Last news in Fakti

13 Март, 2014 19:24 1 923 0

Горанов: Моментът на оцеляването премина, кабинетът тръгва към сериозна работа

  • георги горанов-
  • моментът-
  • на оцеляването-
  • премина-
  • сериозна работа-
  • кабинета

Опитите на формации, които са извън властта, да влязат в парламента вече са изчерпани

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Такива срещи ще бъдат правени все по-често, за да може да се направи отчет, от който да е видно какво върши парламента и самото правителство.

Така депутатът от ДПС Георги Горанов коментира пред Радио К2” Националната среща с медиите „Открито управление” и направените на нея заявления.

Горанов беше категоричен, че се тръгва към сериозна работа, защото моментът на оцеляването е преминал.

Опитите на формации, които са извън властта, да влязат в парламента вече са изчерпани и хората са разбрали, че правителството наистина работи и дава резултат.

На въпроса дали кабинетът „Орешарски” ще успее да извърши необходимите реформи при крехката си подкрепа, Георги Горанов отговори, че и предишното правителство е било на малцинството със 116 мандата, но е изкарало почти целия си мандат.

Промените в Закона за обществените поръчки.

Георги Горанов заяви, че законът като цяло трябва да бъде оптимизиран и обновен с цел да се премахнат порочните практики, които са се констатирали по време на неговата реализация.

Противоречията между БСП и ДПС и застрашава ли това кабинета „Орешарски”.

Георги Горанов заяви, че е нормално да има различия между двете партии, защото все пак става въпрос за социалисти и либерали. Тези противоречия се изглаждат в процеса на работата и след контактните срещи. Депутатът от ДПС беше категоричен, че докато правителството си изпълнява програмата, няма да има проблем.

Проблемите с безработицата.

Георги Горанов изрази личното си мнение, че безработицата не е чак толкова голяма, защото в момента има много обявени свободни работни места, над 100 000. Той продължи, че има приятели, които постоянно обявяват конкурси за назначаване на млади хора и специалисти експерти, но няма интерес и повечето конкурси се провалят. Затова и статистиката за 13% безработица не е съвсем обективна. Депутатът от ДПС подчерта, че управляващите ще си изпълнят обещанието за 250 000 нови работни места.

Предложението на Сергей Станишев към Бойко Борисов за дебат и последваля отказ.

Георги Горанов заяви, че няма представа за причините за отказа на Бойко Борисов и изрази увереността си, че такъв дебат все някога ще се състои. Той продължи, че дебати преди евроизборите между основните лица в различните листи трябва да има, за да може обществеността да добие ясна представа какви са ангажиментите на всяка една политическа формация, за да може да формират гражданите собственото си мнение, това е демокрацията.

Ще бъде ли поискана оставката на министъра на здравеопазването.

Георги Горанов заяви, че такова нещо изобщо не е било обсъждано в ДПС. Той продължи, че д-р Таня Андреева полага необходимите усилия да изпълнява програмата на правителството в частта здравеопазване, вече има и председател на Надзорния съвет на НЗОК, доста реформи в сферата ще започнат.

Намерението на ДПС да съди България в Страсбург по повод текста в Изборния кодекс за майчиния език.

Георги Горанов заяви категорично, че самият той подкрепя агитацията на майчин език и продължи, че в България живеят доста етноси. На въпроса защо само турският етнос претендира за агитация на майчин език, депутатът от ДПС отговори, че това е така, защото останалите етноси нямат представителство в парламента. Той продължи, че преди да се стигне до съда в Страсбург ще се иска тълкуване от Венецианската комисия и други надлежни органи. „Нормално е след като се изчерпат всички процедури в България и човек не е видял справедливо правосъдие, да си потърси правата в съда в Страсбург”, завърши Георги Горанов разговора си с Клара Маринова в ефира на „Радио К2”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА