Last news in Fakti

4 Март, 2024 13:00 3 740 52

Кеворк Кеворкян: Евала на Харвард

  • кеворк кеворкян-
  • кирил петков-
  • бойко борисов-
  • политика

И тази политика няма да стане по-малко неприлична, ако я припишем на Харвард

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

И Бойко понякога се прехласва от евтините номера на ПростоКирчо.

Последно каза: „Евала на Кирил, изигра ни по харвардски“.

По харвардски?! Това коментира във "Фейсбук" Кеворк Кеворкян.

Ако не друго, то поне едно трябва да им признаем на кирчовци – успяха да внушат на българската публика, че прочутият Харвард е люпилня на измамници, място, където те излъскват уменията си.

Ето какво казва Бойко, че е разбрал за Харвард, покрай меморандума, който задъвкаха тия дни кирчовци /цитат/:

„Кирил ми помогна да разбера играта му, защото ми разказа как и на какво са ги учили в Харвард. Слагаш една червена линия, мюретата, такива като ГЕРБ, се хвърлят върху нея – това е външният министър, и през това време печелиш всичко друго… Изведнъж външно министерство стана най-важното. После Денков излезе и каза академично, че не било толкова важно, важно било да се разменим. И докато се разменим, всички агенции и министерства остават за тях.

Евала на Кирил, как изигра обществото и остави ГЕРБ да мрънкат за някакъв меморандум. Евала, ако са ги научили на нещо в Харвард, това е…“

Надявам се, че Бойко е наясно, какво ни казва - защото с откровенията си за фокусника ПростоКирчо ни оставя може би едно от най-смразяващите свидетелство за коварствата на Прехода.

Свидетелство, че тукашната политика е мръснишка работа, че в нея вършеят и се надхитрят уличници, доверието помежду им изобщо не съществува и заради това и надлъгването още повече им се услажда.

И тази политика няма да стане по-малко неприлична, ако я припишем на Харвард.

Ние сме в състояние да принизим всичко.

И Харвард няма как да ни се опре, независимо че е основан още през 1636 година - когато нашите тогавашни кирчовци най-вероятно са говорили на конете си на турски.

През последните години и Харвард не беше пощаден от скандали – най-скорошният е от началото на тази година, когато група еврейски студенти дадоха на съд университета, понеже „прилага политики, които не ги защитават в достатъчна степен от тормоз, пренебрегва жалбите им и наема преподаватели, които подкрепят антиеврейското насилие и разпространяват антисемитска пропаганда“.

Това е добра идея, може да бъде приложена и у нас от някои тукашни неправителствени организации – да подадат жалба срещу тормоза, който българските „харвардци“ упражняват срещу собствения си народец.

Преди време пък нашумя друга далавера, свързана с изпитни измами - Харвард очевидно вече не е онзи Харвард, с богове като Гълбрайт.

Още преди кирчовци да дебаркират тук, престижът на Харвард едва ли е бил особено висок сред местните измамници, след като фалшива диплома от въпросния университет се е продавала само за 40 хиляди долара.

Известна е фразата, че и входът към Рая има цена, за да бъде предпазен той от сганта.
С 40 хиляди долара това не може да се случи.

Известна е и друга фраза, която също приписват на харвардските възпитаници: „Истински джентълмен е онзи, който знае кога да престане да бъде джентълмен“.

Това пък съвсем не се отнася за нашите хора – те престават да бъдат джентълмени, още преди да са станали такива.

Те са си едни великолепни измамници – според Бойко - чак да им се възхитиш.

Мамят хората, с които уж управляват държавата, какво остава за простолюдието.

И какво отговаря Кирчо на Бойко?

Направо си признава, че са разигравали театър.

И Господ да стане пиар на този човек, той пак ще си „дранчи“ (негова е думата), каквото му скимне.

Ами Денков? Просто не е за вярване, че и той само е играл ролята на маниакален претендент за поста външен министър.

Е, това вече наистина е прекалено. А публиката си мислеше, че той наивно изживява мечтата си да се снима със световни политици.

Но, тъй или иначе, блестящо се представи в ролята на мюре, на онази „червена линия“, която ГЕРБ не бива да пресичат.

Всичко обаче е било само игра, нищо повече, евтина игра, която се съчинява на завряла глава - хилондрят се и правят българската политика.

И когато това им е омръзнало, оттеглят мюрето, вече не им е нужно, нали е просто един техен наемник, един послушник, който най-често изобщо не вдява какви ги върши.

Тия дни Денков опозори и хан Кубрат – подари реплика на меча му на Зеленски, а онзи му каза, че не му трябват дрънкулки, а ракети.

Зеленски и Кубрат – такава гротеска може да е плод само на една непремерена екзалтация.

И, след всичко това, отново сядат – и харвардци, и мюрета - пак да преговарят, важно-важно, и най-вече искрено загрижени за държавните дела.

Интересно, дали и ББ не се е почувствал в някой момент мюре. Няма кой да го пита – за да не отнесе някой тупаник.

Във всеки случай, сигурно е наясно, че в някаква степен ролите се разместват – негова беше идеята да предостави на „джентълмените“ водещата роля в сакатия управленски модел, за да ги изтощи и злепостави докрай.

А за себе си остави позицията на Наместника, който ги напътства бащински. Но се случи друго – и сега трябва да му повярваме, когато ни убеждава, че са ловки измамници, които биха преметнали и родните си майки.

Междувременно, те добре използваха наивността на простолюдието – а имат и един достатъчно повратлив съюзник/медиите, които усърдно придават тежест на очевидните им провали.

Никога не сме били свидетели на толкова безсрамна и агресивна толерантност.

И севернокорейците биха се притеснявали да представят изпражненията за рози.

Гледах по телевизията министъра на културата - кротък човечец, бивш актьор - и дори да не е бил особено талантлив, добре играе ролята на напълно безполезен чиновник.

И езикът му също е подходящо безцветен – и трябва да си голям наивник, за да очакваш от този човек нещо нестандартно, някакъв проблясък на мисълта, който да те впечатли, все пак е министър на културата, а не счетоводител, който се грижи само за заплатите на аркашките.

Разбира се, глупаво би било в наши дни да очакваме нашият министър на културата да е подобие на Андре Малро, примерно, но пък сме имали кадърни министри - а сега този трябва да го сравняваме с предишния измисленяк на Кирчо - Просто Наско - и да се утешаваме, че не е толкова шантав.

По някое време министърът спомена дългогодишната директорка на прочутата „класическа“ гимназия Гергина Тончева. Това беше единственото смислено нещо в интервюто - за да се сетят и най-недосетливите, каква празнота ни предлагат в наши дни Управниците ни.

Тончева беше, извън всичко друго, и една храбра жена.

През 1987 година разговарях с нея в рубриката „Събеседник по желание“ и тя каза нещо знаменито: „Когато полицаят получава повече от учителя, това никак не е благоприятно за една държава“ – и имаше предвид тъкмо България от времето на „зрелия“ соц.

Вярно, цитира Ленин, но и това си беше несъмнено проява на храброст в ония години.

А сега министърът на културата се хвалеше, че бил консенсусна фигура. Сякаш сме наказани да имаме такива смелчаци.
Интервюто с Кръстев бе в рубриката „Защо, г-н министър?“ – и, независимо от усилията на Жени Марчева, вероятно единственото, което е останало в главите на телевизионните зрители е недоумението, защо имаме такъв министър на културата – защо наистина?

В премиерното издание на „Аз обичам България“, по някое време Кадиев измрънка нещо за богаташите от противниковия отбор на Алипиев – а това бяха „богаташите от чалгата“ Азис и Галена.

Те обаче просто смазаха младите актьори от другия отбор.

Това пък какво означава?

А Денков ще бъде запомнен, само ако в оставащите му дни запаше бутафорния меч на хан Кубрат и най-после напълни аптеките с инсулин.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аууу ,

    49 5 Отговор
    той щото Бою много сложен и интелигентен , че се бил захласвал по "простите номера" на Кирил ?
  • 2 Марийката Габриел

    23 7 Отговор
    Никакъв моморандум няма да подписвам!
  • 3 Гошо

    43 32 Отговор
    Тоз мустакат милиционер няма ли най-после да ни лиши от присъствието си?

    Коментиран от #25

  • 4 Сила

    40 29 Отговор
    Кево, твойте 15 минути слава ОТДАВНА ПРЕМИНАХА...... осъзнай го и намали малки плюнките и храчките.... Погрижи се за Тиквор, знам защо си толкова злобен към всички !!!
  • 5 Аз съм веган

    37 14 Отговор
    Димитре, Димитре земи напиши някой донос.

    Коментиран от #27

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Разбирач

    36 28 Отговор
    Дъртият мустакат комунист и той да се изходи по темата.
  • 8 Г-н Копейкин

    26 21 Отговор
    Нещо за Путин в Украйна? Нещо за Навални?
    Нещо за възраждане?
  • 9 зевзек

    46 28 Отговор
    другаря Живков, не Харвард, ами полувисше не беше учил, но успя да направи от бедна и изостанала България индустриална държава, със стандарт на живот, и степен на развитие, в първите 30 държави в света, от Харвардците, с красивите дипломки и красивите и фалшиви усмивки, нищо смислено и значимо не видяхме за цели четири години
  • 10 ТРЕТИ МАРТ С ...РУСКИ СУБТИТРИ

    8 13 Отговор
    НАЧАЛНИК,ВАШЕ БЛАГОРОДИЕ
    ...ЗА КАКВО ВИ Е...ИНСУЛИН,О БОЖЕ.....
    ....
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Българка

    28 22 Отговор
    Гаварит Масква!
    Може би рубладжията ще ни "светне" кои са световно престижните институти,....но задължително да са руски. Руското си е най-елитно...Даже школата на МВР е по-елитна от гнилите западни университети. А "Май-великите", най-моралните" са прокремълските политици и говорители.
  • 13 Гост

    30 34 Отговор
    Голям е Кево. Един от малкото останали истински журналисти.

    Коментиран от #23

  • 14 българка

    26 9 Отговор
    Омраза и злост, омраза и злост, омраза и злост, като в затлачена воняща вада!
  • 15 Агенте....

    26 10 Отговор
    агенте...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 "ЕваЛа"

    12 2 Отговор
    се пише правилно "Евалла"!
    Редакторчето, ще се глобяваме май, рано-рано, в понеделник

    Коментиран от #38

  • 18 Жалки безпомощни ватници

    29 10 Отговор
    А агент Димитър си продължава по московски.
    Как е доноснико, върви ли чалга радиото - единственото ти постижение, когато вече я няма държавната машина зад теб.

    Коментиран от #19

  • 19 Така е

    27 8 Отговор

    До коментар #18 от "Жалки безпомощни ватници":

    Иначе вика ПростоКиро, а той е един посредствен чалгар и пропагандон на посоль .
  • 20 Перо

    23 11 Отговор
    И кой от джендърския боклук е завършил Харвард с всичките му последователни години на пълния курс? Нещо повече, Асен Василев още не си е показал дипломата за висше образование! Към Харвард има безброй академични курсове, специализации и приравнителни изпити!
  • 21 Махай

    17 7 Отговор
    се бе.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 История с документи

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    Много "голям" ... В десебг има публикувани 18 оцелели страници от прочистеното му досие, прочети ги да разбереш каква долна нeвecтyлka e. А факта, че се отрече от собствения си син говори, че е останал такъв.
  • 24 Този арменец

    22 12 Отговор
    хем е много д ъ р т, хем е ц и н и ч н о нагъл човечец. Агент на ДС, промивал ни мозъците от татово време. Биологична лустрация и изхвърляне на всички г а д н я р и!!!
  • 25 ОМБРЕ

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гошо":

    ПРАСЕТАТА ИМ КАЗВАХА ГОШО -----НЕ МОЖЕШ ДА СЕ МЕРИШ С ТЯХ ---МНОГО ПО ИНТЕЛИГЕНТНИ СА ОТ ТВОЯ МИЛОСТ
  • 26 редник

    14 0 Отговор
    /Те са си едни великолепни измамници – според Бойко - чак да им се възхитиш./

    Да си припомним класика:

    / — ... Бреей! Хитро момче излезе, да е живо на баща си, всинца ни измами! Не можахме да го излъжем. Ашколсун! Браво! / Алеко Константинов
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Всяка

    18 9 Отговор
    Кеворкян дс-то да не се обажда. На всички е ясно, че изпълнява малки поръчки.
  • 29 Избирател

    16 9 Отговор
    Абе комуняги и доносници защо се оставяте Харвардци да ви мамят нали сте завършили Симеоновската школа нали там години наред ви подготвят как да ни управлявате и какви насоки да ни давате за да мислим че сте най подготвените най умните за всички постове в държавата и че без вашите съвети ние не може да съществуваме.Може ли най подготвеният ви Банкярски кадър така да бъде измамен излагате се
  • 30 Русофил

    13 8 Отговор
    И този си изкара предобре през соца,яко намаза и сега се отчита! Стари номера,а и колко жалко падение. Да си умен и да си слуга,а и да чакаш и работиш за връщане на предперестройката. Трагедия!
  • 31 Русофил

    20 7 Отговор
    Аген Димитър все пак! Със старателно прикрито досие. Стара подлога!
  • 32 един

    16 6 Отговор
    Tоя вече не го и чета,мъчи се да каже нещо умно,нещо различно,нещо оригинално,а то излиза поредната простотия!Навремето беше написал,"сякаш лапат плъхове"/или нещо подобно беше/,и от тогава спрях да го чета,да го четат и да му се възхищават на тъпотиите неговита прокремълски другарчета!
  • 33 !!!?

    17 5 Отговор
    Ашколсум агент Димитър !
    - Денков опозори и хан Кубрат - подарил реплика на меча му на Зеленски, а онзи му каза, че не му трябват дрънкулки, а ракети.
    - Борисов опозори българска порода кучета - подарил на Путин едно куче, а онзи му казал, че не му трябва кучета, защото сега Байдън го нарича Кучисин.
    !!!?
  • 34 Леле

    6 6 Отговор
    Освен харвардци, харесвам (чета и гледам по ТВ) всички като тоя арменец, и хубавото Наде, крадливото Ленче и всички мутрафони от 30 години .После хората не ходели да гласуват, да им се чуди човек!
  • 35 Напоителният путинизъм

    15 7 Отговор
    на кеворка няма край. Жалко за Всяка неделя. Егати и лицемера доносник е бил.
  • 36 ПОЧИТАТЕЛ

    11 16 Отговор
    Кеворк е велик, голям, елитарен. И го мисля наистина.
    Жив и здрав да си Кеворкян!
  • 37 999999

    14 8 Отговор
    Жалък, мустакат, медиен екскремент.
  • 38 дон

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от ""ЕваЛа"":

    Ама на турски.
  • 39 Ламбо

    9 11 Отговор
    Голям си бе Кеворкян .
  • 40 Анонимен

    11 9 Отговор
    Кеворкянчо,дърта червена чумо,не разбрахте ли,че никой не го интересува какво бил казал Бойко?Неговата дума,както и твоята не струват пет пари.
  • 41 Руска индийска нишка

    14 8 Отговор
    След Волгин е ред на Кеворкян да се отчете пред Мутрофанова.

    След това чакаме Чеков, след него Йотов, след него някой "историк" като Григорова, след нея примерно после Карбовски, после пак Волгин и т.н.
  • 42 Кеворк какво се Пънеш да Избелваш

    13 7 Отговор
    Борисов, а да черниш Харвадците?? НАЙ ГОЛЯМИТЕ КРАДЦИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ НА Прехода са Борисов, Доган и Пеевски!!! След това дълъг списък, но тия тримата са Начело!!

    Коментиран от #48

  • 43 А бе

    5 6 Отговор
    Не прочетох нещо, което да не е вярно.
  • 44 Кеворк е 100 нива

    9 3 Отговор
    ,над жълтопаветните журналисти и политици като Про100 Киро.Завършил две годишния курс на СиАй в Харвард.
    Покажи си дипломата мошеннико лъжлиф.
    Премиерът на Гърция Мицотакис отдавна каза това....
  • 45 Рачко Пръ....

    4 5 Отговор
    Агент Димитър...колко мъка има на тоя свят...
  • 46 Бай Х

    5 3 Отговор
    В нормална държава този щяха да го съдят за доносничество ,а той нагъл и циничен...кой знае на колко хора е почернил живота...а очите му добри,добри...
  • 47 Аман от този дърт

    4 4 Отговор
    интригант, направил "кариера" чрез доносничество.
  • 48 Дъртият доносник

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Кеворк какво се Пънеш да Избелваш":

    е на подаяния при тези тримата.
  • 49 Борисов как стана премиер без да е в

    6 1 Отговор
    Изборните бюлетини на ГЕРБ и избран за народен представител
    Питам аз и отговор не искам
    И как назначиха юрист а не съдия от съдийската колегия в конституционния съд
  • 50 хихи

    3 3 Отговор
    Една Черна Нинджа може да бъде победена от по-голямаи по-черна Нинджа.
    При Изманиците не е така Банкянския Еве с 200 Хардвардския....
  • 51 хахаха

    2 2 Отговор
    "И Харвард няма как да ни се опре, независимо че е основан още през 1636 година - когато нашите тогавашни кирчовци най-вероятно са говорили на конете си на турски."

    абе, бай коворк, какво си се прехласнал по тоя харвард и ти...основан бил намкогаси...ама до 1811 г. е бил обикновено училище...то щатите основани в края на 18 век, ама видиш ли университетът в Кеймбридж - 150 години по-рано....
  • 52 Просто Наско

    1 0 Отговор
    Че какво ми е?!