е. нещо като техни териториални води. Много от дейностите в Черно море, в т.ч. и проливите, се регулират от международните споразумения и Конвенцията. Според повтореното пред ПИК интервю на посланик Е. Митрофанова (излъчването на интервюто пред П.Волгин в БНР бе спряно след упрек на Пеевски) въпросният щатски закон „е потвърждение на стремежите на САЩ към хегемония и пълно незачитане на международното право, а именно ...(= въпросната Конвенция О.Г.), където към полузатворените морета, към които се отнася и Черно море, приоритетна роля имат приморските държави”.
Може би някой от вас е доловил официална реакция на МВнР по повод потъпкването на уникалния български принос в сферата на международното право и многостранна дипломация? Или по т.нар. закон Магнитски? Или осъждане на геноцида в Газа? Аз не!
Вместо да разшифроваме безмислени „жирафски клишета” като: "Ние решихме да планираме визията за напредъка на усъвършенстваната политика, синхронно с успоредните диагонали на векторното атлантическо партньорство, през призмата на дигитализацията на унификацията, която е приоритетна стратегия на кохезионното развитие и динамика на процесите в българското общество, което вярвам осъзнава колко много неща прави некоалиционната сглобка".
Н.Младенов превърна лакейски съзнателно Българската дипломатическа служба (БДС) в техническо консулско звено за обслужване на емигранти. Още преди 3 години, отчитайки ибрикчийството на родната външна политика, предложих дву-три кратно полу-на шега ’революционно рационализиране” на финансовите, материални, социални и кадрови ресурси в БДС чрез постепенна замяна на чиновници с роботи. Вж. напр.: „Ще заменят ли роботи /частично поне/ българската дипломация? (полуфейлетон като тема за размисъл)” в блога ми, в expert-bdd, Поглед.инфо, факти. бг о/о 14-15.06.2020 г.
Или изкуственият интелект би заменил папагалска, васална политика в изпълнение на колониална?

Текстът е публикуван в блога на автора ogniangarkov.blog.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрево

    34 5 Отговор
    то мисленето не им е силна страна на тия ... силни са в прането ПП - продължаваме прането
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 имало и мислещи хора в България

    51 5 Отговор
    Ндаа , статията е брутално правдива . Нищо не е спестено и тъжната (отчайващо тъжната) българска реалност е показана в целият си "блясък" . Въпреки , че като дипломат г-н Гърков е смекчил по голяма част от епитетите , с които назовава сегашните ни "управленци" , подтекста е безпределно ясен и освен едно голямо БРАВО , няма какво друго да добавим ! Четете българи , четете и (ако сте в състояние) се опитайте да осмислите прочетеното .
  • 5 Много

    36 5 Отговор
    Правилен анализ
  • 6 Софиянски

    9 43 Отговор
    Поредния червен сдуханяк рИве
  • 7 по-мако

    27 2 Отговор
    значи у село Хаджидимово се раждали жирафи... то да не е у Африка
  • 8 123

    36 4 Отговор
    Топ статия, браво.
  • 9 Мъдрият

    42 4 Отговор
    Брех, каква нетипична статия за вас! Чак се учудих, че сте я публикували тук! Обикновено пускате главно проеврогейски статийки!

    Тази е малко хард статия, но повечето неща са верни!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Винету

    3 35 Отговор
    Този т,,,,,р да се прекръсти на Русков, Гърков не му подхожда.
  • 12 Получил гърч казаха

    6 36 Отговор
    Тоз другар май изпитва чисто физически болки от случващото се което е добре..
    МНОГО ДОБРЕ ДАЖЕ
  • 13 Мдаа

    3 24 Отговор
    ЕДВА 27% а другите партии в опозиция и толкова нямат хихихи.
  • 14 Казуар

    3 24 Отговор
    Този другар Гърков хвали българските лакеи на СССР, веднага личи в какво семейство е роден и той.
  • 15 инж. Ганчо Илков

    3 23 Отговор
    Поколенията се менят, но по Модела от баща на син. Тези, които под въздействието но Окупационния Съветски Корпус и Инструкциите на Берия (КГБ), ликвидираха Демократичната Легитимация на България и насилствено поставиха на колене Българският Народ, сега предавайки Щафетата на своите синове и внуци, ронят Крокодилски сълзи за изгубения блян по Тоталитарна Диктаторска Русия. Президент, Националисти, остатъците от преименувана та Комунистическа Партия подкрепяни от Шоуполитици, реват в общ глас срещу орязване деформациите на Конституцията. На път е да се промени разпределителната (на Материалните блага) и Псевдо социалната роля на бившата БКП. Притеснителното е, че цитираните Политически Проекти са безпомощни да свирят в тон с Путин и Митрофанова. Конституцията се нуждае от още съществени Промени. Конституцията трябва да Служи на Народа, а не на привилигированото Парламентарно Мнозинство (именно такова Мнозинство от бившите Комунисти, преименовани в Социалисти са авторите на настоящата Конституция). Тази Конституция бе стриктно спазване при съставянето на Служебните Правителства от Президента Радев. Тази Конституция прие за нормално Регистрацията на Политически Проекти издържани от Дарители (Олигарси). Тази Конституция Субсидира Политическите Проекти чрез Държавния Бюджет
    Тази Конституция определи възнаграждението на псевдо Политиците (Парламентаристи) да се определят на основата в пъти средностатистичната Заплата, а не на Минималната. Тази Конституция позв
  • 16 Дракула

    3 32 Отговор
    Тази статия е в стил 1973 г вестник Работническо дело!! Русофилите са напълно безпомощни от успехите на правителството Полудяха не знаят вече на кой свят се намират. Приложиха им шокова терапия..Конституционни промени Социален Бюджет на 3%
    2 милиарда подарък от ЕС Холандия гласува за пълен шенген От три дни гледат хорор филм!! В безпомощно състояние прибегнаха даже до комунистически пропагандни статии като тази.
  • 17 Възмездие за убийците на България

    23 2 Отговор
    Дано затворят границите преди евроатлантическите сглобаджии и техния антураж избягат от страната, при капитулацията на украйна и разпада на НАТО.
    Този път няма да има Народен съд. Ще има поголовна сеч на място.

    Коментиран от #20

  • 18 Наще господари

    16 3 Отговор
    "Конгресът на САЩ измъдри някакъв свой закон, според който Черно море било зона на изключителни интереси на Щатите, т.е. нещо като техни териториални води"

    Затова ли наличието на руснаци в Крим толкова им бърка в очите? Искат всяка локва по света да е тяхна собственост.
  • 19 Абсолютно

    1 19 Отговор
    нечитаема статия.
  • 20 Българин

    0 17 Отговор

    До коментар #17 от "Възмездие за убийците на България":

    Прекалил си с бояришника, другарю!
  • 21 "Българското" външно министерство

    20 1 Отговор
    е най-голямото змийско гнездо на родоотстъпници и откровени предатели, готови за едно потупване по рамото или една почерпка с "бургер", да изпратят децата си за пушечно месо на задокеанските военолюбиви кръволоци.
  • 22 фатки

    0 12 Отговор
    копейките скимтят 😉
  • 23 Питащ

    0 14 Отговор
    Много си се изнервил товариш , тези от ПП и ДБ ви разбъркаха картите и сега от яд плюете по ляво и дясно . Ти кажи къде си завършил щото ми се струва че в една школа по край София от там големи капацитети излязоха и знаем как ви одобряваха като дипломати
  • 24 Асен

    7 0 Отговор
    Чета и не вярвам на очите си ,че г-н Гърков публикува такава статия , истината и самата истина ,която за съжаление я изпитват голям процент от народа ни ,но сглобката живеят в друг свят на лъжата и измамата !!