Last news in Fakti

31 Май, 2024 09:05 2 746 170

Велизар Шаламанов пред ФАКТИ: Трябва да има свобода на украинците да поразяват военни цели в Русия

  • велизар шаламанов-
  • франция-
  • германия-
  • сащ-
  • русия-
  • украйна-
  • румен-
  • радев-
  • президент

Президентът Радев трябва да се съобразява с Конституцията и да не бъде рупор на руска пропаганда, казва бившият военен министър

Велизар Шаламанов пред ФАКТИ: Трябва да има свобода на украинците да поразяват военни цели в Русия - 1
Снимка: Факти.бг/Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Френският президент Еманюел Макрон заяви преди дни, че на Киев трябва да бъде позволено да „неутрализира“ военните бази, от които Русия изстрелва ракетите си към украинска територия. Това стана в разгара на дебата за използването на западни оръжия в Русия. "Трябва да им позволим да неутрализират военните обекти, от които се изстрелват ракетите, военните обекти, от които се атакува Украйна", заяви френският държавен глава на пресконференция заедно с канцлера Олаф Шолц в замъка Мезеберг, близо до Берлин. "Ако им кажем, че нямате право да достигнете до точката, от която се изстрелват ракетите, всъщност им казваме, че ви доставяме оръжия, но вие не можете да се защитите", посочи Макрон. Тезата на Макрон предизвика голям отзвук в Европа. Какво да очакваме от конфликта… Пред ФАКТИ говори Велизар Шаламанов, бивш министър на отбраната.

- Г-н Шаламанов, трябва ли българските политици да обмислят вече как ще държат оръжие в ръка, ако слушаме какво им каза президента Радев, какво ги посъветва?
- Българските политици трябва да работят за това, че президентът на България Румен Радев да се съобразява с Конституцията, да не бъде рупор на руска пропаганда и да води до разделение в обществото. В същото време трябва да се намери възможно най-доброто решение българските граждани да получат необходимата подготовка за отбрана на страната, което се изисква и от Конституцията, така че да имаме възможност да поддържаме един добър мобилизационен резерв на армията. Това се налага от променената военно-политическа обстановка, в която се намираме, и от агресивната политика на Русия в Европа. Това е нещо, което изисква политически решения и лидерство. За съжаление, президентът Радев води своя битка и чрез своята реторика, която използва, води нещата в друга посока.

- Как да гледаме на това, че Франция и Германия искат оръжия с висока степен на бойна точност, които са предоставили САЩ на Украйна, да бъдат използвани срещу обекти на територията на Русия. Това постави ли целия конфликт в една нова ситуация?
- Нека първо си отговорим на въпроса какво представлява конфликтът - брутална агресия на Русия срещу суверенна Украйна, която, според хартата на ООН, има право да се защити. А най-добрият начин да се защити, е като поразява оръжейните системи, от които се извършва нападението срещу Украйна. Те са на руска територия. Вижте, Украйна има право да действа с всички сили и средства, за да защити своята територия, своите граждани. Тук искам да вметна нещо специално. Постоянното заиграване с ядрената заплаха от страна на Путин, с възможността за използване на тактическо ядрено оръжие, може да доведе до това Украйна да приоритизира унищожаването на тактически ядрени оръжия, които са разположени близо до украинската граница, а това със сигурност ще бъде нова сериозна фаза на конфликта. Нека и в това отношение да се проявява повече разум.

- Чухме думите на френски президент Макрон, че може да се стигне до изпращането на войски на НАТО в Украйна, а това породи голяма полемика…
- Участието, на която и да е страна от НАТО, с пряка помощ на украинска територия все още не е въвличане на НАТО в конфликта. И това е така, защото в НАТО решенията се взимат с консенсус. В историята има много случаи, в които страни на НАТО са помагали на свои съюзници и партньори с военни сили, но това по никакъв начин не въвлича НАТО в конфликта. Ако Русия извърши агресия срещу страна, която е член на НАТО, вече се задейства член 5. Когато страна от НАТО, в изпълнение на своите двустранни договорености, помага на друга страна, нещата са различни.

- В момента се намираме в предизборна кампания. Вие чувате ли някакви конкретни и ясни послания от партиите кой каква позиция ще вземе в този конфликт…
- Аз мисля, че позицията на България е много ясна и тя е в подкрепа на Украйна с оказване на всякаква помощ - политическа, военна и хуманитарна. Това, че има отделни партии, включително тук, за съжаление, се позиционира и президентът Румен Радев, които заемат различни позиции от тези, приети в Народното събрание и в Министерския съвет, е смущаващо. Но това е проблем на вътрешната политика. Вярвам, че няма да се промени позицията на България. Също така вярвам, че както по време на парламентарната асамблея на НАТО в София бяха приети две важни декларации, така и българската делегация във Вашингтон ще отстоява позицията, която е в интерес на България, и която е продължение на вече консолидираното решение на България като част от НАТО.

- Смятате ли, че скоро може да има разрешаване на конфликта. В каква фаза се намира в момента?
- Тази война, за съжаление, продължи много дълго. Има сериозни щети и за двете страни, естествено по-голямата цена се плаща от украинските граждани. Но има и друго. Тази война явно изисква разбиране от Русия, че тя не може да бъде спечелена от тях. Ако продължава войната, тя може да доведе да имплозия в самата Русия. Тук е много важно единството на страните в ООН, които помагат на Украйна, по отношение на това, че е недопустимо Русия да си мисли за използване на тактическо ядрено оръжие или други оръжия за масово поразяване, за да излезе от невъзможната ситуация, в която самата влезе с тази агресия, и с очакването, че лесно ще смаже Украйна. Изходът от войната зависи най-вече от решението на Русия. Това, което може да ускори това решение, е още по-голяма подкрепа за Украйна, по-сериозна военна помощ, за да може да намали щетите на своята територия. И, естествено, трябва да има свобода на украинците да поразяват военни цели в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 той

    269 8 Отговор
    Трябва Референдум дали такива да ви бесим пред парламента.

    Коментиран от #27, #29, #53, #74, #122

  • 2 Верно ли

    214 6 Отговор
    Да, Шаламанов, да! Вие им дайте на тях свобода, тъкмо ние тук ще се отървем от базите на "съюзниците" ! Па може и от такива като теб!

    Коментиран от #72

  • 3 друг гост

    199 5 Отговор
    Боже, слез и си прибери вересиите.
  • 4 ТаУмВзе

    211 5 Отговор
    Съществото е по Клекнало от себе си! Аре заминавай да се биеш със Злите Руснаци бре Соросоидче!

    Коментиран от #88

  • 5 Гост

    167 3 Отговор
    Майора радиорелейчик откога почна да разбира и от война?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Пешо

    117 5 Отговор
    България я очаква Афганистански сценарий.
  • 8 Боко с тротинетката

    138 4 Отговор
    Като курдисани са от посолството.
  • 9 честен ционист

    107 3 Отговор
    На тоя преди 20 год, в университета като му казах, че България е в НАТО по заръка на Русия и мигаше на парцали.
  • 10 Тц, тц, тц, ей не беше достатъчно

    152 2 Отговор
    секви президенти и министри да се изказват по въпроса.
    Трябва и това влечуго да се изкаже.
    Сега ще курдисат и оная vещица крадливата и тя да се изходи по въпроса.
  • 11 дядо поп

    122 2 Отговор
    Простотията и злобата нямат почивен ден!
  • 12 нннн

    150 1 Отговор
    Шаламанов или Тагарев ще ни бъде министър на войната, ако партиите от Сглобката спечелят. Българи, мислете като гласувате!
  • 13 Самозабравилите се

    136 2 Отговор
    Давайте му пушка и доброволец да освобождава У. . Ще му подарим билет за влака до фронта (безвъзмездно) !
  • 14 Нафталинка

    103 2 Отговор
    Този и подобните му авери не знаят ли че ние обикновенните хора без генералско звание също знаем да държим и ползваме оръжие

    Коментиран от #130

  • 15 Двама боксьори се бият

    69 10 Отговор
    обаче, единият е с вързани ръце. Това е " логиката" на уж цивилизованият свят.
  • 16 ,у,уеиш

    109 2 Отговор
    Саламанов е едно предано америчко псе, което заслужава позор!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 !!!

    118 2 Отговор
    Какво ни казва тоя ?! Че страните от НАТО могат да се намесват с военни сили навсякъде, но ако една е нападната се задействе чл.5. Това е като член на банда да тормози други хора, но като го срита по-голям бабаит от него, цялата банда му скача. Дааа, много умно ! Че и справедливо ! И морално !
    А бе, как такива ни управляват, бе ?!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ъхбрдц

    104 2 Отговор
    Имаше един Съби сабята дето много се биеше с руснаците, беше голям натовец и много харесваше укра бандера фашистите, ама гушна букета. Шаламндуров и тои се движи в тая пътека, а ние вече знаем до къде води тя. Всичката евро атлантическа измет вика дайте да дадем. Не си бърка в неговия джоб, а в джоба на българите иска да бръкне и да храни бандера фашистите в Украйна. И всичко това за да му дадат да яде грант от посолството. Всички да обеднеем за да може той да грухти. По добре да ги изгоним тези паразити. Христос Воскресе.
  • 21 Още един подходящ екземпляр

    80 1 Отговор
    за Аспаруховия мост.
    Тре да закарам един камион с бордюри там.
  • 22 Мухаа ха!

    87 2 Отговор
    Не знам защо,но когато цъфне в медиите,винаги го свързвам с патока Доналд Дък - същата камба ,вместо нос.Този е пробивал в живота, единствено на русофобия - навсякъде,дори без повод.Същия гумно яд,като Ал.Йо.Иначе,на две магарета сено не могат да разделят.
  • 23 Някой

    60 2 Отговор
    Смирете се! Мир!
  • 24 Чичо Дончо каза

    59 1 Отговор
    Нещо гърми в Киев.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Бай Митко Ви моли да не триете

    91 3 Отговор
    Ми шамандуров не обяснявай колко са лоши руснаците, а заминавай за 00крайна да помагаш на нато-то! А колкото до Българският президент Радев пред него си бледолико джудже!
  • 27 Мухаа ха!

    72 1 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    Няма нужда от Референдум! Има друг проблем - бройката на стълбовете
  • 28 Аз предлагам да оьпращаме принудително

    80 1 Отговор
    Всеки българин, който подкрепя Украйна и въвличането на България във война с когото и да било, на фронта да ср бият на първа линия. Аконги видя тия военнолюбци на улицата да му мислят.

    Коментиран от #66

  • 29 Гласувам ЗА

    38 3 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    Твърдо
  • 30 МХтоМХто

    69 1 Отговор
    Не мога да спра да мисля колко пари им дават? Какво им обещават? Колко струват тези подлизурковци? Явно е голяма сумата. За тях си струва явно, но Рачко Пръдлето какво е казал: Човек за едното Красно име живее.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пожар в печката

    61 1 Отговор
    България със свойте кукли на конци в политиката отдавна не защитава национален интерес а за такава политика и дипломация не можем дори да мечтаем ! Добре изпълнен и системно следван плана на империята (САЩ също са потърпевши ) последните 33г превърна десетки държави и култура в спомен в т.ч. и България. Димната завеса е за да гарантира безпроблемното подписване и влизане в сила на пандемичният глобален догувор . Разгледан внимателно с още няколко инструмента се слага край на регионалната идентичност и държавност. Несъгласните ги ... Или както каза гръцкият патриарх преди години Антихриста може да е у всеки човек, защото това е модел срещу всички християнски ценности у човешката същност .
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    53 1 Отговор
    Абе, какво стана с нашите БТРи и с едрокалибрените оръжейни системи скрити между тях , дето ги изпратихме❓
    За натоВИЦА Гъби Гъбев, който се интересува научи ❗
  • 38 А бе ейй

    68 2 Отговор
    Щом Украйна има право да използва всички средства то и Русия би трябвало да има това право...значи няма да е проблем да отвърне с тактически ядрени удари. А нека тоя да види рейтинга на Радев който е много по голям от този на евроатлантиците. Значи Радев е изразител на мнението на болшинството избиратели
  • 39 Жалки кашерни 🐂🐂🐂

    60 1 Отговор
    Шалом-манаФ,а трябва ли такива продажни еврЕоатлантически гниди като тебе народа да ви соретнем вече един Нов Народен съд и да те пратим в Белене за фураж на пеасетата.
    .
  • 40 Българин

    69 2 Отговор
    Кой си ти бре че да нареждаш как да воюват украинците ? Като си толкова специалист взимай автомата и бегом марш на фронта в Украйна.Омръзна ни от евроатлантически нещастници и лизачи на задни части.
  • 41 провинциалист

    64 2 Отговор
    "Трябва да има свобода на украинците да поразяват военни цели в Русия" - че кой им я е взел тая свобода на украинците? Нали били независима държава? Да си обявяват война и да поразяват цели! Или не са толкова свободна и независима държава, колкото тръби гласът на запада?
  • 42 Ван Дал

    58 3 Отговор
    Още един съветски офицер, избузил се под доларово влияние дава акъл, без да му е поискан!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    55 3 Отговор
    Този изкуфял подлизурко да отива на фронта, никой не взема сериозно брътвежите му!
  • 45 Правоверен Евроатлантик

    53 2 Отговор
    Идват избори, хора гласувайте против партиите на войната. Инак за нула време ще ни забъркат в месомелачката. Руските ракети преспокойно ще стигнат дотук.
    Тагаренко ни остави без ПВО и оръжие. Буквално сме една мишена и малко пушечно месо. Щот с калашник срещу дрон, Искандер или ФАБ си като рапан срещу свръхнова.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Оооох, Боже!

    45 1 Отговор
    И тоя нечестивец изквака от блатото ! А защо пък Москва да не ни удостои с един масивен ракетен удар? Като дадохме всичко на Украйна и Русия има право на ответен удар!
    Къде е Гебрев? Сега е щастлив и забрави за новичка!
  • 48 Артилерист

    52 1 Отговор
    Американският агент Шаламанов е ясен отдавна. В отговора му на първия въпрос той говори за подготовка на гражданите за отбрана и добър мобилизационен резерв. Шаламанов има вина армията сега да е некомплект с една четвърт за войници и офицери той говори за резерв. Що за нормалност е това? Не го четох надолу, но сигурно говори за модернизация и да даваме милиарди на американците...
  • 49 замислен

    49 2 Отговор
    Всеки обяснява какво трябва и е нужно да се направи, да се даде оръжие, да се воюва и всичко е ОК докато в един момент не му кажат че ще му спрат парите за оръжието от заплатата и докато не му се обадят от военното окръжие да си даде данните че подлежи на мобилизация. Добре е всички тези, които се обявяват за военно решение на конфликта те и децата им директно на фронта а не да изпращат чужди деца! Едва тогава ще си дадат сметка че има и мирен път за решение на проблема.
  • 50 Реалист

    46 2 Отговор
    Необяснимо е за човек уж разбираш от военно дело да говори подобни глупости. Питам го този толуп, защо Русия нарича СВО а не война? Защо ако е за някои война, защо Украйна не обяви война на Русия. Знаят ли какво ще остане от Украйна в следващите няколко часа ако ако Русия обяви война на Украйна а и не само на нея.
  • 51 Мнение

    46 2 Отговор
    Трябва да има свобода на българите да съберат всички евроатлантици като тоя и да ги пратят масово към Украйна, за да защитават интересите на шорош!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Хахахаха

    5 50 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    А ако излезе на референдума, че България иска ЕС и НАТО, трябва да бесим копейките! Искате ли?

    Коментиран от #61, #64, #86, #134

  • 54 Васко Делчев

    48 2 Отговор
    Тоя глупак защо не го въоръжм с кухненски ножове и да го изритаме да нанася удари на който ще в Украйна. Желаем му тгам да си остане (реснаците - нашите братя - ще се погрижат). Ние обещаваме да го забравим веднага и да не го споменаваме никъде. заедно с него също да заминават костовци, пасита, поптодорови, надежди михайлови (пиша ги с малки букви, тъй като са нищожества, които не заслужават главна буква) и други подобни хайвани......
  • 55 Шаш-кън

    47 1 Отговор
    Другарят Шаламански,с радост би пратил и български войници да гинат на Източният фронт.Тез ,американски хранилки,оскотяват човека и измиват останките от разум.
  • 56 Да, ама велизарчо, като

    40 2 Отговор
    почнат да цъфтят ядрените гъби, тебе няма да те вземат в укритието, ще изгориш с всички нас.🙂
  • 57 Прост ненормалник

    49 2 Отговор
    Жалка краварска слуга
  • 58 Смешник

    32 2 Отговор
    Като този екземпляр веднага на първа линия във войната да ги видим какви защитници са, ама то се знае, че само на думи са силни такива туристи
  • 59 Здрасти

    38 2 Отговор
    Трябва да има свобода на това, някой да разбие муцуната на този предател и агент на запада.
  • 60 Ненормалник

    39 1 Отговор
    Един от многото купени пишмян генерали-предатели, чийто мозък е колкото на новородено - недоразвит. Затворете устите на тези идиоти докато не са унищожили страната ни. Да отиват да се бият на фронта до един , но не в бунквера при шута, та да отървем страната ни от продажниците.
  • 61 Бай Иван

    43 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Избухне ли война да мобилизират само привържениците на войната (НАТО) и жените им,защото са равноправни с мъжете и децата им. А тези който не желаем да участваме в тази свинщина (още повече с пари от бедна България), ще Ви ръкопляскаме от село на военните победи ! Поздрави и стягайте мешките.

    Коментиран от #80

  • 62 Вазелин Шамандуров

    27 1 Отговор
    Умен само от кръста надолу!
  • 63 123

    37 1 Отговор
    Шушумигата пак взе думата. Или му я дадоха.
  • 64 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    29 1 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Ахахахах, ако имаше и минимален шанс да добутат референдума до поне 50.001% "ЗА" -щяха да го разрешат❗
  • 65 Уса

    47 2 Отговор
    Сега разбирам,колко неправилно съм критикувал комунистите,че такива като тоя ги пращали при бандера с думите "в името на народа".За тая пасмина няма друго решение иначе ще ни затрият в поредната война и национална катастрофа
  • 66 Шопа

    3 18 Отговор

    До коментар #28 от "Аз предлагам да оьпращаме принудително":

    Чакам те пред МОЧА!
  • 67 Колев

    40 1 Отговор
    Олигофрен само за война мислите . Пращай твоите деца на фронта , не давай глас от мое име
  • 68 Друго мнение

    36 1 Отговор
    Ако на лицата с подобно мнение се даваше трибуна, колкото са процентно, този халяхульо нямаше с години да се появи. За съжаление медиите в България са всичко друго, но не и свободни и досадата от подобни навлеци е постоянна.
  • 69 Българин

    4 24 Отговор
    Основното положение в международните отношения е РАВНОПОСТАВЕНОСТ!
    Щом Русия може да нападне Украйна и да я обстрелва с оръжия от своите съюзници, то това го може и Украйна.

    Коментиран от #137, #151

  • 70 Господ прибра

    24 3 Отговор
    Един предател Съби Сабята.Скоро ще дойде и твоя ред.
  • 71 Гал

    25 1 Отговор
    Мухльо.
  • 72 Трифон

    20 1 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Не, може а ще се отървем
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Какво да биеш в това

    26 3 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    Мекотело. Тоя е на един шамар от отвъдното.
  • 75 Тома

    28 1 Отговор
    Този за пари и майка си ще продаде
  • 76 Този

    26 1 Отговор
    да заминава с ватенката в окопите да се бие. Аман от наглеци които пращат други на смърт а те говорят от трибуни.
  • 77 Чочо

    30 1 Отговор
    Абе,защо все чуждите интереси гледате.
    Вие чужденци ли сте или българи.
    Нямаме ли национални интереси.
    Все за чужди сте загрижени.
    "Не народ,а мърша".....
  • 78 А после

    16 1 Отговор
    То свобода има, но тя се следва от носене на последствия. Да се подготвят добре.
  • 79 А бе тоя

    26 1 Отговор
    нормален ли е?!
  • 80 Хахахаха

    2 31 Отговор

    До коментар #61 от "Бай Иван":

    Привържениците на войната са копейките! Мирът трябва да бъде решен в Швейцария! Само, че копейките не са съгласни!

    Коментиран от #139, #141, #153

  • 81 МГанчев

    20 1 Отговор
    Това само говори- НЕ МИСЛИ ЗА ПОСЛЕДСТВИЯТА, !
    Само за един приятел да питам -
    Какво ще стане ако Украйна наистина започне да поразява цели на руска територия? Няма ли да отговори? И после ...
  • 82 Тонката

    29 2 Отговор
    "В същото време трябва да се намери възможно най-доброто решение българските граждани да получат необходимата подготовка за отбрана на страната...."

    С какво ще я отбраняваш страната? С мерак? Трудна работа...НАТО ще ни пази? И тук греда....Моли се да не става, тъпанар!

    FT: НАТО разполага само с 5 процента от въздушната отбрана, необходима за защита на източния фланг

    "Собствените изчисления на НАТО показват, че Европа разполага само с малка част от въздушната отбрана, необходима за защита на източния фланг на алианса, пише Financial Times.

    Според хора, запознати с поверителни отбранителни планове изготвени миналата година, държавите от НАТО са в състояние да осигурят по-малко от 5 процента от капацитета за противовъздушна отбрана, считан за необходим за защита на своите членове в Централна и Източна Европа срещу пълномащабно нападение."

    Това нали знаете какво означава?
    Означава, че Западът е защитен, докато такива като нас са оставени на произвола на съдбата и на милостта на Путин! Били сме в НАТО...И? Какво като сме? Имало Член 5? И? Какво като го има? Никой не те брои за жив....Тъпак! Ще защитаваш страната....Вие яжте л@йн@ още и после се чудете що ни се случват разни лоши неща.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Чичо

    27 1 Отговор
    Да ходи на фронта тоз мизерник а не да промива мозъците на българите. Мисля, че там ще е по полезен за украинците и може да има късмет да му пишат името на каменен блок. Няма нужда да насажда извратеняшкото си мнение в Бг.
  • 86 Антифашист

    12 4 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Ти специално надали можеш даже възел да направиш, ама иначе си ербап да бесиш хора. Що не се пробваш на някой да видим какво ще ти се случи?
  • 87 Да Шаламанов

    22 1 Отговор
    Кръвожаден глупак!
  • 88 Ами ха де

    21 1 Отговор

    До коментар #4 от "ТаУмВзе":

    Ама искат нас да пращат шаламаните пък те да се крият по дупките. И в бункерите обаче няма да изкарат дълго, а такива мишоци дори нямат и бункери като този, не знам за какво тича да се докаже като и на него не му отърва, но не го разбира

    Коментиран от #93

  • 89 Жададык

    21 1 Отговор
    Атлантически б@клук, заминавай да браниш атлантическите ценности, вместо да се пенявиш пред мисирките.
  • 90 Дядо ви Курти от село пиперково

    22 1 Отговор
    Шаламанов, вземай автомата и отивай да спасяваш зеления наркоман...
  • 91 Кокича

    20 1 Отговор
    Хора,много внимателно ги гледайте тези боклуци, точно тези така наречени евроатлантици ще ни вкарат в голяма беля,на 9 юни масово гласувайте да ги изхвърлим от България...И не на последно място,копейкин е същия боклук,слуга на герб и дпс...
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 ТаУмВзе

    16 1 Отговор

    До коментар #88 от "Ами ха де":

    Ликвидираха Българската Армия от Страх! Щото за 48 часа нема да ги има. Оставям, че нема Народ де. Матряла леко измре или се Евакуира от Хубавината на Родината!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Марш на фронта

    13 2 Отговор

    До коментар #19 от "Проблемът на Бъргария е, че":

    ДемократО
  • 97 Сандо

    21 1 Отговор
    Тоя кре.тен и подобните му поне за миг дали си помислят,че с такива изявления и особено решения ние даваме повад руснаците да обстрелват територията както искат,където и с каквото решат?Как пък за последните 35 години един мислещ за бъдещето на България управляващ не се намери?
  • 98 Велизариус

    17 3 Отговор
    Е типичен представител на говедарско-джендърската утайка в българското общество ,която с типичен за господарите си маниер размахва показалец указвайки мястото на опонентите си. Изобщо не си дава сметка ,че не само в регионален ,но и в световен план тези опоненти са в пъти повече по численост. Такива картонени лъвове като тях имат още най-много десет години да се наслаждават на красивия залез на империята им. След това всичко което ще остане от нея ще бъдат отделни остави на мнимата им демокрация във формат от началото на петдесетте години на миналия век.
  • 99 Му ха ха ха

    18 2 Отговор
    Аве скоро ша ядете дъртия вече
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 От къде се

    22 2 Отговор
    Навъдихте такава продажна паплач
  • 102 Тъпигьози

    22 2 Отговор
    Тоя наг.ъзен да взима пушката и да ходи защитава дроо.гите в украйна. НЕма такава измеет като подлогите от БГ.
  • 103 Християнин

    27 2 Отговор
    На тези англосаксонски идиоти трябва да се затворят устата, тук истината е че не украинци, Ами персонал на съответната държава дала ракетата ще натискат копчето, те ще дават координати, глупаци долни, как ви се струва която и държава да не отговори ако криейки се зад украинците други удрят техни бази. Продажните украинци ще бъдат поробени, няма значение дали ще ги владеят американци, руснаци или китайци, те се пушено месо.
  • 104 АЛАБАЛОВ

    18 2 Отговор
    АЗ ТРЪГВАМ ЗА УКРАЙНА
    АЙДЕ ИДВАШ ЛИ
    ИЛИ ИМАШ ИШИАС
  • 105 КОЙ ДА ИМ РАЗРЕШИ

    18 6 Отговор
    НАЛИ СА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА БОРЕЩА СЕ СРЕЩУ РУСКИЯ АГРЕСОР
    ОБЯВЯВАТ ВОЙНА
    ТЕГЛЯТ ЗАЕМ
    ПЛАЩАТ СИ ДЖЕПАНЕТО И ПУЦАТ
  • 106 7254

    22 3 Отговор
    Натовско мекере!
  • 107 хахаха

    3 11 Отговор
    направо да неутрализират базите с атомно оръжие на русия
  • 108 Софийски

    3 16 Отговор
    След като руснаците поразяват цели в Украйна и украинците трябва да правят същото в Русия.
  • 109 Аналина

    20 1 Отговор
    10-15 броя атлантици са.Всички до един бивши БКП активисти.Цоцали преди,смучат и сега, от друга вече американска цица.Иначе, кинти нема.
  • 110 гост

    22 2 Отговор
    На всички евроатлантици да обявят дата и сборен пункт и да заминават.Особи като този тип ръкопляскаха в Народното събрание ,когато обявиха влизането на България във ВСВ през м.март 1941г.Да,изтребиха ги след 1944г. но наследниците им са живи.
  • 111 Жега

    17 1 Отговор
    Генерал Съби Събев изровиха ли го в Одеса, защо не е вземал Шаламанов със себе си, ами сега трябва да му слушаме глупостите и онзи ги плещеше същите , но Искандера го настигна и донесе възмездие!?
  • 112 НЯКОЙ

    16 2 Отговор
    Всички служещи на чужди държави като гереизказващият се да бъдат натоварени на самолети и транспортирани до дестинациите чиито интереси защитават или най добре на фронта. Така ще дадат и личен пример. Вече повече от две години слушаме ,, дайте оръжия , дайте пари, Украйна трябва да се защитава,, и между временно Украйна остана почти без население и се смали като територия, тъне в разруха, няма икономика и неясно бъдеще. Ето до това доведоха призивите на украинските ,, доброжелатели,,. И, о парадокс, единствено от Путин ( този убиец по байдъновски) чуваме думата ,, преговори,,.Всички на властови позиции като че ли са полудели. Какво целиш лично ти Шаламанов, с тези ястребови изказвания? Ясно ти е че насърчаваш световна война, защо? Кариера, зависими, пари? Мислиш че ще излезеш сух, ти , семейство ти ? Безумци! Хора излезте и гласувайте, но умно и информирано. Нито глас за войнолюбците. Нямаме повече време. Бъдете умни и активни.
  • 113 Мирослав

    23 2 Отговор
    Благодарение на подобни отпадъци - военолюбци, българският народ ще гласува масово анти НАТО!
  • 114 Мама му стара

    20 3 Отговор
    Като, че ли украинците ги дели от победата само разрешението, да атакуват руснаците с ракети на тяхна територия. Кафа от идиоти! Ами нали Киев ще е първия, който ще изчезне от лицето на земята после. Не страдаха ли достатъчно украинците, не умряха ли достатъчно от тях, та сега искат и да ги заличат като държава и население, че и европа в това число, само щото тъпите англосакси губят позиции.
  • 115 ТОВА КОПЕЛЕ

    19 4 Отговор
    ВЕЧЕ Е ПЪТНИК....
  • 116 мдаааа

    20 1 Отговор
    Абе Шаламанти стига дитирамби от Тв в Тв взимай мешка и пушка и бегом да браниш бандери и фашаги.... и да бориш Путин!!!!
  • 117 Б.Б

    12 1 Отговор
    Намерете значението на думата "шаламан" !

    Коментиран от #119

  • 118 Българин

    18 2 Отговор
    Като прочета че е Евроатлантик все ми напомня за платена ,извратена лека жена.
    Давайте да ги почваме до кога ще ги търпим тия предатели.
  • 119 хахаха

    9 1 Отговор

    До коментар #117 от "Б.Б":

    означава лицемер, подмазвач
  • 120 хасан двата у....

    5 3 Отговор
    ТОЗИ И ЖЕНА МУ СЪМ ГЕ ЕВАЛ ,ЖЕНКА МУ ОБИЧА ДА ГЪЛТА ТОЙ НЕ1НО ГО НАУЧИХ
  • 121 ТИР

    8 2 Отговор
    Май е вярна тезата че ни бавят евките, защото решават броя на колесниците,,,
  • 122 Едни други идиоти

    6 15 Отговор

    До коментар #1 от "той":

    След 9.9.1944 бесиха и мародерстваха над цвета на Българското общество! И досега сърбаме тяхната попара! Дойдоха те на власт - неуките цървули, та да "оправят" България! И така я "оправиха", че една Гърция, та дори и една Турция които бяха доста след нас дръпнаха толкова напред, че вече трудно ще ги стигнем! Оказа се, че с простотия държава не се управлява, само се ЗАКОПАВА!

    Коментиран от #131, #152

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Перо

    22 2 Отговор
    Този анти-български боклук, да отива доброволец в Киев, заедно с другия техен агент Тагаренко!

    Коментиран от #125, #129

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Каунь

    11 0 Отговор
    Всъщност, всички те умишлено се правя, че не могат да разберат, че колкотото повече оръжие дават, толкова повече жертви ще има. НАТО, всъщност не търси мирно разрешаваме на конфликта.
  • 127 Макробиолог

    7 0 Отговор
    Ко шъ стане ако Путин изкара комплексите с ядр оръжия,тактическо и стратегическо ,и ги подреди по фронта,ша ударите ли или ш съ п.....е?
  • 128 Логично

    11 0 Отговор
    Реставрацията на капитализма завърши и България влиза в поредната национална катастрофа - отново война с Русия. Затова нашите прозападни лакеи домъкнаха останките на Фердо Педераста.
  • 129 Моряка

    11 0 Отговор

    До коментар #124 от "Перо":

    Не са само двамата войнолюбиви боклуци.Ами Боко,Шиши,Пасито,Васето Данов,Ленчето с кремчето?
  • 130 Дръж го....

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Нафталинка":

    Ама гледай да не се гръмнеш... 😂.
  • 131 Какъв цвят на нацията те гони

    12 2 Отговор

    До коментар #122 от "Едни други идиоти":

    Продажни.царедворски блюдолизци, докарали България до просешка тояга - пет войни, три национални катастрофи, въстания, граждански междуособици, терор, разрешена София и огромен дълг. Трагедията на България са без.мо.зъчните жълтопаважници, докарани на власт от западния капитал.

    Коментиран от #140

  • 132 Про Стачка

    11 0 Отговор
    Немога да разбера защо зорлем си навираме задните части там където батковците си мерят пишките?
  • 133 Тоя

    6 0 Отговор
    ТОЯ, да да стане цел за поразяване, на джедерете!
  • 134 Тошо

    7 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хахахаха":

    Какво общо има ЕС с НАТО? Или всичките ни командват индианците?
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Туйто!

    8 0 Отговор
    "Трябва да им позволим...", казва назидателно Макарон, рупор на Великите сили.
    Разбра ли най-сетне, украинецо наивен, че друг определя кой да си и какво да правиш.
    А за какво се бориш, вероятно вече си забравил от толкова много "доброжелателни" повели и наставления.
  • 137 Тошо

    9 0 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Щощ САЩ могат да нападат когото си поискат и да раздават демокрация, защо Русия да не може да защити населението си?
  • 138 Тъпак

    5 0 Отговор
    Дано поразят теб
  • 139 Каунь

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    Ем викнете Русия и Китай де, как ще решавате без участието на едната страна в конфликта?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Бай Иван

    11 1 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    Не мога да разбера (надявам се поне ти да знаеш какво си) момче ли си момиче ли си ? Какви са тези копейки (за пари ли си закъсал?), за който пишеш постоянно? Написаното от теб е притеснително, във вашето село имате ли доктори? Защо домашните ти не са ти обърнали внимание, днес има много добри специалисти. Ако нямаш пари да идеш до града да те види доктор ще ти съберем за билет ! В село имаше един такъв като теб се смееше постоянно и така говореше, момчето откачи и си посегна, но го спасиха. Сега е добре с новите хапчета му разрешават и по 50гр. ракия да пие!
  • 142 и кво от това?

    0 7 Отговор
    Не трябва да има никакви забрани за използване на военна техника.Така ще видим кой е по-добър войник!

    Коментиран от #154

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 хихи

    9 0 Отговор
    Магарев(маскиран като обслужващ тираджиите персонал) е на Дунав мост със плакат "Добре дошли Освободители" скрит дълбоко...
  • 145 1302

    11 0 Отговор
    Абе, тия сичките са малоумни.
  • 146 Шами

    12 0 Отговор
    Айде: чемодан, вокзал, Харков!
  • 147 Набора

    16 0 Отговор
    "бил в управление „Разузнаване и електронна борба“ на Главния щаб на Сухопътни войски"

    Същия подлизурко който навремето заглушаваше "западната пропаганда" и се бореше с "гнилия запад" сега вече служи на новите господари и се бори срещу "руската пропаганда" и чака "разпада на Русия".

    Защо ли всички "евроатлантици" без изключения са бивши комуняги от БКП (знаем как се стигаше до Главния щаб на Сухопътни войски) или ченгета от ДС - чувам че било доста доходоносно да служиш на текущите си господари независимо кои са те. Хора без грам морал продават България за собствени облаги. Иначе как от върл комуняга се получава върл евроатлантик - същия който ни убеждаваше на времето че "дружбата ни със СССР е като слънцето и въздуха за всяко живо същество" сега ни убеждава че "членството ни в НАТО е жизнено необходимо за България".

    Коментиран от #157

  • 148 За каква свобода

    12 0 Отговор
    на усраинците говори този титан на мисълта, след като трябва за всичко да искат разрешение от Запада.
  • 149 кална вена

    14 0 Отговор
    тоя какви оръжия е дал, че да дава и разрешително за тях...и това оръжие да не му е бащиния!
  • 150 Аква

    14 0 Отговор
    Шаламанов, господ забавя, но не забравя. И за теб ще дойде божия съд!
  • 151 !!!

    10 1 Отговор

    До коментар #69 от "Българин":

    Да те ... у българина ! Щом САЩ могат да нападат Ирак, защо други да не могат да им блъскат самолети в сградите, а ?
  • 152 Антитрол

    11 1 Отговор

    До коментар #122 от "Едни други идиоти":

    "над цвета на Българското общество"

    И кой е този "цвят на българското общество" - този който ни съюзи с нацистите ли, този който ни докара две национални катастрофи ли и загубихме територии, този който изби ястребинчетата ли. Пък "народен съд" е имало и във Франция ама не ви е удобно да го споменавате.
  • 153 кална вена

    10 1 Отговор

    До коментар #80 от "Хахахаха":

    и кои са копейките, новия виртуален враг с който се сражаваш всеки божи ден по сайтовете ли? и как си ги взимат тия копейки ...аз за руски НПО-а не съм чувал. най-дибре си сложи автоцензура, просто не гледай снимки на путин, защото освен психичните отклонения които получаваш, ще се наложи и да носиш памперси, защото явно има и хлабителен ефект при индивиди като теб!
  • 154 А някоя гъба ако видим...

    6 0 Отговор

    До коментар #142 от "и кво от това?":

    Да не видим някоя гъба до Граф Игнатиево например....
  • 155 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    ...ВСЕЛИЗАР ШАШМАЛОГОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 156 Кенеди

    4 1 Отговор
    Такива безумци тласкат света към ядрена катастрофа. Как си представят агонизираща укрия да победи ядрената супер сила Русия?!? Неадекватният западен политически елит 30 г. нагло игнорираше червените линии, смятайки, че Русия трябва да му се подчинява ...
    Този елит още не е разбрал, че Русия не блъфира и няма да прави компромиси с националната си сигурност.
  • 157 Кенеди

    6 1 Отговор

    До коментар #147 от "Набора":

    Такива безумци тласкат света към ядрена катастрофа. Как си представят агонизираща укрия да победи ядрената супер сила Русия?!? Неадекватният западен политически елит 30 г. нагло игнорираше червените линии, смятайки, че Русия трябва да му се подчинява ...
    Този елит още не е разбрал, че Русия не блъфира и няма да прави компромиси с националната си сигурност.
  • 158 Димитър

    4 0 Отговор
    Тоз тариакт да каже как е бил приет е ВВУ Долна Митрополия. През 80-те години на 20-ти век там приемаха само хорз заслужили пред БКП. С родители партийни активисти!
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 фбр

    5 0 Отговор
    Психясал десен бесен жълтопаветник ! Като ти е толкова мил зеленият наркоман хващай автоматчето и заедно с Тагаренко , Соломончо и всички останали отрепки бегом на фронта да защитавате Окрайна ! За санитарка да не забравите да вземете крадливото Ленче кремче !
  • 162 666666

    5 0 Отговор
    Още един предател наведен за поемане на евро ценности с цяло гърло и разтворена простата.Си мисли,че е каймака на фекалиите в БГ ,което го прави щастлив и задоволен.
  • 163 анонимин

    4 0 Отговор
    Поредния фашист,укравал се сред нас,от 45г. до днес!!!
  • 164 Само тъпаци

    3 0 Отговор
    Съветски възпитаник, комунистически тарикат - сега плюе там, където се е угоявал!
  • 165 НЯМА НИЩО ПО

    4 1 Отговор
    МАЗНО И ДОЛНО И ТЪЖНО ОТ ВОЕНЕН ЛЕШПЕР ЧЛЕН НА БКП КЛЕЛ СЕ ВЪВ ВЯРНОСТ НА ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР ОБЪРНАЛ ПАЛАЧИНКАТА И СЕГА КАКТО ТОГАВА ОБСЛУЖВАЩ НОВИТЕ СИ ГОСПОДАРИ САМООТВЕРЖЕНО КАТО СТАРА И СЪСУХРЕНА ПРО.......КА ЗА КЪШЕЙ ХЛЯБ
  • 166 Б.Б

    2 0 Отговор
    Законът е една бариера. Лъвовете я прескачат, влечугите пропълзяват под нея, а овцете чакат да се вдигне !
  • 167 Вуте

    1 0 Отговор
    Велизар Шаламанов пред ФАКТИ: Трябва да има свобода на украинците да поразяват военни цели в Русия.
    Трябва шрапнел тебе да удари в главата.
  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Жоро

    1 0 Отговор
    Боклук!
  • 170 В, Шаламанов!!!

    0 0 Отговор
    Пълен Идиот!!