Last news in Fakti

25 Март, 2024 13:11 3 656 55

Еволюцията за разпада на ротацията на "сглобката"

  • денков-
  • габриел-
  • кабинет-
  • борисов-
  • петков-
  • василев

Как Денков се помоли на „красивото лице на мафията“, защото „… за нас властта не е на всяка цена“

Еволюцията за разпада на ротацията на "сглобката" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В рамките на седмица видяхме еволюцията на разпада на ротацията на некоалицията, на „сглобката“, на мърморенето и чухме как „… за нас властта не е на всяка цена“. А всъщност е точно обратното. Властта е на всяка цена, защото сега може ПП-ДБ да са част от нея. След новите избори може и да не са.

На 19 март Мария Габриел - в качеството си на кандидат за премиер, връчи на държавния глава Румен Радев папка с имена на министири за бъдещ кабинет. Както се оказа след това, имената на министрите ги е написала Мария Габриел, но без да говори с хората. Просто така. Взима химикалката и твори. 11 министри казаха, че се оттеглят. И така започна „страстната“ седмица, на която станахме свидетели. Какво чухме от Николай Денков – от Кирил Петков и Асен Василев по-малко, през тази седмица, за да се стигне до обръщението на министър-председателя в оставка по БНТ, което бе с тон „моля ви се, нека…“

19 март – вражески акт
Списъкът, който бе представен на президента Румен Радев, не е съгласуван с нас. Това каза Николай Денков. Той отрече, че някой от групата на ПП-ДБ е подписал текста на Споразумението и поясни,

че е подал декларация, че не желае да бъде включен в този състав на кабинета. (б.р.- какво се случи дни по-късно!?)

"Излишно казахме на Мария Габриел, че след приключване на преговорите искаме няколко часа, за да консолидираме позицията си. Бяхме готови да продължим разговорите, за да изгладим противоречията. Но ГЕРБ напуснаха преговорите и отидоха при президента", допълни той.

Според Кирил Петков Мария Габриел се е поддала на натиск от страна на Бойко Борисов и Делян Пеевски.

"Такъв човек не може да е премиер. За да станеш премиер, трябва да си силен и да не се навеждаш. Силно съм разочарован от нея. Борисов се скри, той не дойде на преговорите, не си вдигаше телефона. Той вероятно избра дружбата си с Пеевски пред България", добави Петков и обяви, че

ПП-ДБ свалят доверието си от Мария Габриел като кандидат за премиер.

Асен Василев също каза, че не е бил давал съгласието си за участие в правителството, предложено от Габриел.

"Това е акт или на наглост, или на безпардонност, или на безобразие, който нито един човек, който иска да стане премиер на тази държава, може да си позволи“, обясни Василев и добави, че „…Габриел е може би най-красивото и най-новото лице на мафията в България".

Тези думи вбесиха ГЕРБ, последва реакция на Борисов, който поиска извинение.

21 март – „ти уважаваш ли ме…“
„Аз съм бил персонално обиждан от различни политици - от Делян Пеевски, от Делян Добрев, включително и господин Борисов. Никога не сте ме чули да искам извинение, защото в политиката няма място за такива игрички, не сме в детската градина, не сме в режим "ти уважаваш ли ме…", а трябва да намерим решения“, отговори от Брюксел премиерът в оставка акад. Николай Денков.

"Ние имахме преговори. Преговорният екип от едната страна стана, излезе и ни изненада, когато представи пред президента списък, който ние не сме одобрявали и споразумение, което не сме подписали. Така че трябва да се върнем на масата на преговорите, за да има България правителство. Мандатът сега е в ГЕРБ-СДС, те прекъснаха преговорите, те трябва да се обадят и да кажат как да продължим. Най-големият проблем, който имаме днес, е, че доверието, което аз лично съм изразявал към Мария Габриел, беше счупено. Аз не мога да повярвам как това успя да се случи", допълни Денков.

22 март – "така не се прави..."
"Готов съм на всякакви разумни компромиси, които ще доведат до работещо правителство". Това каза премиерът в оставка Николай Денков пред журналисти в Брюксел. Според него Мария Габриел е допуснала "голяма политическа грешка" и заяви, че лично ѝ е написал, че "така не се прави...". По думите му причината е, че това "отново ще изнасили Конституцията".

"Съгласно Конституцията министър-председателят и МС се гласуват в един акт. Ако това бъде направено - то само ще се симулира някаква дейност", категоричен бе Денков и добави, че се надява ГЕРБ да се откаже от "тази авантюра".

24 март – моля ви се, но защо правите така
„Обещанията трябва да се спазват (б.р – кои обещания?). Това е основата на всяко доверие (б.р. – нали на 21 март доверието беше счупено?), както в политиката, така и в живота. Аз спазих своето обещание и подадох оставка. Обръщам се към ГЕРБ и ги призовавам да спазим уговорката да подпишем споразумението, като се ротираме с Мария Габриел, без да променяме състава на МС“, заяви в специално обръщение по БНТ 1 премиерът в оставка акад. Николай Денков. (б.р. – защо изобщо бяха тези преговори за министри. Нали на 19 март Денков каза, че Габриел не може да е премиер и че той няма да е част от кабинет, който не е съгласуван с ПП-ДБ, че е подал декларация?)
"Колеги от ГЕРБ-СДС - ваше е решението. Ще хвърлите ли държавата отново в пореден цикъл от избори… (б.р. – и кое му е страшното на това да има нов цикъл от избори, ако изключим факта, че ПП-ДБ най-вероятно няма да ги има в управлението.) Единственото, което се очаква от вас, е да спазите думата си и да изпълните дълга си към хората и към България", каза Денков, молейки се на „красивото лице на мафията“, защото „… за нас властта не е на всяка цена“.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мишок ники

    65 11 Отговор
    кой ще ми купува билети за самолет сега а а, обичам да пътувам а а а
  • 2 да де

    66 9 Отговор
    Хехе шарлатаните изпраха шефа на шайката и сега химика и сие ронят сълзи.
  • 3 ШАРЛАТАНИ !!!

    78 12 Отговор
    ОПГ ПП+ ДБ , не трябва да се докосват до каквато и да било власт ! Никога ! Никъде !

    Коментиран от #5

  • 4 Калите

    10 37 Отговор
    препечатвай си творбите на Мутрофана и не се занимавай с България. Не ставаш.
  • 5 Ииииии

    10 38 Отговор

    До коментар #3 от "ШАРЛАТАНИ !!!":

    Пречат ти нали? Единствените, които стават за нещо ине се кланят на ботоксовия. Затова всичкататрол е наскачала срещу тях.

    Коментиран от #9, #12

  • 6 БгТопИдиот🇧🇬

    50 5 Отговор
    Гризачи ни управляват.

    Подли и гнусни,най вече продажни !
  • 7 ндааа

    50 8 Отговор
    Бъгария е "видяла" всякави "управленски" чудесии , но ... като изключително неопитните , изключително самонадяни , изключително необразовани , изключително нагли и нахални , изключително безскрупулни , корумпирани и крадливи и (някои от тях) откровено луди пишман "политици" от ПП/ДБ , май не беше ... не и се беше случвало да "види" . Изобщо , когато се гласува е желателно преди това гласоподавателят да използва главата си не само като стойка за шапка и очила.
  • 8 УСА боклук

    24 7 Отговор
    Ние от КОЗЯК ще въздействаме подобаващо върху Пеевски и Борисов да подкрепят мандат на ППДБ
    Какво е това тю би , то нот ту би

    Коментиран от #17

  • 9 ШАРЛАТАНИ !!!

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "Ииииии":

    Ми , не - вече не ми пречат .
  • 10 В. Борисов

    37 5 Отговор
    Какво гръмко заглавие, за да се опише едно голямо НИЩО.
    Другари, тези са прости слуги,национални предатели, които играят по свирката на американското посолство.
    Съд и затвор!!!
  • 11 3339

    47 4 Отговор
    Денков ,Денков,човек трябва да губи с достойнство.Каквото и да се случи трябва преди всичко да остане горд,и хората да го уважават.Искаше да си външен министър,но ти не ставаш,вечно щяхме да сме със свалени гащи.Бъди жив и здрав и добър учен,но политиката не е за теб.Много си беше повярвал,но не ставаш!
  • 12 провинциалист

    32 5 Отговор

    До коментар #5 от "Ииииии":

    Извинете,понеже сте написал,че ставали за нещо (ппдб),та бих искал да знам за какво? Смятате ли,че бих могъл да ги използвам в градината си,защото аз използвам само естествена,оборска тор?
  • 13 На това се казва

    27 5 Отговор
    На това се казва,да не знаеш къде да спреш.Повярваха си много и решиха,че може "НА СТАР КРАСТАВИЧАР,КРАСТАВИЦИ ДА ПРОДАВАТ" Ами той Борисов е врял и кипял в политиката.Язък за парите,които са взимали за заплати,разните им там съветници.
  • 14 Пловдив 1912

    27 5 Отговор
    Денков не заслужаваше това ! Кирето и мравояда се скриха зад пердето да стискат палци , обаче Баце им би страшна дузпа и ги изхвърли от турнира ...Кирчо и Кокорчо явно не искат да слизат от власт , явно това е най важното за тях , което пък няма нищо общо с благото на народа ...като цяло се оказват поредните мошеници на държавната ясла...България така и не случи на достойни хора , които да я управляват ...само схеми , интриги и посолства са им в главите !!!

    Коментиран от #21

  • 15 Шарлатани ОПГ

    26 2 Отговор
    Лицето на мафията и лицето на мишките не можаха да се разберат кой в какъв ред ще оглозга държавата.
  • 16 Моряка

    33 4 Отговор
    Мишока още си мечтае за безплатните екссурзии,на колене,със сълзи и сополи.Не му се връща при сапуна.Но времето лекува.
  • 17 Киризчо

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "УСА боклук":

    Te и от Амбасадата дигнаха ръце и от ГЕРБ и от ПП-ДБ! Остава им само ДПС-Магнитски! Предават щафетата на Легацията на Чарли-3! А в Посольството са в траур и си кютат стратегически!
  • 18 Гражданка

    14 2 Отговор
    Мадам Габриел определено не желаеше да стане МП, отдавна търсеше повод и изигра много хитро ролята на ангел. Но и ПП£ДБ не я искаха и успешно провокираха да се отстрани. По-интересно то следва, скъпи сънародници данъкоплатци.
  • 19 Ами да

    20 1 Отговор
    Политически глупаци са ППДБ! Трябваше ясно и категорично да спрат всичко след думите на Асен Василев за Габриел! Поне щяха да запазят някакъв морален облик, след като се хванаха с Борисов! Но не би, сега предстои да подсмърчат извън властта!
  • 20 Пътника молец

    16 2 Отговор
    Няма да пътува.боклука
  • 21 Моряка

    19 3 Отговор

    До коментар #14 от "Пловдив 1912":

    Не се тревожи,ЦРУ-то са професионали,винаги намират нови спасители,още по харвардци.Само дето сме на дъното по всичко,с изключение на смъртността,където убедително водим убедително.
  • 22 Димитър

    21 1 Отговор
    Промяната не разбраха,че ние не сме служители,каквито са избирателите на бойко
  • 23 Руснаков

    17 7 Отговор
    Довиждане Еврозона и Шенген...защото много хора са безотговорни....ядохме го 5 пъти на избори с нищожни промени в процентите..Никога не сме имали късмет с управляващите...ама никога..

    Коментиран от #30

  • 24 Мим33

    27 6 Отговор
    Тоя е най смешния и гворещ и бръщолевещ глупости до сега от премиерите.Уж самонадеян,а се оказа подлизурко и молещ се за власт.Да го махат по бързо и да се скрие в миша дупка,за да не ни дразни повече.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 боко

    19 1 Отговор
    Сапунджия шарлатанска за нищо не ставате първо искаше на образованието да станеш но като попътува се реши външен министър да ставаш - далавераджия си
  • 27 Красимир Петров

    8 1 Отговор
    АМИН!
  • 28 Истината

    4 1 Отговор
    е неприятна, нали.
  • 29 Оракула от Делфи

    10 3 Отговор
    Проблемите на сглобката , такива каквито са:

    Бойко Борисов и " Калинките" от ПП, ГЕРБ ,да не може, да бъдат разследвани и съдени,
    пожизнено в България!
    Делян Пеевски , да продължи да се крие под наметалото на "добрия Зорро" , с помоща на ПП на ДПС,
    като за целта е взел ПП на ,ДПС, на " франчайзинг", от Ахмед Доган!!
    "ИТН" и Слави Трифонов , ще продължава да играе добрата "Черна телевизия", като обере ,
    разни " пустинни гласове" , чоплещи семки от "дивана"!
    И ще се сгодява за този , който си плаща ,НАЙ- ДОБРЕ!
    "БСП" и утайките на "Червената Буржоазия", ще бият дуспата на Нинова, съвсем скоро,
    "Бившия президент - историк " Първанов е надул яко свирката и "Станишев и ко". ще се нареди, до "златотърсачите " да промива злато!
    Само че, вече по "Европейските правила", с копринени ръкавички и по терлички!
    "Израждане " ще изпълняват" мръсни поръчки" от Путин, в сянката на" ЗАВЪРЗАНИЯ" Румен Радев и Диктататурата от Москва!
    ПП, и ДБ ще търсят по- малкото "зло" за обединение , което поне за момента е утопия!
    Колкото повече се "чифтосват" с роднините , толкова повече семето се изражда!
    Това което ги пази , е малкото време в власта. А това което ги осъкатява за момента,
    е липсата на техни медий!
    С две думи ,ситуацията е,
    МИСИЯ НЕВЪЗМОЖНА!
  • 30 Цицоманов

    12 0 Отговор

    До коментар #23 от "Руснаков":

    За какъв хой пък ти е еврозона?! Тя е само за банките и олигарсите, иначе масрафа ще го плашташ ти дето нямаш късмет на изборите! Късмет чакал той горкия, ми излез и гласувай !
  • 31 321

    15 4 Отговор
    Денко, денко, какъв жалък червей си!
  • 32 КРОКОДИЛА

    5 7 Отговор
    ГЕРБ Е ИСТИНАТА А ПЕ ПЕ Е ЛЪЖАТА ЗА НАРОДА .................
  • 33 КРОКОДИЛА

    5 1 Отговор
    ЛОШО ЩЕ СВЪРШИШ БЕ ДЕНКОВА ...........................
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ха ха ха а така

    12 2 Отговор
    Ами сега , какво ще прави горкия молител Ники , като вече няма работа и не може да пътува ...... ще трябва да си доплаща за пенсийка , хи хииий жалки и нагли жълтопаветни непотребници .
  • 36 КРОКОДИЛА

    2 0 Отговор
    СКЪПО ЩЕ ПЛАТИШ / ЗА ИЗМАМАТА ............................
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Калин

    6 1 Отговор
    Цар плъх Денков ще пътува.....той е пътник!
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 КРОКОДИЛА

    3 0 Отговор
    ЖЕНАТИ ЩЕ ТЕ ПРОГОНИ ОТ СТРАХ ...........................
  • 42 Я Я Я Я ДА

    2 0 Отговор
    СТАНАХТЕ ЗА СМЯХ С ТВОЙТЕ БАНДИТИ ...................
  • 43 малко фактийййй

    12 1 Отговор
    Като гледам Просто Кире и шайката му ,колко са отвратителни , нагли и арогантни , Борисов направо почва да ми става симпатичен, колкото и да не съм го харесвал до сега .
  • 44 696

    5 0 Отговор
    Това са хора без никакво чувство за справедливост, морал, отговортност и достоинство. Просто са уникални нглеци.
  • 45 💠🔆♻️

    2 2 Отговор
    Сметката е много проста, Бойко Борисов избра Мария Габриел да ги оправи (ПП, ДБ) и да заминат в небитието след като (ПП, ДБ) изпраха Бойко Борисов, сега целият в бяло на Бял Ат, Борисов ще се завърне в Управлението на България с няколко нови “патерици” като Възраждане и по всяка вероятност нов проект в ляво който да консолидира разочарованите и негласуващите, сегашните ПП, ДБ ще вземат най много 4% до 5% на следващите две в едно избори които ще се проведат наесен.
  • 46 ...

    2 1 Отговор
    Бойко е преуморен, образование ли бе в Бг след 1989, бе, ама не бе, който имаше пари си купиха кандидат студентските изпити, майките им разведени, омъжиха се за немци, а немеца от де да знае майката каква бе, но доктор взе, хиляди случаи на наши познати. При живков, трудно се влизаше в университет, с изключение, борци против фашизма и капитализма и номенклатурата. Едно към едно, няма място за обиди. Дори и при сорос не се знае, чували сме, но нямаме черно на бяло доказателства, 250 хил евро
  • 47 Гражданин

    2 0 Отговор
    Търсят работници, правене на сирене, в завода резервни части, канцелариите ги направиха хотели и минавайки за лидл излиза проститутката сама. Лъскава сграда, красива, но хотел, а младостта им отиде на и женери, геолози, техници, кво бе лошо, всички са под земята.
  • 48 Ненормалник

    1 0 Отговор
    Сред ненормалнициии
  • 49 Сапунджиев

    3 0 Отговор
    Алхимика ор фабриката за сапун
  • 50 Леллееее

    3 0 Отговор
    тоя пасквил цял ден на първа страница. Явно малко хора са му обърнали внимание. Задачата поставена от кремльовскияплъх не е изпълнена още....
  • 51 Сопола .

    3 1 Отговор
    Дон Тулуп де ла Банкя е най - красивото шкембе на мафията.
    Но защо Марийка с големия нос се припозна като най - красивото лице на мафията? 2757
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Карамфил Цветаров

    1 1 Отговор
    Ще се разберат. Кой е луд да разтуря сглобката, като има да краде 17 млд евро ЕС през следващите години. И това не е всичко.
    Ако влезем в еврозоната има още за разпределяне межд "наши фирми" 70 млд лева от гаранционен фонд за борда. За тях още от намаляване на осигурителните фондове на влоговете ни в банките от 10% на 1 процент . По мои изчисления 6.3 млд лева.
    Осъществиха много мръсотии и нередности против България к а к т о с л е д в а:
    подписване договор с Уестингхауз без определена цена, гаранция за качество и срокове, собствеността ще е американска; отказване от на дерогацията (превилегиите);тровене на народа с украински ГМО и радиоактивни храни; разрушаване на енергетиката със зелената сделка; разпродажба на земята; подараяване на оръжие; смяна на конституцията за двойното гражданство; заплащане на остаряло оръжие и самолети, които няма да бъдат доставени; подаряването бългатски самолети, ракети и БТР- По данни 29.12.2023 с над 4 млрд. лева само за месец се увеличи дългът на България за месеците октомври-ноември
    О с в е н т о в а: Те имат за правене на купища злини и подлости на народа както следва::
    Планиране на въвеждане на еврото със задължително купуване на съмнително безнадежни италиански и испански гръцки ценни книжа; пропагандиране на джендаризма; износа ни по номенклатура на третия свят; заеми за потребление - заплати и пенсии; липса на високите технологии; смяна на конституцията за двойното гражданство;; ханенето ни с червеи
  • 54 Не излишно

    0 0 Отговор
    А изрично казахме. Вие четете ли какво пишете?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.