Last news in Fakti

5 Юни, 2024 16:00 1 653 40

Любомир Аламанов: Помислете кое ще помогне на България. Нацупване или възможност за контрол

  • избори-
  • мафия

Припомням какво се случи на изборите 2017 г.  Ядосани на Реформаторския блок, демократите бойкотираха демократичните партии и те не влезнаха в парламента. Мафията умря, от смях

Любомир Аламанов: Помислете кое ще помогне на България.  Нацупване или възможност за контрол - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

На изборите ще се сблъскат три когнитивни дисонанса:

Когнитивен дисонанс 1. "Добре, че цялото ми семейство е в Испания, или Италия, или Белгия, или САЩ, защото там е страхотно и ще работят, и ще имат пари, и ще са щастливи, даже на мен ще ми пращат пари. Но ще гласувам за про-путинска партия, защото Путин е велик и всичко, което прави, е велико, и ще направи България велика и богата, но семейството ми не трябва да се връща в България, защото на Запад има всичко и ще изкарат пари, а тук няма. Но ще гласувам за про-путински партии, защото те се противопоставят на омразния колективен Запад, който ще загине всеки момент, но все пак роднините ми да не се връщат, защото на Запад е добре и уредено и всичко там е супер."

Когнитивен дисонанс 2. "Ние сме истински евро-атлантически демократи и гласуваме истински евро-атлантически демократично за единствения истински евро-атлантически демократ, който е истински и единствен, и е демократ, макар и да се държи като падишах, и да използва институциите като лична бухалка, той все пак е истински евро-атлантически демократ и ние демократично ще гласуваме за него, за да направи бързо реформи, които са приключили още преди години, както сам падишахът каза, но са силно наложителни, защото никакви реформи няма, и затова падишахът-демократ с 200 ще ги направи тези демократични реформи, и всички ни ще устрои на демократични службици, защото така е демократично и евро-атлантически."

Когнитивен дисонанс 3. "Ще бойкотираме нашите и няма да ги подкрепим, защото те не направиха нищо в предишния парламент, въпреки че бяха с малка група и се опитаха, но нищо не направиха и затова няма да ги подкрепим, за да се научат те как така няма да правят това, което искаме, въпреки че не им даваме подкрепата, от която имат нужда, за да направят каквото и да е. Та като ги накажем хубаво, ще си вземат поука, и повече така няма да правят, а и мафията ще се стресне и ще се уплаши от това, че не подкрепяме нашите, и сама ще се самоарестува и ще се саморазпусне."

Тъй като представителите на първите два когнитивни дисонанса твърдо са решили за кого ще гласуват, а и не слушат доводи, логика или каквото и да е друго, то ще се обърна към представителите на третия:

Кажете ми, моля, наистина ли мислите, че като бойкотирате своите, ще постигнете нещо. Какво ще постигнете? Ще накарате мафията да избяга? Бойко ще си разплете чорапите? Делян ще се разплаче и ще раздаде парите си? Това ли ще постигнете? Ще ви кажа какво ще стане - мафията ще умре, но от смях.

Да, демократичните партии направиха много грешки. Да, излъгаха ги. Да, понякога са високомерни. Но да бойкотирате тях, които и без това нямаха достатъчно подкрепа, е най-тъпото нещо. По-тъпо даже от това да се гласува с "Не подкрепям никого" и да се разчита, че мафията ще се стресне от "дадения знак".

Да се бойкотират своите, когато са най-нужни, е като да се простреля куц крак, защото не може да тича. Да, куц е, да, не може да тича, но прострелването няма да ви направи бегачи. Само ще доокуцеете тотално и ще паднете.

Припомням какво се случи на изборите 2017 г. Ядосани на Реформаторския блок, демократите бойкотираха демократичните партии и те не влезнаха в парламента.

Мафията умря, от смях. Направи се правителството Борисов 3. Сложи се началото на "раздавалките", инхауса в пътищата, Руски/Турски/Балкански поток, направиха се държавни фирми във ВИК, за язовири и други подобни, за да се уредят нови "инхаус раздавалки", даде се трибуна на ченгета/комунисти/сектанти, които да говорят против правата на човека, торпилира се Конвенцията против домашното насилие, децата се оставиха да са роби, антиевропейската реторика скочи до небесата, може много да се продължава така.

А никой нямаше информация, защото даже нямаше кой да я поиска в парламента. Нямаше един демократичен депутат, който да попита нещо. Само защото имаше бойкот. Доволни сте?

Мога да ви кажа и какво ще стане, ако сега пак бойкотирате своите. Мафията ще се разреве, преди да умре, и в двете фази от смях. Ще се сбъдне някоя такава прогноза като на Медиана, ще влезе още някоя патерица за подкрепа, ЕНП ще даде огромна подкрепа, защото само иска бройка депутати е ЕП за подкрепа, ще се състави Борисов 4, пред който Борисов 3 ще е като синеоко бебе с нова дрънкалка, всички институции ще получат нови шефове за 10 години напред, прокуратурата ще даде тридневен банкет, ще се усвоят много милиарди, но хората няма да усетят нищо от тях, вълна от бягащи, и още много... Само защото сте нацупени и бойкотирате своите.

По принцип, теоретично, нацупването и бойкотирането като комуникационни инструменти би трябвало да умират към трети клас, втори срок. Но уви, явно не е така на практика.

Наистина ли не виждате какво ще стане, ако се нацупите и бойкотирате своите? Наистина ли не виждате как всички останали са се обединили и са освирепели да унищожат всеки грам опозиция? Това ли искате? Подкрепете своите, за да имат по-голяма тежест в парламента, а след това ги съсипете от критики, предложения, искания, оставки и всичко друго. Но им дайте сила в парламента.

Факт е, че демократичните партии са длъжници. Особено в комуникационно отношение. Там са тотал щета. Даже не успяха да разкажат полезните неща, които направиха. Но това не е причина да ги наказвате. Защото така ще накажете не само тях. Така ще накажете себе си, държавата и бъдещето на децата.

Помислете малко върху това, нали уж сте умни и красиви.

Помислете малко върху последствията и реалните резултати.

Помислете кое ще помогне на България.

Нацупване или възможност за контрол. Вие решавате.

Спокоен ден!

(Текстът е от Фейсбук страницата на автора)


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Трол

    20 3 Отговор
    Нищо не работи така добре в България, както нацупването.

    Коментиран от #27

  • 3 Дисонасов америколюб

    30 17 Отговор
    Този спешно да потърси психиатър, макар че едва ли може вече да му се помогне.

    Коментиран от #35

  • 4 Последния Софиянец

    17 17 Отговор
    За да не се събудите на Източния фронт гласувайте с номер 12!

    Коментиран от #14

  • 5 Гневен

    20 7 Отговор
    За тъпи ли ни мислиш или ти си тъп?? Матряла е един и същ, какви промени, к ви пет лева.

    Коментиран от #37

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сила

    2 1 Отговор
    Тука пише за кого да гласувате.....

  • 12 Точен

    23 21 Отговор
    Е заради такива грантаджии като Аламанов гласувам за Възраждане. Този път двукратно.
  • 13 мдаа

    17 18 Отговор
    Поредното промиване и объркване на българина за кой да гласува ! Да, въпреки непрекъснатото облъчване, аз пак ще гласувам за Възраждане!
  • 14 Напротив,

    14 22 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    гласуването с номер 12 ГАРАНТИРА, че не само ще се събудите на Източният фронт, а и ще се събудите в ОРКИСТАН!

    Коментиран от #16

  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    13 1 Отговор
    Когнитивен дисонанс 4
    Можеш да избираш , но само когото ти посочат❗
    Водачът не може да бъде изместен❗
    Когнитивен дисонанс 5
    Можеш да избираш, но не можеш да отзовават ❗
    Няма процесура избиратели да отзовават депутат от когото са недоволни ❗
    Когнитивен дисонанс 6
    Вечен депутат ❗
    Има депутати, като Данчо Ментата, които са депутати в над ДЕСЕТ Парламента ❗
    Когнитивен дисонанс 7
    Един депутат в няколко НС от няколко партии ❗
  • 16 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    8 3 Отговор

    До коментар #14 от "Напротив,":

    Пак не си наясно‼️
    Първо , нали не било ФРОНТ, а фланг❗
    Второ , Източния фронт е от страна на USрайна, за Русия фронтът е западен ❗ География му викат ❗
  • 17 Хахаха

    14 9 Отговор
    Небинарните се пръскат от яд, че ПП/ДБ начело с Киро Българоубиец отече у канала:)))

    Коментиран от #25, #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Конгитивен дисонанс 5

    1 13 Отговор
    Гласувайте за ДПС защото те са единствената реална партия.Всички други са техни патерици. Делян е единствения възможен бъдещ премиер. Българите макар и уж евро-атлантици ги чака османския ятаган, така са решили господарите от Посолството.
  • 20 Алабалов

    11 6 Отговор
    Ето го и моя когнитивен дисонанс: Ще гласувам за тези, за които ми наредят от Посолството, без значение, че изпраха ББ когото мразя, без значение, че седнаха в скута на Шиши когото ненавиждам, без значение, че за една стотинка работа не са свършили, без значение, че за една година откраднаха повече отколкото Бойко открадна за 12 години, без значение, че използват НСО като оръжие за да убиват българи, без значение за десетките записи, които се чуха от цяла България...нищо няма значение освен заповедите на отвъдокеанските ми господари!
  • 21 Факти

    8 7 Отговор
    Перфектна статия, но тези, които ще я разберат, са около 15% при 35% избирателна активност или 5% от имащите право на глас. Толкова са осъзнатите хора в България. Всички други са дълбоко заспали, ходещи сомнамбули. Аз винаги ще гласувам, защото нищо не ми струва и така съм чист пред себе си, но отдавна изгубих вяра в българския народ. Той не може да се освободи от мафията. Болшинството от българите са прекалено глупави и изобщо не осъзнават какво се случва, а останалите просто са се предали. И Господ да слезе от небето да им помогне, ще го напсуват и ще го изгонят. Българинът е с робско самосъзнание от 14-ти век и просто така е свикнал. Свободата го плаши. Страх го е от неизвестното.

    Коментиран от #31

  • 22 Просто Киро

    3 5 Отговор
    Автора не е прав! Аз, съм единственият , който посмя да арестува Бойко Борисов и двама от приближените му ! Вярно че нямаше прокурорска заповед за арест , ама Бойко Рашков е наш човек и реших да размахам бухалката! Лошото е че прокуратурата не се оказа наша и се наложи да ги пуснем след някакви си 12 часа! После се наложи да му се моля на колене на Борисов да не ме съди щото ще плаща целият български народ! Той , се оказа великодушен човек и се съгласи! Така направихме " сглобката " ! Лошото че българският народ е изключително прост и не разбира че само аз и Асенчо ще му помогнем! Вярно ще изгубим изборите , ама какво от това?! Ще изчезнем като НДСВ !:) Пак ще съм добре!

    Коментиран от #24

  • 23 иклокм

    11 5 Отговор
    И тоя розов ум го знаем. И тоя ако му спреш грантовете и ще умре като магаре без история. И тоя се бие с Русия, ама вика идете вие. Всички дето нито са умни нито красиви са така. Вика Ура ама гледа той да си напълни джоба, а пък които се хване на Ура-то в черен чувал. Най долната сган ППиДБ били поизлъгали малко вика тоя некадърник. Те за всичко дето дрънкаха излъгаха, само че за тая кратуна е малко. Даже не ми се пише повече за тази измет, мИрси. Няма да гласуваме за ГЕРБ, ПП и ДБ, ДПС и ИТН. Нещем негодници.
  • 24 Боби Пича

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Просто Киро":

    Киро моля те остани! Ти , трябва да играеш ролята на опозиция!:) Дано влезеш в парламента!:)
  • 25 НЯКОЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    Не се обаждай от канала! Или не си разбрал, че отдавна си там.
  • 26 ГЕРБ НА БУНИЩЕТО

    4 6 Отговор
    Вземи Аламанов, че удари в Шаламанов, все тая. Все отбор слуги и ренегати!
  • 27 Хмм

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "Трол":

    Проблема е от десетилетия на промиване на мозъци. Най-лошото е че най-талантливите деца заминават да служат на друга държава, вместо да създадат добри условия за развитие на България. И специално за подлоги да питам. Знаете ли аджеба какво са Кръвен данък, Саботаж, Тероризъм и Рекет. По мое мнение няма значение дали ще е изтока или запада, защото винаги ще плащаме, както е било през царско, османско, немско, руско, турско и евро-атлантическо влияние и така ще бъде и в новия световен ред
  • 28 Добре

    2 4 Отговор
    Когнитивен дисонанс 1: След като завърших магистратурата и побачках на Запад се върнах тук на петорно по ниска заплата за същата работа, защото вече не можех да понасям извратеното и двулично западно общество.

    Когнитивен дисонанс 2: Предполагам тук визираш Боцко. Неговия евроатлантизъм е за износ. В БГ си го обичат точно като падишах.

    Когнитивен дисонанс 3: Какви "наши"!? Ако третирате политиката като футболен мач когнитивния дисонанс е най-малкият ви ментален проблем.
  • 29 Хохо Бохо

    6 3 Отговор
    Един закон за чуждестранните агенти на първо време ще помогне доста. Американски, Руски, Грузински или Френски, все тая как ще го наречете ама ще помогне
  • 30 Веселяка

    0 6 Отговор
    Аз реших този път да гласувам за Светльо Витков пак само за майтапа 🤪 иначе ми е абсолютно все тая 😆 разбрахте ли, шматки 🤣
  • 31 Яяяяяя

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Факти":

    Свободата не може всеки да си я позволи. Хубаво е че гласувате, но не обиждайте хората. Всеки живее така, както го разбира живота, това, което за вас е лошо, за друг може да е добре

    Коментиран от #33

  • 32 бай Даньо

    4 3 Отговор
    Аламанкин , съвсем невчесани ги даваш , но гледам не пропускаш такт в промянаджииския хор. Я обясни на простите как така не порасна малката подкрепа за промянаджиите след като са толкова добри !? Малката подкрепа единствено виновна за неуспеха им ....
  • 33 Хм Хм

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Яяяяяя":

    "това, което за вас е лошо, за друг може да е добре"

    Това е така, затова отиваме на избори, за да е добре за болшинството. А който не гласува има право да се сърди само на себе си.
    Поздравления за Любомир Аламанов, добър както винаги.

    Коментиран от #36

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Умна

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "Хм Хм":

    За първите 2 групи не куле умудвам: в БГ ива много чугунени глави, които вярват на рашистка пропаганда и понеже са русофили, подкрапят и тоя гну.сен диктатор: 300 000 руски мъже убиги във войната, 2022- 700 000 руснази, въже избягаха от Русия, а той се крие в бункера с любовницата- един път на отиде на фронтва линия.
    Прав е и за третата група: обвиняват своите ПП ДБ- ами какво можеха само да напровят с 63 депутати- нямаше да има правителство, затова приеха подкрепа от ГЕРБ..но направиха 1 куп добпи неща, въпреки и някои грешки: дигтаха пенсии на 2 пъти, дигноха заплати на лекари и учители, махнаха частната фирма на границата, спряха корупцията но вагистрала Хемус, помогнаха на сецата в неравнжстойто порооение, дадоха безплагни учебници, поръчаха медицинските хеликоптери, провеноха закота за гл.прокурор- вече воже да цъде разследван и т.н.
    Трябва да ги подкрепим, за да продължи промяната и да бъдат отстранини ББ и Шиши от властта- съсипаха 12 години България
  • 37 Гец

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гневен":

    Тъхият си ти, бе, сулъо 5! За кое не е прав??
    Полонината протшвнизи на ППДБ са оцэркани хора- жавеят на запад, а са прогив ПП и подкрепят джуджето, дето е винонен вече за оцщо 500 000 избити и пуснаци и ущпаинци. Без мозъчлни същества сте изрожденците.
  • 38 Гец

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Хахаха":

    За първите 2 групи не куле умудвам: в БГ ива много чугунени глави, които вярват на рашистка пропаганда и понеже са русофили, подкрапят и тоя гну.сен диктатор: 300 000 руски мъже убиги във войната, 2022- 700 000 руснази, мъже избягаха от Русия, а той се крие в бункера с любовницата- един път не е отишъл на фронтовата линия..Голеви тъпаци сте изрожсенцоте, таивници.Айде чупка в Рашата, марш!
  • 39 КО РЕЧЕ АЛАБАЛОВ

    2 1 Отговор
    НАДУПВАНЕ И ПОСЛЕ КОНТРОЛ
  • 40 инж. Ганчо Илков

    1 1 Отговор
    Защо Лидерите страдат, но не се отказват от Вождизма? Защо няма в тях стремеж за Провеждане на Социално Икономически Реформи и Съдебна Система, която да Постави Върховенството на Закона?. Защо Вождовете, Уреждат Комерсиалните си Интереси по между си, а се Плюват Един Друг? Обществото иска Спокойна Работа и Нормален Живот. Уважение, Чест и Достойнство. Зависта, Егоизма, Мързела, Лекият Охолен Живот в който Друг да Покрива Разходите, Убива. Какво, като си Заграбил чуждото Доверие и натрупал с пъти нечестни Доходи, от Реално Потребните. Животът е Един и Той Изтича с Всяка година, с Всеки Ден, Час, Минута. Това ли е Житейската Цел на Вожда? Да излезе пред Обществото, да говори Нелепости и да се Прави на Велик