Last news in Fakti

27 Март, 2024 16:04 2 699 22

Позорно полит-зрелище

  • огнян гърков-
  • политическа система-
  • партии-
  • нс-
  • закони

Чиновническата партия дотолкова е овладяла държавните и местни структури, че и при 100% гласуване пак ще "печели". + агентурата ДПС

Позорно полит-зрелище - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За съжаление циркът със сегашните полит-палячовци е неразрешим без по-национално отговорен състав на Народното събрание. Проблемът е заложен ОСНОВНО в партийната система. В сегашния си вид тя е прогнила.

И ОСОБЕНО С ЛИПСАТА НА КОНТРОЛ НАД НЕЯ!!! Струва ми се, че:

ПЪРВО: Чиновническата партия дотолкова е овладяла държавните и местни структури, че и при 100% гласуване пак ще "печели". + агентурата ДПС.

Иначе уста на заем полит-дърдорковците не заемат.

ВТОРИЯТ ТЕЖЪК МНОГОАСПЕКТЕН ПРОБЛЕМ е в генетично заложеното ибрикчийство, чуждопоклонничество, безхарактерност и подлизурщина на която и да е партийна или безпартийна управлявала досега КАМАРИЛА пред Посолства-ТА (актуално от Запад, но по стар навик за някои остатъчно и от Изток) на чуждите империи. В робското ѝ чувство на страх, подстрекавано отвън главно със заплахи, лични компромати, с корупция и под. Със скопени усещания за национална отговорност.

И ПОСЛЕДНО:

Над компетенциите на случайниците-нахалници в НС би следвало след Конституцията закон № 2 на територията ни да стане Законът за прякото участие на гражданите в управлението на държавата и общините. Откоригиран, с приоритет на решенията на референдумите над бай-ганювско-селяндурските хитринки на НС да не ги прилагат!!

Решения в духа на държавна суверенност и независимост, родолюбие, патриотизъм !

P.S. При по-малко и не-$-€-ЛГБТИQ-просмукания капитализъм у нас до към 40-те години на м.в. поне е имало армия, с военна интелигенция. Както и в съседни ни страни, до преди по-малко десетилетия. И щом властващите без политическа култура и ценности корупт-кьорсофраджии и брокери на лични и „съюзнически” интереси се заровят в политическа или васална криза, се е появявал някой Кимон Георгиев. Поне за месеци! Но сега всичко е под чужда команда без никоя от управляващите клики да се е допитала до народа с референдум.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    26 2 Отговор
    При 240 гласували пак ще имаме 240 дУпЕтати 🥸🥸🥸
  • 2 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 0 Отговор
    Защо няма процедура избирателите да освобождават НЕпредставляващи ги представители ‼️❓

    Коментиран от #8

  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    44 1 Отговор
    Избран депутат с партийна листа при напускане партийната група ТРЯБВА ДА НАПУСКА НС ‼️
  • 4 Госあ

    31 52 Отговор
    НС няма абсолютно никакво значение. Всичко идва от Брюксел. Ха! Вие погледнете само карикатурата за президент на САЩ ! Пък какво остава за България ? Това е западната демокрация. Ако Русия и Китай обърнат реда, може да стане друго

    Коментиран от #9

  • 5 Лост

    3 16 Отговор
    Огнян Гърков като дипломат какви ги е вършил?

    Коментиран от #12

  • 6 УСА боклук

    20 51 Отговор
    В какъв цирк живеем. Отново крадец ще ни управлява, но този път ще има още един голям търбух за пълнене.
    Истината е ВЪЗРАЖДАНЕ !
  • 7 Иван

    15 1 Отговор
    За затвора до животен! Цял билюк Пасмина която прави на луди българите! Колелото се върти.
  • 8 Тиква

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    За това което написа те поздравявам! Всеки от нас знае защо и браво! Бих подкрепил и не само аз.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Стига вече

    16 4 Отговор
    Крайно време е да се каже официално че ГЕРБ-ДПС са една партия и тя е на власт от 2009 година и всички видяхме за 11 години управление до къде ни докара тази партия.Дишаме праха на Румъния, оня ден Бочко беше в Румъния и се чудеше колко е напред, колко е чисти и подредено, но не казва че там вкараха 2 правителства в затвора, стотици кметове, съдии и прокурори и има вече ред,а в България партия ГЕРБ-ДПС не допуска това да се случи. Хора мислете, иначе ще продължите да бъдете бедни и нещастни!
  • 12 Наш човек

    30 12 Отговор

    До коментар #5 от "Лост":

    Дипломатическа академия в Москва.
    Има ли завършил в московието да не е КГБеец?
  • 13 А ти хапваш ли си

    30 13 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Правейки клекове пред руските дюкяни и гоvno
  • 14 Такива сте безмАзочни копойки

    30 12 Отговор

    До коментар #10 от "Госあ":

    Като нямате багаж го избивате на мръсотийки.
  • 15 Ром

    4 30 Отговор
    Огнян Гърков е ром . Братчеди сме .
  • 16 През 2007г.

    15 30 Отговор
    Ние българите отдадохме държавния си суверенитет на наднационалната организация ЕС. Сега приемаме и изпълняваме законите на ЕС. Ние като нация се лишихме от ключови държавно властнически компетенции. Демократичният процес е напълно обезсмислен, доколкото е без значение кой точно ще изберем да прилага европейското законодателство.

    Коментиран от #18

  • 17 Много правилно

    13 30 Отговор
    авторът е нарекъл "чиновнически партии" всички т.нар. български партии, доколкото те всички са инструмент за налагане на волята на новите колониални европейски управници. България отдавна не е в състояние да контролира своето настояще и бъдеще. И за това не са виновни някакви "партии", а юридическата обвързаност на страната с неоколониалната организация ЕС. Хората започнаха да разбират този прост факт
  • 18 То пък

    30 9 Отговор

    До коментар #16 от "През 2007г.":

    като че ли сме имали демокрация до 2007 година. До 1989 година имахме диктатура на пролетариата. Крадяха от държавата като за последно. После Луканов с чугунените комунисти фалираха държавата и заедно с ДС ни ограбиха до шушка, като си създадоха и мафия в държавата. ПП и младите хора са един светъл лъч, но стариците са се оплели в мрежи и не дават път на новите поколения.
  • 19 Уса

    3 30 Отговор
    Всички българи искат нови избори а герберите се надяват да ги спечелят и заедно с ДПС да загробят България.БСП се надяват на сближаване с Русия,за да си върнат влиянието и мръсните бизнеси,но това няма да се случи,защото пращаха снаряди на Украйна.ППДБ отиват в канала,след като се оказаха бойковата Мата Хари.Остават Възраждане и ИТН.Който обещае да направи пенсиите и заплатите двойни за него гласувайте,пари има
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 спящите

    4 30 Отговор
    Стреснѝ се, племе закъсняло!
    Живейш ли, мреш ли, ти не знайш!
    След теб потомство иде цяло –
    какво ще да му завещайш?
  • 22 Бургазлия

    1 0 Отговор
    Добра идея за контрол над пишман политиците! Но не очаквайте, г-н Гърков, пос.редств..ени пустин.яци от Ломско като № 12 да я чактисат, освен да злословят. За центове вече. Или само от зл..об.а?