11 Септември, 2024 22:01 1 974 19

Дебатът, който може да промени хода на историята

  • дебат-
  • тръмп-
  • камала

Това чудо невиждано Тръмп просто не може да бъде допуснато отново на световната политическа сцена и ще бъдат впрегнати всички познати и непознати на човечеството сили, за да бъде спрян

Дебатът, който може да промени хода на историята - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дебатът, който може да промени хода на историята… Не само на Америка, но и на света… беше едно изрядно показно как с помощта на корпоративните медии и отлични имиджмейкъри един иначе доста посредствен и безличен продукт, какъвто е Камала Харис, може да бъде опакован и продаден за новия лидер на свободния свят.

Камала беше наизустила цели фрази, видимо обрана без малоумното кикотене, с отработени движения, очевидно подготвяна от най-добрите експерти по сценично поведение. Според непотвърдени градски слухове холивудски звезди и сценаристи са съдействали за изчистването на досадни паразитни жестове, хилене и безмислени послания в дълги индивидуални сесии. Камала определено изглеждаше като добре пакетиран и маркетиран продукт.

Тръмп, от своя страна, беше автентичен, емоционален и доста самонадеян и съответно скочи във всички капани, които му бяха подготвени от модераторите. Ако така могат да бъдат наречени двама водещи, инсталирани да задават неудобни въпроси в съотношение Тръмп-Харис 10 към 1. Тръмп прекара по-голяма част от дебата в дефанзива, принуден да се обяснява какво бил казал за това или онова преди години и на практика се биеше на ринга срещу трима.

Едва в заключителната си реч бившият президент закова Харис с това, с което трябваше да започне: Камала имаше три години и половина да проведе всички тези прекрасни политики, които обещава. Къде беше досега? Твърде късно в дебата, според коментаторите, Тръмп зададе този въпрос. Голяма част от избирателите може изобщо да не са го догледали до края, така е устроена природата на американския зрител. И не само на американския.

Камала, която беше обявена за най-непопулярния вицепрезидент на САЩ без нито един прокаран значим закон, без нито една ярка запомняща реч или изява, с помощта на медии и имиджови лъскачи за една нощ се превърна в Wonder Woman.

Страховит пример как продуктовото позициониране напълно измества качествата на самия продукт. Тя е лесна за управление, предсказуема, удобна за политическо алгоритмуване. Това чудо невиждано Тръмп просто не може да бъде допуснато отново на световната политическа сцена и ще бъдат впрегнати всички познати и непознати на човечеството сили, за да бъде спрян.

И точно за това, въпреки всичките му личностни дефекти, половината свят му стиска палци. Другата половина просто не може да го диша. Това е положението.

Гласува се на дълбоко ирационално микробиомно ниво. Всеки, който твърди, че президентските избори са битка на политики е пълен кр€тен или бездарен лъжец. И още една лоша новина… сега само за нас българите.

Който и да бъде избран в Америка, нищо тук няма да помръдне. Даже и американците се умориха от нас. Никой вече няма да похарчи и стотинка за НПО и чуждо влияние. Просто ще оставят местните вождове да си прегризат гърлата един на друг и, с който оцелее ще направят сделка. Защото вече е ясно… населението ще прави, каквото винаги е правело… ще гледа тъпо и апатично.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха ха ха

    20 37 Отговор
    Какви глупости какво е заковал Харис го направи за смях на целия свят

    Коментиран от #3

  • 2 хххх

    28 5 Отговор
    Ще го промени, само ако Тръмп спечели!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Реалист 1

    27 8 Отговор
    Тръмп направо ме уби като каза, че дори и Джо Байдън не може да я търпи.
  • 5 Харис ни пусна 100 хвърчила в небето

    26 10 Отговор
    Харис лъжеше бясно като адвокат във съд. Жалкно че делата и не отговарят на лъжите и.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нещо по-умно

    4 5 Отговор
    От другия блогър - Табаков:
    Провелата се предизборна дискусия със сигурност няма да донесе и допълнителна подкрепа за републиканеца, доколкото, ако има електорално преразпределение вследствие на него сред умерените избиратели, то няма да е в негова полза.
  • 8 Винкело

    13 5 Отговор
    Призори статиите бяха още колебливи - не се знае кой спечелил, разностранни резултати, неясни позиции, пристрастни водещи... С напредването на деня - Камилата го отвяла, американците го отписали.
    Бе то ерем ти нацията, дето от един разговор си решава бъдещето, ама - на, такива са си...
  • 9 Анонимен

    4 5 Отговор
    Тъпо, лесна, удобна, това да не е идеала за жена на списващия, просто мъжкият свят не може да си представи жена на върха, макар че точно тези"силни" мъже почитат майките си най вече, парадокс.??
  • 10 Плъха

    6 14 Отговор
    статията е глупаво обяснение под влияние на хибрида . просто тръмп е много стар и износен
  • 11 Тръмпист Путинят

    7 15 Отговор
    Нелепо от първия до последния ред. А престъпникът Тръмп е недостоен да разхожда кучета, а пък мечтае да води нация.

    Коментиран от #14

  • 12 Мдаааа

    3 9 Отговор

    До коментар #3 от "Хаха":

    путинятите сте така. Путинофилът си е джендър от всякъде.
  • 13 бай Даньо

    2 8 Отговор
    Ириноооо Ирино , и ти си мислиш че американците някога изобщо са били запретнали ръкави да оправят нещо в Ганчоландия вместо да търгуват с местните компрадори ... и за да си отговориш на въпроса с ЗАЩО се позаинтересувай в колко държави в Европа който претендират за цивилизация тръмп е предпочитания кандидат като у провинция Гания и ще ти стане ясно защо не се занимават с нас ...
  • 14 бай Даньо

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "Тръмпист Путинят":

    Според тръмпи престъпността по времето на управлението на байдън е толкова извън контрол и прелива че дори на президентския дебат е бил допуснат осъден за углавно престъпление ...
  • 15 Доста

    5 1 Отговор
    съвпада коментара с моите впечатления от дебата. Тръмп се представи по-слабо от очакваното, Камала с оглед, че се чакаше дебилн0 кикотехме с дълги безсмислени фрази, по-добре от очакваното. Не променя фактът, че това ще е най-глупавият им президент в историята с IQ около 80 и ще се отметне от всичко, което не й отърва, без никакви угризения. За съжаление не мисля, че Тръмп спечели от дебата - неговото ядро ще гласува за него така или иначе, до многото, които не го понасят, са помислили, че Камала е сравнително приемлив кандидат и колебаещите се по-скоро ще отидат да гласуват за нея. Не че каза нещо интересно, конкретно и смислено - просто не направи нищо абсурдно глупаво, а това им стига.
  • 16 Максим Загориченски

    2 9 Отговор
    Изключително слаб коментар, гарниран с женска злоба и завист.Тази сякаш не е гледала дебата. Разбира се, че ще се подготви предварително. Харис беше впечатляваща!!!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Никой

    1 1 Отговор
    САЩ ще ни потопят във войни, това е известно и от Римската империя - имат право - наистина - по-силни са, но за останалите удоволствието е съмнително от това - постоянно да те премятат от едно на друго.

    Но - все тая - САЩ си имат пък и те проблеми - впрочем, при тях е ужасен животът - по разкази на пребиваващи там.
  • 19 Българин

    0 2 Отговор
    Един доста постен и посредствен коментар